Politică externă de navetă

Categoria Opinii

România nu mai are nimic sfânt, guvernanții noștri de mucava vând, cumpără, închiriază, tot, de la tradiții, cultură, armată, flotă, industrii, regii, pământ, resurse strategice, forță de muncă, materii prime, până la conștiință. Nimic nu este imposibil pentru clasa politică românească post-decembristă, nimic nu este sfânt, unii ar fi gata să vândă și relicvele strămoșești,că oricum aurul și tezaurul s-au dat și s-a renunțat la ele  de mult. Ironic, sau culmea nesimțirii, aceeași clasă politică  se supără  când i se spune că este cea mai coruptă clasă politică, din lume, votează legi ”antidenigrare” ca să oprească corul nemulțumirii, continuând însă să facă  sluj în fața marilor potentați ai zilei și execută orbește ordinele ”fraților mai mari” sau partenerilor strategici, pentru simplul motiv că le proptesc scaunele.

Acuma  guvernanții ridică în slăvi orice vine de la Washington sau de la Bruxelles atâta vreme cât aceștia le sprijină guvernarea, baleind de la o capitală la alta, după cum sunt răsplătiți. Așa se face că am ajuns de râsul lumii, să ne dăm cu stânga în dreapta și cu ambele după cap, încât nimeni nu mai știe dacă românii sunt oameni serioși sau circari. De fapt Europa, ”frații noștri de gintă latină”, turcească, slavă, sau indo-europeano-caucaziană știu de mult, de foarte  mult timp cu cine au de a face și profită așa cum au profitat de sute de ani. Iată spre exemplu, ce spunea despre noi generalul Berthelot, marele ”prieten al românilor” cel care ”ne-a ajutat” acum 100 de ani să ne câștigăm independența:„… aceasta țară (România!) va fi o colonie perfectă pentru Franța … Naivitatea românilor merge până la a considera Franța o soră mai mare … Chiar în condițiile grele ale acestui război (primul război mondial) ne-am scos cvintuplat investițiile făcute în armata română … Având în vedere poziția geografică extraordinară a României propun să o transformăm cât mai repede în colonie a Franței …”

Nu știu cât de adevărată este această relatare și dacă aceasta este cu adevărat opinia celui pe care, unii  istorici români îl consideră ”mai român decât românii” dar o remarcă asemănătoare apare și în alte surse, din documente militare se pare, conform cărora Berthelot ar fi spus că România Mare ar fi cea mai frumoasă colonie a Franței. Nu ar fi exclus să fie așa, adică generalul francez să fi gândit și chiar spus aceste cuvinte și atunci istoria ar trebui rescrisă, reanalizată, reinterpretată.  Dar mai ales ar trebui să învățăm din ea, pentru că ea ne învață că nici un stat străin nu ne ajută de dragul nostru și toți cei care azi, indiferent când e acel azi, te sprijină, o fac pentru că au nevoie de ceva de la tine, au un interes personal sau național în ceea ce fac,  iar ”ajutorul” va ține atâta cât va ține și interesul. Odată atins obiectivul, vom deveni ceea ce am devenit deja, o țară colonizată, tratată, folosită, guvernată ca o colonie, gubernie sau stat anex, vasal, ”prieten” sau ”partener strategic”,  tot aia. Fără îndoială, Berthelot a jucat un rol important în sprijinirea armatei române pentru a putea face față primului război, fără îndoială, interesele Franței au fost nu atât de a sprijini România cât de a duce la înfrângerea –inclusiv prin sprijinirea României – dușmanilor ei, dar Berthelot a făcut tot ceea ce a făcut pentru că așa i s-a ordonat, el a slujit interesele Franței, nu a părăsit armata Franței pentru a se înrola în cea a României cum au făcut de exemplu La Fayette și Pacepa pentru SUA. Așa că nu ar fi rău să nu mai cătăm atât în nădragii altora.

Navetistul internațional

Vlădica Werner s-a supărat tare pe Boier Dragnea pentru că a decis să mute ambasada coloniei dela Tel Aviv la Ierusalim. Întâmplarea face –pentru prima oară- să fiu de aceeași parte, dar numai  pe subiectul respectiv, cu Marele Gardirob. Dar altceva vreau să evidențiez aici. Este uimitor cât de ipocrit și uituc poate fi domnul Iohannis. Ipocrit, pentru că se face că nu a știut nimic despre acest subiect, nu a auzit nicăieri despre acest subiect(adevărul este că era și greu, domnia sa a stat în România numai un sfert din timpul cât a domnit). Acuma, după ce guvernul a luat decizia de a începe demersurile oficiale, a aflat și el că în lume, deci și în România se vorbește despre asta. Apăi ori domnul președinte ne crede proști, ori se crede el  mai deștept decât este. Încă de acum 4 luni, adjunctul ministrului de externe israelian,doamna  Tzipi Hotoveli, afirma că Israelul este în discuții cu mai multe țări, printre care nominaliza România, Letonia și Cehia, pentru a-și muta ambasadele la Ierusalim. Asta scriau încă de atunci, presa germană și română, ambele limbi cunoscute și folosite de domnul președinte. Să nu fi aflat domnul Iohannis, de atunci ce înseamnă asta? Dar când a discutat pe 5 Ianuarie 2018 cu Netanyahu la telefon, despre ce a vorbit despre mutarea capitalei României la Sibiu ?

Scandalul de acuma mi se pare o mare minciună și ipocrizie a acestui navetist internațional care acuma face pe inocentul când știe, sau dacă nu știe, e și mai grav, că Dragnea face jocurile,  urmărește interesele oricui,  numai ale țării nu. De fapt aici este singurul traseu pe care se întâlnesc amândoi și uite că se mai întâmplă să se ciocnească. Nu știu ce va face domnul Iohannis când se va ciocni și cu alți români care sprijină varianta Dragnea, nu le dau numele se știe pe sistem. Și mai ciudat este atacul verbal al lui Klauss la adresa mutării ambasadei, când spune :  „Prin urmare, în această etapă, relocarea Ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internaţional relevant”. Aoleo să înțelegem noi românii că decizia luată de  SUA este o încălcare a dreptului internațional? A câta?Sau cea cu bombardarea Siriei a câta o fi? Despre ea de ce nu a pomenit domnul Iohannis?

Domnul Iohannis uită sau se face că nu știe nimic despre celebra super serată ”între prieteni speciali” a zilei de 21 Decembrie 2017, când ambasadoarea SUA la ONU a dat de băut reprezentanților țărilor care votaseră pro mutare sau se abținuseră de la vot-ceea ce echivala cu un acord laș-  în Adunarea Generală a ONU care condamnase această decizie. De ce nu a sărit în aer  atunci domnul Iohannis și mai ales de ce nu îl chemase de la post pe Ambasadorul Românii la ONU, să îi ceară explicații? Atunci a tăcut domnul Iohannis și a dat din coadă, bucuros că este considerat prieten special al Marelui Licurici. Așa  a crezut el că face ca  diplomatu.

Navestista de Videle

Pe de altă parte, mă oripilează lipsa totală de discernământ, realism și miserupismul guvernului care nu numai că își depășește fișa postului, (căci vrem nu vrem, politica externă a țării nu o face un navetist  din motorul de Videle-Alexandria,  ci impegatul de la Cotroceni) dar mai are și marea nerușinare de a sacrifi.. pardon, secretiza această hotărâre. Oare să nu fi știut Viorica navetista  că nu are nici un motiv să secretizeze acea decizie, dimpotrivă, conform  art 33 din LEGEA nr. 182 din 12 aprilie 2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, care spune că: ”Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucționarea justiției”, îi este chiar interzis?  Probabil s-a gândit domnia sa, că dacă a fost secretizat și apoi pierdut contractul Bechtel și multe altele ca el, iar prostimea a înghițit, sau Anexa 1 de la condițiile de muncă pentru calcularea pensiilor militarilor, ce mare lucru dacă clasifică drept secret și această decizie? S-au cam învățat politicienii noștri să își secretizeze toate actele de trădare și vânzările pe sub mână, ca să nu ajungă prostimea la ele. Ia să vedem acuma mai cere cineva desecretizarea documentului, ca în cazul protocoalelor S(R)I onului ? Eu pun pariu că nu.

La fel de perversă este și abordarea televiziunilor care tratează subiectul prin ricoșet, analizând, sau criticând faptul că navetista Viorica  i-a răspuns  târziu la telefon navetistului Klauss,  fiind la simfonie, de parcă asta era de importanță vitală pentru români, cât de repede îi răspunde Viorica, președintelui. Dar domnul Skywalker ce a făcut din 21 decembrie, de la votul ONU, până acuma? A citit cartea ”pas cu pas” în chineză ?

După Insula șerpilor urmează Insula Mare a Brăilei

Și dacă tot vorbim de afaceri, vânzări, cumpărări și secrete, cine ne poate spune ce se ascunde în spatele vânzării Insulei Mari a Brăilei, ultimul mare combinat,  dar agricol al României ? Că va fi vândut, concesionat pe 99 de ani sau arendat, tot trădare se numește pentru că se aude că a fi dat unui mare șeic din Arabia Saudită care vrea să o transforme în pajiște de nutrețuri pentru  cămilele arabilor. Prețul oficial al trădării ar fi de 200 milioane euro, adică cam cât se poate scoate într-un an de zile din exploatarea celor peste 58 000 de hectare, orice ai cultiva pe ele, chiar și… floarea  calului.  Diferența până la cei 99 de ani îi va lua viitorul ”apropitar”, iar  cei care vor aproba și  intermedia făcătura vor avea și ei onorariul lor, de loc de neglijat. Puneți  pariu că oarece anexe ale contractului vor și și ele secrete? Nu aveți curaj. Dar cei care fac afacerea au, curaj, tupeu, nesimțire, oricum i-ați spune dar au.

Noi nu o să mai avem nimic.

 

 

BERTHELOT – MARELE „AJUTOR“!

„România Mare, cea mai frumoasă colonie…”

https://www.dcnews.ro/cand-i-i-muta-romania-ambasada-la-ierusalim_570302.html

https://b1.ro/stiri/politica/benjamin-netanyahu-l-a-sunat-pe-klaus-iohannis-mutarea-ambasadei-romaniei-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-pusa-in-discutie-208627.html

https://www.flux24.ro/negocieri-intense-intre-israel-si-romania-pentru-mutarea-ambasadei-in-ierusalim/

http://evz.ro/ambasadoarea-sua-onu-promisiune.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Politică externă de navetă

  1. Cu gestul obedient al dragnianului de a muta ambasada la Jurusalem am negat toata constructia diplomatica de echidistanta a Romaniei de peste 100 de ani.Romania a recunoscut Palestina ca stat, Israelul ca stat si a fost un mediator activ intre cauza araba si cea israeliana, sa nu mai vorbesc de respectul acestei echidistante deja notorii. Prin datul cu oistea in gard, dragnianul nu dovedeste decat ca nu are niciun scrupul pentru visul sau la presedintie. Ar vinde tot, si tara, sa-si faca sluj de credinta la imparatii. E ciudat ca masoneria romana nu e vizibila. Ce i se garanteaza Romaniei prin acest gest? Integritatea? Scump pretul, abandonandu-i pe arabi. Ei vedeau in romani o neutralitate activa a cauzei lor si ne-au ferit de violente. A incercat Base sa scormoneasca si sa bage zazanie dar nu a reusit, cu artizanul Raed Arafat si inventand rapirea cu Omar Hayssam. Terorismul trebuie introdus in Romania. Altfel de ce am avea atatea legi, ascultari si trupe antitero? Nu ne trebuie un pic de haos pe acilea? Sa-i mai speriem putin pe romani si sa-i controlam mai bine, nu? Io zic ca metroul trebuie deja pazit, ca de altfel si marile aglomerari in supermarketuri, gari si discoteci estivale. Asta vrei belinezu’ tatii? Cu toata vrajeala maririi de salarii si pensii, intoarsa de inflatia controlata spre crestere, cu accizari la maximum, cu reducerea taxelor dar inventarea altora noi si cresterea sumelor si numarului de amenzi,de fapt, pregatirea pentru zona euro, ce tot ne aburim pesedist? Lumea se convinge de marsavia politichiei asa zis neaose. Ludovicii era parca niste bani, nu? Asta are un nume predestinat, ludovic or ban, tot aia e. Sa nu ne miram de cerseala penala la generalul urdareanu, spaima CIT-ului. Asa ca naveta spatial euroarabica defineste premisele unui conflict la care se vrea a se ajunge, mai ales ca presul nostru suprem cere, insistent, sporirea trupelor americane in tara. De ce? Poate o vrea sa devenim stat usandez sau ne pregatim sa aram glia post atomica la o ciondaneala cu rusii? Rusii, buni rai, au trait aici cu noi, de cand lumwa, dar usandezii sunt la 10000 de km de noi. Ce le pasa, la ei in tara va fi liniste. La noi, linistea dinaintea furtunii. Doamne fereste sa fim un poligon.

  2. Ifrim

    Tot raul spre bine,daca devenim poligon in campanie se ridica functiile cu o treapta,se inarmeaza populatia la doamne le da pusti,la barbati pustoaice!

  3. A propos de Jerusalem. UE, vezi pozitia lui Johannis, cum altfel decat merkelian, vrea Jerusalem un gen de Berlinul de Est si Berlinul de Vest. Cu gard de beton si soldati. Doar am trait asta. Dragnea vrea Jerusalem israelian. E o speranta deja desarta astazi cu ofensiva globala anticrestina. Am mai spus, singura solutie, ca tot e Taramul Sfant, un Jerusalem oras cu statut de stat. Ca Vaticanul. Bineinteles ca Papa nu ar vrea asta, dar e singura solutie viabila zic si eu. De ce nu ar fi bine cum zic? Toti crestinii si arabii ar veni la Jerusalem, la Templul Pacii. Ca la Olimpiada, armele tac. Respect si divinatie, normalitate si pace. Ce o fi rau? Sau poate nu e momentul, dar tot aici se va ajunge. Asta a propos de copiii lui Sem.

  4. Prin extensie, ziua Fortelor Terestre, peste 100 de ani se va extrapola in Ziua Trupelor Martiene, Lunare sau, ma rog, Spatiale. Aviatia va avea Ziua Dronelor (fara pilot),Marina va avea Ziua Dronelor Subacvatice si, in final, ziua Robotilor Militari in toate Spatiile, ziua Cyberborgilor de Lupta, ziua…de nu or mai fi zile in calendar. Poate trecem la alt calendar, Astral nu? sau mayas? Io stiu? Ce ti-e si cu zilele astea? Daca stia Sf, Mc. Gheorghe ce face sulita lui peste veacuri, nu mai omora balaurul. Ca naparcile nu mor niciodata. In afara de festivism excesiv de a atrage tinerii in armata si de a „ilumina” cu torte strazile Capitalei, a trage salve la „artisti”, ce mai e armata? Ceva de l-a speriat pe marele pres de-i cheama pe usandezi, la noi, la nunta de foc. Uitam cine a fost Musat, caporalul grenadier, fara o mana, mort pentru patrie la Oituz, cu statuie mutata in fata garii Busteni si despre care bustenarii nu stiu nimic. Asta e simbolul Fortelor Terestre, ca si altele, dar uitam. Ma duc la mormantul fratelui tatei, a facut Donul, Caucazul, Oarba de Mures, Budapesta, Tatra si nu mor inca povestile lui de front, ca o fiecare zi a Fortelor Terestre. Asta trebuie noi sa comemoram, inaintasii care au dat lustrul prin sacrificiu armelor. Toate aceste fapte s-au dovedit a fi in van. Istoria pamanteana are alte repere, uitand istoria adevarata.

  5. Off topic.
    Un semnal de alarma, grav. Cristina Tarcea, sefa IICJ, spune ca Romania nu mai este un stat de drept. E posibil asa ceva? Este. Citez, cu scuze: ”Vorbim de cauzele din interiorul sistemului nostru care generează această stare de tensiune. Ele există și le-aș reduce la două aspecte, lipsa de încredere și mă refer la lipsa de încredere sub cele două valente ale ei: Lipsa de încredere a oamenilor în Justiție și lipsa de încredere a noastră între noi”. QED. #resist, va astept in strada impreuna cu ala cu geaca rosie, cu ambasadoarea Olandei, Frantei, Suediei si cine o mai vrea. Si ce, cine e Tarcea asta? Maine o schimbam, nu? Si gata, mergem inainte, „pas cu pas”, „punct si de la capat”, „o altfel de politica”, „noi vrem puterea”-citate celebre din pres.

  6. @Geofreeland,
    Si ce dacaa spus doamna Cristina ? Crezi cumva ca a spus ca acuma a observat ? Abia acuma? Sau pentru ca acuma i s-a dat voie sa vorbeasca.A inceput campania electorala si in justitie, deci au dezlegare la declaratii politice.