Bătaie de joc în formă continuată

Categoria Opinii

Săptămâna aceasta evenimentele s-au derulat în România în aceeași notă în care suntem obișnuiți, atât de obișnuiți încât le privim ca și când ar fi vorba despre cu totul altcineva. Este  absolut de necrezut cât de nepăsători și imuni am devenit la otrava care ni se administrează pe toate canalele, pe toate căile, prin toate mijloacele, din toate părțile, de către oricine. Două caracteristici domină viața românilor la această oră: ura și inerția. Ura față de toți cei care ”nu gândesc ca ei” și inerția, sau  nepăsarea sau față de batjocora la care este supus sistematic, constant, cu cinism. Să facem un mic inventar al săptămânii care se încheie:

Victima Ghiță

Ziarele și canalele tv devotate PSD nu au ratat ocazia de a anunța o nouă victorie de răsunet a ”justiției”  pe care de altfel o tot învinuiesc de amestec în treburile interne ale lor, așa cum și magistrații îî învinuiesc pe ei de amestec în afacerile și manevrele lor. Este clar că justițiarii sunt și ei împărțiți pe simpatii sau interese și fac jocul cui vor sau cui sunt nevoiți să acorde sprijin, în funcție de cine a apucat să facă copii de pe dosarele SIPA. Și uite așa suntem informați că madam Kovesi, această Bruce Willis a justiției române a mai primit o palmă după ceafă de la ICCJ, care l-a achitat pe Ghiță Fugaru, într-un dosar în care era învinuit de respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.Toate aceste capete de acuzare au fost infirmate, ele ori nu există, ori există, dar nu există lege care să le incrimineze. Păi magistrații procurori care le-au adus în fața instanței, ce cărți au citit? Ei ce fapte și ce cod penal au cercetat și aplicat? Mister. Alături de Ghiță au mai fost achitați și alți inculpați, procurori și  polițai din Prahova. Dar nu vă speriați, în justiția română, mai ales cea din  Prahova nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă. Ies unii, scapă unii, sunt luați alții la cercetări. Dar, să nu ne grăbim, decizia nu e definitivă, circul continuă.

Liviu și Livia

Liviu Dragnea face casă bună cu Livia Stanciu cu ajutorul Comisiei Iordache. Cică respectiva comisie, înființată pentru a-l spăla pe Dragnea și a-i da ocazia să participe la prezidențiale curat și plăcut uscat a băgat printre modificările codului penal o prevedere care zice că dacă un judecător nu a semnat o decizie definitivă, deși a făcut parte din complet, cauza poate fi atacată extraordinar prin revizuire. Asta face ca .. practic condamnatul să fie considerat… nevinovat până la soluționarea cauzei și, cine știe poate chiar și achitat, depinde cine va judeca revizuirea. De această prevedere”legală” va putea profita Liviu Dragnea care a fost judecat în dosarul referendumului de Livia Stanciu, care nu a apucat să mai semneze decizia, pentru că a plecat la CCR și a fost înlocuită din complet. Astfel, Liviu va putea candida fără pată la prezidențiale. Partea cea mai gravă este că legea penală se poate aplica retroactiv în favoarea condamnatului și mă întreb dacă inițiatorul a făcut un calcul câți criminali, violatori, pedofili, recuperatori, cămătari, etc, vor beneficia de acest articol dedicate lui Dragnea? Mă mai gândesc dacă nu cumva acest articol va putea fi folosit de unii infractori cu dosarele în instante care își vor ”convinge, forța, împiedica judecătorii să semneze deciziile? Se dă liber la asasinarea judecătorilor.

Iohannis: ”Je tem!”

Că tot vorbim de justiție, magistrați, aberații și interpretări, ultima găselniță a consilierilor prezidențiali de a amâna demiterea Luluței este de-a dreptul abracadabrantă. Ați auzit ce a făcut doamna Simina Tănăsescu, consilierul domnului Iohannis pe probleme juridice? Stați jos, să nu ”cădeți din nou”, vorba unui cântec la modă. Doamna Tănăsescu, însărcinată probabil de Iohannis cu amânarea demiterii doamnei Kovesi până la terminata mandatului, s-a scremuit puțin și a găsit soluția: apărarea domnului Iohannis. Pe scurt, a fost găsit un ONG, unul dintre zecile care au pus mâna la formarea guvernului Cioloș și spectacolelor de umbre și lumini din piața Victoriei, care îi cere imperios domnului președinte să îl demită pe domnul Petre Lăzăroiu, judecător la CCR, pentru că și-a depășit mandatul. Nu comentez cazul, e lămurit. Ei bine, doamna Tănăsescu s-ar fi plâns ”colegial” domnului Lăzăroiu, fiindu-i teamă că ONG-ul cu pricina, pe numele său VeDem Just, îl va da în judecată pe tovarășul Iohannis iar acesta va face o depresie, nefiind el învățat cu procesele.  Așa că îi sugera domnului Lăzăroiu să își dea demisia, ca să nu sufere domnul Werner, că altfel este posibil să fie demis de președinte că ăia nu se lasă și președintele se teme. Doamna Tănăsescu, mare jurist mare,  nu lua în calcul nici faptul că președintele are imunitate, nici că nu are nici un drept nici să ceară și nici să demită un membru al CCR, ea atâta știa, că tovarășul Klauss este într-o situația imposibilă și nu mai iese din casă de rușine dar și de teama ălora care văd just privind strâmb.  Nu știu cine a inventat acestă gogomănie, dar doamna Tănăsescu s-a descalificat iremediabil prezentând-o, ca să nu mai spun că poate fi învinuită lejer de încercarea de a manipula un judecător  al CCR.

La scurt timp după asta, Adninistrația Prezindențială  a ieșit cu un comuncat în care anunță că doamna consilier  a făcut tot ce a făcut,  de capul ei, că era în concediu și că discuția a avut loc la Facultatea de Drept, fiind o discuție pur teoretică, privată, cam ca un studiu de caz. Eu mă așteptam să citesc în comunicat, că pentru grave prejudicii aduse imaginii Președinției și președintelui prin antamarea unui subiect asupra căruia nu fusese mandatată să facă aprecieri sau sugestii,  doamna Tănăsescu a fost lăsată la vatră, cum se spune în termeni populari. Dar de unde? Concluzia? MÂNĂRIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Tot mânărie este și propunerea domnului Iohannis pentru funcția de șef al SIE, în persoana domnului Gabriel Vlase care cică ar fi PSD-ist sadea. Păi cum e asta, domnul președinte se chinuie să dea jos un amărât de prim ministru PSD dar pune la SIE un pre(a)supus apropiat al lui Dragnea? Asta să o creadă Mutu. Că numirea e cusută cu ață dentară, se vede de la o poștă. Iohannis ar fi propus  pesedist la SIE, doar dacă :

  1. Și-a pierdut mințile;
  2. Omul respectiv nu e al lui Dragnea, așa cum nu au fost nici Tudose;
  3. Între Iohannis și Dragnea există un protocol mai parșiv și mai secret decât cel dintre pisic și matolit, atât pe termen lung cât și punctual, de genul: tu scapi de dosare și îți dau serviciul extern, eu scap de suspendare și rămân cu Kovesi;
  4. Variantele 2 și 3 merg mână în mână.

Cine se teme de Charlie Hebdo?

Îmi amintesc isteria care a cuprins întreaga lume, mai ales media din țară și străinătate când cu atacul asupra hebdominabilului Charlie,   cum toată lumea era Charlie iar înaltele fețe ioropene au făcut o horă mare plângând pe umerii unor rasiști fără pic de respect față de cei din jurul lor. Am avut de atunci tăria și cutezanța de a spune că deși condamn atacul, nici gestul celor de Charlie Hebdo nu este de lăudat, dar mai ales nu trebuie sanctificați. Ba, parcă pentru a arăta că am dreptate, ziaristul rămas în viață după atentat, un oladez, Bernard Willem Holtrop caricaturist care a scăpat de masacru, a declarat că nu dă doi bani pe cei care s-au solidarizat cu .. măgăria lor, spunând „Vomităm pe toate aceste persoane care spun dintr-o dată ca sunt prietenii noştri”. Declarația sa a trecut neobservată, pentru că .. prea mulți se simțeau cu musca pe căciulă. Uite că a măgarii de la Hebdo își reconfirmă rasismul și au scos pe piață o nouă caricatură jignitoare, de data asta la adresa Simonei Halep a românilor și a țiganilor români, că ai lor sunt ok. Nu mai dezvolt, bănuiesc că toți știu despre ce e vorba, este în mod cert o atitudine rasistă. Din păcate, iarăși se vehiculează o atitudine greșită. Dacă atunci când rasiștii au fost pedepsiți toată lumea le-a sărit în ajutor, acuma când ei recidivează lumea în loc să îi apere pe cei loviți , recte Simona Halep și românii, recomandă o atitudine conciliantă, spunând că nu e nimic. Greșit stimați cetățeni, în special români. Tăcând din gură îi încurajăm să persevereze, îi lăsăm sau determinăm să creadă că își pot permite orice, la adresa oricui, căci toată lumea e Charlie. Dar asta poate duce la o nouă răzbunare din partea unei alte victime a nesimțirii lui Charlie și  nu ar fi exclus să ne trezim cu un alt atentat care să facă victime și printre alți oameni, nu numai printre cei vinovați de rasism. Așa că recomand autorităților să ceară măsuri drastice împotriva nesimțiților, pentru că prin atitudinea lor care numai libertate de exprimare nu e, provoacă la acte de violență. Violența verbală atrage violența fizică, nu este un secret pentru nimeni, se știe că s-au bătut, tăiat, împușcat oameni pornind de la simple înjurături în trafic.  Și atunci de ce li se permite acestor nesimțiți să își bată joc de oricine? Cine îi sponsorizează, cine în sprijină, cine îi dirijează? Cine se teme de Charlie Hebdo încât li se tolerează orice?

Firuța și gala Halep

Dacă tot suntem la capitolul Halep, o spun ca să se știe, mă bucur pentru performanța ei, care nu este a României, deși mulți CTP-iști se cred campioni acum, nu e a Federației Române de Tenis, nici a sportului Românesc, vremurile astea au apus. România ca stat nu a contribuit cu nimic, ne putem bucura, ne putem chiar împăna în fața altora, dar la noi, aici acasă trebuie să admitem că meritul îi aparține ei, părinților, ei, celor care au ajutat-o atunci când era o necunoscută, nu celor care s-au lipit de ea după ce a ajuns mare în tenis,  ca melcii după ploaie pe cireș. Eu am spus și o repet, are toate șansele și atuurile să devină cu adevărat o nr 1 câștigând tot, dacă vrea, are încredere în ea și tratează toate meciurile profesionist. Anul acesta poate câștiga toate turneele la care participă.

Numai că bucuria momentului a fost umbrită și în țară, ca și în Franța de niște nemernici. Faptul că doamna Firea s-a gândit să îi organizeze o primire pe Național nu e ceva rău,  oamenii de rând meritau, Simona merita. Faptul că aceeași doamnă  s-a gândit să profite de popularitatea ei pentru o baie de mulțime și eventual ceva voturi, este românesc. Faptul că doamna Firea nu a învățat nimic de la Elena ot Pleșcoi și Gala Bute nu mă miră,  e blondă ca și Elena.  Nu m-ar mira ca peste un timp să vedem și un dosar Gala Halep, dar nu acum, ci atunci când doamna Firea va ridica gâtul prea sus. Dar ce s-a întâmplat după ce Firuța a fost huiduită en gross și en detaille depășește orice posibilitate de înțelegere și capacitate de toleranță. Să vii tu, indiferent cine ai fi și să pretinzi că de fapt Halep a fost huiduită numai ca să o scoți pe Firuța basma curată este peste orice închipuire. Aș putea spune că nici încercarea doamnei Tănăsescu de a îl ”impresiona” pe Lăzăroiu nu este mai aberantă decât încercarea de manevră a pesediștilor de a o scoate pe Firuța din cauză. Cât de mare trebuie să fie disperarea unor că își pierd voturile și sprijinul încât să recurgă la astfel de gesturi aberante și descalificante? Greu de imaginat! Oricum, coana Firea, chiar dacă va susține că nu are nici un amestec în manevră, așa cum spune și Administrația Prezidențială că nu are nici un amestec în manevrele doamnei Tănăsescu, nu are nici o șansă să fie crezută, iar mizerabila încercare i-a săpat groapa. Nu știu de ce mie mi se pare că Gala Halep a fost o încercare a pantelimoancei de a-și convinge șefii dar și colegii și electoratul de partid    că ea este cel mai potrivit candidat al partidului la prezidențiale, numai că a ieșit invers,  apoi a crezut că drege busuiocul dacă dă vina pe rezistenți sau Halep. Proastă socoteală.

Să sperăm că măcar Simona va învăța ceva din asta și va evita să se mai urce pe scenă cu personalități politice, pentru că campania este abia la început.

Aceste fiind zise eu vă doresc un week-end plăcut!

UPDATE 17.06.2018  Aud că președintele ONG-ului care a cerut revocarea domnului Lăzăroiu, și l-a amenințat cu judecata pe Iohannis, ar fi nimeni altul decât oaia brează Cristi Dănileț, dar , culmea, acesta a negat că ar fi trimis o asemenea cerere la președinție. Te doare bulbul rahidian, ăștia nici măcar nu mint la fel.

http://epochtimes-romania.com/news/usr-comisia-iordache-il-ajuta-pe-dragnea-sa-scape-de-eticheta-de-penal—275327

http://www.mediafax.ro/social/un-judecator-ccr-acuza-presiuni-de-la-cotroceni-care-este-reactia-administratiei-prezidentiale-17255753

http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/01/13/eu-nu-sunt-charlie-nevazute-si-nespuse-despre-atentat-8477

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

8 Raspunsuri la Bătaie de joc în formă continuată

  1. Ifrim

    La cat de parsiva e justitia din RO.recomand lui Ghita sa nu se grabeasca sa vina acasa deoarece neputand sa-l extradeze cu forta il aduc benevol chipurile achitat,apoi hop cu alt dosar cu arestare preventiva si tot tacamul sa nu mai poata fugi.Daca uratii mai acceseasa odata redactia rasistilor nu mai empatizez cu ei ,nu mai „Je suis Charlie” deoarece isi forteaza norocul !

  2. @Ifrim
    La asta m-am gandit si eu, la Calul Troian. Dar cum nici Ghita nu e usa de biserica, nu am vrut sa il invat eu ce sa faca. Faca ce il taie capul…

  3. Geofreeland

    Bâlciul democratic prezis de Brucan e la paroxism. „Lupiiii, băăă…!” strigă ciobanii în fața haitei de interese siluind fecioara numită România. O țară depopulată de valori, imigranți spre un El Dorado, mai ceva ca năvala popoarelor migratoare, cu o economie de împrumut și servilism, cu o sărăcie care bate orice lege a capitalismului primar, cum să te miri ca baba sfioasă privind paparudele printre uluci. Justiția, stâlpul democrației, e ca un dulău pripășit la poarta măcelariei. Toți îi aruncă un os de ros, și calfele cu satârul și clienții. Cam asta e democrația neînvățată. Restul, adică trăitori pe aici de nevoie, ne indignăm până și de ce mai răsare soarele. Am vrea să mai dormim feriți de zbuciumul zilei refuzând orice nefiresc de la logică și bun simț. Ne refuzăm practic și propriile convingeri așteptând, ca intr-un serial interzis celor minori, finalul apoteotic al unui imn ce ne îndeamnă să ne deșteptăm. Îngânăm refrenul cu barbarii de tirani, acceptând că ei sunt și așa trebuie să fie. Altfel ne-am plictisi de atâta bunăstare.

  4. Geofreeland

    „Atâta foc, ș-atâta aur,/Ș-atâta lucruri sfinte/ Peste-ntunericul vieții/Ai revărsat, părinte…” Eminescu, 1889, citat de Vlahuță. Vizionarism de geniu adaptat vremurilor noastre. Și poate, încă în mai stare fiind să ne întrebăm „ce-ți doresc eu ție, dulce Românie…”

  5. neacsum

    @Geofreeland,
    Ar fi cazul sa ne intrebam ce ne dorim noi noua… ca la Romania se gandesc din ce in ce mai putini.Ma indoiesc insa ca vor fi preamulti in stare sa raspunda si la intrebarea asta.

  6. Geofreeland

    Ăștia chiar ne cred tâmpiți. E părerea lor. Și noi putem crede la fel, că ei sunt tâmpiți. Păi un consilier prezidențial, în concediu, plătit de noi, rămâne tot consilier prezidențial. Și când trage apa tot consilier prezidențial e. Tanti Simina Tănăsescu, credibilă profesional, a decăzut până la statutul de yesman. Ăla care la întrebarea șefului ” ce flori să-i iau nevestei, frezii sau garoafe?” el răspunde ” Bună alegere, șefule, știam eu că aveți valoare!”. Și tanti Simina, așa ca între profesioniști, îi ciripi lui Lăzăroiu, „sarcină ingrată”, că e cazul să-i facă loc lu’ Nefertiti la CCR, să primească și ea „de mărțișor” postări foto ca Livia Stanciu. Aia cu PR de la Cotropeni zise că ei n-au nicio treabă cu asta, Simina era în concediu și dacă trage apa nu mai e consilier prezidențial. Da’ leafa aia babană o ia? O ia. Adică în concediu ne derobăm de jobul public și facem trafic de influență, sugerăm un șantaj cu decret pe masa Înaltului, apoi mințim că nu puteam fi fericită în concediu dacă nu-i dădeam două cărți? și cui? Taman lui Lăzăroiu. Până aici am ajuns? Asta face un președinte de țară? Să fie disperat că n-o vrea nimeni pe Nefertiti? Unde s-o bage să aibă imunitate? S-o ia suedezii, francezii, americanii, treaba lor ce fac cu ea, dar bag seamă, când ai în casă o cârpă de șters care nu mai poate fi folosită, o arunci, fără mustrări de conștiință, e prea murdară. Și de ce să fim noi tâmpiți pentru asta?

  7. Geofreeland

    O doamnă p-acilea, mare simpatizantă a imberbului Ponta, pontus Euxinus, mă acuza patetic și emoțional că individul e lacrima christi. Nu mă agăț de definiția doamnei, DEX-ul spune tot, însă, văzând el însuși că e habarnist îndrumat de ma-sa, să-și pună piciorul în ghips, cedând puterea dată de milioane de români, după atâtea vomitări de mese cu Dragnea, a ajuns la concluzia imbecilă că e un rahat, cum spune alt rahat, Orbán, că e slugă dragniană. Trădarea e un gest, trădătorii sunt punabili. Ponta a ” murit” politic vomitând Peștele îngurgitat de la Belina. El, marele bucureștean, surclasat de, cum zic unii, ” țărănoi” de Teleorman. Jeg mod de a fi. Ponta uită că țăranii au scos România din orice criză. Acum a înțeles că Dragnea e singurul lui colac de salvare politică. Un procuror de doi bani salvat de un țărănoi.

  8. Geofreeland

    Mare tămbălău mare! #Rezistii protestează ca Parlamentul Votează o lege. Păi io zic ca naziștii sa facă ei legi si sa o dam la naiba de democrație si sa ne pișăm pe voturi. Nu? Așa e normal. În ce țară trăim? Uitasem, rezistenții nu sunt de acord nici cu ma-sa darmite cu legile justiției. Nici Johannis. De ce?