MApN a terminat recalcularea

Categoria Despre Armata

Pe lângă atâtea bâlbe, răspunsuri în doi peri, declarații privind atacurile de tot felul asupra țării, Ministerul Apărării Naționale este în măsură să raporteze că a terminat procesul recalculării pensiilor . TOATE pensiile, inclusiv cele cu probleme de date lipsă, pierderi de documente justificative și alte probleme de altă natură, au fost soluționate și recalculate, urmând să fie puse în plată în ordinea alfabetică având în vedere și bugetul, pentru că e de așteptat, având de plătit sume restante pe aproape 3 ani, e nevoie de sume suplimentare la buget. Este de așteptat ca ministerul Finanțelor să acorde sumele necesare, pentru că oricum au și așa destule pe cap iar doamna Viorica tocmai a anunțat că va mări pensiile, deci au bani la buget.

Deci la MApN s-a încheiat procesul recalculării. Cei care vor fi nemulțumiți au posibilitatea(fără a avea însă garanția că vor primi un răspuns favorabil sau în termen legal de la comisia de contestații) să conteste decizia care le va veni de luna viitoare. Există și posibilitatea ca cei care își vor găsi totuși documente justificative pentru perioada aleasă după primirea deciziei, și vor considera că le sunt mai favorabile, să ceară revizuirea deciziei.

Una peste alta cred că trebuie SĂ MULȚUMIM PERSONALULUI  CPS a MApN pentru eforturile depuse, pentru weekendurile pe care nu le-au petrecut acasă și – din partea celor care nu au plângeri- și pentru modul în care au lucrat și s-au achitat de sarcini. Merită din partea noastră măcar atâta lucru.  Din câte știu celelalte structuri din SNAOP mai au de lucru, așa că efortul celor de la Apărare merită cu atât mai mult evidențiat.

Deci, de luna viitoare toată armata va primi pensiile recalculate și, eșalonat, în funcție de modul în care finanțele suplimentează bugetul, până la sfârșitul anului se vor primi integral și restanțele pe anii 2016, 2017, 2018. Deci se poate!

Probabil că urmează un comunicat pe această temă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

38 Raspunsuri la MApN a terminat recalcularea

  1. Gore

    Nu va dura mult si sigur va incepe o noua RECALCULARE !

  2. @Gore,
    De data asta, nedorita…

  3. dora

    @Gore@Neacșu,
    Părerea mea,se va proceda ori la impozitarea progresivă ori la revenirea la recalcularea pensiilor pe principiul contributivității (declarată în gura mare cam de toți liderii de partide). Că deh, trebuie economii la bugetul țării și militarii au pensii nesimțite. Ușor, ușor, pensiile civililor au crescut (și cresc), semnificativ.

  4. Ifrim

    Ce recalculare fratilor,ca eu stiam ca dupa finalizarea recalcularii cu termen prelungit la 30.06.2018 se incepe actualizarea cu 15% a soldei de functie(cu/fara indexarea din 2016)cu/fara emitere decizie care e mai mult simbolica in privinta banilor!

  5. @Ifrim,
    Si care e problema? Suntem in 29.06 2018, s-a încheiar recalcularea conform ultimului termen. Actualizarea e alta gasca in alta traista.

  6. bazil

    Onorabilii de la cps trebuie sa dea publicitatii rezultatul recalcularilor asa cum s-a facut prin 2010-2011. Sa vedem si noi cum stam si pe ce picior dansam si de ce majoritatea pensiilor militare au fost inghetate bocna dupa ce au fost razuite si raschetate de modificarile si completarile la L223 prin acte juridice de nivel inferior LEGII!.Se va vedea astfel ca majoritatea pensiilor au scazut prin recalculare(nu mai vorbesc de celebra de acum actualizare unde functiile activilor au crescut cu 15% in timp ce pensiile actualizate au scazut iar, in totala deradere si bataie de joc pentru majoritatea rezervistilor).Se vedem si noi de ce a fost necesara inghetarea si daca au fost motive reale ceea ce nu cred sa fie!

  7. bazil

    @Dora.Cred ca aveti dreptate, la cat tam-tam nesam se face, se va reveni la „contributeala”. Oricum, crestera la contributeala reprezinta ceva nu zero barat ca acum !

  8. Liviu E

    Se poate si a treia metoda, inca si mai rea decat impozitarea progresiva sau trecerea la contributivitate: renuntarea la principiul dreptului castigat, adica la mentinerea pensiei in plata, masura care ar lovi in special rezervistii MAI si din servicii. Serban Nicolae a declarat acum vreo 2 luni la antena 3 ca noi ne-am castigat doar dreptul la o pensie, nu si la cuantumul ei. Cu alte cuvinte, soferul parlamentar a spus ca suntem la mila guvernantilor…

  9. ION

    Prin aparitia L 223 nu am avut decat de pierdut .Pensia aflata in plata la data recalcularii in cuantumul stabilit (in cazul meu), prin adaugarea veniturilor obtinute pentru anii lucrati in civil dupa trecerea in rezerva,ramane inghetata ,majorarile ocazionale facandu-se la pensia militara recalculata pe baza soldelor din timpul cat am fost in activitate.In aceasta situatie eu am lucrat 9 ani in civil si am platit CAS degeaba.Armata nu se va grabii cu majorari din „lipsa de fonduri „Atunci cand punctul de pensie al civililor va fi 1700 de lei in 2020, foarte multi pensionari militari vor avea pensia sub aceasta valoare .Ofi bine ?

  10. Bostin

    Impozitul progresiv e deja hotarat din 1 ianuarie 2019 la nivel infractional politic inalt deci inevitabil . Putin mai e si ”recalcularile ” astea si asa peste 90% pe minus vor fi altfel impozitate ( vor fi trei trepte de impozitare ) .

  11. Gigica

    Actualizarea se face la cuantumul din decizia din 2017,(ptr.Mm.si subof)adică la pensia cea mică până ajunge la ce ai plată.

  12. Ifrim

    Impozitarile progresive nu trebuie sa fie constitutionale si nediscriminatorii,ori o punem de alte abuzuri?

  13. neacsum

    @Bazil, probabil ca asa vor face, si o evidenta sau concluzie a procesului de recalcuare, dar nu neaparat cu date personale, ca nu e voie ci la modul general, per total, cate au crescut, cate au scazut, cu cat au crescut cele care au crescut, cu cat au scazut cele care au scazut, care a r fi fost bilantul de final daca s-ar fi platit noile pensii, pe categorii de cadre, ofiteri, subofiteri- maistri.

  14. marian

    Pai daca au terminat recalcularea , inseamna ca nu o sa mai fie probleme cu pensiile militare. ASA O FI ? Nu cumva vor incepe procesele impotriva CSP pentru nerespectarea legii ….223? ca de 57 si 59 ne-am cam saturat dar.. se aplica !!!!!!

  15. neacsum

    @Marian,
    Dogaru abia asteapta… are el si grupul lui de juristi, solutia ideala pentru procese… Nici nu trebuie introdusa plangerea, se pierde din start prin lipsa calitatii procesual active. Iti dai seama, scapa omul de tarari prin tribunale.. vine odata, i se spune ca a pariat pe uncal mort si gata, a scapat de o grija.

  16. SANDU Nicolae

    Bună ziua!

    Am rugămintea să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

    1. Se mai păstrează principiul contributivității la (re)calcularea pensiilor militare? Dacă nu, conform cărui act normativ s-a renunțat la acest principiu?

    2. Sunt pensionar militar din Februarie 2009. Conform căror acte normative mi se (re)calculează pensia?

    3. Odată cu măririle pensiilor din sistemul public, de la 01.Iulie.2018, se majorează și cele militare? Dacă nu, cine poate iniția o majorare a acestora?

    Vă mulțumesc!

  17. In Cuiul Catarii

    @Domnule Sandu,
    Daca v-as intreba ce grad ati avut in armata, probabil v-ati simti jignit. Daca v-as intreba daca ati citit legea 223 si Ordonantele 57 si 59, probabil ati crede ca va iau peste picior. Daca v-as intreba ce pensie ati luat din 2009 pana azi si daca v-ati interesat cum este calculata ati spune ca vreau sa aflu date confidentiale. Daca v-as intreba ce ati facut pana acuma incat nu stiti de 9 ani nici in baza carei legi ati primit pensia, ati spune ca nu e treaba mea. Nu va suparati, daca nu cunoasteti pana acuma raspunsul la cele 3 intrebari, sincer, nici nu merita sa mai incercati sa aflati, e inutil, va creati probleme inutile. Va doresc pensie fara dureri de cap !

  18. Ifrim

    @Sandu Nicolae.Astazi fiind rambata si bine dispus in marinimia mea va raspund la cele 3 intrebari cu rugamintea ca in contrapartida sa-mi raspundeti tot la trei.1 Sunteti membru UNPR?(Circumstanta atenuanta)2.Cand ati descoperit internetul?(circumstanta atenuanta)3.Faceti mishto de noi?(Circumstanta agravanta)Week-end placut!

  19. galup

    Oameni buni, eu, gandindu-ma ca guvernul, in „nemernicia lui”, va trece la principiul contributivitatii am cautat decizia veche, pe baza de punctaj, unde am gasit ca aveam 2.45 puncte.
    Intr-un exercitiu plin de cinism am calculat pensia din iulie 2018, 2.45×1100=2695…. acum am pe talon 2590 ron. Surpriza nu !!!!.
    Am mers mai departe, si am considerat plauzibila tinta de 1750 ron punctul de pensie din 2021, calculand a rezultat 2.45×1750=4287.5 !!! uauuuu…
    Pai in aceste conditii sf, zic eu, 1750 pct pensie, abia astept. Nu cred ca vreodata MApN i-mi va da mie pensie 4287 pe baza legii pensiilor militare.
    Va rog sa verificati si dvs cititorii acestui blog, si sa comparati. In cazul meu,
    pensionat cu ordonanta, cu 32 de ani vechime, cu grupe de munca toata carieratrecera nu ma sperie.
    Desigur vor fi si cazuri in care se va pierde , sau se va castiga.

  20. andra

    Intr-o oarecare masura Dl. Sandu are dreptate (daca e sa glumim putin). In acea perioada s-a iesit la pensie dupa lg 263, s-a recalculat dupa 223, acum se indexeaza conform lg 263, dar de fapt nu se vor indexa(mari) ca se vor mari in iulie si nu vor mai fi bani pentru ianuarie si uite-asa pensiile militare se „pierd” pe undeva pe drum, ca si cand toata lumea ar avea 40000 de lei cum se tot vehiculeaza. Am inteles ca nu se mai maresc in fuctie de solda activilor, dar vad ca nu se mai maresc deloc sau insignifiant. Sa-i multumim Olgutei….

  21. AIDA

    Cum este cu OMM-ul? De ce s-a mai promulgat lg 149 daca nu se aplica? Pentru cine este aceasta lege?

  22. ilias

    In legatura cu lg 149/2018, de ce s-a mai promulgat daca nu se aplica? Ce se intampla cu OMM-ul?

  23. Iulian

    Vărul Sandel…
    Ori faci glume ori ai fost cumva prizonier în Coreea de Sud! 😂🤣🤣
    Bană dimineața! Ați luat lăptic? 🤔

  24. @Tizule
    Iată,răspunsul pe scurt,la cele 3(trei) întrebări:
    -din 01.01.2016,pensiile militare nu se mai calculează pe principiul contributivității și,conf.acestui principiu,creșterea punctului de pensie de la 01.07.2018 nu are nicio legătură cu noi,militarii.
    V-am răspuns în ideea că cele trei întrebări nu sunt puse „la mișto”.

  25. Iulian

    Raspuns din colonia de pe Marte…

    Dar ce, Gheo nu a aflat abia ieri cine l-ar ucis pe Mihai Viteazul?!
    Așa că, Vărul Săndel nu este singur pe lume…

  26. Vali

    @galup – nu te mai entuziasma degeaba, stai sa vezi noua lege a pensiilor civile, despre care azi anuntau ca o publica pentru dezbatere pana pe 15 iulie. Posibil ca nici macar civilii sa nu mai ramana pe acelasi punctaj mediu anual avut dupa Legea nr. 223/2010, este de discutat. Daca vor fi trecuti si militarii (desi azi LOV a zis iar ca nu discuta de pensiile militare de stat, ca nu sunt in parohia ei), cred ca militarii nu vor mai avea acelasi punctaj la recalculare, nu cred ca se va mai imparti punctajul total la 20, ca in vechea lege, si nu la 30 (sau ce formula va fi adoptata), si va fi ca la civili.
    Oricum, filologul de este ministrul apararii a baiguit azi ceva despre pensiile militare de stat, ca se vor face (iar) recalculari, in sensul ca unele sunt prea mici, desi, potrivit legii, la functii si grade egale ar trebui sa fie comparabile.

  27. Titi

    In interviul acordat lui V.Ciutacu vineri seara, ministrul M.Fifor a confirmat ca recalcularea pensiilor militare la MApN se apropie de finalizare ( la 01.01.2018 mai erau in lucru aprox.1000 de dosare), si este la curent cu diferentele foarte mari intre cuantumul pensiilor pentru militarii trecuti in rezerva in perioade diferite, desi au lucrat in aceleasi conditii, avand grade, functie si vechime egala..! Are intalniri periodice cu reprezentantii asociatiilor cadrelor militare in rezerva si retragere si se cauta solutii de rezolvare a acestor discrepante.
    Cred ca este posibila o modificare a legislatiei pensiilor militare, urmata probabil de o noua Recalculare a pensiilor militare de stat.

  28. Dan

    Da, s-a incheiat actualizarea si recalcularea in baza Legii 223/2015?
    Ce ti-e si cu CNPR, care nu mi-a livrat incă decizia de pensie! Să mai astept 2-3 luni acel plic?
    Dacă am propus, pentru cele 820 dosare, o actualizare a elementelor salariale din regiile autonome conf contractelor colective de muncă, unde salariile de incadrare erau raportate la salariul minim brut pe economie (probabil prin amendare a M-25/2016 cu MS-101/11.06.2018), gulerații CPS si DGFC s-au speriat de cele 1.500-2.500 lei in plus si au solicitat anularea lui si emiterea altui ordin de ministru, tot secret, dupa apx 10 zile.
    Vă reamintesc că termenul de finalizare a fost initial 31.12.2017, care a fost prelungit ulterior cu încă 6 luni. Când gulerații s-au trezit din reverie si că s-a ajuns in iunie 2018 fără incheierea procesului de actualizare si recalculare, s-au prezentat la ministru cu o noua cerere de prelungire a termenului; refuzul acestuia a condus la emiterea pe grabă a doua ordine secrete, menite a diminua rezultatele initiale si, in consecintă, voi astepta o decizie antedatată, cu un cuantum al pensiei, in cel mai bun caz, egal cu cel aflat in plata acum (diferentele pe 30 luni, dupa metodologia mea de actualizare, ar ajunge la cca 80.000 lei).

  29. Vladimir Putzin

    @Titi,
    dacă n-ati citit articolele domnului Marin Neacsu cu cele 41 (PATRU ZECI SI UNA) de intrebari adresate acestui asa zis ministru al apararii si raspunsurile referitoare la aceste intrebari venite nu din partea lui, ci din partea unor natarai de prin cladirea amplasată vis a vis de santierul Catedralei Mântuirii Neamului, vă sfătuiesc respectuos s-o faceti, pentru a va da seama cat se poate conta pe spusele acestui politician, pe cat de ieftin, pe atat de neluat in seama.
    Dar daca le-ati citi, chiar nu vad de ce l-ați mai adus in discutie.
    Va doresc o duminica placuta, dumneavoastra si tutror celor care isi pun cu sinceritate gandurile in acest Cui !

  30. Geofreeland

    Off topic. COMENTARIU DE DUMINICĂ sau Departe de lumea dezlănțuită. Timpul nostru biologic e scris în ADN. Ne este dat și „trăitul” în astă lume pare fie o condamnare la a trăi, fie o trecere între două stări. Lumea noastră e lumea fiecărei reprezentări personale prin simțuri pe principiul maximizarea plăcerii și minimizarea durerii. Totul se petrece electro-chimic și practic, hormonal. Interacția cu alții se face pe același principiu. De regulă, socialul se realizează prin compromisul de interese individuale după cutume sau legile artificiale stabilite de oameni pe principiul, în cazul democrației, majorității. Nemulțumiții minoritari sunt supuși oprobriului public, avertizărilor sau limitare a libertăților sociale. Așa și? Ne place această lume? Noi nu am cerut să fim aici, noi nu cerem să „plecăm” de aici. Totul ne este dat, indiferent de noi, exact ca la zoo. O viață în țarcuri. Ieșirea sau evadarea începe după 60 de ani tereștri. Simțurile și hormonalul diminuează. Începem să realizăm că pierderea în natură e un mod benefic de a încropi adevăratul sens al vieții. Lacrima ploii pe frunze, diafanul de culoare al petalelor florii de trandafir, zumzetul nevăzut de albine printre pălăriile de floarea soarelui, susurul clipocit al izvorului viu printre brusturi, teama primului zbor al puiului de mierlă spre înalt… O liniște de ființare, o necesitate pentru judecata vie a tuturor frustrărilor trăite, o fugă, un refuz, o salvare… A ce? E ca o centură de siguranță, o îmbrățișare de prieteni, să nu ne fim singuri în așteptarea marelui salt, datorat genetic, universului reciclabil. Mirabila sămânță blagiană de-abia acum își capătă sens. Împreună, să ne uimim de bucuriile refuzate, să redescoperim lumea din noi, uitată, și ca o bucurie, să ne-o împărtășim, ca minunea unei dimineți însorite, fără orgolii, ambiții, dreptate, noțiuni impuse, adevărații cari ai ființei alienându-ne de tot ce frumos, adică de iubire. Om și natură, un tot.

  31. Titi

    Vladimir, am dorit sa scot in evidenta faptul ca este posibila o noua recalculare a pensiilor militare in urma adoptarii( cu MODIFICARI )in CD a celor doua ordonante de urgenta, OuG. nr.57/2015 si OuG.nr.59/2017, aflate la Comisia pentru munca, condusa (inca) de deputatul A.Solomon..!
    PS. Nu trebuie sa va mire raspunsul ministrului M.Fifor, deoarece in comentariul dvstra din 17 mai 2018-11:30, deja intuiati un raspuns evaziv !
    O zi linistita doresc si eu cititorilor acestui blog, foarte util pensionarilor militari.

  32. Rovența Titelus

    Știe cineva măcar la nivel de zvon cam care ar fi cele 3 plafoane de impozitare a pensiilor de la 01.01.2019….?

  33. petru

    Recalculare,actualizare ramane cuantumul avantajos pentru noi beneficiarii pensiei.Ce se intampla cu urmasii nostrii care vor primi pensia 50% din ce ne-au recalculat.Unii din colegii nostri fac planuri pentru anul 2021 .D-mnilor azi ,ziua de maine nu-ti este promisa,
    Regret ca colegului Sandu Nicolae i-ati raspuns foarte multi ironic, acel coleg a sperat sa afle raspunsuri la problema lui nu sa fie ironizat.

  34. In Cuiul Catarii

    @ Petru,
    Apoi domnule draga, daca esti pensionar din 2009 si nu stii pe ce lege iei pensia, ce mai vrei? Nu te supara, dar am vazut lacatusi, sudori, care nu aveau decat liceul, unii cel mult 10 clase, care isi calculau singuri pensiile si sporurile, iar noi, intrebam in baza carei legi luam pensia? E prea mult, zau asa! Dar nu e el de vina, de vina suntem unii care nu avem ce face si ne pierdem timpul si sanatatea incercand sa dam altora mura in gura.

  35. Vladimir Putzin

    @ In cuiul cătării
    Stimate Cui, ma surprinde faptul ca matale, tocmai matale, dai ca exemlu lăcătușii și sudorii ca fiind niste oameni cu posibilitați intelectuale limitate !
    Am cunostinte, chiar si prieteni, dintre care unii au absolvit scoala generala ca premianti dar care, din diverse motive, n-au mai batut potecile vietii spre cele inalte facultati, de le zice astazi universitati, ci s-au dus direct la meserie, cum se zicea pe vremuri, devenind lacatusi, sudori, matriteri si altele, care mai toate cereau si cer multa glagorie.
    Mai mult, sussemnatu’ îsi petrecu nemijlocit vo’ cinci ani printre ei si poate spune cu mana pe batrânu-i cord, ca aveai ce discuta cu acestia, multi dintre ei avand cunostinte in toate domeniile, unii chiar cu mult peste nivelul unor frati de-ai nostri de arme intrunite, facand ca acesti cinci ani sa fie pentru mine o adevarata scoala, absolvita cu succes, dovedit si de faptul ca unii dintre ei ma mai cauta si dupa aproape 30 de ani de cand ne-am despartit. Ba mai mult unii, draga Cuiule, la sfatul meu te citesc si-mi pun unele intrebari care te-ar pune si pe matale pe gânduri, ca de mine, prost cum mi-s, ce sa mai vorbesc …
    Cunosc un prelucrator prin aschiere care a rezistat pana in finala emisiunii concurs a regretatului Andrei Gheorge, unde s-a contrat cu un ‘telectual pur sange, pe care nu l-a putut invinge datorită moderatorului.
    Si mai e ceva, dragul meu Cui atat de ascutit in varf, in hatisul asta de legi, paralegi, OGUuuu-ri (ca am. ajuns sa facem ca trenu’!) si ce-or mai fi ele, cu sertarele pline de decizii de pensionare si de jde’ copii dupa cele acte trimise pe la CPSectoriala (ce-o mai insemna si „Sectorială”, nici dracu’ nu mai stie !) si arhive militare, prin care ceream sa ni se dea ce ni se cuvenea de drept si atatea pareri, idei si indicatii unele pertinente altele nu, deci in aceasta completa si cumplita harababura superior organizata, nu este de mirare ca unii dintre colegii nostru sa mai nu stie ce sa mai aleaga, inclusiv pe ce baza ia pensia lui cea de toate lunile.
    Si Cuisorul meu drag, daca tot vrei sa dai exemplu de om limitat in gandire, da-l dragule pe transhumatul saptamanal cu trei zile lucratoare pe saptamana, al care dupa aproape o luna tot n-a inteles ce-l obliga Constitutia Tarii desi e mare vodă mare si dulau de paza al acesteia, al care intr-un an si patru luni de armata reusi sa invete cu greu doar sa-si coasa un nasture la prohab si sa-si carpeasca cămeșa ruptă-n cur, dar ajunse si mahărul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii …, ala intelect liminar stimabile, onorabile … !!!, nu lacatusii, sudorii si ceilalti meseriasi care faurira o avere nationala la care demoleaza ‘telectualii nostri dragi de vo’ 28 de ani si inca tot n-au dovedit-o …
    O zi buna Cuiule drag, o zi buna, cu iertaciunile de riguare a te-am batut la … cap …

  36. bazil

    La abrambureala si abureala care sunt acum, o noua recalculare a pensiilor militare se intrevede ! Cei cu sacii in caruta(si saci grei nu gluma) zic…sa nu se mai umble la pensii….sa le lase asa…..dupa principiul drag multora „las-o ma ca mere-asa, ne-am obisnuit cu ea(cu pensioara aia de 5 cifre)”. Iata insa ca la cele mai inalte niveluri se cunosc uriasele discrepante intre rezervisti cu aceeasi situatie juridica! Vrand, nevrand, pana la urma cei cu 5 cifre la activ(indiferent cine ar fi ei) vor fi luati la puricat posibil si cu impozitul progresiv pt cifre mai mari de 2500 euro.Nu e posibil sa mai reziste mult timp situatia actuala , cu bataia de joc actuala cand unora li se accepta cresteri fabuloase ale functiilor la 01.01.2016 iar altora li se actualizeaza pensia in bataie de joc , in MINUS !

  37. neacsum

    @Vladimir Putzin,
    Esti in eroare Mirule. Eu dadui exemplu pe respectivii de oameni destepti, care stiu sa isi calculeze singuri cuantumul pensiei nicidecum ca persoane fara glagore dar cu grade.

  38. Vladimir Putzi

    @ Marinică,
    „erarrare humanum est”, cum zice naemțul, dar a-i da ca exemplu pe fauritorii valorilor materiale ale umanitatii, că sunt asa de destepti incat merita sa fie laudati ca-si pot calcula singuri faramiturile cuvenite dupa munca lor de-o viata de autentici creatori de plus valoare este, iarta-mi vinovata „gimilitura”, diabolicum est …, sau poate, mai corect zis …, vest … , vestul sălbvatic …