Săptămâna boșilor

Categoria Divertisment

Săptămâna care e pe ducă  a fost marcată de unele declarații sau afirmații ale unor lideri care au ceva de spus în branșa lor. Ce unește aceste  declarații este infatuarea cu care au fost făcute, credința autorilor că ei sunt buricul pământului, unicii deținători ai  secretului focului. Să le luăm pe rând.

Trump distrugătorul  

Domnul Trump, președintele tuturor  statelor unite ale SUA, s-a plictisit. Cum bombardarea Siriei  s-a terminat, chinezii știu de ce,  în Coreea, nordiștii și sudiștii s-au întâlnit istoric, Trump murea de plictiseală, risca să fie urecheat de finanțatorii campaniei sale care nu mai au ce vinde în afară de câteva avioane second-hand și un   „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare”, se știe cui, a pus domnia sa de un nou conflict, de data asta cu Iranul, o altă sperietoare de serviciu. După cum se știe, Iranul semnase un acord de neproliferare a armelor nucleare cu SUA, de fapt un angajament în care numai Iranul se angajase să nu fabrice arme nucleare, nu și SUA, în schimb SUA se angajase să nu mai lovească politic și economic Iranul. Cum Iranul, urmărit și monitorizat de mai multe țări și organizații internaționale s-a ținut de cuvânt iar Trump nu mai avea la cine și de ce să se răstească și cui să arate mușchii, s-a gândit el să renunțe la acord și să arunce în aer angajamentele, fără absolut nici un motiv, nici măcar o fâsăită de grenadă lacrimogenă. Deci încep iarăși sancțiunile, embargoaiele așa de dragul scandalului, pentru că unui frustrat i se pare că lumea nu vorbește suficient despre el. Bineînțeles că o seamă de pitici pretinși președinți de stat, dar guvernatori cu jumătate de normă, se vor repezi să pună și ei embargoaie și vor declara că nu vor mai exporta nici o oaie în Iran, numai pentru a face pe plac Marelui Blond cu părul ca cucuruzul. Încercați să vă puneți în situația iranienilor, nu neapărat a liderilor iranieni, care vor vedea că oricum ar face, oricum ar sta, oricâte băști or avea, ei tot mănâncă bătaie, pentru că așa vrea Trump. Nu ar trebui să mai mire pe nimeni dacă Iranul va declara, chiar și fără a face ceva, că va relua programul de fabricare a armei nucleare pentru a se pune la adăpost în fața celor care și-au decimat băștinașii. Iar Trump atâta va aștepta pentru o nouă operație chirurgicală,   că uite, susțiitorii săi  mai au niște arme de testat  și muniție de distrus. Se deschide bursa pariurilor la bombardamente.

Melescanu Mărturisitorul

Domnul Teodor Meleșcanu se pare că ar căuta să își încheie activitatea la Externe. Audiat în Comisia de Politică Externă Camerei Deputaților, Teo a încercat să o scalde, dând răspusuri a la Viorica, adică nici că că nici că că. Adică pe de o parte a negat că renumita decizie secretă a guvernului privind mutarea ambasadei la Ierusalim ar fi fost o decizie de mutare, el spunând că de fapt a fost o decizie de evaluare a mutării.  Eu zic că  dacă ar fi fost vorba de o decizie de evaluare nu avea rost să fie confidențială, că doar nu am ajuns să secretizăm și studiile de fezabilitate nu? Ciudat este că abia după ce au decis decizia, s-au gândit să ceară și opinii de la MAPN, MAI și SRI privind impactul socio-politic și riscurile mutării, ca și când Fifor și Carmen nu ar face parte din guvern. Cum dracu au luat decizia fără să îi întrebe? Parcă văd că nici nu erau la serviciu când s-a decis. Ca la noi, la nimeni. Mai departe domnul Meleșcanu l-a cam făcut pe Liviuț un pic cam prostuț. Referindu-se la declarația acestuia că a fost de fapt o decizie de mutare Mele spune Domnul Dragnea este un om politic, este șeful celui mai mare partid din România și are dreptul să își exprime orice opinie.” Adică Dragnea e mic, politic, nu știe nimic, adevărul îl cunosc numai cei ca el. Întrebare  întrebătoare:  Ce fel de om este domnul Meleșcanu, dacă nu politic? Răspunsul îl dă tot Marele Mele când spune că șeful diplomației române nu e președintele Iohannis (așa cum se crede  dulapul național), ci  ministrul de externe. Dar bomboana pe colivă a pus-o domnul Teo când s-a referit la …. atitudinea pe care trebuie să o aibă domnia sa și țara noastră față de anumite ”entități”. Iată ce a declarat domnul șef al diplomației:  „Eu am învățat de tânăr, în diplomație, că sunt două entități cu care nu trebuie niciodată să te pui rău: comunitatea israeliană din toată lumea și Vaticanul.”

Eu nu îi contest nici cariera, nici studiile, nici experiența, dar cu o mentalitate de sclav poți ajunge ministru de externe, poți ajunge și președinte în România, este un fapt dovedit, dar nu vei fi niciodată un mare om de stat. Se pare că domnul Meleșcanu a învățat diplomația într-o școală  pentru formarea tinerilor  sclavi.

Doamna Viorica însă urmează pas cu pas lecțiile de democrație ale lui Mele și, iată, după vizita din Israel , acuma a făcut una la Vatican. Să mai spună cineva că șeful diplomației nu a fost consultat. Dar cine i-o fi spus că trebuie să poarte doliu în fața Papei, că parcă ar fi o cobe.

 

Băhnăreanu uzurpatorul

Să purcedem acuma pe o treaptă mai jos, poate două, pe undeva la nivelul asociațiilor militarilor și liderilor lor. Avem știri din tabăra ANCMRR, dar cred că chiar mai sus, după declarațiile liderului … tutulol militarilor.

Fiind Invitat în ziua de 10 Mai la Consiliul National al Pensionarilor PSD  împreuna cu dl. general Ion HURDUBAIE/MAI, președintele ANCMRR,  domnul general Neculai  Băhnăreanu a dat nas în nas cu domnul Liviu Dragnea, aflat și el pe lista invitaților. Profitând de piedică, domnii generali i-au înmânat domnului Dragnea, deja celebrul Memorandum despre care toată lumea vorbea (dar nimeni nu mai știa unde este, era beznă totală, fusese arestat), cu care încercaseră să intre la miniștrii de interne și apărare și cu care ajunseseră la Solomon. Mai bine mai târziu decât niciodată. Uite că sunt bune și petrecerile de partid la ceva. Deci domnul Băhnăreanu  a anunțat pe pagina sa proprie și personală de facebook, cum că s-a întâlnit cu domnul Dragnea și Liviu căruia i-a dat o hârtie (sper că nu era prea scorțoasă, că se supără șefu) dar, ce e mai important, în fața căruia s-a lăudat că domnia sa o să fie nu viitorul, ci chiar următorul președinte al Forumului Asociațiilor Militarilor. Nu am mai auzit până acuma ca cineva să se prezinte cu o funcție pe care nu o are, mai ales în condițiile în care funcția nu se primește cadou din partea cuiva, acolo vor avea loc alegeri. Iată i-a transmis domnul Băhnăreanu, lui Livuț: ”ESTE CAZUL, DLE PRESEDINTE, SA FACETI O REPARATIE MORALA, INCEPAND CU 01.07.2018, SI PENTRU PENSIONARII MILITARI DIN SNAOPSN. Doamne ajuta! Va saluta presedintele ANCMRR „A.I.Cuza” si urmatorul presedinte al FORUMULUI de discutii al structurilor asociative.”

Mi-a stat ceasul când am citit! Eu dacă aș fi fost în locul lui Dragnea i-aș fi spus: ”Este cazul domnule general să faceti mai întâi  reparații în cadrul asociației dumneavoastră, că e plină de elefanți mai rău ca PSD-ul de secretari de partid  și s-ar putea să nu mai stați prea mult  la timonă. Vă spune asta  președintele PSD și următorul președinte al României!”

Întrebare întrebătoare 1: De ce nu a apărut nici un comunicat pe pagina ANCMRR privind marea realizare a marelui șef?

Întrebare întrebătoare 2: De unde știe, sau cine i-a promis domnului Băhnăreanu că va fi următorul președinte al Forumului?

Întrebare întrebătoare 3: Nu era oare mai frumos să aștepte ”să moară” pacientul și apoi să comande copârșeul și să se suie pe tron? Și la decesul marilor fețe împărătești, familia aștepta să moară regele și apoi cineva ieșea la balcon și striga fericit: ”Regele a murit, trăiască regele!”. La noi la militari nu e așa, noi mai întâi strigăm ”Eu sunt regele”, apoi îi punem grenada sub scaun celuilalt.Mi se pare mie sau mai nou domnul Băhnăreanu s-a apucat să sape un gropan?  Ce să mai comentezi la o astfel de lipsă de bun simț și modestie? Eu știu cam cum stau treburile pe acolo. Cineva, care va fi numit, dacă nu cumva a fost deja, vicepreș la ANCMRR, i-a promis că îl va susține să ajungă preș la Forum și apoi vor conduce amândoi până la adânci bătrâneți. BĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ…….nilor  sunteți normali?

În final, o dedicație celor care vor să confiște secretul focului :

https://www.youtube.com/watch?v=c9cWkUhZ8n4

http://ortodoxinfo.ro/2018/05/10/melescanu-am-invatat-ca-sunt-doua-entitati-cu-care-nu-trebuie-sa-te-pui-rau-%e2%88%92-comunitatea-israeliana-din-toata-lumea-si-vaticanul/

https://www.facebook.com/neculai.bahnareanu

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Săptămâna boșilor

  1. Geofreeland

    Boși? Nuuuu…Mai bine boșimani…cu cravată, costum și in teniși. Cam astea caracterizează vorbele și faptele. Mă mir că nu și-au sandalele probabil să nu se simtă mirosul de picioare.E vară, nu? Sângele e mai subțire de la verzituri, creierele mai slobode în idei ipocrite, dorința de înalt chiar paranoică. Natura i-a făcut pe adevărații boșimani supraviețuitori. Alor noștri li se apropie funia de par. Mare vânzoleală va fi și dacă nu vom fi pătimași, ne vom distra pe cinste la păruiala internațională din România la alegeri. Ca la târg,Vasilică și Mărioara. Deocamdată se face o preselecție de actori, sonorizarea și afișele vin de-afară, la scenariu se lucrează intens, dar nu se știe prețul biletului de intrare la urne. De contat tot noi decontăm, cu bogățiile țării la care nu mai avem acces de niciun fel.Suntem un popor spectator la bâlciul deșertăciunilor.

  2. NeO

    Trump reacţionează la presiunile marilor boşi americani.Petrolul lor, produs în principal prin fracturare, nu prea se simpte bine competitiv la 70USD, aşa că cu puţin ajutor politic redevine profitabil la 100USD.
    Revenind la noi, aveţi dreptate, domnul Gropan a simţit ceva de pe la începutul anului când a reînviat Liga pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari şi desfăşoară acţiuni din ce în ce mai des în colaborare cu custodele muzeului comunicaţiilor şi informaticii. Nu înţeleg de ce toţi „boşii” pensionarilor militari se ocupă de fărâmiţarea acestei categorii în cât mai multe asociaţii, ligi, etc., prea multă poezie- cică diplomaţie, incoerenţă în puţinele iniţiative.Sunt convins că Dragnea a avut uşoare frisoane auzind de ANCMRR sau de Forum. Asta dacă nu le-a confundat cu altele, personal nu cred că există cineva care să ştie toate asociaţiile militarilor. Pe a lui Coarnă spre exemplu, Dragnea o ştie.Mai opriţi-vă oameni buni, mai de folos ar fi 1,2 maxim trei asociaţii, nu câteva sute.

  3. Ifrim

    Un tip catre un pui de cioara:Ce faci tigane?Astept sa moara tata sa mananc si eu coliva!

  4. Gerula

    Strica cei care i-au promis lui Bahnareanu funcția de,, Șef,, al Forumului,ANCMRR ne fiind membra a acestei structuri. Se pare ca nici cu Bahnareanu nu am realizat ce am dorit, un lider integru. În Forum deciziile se iau numai după consultări intre membrii, iar cei care nu sunt de acord pot face opinie separata care se publica odată cu decizia adoptata. Eu cred ca următorul presedinte trebuie sa fie președintele Romil, aceasta asociație fiind fondatoarea Forumului alături de Federația Militarilor.

  5. Gerula

    Sa învățăm sa ne respectam intre noi, și sa prețuim și realizările celor mai putini ca număr, multe dintre acestea fiind de ne egalat de către asociațiile mai mari din punct de vedere numeric.

  6. Gerula,
    Daca, sa presupunem prin absurd, presedintele ROMIL au lua presedintia Forumului, generalii nu vor coopera un an de zile, trecand la actiuni individuale.

  7. Geofreeland

    1. Mai lăsați-mă în pace cu generalii pensionari, șefi și acum! Când ești pensionar, niciodată nu vei mai fi rechemat, ci uitat sau, ce frumos! manipulat în virtutea unui grad. Mă opresc aici și am toată stima pentru generalii adevărați cu care am lucrat în iubire de armată care înseamnă și iubire de oameni. 2. Preșul nostru, președintele „bețe-roate”, că asta e Fișa postului său, a trimis la CCR legea cu reproducția de suine. Cu porcii. Asta e treaba președintelui? Românii să nu producă? Și tot de la nemți să luăm carne chimicalizată și scumpă? Păi dacă e așa al cui preș e acest impostor? Daea e un adevărat român, simte omul de lângă el, iubindu-l ca pe pământul care ne-a hrănit pe toți de veacuri. 3. În sfârșit, primul șut dat UE, opunerea României la declarația cu condamnarea mutării capitalei Israelului la Jerusalem. Nemții și alți șmecheri vor un Jerusalem stil Berlin de Est și Berlin de vest. De ce? Simplu să creeze un nou focar de confruntări și în niciun caz o pace. Singura soluție e un Jerusalem stat, centrul credințelor lumii. Dar se opune mafia vaticaneză și israelienii. În 48 când s-a creat statul Israel au semnat altceva parcă. Refuzul românesc e de înțeles, voi de ce nu ne primiți în Schengen? Că ne considerați batjocura voastră.4. Revin la „bețe-n roate”. Lui Toni Greblă i s-a distrus viața la comenzile externe că s-a opus legilor BigBrother. Prea Nefertiti sculă sub obroc sereist e apărată de plăvanul Cotropenilor declarându-se super încântat de activitatea DNA. Concluzie, asta e „pas cu pas” ,”lucrul bine făcut”, „o altfel de politică”? Lupta cu propria țară, oripilând un popor întreg? Și dezastrul final e abia la început.

  8. Gerula

    CE E ABSURD ÎN FAPTUL CA O ASOCIAȚIE FONDATOARE A FORUMULUI, SA PREZIDEZE Lucrările? Fiecare asociație membra va prezida lucrarile la un moment dat. Eu cred ca pentru a transmite mesaje corecte și ferme, Tudor e mai potrivit decât cei aserviți utilității publice, sau cei care urmăresc unele scopuri personale și fac compromisuri cu puterea.

  9. Gerula

    Generalii, în general sunt predispuși la compromisuri pentru ca asa au fost educați. Sa nu ne lăsăm în seama lor pe că vom pierde garantat. Ăștia au avut și au numai interese și mai puțin principii.

  10. Geofreeland

    Un scenariu violent împotriva guvernului, previzibil la chemarea mascată prin atacuri prezidențiale repetate și din ce în ce mai dese (în an centenar românesc!) propun autorităților separarea benzilor de circulație din piața Victoriei cu separatoare de beton. Poate vopsite în culorile tricolorului. Manifestații se pot face și pe stadioane, nu neapărat în Piața Victoriei. Să nu uităm de ce se cheamă așa. Ne uităm, citim, ne mirăm, ne culcăm. Incendierea Reichstagului vă spune ceva? Încă nu avem Reichstag. Avem Dunăre, marea noastră cea mare, Carpații întregi, glia în care ne stau morții, părinții și dușmanii. Asociațiile astea de doi bani, jdemii și cât mai îngalonate sunt un praf de orgolii și atât. Ineficiente, nevocale, nebăgate în seamă decât la un fursec și poze. Mă contraziceți?

  11. @Geofreeland,
    Cine ar indrazni?

  12. Pingback: Leș își face campanie-capitolul 3- ”Începuturi” | In Cuiul Catarii