Dreptatea lui Solomon

Categoria Despre Armata

Bănuiesc că nu se așteaptă nimeni să scriu despre legenda cu biblicul Solomon și deja arhicunoscuta judecată. Nuuuuuuuuuuu, aș fi vrut eu, măcar era ceva plăcut. Solomonarul  acesta despre care voi vorbi eu, nu are nimic plăcut în el, nici limbajul, nici atitudinea față de oameni, nici respectul față de cei care prin votul sau, mai ales absența lor de la vot l-au urcat acolo unde neam de neamul lui nu a visat,nici măcar minima normă de bun simț cu care se spune că fiecare om este înzestrat prin naștere. Nerro al meu, mai are obiceiul să se suie în pat când nu sunt eu și se așează exact acolo unde stau eu de obicei.Când vin și eu la somn, îl găsesc exact unde ar trebui să stau eu. Mă vede, se uită la mine și parcă mă întreabă dacă nu pot să aleg alt loc, că el se simte foarte bine acolo. Nu îl cert, nu pun mâna să îl mișc, doar mă uit la el și îl întreb: ” eu unde stau acum? ”După câteva secunde se ridică și se trage mai la perete. Solomon nu ar face așa ceva. M-am convins de asta nu când s-a adresat unei doamne mai în vârstă, secretar de stat la ministerul unde e acum șefă tânăra Lia, dar pe vremea guvernului Cioloș, ca un arendaș pe moșia lu tacso: „Vă deranjăm? Sunteţi bunica care ne ceartă? Să nu mai veniţi cu această atitudine la comisie că nu vă mai primim”. Nu m-am convins nici când l-a amenințat pe MRU că dacă nu vine pe la primăria lui va avea soarta lui Aldo Moro. Am crezut atunci că sunt glume de politicieni, că așa o fi moda în politica românească, că, în ultimă instanță, se merită unii pe alții, azi se înjură, mâine se pupă, după cum ajunge fiecare la putere, cu schimbul. Dar când am văzut cum a tratat delegațiile asociațiilor militare, cum vorbea cu un general al armatei române la per tu ca și când și-ar fi ciocnit valizele în gară la liberare cu tânărul soldat WKJ, care a învățat în toată armata doar să coasă nasturi pentru că nu a fost în stare să învețe nici să tragă firul de la un telefon la altul ca celecist fruntaș,  m-am convins că nimic nu este întâmplător, iar bunicul meu avea dreptate: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Așa cum spuneam, pe data de 5 iunie, aceeași zi în care toți șefii asociațiilor militarilor care contează cât de cât, măcar teoretic sau declarativ în lupta pentru apărarea drepturilor militarilor, se întâlneau pentru a stabili ce să facă în următoarele 12 luni, dar mai ales, CINE, domnul Solomon, exact ca Olguța pe 21 Noiembrie anul trecut, la o zi după întâlnirea acelorași președinți de asociații cu ministrul Fifor, a introdus peste rând, în regim de super-turbo-speed Ordonanța 59 în ordinea de zi a Comisiei de Muncă și … gata, a trecut cu amendamente. Interesant este că nici membrii comisiei nu au apucat să vadă nici documentul nici amendamentele iar când a fost întrebat de un membru al comisiei despre ce amendamente e vorba, domnul Solomon a răspuns cu stilu-i deja format: ”lasă că știu eu, am vorbit cu reprezentanții militarilor”. Nu știu cu care din ei a vorbit, pentru că la Comisie, din partea guvernului au participat la dezbateri doar doi reprezentanți unul de la doamna Olguța și unul de la Casa Națională de Pensii. De la Ministerul Apărării, nimeni. Mă întreb, oare nu i-o fi anunțat nimeni, sau așa s-au înțeles, ca să nu poată fi acuzat domnul Fifor că iar a încălcat prevederile art 5 din Legea 346/2006?  Și totuși parcă art 1.c din aceeași lege spune că Ministrul Apărării Naționale este responsabil cu legislația privind Apărarea, militarii, inclusiv pensiile acestora. Așa spunea și tante Olguța în răspunsul dat la mișto domnului deputat Lupescu.

Dar domnul Solomon nu își bate joc numai de oponenții politici, militari și legislație, domnia sa își bate joc și de colegii din comisia pe care o conduce, pentru că în loc să discute cu ei amendamentele sau măcar să le aducă la cunoștință așa de ochii lumii, le aruncă peste umăr că ”las că știu eu”, și gata. Probabil a considerat că ceilalți sunt prea proști să înțeleagă, sau prea mici ca să aibă ceva de spus.Ciocu mic!  Și mai și minte când spune că s-a consultat cu militarii și amendamentele reprezintă voința lor. Din câte știu eu, în afară de deja celebrul Memorandum, atât de difuzat încât nimeni nu știa de el, apărut ca din senin doar ieri  la Forum, nimeni nu i-a înmânat domnului Solomon nici un alt document. Iar memorandumul nu conținea amendamente la Ordonanță, ci cererea ca art. VII să fie scos, anulat. Deci domnul Solomon minte de rupe, obicei păstrat de pe vremea lui Ion Păcălici. Se mai pune problema dacă nu cumva, prin refuzul de a pune la dispoziția membrilor comisiei varianta de proiect, cu amendamentele, sau măcar amendamentele, le-a încălcat acestora două drepturi fundamentale prevăzute de Constituție, dreptul la informare și dreptul la vot, pentru că avizul ar fi trebuit dat în urma dezbaterii și a  unui vot care nu a avut loc iar membrii comisiei, în special cei care nu fac parte din PSD, nu cunosc nici un cuvânt din varianta pe care o va înainta domnul Solomon plenului spre dezbatere. Mi-a șoptit o păsărea că de fapt chestiunea e și mai groasă, pentru că în loc să discute din nou proiectul de lege, și să dea un nou aviz, eventual în baza motivelor de readucere la Comisie și a amendamentelor, domnul Solomon a schimbat total avizul înlocuindu-l cu altul personal, pe care l-a aruncat în spinarea militarilor dar îl va da la semnat membrilor comisiei, comițând două falsuri. Rămâne la latitudinea celor în numele cărora domnul Solomon spune că a acționat, de a-l acționa și ei în instanță pentru declarație mincinoasă, fals și uz de fals, interzicerea dreptului la opinie și a dreptului de vot. Ia să vedem cine are antigel în instalație, șefii asociațiilor, membrii comisiei sau nici unii nici alții ? Cine pariază ?

Si ca să nu vă țin în suspans, aceeași păsărică, mi-a ciripit că de fapt singurul amendament privind articolul VII din OUG 59, este adăugarea unui cuvânt,  la art 60, care de fapt nu ajută nici cât o frecție la un picior de lemn. Deci nici vorbă de anularea articolului așa cum li s-a promis, au înțeles, sau sperat reprezentanții unor asociații. Aceasta este dreptatea lui Solomon. Cât va mai dura până să ne facem sau căutăm și găsim și noi dreptatea noastră, că tot se poartă România, guvernul, statul, justiția, armata unuia sau altuia? De ce să nu avem și noi dreptatea noastră? Aștept reacția celor care se declarau  și se recomandă drept reprezentanții rezervei armatei, fie ei sindicaliști sau simpli generali. Dar repede tată, că parcă văd că nici nu stabiliți locul de întâlnire și ordonanța  trece și prin votul în plen , cu ”amendamentele militarilor” cu tot. I a să vedem reacționează cineva, sau dăm în judecată doar bețivii, și câinii care doar latră și ne facem că nu simțim colții celor care mușcă?  Când spuneam cum câteva zile că trebuie să ne mișcăm într-o săptămână știam eu ce spuneam.

PS: Domnul Iohannis are toate motivele să fie supărat, nu este singurul profesor norocos care și-a construit o carieră din meditații.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

19 Raspunsuri la Dreptatea lui Solomon

  1. Simion

    Buna ziua,
    După video clipul cu reprezentanții Mulitari printre care și un distins general am realizat cine este acest deputat PSD Solomon, absolvent facultate de istorie pe la Iași.
    Ca mai apoi flăcăul asta S- a totblindat cu tot felul de diplome luate la apelul de seara sa ajungă ditamai președintele Comisiei de munca din Camera Deputaților.
    Cred ca individul asta care și-a permis luxul de a-i lua peste picior pe distinșii nu -și da seama in ce postura este de-și permite sa-și bată joc de armata.Cazul trebuie fe urgentă dezbătut in PLENUL BIROULUI CAMEREI PANA LA LIVIU DRAGNEA SA-I DEA UN ȘUT IN NADA ȘI SA-L ZBOARE DIN ACEASTA FUNCȚIE PANA NU SE FACE NAIBII DE RAD DE PROSTIA LUI.TOTI NEAVENIȚII AU INTRAT IN POLITICA ȘI IN SPECIAL LA PSF CARE NU AU NICIO TREABA ,MAI GRAV NU AU NICIO EXPERTIZA IN A ANALIZA TOATE ADPECTELE CE ȚIN DE ARMATA SAU DIN VIAȚA CIVILĂ CARE ȘI ACEADTA ESTE O COMPONENTA A SOCIETĂȚII CIVILE ȘI CARE NU TREBUIE SAVFIEVNEGLIJATA.
    Astia sunt specialiștii lui Dragnea care au invadat nu numai Parlamentul României ci și toate toate colțurile ministerelor ,autorităților de toate felurile inclusiv uin Guvernul României.

  2. @Simion,
    Domnule Simion, Cum sa ii dea Dragnea un sunt in fund cand el exact de astfel de oameni are nevoie, indivizi cu cunostinte limitate, dar mult tupeu, aroganta si supunere oarba?

  3. marian

    In afara de Memorandum , la Comisia …Solomon mai exista un document, inregistrat , semnat de gl. Gropan prin care se si justifica de ce structurile asociative ale militarilor cer eliminarea art. VII/OUG 59. Romil va solicita presedintelul FORUMULUI transmiterea de urgenta a propunerilor noastre privind actiunile imediat urmatoare, actiuni propuse si la actiunea din 5 iunie dar care nu au fost luate in seama de participanti, acestia fiind interesati de sefie nu de ce se intampla cu noi.

  4. Oblemenco ion

    Acum întreb și eu că prosti , aceste uscături nu pot fi concentrate cu scoatere din producție ..MA OFER SĂ FIU UN COMANDANT DE PLUTON ,,SILITOR,, ȘI ,,EXEMPLAR,,

  5. Oblemenco ion

    Acum întreb și eu ca prostu ,aceste uscături nu pot fi concentrate cu scoatere din producție ????? MĂ OFER SĂ FIU UN COMANDANT DE PLUTON ,,SILITOR,, ȘI ,,EXEMPLAR,, .

  6. Geofreeland

    Cât de turtiți am ajuns! Numai un conflict armat ne poate salva. Numai atunci această societate civilă se va conștientiza de riscurile vitale ale profesiei de militar. Dacă Iluminatti și Extratereștrii au zis că războaiele clasice, unde mor civilii pe capete, „pierderi colaterale”, nu mai sunt posibile, expresie a nivelului milenar, normal că deontologii civilii și-au luat-o în cap. Mai ales muierile. Ce militari? Ce e aia! ” Bese-m cizme”, pardon, acu’ bocanci? Rău am ajuns! Ne ciondănim sisifian pe legi, pe Constituție, pe istorie, pe eroi, pe un adevăr cutumiar, armata, dintotdeauna. Așa generali avem, așa merite sunt recunoscute. Medicii, salarii de moare lumea? Că pleacă afară și să le dăm lefuri de la stat pentru 100 de burți. OK. Dar, ce dar? Păi doctorii de la stat lucrează pe bani și mai la greu și la privat. Alte 100 de burți. Magistrații? Lefuri astronomice. De ce? Păi să nu fie corupți! I-auzi Brâul! Leafa îi apară de corupție! Ce țară suntem? Noi militarii, după cum se vede, și după Marte, cam suntem milogii propriilor drepturi. Sereișții nu știu ce lefuri au, ce legi îi gâdilă, ce pensii „secrete” au, oricum din ce bănuim ori trei. Deh, spor de pericol și gura închisă camorrește. Mi-e o silă organică. Uneori vomiți, dacă ai sperat ceva, ca prostul. Toată viața am dat bani la sănătate mai mult ca pentru pensie și azi, ca să beneficiez la stat de o investigație de urgență în tubul ăla de RMN, claustrofob, vechi de jde ani, aaaaaaștepti 3 luni, chiar dacă ți-a paralizat piciorul ca să se uite chirurgul care îți taie nu ș’ ce disc uzat. Renunți, dai juma’ de pensie și o faci la privat. Imediat. Bineînțeles că același imagist de la stat ți-o face la privat. Băăăă, Olguțo, Fiforeală, Dragneo, Orbane, Klause! Vă doresc sănătate. Cine puii mei sunteți voi? Că români nu sunteți. Fie-vă viața cu 1000 de burți și mațele nu de 7 m ci de 70. Suntem zeci de milioane de români pe care ne amăgiți să vă votăm. Și? Cine are bani trăiește cine nu, moare. Care e logica? Păi una singură, nu sunteți ai poporului, sunteți rupți de esența nației, sau, pe românește niște impostori. Ce mai vreți de la noi? Ne cerem drepturile. Asta e o aberație în așa clamatul stat de drept. Păi dacă sunt drepturi, de ce să le mai ceri?

  7. Mai e ceva de spus după amplul comentariu de mai sus expus de gazda noastră?
    Eu, am să fiu puțin mai scurt în caracterizarea mea făcută acestui măscărici cu diplome multe….un neam prost.
    Bine că aleșii noștrii,sau poate ai lor, si-au votat legea specială ,pt.pensii cu 5(cinci) cifre.
    Halal, democrație!

  8. Geofreeland

    Ați mirosit sau gustat borhotul? Sau nu știți ce e borhotul? Justiția română azi e un borhot pestilențial din care experimentatorii mondiali încearcă marea cu degetul. Negarea Constituției sau cum un stat poate exista încălcând o Constituție. E experiment mondial. Mortal zic eu, drumul spre un haos provocat, de genul să vedem ce iese. Totul, absolut totul e o trădare care excede oricărei definiții. Scopul e unul singur: Disoluția statului român. Instituțiile acestui stat se bălăcăresc între ele, conducătorii lor se substituie instituțiilor, se atacă, se contrează, se refuză unele pe altele, se urzupează în atribuții. Normal că paroxistic și emoțional controlat ar fi un subiect care să ne abată adrenalinic de la nevoile zilnice. La rece discutând totul e o înscenare perfidă de atac la ființa națională. Oamenii ăștia, marionete, fără Dumnezeu, sunt plătiți din amărăciunea unui popor vlăguit de atâta jaf cât o istorie. Despre ce vorbim? De lege? Câtă ipocrizie. Cum spunea ăla? Legea e o barieră unde se opresc numai boii? Deșteaptă-te, române, fă curat în țară dacă nu vrei să fii in gunoi.

  9. Geofreeland

    Țara e uluită de două performanțe: de Mutu care se screme să încalce Constituția, dihai “șeful statului” cu avere din “meditații” și un drac de fată care prin sârg, talent și noroc face milioane de euro cu o rachetă de tenis. Amândoi iau banii fraierilor, cum spune la noi o etnie protejată. Ăla ia banii noștri și fătuca de la ăia cu gulere albe. După muncă și răsplată. Machedoanca noastră ne umple inimile de bucurie. Neamțul de mâhnire. Alegeți!

  10. bazil

    @Geo. Cu tot respectul cuvenit tara poate fi uimita de mult mai multe performante decat cele citate de domnia dvs. Ca motorul principal al economiei e consumul(pana cand? pana la faliment?), ca preturile crescura in ritm alert ca raurile de munte dupa ploile torentiale, ca avem din ce in ce mai multi restantieri la credite , ca in mancarea romanului obisnuit sunt tot mai multe otravuri samd. Si mai apoi stimate domn daca o suma de cateva sute de mii de euroi poate fi considerata avere intr-o tara unde s-au vandut pe sume modice combinate gigantice si unde milioane de euroi calatoresc in plase /sacose de plastic iar zeci de mii poate chiar sute de mii de euroi sunt de fapt bani de buzunar pentru multi imbogatiti peste noapte(noaptea pe fulgeratura) atunci hai mai bine sa mai vedem ce se intampla pe frontul pensioarelor militarasilor ca ne-o iau inainte pana si portarii si liftierii ……….

  11. Geofreeland

    @Bazil Nu mai zgândăriți o rană sângerândă de 28 de ani. Eu am vorbit numai pentru azi și mâine, ca o parabolă. Simona a câștigat 1.2 milioane euro prin calificarea în finală iar Klaus primi 10000 de euroi de la nu ș’ ce Strauss organizație nemțească, cu mare tam-tam, că e anticoruptul lumii. Diferența e jenantă. Fiecare cât merită. Globul o recunoaște pe Simona că e româncă dar pe neamțul președinte, cred că nu. El e delegat să reprezinte pe români dar își face veacul numai prin țara angelikăi redegiste. Alte țări nu mai sunt pe glob. Lesa e prea scurtă. Nu mai explic diferența de rușine. Nu a mea.

  12. Bazil@ Geofreeland
    Si unul si altul urmaresc doar propria bunastare. Nu inteleg de ce trebuie sa bucur eu. Vorba cuiva , ” mie ce-mi iese de aici?” Cand ma intalnesc cu cineva nu ma intreaba daca sunt frate cu Iohannis si nici daca o cunosc pe Simona Halep.

  13. Geofreeland

    Total de acord. Bunăstarea. Numai că fătuca noastră câștigă, pe merit, dar dulapul pune ca miză țara. E o mare diferență. Din bunăstarea ăstora ca scop al acțiunilor lor publice, fata aduce bani, celălalt invers. Așa, în treacăt, pădurile… Bunăstarea poporului? Scrie în Constituție. E o minciună sfruntată, pardon, o abureală electorală. Sunt un naiv să cred că bunăstarea vine din muncă cinstită? Tocmai, cinci milioane de români, muncesc în străinătate, chinuit dar cinstit și statul român nu are niciun merit decât acela de a-i goni. Între fata noastră, finalista RG și un “ales” meteoric “ muncind” tăcând sau vorbind prostii nici nu încape comparație. Chiar mă bucur pentru Simona, n-am niciun interes că ea își umple viața cu bani, dar mă simt mândru că e româncă, e a noastră. Putea să câștige Muguruza. Nu mă bucurăm pentru că ea nu e din țara mea. Și da, sunt naționalist cum sunt și străinii, numai că eu sunt blamat și ei nu, deși cred că ei sunt chiar fanatici. Cât câștigă Simona e un îndemn și exemplu pentru alți părinți de copii spre o opțiune concretă de carieră ca oricare alta. Președinția țării nu e o carieră de a face bani ci o responsabilitate până la altruism echilibrat, tenace și potent spre bunăstarea tuturor românilor ceea ce azi e numai un deziderat frust. Omul de acolo nu are niciun argument în acest sens și asta mâhnește profund că iar am jucat o cacialma. De 28 de ani. Perseverare…

  14. neacsum

    @Geofreeland,
    Asa gandeam si eu, pana sa refuze Simona sa participe la Fed Cup, pentru ca avea un alt turneu la care trebuia s acastige bani si pana sa refuze sa participe la Olimpiada pentru ca o alta sportiva a fost desemnata purtatoarea drapel a delegatiei romane. Nu mai mentionez declaratia lui Nastase, cum ca el , ca si altii, cand a jucat nu s-a gandit la Romania, ci la el, pentru ca nu ii apartine, dar ne arata ca totusi unii sportivi ai Romaniei nu sunt ai Romaniei. Cu asa demonstratii de patriotism nu vad de ce ar creste inima in mine pentru ca se rotunjeste contul cuiva. La modul cel mai sincer, am avut mai multe motive sa imi fie rusine cu Simona, lacate batai a mancat de la unele jucatoar de care nu auzise nici ea inaintea meciurilor. Nu mai pomenesc opiniile care apar (si se pare ca nu degeaba) cu privire la casele de pariuri. Si atunci de ce sa fiu mandru? Da, simt o oarecare satisfactie ca e pe primul loc si e romanca, dar daca merg inntr-o tara straina , nu ma opreste nimeni pe strada sa ma felicite ca sunt conational cu Halep, nici pentru Iohannis, nici pentru Dragnea.

  15. Geofreeland

    @Neacsu Pe mine m-a oprit! Unde? In Turcia! În Anadolu Expres, un tren din Haidar Pașa spre Ankara. Vorbeam românește. Auzindu-mă, un turc m-a luat în brațe strigând “Hagi! Hagi!”. M-am simțit român. Se mai întâmplă.

  16. neacsum

    @Geofreeland
    Pai eu vorbeam despre Simona. Ca asa mi s-a intamplat si mie in Irak, in 94, sa fiu batut pe umar de Irakieni si sa mi se spuna:” Romania, Ceausescu,Hagi, goood!”

  17. Vladimir Putzin

    @Geo & Marin,
    pai dacă va luau in brațe, vă băteau pe spate si vă spuneau, „SIMONA, SIMONA …!!!, era vai de curu vostru …

  18. Geofreeland

    Liniște. Țara arde și președintele României, fuge din țară. Unde îți e geaca roșie neamțule? Țara arde neamțule! Noi, românii avem președinte? Al cui ești? ” Dragnea face înțelegeri secrete cu evrei” Asta e tot ce ai de spus, neamțule? Iliescu și Roman și Năstăse și Băsescu au ruinat țara. Aquis-ul comunitar acceptat să intrăm în UE a însemnat ruinarea țării. După atâția ani nu am intrat în Schengen deși am plătit la greu EADS. De ce? Văzurăți voi la noi frontiere nesigure? Nu Schengen că sunteți corupți. Păi cine e corupătorul? Koveși sție. Nu mai avem industrie, nu mai avem nimic, știți toți. Tragem apa căștigă francezii. Fondurile europene le fac tot firmele stăine. Suntem sclavii străinilor în propria țară. Cine a venit peste noi cu războaie? De ce au murit stăbunii noștri? E cazul să spunem UE că ori ne tratați ca egali ori lăsați-ne în pace. Doi Pești macrou costă 20 lei. De ce? Păi flota noastră? Am distrus Comtimurile și mâncăm carne cu otravă. Nu mai avem nimic. Ăsta e UE? Șapte milioane de români au plecat în bejenie. Ăsta e UE? Nu mai avem bănci românești. De ce? Sănătatea dă banii firmelor străine. Medicamentele lor, vaccinurile lor, dezifectanții lor, echipamentele lor. Pe bani grei. Trăiască UE. Nu mai continui, știm toți dezastrul țării. Urlă unii că mâncam salam cu soia. Era bun, fără otrăvuri. Ne-am chinuit și am făcut o țară puternică. Pe sacrificiul nostru, al unui întreg popor. Azi? Jaf orchestrat internațional. Hiene. Suntem în genunchi, cuceriți fără război. Deșteaptă-te, române! Sunt eu anti-UE? Nu. Vrem să fim egali cu voi nu sluga voastră siluită. Asta vrem. Demnitate, justiție apolitică, viitor.

  19. neacsum

    @Geofreeland,
    Daca ar fi asa, tara ar lua foc si el ar pleca, ar avea o scuza, fuge sa isi salveze pielea. Problema este ca el ii da foc si fuge si asta se incedreaza la alt articol.