Singur împotriva tuturor

Categoria Despre Armata

 

Acum o zi am avut niscai  contre cu unii tovarăși pe facebook. Întrebam eu pe pagina celor neasociați, pe domnul Gligor, membru al LADPM, asociația care deține  președinția Forumului Structurilor Asociative, ce a făcut Liga de când a luat inițiativa, dacă s-a format secretariatul și ce decizii au fost luate sau ce propuneri s-au făcut, ceream să fie informați oamenii, că altfel tot ce se face poate fi interpretat sau nerecunoscut. Am fost certat de câțiva –cred- pensionari militari, că nu trebuie să pun întrebări așa în public, că trebuie să ne menajăm, că nu am nici un drept să întreb, etc etc.

Dar să nu faci nimic sau să faci ceva fără să ai acceptul sau acordul celor alături de care spui că ești  o fi bine? A trecut mai bine de o lună de la alegerile cu cântec din Forum,  unde cuplul B-B,care își trâmbițase președinția Forumului înainte chiar de a se pune în discuție alegerile, a pierdut partida, și nimeni nu a dat nici un comunicat, decât cel prin care eram anunțați cine și cum s-a ales. De atunci pauză, se bâjbâie. Am aflat acuma, că o parte din cei care au semnat Protocolul de colaborare și aderare la Forum, au dat-o cotită. Spre exemplu, Liga Militarilor Profesioniști condusă atât de silențios de domnul Albu, a ieșit din Forum deoarece nu este de acord cu scrisorile trimise domnului Fifor și cererile privind demisia acestuia, pe care  majoritatea celorlalte asociații membre o cer. Nici nu mă miră. LMP este de acord doar cu ce propune conducerea ministerului și cu discriminarea militarilor angajați pe care susține că îi reprezintă, acceptând și închizând ochii la încălcarea principiului egalității stipulate de L-223.

La rândul ei, ANCMRR  fratele mai mare al LMP, asociația de la care Liga a învățat ce clanțe să lustruiască și cum să pupe mâna președintelui de onoare, are o reținere în a acționa alături de celelalte asociații pe care voia chiar să le conducă, fără a specifica însă către ce, pentru că domnul Băhnăreanu nu doar că nu a făcut pași înainte dar a făcut chiar importanți pași înapoi și a readus asociația pe traseul stabilit de vechea conducere. Domnia sa a declarat că ”nu dorește să se expună” așa că a abandonat promisiunile și angajamentele cu care se lăuda înainte de Forum.

Pe mine nu mă miră nici una nici alta, știam că așa vor acționa, știam ce  și cum vor face,  pentru că lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Poate și cei care erau gata să îl împingă și să îl voteze pe domnul Băhnăreanu la conducerea Forumului la ”sugestia” prietenului Bălăceanu, se vor lămuri pe cine ce. Și pentru lămurirea totală, iată că pe pagina domnului ministru Mihai Fifor a apărut o informație conform căreia la sediul MApN a avut loc o întâlnire a domniei sale cu domnul Băhnăreanu, președintele ANCMRR. Numai privind fotografia te întrebi : ” măi, dar domnului Băhnăreanu nu i-a fost frig, sau frică, singur de partea cealaltă a mesei, nu s-a gândit el așa la nimeni, nu a meritat chiar nimeni, nici din ANCMRR să îi stea alături, să ia notițe, să îi împingă paharul cu apă, să îl țină de mână să nu cadă sub povara tirului atâtor reprezentanți ai ministerului?” Sau nu avea loc să dea din coate dacă mai era cineva pe lângă dânsul? Priviți cât de penibilă e chiar și numai  fotografia, și cât de aiurea este ca atâția oameni să se întâlnească cu unul singur când există atâtea asociații iar domnul ministru are un program atât de încărcat încât nu are timp nici să răspundă unor întrebări pe hârtie.

Iată ce a postat domnul ministru Fifor:

”M-am întâlnit astăzi cu presedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, domnul general locotenent în rezervă Neculai Băhnăreanu.
Apreciez efortul Asociaţiei, care, cu toate greutăţile existente în această perioadă, beneficiind de sprijinul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, a acţionat cu consecvenţă pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale pensionarilor militari pentru realizarea unei cât mai bune protecţii sociale a acestora. Cu aceasta ocazie am stabilit ca frecventa intalnirilor noastre sa fie de doua pe luna sau ori de cate ori situatia o impune. Astfel, urmatoarea intalnire de lucru va avea loc pe data de 30 iulie 2018.”

Conducerea MApN față în față cu .. NEacțiunea.

Nu știu de ce, dar poziția expresia și atitudinea domnului general Băhnăreanu   mă fac să cred  că a fost chemat la ordin sau la ”ordine” în fața BOB sau a Consiliului de Onoare. Totul te duce cu gândul la situația unui om chemat să dea socoteală. Sper că ședința s-a terminat doar cu un avertisment și ceva ”angajamente”, că chiar îmi pare rău de dânsul. Sunt curios cine urmează la rând.

Nu mai întreb și nu mă întreb despre ce au vorbit, pentru că este clar ca lumina soarelui  că au fost discuții sterile, domnul Băhnăreanu nu putea pune întrebări, dânsul nu se expune, despre pensii au discutat așa la modul general, probabil domnul Fifor i-a spus iarăși despre cele 11 miliarde, domnul Băhnăreanu l-a  căinat, totul s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, tovărășească. ANCMRR și fiica ei FMP vo fi și de acum încolo asociațiile preferate ale miniștrilor, indiferent cine sunt și ce fac ei cu militarii, vor fi paravanul tuturor legilor și nedreptăților făcute militarilor, vor asigura acea brumă  de ”consultare” cu reprezentanții militarilor, pentru ca miniștrii să poată spune că proiectele au fost dezbătute, s-a căzut de acord, nu există probleme.

Altă asociație, aceeași politică ….

Încercați să vă imaginați ce ar fi fost dacă domnul Băhnăreanu ar fi luat președinția Forumului, cum s-ar mai fi lăudat domnul Fifor că a discutat cu liderul ”tuturor” asociațiilor și că totul este sub control. Controlul lui. Poate că domnul Băhnăreanu iară s-a prezentat drept viitorul președinte al Forumului… nu ai de unde să știi.

Cine îmi spune de ce   domnul Băhnăreanu  a fost SINGUR CUC la întâlnirea cu conducerea ministerului și nu și-a informat colegii din Forum?  Parcă văd că discuțiile au fost clasificate….

Orice alt comentariu este de prisos.

Curios este că informația nu a fost postată pe pagina domnului Băhnăreanu, nici a ANCMRR. Probabil că în concepția sa, nu trebuia să se știe, sau, poate ăi e rușine de ceva…

Dar cel mai umilitor, mai batjocoritor, mai cinic, este că întâlnirea a avut loc în timp ce poarta ministerului era pichetată de grupuri de rezerviști care îl contactaseră pe domnul Băhnăreanu și îi solicitaseră să fie alături de ei pentru a cere să fie primiți de ministru și a discuta problemele militarilor. Domnul Băhnăreanu a răspuns că nu se expune. S-a dus singur, probabil să își ceară scuze că o parte din pensionarii din asociația sa deranjează somnul domnului ministru.

Apropo, oare de ce nu se întâlnește domnul ministru pe data de 30 Iulie, cu reprezentanții tuturor Asociațiilor, sau ai Forumului, așa cum a promis anul trecut? Nu ar fi mai transparent?

https://www.facebook.com/Senator-Mihai-Fifor-1653726584879481/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

58 Raspunsuri la Singur împotriva tuturor

  1. Vladimir Putzin

    Mă uit, iar mă uit si mă tooot … uiiit … la frumoasa poza cu masa aia cu tăblia atât de bineeee… lustruita, si nu stiu de ce, imi vine in minte, zisa marelui Mircea Crișan, aia cu, „Pe malul unui lac, o fată mulgea vaca …, și în lac, se vedea … invers …!

  2. pedro

    De la alegerea sa ca presedinte al ANCMRR si pana prin martie am tot purtat discutii prin e-mail cu acest domn general reprosandu-i in mare parte exact ce mentionati dvs.in acest articol!Stiti ce mi-a raspuns ? Ca stiu ei ce sa faca,adica,conducerea asociatiei,au un plan bine stabilit si sa nu mai iau in serios orice informatie de pe alte forumuri sau bloguri.Si ce-au facut dupa trimiterea OUG 59 la comisii? Au publicat un extras din ultimul BPC in care aveau ca tinta in perioada urmatoare nu contracararea actiunilor pro oug ci un plan de vacanta!!La interpelarea mea a raspuns un domn Joldea in acelasi limbaj de „plastic”ca „exista demersuri si au fost transmise la presedintii structurilor asociative si asteptam formulările acestora. Apreciez preocuparea dumneavoastra. Numai bine.”Vedeti acum de ce va urmarim pe dvs.in tot ceia ce faceti si publicati!

  3. Icleanu Dragos

    Domnul ministru si ceilalti decidenti militari nu se intalnesc cu celelalte asociatii ale militarilor in rezeva pentru ca:
    -reprezentantii multor asociatii ale militarilor in rezerva sunt respectuosi in discutie dar vehementi in abordare problemelor rezevistilor, nu au frica de decident, nu doresc sa-l gratuleze, ca sa nu spun altfel, pe decidentul din MApN oricare ar fi el;
    -nu le este frica de decidentul din MApN, ca acesta ar putea ridica statutul de utilitate publica al asociatiei;
    -reprezentantii mai multor asociatii ale rezervistilor abordeaza problemele in mod concret, la obiect, propunand masuri de rezolvare care de cel mai multe ori nu convin ministrului sau decidentilor militari;
    -reprezentantii multor asociatii ale militarilor in rezerva critica in fata ministrului atitudinea aroganta, manipulatorie a ministrului muncii,Lia Oguta Vasilescu si a presedintelui Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon;
    -reprezentanii multor asociatii nu ezita sa-i spuna in fata ministrului ca multi militari in rezerva au sprijint PSD in alegeri, iar odata venit la putere si cu mjoritate in Parlament, PSD se comporta ca PDL-ul lui Basescu, care a taiat pensiile militarilorin rezerva, iar acum PSD a inghetat pensiile acestora pana la…………”Sfantu* Asteapta”;

    Completati dvs stimati colegi de ce alte asociatii ale militarilor in rezerva nu sunt primite la discutii,in afara de ANCMRR si AORR.

  4. Iosif

    Cam stingher si dėscumpanit dj.general.
    Ce avea de susținut era simplu:
    1.la condiții egale, pensii egale
    2.pensia CONTRIBUTIVA-cf suplimentara acordată tuturor militarilor hcf.art.108
    3.stagiul civil adăugat CONTRIBUTIV in afara pensiei militare
    4.actualizare cf.art6o l223
    Mult succes, dle GENERAL, suntem alaturi de dv.

  5. Geofreeland

    Dacă Fifor fiforește la o cafea cu niște generali mândri că sunt băgați în seamă la amintiri de când făceau bășici pe o fesă de la porthart el crede că aburește pensionarii militari? De ce nu spui nene ministrule că nu aveți bani? Spune-o p-a dreaptă ce tot te cafelești cu nu’ș ce asociații de hârtie creponată? Abureli, vrăjeli, bătaie de joc. Tipic comunist!

  6. Dan

    Și când mă gândesc că gl Băhnăreanu m-a apostrofat pentru că, pe vremuri, am activat in SCMD, nu in clica pupincuristică a gl M. Iliescu, bine stipendiată de către fostul ospătar G. Oprea, …..
    Este adevărat, mi-am închipuit că noua conducere va reveni la indeplinirea scopurilor sale, respectiv apărarea drepturilor pensionarilor militari si va salva ANCMRR de la in solvență prin atragerea de noi membri (numărul celor cotizanți a scăzut dramatic din cauza deselor „despuieri de pene” ale „cocoșului” Mihai Iliescu în fața tuturor conducerilor statului si ale MApN)..
    Tot adevărat este că fronda mea nu a rămas „nerăsplătită” de către slugoii din CPS, DGFC si DGMRU, care si-au unit forțele intru actualizare și recalcularea pensiei mele la un cuantum înjumătățit, comparativ cu cel aflat in plată.
    Așadar, îl rog pe gl Băhnăreanu să mă ierte pentru că nu-mi pot încovoia coloana, până aproape de rupere, astfel încât să-mi apropii buzele de bucile liderilor vremelnici ai statului si societății românești.

    PS: Oare acest rendez-vous, desfășurat în secret, pe modelul reclamat de L. Orban, nu ar putea avea conotațiile unei trădări, dar de data asta pe bune? Caci mdm Dăncilă s-a întâlnit cu aliați, pe când „vajnicul” nostru general, …. Eu cred că doar s-a plâns pentru eșecul personal intru preluarea frâielor (a se citi „structurilor asociative ale rezervistilor”) sub „umbrela” ANCMRR, sarcină trasată chiar de către conducerea MApN.

  7. @Dan,
    O ba daaaaaaaaaaaa, cu prisosinta , tradarea nu e un termen nepotrivit.

  8. Nainte Misu

    Trădare trădare trădare…de trei ori trădare,asa se definește acțiunea dl Bahna’ care seamănă tot mai mult cu Mutu.Tace și face ce nici prof university dr iliescu nu a gandit sa faca.Dl Fifor înconjurat de multe capete de strategi NECOPTI,ajunși în JILTURI înainte de TERMEN,ignoră marea masă a rezervistilor militari discutând cu cine nu trebuie,deși cunoaște ca asociațiile reprezentative ale rezervistilor au un reprezentant ales.De ce oare ne ignoră?….dar mai ales de ce domnul Bahna nu a dat dovadă de bun simt si nu a informat Forumul de această invitatie, care are ca scop divizarea unitati de acțiune a pensionarilor militari.In numele rezervistilor din Craiova,membrii Romil si Proconcordia,partenerii de ieri ai domnului Fodor îi solicit public sa planifice întâlnirea pe care a avut amabilitatea sa o anunțe că o va avea cu noi si de care a uitat.Cu respect prim vicepreședinte Romil,col retgNaon Ioan Misu. J

  9. Neculai B.

    Propuneri modificare OUG 59/2017 .
    – reinstituie actualizarea pensiilor militare cu evolutia soldelor
    – elimina indexarea/majorarea pensiilor militare cu inflatia
    – mentine cheltuielile cu pensiile la nivelul actual
    —— pensiile foarte mari din prezent vor fi marite abia atunci cind nivelul actualizat va fi mai mare decit nivelul in plata in prezent
    – elimina treptat diferentele foarte mari intre pensiile stabilite in perioade diferite de timp
    – mentine ideea corecta a limitarii pensiei nete la nivelul bazei de calcul nete
    —— introduce aceasta limitare si la pensiile recalculate , cu aplicarea principiului cuantumului avantajos pina cind pensia neta actualizata va depasi pensia neta aflata in prezent in plata

    La art.VII (al oug 59/2017) :

    – 1) punctul 2 – sa fie formulat ca : „Art.59 se abroga” .
    —— pentru eliminarea indexarii pensiilor militare cu inflatia si cresterea salariului mediu pe economie
    —— justificare – eliminarea „distorsionarii” (de catre indexare) a pensiilor stabilite ca procent din ultimele solde … A se vedea https://www.facebook.com
    – 2) punctul 3 (actuala formulare din oug 59/2017) – sa fie eliminat
    —— se revine la forma l.223/2015 care prevede actualizarea pensiilor militare corelat cu cresterea soldelor celor in activitate
    —— justificare – eliminarea diferentelor enorme intre pensii stabilite pentru „conditii de pensionare” identice , dar in ani diferiti . Diferente care sa maresc de la an la an ! … A se vedea aceleasi „comparatii” de mai sus … Actualizarea pensiilor corelat cu soldele celor in activitate elimina acele viitoare diferente …

    – 3) punctul 3 – sa fie formulat astfel :
    ” Art. 30. – (1) Pensia stabilita, recalculata ?i actualizata în condi?iile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevazuta la art. 28.
    (2) De la 01.01.18 la stabilirea , recalcularea si actualizarea pensiei militare de stat, pensia neta nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzatoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.”
    —— se elimina compararea „net la net” in stabilirea pensiilor de la 15.09.17 … comparare care a condus la scaderea nejustificata (de viitoarea problema a cresterii contributiilor celor in activitate) a pensiilor militare)…
    —— se introduce compararea „net la net” pentru toate situatiile si PENTRU TOATE PENSIILE militare incepind cu 01.01.18 – data de la care cresc „puternic” contributiile celor in activitate . Justificarea de la https://www.facebook.com/
    —— se elimina distorsiunile care ar aparea intre pensii recalculate cu „brut la brut” fata de pensii stabilite (pentru exact aceleasi conditii de pensionare) cu „net la net” .
    https://www.facebook.com/

    – 4) introducerea la art.VII/oug 59.2017 a pct.4 : „art..60 se completeaza cu alin (5) ” : „In situatia in care se constata diferente intre cuantumul actualiza al pensiilor si cuantumul pensiilor aflate in plata se pastreaza in plata cuantumul avantajos pina cind , prin actualizarile ulterioare , cuantumul actualizat devine mai mare decit cuantumul ramas in plata.” .
    —— pentru aplicarea aceluiasi principiu de la recalcularea pensiilor (raminerea in plata a cuantumului avantajos) si in situatia actualizarii pensiilor
    https://www.facebook.com/

  10. Neculai B.

    Reamintesc elemente prezentate inca de prin august 2017 …

    – evolutia unei solde (venituri) brute de 3.000
    —— in 2017 = 3.000
    —— in 2018 = 3.750
    —— in 2019 = 4.763
    —— in 2020 = 5.849
    —— in 2021 = 6.940
    —— in 2022 = 8.032

    – evolutia pensiei NETE generate de acele solde brute

    —– in 2017
    ———- pina la 15.09.17 (fara limitarea „net la net”) = 2.890
    ———- dupa 15.09.17 (cu limitarea „net la net”) = 2.117

    —– in 2018
    ———- pensie „venita” din 2017 si mai de demult , fara limitare = 2.954 (din cauza micsorarii impozitului)
    ———- pensie „venita/stabilita cu limitare” din 2017 , cu limitare = 2.126 (din cauza micsorarii impozitului)
    ———- pensie stabilita in 2018 = 2.194

    —– in 2019 = 2.786
    —– in 2020 = 3.422
    —– in 2021 = 4.060
    —– in 2022 = 4.699

    Pentru cazul pensionarilor „din antichitate” este de interes situatia unei pensii recalculate pentru o solda/venituri de 3.000 … Ce se va intimpla cu aceste pensii in situatia actualizarii cu evolutia soldel , dar cu limitarea „net la net” ?
    – in 2018 ar trebui sa aiba (prin actualizare cu evolutia soldei) o pensie neta de 2.194 (ca toate cele stabilite in 2018) . El are in plata 2.954 . RAMINE in plata cu 2.954 .
    – in 2019 ar trebui sa aiba (prin actualizare cu evolutia soldei) o pensie neta de 2.786 . El are in plata 2.954 . RAMINE in plata 2.954 .
    – in 2020 ar trebui sa aiba (prin actualizare cu evolutia soldei) o pensie neta de 3.422 . Acest cuantum INTRA IN PLATA fiind mai mare ca 2.954 (ceea ce avea el „din antichitate”) .
    – in 2021 (si in 2022) ar trebui sa aiba (prin actualizare cu evolutia soldei) 4.060 , respectiv 4.699 … Aceste pensii intra in plata nemaiavind cu ce sa se compare …

    Problema va fi la gălăgioșii care , cu pensii goprizate ca si cum ar fi fost generate de solde/venituri de 5.000 , 6.000 , …. desi , in realitate , ei aveau solde/venituri de 3.000 . La acestia „intrarea” in normal se va face mai tirziu … prin 2021 , 2022 , sau si mai tirziu .

    Pentru cei pensionati dupa 15.09.17 (cind a aparut limitarea „net la net”)
    – in 2018 ar trebui sa aiba (prin actualizare cu evolutia soldei) 2.194 . Acest cuantum INTRA IN PLATA fiind mai mare ca 2.126 (ceea ce avea el din 2017) .

    Pentru cei pensionati in 2018 evolutia pensiei nete (in cazul actualizarii cu evolutia soldelor) va fi cea aratata la „evolutia pensie NETE …”

    In cazul mentinerii „actualizarii” pensiilor cu inflatia (presupunind pentru anii 2019 – 2022) rate medii anuale ale inflatiei de 1,5-2%
    – pensia venita „din antichitate” (de 2.954 in 2018) va ajunge , in 2022 , de 3.181 (fata de 4.699 de la actualizarea cu evolutia soldelor)
    – pensia din 2017 (cu limitarea „net la net”) va ajunge , in 2022 , la 2.290 (tot fata de 4.699 da la actualizarea cu evolutia soldelor) .
    – pensiile stabilite in 2018-2022 avind , si ele , cresteri „usoare” … dar mult inferioare situatiei actualizarii cu evolutia soldelor
    De aici rezulta necesitatea ca cei recent iesit la pensie (si cei care vor iesi in anii urmatori) sa „iasa urgent la bataie” … altfel pensiile lor fiind „condamnate” la stagnare , si la o permanenta situatie de a fi tot mai mici fata de cele stabilite „dupa anul pensionarii lor” …

    In final : actualizarea pensiilor cu evolutia soldelor , cu limitarea „net la net” , concomitent cu aplicarea principiului „cuantumului avantajos” , nu va produce „pierderi” pentru nimeni ; fiind „favorabila” si pentru buget , prin „stoparea” pensiilor exagerate , si aducerea lor , in timp , in limitele „normalului” .

  11. Titi

    Domnul Gral N.Bahnareanu a venit singur la intalnirea cu Conducerea MApN pentru simplu motiv ca n-a avut cine sa-l insoteasca, colegii sunt plecati in vacanta..!
    In perioada 1 iulie- 1 septembrie, conducerea ANCMRR nu mai desfasoara activitati curente, este vacanta de vara ! Permanenta este asigurata, prin rotatie, de cativa membri din Consiliul Director.

  12. @Titi,
    Cum le stii matale pe toate, ca un om mare. Data trecuta stiai toate detaliile sosirii domnului Fifor la locul accidentului aviatic, de ce a venit, cand a venit, acuma stii totul despre venirea domnului Bahnareanu. In slujba caruia din ei esti, ca nici purtatorii de cuvant nu sunt atat de informati. Oricum, daca nu avea pe nimeni din ANCMRR, putea apela la cineva din Forum. Ma mir ca domnul Balaceanu a ratat fotografia asta, dar se poate aranja din fotoshop.

  13. Geofreeland

    Eu întreb, mai contează gradele când o asociație are ca obiectiv apărarea drepturilor pensionarilor militari? Aici, fără jenă, ne trebuie un jurist un pic sărit de pe fix, adică fără scrupule cu șmecherii de politicieni, gen Talpan de la Steaua. Culmea e că îl cunosc foarte bine. Cu ăștia, condescendența și cavalerismul militar devine o umilință. Ăștia suntem? Până acum cam da.

  14. @neculaiB,
    Daca sunteti cine banuiesc eu sau nu, raspunsul la propunerile de amendare a Ordonantei 59 nu poate fi decat unul singur, NU. De ce? Pentru ca pleaca de la un lucru stabilit ca neconstitutional, ilegal, abuziv si nedrept: Modificarea unei legi organice printr-o OUG.In afara de asta, a accepta amendarea ei, este egal cu a o accepta. Cine mai discuta despre amendarea OUG59 nu isi respecta nici principiile nici demintatea ;i nici statutul UOG 59 ,ca si OG57 pot maerge mai departe, dar articolele IV SI VII DIN ELE TREBUIESC ANULATE. Daca legea 223 CONTINE GRESELI, SI CONTINE, ACESTEA TREBUIESC REPARATE PRINTR-O LEGE APARTE CARE SA O REPARE, NU PRIN OUG sau alte ilegalitati. Daca insa vrem carpeli, vom fi carpiti. Incetati cu amendarea ILEGALITATILOR, PENTRU CA O ILEGALITATE CHIAR AMENDATA, TOT ILEGALITATE RAMANE.

  15. Titi

    Nea Marine, la comentariul meu anterior am uitat sa pun la final, semnul :))…Scuze.. ! Sincer nu cunosc personal nici pe dul General si nici pe dul Ministru. Recunosc, in toamna anului 2012 am facut campanie electorala regretatului General Niculae Mircovici, pe care l-am si votat pentru Camera Deputatilor. Pentru M.Fifor parca SCMD Dolj a facut campanie electorala..:)).
    PS. Zilele trecute am citit undeva Graficul privind continuitatea la ANCMRR central pentru vacanta de vara..! Multe informatii le ,,culeg,, de pe blogurile militare, cele mai multe de pe acest blog. Cu Stima !

  16. @Titi,
    Foarte interesant. Deci se face grafic la vacanta, dar la munca nu ? Oricum sa afirmi ca a fost singur la intrevedere pentru ca erau ceilalti plecati in vacanta e o gluma buna. In ceea ce il priveste pe Fifor, el a fost ales in 2016, la Arad. USL-ul, 2012, sunt deja de domeniul trecutului. Pe vremea aia dusmanul era PDL-ul si matolitul, ceilalti promiteau marea cu sarea. Ne-au dat doar sarea .. in ochi.

  17. Iosif

    Dle Neacșu,
    Dl Neculai B este suspect cu limitările pe care le propune de net la net.
    Nu spune nimic despre pensia suplimentara CONTRIBUTIVA care a fost „instituită IN AFARA PENSIEI MILITARE DE STAT și care se acordă acum DISCRIMINATORIU intre militari – la unii da, la altii ba,
    Nu spune nimic de stagiul civil adaugat dupa trecerea in rezerva CONTRIBUTIV care este peste si in afara pensiei militare de stat
    Nu spune nimic despre plată condițiilor speciale de munca care a fost prevăzută prin lege să se facă dupa trecerea in rezerva.
    Propunerile sale sunt f.periciloase si modifica regulile jocului pe către ambele părți ale contractului cu ȚARĂ le au acceptat la data incheeriiacestuia.
    Stimați colegi reflectat si exprimări va deschis p.v.

  18. Geofreeland

    @Iosif Perfect și adevărat! O lege făcută discreționar și în favoarea ștăbimii militare sau a celor care pe final de carieră au prins o funcție babană. Ce au fost în trecut nu mai contează. Nu mai zic, că fac bășici la creier. Contributivitatea e prima lege, apoi celelalte, pensie suplimentară, spor de pericol (real), grupe de muncă, apoi stagiul civil după pensionare etc. Toate sunt drepturi. Lupta noastră e pentru drepturi. Paradoxul militar, am ajuns să luptăm altfel, pentru drepturi. Pentru ce? Pentru drepturi, ce nu e clar? Adevărat stat de drept!

  19. Ģerula

    Titi,pentru că vrei să pari un om informat ,afla ca Fodor a candidat la Arad pt ca la Dolj nu a avut loc fiind preferați dl Manda si fînul Radu Preda.El a avut o relație bună cu militarii din garnizoana dar se pare ca a uitat.Asta e politica,interesul poartă fesul.Militarii craioveni așteaptă să fie primiți la dialog.

  20. @Gerula,
    Care militari Craioveni, cei care abia au intrat in asociatie pentru a fi propusi pentru avansare? Pai pe aia o sa ii vezi la Bucuresti cum i-ai vazut si pana acuma prin a
    sociatie.

  21. @Iosif,
    Te va mira daca vei afla ca astea sunt … propunerile discutate de domnul Fifor cu „reprezentantii asociatiilor” pretinzand ca repara nedreptatile si… are acordul pensionarilor?

  22. Titi

    Gerula, cunosc aceste date ! Eu faceam referire numai la alegerile parlamentare din anul 2012, cand M.Fifor era pe listele USL in jud.Dolj.

  23. Ģerula

    Retragerea OG59 e treaba PSD,si asta depinde de modul in care vom actiona noi in relatia cu liderii acestei formatiuni.In acest joc dl Fifor are un rol decisiv din postura de ministru,motiv pt care întâlnirea cu cei care i-au fost alături când se afirmă că politician ,are o semnificație aparte.In paralel conducerea Forumului trebuie să inițieze întâlniri cu dl Dragnea si Tăriceanu. O eroare poate fi reparata,iar noi încă mai credem că ce au facut cei din PSD a fost o eroare din ne cunoașterea realității,o gafă.Daca se va dovedi că totul e cu bună știința,atunci soluția e numai UNA…..Lupta.

  24. @Titi,
    Pe vremea aia Olguta il convingea pe Ponta sa dea legea 241. Alta gasca in alta traista.

  25. Ģerula

    Marine,pădurea înseamnă mult mai mult decat copacii răzleți de pe margine.

  26. Ģerula

    Asa e Titi.Olguta il cpnvingea pe Ponta ,iar Noi o lămuream pe Olguta….ce vremuri!

  27. Ģerula

    Poate Olguta si ai ei vor înțelege că militarii și prietenii nu merita sa fie trădați și mai ales nu merita sa fie umiliți.

  28. Da Gerula, alte vremuri. Acuma primeaza impostorii…copacii razleti, pentru ca au radacini comune.

  29. Ģerula

    Din pacate nu copacii răzleți sunt problema ci uscarurile din mijlocul pădurii,care tind să cuprindă toată verdeață.

  30. iosif

    Neculai B.

    Ca si Mos Alecu ne indemni sa renuntam la drepturi pe care le au si civilii.
    Nu numai ca nu avem nici un fel de privilegii cuvenite de altfel avand in vedere interdictiile si limitarile de drepturi fundamnetale constitutionale, politice si economice din Sectiunea 3 a Statutului cadrelor militare L80, serviciul de 24 de ore din 24, munca fortata la care am fost supusi si care pentru noi este constitutionala, activitatea desfasurata nu conform Codului Muncii ci conform Codului Penal, partea speciala, Infractiuni comise de militari dar ni se contesta si taie si drepturile pe care le au civilii, respectiv returnarea sub forma de pensie a CONTRIBUTIILOR ce ne-au fost retinute OBLIGATORIU de catre Stat pentru pensia suplimentara si pentru munca civila de dupa trecerea in rezerva.
    Mai mult, in virtutea bunelor relatii electorale ale d-lui senator Fifor cu electoratul militar, domnia sa este unul dintre initiatorii Legii 475/2016, respectiv Pl-x 39/2017 care zace acum la Comisia de aparrare din C.Deputatilor, si care prevede posibilitatea de a opta pentru valorificarea la Casele de pensii civile a stagiului civil adaugat dupa trecerea in rezerva, asa cum si civilii au dreptul acum sa valorifice un stagiu militar la Casele sectoriale Mapn sau MI.
    Sa va fie rusine, d-le „coleg” (?)

  31. NeO

    @ Neculai B.,
    Dacă Neculai B. nu este aceeaşi persoană cu Moş Alecu, ci doar a preluat de la cel din urmă o mare prostie, îl anunţ că e într-o mare eroare. Nu contest anumite calităţi de calculator ale Moşului, dar în „demonstraţia” în cauză a folosit date eronate care, bineînţeles, au condus la rezultate profund GREŞITE. Greşite, dar mai ales manipulatoare, lăsând impresia că e bine până la urmă cum a modificat OUG 59 prevederile legale.Nu insist, pentru cine vrea să se dea „specialist în propuneri” îi recomand să verifice mai întâi dacă cunoaşte elementele componente ale soldei militare, evoluţia lor în special în perioada 2008-2017, modul de calcul al actualizării prevăzut de M25, elementele care au condus la aproape zero creşteri prin actualizarea cu 15% a soldei de funcţie, prevederile legii 153 dar mai ales diferenţele faţă de 284.
    Pe de altă parte, NU propuneţi renunţarea la indexarea prevăzută de legea 223. Indexarea respectivă a menţinut relativa putere de cumpărare a pensiilor militare în anii 2016,2017 chiar şi mai înainte. Legea 223 are defectele ei, dar cel care a prevăzut indexarea anuală şi actualizarea cu creşterea soldelor activilor a ŞTIUT foarte bine care sunt efectele pozitive asupra pensiilor militare. E un echilibru foarte bine gândit şi care se menţine în timp. Creşterea soldelor activilor poate avea loc sau nu, indexarea anuală vine şi aduce un plus calculat în funcţie de inflaţie şi creşterea reală a SMB. Apoi când vine în sfârşit o actualizare, toate indexările anuale dintre 2 actualizări NU sunt luate în calcul la stabilirea noului cuantum calculat al pensiei. Ori, dacă omul iese mai bine din actualizare primeşte suma actualizată, dacă nu, rămâne cu suma în plată generată de aplicarea indexărilor succesive. A interveni prin renunţare la indexarea anuală, ar distruge elementul de corecţie dintre 2 actualizări. Mai întrebaţi pe lîngă dvs., din cei mai vechi în pensie, care se plîng de suma recalculată mai mică decât aveau pe L263, li s-a menţinut în plată suma anterioară mai mare? Da. Li s-a indexat pt. 2016 şi 2017 suma în plată sau suma calculată mai mică din actualizare? Suma aflată în plată. Acesta este doar unul din aspectele pozitive ale indexării. Gîndiţi-vă de ce nu au crescut pensiile cu 15% la cresterea salariilor cu acelaşi procent.Sau cumva sunteţi amăgit de sumele vehiculate pentru 2019-2022 la activi? Mai vorbim în februarie 2019, pentru că atunci vor fi mari bocete la activi, mai mari decît ale personalului medical de anul acesta. Chiar credeţi că unui activ o să-i dea la salariu 21% şi la un pensionar militar 42% pentru aceeaşi treaptă de vechime?

  32. @Gerula,
    Oricate parabole am folosi, fapta ramane fapta si este o porcarie si ii apropie pe faptuitori de practicile ANCMRR. Poate ar trebui sa fuzionati.

  33. Titi

    Poate ca propunerile prezentate mai sus de Neculai B sunt aceleasi puse pe masa ministrului M.Fifor de dul General Neculai Bahnareanu..!!

  34. bazil

    Cred ca e cazul sa se renunte la planificari cincinale gen 2022…..La noi nu se stie de pe o zi pe alta ce se intampla cu pensiile , mai ales cu cele militare .Nu cred ca e cineva cu capul pe umeri care sa creada in fel de fel de tabele si tabelase cu cresteri la activi si sa le transpunem imediat si la pensionari.Deocamdata functioneaza OUG 57 si OUG 59 si M25 (si o mai fi si alte asemenea pe care nu le stim)care modifica radical o lege validata de Parlament.Ce va fi pana in 2022, nu se stie! Cert este ca amendamentele la L223 au creat mari discriminari si au privat rezervistii de multe drepturi perfect legale(pensie suplimentara, stagiul in civil, grupe de munca….)! Dl Iosif pune pct. pe i foarte bine. Desigur pentru cei cu pensii peste 10.000 lei , cele spuse de dl.NB sunt ca o manusa pansament pentru linistirea spiritelor gen „lasati ca suferiti acu” da” vine el 2022 si o sa aveti bani de nu o sa aveti ce face cu ei”! Oare nu se vad imensele discrepante intre 2 rezervisti cu aceeasi situatie juridica( grad, functie, vechime, grupe ) generate de momentul iesirii la pensie, de sporurile pe care unii le au la pct.G (sporuri conjuncturale in detrimentul anularii unor sporuri permanente la altii)samd? Domnii Neacsu si NEo au puncta foarte bine cateva aspecte ale modificarilor L223 , favorizante pentru unii si total defavorizante pentru majoritatea rezervistilor!

  35. @Neculai B.
    Alecule,stai blând,tată.Fă un drum pe la TM,ia-l de mână pe cel care este veșnic Gică Contra și lătrați la lună plină până vă sărutați!
    Cum să nu fie introduse în calcul drepturi avute în activitate și ai plătit impozit la Statul de Drept?

  36. iosif

    Domnule Neacsu,
    Demersurile noastre continua in mod civilizat, argumentat, legal si constitutional.
    Asteptam un tratament similar din partea clasei politice in ansamblu.
    Vedeti Scrisoarea a III a You Tube.

    Cu stima,

  37. @Iosif
    Ceea ce ne trebuie acuma este o discutie fata in fata cu Dragnea… toti ceilalti sunt trepadusi, orice alta actiune, in afara de una masiva la care sa participe cel putin 20% din pensionari, este pierdere de vreme.

  38. Geofreeland

    Uite-așa, încet, încet, ne trezim! Numai să nu-l „dispară” ăștia „illuminati ” pe Dragnea. Omul ăsta zise ceva aseară. Bine a zis. Altfel, învățăm germana, și vom fi înțeleși mai greu, la calende.

  39. Bostin

    Drac-nea autorul OUG 59 e speranta ta ? Haaa haaa haaa.. Buna gluma. Am ras ceva Poate si Olguta ? Haa haaa Haaaa…..

  40. neacsum

    @Bostin,
    Poti sa razi cat vrei. Dragnea nu e speranta, Dragnea e cel care are painea si cutitul. O discutie cu el, cu cutitele pe masa, va lamuri situatia, altfel vom fi dusi cu presul la fiecare aparitie la tv a lui sau a slugilor lui. La discutia cu el trebuie sa fie macar unul care sa ii spuna: ” spuneti clar ce aveti cu militarii dar mai ales ce aveti de gand. ori anulati ordonantele, ori incheiem discutiile si ne vedem in strada si in instante, in nici un caz nu ne vom mai intalni prin sectiile de votare.”

  41. Titi

    Va recomand sa urmariti Scrisorile Video pe youtube ale LADPM (3 pana astazi)..!
    La inceput le-am privit cam sceptic, dar inclin sa cred ca aceste filmulete ar putea sa aiba un impact mai puternic pentru decidentii politici privind pensiile militare, decat propunerile noastre scrise pe bloguri sau Emailuri.
    Cu siguranta consilierii ministrului M.Fifor le-au vizionat si sper sa le prezinte si dumnealui !

  42. Bostin

    Drac-nea nu va accepta niciodata o intàlnire ”cu cutitele pe masa” decat daca fiecare rezervist va sta pe masa aia cu fata in sus si cu un cutit infipt adanc in inima. Acest interlop politic mirosind a GRU nu-i are a inima pe romani la fel ca si agentul bdr masonul Ciolanis.

  43. neacsum

    @Titi,
    Fifor poate fi informat ca niste rezervisti fac filme langa minister, ar putea chiar sa apara, la ordin niste baieti cu ochi albastri sa le aminteasca ca este o unitate militara si fotografiatul este interzis, dar in nici un caz nu se va uita pentru ca i se prezinta rezumatul in stenograma. In plus, nu stiu cand are timp, pentru ca uite, iara trebuie sa mearga la locul unui accident.

  44. Titi

    Domnule Marin Neacsu, poate ajungeti azi la ora 11.00 la sediul MApN, cand ministrul M.Fifor va sustine o Conferinta de presa..! Nu uitati Legitimatia de ziarist si CI !

  45. neacsum

    @Titi,
    Va arde de glume..

  46. Bostin

    Hotii din ciuma rosie taie tot chiar si din pensiile vaduvelor militarilor si politistilor ca sa poata sa dea pensii speciale uriase mafiei politice pentru 4 ani de ciolan . Blestemata colonie de lasi..

  47. Ģerula

    Noi clefetim că niște babe si ”generalii fac săpături și încadrari pe noul stat al Secretariatului de Stat pt rezervisti.Vedeti ce a negociat Bălăceanu cu dna Andronescu si cum a lăsat botul când in sala a apărut și dl ul Gropan presedintele Forumului in exercitiu.Inca o lucrare marca AORR si ANCMRR

  48. Ģerula

    Stire,pt a tine pensionarii militari in frau se preconizeaza infiintaŕea pe langa guvern a Secretariatului pt rezervisti,organism in fruntea căruia va fi un personaj de casa al puterii.Oare cine isi doreste funcția?

  49. Ģerula

    Unirea asociațiilor ii sperie pe guvernanți si s-a dat liber la distrugerea acestei unitati.Sunt activități pupincuristii si obedientii carora li se propune demnitati in schimbul prostirii camarazilor.

  50. Ģerula

    Singura soluție pt a debloca situația cu OG59 si a intra în prevederile legii 223,
    E o acțiune de masă a tuturor rezervistilor concomitent cu o întâlnire cu Dragnea Fifor si Carmen Dan.Forumului ii revine sarcina acestei întâlniri.Cu cât mai repede cu atat mai bine.

    situatia

  51. Ģerula

    Un grup de inițiativă din Craiova,același care a inițiat si revenirea la normal a pensiilor militare,L241cu bune si rele,a demarat acțiunile de întâlnire cu politicienii PSD pt a discuta retragerea OG59.Pentru sceptici am o veste întâlnirea va avea loc chiar la nivel de miniștrii si șefi de partid.

  52. Ifrim

    Cine vrea functii si demnitati sa si le ia singur in nume propriu nu pe spinarea rezervistilor manipulati ca nu tine.Inainte cand nu circula informatia pe net poate dar acum schimburile de informatii lucreza in toate directiile printre rezervisti!

  53. NeO

    @Gerula,
    Retragerea OUG59 este imposibilă şi nedorită de iniţiatori.Respingerea în parlament, la fel.Mai degrabă modificarea, cel puţin a art.VII, ar fi o mare realizare. Aşa că orice iniţiativă merită apreciată.Din păcate, chiar şi în această seară la TV, LOV a înfierat cu mânie proletară pensiile militare şi asta cam spune totul despre intenţiile din programul PSD.Încep să cred că nemerniciile duşmanilor duşmanilor noştri nu reprezintă un lucru chiar de neacceptat.Prezentarea exagerată în public a unor date eronate despre pensiile militare, în mod constant, şi fără a avea bunul simţ să retracteze multele minciuni, mă face să cred că de la ăştia nu aşteptăm nimic de bine.

  54. Ģerula

    Dragi camarazi,trăim vremuri grele in care ne este contestată istoria,limba si apartenența la neamul românesc,ne sunt batjocoriti eroii si simbolurile nationale ,vremuri in care ne negam si ne renegam unii pe altii in timp ce dusmanii natiei lucreaza la distrugerea valorilor spirfualitatii neamului nostru ,iar noi dotmim 5pe noi orbiti de intrigi marunte si caterinci de cartier:precum avansări în grad,cuantumuri de pensii si alte mizilicuri toate in numele unor principii si norme morale….in fapt niște partaguri cum spunem noi oltenii.Daca ne pasa cu adevărat de armata acestei țări de neamul pe care am jurat sa il apărăm atunci hai la lupta ,veniti langa cei care au dovedit că pot si fac ceva pt voi si lăsați deoparte orgoliile.Unii au darul condeiului altii au dovedit că pot aduna si mobiliza energia,si unii si altii fiind deopotrivă de necesari si valoroși pt cauza noastră.In concluzie hai sa le dovedim că încă reprezentăm ceva.

  55. Ģerula

    Dacă factorii de decizie nu vor înțelege că au săvârșit un grav abuz asupra militarilor prin înghețarea pensiilor,atunci n oi si familiile noastre care reprezentăm un important bazin electoral sa ne mobilizam si sa le dam o lectie……votand pe cine trebuie Un partid al militarilor sau boicotand votul,adică anulând votul.Un milion de voturi conteaza mult in calculul electoral.

  56. Ifrim

    @Gerula.De acord cu d-stra!

  57. Vali

    Tot ce comentează LOV pe la televiziuni este ceea ce primește de la activi și interpretează în funcție de puterea ei de înțelegere.Cel puțin 90% din ceea ce ni se întâmplă este cauzat de activii de la DGF

  58. ion savel

    …Bla, bla, bla! Planificări până în anul 2022??? Un mare număr de pensionari militari (foști rezerviști!), sunt ajunși la o vârstă înaintată, trăiesc de pe o zi pe alta cu gândul să strice „planificarea” la … ieșirea din sistem pe„cale naturală”!!! Aici se duce mai mult lupta între „leii bătrâni”, care au prins un ciolan (ANCMRR sau Dogaru) și „șacalii tineri”, care încearcă să culeagă și ei niște firimituri! În mod decent toată discuția ar trebui pornită de la nivelul celor mai dezavantajați. În multe comentarii (nu ca urmare a articolului de mai sus) aceștia sunt fie neglijați, fie tratați cu aroganță. Armata nu a început să aibă pensionari din 1989 încoace!