Dacă acum nu e, nicicând nu va mai fi

Categoria Opinii

 

Domnul președinte Iohannis citește greu dar scrie repede. Este ceva ce numai la români se poate întâmpla. După rromii care obțin permise de conducere răspunzând la teste fără să știe să citească, avem și un președinte căruia îi trebuiesc 30 de zile să citească o motivare, dar scrie o scrisoare și două sesizări în două zile. Deci este mult mai ușor să dai lecții decât să primești. Este lesne de înțeles că domnul Iohannis a fost un elev foarte slab, dar se consideră un profesor excelent. Mă întreb cât timp i-o fi trebuit să priceapă legea Gravitației universale și eventual câte mere i-or fi căzut în cap până să  se convingă că Newton nu a mințit și nu a încercat să manipuleze poporul.

Cică domnul Iohannis,  după ce a încercat să calce peste Constituție făcându-se că nu o înțelege, acum dă lecții judecătorilor CCR și le dă termene când și cum să îi rezolve sesizările. Omul acesta nu are nici limite nici respect față de lege, nici bun simț. După ce a trimis sesizările pe legile de modificare a codurilor juridice, domnul Iohannis se amestecă efectiv în activitatea judecătorilor încercând să le impună un termen și un mod de judecare a acestora. Îi cere președintelui Valer Dorneanu să aștepte până va primi ”indicații prețioase” de la prietenii lui din Comisia de la Veneția, ca și când Curtea Constituțională ar fi condusă de Comisia de la Veneția. Păi dacă CCR trebuie să aștepte verdictul de la alții, de ce o mai ținem și nu trimitem toate problemele la Veneția? Ce rost are să mai apelăm la intermediari dacă tot străinii ne dictează și cum judecăm? Mi se pare mie sau asistăm la o nouă încercare de intimidare și de dirijare a deciziilor CCR după încercarea făcută de doamna consilier Tănăsescu asupra lui Lăzăroiu? Devine clar și indubitabil că aceasta a acționat la comanda lui Iohannis deci a fost demisă degeaba, pentru că, iată, de data asta chiar domnul Iohannis încearcă să influențeze o decizie a CCR încercând să îl determine pe domnul dorneanu  să nu … judece cu celeritate, să aștepte să primească mutarea în plic de la Viena, deci să nu judece prin prisma prevederilor Constituționale ci prin indicațiile primite de la alții, care nu sunt judecători ai Curții Constituționale.

Dacă nici asta nu este un abuz și o încălcare a Constituției și a principiului separării puterilor în stat, și chiar a independenței și suveranității statului de drept, atunci nimic nu mai poate fi catalogat astfel.Dacă până acuma exista și nu exista motiv de suspendare, de acuma  există nu gloanțe, ci rachete.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Dacă acum nu e, nicicând nu va mai fi

  1. Kovesi era cancerul de la care a plecat metastaza sistemului de justitie. Am rezecat tumora mov dar raman de eliminat metastazele diseminate, oamenii care au cangrenat pana si teoria dreptului. Cetatenii asista uimiti de gradul de nesimtire al dulapului national ajuns o lasa de zestre plina de cari. Un simulacru de putere putere prezidentiala, in lupta cu Parlamentul, abuzand cu rea vointa de infinite retrimiteri de legi si contestand la CCR orice lege, cod etc. Puricii pe caine au si ei rostul lor, il dinamizeaza, face miscare scarpinandu-se, tavalindu-se prin praf, il tine treaz. Dar o capusa? Ii suge sangele, vlaga, devine apatic, e trist. Capusa e infipta exact in locul greu de scarpinat si nici cu scarpinatul nu se rezolva nimic. Cam asa e si pres’ul nostru, infipt ca o capusa si numai o extinctie rapida, dar precisa, poate indeparta intrusul. Asta e rolul unui presedinte al romanilor? Deocamdata da, asta e rolul sau, sa capuseze linistea unui popor intreg. Si are pretentii sa ne lasam capusati cu un alt mandat? De asta e ingrozit, romanii s-au desteptat, adica asculta imnul cand se desteapta dimineata si pleaca la munca. Unii oameni, din cei care pleaca la munca, produc si bunuri, efectiv le produc si au salarii de mizerie, cele mai mici. Altii, functionarii statului, nu produc nimic. Fac acte, situatii, bilanturi,ne incaseaza taxe, impozite, ne dau adeverinte, adica o armata de birocrati si au salarii super babane sau care ii controleaza si amendeaza pe aia care produc efectiv bunuri, alimente, imbracaminte etc. Birocratia e mult mai bine platita decat cei care produc. Dar alti functionari, recte magistratii, care impart zic ei, dreptatea, au lefuri astronomice. De ce? Pai ca sa nu fie corupti. La fel si doctorii. La fel si…si…Sa nu fie corupti. Asta e solutia luptei anticoruptie? Lefuri mari tuturor. Cat pentru 10 burti. E simplu. Asa e lumea civilizata. Dar lumea civilizata nu produce cafea si orez, si ma intreb cu cat o fi platit tailandezul ala care pune fir cu fir orezul in mlastina cu tantari, recolteaza, bate spicul, selecteaza bobul de pleava, sorteaza, ambaleaza acel bob de orez din bolul de mofturi al civilizatilor. Cu cat e platit? Cat sa nu moara de foame. Ala care produce ia nimic, ala care cumpara marfa o vinde de doua ori mai scump, o trimite in vrac cu vapoare, si in tara final user, o ia altul care o ambaleaza apoi o da altuia care o vinde. Toti isi baga profit. Si daca orezul la noi e intre 0,5 – 2euro, ma intreb cu toate adausurile puse de toti, cat costa productia unui kg de orez la producator? Se spune ca puterea inseamna bani. Multi bani. Pentru cati bani presul nostru, platit simbolic, se opune linistii poporului roman? Alta explicatie nu e. Linistea romanilor cati bani costa? Multi bani. Acesti multi bani sunt mult mai multi daca linistea romanilor este zdruncinata. Asta sa fie rolul pres’ului? Nu cred, toti avem un pres la usa.

  2. Ifrim

    Am supravietuit noi 10 ani sub papucul traficantului de blugi,rezistam si sub un mandat al plavanului,apoi poate ne alegem un presedinte ce nu e Gica contra si tine cu tara si poporul.Singura smechecherie e sa se tina cont de urne si sa nu fie pus de partenerii strtegici,ori prin sufrageriile caselor conspirative a serviciilor secrete!

  3. Alexandru Ipsilante

    Si autorul articolului si comentatorii sunt limitati dpdv.politic.Nu au orizont,nu vad lucrurile in perspectiva.Nu o fi prea efficient Iohannis,dar macar are bun simt.Nu vedeti cum au distrus tara caricaturile astea comuniste ?!? Mai bine aleg un etiopian decat un pesedist ! Si voi ati ramas comunisti,dar colegii de la putere nu va baga in zeama. Iohannis fa ceva remarcabil pentru pensionarii militari in anul centenarului! Ura,ura ,ura si …la gara