LA STS SE POATE, LA MApN, NIET

Categoria Despre Armata

Iată ce a postat STS pe pagina Oficială, la Informații utile:

”IN ATENTIA CADRELOR MILITARE IN REZERVA/RETRAGERE DIN SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE:

Va aducem la cunostinta urmatoarele:

Incepand cu data de 30.06.2018, prin intrarea in vigoare a Legii nr. 149/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale, perioadele de activitate care se iau in calcul in vederea conferirii Semnului onorific in Serviciul Patriei pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale sunt urmatoarele:

a)ofiter, maistru militar, subofiter, functionar public cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiteri, maistri militari si subofiteri, in activitate;

b)militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist, in activitate;

  1. c) preot militar aflat in activitate.

In sensul celor de mai sus, cadrele militare trecute in rezerva/retragere din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au desfasurat activitati ca preot militar sau militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist sunt rugate sa sune la numarul de telefon 0212022410 in vederea identificarii cu exactitate a perioadelor ce se vor lua in calcul la conferirea Semnului onorific “in Serviciul Patriei” pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale si acordarea drepturilor legale.

Pentru a respecta termenul prevazut de lege, va rugam sa ne semnalati aspectele sus-mentionate pana la data de 31.08.2018. ”

Cu alte cuvinte, ceea ce spuneam eu într-un articol anterior privind acordarea dreptului la primirea semnului onorific indiferent de anul iesirii la pensie,  se confirmă, mai bine spus, se aplică nu doar de acum încolo, cum explica cineva de la MApN, ci și pentru cei trecuți în rezerva sau retragere.  Conform  art 10 alin 2 din Anexa 1 a L574/2004 semnul onorific, se aplica si militarilor angajați .

” (2) Fac obiectul propunerilor de conferire a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv maiștrii militari, subofițerii, soldații și gradații profesioniști și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri, care au îndeplinit condițiile de decorare și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor, până la data emiterii decretului prin care se conferă decorațiile.”

Dar conform noii legi, votată sub conducerea înțeleaptă a domnului Fifor, au fost scoși din acest articol  militarii angajați și subofițerii  și au fost trecuți popii, pentru că armata are nevoie de popi, mai mult decât de militari angajați iar popii nu aveau destule privilegii. Iată ce spune art 10 din anexa 1, acuma:

”(2) Fac obiectul propunerilor de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, care au îndeplinit condițiile de primire a însemnului și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor până la data emiterii ordinului sau deciziei prin care se acordă Semnul onorific În Serviciul Patriei.

Asta, deși conform aceleiași legi, art III. 2,  sunt incluși și militarii angajați căci iată ce spune legea:

2. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„ART. 1
(1) Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă maiştrilor militari, subofiţerilor, soldaţilor şi gradaţilor profesionişti şi funcţionarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au 15, 20 sau 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.
    (2) Prevederile prezentei legi, referitoare la Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, se aplică în aceleaşi condiţii soldaţilor şi gradaţilor profesionişti din instituţiile prevăzute la alin. (1).”

DECI PREVEDERILE ACTUALEI LEGI, SE APLICĂ ÎN ACELEAȘI CONDIȚII ȘI MILITARILOR ANGAJAȚI. Unii însă se fac că nu văd acest articol.De fapt, totul se leagă. Au fost scoși subofițerii din articolul 10, numai ca să nu poată beneficia și militarii angajați care nu au devenit ofițeri, de acordarea retroactivă a semnului Onorific, caci ar fi însemnat prea multă muncă pentru bieții cadriști și finanțiști. Așa că au scăpat de două ”ciurucuri”, dintr-o lovitură, de subofițeri și maiștri și de militari angajați. Chiar dacă se comite o discriminare.

Se mai ridică un semn de întrebare.

Conform informării și textului, îndemnul  se adresează cadrelor  militare trecute in rezerva/retragere din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au desfasurat activitati ca preot militar sau militar angajat pe baza de contract/jandarm angajat cu contract/politist de frontiera angajat cu contract/soldat si gradat voluntar/soldat si gradat profesionist”. Să înțelegem că numai acelor care sunt cadre militare, chiar dacă au provenit din militari angajați  dar nu și actualilor militari angajați? Dacă e așa,  asistăm la o nouă discriminare pentru că din nou interpretează fiecare legea cum vrea. Deci chiar și STS-ul va trebui să specifice clar dacă va aplica sau nu legea și actualilor militari angajați sau doar cadrelor care provin din militari angajati.

Oricum, ceea ce este de reținut, este că legea se aplică RETROACTIV ( așa cum se spune în anexă) și celor aflați deja în rezervă și în retragere, nu doar celor aflați în activitate, cum spuneau cei de la MApN în răspunsul lor.

NOTA: Si totusi, am avut dreptate. Conform noii legi, TOTUSI, I MILITARII ANGAJATI AU DREPTUL SA PRIMEASCA RETROACTIV  SOSP, AȘA CUM PREVEDE

”REGULAMENTUL
privind descrierea și modul de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați profesioniști și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri” la anexa 1 art 10 punctul 2

”(2) Fac obiectul propunerilor de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv maiștrii militari, subofițerii, soldații și gradații profesioniști și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri, care au îndeplinit condițiile de primire a însemnului și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor, până la data emiterii ordinului sau deciziei, după caz, prin care se acordă Semnul onorific În Serviciul Patriei.”

Legea a fost atât de alambicată și prevede atâtea referiri la anexa 1 art 10 încât nu mai știi unde să te uiti si și eu m-am frecat la ochi neștiind dacă ceea ce am văzut cândva a fost modificat sau am văzut eu altă lege.

 

Ce ar răspunde domnul Fifor la această problemă?

http://www.stsnet.ro/

http://www.in-cuiul-catarii.info/2018/06/28/raspunsurile-lui-fifor-partea-intai-militarii-angajati-14248

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

58 Raspunsuri la LA STS SE POATE, LA MApN, NIET

  1. Bostin

    Credeti ca degeaba se schimba uniformele ( din cele militare ) in unele de ospatari kaki ? Multi militari politruci din conducerea MApN ”au ales ” bine noile uniforme (ne) potrivite ca ospatari ai partidului. La MAI au facut altceva asemanator , au imbracat gardienii publici cu 10 clase la seral (si paznicii din cimitire si parcuri ) in uniforme exact la fel ca politistii ( asa zisii ’politisti locali’ de fapt inutile slugi ai primarului) buni doar sa sune la 112 . Si la MAI ca la MApN batjocura celor din conducerea celor doua ministere a depasit limita nesimtirii .Felicitari STS pentru ca isi respecta oamenii ..

  2. Bostin

    PS Imi cer scuze ospatarilor multi bine pregatiti in meseria lor (care servesc zilnic in restaurante luxoase bosii de partid) daca s-au simtit ofensati de comparatia cu conducerile celor doua ministere.

  3. Din surse neoficiale,cel puțin așa se vorbește pe la colțuri de stradă,am auzit faptul că,actuala conducere de partid și de stat ar urmări să transfere Ordinea Publică și Circulația la Primării.
    Asta,că tot veni vorba de paznici și ospătari cu 10 clase(!!??) îmbrăcați în uniformă.
    Așa o fi,așa n-o fi,rămâne de văzut.
    În timp ce primii au fost instruiți în școlile Poliției Române,secunzii au fost adunați de prin știu eu ce domenii de activitate și,cum este și normal,să execute ordinele puterii locale de care sunt plătiți.
    Hai,că le merge minte ăstura când este vorba de măgării!

  4. Geofreeland

    Chiar eram nervos la capitolul inapetență de a comenta. M-am înșelat. Ce spune colegul nost’ Nicolae, cu trecerea ordinii publice la primării e o chestie tipic americană. O fi și pă la alții da’ nu știu. Nu e rău, dar cu două hibe. Ca să justifice o anume schemă de organizare, mă refer la efective,a poliției locale, primul criteriu al discuției e cel al nivelului de infracționalitate al localității respective. Apoi, susținerea prin bugetul local, taxe, impozite, sponsorizări. Ca să se justifice, poliția locală trebuie la bilanțul prezentat primăriei trebuie să aibă motivație de buget: atâtea infracțiuni rutiere, atâtea furturi, atâtea crime etc etc. De reținut înainte de etc nu se pune virgulă. Et de la “et caetera” înseamnă “și altele” iar virgula, în limba română, din care s-a tras latina, nu se pune înainte de și, nu? Cine a făcut latina în școală( ce vremuri, dom’le! știe). Poliția locală va căuta cu orice preț să se justifice în schema de organizare prin infracționalitate care să o justifice.Asta la început. Apoi, fiind dependentă de bugetul local, poliția locală, va deveni obedientă cu primarul, consilierii locali, sponsorii acțiunilor primăriei. Dar, surpriză, jandarmul, un fel de poliție locală în Siliștea-Gumești a lui Moromete, zice “ tu, Țugurlane, spui că primarul e hoț?”. “Da, primarul e hoț!” și-i dă o palmă. Aici e beleaua. Riscul adică, al impunerii autorității locale alese la rang de dictator susținut prin forță. Atunci să vezi “impozitele e ăle mai ale dracului”. La mine în comună sunt cetățeni care nu și-au plătit taxele și impozitele de peste 20 de ani. De unde bani? De la guvern veți spune. Gata, descentralizarea, la lefurile de azi ale administrațiilor locale, banii de la guvern vor deveni dependenti de orientarea politică 100%. Deci?

  5. Geofreeland

    Ce obținu STS-ul e normal. În viitoarele alegeri cine e tare? STS- ul. Deci…

  6. NeO

    Personalul STS,conform legii 92/1996, este compus numai din cadre militare şi personal civil, nu au SGP.Dar, sunt cadre militare STS în rezervă sau în activitate care au pe lîngă vechimea de cadru militar şi vechime de militar angajat, sgv, preot militar,etc. care acum sunt luate în calcul la stabilirea vechimii necesare acordării SOISP. Corectă interpretarea juridică a STS.Fără a intra în detalii,MApN încearcă să meargă pe burtă, termenul de 31.08 pentru propuneri se apropie, dacă ajung la 01.01.2019 fără ca vreun rezervist să facă gălăgie visavis de SOISP, 99% au scăpat de această problemă, pentru că instanţele vor constata tardivitatea.Este adevărat că legea nu spune să faci o cerere dar dacă nu soliciţi vei rămâne de căruţă, MApN nu face acte de caritate, dimpotrivă dacă legea e puţin neclară caută sâ-ţi ia, nu să-ţi dea.

  7. Geofreeland

    @ Neo A propos de popii din armată? Câți militari s-au spovedit până acum? Există vreo evidență confidențială în mentalul popimii? Ce păcate or avea militarii? Io zic că popii ar funcționa bine mersi la Parlament, la Guvern, la Președinție și în Magistratură, mai ales în DNA. Toți jură pe Biblie. Și? Niciun rezultat. Deci…

  8. Geofreeland

    @ Dogarule, Romil, ro ce vreți, băhnăreni, gropani, băieței hai, la luptă, termenul e 01.09. Hai, da-ți-vă șefi, pohta ce-am pohtit…Hai! I-auzi ce zice Neo!

  9. IKUSHIMA

    STS n-a făcut altceva decât a atras atenția că începând din data de 30.06.2018 intră în vigoare Legea 1018, pentru modificarea și completarea unor acte din domeniul apărării… etc., ceea ce ar fi trebuit să facă și MApN pentru angajații săi.
    Deci ar trebui acționat în consecință, în acest sens.

  10. Gore

    Daca aceasta lege se aplica retroactiv, ceea este foarte ok, atunci de ce nu se iau in calculul pensiilor militare, retroactiv, si sporurile permanente aferente functiilor detinute la trecerea in rezerva cu drept de pensie pentru cele 6 luni care fac obiectul recalcularii !!?? Nu este acelasi lucru ? sporul de informatii clasificate care s-a aplicat din decembrie 2006, de ce nu se ia in calcul si celor pensionati anterior acestei date !? ei nu au lucrat cu informatii clasificate ?

  11. @Gore
    Întrebările d-voastră sunt pertinente.
    Sunt multe întrebări pe care le-am pus cu diferite ocazii,inclusiv când am avut întâlniri cu parlamentarii din județul de baștină.
    Răspunsul aleșilor a fost același,binecunoscut nouă:
    Vom analiza,vom lua în discuție samd.
    Singura concluzie pe care am tras-o personal este aceea că,pe 90% dintre noi îi doare la bască,sunt complet dezinteresați!D’aia fac și aleșii ce fac cu noi!
    Scuze,dacă nu am pus o (,)unde nu trebuie!
    A!era să uit
    Această diferență,de care amintiți,nu se datorează faptului că nu aveți inclus în calcul acel spor.
    Nu aveți incluse în procesul de calcul mai multe elemente,cum ar fi:
    Solda de merit,excelența ,ore/zile lucrate în în zilele nelucrătoare etc.etc.Asta nu înseamnă că cei de CPS au greșit.Nu!Nu le-ați avut incluse în cele șase luni alese.
    Sper,ca odată și odată,cei care sunt înditruiți să facă dreptate,să o facă,că de promisiuni suntem sătui!

  12. neacsum

    @Nicolae,
    Eu cred cam asa, bazat pe ceea ce am vazut in localitatea mea, care a fost totusi vocala in ceea ce priveste activitatea pensionarilor militari:
    – 70% din rezervisti,sau mai corect spus pensionarii militari , sunt retrasi fie la tara, fie intr-o carapace, din mai multe motive si aici avem mai multe situatii:
    1. Nu i-a interesat si nu ii intereseaza ce fac sefii, ei au fost subordonati pe profesie, primesc ce li se da, nu e de ” demnitatea lor” sa protesteze, sa se rascoale, sa faca scandal, nu intra in fisa postului.
    2. Habar nu au ce se intampla cu pensia lor, multi nu stiu sa citeasca nici cuponul de pensie, lor le spune postasul cand vine pensia si cu asta basta. Ii mai vad din cand in cand pe Dogaru si Pricina la tv, dar nu pricep mare lucru( lasa, ca nici nu au ce sa priceapa de la ei)si aud vorbindu-se la tv despre pensii, dar pe ei ii intereseaza doar daca o primesc.
    3. Nu stiu ce e aia internet, facebook, ei stau la gradina, isi pun palaria de paie pe cao sa nu ii bata soarele si multumesc lui Dumnezeu ca isi pot vedea, sau creste nepotii. Cel mai mult ii supara cand se schimba vremea, si nu inteleg nici macar de ce se cearta Dragnea cu Iohannis, ca doar fiecare are treaba lui nu mananca din acelasi castron.
    4. Sunt capabili, ii duce mintea, au ce spune si ce face, dar au constatat ca nu se merita. Nu au nici cu cine, nici pentru cine.
    – ceilalti 30% au auzit de pensii, ca s-au recalculat, ca s-au taiat, ca se umbla la ele, iar dintre ei:
    1. 2/3 a sunt la curent si cu ceea ce se petrece prin armata, cu pensiile in special, sunt inscrisi prin diverse asociatii, urmaresc daca se dau bilete de tratament, daca pot sa mai ia ceva de la CAR, ies afara prin urbe cu palaria si bastonul primite la pensionare, fac politica de Corso, barfesc, se informeaza, se tin la curect, unii chiar se suna: ” ai auzit, a murit Popescu de la … si doar saptamana trecuta m-am intalnit cu el la colt… mi s-a parut mie ca nu e ceva in regula cu el, da nu i-am zis, ma stii, nu ma bag… „. Si nu se baga, dar le place sa se stie informati, sa isi pastreze ” statutul” ca doar au fost militari, nu glugi de coceni.
    2.Cealalta treime se imparte si ea in patru”
    -70% sunt activi pe paginile de socializare, unii ies si la proteste,ei sunt bagaretii, trebuie sa stie, tot, sa se bage in toate, sa faca misto sau sa critice pe unde pot, nu scapa nimic, dar cand trebuie sa faca ohartie, sa conceapa ceva, sa stea de planton undeva, apar probleme de familie, de sanatate, unii nu vor sa se expuna, dar ” la o adica poti conta pe ei”. Ei sunt gogosari.
    -25% din ultima treime sunt greu de oprit, ei sunt cei mai vocali, ei se remarca prin ” initiative” , cauta locurile din frunte, se dau bine peste tot, ei nu se cearta cu oricine, mai ales nu cu cei care sunt in frunte undeva, nu conteaza unde, dar sapa temeinic pe oricine pot. Ei sunt lopatarii, cei care au in permanenta la ei lopata mica de infanterie care face minuni in caz de pace si razboi. Ei dau din maini, dau din coate, dau din aripi, vor sa fie cat mai sus si reusesc pentru ca ii ajuta celelalte doua treimi care stau si clocesc, cloțele.
    -3% din ultima treime sunt varfurile, carieristii, cei care fie au fost comendanti ( sau ma rog, oameni cu putere de decizie sau dreptde viata si de moarte), ca activi si nu mai pot iesi din transa, fie nu au fost nimic si vor sa fie si ei acuma, sa scrie si pe langa numele lor,” presedinte” sau macar vicepresedinte de ceva. Astia sunt maimutele… cootati cat maisus in cocotieri, iar de acolo le arunca altora in cap cate o nuca celor care vor sa ajunga unde sunt ei.
    -mai sunt poate 2% , daca nu e prea mult, care chiar sunt interesati, ii duce sau nu minte, nu conteaza, dar vor sa faca ceva, dar fie nu stiu cu cine, fie nu au cu cine, duc o lupta surda de don Quijote. Ei au cel mai mult de pierdut, timp, nervi, bani, sanatate, prieteni, pentru ca prea vor ei sa schimbe lumea, de parca ar trebui sa fie lumea cum vor ei.
    Cam asa vad eu aceasta lume a pensionarilor militari.Poate mai sunt mici grupuri cu oarece combinatii, dar in general cam asta e.

  13. Iosif

    CORECTA analiză.
    Totusi cu „astia” am defilat si trebuie sa defilam in continuare pana vom fi chemați la „raport”.
    Nu fiți prea aspru.
    D voastră din ce categorie faceti parte?^

  14. @Iosif,
    As fi subiectiv sau poate considerat infumurat. Fiecare ma apreciaza cum crede, sau poate formeaza o alta categorie..

  15. Titi

    Marin Neacsu sigur face parte din cei 2% ( 1%, pare mai aproape de realitate ) care se implica concret in problematica destul de alambicata a pensiilor militare..!

  16. Domnule Marin Neacșu,ați făcut o radiografie excelentă!
    Fără să am ceva cu nimeni,dar cei 3% din 1/3 din 30%,chiar dacă sunt conectați pe alte frecvențe,ar trebui să se mai uite și în jos de la înălțimea de unde au fost cocoțați cândva,treziți să revină la realitate.

  17. Ifrim

    Pe principiul ca exista viata si dupa armata,ca urmare a umilintelor suportate incepand cu domnia lui chiorete Voda avand in mapa cate zece recalculari,revizuiri actualizari in bataie de batjocura unii camarazi si-au luat slujbe,s-au reprofilat,si-au deschis propriile afaceri si nu-i mai intereseaza deloc dar deloc activitatea cazona!

  18. Geofreeland

    O știre. Dragnea zise că umblă în primele ședințe parlamentare la OUG59 pentru a se revizui pensiile militare ale MApN, SRI, MI. Presiunea e prea mare! S-o fi speriat de cele 41 de întrebări? Sau că pierde niște voturi? „Știe, mă, crezi că nu știe?”

  19. Geofreeland

    Fifor se plânge că nu are ingineri. Cu doctorii o mai rezolvi dar cu inginerii e mai greu. Prin 2000, cât am putut să mă bat, am frânat hei rupul desființării unor catedre la ATM și am convins o cifră de școlarizare, valabilă și azi. Un politehnist civil chiar dacă îl îmbraci în kaki nu va ști nimic despre arme și muniții. Programa interdisciplinară a studenților militari include ce fac politehniștii plus alte specialități. Cerințele operaționale ale luptătorilor, implicând tehnologii superioare, necesită un contact direct al ingineriei militare. Nu mai insist, Fifore, lasă binecuvântările de căsătorii la AFT și du-te la ATM, în Chirigiu, învățământ unic, avere națională, acolo e adevărul! Un inginer militar, ca și piloții de F16, MIG, este o avere națională. Ingineria militară înseamnă învățământ, proiectare, fabricație prototip, experimentare, omologare, fabricație serie, dotare, exploatare și mentenanță, toate strict legate de luptătorii tăi căsătoriți. Și nu uita, toate se bazează pe economia națională. Deci…

  20. @Geofreeland,
    1. Dragnea nu a adus vorba de pensiile militare si discutarea lorin Septembrie, tocmai acuma cand Palatul Victoria e luat sub asalt. Are nevoie de fortele de ordine. Dar, asa cum remarca cineva, din ceea ce a spus demonstreaza ca cunoaste problematica pensiilor militare, si nu cred ca de ieri de azi. Daca nu s-a implicat si nu a spus nimic pana acuma, nu e pentru ca nu a stiut, ci pentru ca nu a vrut. Acuma a fost momentul, pana in septembrie se intoarce roata, deci „stati linistiti tovaratsi!”
    2. Fifor pare ca abia acuma a citit setul de intrebari puse in Iunie, unde il intrebam daca stie de impactul OUG 59 asupra incadrarii si starii operative a armatei. Acuma a aflat si el ca are inca, 40% functii neincadrate pe pozitii foarte, foarte sensibile.

  21. Geofreeland

    Exact cum mi-am imaginat pe 7 august,în postarea de la „Se poartă trădarea”. Un scenariu previzibil, o emoție creată. Un #colectiv era prea de tot.Ipocrizia și instigarea la ” revoluție” sunt noile forme de luptă politică. Nedemocrația și haosul sunt „valori europene”. Dulapul cu gură se erijează în bocitoare. Un fel de neputință, ca la mort.O mânărie de imagine. Cu filozofia muiei liicene ceva se leagă de stilul legionar. Se clamează că diaspora aduce miliarde în țară. Toți banii ăștia se duc pe consum, adică tot afară. Diaspora adevărată nu investește nimic în țară. România este un bazin imens de resurse și forță de muncă pentru edificarea „valorilor europene”. Ea trebuie jefuită până la secătuire,până la pustiire.Chiar cu sânge. Un război de cucerire și colonizare. Modern,perfid,în numele unei democrații în care votul nu mai contează, dimpotrivă, deranjează.

  22. Geofreeland

    Propun, conform indicațiilor președintelui, anti a orice, de mâine să nu ne mai dăm bună ziua. Să ne dăm bună muie. Și filozoful liicheanu ne ușurează înțelegerea, dăm muie la tot, o țară a muiei, și pe stemă să punem muie. Până și muiere are conotații filozofice. Muia o vor unii ca logo de țară. Muie, muie, în toate și-n cele ce sunt! Muie! Oare nu mai există bunul simț? Nu, nu mai există. Tăcerea e un răspuns. Așa că stimați camarazi, “ce/ți doresc eu ți-e? Țara mea de dor…La trecuțu-ți mare/ Muie-n viitor” E ordinul comandantului suprem.Eu nu vreau muie. Mi-e scârbă de acest cuvânt. Și când președintele țării mele, România milenară, deschide muia, mă întreb oare ce am ajuns? Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci…ce? Muiști? Io zic că nu. Să v-aud! Nu v-aud, probabil de la trageri mi se trage. Nu deschisesem muia și unda de șoc mi-a afectat timpanul. Rău am ajuns, bătaia de joc a oricui. Pe undeva, mă întreb dacă nu cumva chiar ne place. Tăcând. Poate că trebuia să tac și eu, cum fac asociațiile astea de pensionari militari care nu deschid muia și să ia atitudine. Le place, nu? Nevertebrate adunături socio-profesionale! Cum poți să pui botul la jigniri tăcând? Simplu muie closed.

  23. Geofreeland

    E ceva neclar? Protestele astea, sunt adevărat o formă de exprimare a unor nemulțumiri. Normal. 10 ani de matroz cu whisky se uită, nu? Ce spunea ăla, ca politică de stat? Că școala scoate tâmpiți, nu? Că dacă nu vă convine, plecați afară? Se uită astea. Cu un Boc obedient nevertebrat. Se uită, nu? Cu o justiție politică, protocoale, făcută tot de el? Se uită? Ăsta e rezultatul de azi. Tăieri de salarii, “Țigancă împuțită”, “nu am dat cu pumnul în copil” etc etc, știți, nu? Azi curge sânge. Ăsta din Deal, la fel. Sânge la #colectiv, sânge azi, să schimbe guverne. Ce nu e clar? Bă, da’ unde e democrația? Valorile ei, statul de drept, Constituția, legea? Ce contează? Un popor întreg vrea dreptate, el, și mă refer la sacrificiile de a face o țară adevărată, cum a fost. Generația pensionarilor de azi, “ mâncând salam cu soia”, bun, fără E- uri, a construit totul în țara asta. Nu? Cui și pentru cine? Copiilor lor. Ce s-a ales? Praful! Copiii lor luptă ca părinții să nu aibă pensii decente. De ce? Aici e marea întrebare pentru Iohannis. El pentru ce luptă, că nu are copii. Dacă avea îi trimitea să dea cu pietre în piață? Unii de azi o fac. Un fel de trimitere la moarte a asistaților pensionari cât mai curând. O filozofie a “ valorilor europene”.

  24. Geofreeland

    Dacă violențele continuă, declararea stării de urgență e iminentă. “Protestele sunt pașnice”, autorizate, cu revendicări, cu reprezentanți. Dialogul e absolut necesar, cereri, răspunsuri, construcție. Ce e azi e anarhie în toată regula, patronată de… Răspunsul îl veți da singuri. Nu-mi iese din minte “ trebuia să moară oameni ca să schimbăm guvernul!”. Gata, au suferit oameni. Nevinovați. Pentru ce și pentru cine? Starea de urgență și gata. Jocul e prea mare și periculos. Țara e sub asediu. De ce și pentru cine? Unde ești UE să deschizi muia să ne spui? Sau te uiți la televizor ca la meci?

  25. Bostin

    Geo ai dreptate.Romanistanul e colonia de sclavi lasi cu brandul ”muia larga ” . Nu au stapanii coloniei suli in erectie cata muie vor sclavii romanistani.Asa vom invinge si ne vom recupera tara.. Vom lua muie multa pana la spital ( adica cimitir) si pana politicienii obosesc sa ne-o dea. Militarii vor lua toata muia in grup prin asociatii cu multa ”onoare”,demnitate binenteles contra grade si avansari.P.S. O curva ( politica) avea o vorba : muia e usoara depinde doar de ce parte a organului esti…😂

  26. Ģerula

    Ce nu a acceptat Fifor a acceptat Olguta….intalnirea cu reprezentantii Romil prim bicepresedintele asociatiei si presedintele filialei Craiova.Prezenta la întâlnirea cu pensionarii civili,doamna ministru a avut o s urat întrevedere cu cei care i-au fost alături cu mulți ani în urmă si pe care i-a ajutat cu L241 dar pe care din rațiuni de partid i-a lovit crunt prin inițierea OG59.Pentru stabilirea pașilor de urmat in vederea restabilirii drepturilor noastre s-a convenit reluarea întâlnirilor la nivel local cu domnia sa și la nivel central cu dl Dragnea.

  27. Ģerula

    Săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea pensionarilor militari cu PSD rdprezentata de doamna Olguta si alti parlamentari de zDolj,intalnire la care vof fi discutate propunerile Romil de revenire la norlal.Inca odata strategia Romil de dialog a dat rezultate si avem speranta ca numai prin vointa politica bazata pe cunoastere si adevar se poate reveni la normal.Categoria militarilor merita respect si prețuire din partea societății civile și mai ales a clasei politice.

  28. Geofreeland

    Bravo, Romil! Zis și făcut.

  29. neacsum

    @Gerula,
    Ori nu invatam nimic, ori facem jocuri de imagine.

  30. neacsum

    @Gerula,
    UN SINGUR LUCRU TREBUIE SA I SE CEARA OLGUTEI DACA VREA SA ISI DOVEDEASCA BUNELE INTENTII: INTALNIREA CU DRAGNEA. dACA VREA SA AJUTE, SA IL CONVINGA SI SA STEABILEASCA INTALNIREA ACESTUIA, EVENTUAL CU PARICIPAREA EI SI A LUI FIFOR, CU REPREZENTANTII MILITARILOR. ORICE ALTA CERERE SI ORICE ALTA PROMISIUNE SUNT VORBE DE CLACA.

  31. Titi

    @Gerula, laudabila initiativa de a purta o discutie constructiva cu parlamentarii judetului Dj si bine ar fi sa-si tina promisiunea L.O.Vasilescu si sa participe la aceasta intalnire. Deoarece este greu de crezut ca se va accepta Eliminarea Art.VII din OuG.59/2017, poate ar fi indicat sa propuneti o discutie la pachet cu OuG.nr.57/2015, din urmatoarele considerente:
    1. Recalcularea pensiilor militare cf.Legii 223/2015,trebuia finalizata la data de 30.06.2018, si probabil s-a finalizat.
    2. OuG.nr.57/2015, se afla din 07.04.2016 la Comisia pentru munca pentru intocmirea raportului.
    3. Daca cititi Legea 203/2017, o sa observati ca aceasta lege a preluat in totalitate ART:VI din OuG.59 si a modificat si completat art.49. al.3), al.6) si al.8) din Legea nr.96/2006,privind Statutul deputatilor si al senatorilor.
    In acest sens , Comisia pentru munca din CD a propus un Amendament prin care se Abroga ART.VI din aceasta Ordonanta.
    4.In acest sens de ce sa nu propunem acelasi lucru , adica ABROGAREA ART.VII din OuG.59 si completarea OuG.57/2015 cu o parte din prevederile acestui articol ? Daca pentru deputati si senatori s-a putut, de ce nu s-ar proceda la fel si pentru militari !
    Va propun totusi 2 amendamente care pot fi acceptate de deputatii PSD:
    1. Art.59 sa fie modificat prin inlocuirea sintagmei ,,indicator definitiv , cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an..,, cu ,,indicator definitiv, cunoscut la data de 1 SEPTEMBRIE a fiecarui an..,,.( asa cum prevede si noul proiect al legii sistemului public de pensii la art.86.al.4. )
    In acest fel ar fi posibila ,,actualizarea,, pensiilor militare cu rata inflatiei din anul 2017( 1,3% ) chiar din luna septembrie a acestui an..!
    2. Acordarea procentelor de 10; 15; 20% pentru OMM/SOSP sa fie adaugata la pensia NETA nu la cea BRUTA. In acest fel diminuarea pensiilor pentru militarii pensionati dupa 15.09.2017 ar fi mult mai mica..!

  32. Geofreeland

    @Titi Corect ce spui. În fond, hățișul legislativ are o tentă de NU LE MAI DĂM. Cred că se va rezolva oricum, nu-i doare mâna, ci votul. Dacă mai apucă…

  33. Ģerula

    Titi,am inteles propunerile si multumesc ele vor face parte dintre ce avansate la i talnire.Din cate am inteles se intenționează acordarea indexării in oct.Dupa cum cunosti Marine noi am învățat si învățăm din ce ni se intampla si mi facem jocuri de imagine,incercam sa restabilim punți de legatura si dialog in scopul redobandirii drepturilor mutilate.Asociatia Romil face ce trebuie cu demnitate prin dialog sincer.Actiunile demarate prin liderii sai in cadrul Forumului dar si individual au menirea de a întări unitatea de acțiune si a ne face auziți ca si categorie socio-profesionala.

  34. Ģerula

    Doamna Olguta ne-a intermediar multe întâlniri cu Ponta Dusa si Oprea cu rezultate benefice pt noi la vremea respectiva fapt care nu trebuie uitat.Ca a fost băgat in fata cu OG59 si a pus in opera o sarcina de partid e o realitate care o va costa dacă nu isi va spăla păcatele.Sunt multe de discutat despre sumele vehiculate ,cine a calculat si cine a luat decizia redactării OG59.

  35. neacsum

    @Gerula,
    Doamna olguta a incetat sa mai fie o doamna cand a tras cu dintii sa ne inghete pensiile si vorbea despre noi ca despre dusmanii neamului, mai rau decat Boc. Daca uitam asta si ne aducem aminte doar ce a facut bun, facem aceeasi greseala pe care o faceau cei care isi aduc aminte ce a facut rau, uitand ca totusi a facut si bine. Deci, asa cum spuneam „sa nu uiti Darie!”, dar mai ales , sa nu te lasi pacalit din nou. Am spus si repet, orice discutie cu ea, cu Fifor, cu Solomon, cu Nasta,Caprar sunt inutile sau daca au loc trebuie sa puna aceeasi problema:VREM SA DISCUTAM LA NIVELUL CEL MAI INALT AL PSD pentru ca de abureli suntem satui. Daca acceptam, unii sa vorbim cu Olguta, altii cu Solomon, altii cu Nasta, fara a discuta cu cel care decide, nu vom realiza nimic, pentru ca toti ne vor spune acelasi lucru, ca o sa il informeze pe Dragnea. ORI, SCOPUL NOSTRU ESTE CA DRAGNEA SA AFLE DIRECT DE LA SURSA CE DORIM IAR NOI SA AFLAM DIRECT DE LA EL CE E DISSPUS SA FACA. Iar ordonantele nu se negociaza, nu se cauta solutii si nici variante de… aplicare, SE ANULEAZA. Daca nu obtinem asta, degeaba urlam sau scheunam ca e incalcalcata Constitutia, ca nu sunt aplicate deciziile CCR, legile si principiile legislative,inseamna ca nu principiile si respectarea legilor o dorim, ci doar ceva de ros, cate un ciolanas, un oscior, sa mananca si copii nostri in gura lor.

  36. Ģerula

    Ticăloșia fiind făcută si asumată de conducerea PSD de toti in frunte cu Dragnea ,eu cred ca noi trebuie sa discutam la toate esamoanele de partid pt a crea un curent favorabil bazat pe prezentarea adevaratei realitati.Olguta a fost doar trompeta ,strategii sunt altii,din pacate tot olteni.Ieri eu am reusit sa redeschidă dialogul si sa o lămuresc in parte pe Olguta ca a fost folosita si i s-au pus in gura date false .Am constatat că știa deja si vrea sa isi repare ”gresala”incepand dialogul cu noi si initiind o intalnire cu Dragnea si conducerea PSD.Pentru a avea câștig la discuțiile cu Dragnea trebuie să ii lămurim pe cei din jurul său ca au săvârșit o mare eroare lovind si ei in militari.Si in partide e ca si in asociații fiecare cu interesele lui.Un lucru e cert si anume acela ca Olguta si altii au inteles ca au gresit si vor sa repare eroarea.Pozitia lui Dragnea actuala e rezultatul discuției cu Olguta si inca câțiva.Asa cum am afirmat mai de mult noi am început dialogul cu cei responsabili cu mult înaintea acestei întâlniri fără a face valuri.La bună vedere.

  37. neacsum

    @Gerula,
    Ce curent tata, nu iti este clar ca in PSD curentul vine de sus in jos? Acolo apa cade in casacada, nu curge de la Nord la Sud sau de la Est la Vest. Nici acuma nu stim ca ordinele se dau de sus in jos si nu de jos in sus? Parerea celorlalti nu conteaza pana nu isi da cu parerea seful. Dupa el se trezesc toti sa spuna ce destept e el, seful, si ce idee formidabila i-a dat prin cap. Deci, a discuta cu astfel de oameni dupa atatia pumni in cap primiti inseamna ca i-am primit degeaba.Dragnea cunoaste situatia, ultima interventie ne arata ca o sTia si o stie, dar nu a vrut sa faca nimic. Acuma, dupa protestele din ultimele zile, PSD-ul a intrat in campanie, si a organizat intalniri cu pensionarii si sindicatele aflate sub control, pentru ca au nevoie de masa de manevra si de sustinere. Nu i-a apucat brusc dragostea fata de cei in care au dat pana acuma fara mila. Dar, asa, pentru antrenament, ne putem intalni si cu trotineta copilului Olgutei.

  38. Titi

    Nea Marine, stie si Dragnea, crezi ca nu stie..? Zilele trecute i-am trimis un email cu propunerile de mai sus.
    Trebuie incurajate astfel de intalniri care pot avea si rezultate favorabile.
    Crezi ca daca-i injuram toata ziua pe bloguri obtinem ceva..?

  39. Ģerula

    Dialogul Romil cu ei a început mult înainte de 10 Aug ca acum a iesit public Dragnea cu soluția întâlnirilor cu asociațiile,e treaba lui.La această schimbare de atitudine am contribuit si cei care am inteles ca prin dialog mai avem o sansa ,dar e drept ca si evenimentele au jucat un rol.Pe noi ne interesează să ne rezolvam problema cât mai repede si pt asta negociem fiecare cu mijloacele sale.Unii fac pe echidistantii si înjură pe toți si pe toate,altii fac zilnic declaratii belicoase iar altii negociază si inițiază dialoguri menite să deblocheze situatia in timp ce cei mai mulți așteaptă.Timpul ne va dovedi cine are dreptate.Daca vrei vino langa noi si pune umărul sa facem încă odată un lucru bun asa cum am mai facut.Astept decizia ta vremurile lui Scorpio au trecut.

  40. neacsum

    @Titi, eu nu am spus sa-i injuram. Eu nu am injurat pe nimeni. Dar nici sa ne lasam prostiti de politicle de moment. Am cerut fermitate si realism.

  41. neacsum

    @Gerula,
    De cate ori am fost solicitat, am venit.Inclusiv la intlnirile Forumului, pe barba mea si in interesul tuturor. Partea proasta este ca sunt solicitat doar cand e nevoie de cineva care sa mai si gandeasca sau sa puna osul la treaba. Cand se merge cu colindul nici nu sunt informat Asa s-a intamplat si pe vremea sindicatului, asa se intampla si acuma. Aceeasi Marie, sub alta palarie. Poate e cazul sa fie folositi proaspetii intrati pe liste si promovati, au suflu nou, sunt dornici de afirmare, stiu cum sa se bage pe sub pielea sefilor, stiu sa impinga si sa extraga un ” radical”.

  42. neacsum

    @Gerula,
    Din pacate aceiasi moameni care au reusit sa ma faca sa ies din conducerea filialei SCMD Craiova prin politica lor dualista si jocuri ascunse ma vor face sa plec si din Filiala Craiova a ROMIL, prin exact aceleasi manevre si practici.Eu am crezut ca a fost o intamplare, dar devine obicei. Va vand un pont: revine in forta UNPR, asa ca cei interesati daca vor sa castige ceva, pot relua vechile contacte, sunt de viitor. nn

  43. Ģerula

    Constat ca esti răutăcios si ai ceva cu cineva din conducerea Romil .A fost alegerea ta sa nu te impliciin organele conducătoare ale scmd si romil asa ca nu poti critica deciziile luate de a acționa fără prea multă publicitate.Cat priveste gândirea creatoare ,sa fim modești ca mai sunt destui care gândesc,asta nu inseamna ca nu ai loc situ in echipa. Nimeni nu e buricul pamanfului in asociație e loc pt toți cei care pot si vor sa faca cate ceva.Si cei intrati recent din interes un spui tu ,Daca pot cu sigură ta vor face ceva.Sa lăsăm deoparte frustrările si nemulțumirile si sa e concentrăm pe scopul momentului.

  44. Ģerula

    Referitor la vestea cu revenirea UNPR eu zic sa ii anunți pe cei care au activat acolo când erau si la scmd si la Romilul cu trei membrii.Marine eu zic sa punem punct aici si sa ne vedem sănătoși ca avem treaba.

  45. neacsum

    @ Gerula,
    Eu nu am cerut si nu am dorit sa fac parte din organele conducatoare nici ale ROMIL nici ale SCMD. Aveam doar pretentia sa fiu informat, ca sa stiu ce spun sau ce raspund cand sunt intrebat. Nu sunt rautacios cu nimeni, nu am nimic de impartit cu nimeni. Nu ma simt bine cand sunt mintit sau mi se ascunde ceva, mai ales de catre cei carora eu nu le ascund nimic si fata de care am fost loial. Nu am spus ca sunt buricul pamantului, dar nici nu imiplace sa iu folosit, de nimeni. Nu am absolut nici o frustrare. Pot fi si spectator, e mult mai lejer si mai sanatos.

  46. Ģerula

    Ok.nimic cu rea intenție ci totul din rațiuni de a păstra confidențialitatea unor relații.

  47. Geofreeland

    @Neacșu Că oltenii camarazi au omis să vă informeze de întâlnire dovedește multe. Grigore Alexandrescu, în Toporul și pădurea, din mai țin eu minte, de când învățam carte, zicea că “cele mai multe rele, nu le aduc străinii, ci le fac mai toate, un pământean de-ai noștri, o rudă sau un frate” Aș zice eu un “frate de arme”. Trecând peste măgărie, multă sănătate și bucurii, Mărine! Tot cu Tudor al nost’ să ascultăm “Măărinee, la nunta ta, Măăărine, Mărine…” Fabulos de frumos!

  48. neacsum

    @Geofreeland,
    Multumesc pentru urari. In ceea ce priveste..omisiunea, nu e un capat de tara. Important este sa se realizeze ceva. Totusi sa nu ne imbatam cu apa rece: faptul ca Olguta e dispusa acuma sa discute ceva, dovedeste ca ei au nevoie de acest dialog, pentru ca vreme de un an cand am vrut noi, nu au vrut ei. Dar daca noi facem o mare victorie din faptul ca „alesii” sunt la ananghie si se fac ca ne baga in seama, inseamna ca nu invatam nimic si vom fi vesnic pacaliti. Sa afirmi ca am obtinut o victorie pentru ca acceptam alte minciuni mi se pare total neproductiv. Pana nu vad anularea ordonantelor 57 si 59 nu voi considera ca am obtinut o victorie. Cine urmareste alte scopuri nu se respecta si nu isi respecta nici colegii si nici propriile principii(declarate).

  49. Ģerula

    Credeam ca am pus punct acestei discuții cu anunțați care e un partag oltenesc,dar vad ca unii bagă nordeaua prin gard si atata spiritele si orgoliile.In fond a fost o intalnire privata menită a relua niște legături si nu vad de ce trebuia sa batem toba.Cu un camarad in plus la discuție obținea același lucru….o intalnire viitoare.Hai sa nu fim ridicoli si sa punem punct discuției.La multi ani tuturor Mariilor si Marinilor

  50. Ģerula

    Cat priveste scopurile urmărite eu zic sa o lăsăm moarta pt ca stii bine ca sacii mei sunt in caruta si caruta e la moara….numai de sanatate mai am nevoie.

  51. Victor

    Sa se rezolve si problema diferentei modalitatii de actualizare a pensiilor militare de catre MApN si MAI

  52. neacsum

    @Gerula,
    Eu am pus punct, trebuia doar sa il lamuresc si pe Geo. Nu baga nimeni nuiaua prin gard, Geo de departe de astfel de intentii. Dar daca a fost o discutie privata nu trebuia anuntata ca o mare victorie a ROMIL in data de 13 la ora 18.58. Eu tocmai de la ideea asta am plecat.

  53. Ģerula

    Marine eu cu Geo nu am ce discuta pt ca nu stiu pe cine reprezinta si ce a facut si poate face pt noi in afara comentariilor pertinente pe care le face.In z himb tu cunosti ce am făcut eu si ce incerc sa fac pt noi,sincer iti spun dezinteresat ca tu stii unde sunt copii mei si care e situatia mea. Eu am o poziție care îmi permite să discut si asta fac pt ca sunt un om al sistemului de la 14 ani si iubesc ca mulți alții armata.

  54. Titi

    Gerula, astazi hai sa-l lasam pe Admin sa manance linistit friptura si poate-i facem o vizita pe la mosie..:))
    Sanatate multa Nea MARINE, si Petrecere frumoasa si linistita langa cei dragi !

  55. Geofreeland

    Veni, vidi, lego, non intellegis…

  56. Geofreeland

    Gerula, fără nicio aluzie, noi vrem abrogarea ordonanțelor criminale 57 și 59. Ne umilesc ăștia. Marin are dreptate. Io întreb cele 41 de întrebări sunt pertinente sau nu? Eu zic că da. Restul sunt manevre.