Parlamentul freelancerilor

Categoria Actualitate

Domnul Nicolicea îl învinuiește pe deputatul Ion Stelian că este în stare de incompatibilitate și conflict de interese ca parlamentar, pentru că a înregistrat și transmis pe internet  prin telefon, momente din lucrările comisiei Iordache. Cică domnul Stelian ar fi desfășurat de fapt meseria de reporter privat, pentru obținerea de foloase, adica laicuri. Trec peste circul pe care partidul domnului Stelian îl tot face în Parlament mimând opoziția, prefer să dorm la astfel de manifestări, ca domnul Gutiu, și mă opresc la acuzele ”maestrului” Nicolicea, cel care se dă drept cel mai autorizat jurist al partidului aflat la putere, dar ce spun eu al PSD-ului, al României, poate chiar al UE. Domnia sa chiar menționează în criticile sale  la adresa ”amatorului” Stelian, că dacă ar fi fost și el jurist ar fi fost cât de cât îndreptățit să se pronunțe în facerea legilor, dar așa, ar trebui să rămână reporter.

Ei, nu că are tupeu domnul Nicolicea? Are, că are sprijinul a două partide, PSD și UNPR. Dacă aud că spune cineva că UNPR și Oprea nu mai există, mă supăr și îl pun să asculte refrenul  cântecului cu Jana florăreasa: ”Nu mai plânge Ginăăăă,  Oprea n-a muritââââ, el s-a transformatââââ, nu te-a părăsitâ.” Păi cu așa susținere națională, cum să nu îți vină să faci orice în Casa Poporului? Că uite și coana Luluța, Dumnezeu s-o țină din scurt,de când a pășit băsește, apoi săsește prin sufrageria națională nu îi mai ajungi la nas, cad portocalele pe lângă ea ca popicele, dar ea tot mare și tare.

Revenind la reproșul domnului Nicolicea nu pot spune decât că micimea sa are rezon. Parol! Chiar mă grăbesc să îl felicit pe domnul Nicolicea pentru că a deschis subiectul și a atras atenția ”opiniei publice” că Parlamentul nu doar că are freelanceri, adică liber profesioniști pentru cei care nu vorbesc limba statului lipit al Americii, dar este plin de incompatibili cu profesii care mai de care mai ciudate. Nu mă refer acuma la repetenți, lăcătuși, auto, frizeri, cârciumari să trăiți, piețari, lipitori de afișe, analfabeți cu diplomă, doctori în nimic, experți în securitatea conturilor din bănci, ci la alte meserii, neanunțate, netrecute în CV dar aducătoare dacă nu de conturi, măcar de funcții și sinecuri, dar și sprijin informativ și sistemic. Așa cum spunea domnul Nicolicea, prea mulți parlamentari desfășoară la negru meserii pentru care primesc sau nu bani, dar au beneficii de pe urma lor, chiar și laicuri. Trecând peste faptul că unii au cucerit Everestul român cu laicuri, sunt și alte beneficii și avantaje pentru cei care prestează meserii complementare. Domnul Nicolicea nu a spus, dar parlamentul pe lângă cei enumerați mai sus mai are papagali, gratargii, fripturiști, circari, gorniști, toboșari, turnători, lingăi, care câștigă mult mai mult din aceste merserii decât din cea pentru care au fost aleși, dacă i se poate spune profesie, căci eu i-aș spune ocupație mascată. Foarte puțini din cei care intră în Parlament fac cu adevărat ceea ce scrie în fișa postului, cei mai mulți își continuă, ca și capii lumii interlope, operațiunile de după gratii, gratiile parlamentare, numite aforistic imunități,  care de fapt sunt puse nu pentru a feri lumea din afară de ei ci pentru a-i apăra pe ei de lumea din afară.  Unii, și nu puțini, desfășoară nu una, ci mai multe meserii, sau ocupații în paralel cu cea pentru care sunt plătiți din taxele noastre, cu sau fără bani, dar în nici un caz degeaba, așa că se poate spune că foarte puțini, chiar foarte puțini sunt doar parlamentari. De aceea intervenția domnului Nicolicea merită salutată și mi-aș da și pălăria jos dacă ar spune câte meserii, pe lângă cea de deputat și jurist mai desfășoară domnia sa și pentru cine. Avem dragi români,  un parlament de freelanceri.

http://adevarul.ro/news/politica/nicolicea-ameninta-deputat-usr-transmis-live-facebook-exercita-profesiunea-reporter-putea-sa-siinceteze-mandatul

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

22 Raspunsuri la Parlamentul freelancerilor

  1. Bostin.

    E inutil totul in colonia asta terminata definitiv de hoti politruci,plina de tradatori de tara, fara Bacovia si a metalului folosit in poeziile lui .

  2. Geofreeland

    Dreeeeepți! Privirea înainte, suge burta, lipește călcâiele, strânge din buci! Scoate pieptul afară! Lipește palma de vipușcă! Așaaaa! Bravoooo! Frumos aliniați, într-o tăcere ceremonioasă,comentatorii gândesc temeiuri „Mă, ne-o mai da ăștia ceva?” Săracul nea Mielu, veteran și la Don și în Tatra, s-ar întoarce în mormânt. Și dacă i-or mai fi dat ăștia ceva, de vreo 10 pâini, îl fericea ca pe noi, de vreo zece. Rău am ajuns, dragii mei, păcat că inerția am învățat-o la școala 5-8 dar am uitat legile impulsului. Ne rezumăm la gravitație, până la 2 m sub. Treziți-vă, țara arde and we are waiting for nothing.

  3. Geofreeland

    I-auzi brâul! UE zice prin decizia 343/2016, prezumția de nevinovăție. Oare dulapul național din deal nu știa când zicea de „gașca de penali” achitați? Întrebat cum e cu Tăriceanu achitat, dulapul rânjește nemțește. Atât! Sfidând nu numai bunul simț dar dovedind prin rânjet orice iertare creștinească. Degeaba l-au amendat ăia de la discriminare. Îl doare unde nu vrem noi valsând cu Luluța între portocali. Mare belea cu individul! Constituția noastră? Bă, fraierilor, constituția se referă la sistemul osos, nu știați? Eu sunt șefu’, l’etat c’est moi, țăranilor! Oare suntem chiar țărani? Om fi, după bunici, dar ne-am mai școlit între timp și am mai crescut și copii dar înălțatul din deal, neavând, nu știe cine e viitorul țării. LGBT? Păi ăștia nu fac copii. Și ce’ ț’ai hăluia, cum zicea mamaia mea, scuipând în sân, cu care alăptase trei copii.

  4. Geofreeland

    Generalul nostru, Ilie Năstase, legenda tenisului românesc încătușat. Da, asta știre. 0,55 alcool șofer auto.”Io sunt Năăstase, băi fraierilor!” Da, dar e general al armatei române! Și sunt șmecher, nu auto, iau scuterul, care e problema. Bag seamă, aștia de la rutieră l-au pândit. „Nea Ilie, nu mai ține!” Viața e cum e ea, nu cum vrem noi. Dacă polițiștii își mai aduceau aminte ceva din tenis poate că l-ar fi condus acasă cu escortă și l-ar fi atenționat sever. Dar acum, cu înalta trădare a primului ministru, orice exces e penal. Întreb, legea e lege, dar o fi pentru toți? Că Luluța a încălcat-o de două ori.Și ce? Joha nu o încalcă zi de zi?

  5. @Geofreeland,
    Exact ca Ilie a procedat si Huidu, prins si iertat de 11 ori pentru exces de viteza, depasire neregulamentara, miros de naftalina, etc. Si pentru ca el era marele Huidu a tot fost iertat pana a luat viata a patru oameni.Ai idee de cate ori a fost gasit Ilie baut la volan si iertat? Ce ai fi vrut, sa fie lasat sa omoare si el oameni? Trebuia sa fie oprit odata. Si gestul cu scuterul dovedeste nu doar prostia ci si neamprostia lui. A vrut sa le faca in ciuda, dar i-a fost greu sa puna mana pe lege sa vada daca are dreptul… El credea ca legile le face el. Ete nu!

  6. Gerula

    Parlamentarii noștri cei ne copti la minte cei fara scoala sau cu scoala pe hârtie fara ani de muncă dar cu tupeul dat de carnetul de partid,au ajuns sa ne judece pe noi care suntem deschizatorii unei noi ere pt ei,copiiinostri.Oameni care nu au muncit un minut,care au trecut prin scoala precum gașca prin apa,lipitori de afișe la diverse partide ne dau azi lectii,ne fac legi, și ne hotărăsc destinul….oare până cand?Exemple Radu Preda PSD,Peluza Peta PSD protejatii doamnei LOV Sau dl departe Ionuț Stroe oameni tineri care au devenit peste noapte politruci de meserie ,ei ne având nicio calificare și expertiza.

  7. Ifrim

    Nastratin Hogea isi trimitea copilul cu ulciorul la izvor dupa o bataie zdravana preventiv in ideea de a nu sparge ulciorul caci dupa pozna nu mai avea nici un efect corectia,asa si cu don gheneral slatar sa-i atrofieze putin nervul zambirii otoritatile preventiv pana nu face fro boacana cu victime.

  8. Geofreeland

    Don general de rachete (de tenis) gonit de englezi de pe arena cu lume bună o păți rău. Vorba lui Caragiu „c-așa e-n tenis!”. Nimeni nu e mai presus de lege. Păcat de idolul meu de-o viață, Iliuță! Asta nu înseamnă că ce a făcut el, pe vremuri îi scade din merite. În loc să promoveze tenisul cu copii, cu nepoți, să moară cu racheta de gât învățând demonstrativ, prin toată țara, ca un Mesia al sportului alb, Ilie al nost’ o făcu de oaie belind și mielul de caracter. Păcat. E drept că vine o vreme când tristețea traiului din amintiri te copleșește, dar nu te tâmpește. Ilie, double faults! Lasă, treci și prin asta, te-o păsui vreun jude, dar barem să înveți ceva.

  9. Geofreeland

    Când eram mai cu floarea la pălărie, tremuram când juca Nasty al nostru, ba la simplu, ba în Davis, ba la dublu cu Țiri. Ce mândru eram, ca și acum când îmi aduc aminte. Ne băteam în Davis cu americanii. Nasty, o legendă de suflet! Acu, asta e, o greși, plătește că doar n-o fi dat cu parul. Oricum e trist de decesul sorei ca un rău care nu vine niciodată singur. Nasty, treci prin astea și să te văd pe arenele de copii. Hai Nasty, idol de-o viață!

  10. Geofreeland

    Când eram mai cu floarea la pălărie, tremuram când juca Nasty al nostru, ba la simplu, ba în Davis, ba la dublu cu Țiri. Ce mândru eram, ca și acum când îmi aduc aminte. Ne băteam în Davis cu americanii. Nasty, o legendă de suflet! Acu, asta e, o greși, plătește că doar n-o fi dat cu parul. Oricum e trist de decesul sorei ca un rău care nu vine niciodată singur. Nasty, treci prin astea și să te văd pe arenele de copii. Hai Nasty, idol de-o viață! E o aberație să negăm, cu toate defectele, un om care, contemporan cu noi, s-a bătut cu americanii.

  11. Geofreeland

    Deh, double faults și la mine, așa e când nu intră din prima! Scuze, c-așa e-n tenis.

  12. bazil

    @Marin Neacsu. Total de acord cu dvs. Trebuia oprit pana la urma inainte de a produce un accident, o tragedie. Am vazut deunazi cred ca pe facebook o imagine cu Primarul Londrei asteptand autobuzul ca orice cetatean al urbei ! Si nu i-au cazut galoanele, nu i s-au sifonat gandurile ! Pe cand si la noi pe Dambovitza si nu numai? Faptul ca ai fost un mare sportive, ca porti uniforma Armatei si ai un grad important nu iti da voie sa iti faci de cap. Dimpotriva, ar trebui sa dovedesti modestie, onoare, demnitate si sa fii primul care sa respecte LEGEA !

  13. Geofreeland

    Parlamentul freelancerilor? Da, așa e, o porcărie de tot râsul! Că parlamentarii votează conform propriei conștiințe. OK! Dar traseismul politic ce mai e? Tot conștiința te îndeamnă la trădare? Păi dacă asta e conștiința e greu de crezut că parlamentarii mai sunt exemplul “ales” democratic al nației. Un parlamentar e ales de niște oameni cu convingeri politice să-i reprezinte, nu? Dezicerea, mai bine zis “înșelarea” votanților prin trecerea la alt partid, altă ideologie, cum se întâmplă astăzi e o mare porcărie. Nu porcărie, e un gest absolut penal săvârșit de parlamentari cu imunitate. Adică eu te-am votat pe tine,Popescule, să-mi reprezinți interesele (că asta e politica) și tu mă trădeze trecând la alt partid? Ce faptă e asta? Cum te mai întâlnești tu cu mine în teritoriu săptămânal? Propun ca persoanele alese pe listele unui partid care nu mai împărtășesc ideologia pentru care au fost alese să-și dea demisia din parlament. Locul acela e al votanților cu partidul respectiv și nu un loc de “cumpărat” de alte partide. Adică o mânărie la cel mai înalt nivel? Păi dacă e așa vă dau dracului de mizerabili. Mie cine îmi apără votul? Nimeni? Atunci de ce spuneți că votul e baza democrației dacă voi mă trădați pentru arginți? Lăsați-mă cu conștiința! Legea traseismului, urgent!

  14. @Geofreeland,
    ce a facut Ilie in tenis, nu ii poate lua nimeni. Nici caracterul nu i-l poate schimba nimeni. A primit destule recompense pentru ceea ce a facut ca tenisman. A venit vremea sa fie si pedepsit, nu numai rasplatit, pentru ceea ce face ca om, pentru caracter, nu pentru talent. M-am saturat sa vad la tv cum se bate si se spurca cu tzatzele apoi declara ca are o casnicie fericita. Asta nu e general, e costorar.

  15. bazil

    Pensiile ciuvile au crescut in iulie 2017 cu 10%. Pensiile militare pas! Pensiile civile mai cresc in iulie a.c. cu inca 10%.Pensiile militare, tot pas dupa cum se prefigureaza. Cei ce au peste 10.000 lei ….ii doare fix in pix dar restul……mai ales cei cu pensii medii …..O fi corect d-le cestor? Si sa nu uitam ca si la civili „E” destul de multi cu pensii babane! Care nu sunt inghetate !

  16. Draghici

    Citat din Bazil: „Si sa nu uitam ca si la civili „E” destul de multi cu pensii babane! Care nu sunt inghetate !”

    Inteleg ca atat poti in materie de gramatica. „E” pensii mai mici pe aici?
    Ale dumneavoastra pensii (BUNICELE) sunt inghetate dar cu ciocolata.

  17. Draghici

    Sal’tare din Costa Rica bai fraierica!

  18. Bostin

    E inutil totul in colonia asta terminata definitiv de hoti politruci,plina de tradatori de tara, fara Bacovia si a metalului folosit in poeziile lui .

  19. Termitele care s-au perindat din ’90 și până în prezent au ros tot din ce s-a construit.Acum e târziu,răul a fost făcut.
    Câteva generații vor avea de suferit.
    Păcat!

  20. Geofreeland

    @Nicolae „Termitele?” Cine or fi termitele astea? Păi cine? Iliescu din ’90 a spus” vom intra în UE și NATO și toți ne dădeam pe spate de extaz că „intrăm în Europa”. De parcă nu eram. Condiția să întrăm în UE era să nu o concurăm cu produse și capacități care trebuiau distruse: combinatele petrochimice, combinatele de îngrășăminte, combinatele de porcine, flota toată (pescadorul, mineraliere, petroliere), industriile extractive, utilaj greu și utilaj petrolier, fabricile de autocamioane, de țevi și sârmă, iconoscoape, diamante sintetice, mașini unelte, locomotive, vagoane și boghiuri… Nu mai continui. Plus agricultura, retrocedările de suprafețe infime au distrus plantațiile de pomi fructiferi, viticole, terenurile comasate în CAP și IAS, sistemul de irigații. Toate numai din condițiile de aderare la UE să nu îi concurăm. Azi, cum spunea iar atunci Iliescu, ocupaționalul nu mai e bazat pe producție ci pe servicii (paznici, asigurări, reparații, comerț alte expediente neproductive plus bugetari neproductivi). Toate resursele au fost înstrăinate străinilor și veniturile din resurse se duc tot afară. Sistemul bancar nu e românesc și frânează la comandă investițiile de capital în firme românești plus cofinanțările de fonduri europene. Cine sunt termitele? Nu politicienii, ei au fost doar marionetele. Termite? Termitele ca sistem biologic sunt bine organizate iar matca mamă e chiar Nu UE ci acei care au creat UE etc.

  21. bazil

    @geo. Nu cred ca UE si NATO ne-au impus distrugerea capacitatilor industriale.Imediat dupa 1990 au inceput retrocedarile de terenuri agricole, unele facute corect altele la plezneala. Primul lucru pe care l-au facut multi din cei ce au recuperat terenuri cu livezi fertile de vii, pomi fructiferi etca fost sa taie copacii si viile. Idem cu sistemel de irigatii……..cine le-a distrus?

  22. @Bazil,
    Ba sa crezi. NATO a impus si directionat reforma in armata, a si platit bani pentru ” restructurarea armatei”,si a spus ca nu mai putem produce armament „sovietic” desi au cumparat si cumpara pistoale militraliera de la noi, la greu, pentru a le da celor din AL QAEDA si ISSIS. Iar UE a dispus, comandat si urmarit „privatizarile” care nu au fost altceva decat distrugeri in masa.