OG 59 la final

Categoria Despre Armata

Ordonanta 59 este bagata in discutiile plenului Camerei Deputatilor pentru zilele 18-20Iunie.

ASA CUM SPUNEAM ACUM  10 ZILE, SUGERAND LIDERILOR ASOCIATIILOR MILITARILOR SA IA MASURI CAT MAI CONCRETE SI CAT MAI URGENTE PENTRU A INCERCA  SA FACA CEVAMACAR  PE ULTIMII ZECI DE METRI, LUCRURILE SE PRECIPITA. LUNI DEJA SE VA VOTA IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR SOARTA ORDONANTEI 59.Doua aspecte sunt de mentionat:

  1. Nu s-a facut aproape nimic, s-a discutat, ca si pana acuma steril, fara nimic concret. Mai mult, domnul Balaceanu propunea masuri pentru viitoarea sesiune parlamentara, (desi avertizasem ca nu ar fi exclus ca totul sa se faca pe repede inainte) si trimiterea de scrisori acelorasi micimani cu care domnia sa se intretine frecvent dar -se pare ca- in alte scopuri.
  2. Intalnirea de pe data de 18 dintre Fifor si Dogaru, ca si cea dintre Dogaru si Toader, promisa dar neonorata sunt inutile. Personal cred ca au fost cerute si promise tot in bataie de joc, poate chiar la mica intelegere.

Ordonanta este bagata la regim de urgent, ca sic and ar lua tara foc daca nu ne dau in cap acuma. Domnii din PSD vazand amploarea pe care o iau cererile unor militari si faptul ca Forumul Asociatiilor Militarilor cere raspunsuri concrete, s-au gandit sa dea un raspuns concret si definitiv, ca sa nu mai piarda timpul cu intalniri la diferite esaloane. Asa ca in timp ce AORR si ANCMRR sufla in vuvuzeaua ministrului participand la activitati de teorie strategica privind importanta Marii Negre in “combatarea terorismului” iar domnul Dogaru stabileste intalniri, (la concurenta cu AORR si ANCMRR) in care sa bata palma cu cine il baga si pe el in seama, conducerea PSD baga pe repede inainte si discutia in plen a OUG 59, asa cum a fost bagata si la Comisia de Munca. Inutil sa mai mentionez ca Ordonanta va fi votata asa cum a trecut prin Comisia de Munca,  inutil sa mai amintesc ca orice alte masuri sau actiuni vor fi inutile dupa ce va fi votata. Actiunile in instanta vor avea success numai daca ne judeca alti judecatori, nu cei care sunt supusi partidelor deci nu in Romania, dar nici in afara nu e sigur. Noi nu suntem nici Iohannis, nici Basescu, nici Dragnea, nici Ghita, nici macar Elena Udrea sa castigam procese impotriva statului roman.

Multumesc domnului deputat Lupescu cel care s-a zbatut sa mai informeze pe sefii asociatiilor cu mersul si soarta Ordonantei, fara a fi bagat in seama. Sunt curios cati vor intreprinde demersuri pentru a participa la dezbaterea in plen desi este inutila.

Liderii nostri au fost interesati mai mult sa preia puterea in cadrul Forumului decat sa faca ceva concret,  in vreme ce pe domnul Dogaru nu l-a interesat nici macar sa participe la lucrarile Forumului, pentru ca acolo unde el nu conduce, nu are rost sa participe, iar notiunea de unire ii e straina. Cu asemenea lideri ne meritam soarta si sa fim totusi realisti, atata vreme cat noi ii alegem, ni-i meritam.

In ceea ce il priveste pe Dogaru, sunt convins ca isi va freca mainile de multumire, “juristii lui”  deja stiu cum sa castige viitoarele procese, e totul pregatit, dar este numai pentru cei care ii platesc cotizatia. Botanisti vor fi suficienti cat sa mai traga si el cate un perdaf si sa aiba bani de benzina.

Ne meritam soarta!

Gasiti AICI ordinea de zi a Camerei Deputatilor. La nr 35, OUG 59 in regim de urgenta.

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la OG 59 la final

  1. Ifrim

    Chiar daca are o nota pesimista multumesc de informare.V-ati zbatut cat ati putut ,ce sa faceti mai mult?Sincer ma doare drept in cot dupa ureche de combaterea strategica a terorismului la Marea Neagra avem SRI@SIE cu ordinea de bataie dodoloața sa se ocupe sa fiu in siguranta sa-mi pot plati ratele altfel bancile vor avea cresteri negative cu credite neperformante.Ne meritam soarta de doua ori!

  2. geofreeland

    Auzi braul! Comandament NATO de 3 stele in Romania. Mai sa fie! Vin rusii sa ia petrolul din marea noastra cea mare si noi iiiiiii toooot dam cu terorismul. Te doare capul. Trairam acilea cu rusii de cand ne stim, ne castigaram independenta cu Alexandru, de unde si Alexandria lu’ Dragnea si acu ne punem pieptu’ blindat de americani, olandezi si nemti, francezii fac misto la galerie cu Charlie al lor, emblematic in prostie si indecenta, si ingezii il trimisera pe Charles sa ne apere, auzi, nene, patrimoniul bio si cultural! numai asa sa luptam cu teroristii lu’ peste si noi ce sa vezi, cu izmenele in vine cautam militari pana in 50 de ani, ca Olguta momi armata comunista cu pensii la vrajeala. Pai rusul e prost? Nu, el intelege izmeneala noastra, jugul sub care stam, da’ ma intreb, in cativa zeci de ani cand americanii s-or satura de petrol de cine o sa ne mai apere? Teroristii astia inventati, sustinuti si intretinuti ca o marota se vor fi terminat si ei si atunci noi, noi ce facem? Pupam pulpana urmasului lui Putin sau a clonei lu’ Merkelika, ca astia sunt frati de la Ribbentrop Molotov pe veci. Linia trasa de Stalin si apoi la Malta asa va ramane. Si noi? Care noi? Pacalici cu democratia originala, cu stat de drept de sanchi, cu un viitor monarhic impus de smecherii lumii, cu resurse acaparate pana la epuizare, si noi? Care noi, nene? Noi cu patrioate si blindate si corvete si submarine ca d-aia traim noi in tara asta, sa platim din munca noastra, cati om mai fi, o securitate de care chiar ca nu avem nevoie. Noi l-am citit pe Tolstoi, pe Cehov, stim cum sta treaba, dar altii nu. Chestia ca noi am citit tot ce e din intreaga lume, am invatat multe, incat stim unde e Sri Lanka din scoala, pe cand altii nu stiu nici unde e Romania lui Coanda,Brancusi,Paulescu, Vuia, Capra, Odobleja, Orbanul de darama cu tunul lui Constantinopole, Hermann Oberth cu racheta cu trepte, Saligny cu podul lui metalic sfidand Eiffelul… Ce le trebuie sa stie? Cultura inseamna culturism politico-militar finantat de marii magnati ai lumii. Ce atata vrajeala!

  3. NeO

    OUG 59/2017 o să fie aprobată aşa cum o doreşte factorul politic aflat la guvernare. Singurul lucru de remarcat este avizul negativ al Consiliului Economic şi Social care expune clar factorul discriminatoriu şi nejustificat al OUG. Poate foloseşte cuiva în instanţă. Pe de altă parte modificările propuse de comisia Solomon mai aduc un element de discriminare prin ultima variantă a art.XI . O să fie vizibilă anul viitor când vor exista diferenţe între pensiile care sunt egale anul acesta, iar după actualizarea cu media inflaţiei prin aplicarea la unele la brut iar la altele la net şi la brut, vor exista diferenţe de câţiva lei.În timp ele se vor accentua chiar dacă s-a pornit de la pensii nete egale şi li se aplică doar actualizarea anuală. În expunerea de motive la OUG 59, măsurile sunt justificate „ pentru respectarea pricipiilor egalităţii de tratament şi a echităţii între beneficiarii pensiilor de serviciu”.

  4. geofreeland

    @NeO Poate esti mai clar, ca nu se intelege logic „În timp ele se vor accentua chiar dacă s-a pornit de la pensii nete egale şi li se aplică doar actualizarea anuală. În expunerea de motive la OUG 59, măsurile sunt justificate „ pentru respectarea pricipiilor egalităţii de tratament şi a echităţii între beneficiarii pensiilor de serviciu”.PAI ERXPUNEREA DE MOTIVE MAI JUSTIFICA APARITIA DE DIFERENTE? Ori e alba ori mintim cras.

  5. geofreeland

    Ziaristii astia sunt de coma. Auziti stire, a propos ca UM Cugir e profitabila la productia de masini de cusut, pardon armament si munitie. Bravo! Mai e ceva bun prin tarisoara asta. Dar stirea „În cele două fabrici sunt posturi pe care lucrează doar femei sau doar bărbaţi. De exemplu, procesul de încărcare a muniţiei cu praful de puşcă este destinat exclusiv femeilor pentru că beneficiază de o capacitate de concentrare mai mare. Pentru protecţia acestora, în apropierea fiecărui post de încărcare cu pulbere, înconjurat cu geamuri blindate, există un bazin cu apă în care să sară dacă apare un pericol.” Cata idiotenie! Cand sare in aer un atelier de lucru cu pulberi nu ramane decat fundatia cladirii, cu toate geamurile lor blindate si bazine de inot.E drept ca pulberea de infanterie nu explodeaza ca nitroglicerina, ci arde, nu violent decat cand cantitatile sunt mari. Dar ce te faci cu capsele? Si uita reporterasul, de incarcarea electrostatica a lenjeriei intime si ciclul menstrual. De fapt ce mai conteaza oamenii? Important e profitul, ca asta e vestea patriotica. A cui? Taci, nene, lasa-ne cu vrajeli de civilie, pe bani, nu? Si de ce sustii ca femeile au capacitate de concentrare mai mare decat barbatii? Concluzia e chirurgii femei sunt mai concentrati ca barbatii chirurgi. Incultilor! Oamenii aia nu au voie sa greseasca. Oamenii aia chiar muncesc in fabricile de munitii, stiu riscul si sunt supusi unui stres functional demential si au lefuri de rahat, pe cand magistratii lu’ Kovesi, de moare Joha sa-i apere incalcand Legea Suprema a Tarii, au lefuri astronomice si nu aduc niciun profit, dimpotriva!

  6. @Geofreeland
    Asta e o stire de prin Decembrie 2017… ceva gen intrecerea socialista ..

    .

  7. bazil

    @neo. Problema nu este la diferentele de cativa lei ci la diferente mari si foarte mari pentru aceleasi conditii, functii, vechime. Aici e buba nu la cativa lei.Diferentele mari sunt date de momentul iesirii la pensie, de compunerea pct.G(unii au sporuri gen OSCAR…..) , de faptul ca pentru unii (in special pt cei care nu au activat in mediul cazon )se accepta cresteri substantiale la recal;cularea pensiei cf. L223 (pt. acestia -functii actualizate la nivel 01.01.2016 indiferent de valoarea cresterii care poate fi fff mare in unele cazuri in timp ce la militarii-militari sunt bagati la plezneala si mica ciupeala coeficienti de prin 2008-2009) iar despre actualizarea in urma cresterii functiei la activi cu 15% nu se stiu prea multe, enigemel contiua ca si bataia de joc!

  8. NeO

    @Geofreeland
    Scuze, am folosit e exprimare potrivită doar celor familiarizaţi cu OUG 59 şi documentelor conexate.Mai clar, aplicarea actualizării inventate de OUG 59 în forma sa ultimă- forma cu amendamentele Solomon, va conduce la discriminări pentru că pensionarilor de dinainte de 15.09.2017 li se va aplica actualizarea la cuantumul brut şi fireşte după impozitare va rezulta un cuantum uşor mai mic decât cel obţinut de pensionarii de după 15.09.2017 cărora actualizarea li se va aplica şi la NET şi la brut.Acest lucru discriminatoriu vine în contradicţie cu justificările guvernului privind necesitatea emiterii OUG- egalitatea de tratament şi echitatea între beneficiarii pensiilor de serviciu.

  9. NeO

    @bazil,
    Aveţi parţial dreptate. Actualizarea şi indexarea pensiilor sunt principii folosite în UE pentru evitarea discriminării persoanelor pensionate în perioade diferite dar având condiţii identice şi pentru a menţine o valoare a puterii de cumpărare relativ egală în timp prin indexarea anuală cu indicele inflaţiei şi eventual, procent din creşterea medie a SMB. Din păcate, haosul existent în salarizarea personalului militar a creat condiţiile ca aceste principii aplicate în L223 să aducă mari discrepanţe între pensionarii care ar trebui să aibă pensii relativ identice pentru aceleaşi condiţii. Mai mult, guvernanţii, cu reavoinţă, au distrus şi puţinele lucruri bune din L223 inventând OUG.
    Parţial dreptate, pentru că dacă s-ar face o actualizare (cum era în L223 dar aplicată tuturor elementelor componente ale bazei de calcul aşa cum sugeraţi dvs.), aplicată tuturor pensionarilor indiferent de momentul ieşirii, astăzi nu ar fi posibilă decât luând în considerare prevederile de salarizare din L153. Ori acolo apar diminuări cu 50% la sporul de vechime,cu procente mari la celelate sporuri, probabil punctul G ar fi maxim 30% asta în condiţiile în care solda de grad şi de funcţie nu au creşteri foarte spectaculoase.Cred că per total pentru majoritatea pensionarilor ar duce la cuantumuri calculate mai mici. Un exemplu de parşivitate a unor prevederi este creşterea de 15% a soldei de funcţie care nu a produs decât creşterea cu un maxim de 2% a câtorva pensii obţinute în anul 2017 şi acelea în condiţiile în care beneficiarii au ales 6 luni anterioare mai favorabile la brut(datorită unor sporuri temporare) dar care aveau solda de funcţie fără SM inclus.

  10. Ifrim

    Iar contravaloarea doar a soldei de grad e bataie de batjocura!In alte tari o fi la fel?

  11. Geofreeland

    @NeO Mulțumesc. Mă cuprinde o „Tristețe iremediabilă”. Pe când ne „jucam” noi de armata prin țărână, glod noroios mai bine zis, pământul patriei, prin aplicații cu trupe, la trageri pe vreme imposibilă, mobilizam județe, deplasam divizii de mii de vagoane, mâncam, dacă mâncam veșnica fasole cu slănină cu miros de motorină și învățam „arta războiului” sun-tzu- ian, veni, la 100 de ani de la eternitatea Eminescului, Revoluția Involuția neamului românesc, distrus mai rău decât toate războaiele istorice, și armata patriei nu se mai murdărește pe bocanci, servește meniuri alternative, luptă pe display de se aud dronele…E ca și cum amărâtul ăla de ara țarina cu calul trebuie plătit la pensie la valoarea unui cal putere și ăia cu tractoare cu GPS plătit înzecit că avea și muzică și aer condiționat. Cam asta e cu pensionarii vinovați că trăiesc și s-U născut mai devreme.

  12. Geofreeland

    Parlamentarii lu’ majoritatea ziseră că mașinile din cimitirele auto europene cumpărate de nevoiașii de români sunt cauza poluării atmosferei și Antarctida se topește vertiginos de o să bage la apă ditamai Oltenie de’ și zice Dutch. ITP anual. Mare și inteligentă grijă față de planetă. Și cum nu mai avem nimic, adică industrie vindem drepturile de poluare (câtă ipocrizie!) altora, de unde pe direcția Baltica vin ploi acide de ne omoară roșiile, strugurii, merele. Mă, da’ io zic ca ăia la Iocan, da’ avioanele astea, zeci de milioane de zboruri, nu le contabilizează nimeni? Că astea halesc ozonul deasupra troposferei că nu mai rămâne nimic curat. Cât oxigen halește un Boeing de la NY la Beijing? Nimeni nu se întreabă? Tot amărâtul ăla cu o Solenza poluează ăl mai al greu. Câtă ipocrizie! Io cred că ipocrizia trebuie înscrisă în Constituție. Hoțul strigă ” Hoții!” asta e deviza capitalismului modern. Învățăm de la Neamțul nostru, stat de drept, dar nu respectăm Constituția.

  13. Ion

    modificat de la poziția 34 la poziția 42, dar tot a rămas pe ordinea de zi

  14. Dan

    Armata cea hulită de civili pentru că absoarbe resurse financiare fără să fi participat la războaie („cine nu-și hrănește propria-i armată, o va hrăni pe cea a dușmanului”), este chemată de guvernanți să limiteze consecintele stihiilor naturii, fără ca această intervenție să existe, ca sarcina, nici in Constituție, nici in legea de organizare si functionare a Armatei.
    Așadar, ce asteptări putem avea din partea politicienilor si societătii civile privind reabilitarea legilor si OUG-urilor care afectează structurile militare si corpul de rezervă al Armatei?
    S-a pornit greșit in 1990, când, naivi fiind, am acceptat ca militarii să lipsească din Parlament, in cele doua camere legislative.