Ordonanța 59 retrimisă la Comisii

Categoria Despre Armata

Astăzi, 27.06.2018, s-a votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Mutulica, și spun Mutulica pentru că mai toate înregistrările cu discursurile doamnei Viorica cu prilejul diferitelor vizite oficiale, sunt prezentate  în imagini video fără sonor, prietenii știu e ce. Tot astăzi a fost pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a treia oară, PLX 310 /2017, adică legea de aprobare a OUG 59/2017.

Rezultatul? Conform datelor prezentate pe pagina Camerei Deputaților privind votul electronic în plen, Ordonanța a fost retrimisă la comisii. La care Comisie, încă nu este specificat, dar, să nu uităm că în declarația politică de săptămâna trecută, deputatul Dumitru Lupescu își îndemna colegii să voteze anularea Art VII din Ordonanță, sau dacă nu, măcar retrimiterea acesteia la comisii din motivele  care pot fi recitite AICI. Să fie oare retrimiterea Ordonanței la Comisii  o urmare a acestei declarații politice alături de alte scrisori trimise de Forumul Structurilor Asociative către domnii Dragnea și Fifor în ultimul timp, conjugate cu alte intervenții și presiuni sau doar o simplă coincidență? Asta o știe doar cel ce a luat decizia retrimiterii Ordonanței la comisii, nicidecum cei care au votat, fiind binecunoscut sistemul de vot.

Dacă datele prezentate pe pagina Camerei deputaților nu sunt o greșeală sau o manipulare, atunci se poate spune că încă mai este timp, probabil până la toamnă, când cel mai devreme va fi reintrodusă pe ordinea de zi, să se intervină pentru anularea art VII și trebuie să ne intensificăm acțiunile și presiunile pe membrii comisiilor prin care va trece acest proiect.

Tot astăzi, s-au prezentat la Parlament pentru a participa la lucrările plenului, aproximativ 15-20 de rezerviști, reprezentanți ai unor asociații din lista celor  aproape 60 pentru care domnul deputat Dumitru Lupescu ceruse aprobare de participare. Pentru prima oară de pe vremea Comisiei Sîrbu, care  a început proiectul legii pensiilor militare, au fost împreună, alături de reprezentanții asociațiilor, și cei ai SCMD. Din păcate, sau,  ironic, aceștia au fost lăsați afară, ”pentru a se pune de acord”, nefiindu-le admis accesul în Parlament.

Motivul refuzului, conform declarației politice a domnului Dogaru, ar fi fost faptul că balcoanele erau pline și cererea ar fi fost venită prea târziu, dar adevărul este că refuzul a fost generat de faptul că parlamentarii USR au fost banați, adică blocați, nu li s-au mai aprobat cererile de acces pentru suporteri datorită circului făcut un grup de tineri USR săptămâna trecută. Spre norocul nostru, cu sau fără reprezentanții noștri, soarta ordonanței era deja pecetluită. Deci mai avem timp până la toamnă cel puțin să de decidem ce vrem și să acționăm conjugat, ferm, prin oameni deciși să se bată pentru masa de rezerviști nu pentru propriile interese sau orgolii.

Și poate vom avea timp și cei de jos, să ne adunăm și să demonstrăm că nu am murit, că  încă mai dăm din picioare. Vom avea înțelepciunea de a face ceva sau e mai mare Lenea?

Este interesant și votul. Iată cum au votat partidele retrimiterea Ordonanței, la comisii:

Opţiune: Total PSD PNL USR UDMR ALDE PMP Mino
– Prezenţi: 103 62 15 12 2 5 2 5
– Pentru (DA): 88 62 13 1 2 5 5
– Contra (NU): 3 1 2
– Abţineri (AB): 11 11
– Nu au votat (-): 1 1

Doar unul din deputații USR a votat pentru retrimitere, ceilalți 11 s-au abținut în timp cei ai lui Băsescu au votat împotrivă toți(doi). Ar fi culmea ca deputatul Lupescu să fi fost în stare să determine deputații puterii să retrimită ordonanța la comisii dar nu și pe ai propriului partid. Rezultă, după cum arată votul, că decizia retrimiterii a venit de la conducerea PSD, aflată sub presiune sau nu.

Proiectul a fost retrimis la Comisia de Muncă pentru doua săptămâni.Sa vedem ce se va face acolo, dacă avem în vedere faptul că domnul Solomon și-a mai bătut odată joc de noi. Să nu ne facem iluzii.

UPDATE 28.06.2018:

Secretariatul Camerei Deputaților se joacă cu termenii și legile. După cum se vede mai sus, Plx 310 a fost trimisă la comisia de muncă având ca termen două săptămâni. Dar, tot pe pagina aceleiași camere, dacă intri pe Proiect pentru a urmări ”evoluția bolii” constați că practic are termen până pe 27.09.2018. Lungește Doamne boala, sa cum mai spun românii, ”boală lungă, moarte sigură”. Pe 25.09.2017 se face un an de când proiectul a fost aprobat în Senat și trimis către  CD. În timpul ăsta Ordonanța 59 își face efectul. După ea, Potopul.

18.06.2018 înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
27.06.2018 trimis pentru raport suplimentar la:

Comisia pentru muncă şi protecţie socială
termen depunere raport: 27.09.2018

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.data

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16499

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Ordonanța 59 retrimisă la Comisii

  1. Mincu Nicolae

    Sa speram ca va fi corect soluționată.

  2. Sergiu

    Mulțumim,Domnule, că ne-ați informat. Niciun sindicat până la ora asta, nu a postat această informație. Oare ei cred că pe noi nu ne-ar interesa?
    Felicitări!!!

  3. Dan

    Cred că este LMC soluția neadmiterii grupului de rezerviști in Camera Deputaților, căci ultimul colectiv de tip #Rezist a accesat clădirea Parlamentului la solicitarea USR. Si stiți f. bine ce s-a întâmplat cu acel circ de prost gust!
    Așadar, pentru securizarea plenului Parlamentului, preventiv, s-a restricționat accesul publicului la dezbateri in exact ziua votului pe moțiunea de cenzură.
    Cred că realizați necesitatea acestei restrictii privind accesul „calului troian” in imobil, care, odată intrat, si-ar fi conjugat efortul cu cel al protestatarilor de la exterior.

  4. Titi

    Retrimiterea Plx nr.310/2017 la Comisia pentru munca a fost ceruta de liderul grupului PSD din Camera deputatilor, la inceputul sedintei de plen..!

  5. Ifrim

    Multumim d-le colonel!

  6. @Dan,
    Depinde din ce unghi privesti. Daca privesti lucrurile din banca PSD ai dreptate. Daca privesti din banca USR, este un abuz. Daca privesti din interiorul regulamentului, nu au dreptul. Daca privesti din banca militarilor este o noua bataie de joc. Depinde si ce au facut cei care au dus la aceasta masura, dar nu este normal sa fie pedepsiti unii pentru ceea ce au facut altii. Legea spune ca la sedintele publice, orice cetatean are dreptul sa participe la lucrari, pentru asta sunt balcoanele. Este a doua oara cand militarilor li se interzice accesul fara motiv real. Asa ca daca consideri ca asta este normalitate… vreau sa aud definitia normalitatii.

  7. bazil

    @Dan. Total de acord cu dl. Neacsu.Tot ce se intampla este o bataie de joc la adresa militarilor si un abuz.E sedinta publica , ai dreptul sa participi respectand desigur regulile si procedurile in vigoare nu toanele unuia sau altuia.
    Cu privire la voturile care au condus la retrimiterea OUG 59 la comisii desigur , e bine ca a fost retrimisa.Probabil ca daca ar fi fost votata ar fi fost aprobata insa nu putem sti dinainte fiecare cum ar fi votat si care ar fi fost finalul.
    Cert este ca se impune o coagulare rapida si eficienta a eforturilor tuturor asociatiilor, sindicatului , organizatiilor rezervistilor si identificarea prioritatilor altfel se va ajunge la situatii grele pentru marea masa a rezervsitilor. Nu toti au pensii din alea de peste 10.000 lei!Si e bine ca mai e ceva timpla dispozitie. Am inteles totusi ca Parlamentul nu intra in vacanta si munceste si in luna iulie, cel putin o perioada.Stiti ceva in acest sens?

  8. @Bazil,
    Ceea ce stiu sigur este ca va fi o sesiune extraordinara a plenului celor doua camere, pentru a aproba legile de modificare a Codurilor , dar nu stiu daca se va face una si pentru acest proiect. Este greu de crezut.

  9. Ifrim

    @Bazil.Legile justitiei cu celeritate dar prin procedura parlamentara,asa ca sa nu piarda din vacanta se fac toti frati si voteaza precum p.m.la foc automat!

  10. În conformitate cu art. 66 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

  11. Mai mult, CD tocmai a votat legea pentru imputernicirea Guvernului de a emite OUG pe timpul vacantei parlamentare.
    Conform propunerii legislative adoptată în procedură de urgenţă, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Executivul va puntea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, până pe 31 august 2018, în domeniile fondurilor europene, agriculturii şi dezvoltării rurale, afacerilor interne, sănătăţii, transporturilor, finanţelor publice şi economiei, culturii şi identităţii naţionale şi comunicaţiilor şi societăţii informaţionale. De altfel, Guvernul este abilitat să proroge sau să modifice unele termene din actele normative cu putere de lege.
    Ce ar fi daca oug 59 va fi aprobata printr-o noua OUG pe timpul vacantei Parlamentare. Stiu ca e absurd, ar fi chiar culmea nesimtirii, dar daca ar fi dupa Olguta si Viorica, s-ar face, ca doar fraierii oricum nu reactioneaza.

  12. NeO

    Retrimiterea la comisii nu este un lucru pozitiv. Dimpotrivă, avînd în vedere atitudinea lui Solomon, OUG 59/2017 va fi aşezată în sertar lîngă OUG 57/2015. Asta ca să-şi producă efectele nocive fără a fi vreun pericol pentru guvernanţi. Dacă pleca la promulgare, exista o şansă mică să fie atacată la CCR de preşedinte, pentru că este evidentă neconstituţionalitatea. Nu au ei intenţii bune cu noi. Nici măcar o minune nu ar putea face ca OUG 59 să fie respinsă prin vot.

  13. @NeO,
    În mod categoric nu e neaparat un semn bun, mai ales ca au dat-o cotita, ori doua saptamani ori 3 luni. In plus , a fost data pe mana lui Solomon, acelasi Solomon care s-a purtat asa cum s-a purtat cu reprezentantii Forumului. Deci, asa cum spuneam, se lungeste boala. Nu grantez insa ca Iohannis ar fi sau ar trimite-o la CCR, daca era o lege despre biciclete, poate da, dar o lege privind pensiile militarilor nu face obiectul interesului prezidential. Dar mai avem timp sa lamurim, daca suntem in stare, ce intentioneaza domnul Dragnea, pentru ca fara indoiala decizia i-a apartinut. Parca vad ca trec 3 luni si generalii nostri nu vor reusi sa aiba o intalnire cu Hamsterul.

  14. Vladimir Putzin

    In altă dezordine de idei, mă tooot uit la poza asta si iar mă uit, și-mi toot zic că, n-o face ea haina pe om, dar …, nici omul nu se lasă …!!!
    Bine ca-si dosira sacosele de piață, că ne râdeau si curcile, de fosti purtatori de unifrme meletare cu nasturi lustruiti si cu cravăți la gât …

  15. iosif

    Nu ii este rusine lui Adrian Copilul Minune al politicii romanesti sa fie obligat, pentru a treia oara, sa refaca Raportul?

    Asta e „repetentie” curata.

    Asa o fi parcurs si cursurile de Istoria Militara a Poporului Roman?

    Rusinica…

  16. szilagyi zoltan vasile

    POATE NE VEDE DUMNEZEU SI PE NOI PRNSIONARI CU AMBI OCHI ! NU MRITAM SA FIM BATJOCURA UNORA CARE HABAR NU AU CE ESTE VIATA MILITARA ! SANATATE LA TOTI !!!

  17. geofreeland

    Sanatate si tie. Zolly!