De ce ne batem între noi ?

Categoria Opinii

Alba – neagra mediatică

Este adevărat, vorbesc în necunoștință de cauză, adică fără să fi fost martor ocular sau să fi urmărit măcar toate evenimentele, toată noaptea desfășurarea manifestației de pe data de 10 august. De fapt nici nu cred că există cineva care să se laude că cunoaște tot, a văzut tot, a auzit tot. Am butonat de câteva ori pe diferite canale de știri nu mai mult de 2 ore și am zis că m-am lămurit.

Marele protest al diasporei nu a fost nimic decât o piesă de teatru  interactiv, în care au fost actori de meserie care și-au jucat rolul într-o scenetă prost regizată în care au jucat și amatori sau de fapt figuranți din public. A fost ceva în genul filmului cu piesei ”Războiul Lumilor ” a lui HG Wells de către Orson Wells din noaptea de 30.10.1938 numai că acolo oamenii aveau măcar scuza că nu puteau să vadă, piesa era doar radiofonică. Între timp, lumea a evoluat, acuma manipularea a atins cote nebănuite măcar în 1938, acuma vedem și credem ceea ce vor unii și alții.

Astfel cei care au urmărit programele România TV și Antena 3 au constatat că săracii jandarmi, total nevinovați, slab echipați, prost plătiți, nehrăniți,  aproape anemici, depășiți numeric și logistic,  dar bine intenționați au mâncat bătaie de la brutele care au demonstrat în fața Victoriei, venind din țări civilizate, occidentale cu oameni bine hrăniți, înarmați puternici și determinați sprijiniți de o propagandă și o strategie bine pusă la punct și susținută financiar. Pe aceste posturi  vedeai numai astfel de scene(te) în care forțele de ordine plângeau și se rugau de protestatari să nu îi mai lovească.

Cei care au urmărit canalele Realitatea, Digi 24, B1tv, au putut urmări scevențe apocaliptice, cu tunuri de apă, mascați fioroși, împingând și lovind cu brutalitate în bieții oameni ieșiți la o plimbare prin Piața Victoriei, mulți cu copii în spinare, pe care îi pierdeau și îi vedeau apoi ridicați de salvare, pentru că în cultura și tradiția lor, aducerea copiilor în activități de risc  acolo unde se așteaptă confruntări și pregătite de indivizi care instigă senin și liber la dezarmarea jandarmilor și împușcarea pe loc, face parte din sistemul educativ obligatoriu, sau nu au putut să reziste dorințelor acestora de a-și face un selfie cu maimuța.

În aceste condiții, cu sectoare dominate de excese de o parte și de alta,  orice punct de vedere poate fi probat și justificat pentru că așa e la noi, nu doar legile,  dar și faptele, pot fi interpretate după cum vrea sau crede fiecare.

Cel mai interesant însă a fost reacția unei invitate din opoziție care se isteriza la Antena 3. Aceasta,  când dădea vina pe jandarmi că sunt violenți, când îi învinuia că nu acționează mai decis și mai în forță  pentru stăpânirea situației. Orice se întâmpla, pentru doamna nu știu cum, că nu i-am reținut numele, de vină erau jandarmii, internele, primăria, guvernul. Noroc că se afla la un post pro PSD iar ceilalți comentatori încercau să probeze contrariul pe baza acelorași fapte și evenimente, filmări, echilibrând astfel discuția.  Deci circ în toată regula.

Cine caută adevărul să caute mai întâi lampa.

Nedumeriri

Ce am văzut eu? Multă iresponsabilitate.

Ce nu înțeleg eu și voi pricepe niciodată este de ce se aprobă desfășurarea acestor proteste fără o asumare privind conducerea de către o persoană fizică sau juridică a lor. Am înțeles că inițial protestele au fost asumate de către FRP și PACT pentru România dar cu două zile înainte de proteste, ambele organizații s-au spălat pe mâini ca Pilat din Pont. De ce ? Știau ce va urma, sau pur și simplu își încheiaseră misiunea, adică aceea de a obține aprobarea pentru proteste? Așa cum individul numit  Ovidiu Grosu și-a făcut și el datoria, instigând la atacarea, dezarmarea și lovirea sau chiar omorârea jandarmilor. Ce s-a întâmplat jandarmeriței aseară este copie la Indigo a îndemnului și scenariului expus pe larg la tv. Omul ăla mai este liber?

Ce nu mai înțeleg eu este de ce s-a mai dat liber protestului după ce prima condiție, respectiv asumarea conducerii ei, nu a mai fost îndeplinită. Trebuia ca Primăria să anunțe că nefiind îndeplinite condițiile legale, și nefiind un protest spontan ci unul anunțat din timp dar neasumat, autorizația este retrasă deci protestul ilegal.

Ce nu mai înțeleg eu este de ce nu s-a dat, conform legii un termen până la care protestul să fie considerat legal și , mai ales, de ce se aprobă desfășurarea acestor proteste noaptea, când cei care vor să provoace acte violente se pot ascunde pot provoca și apoi se pot retrage sau ascunde. Dacă organizatorii, oricare ar fi ei au doar intenții pașnice atunci să organizeze protestele pe timpul zilei, la vedere, nu noptea, ca hoții, că tot se folosește sintagma asta. Ar trebui ca legea să fie modificată și să se interzică orice acțiuni de acest gen după lăsarea întunericului. Vrei sa demonstrezi, să protestezi? OK, ai liber, dar nu noaptea.

Ce nu mai înțeleg eu este de ce cei care condamnă jandarmeria nu se hotărăsc odată care este vina Jandarmeriei. Ori a intervenit disproporțional, ori nu a avut forțe efective pentru a stăpâni situația. Adevărul este că oricâți ai aduce, nu poți stăpâni 1000000 de oameni, și nu poți ști când unde și cine va produce violențe, cu atât mai puțin când cei care vor să producă astfel de evenimente se deplasează de colo-colo și atacă acolo unde găsesc breșe sau slăbiciuni în sistemul organizat de jandarmi. De fapt incidentul în carea fost lovită cu bestialitate jandarmerița a fost organizat, eu cred că premeditat, prin atacarea unui fast-food, apoi apelarea la 112, pentru a aduce acolo jandarmi rupți de grosul forțelor, care să fie apoi izolați și atacați. Dacă jandarmii nu interveneau la fast-food, astăzi aveam un alt subiect, cu un patron de fast-food bătut, poate omorât, o clădire vandalizată și poate incendiată ”în timp ce jandarmii din apropiere băteau oamenii” în Piața Victoriei.

Aud că domnul Iohannis a dispus sesizarea procurorului general privind intervenția jandarmeriei. Ce ar fi vrut oare domnul președinte, să se lase omorâți de adepții lui Grosu. Eu dacă aș fi fost ministru de interne sau șeful jandarmeriei, după atacarea jandarmilor aș fi anunțat prin megafoane că din acel moment protestul este suspendat, as fi dat un termen de 30 de minte pentru evacuarea locației apoi aș fi pus tunurile cu apă pe toți cei care se mai găseau în fața forțelor de ordine și se se îndepărtau de ei. Așa trebuia procedat. Și dacă aș fi fost primarul Bucureștiului aș fi interzis continuarea protestelor a doua zi, pentru că libertatea de exprimare este una, iar viața oamenilor, protestatari sau jandarmi,este alta. Nici o măsură nu este considerată prea dură dacă e vorba de apărarea vieții unor oameni. Cine nu înțelege să manifeste pașnic, nu are dreptul la astfel de manifestări, cine nu se poate organiza și nu își asumă răspunderea, nu poate primi aprobare de a continua astfel de activități.

Ce nu am înțeles eu este de ce jandarmii își dădeau cu sprayuri lacrimogene la picioare. Și iarăși nu înțeleg de ce au făcut duș protestatarilor. Probabil voiau să reducă din efectele gazelor. Am văzut și eu prin alte părți cum sunt folosite tunurile cu apă. Păi în Germania, Franța, Anglia, se trăgea la picioare, cu jet puternic. La noi pompierii, sau jandarmii spray-au protestatarii. Dacă ar fi fost pe timpul zilei cred că aceștia le-ar fi și mulțumit pe canicula asta.

Apropo, de ce se folosește gaz lacrimogen și nu ilariant? Mie mi s-ar părea mult mai interesant să văd grupuri de oameni răzând, ar fi mult mai eficient, nu ar provoca violență, și ar fi fără îndoială mult mai de efect. Poate se gândește cineva să încerce.

De ce ?

Ei acuma se pune întrebarea cine și de ce a provocat, pentru că au fost fără îndoială provocări. Cine ar fi avut interes?

Păi ambele tabere.

Cei de la guvernare aveau interes să provoace prin infiltracii lor, indiferent din ce categorie făceau parte, că erau ultrași, că erau aurolaci plătiși, că erau spărgători de grevă specializați, că erau indivizi plătiți, scopul era să dea ocazia jandarmilor să intervină și să spargă gașca dând vina pe protestatari, pe opoziție, pe Soroș, pe mama lui Ștefan cel Mare. Dar provocatorii acestora care au astfel de scopuri, doar provoacă și fug, nu își duc actele provocatoare până la sfârșit, pentru că scopul lor nu este să facă rău, nu sunt tâmpiți să își rănească proprii angajatori, ci doar să dea motiv forțelor de ordine să intervină.

Cei din opoziție, aveau interes să provoace jandarmeria pentru a-I culpabiliza, pentru a mai pune o piatră de moară de gâtul guvernanților, pentru a arăta că protestele sunt justificate că iată, în țară nu este democrație, glasul națiunii este înăbușit în sânge. Aceștia, da, pot fi în stare să împingă violențele cât de departe se poate,  indiferent de consecințe, pentru că pentru ei jandarmii sunt dușmanii, nu prietenii sau colegii lor de … provocare.Dar la fel de bine acești maniaci ai violenței pot și fi indivizi independenți care  profită de bătălia politică pentru a-și descărca frustrările, neputința, setea de violență,boala. În nici un caz cei care provoacă astfel de răni și lovesc cu bestialitate nu sunt angajați de cei loviți și nici întregi la minte. Domnul Grosu poate explica astfel de gesturi.

Cert este că din nou România este împărțită, în două, în trei, în mai multe. Este păcat de cei veniți cu adevărat pentru a protesta deși, sunt convins  că cei mai mulți din cei care au venit din afară au venit în concediul anual care a coincis sau cuprins data de 10 august. Sunt curios câți dintre ei se vor întoarce mâine sau poimâine în țările de adopție. Cred că maxim câteva zeci, ceea ce înseamnă că ei nu au venit special pentru protest, așa cum susțin anumite posturi tv ci au venit și pentru asta, ceea ce e cu totul altceva, propagandistic vorbind. Dar asta este mai puțin important. Important și rău, din păcate este că se dă ocazia unor astfel de acțiuni, manifestări, violențe, că suntem în disoluție  politică, demografică, economică, morală, civică, instituțională, națională. Vorbim de centenarul unirii și ne lăudăm cu evenimente dedicate unirii în fiecare săptămână, plantăm stejari, depunem coroane, organizăm spectacole, tăiem panglici, ținem simpozioane, dar toate astea nu fac cât o zi de 10 august, pentru că cele oficiale sunt făcute de ochii lumii, dintr-o dragoste mimată,  în timp ce violențele vin din adâncul sufletelor participanților. Despre reacția celui care se crede președintele românilor, atât cu ocazia numărului suedez cât și acuma, nu mai comentez, este sub demnitatea vechilor birjari. Noi nu avem președinte, nu mai avem armată, nu mai avem suveranitate, nu mai avem independență, nu mai avem resurse,nu avem guvern chiar dacă avem miniștri,  nu o să mai avem nici țară. Atunci pentru ce ne batem între noi?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

37 Raspunsuri la De ce ne batem între noi ?

  1. Titi

    Inca o analiza neutra de nota 10
    Le zici mult mai bine decat multi analisti politici din media. Cam asa stau lucrurile in tara in acest moment..!
    Am o intrebare totusi: Se razbuna cumva Iohannis pe Romani pentru infrangerea rusinoasa a nemtilor de acum 101 ani ?

  2. bazil

    Articol, ca de obicei la obiect. ‘Vin ai nostri, pleaca ai nostri, Noi ramanem tot ca prostii”Finalul articolului spune clar in ce situatie suntem, din nefericire! Pt dl. Titi -nu cred ca sunt motive de razbunare.La drept vorbind, acum 101 ani deci in 1917 romanii au obtinut cateva victorii, au castigat eroic cateva batalii insa nu se poate spune ca au castigat razboiul. Dimpotriva! Din mai multe motive intre care enumar doar 2: Pacea de la Buftea, o catastrofa nationala(a se vedea conditiile impuse) si trimiterea Tezaurului la rusi(transa a doua in conditiile in care soldatul roman, cu sangele sau stabilizase linia frontului si oprise inaintarea armatei germane).Dar bravii nostri politicieni, ca si acum, nu au fructificat bataliile castigate ci, dimpotriva au parafat Pacea rusinoasa de la Buftea si au trimis in ghearaele ursului Tezaurul unde e si acum !Noroc cu teoria autodeterminarii emisa de W.Wilson si acceptata de V.I.Lenin( dupa altii emisa de Lenin si acceptata de WODROW WILSON) , teorie care pusa in practica a permis un lucru uluitor, asteptat de veacuri -MAREA UNIRE

  3. Titi

    @bazil,asa este, dar eu ma refer la cazul celebru, cand luptatorii Regimentului 32 Infanterie MIRCEA, care din cauza caniculei au atacat liniile inamice in camasi, fara haine, casti,ranite, cu baioneta la arme, au pus inamicul pe fuga, in data de 31 iulie 1917(stil vechi).

  4. bazil

    @Titi. Da,aveti dreptate, Armata romana a luptat eroic in vara anului 1917 .Mausoleul de la Marasesti spune multe despre bataliile si jertfele de atunci.

  5. NeO

    Anul Centenarului într-o Românie aflată în plină criză a societăţii generată de calitatea politicienilor. Legi care sunt adoptate doar urmărind un interes de grup, magistraţi care le judecă după ureche pentru că sunt „independenţi”, oameni aflaţi în funţii importante care se comportă josnic pentru că ei sunt „aleşi”. Ce aşteptări să ai privitor la respectarea legii când ea este încălcată zi de zi chiar de către cei care ar trebui să exemple pozitive de respectare şi aplicare? Privitor la evenimentele de ieri, mitingurile neautorizate sunt ilegale dar acceptate de 20 de ani, nu prea există cine să impună respectarea legii. Domeniul sensibil al „Controlului mulţimii” a evoluat mult de la maidan şi primăvara arabă, plus că la noi apare mereu umbra evenimentelor din 1989.N-am putea să luăm legea americană, franceză sau germană, să o traducem şi să fie aplicată la literă? Atunci nu ar mai fi motive de critici.

  6. @Titi,
    Nuuuuuuuuuuuuuuuuu, el habar nu are ce s-a intamplat acum 101 ani in Romania sau in orice parte a lumii. Pentru el, lumea a inceput si se trmina cu el. Pana la el, intuneric, dupa el haos.

  7. Bostin

    Am vazut la Realitatea tv imagini (in direct ) cum manifestantii strigau insistent :”Sa vina armata”..Armata aia curajoasa cu generali pupincuristi politruci care se roaga de Larguta sa nu mai faca pipi ( adica oug -uri) pe rezervistii ei .

  8. La ce sa vina armata? alta traznaie. Sa mai intre cativa la puscarie pentru ca au tras in oamenila ordinul conducerii de partid si de stat? Nu e treaba armatei. Iarasi se pregatesc scenarii.

  9. Bostin

    Corect armata e foarte necesara la defilari si comemorari..Binentelesc si sa lupte acolo unde o cer interesele stapanilor coloniei. A si sa nu uit, ( dupa noua uniforma) prin generalii ei de nucava sa-i serveasca la mese pe politicienii hoti,majoritatea tradatori de neam si tara .E suficient nu ?

  10. Geofreeland

    Când nu mai poți “zbârli sparanghelul” sau “toroipanul” ca filozof, e semn de o anume decrepitudine normală încrustată adânc, definitiv, într-o matrice irefutabilă.Rezultatul e o “revoluție” a descoperirii fazelor de rateuri erectile, a mutării libidoului spre un spațiu imagisticio-senzorial și rezultate cerebrale de percepție adiacente unei metafizicii ireversibile. Ce faci în fața unei astfel de provocări? Invidia pentru cei încă activi biologic e un ecou de tunel, amplificat până la o rezonanță distructivă. Șocul e imens și catastrofal. Concluzia frământărilor e adoptarea unei noi viziuni asupra lumii, vieții în ansamblu, un fel de regrupare acceptată in personam de genul “ dacă nema putirința ce mai chichirez gâlceava”. Atunci, cauți alte căi ale satisfacției individuale legate de amintirile fostelor instincte. Un filozof nu-și poate reprima lipsa de invincibilitate în fața naturii și adoptă minimalul putinței. Muia! O frondă refulată a simțurilor, o adâncă excitație în plan psihic, mulțumire a câtuși de puținul oferit dar plătit, altceva decât nimic. Bucuria zvâcnetului indus trebuie împărtășită, ca orice bucurie. Devii deja apologetul muiei ca ultima speranță a debilului trup. Exhibiția e consecința descoperirii. Da, muia e un crez de-acum și trebuie viralizată. Nu, nu e perversitate, e o durere filozofică, e o interpretare personală a reflecției unei realități fruste, limitate la trup, amplificate în spirit, un cântec de lacul lebedelor. Frumos, artă și declin îndulcit. Muia devine un crez de viață, te ține încă viu, de fapt o amăgire a viului. E sentimentul boului față de taur. Un muget din rărunchi, profund și tânguitor. Asta e soluția, revoluția, trebuie scrisă pe orice ne înconjoară. Muie! Vă întrebați cine e filozoful muiei? Un lichen e o simbioză dintre o algă și o ciupercă. Când alga moare, ciuperca mai face ultimii spori. Revoluționar, mânjind și maculând minți potente profitând de amintirea unor geniale gânduri reduse la un simplu cuvânt de argou, muie. Un filozof redus la argou ca final de intelect și impact colectiv. Păcat!

  11. Geofreeland

    Se pare că se întinde coarda. “Nu plecăm până nu cade guvernul.” Iohannis e nemulțumit de ce a obținut. Nu a căzut guvernul. Primul punct din plan a fost îndeplinit, provocarea jandarmeriei și asmuțirea procurorilor pentru “disproporția” intervenției împotriva huliganilor. Or fi români sau sereiști? A doua zi, lecție de protest pașnic. Așa și, “ bă, a căzut guvernu’?” Nu. Nu? Schimbăm planul. Permanentizăm maidanul, chemăm fraierii la miting și gândim soluția, că nici presa internațională nu prea a înfierat cum trebuie. A dracu’ povestea asta cu jandarmerița bătută! Deci, până la altă făcătură emoțională voi bateți toba la guvern. Jandarmii sunt blocați deocamdată. Pregătiți-vă de atac, upgradăm furia, îi stârnim iar, apoi intrăm în guvern, data v-o spunem noi. Până atunci tatonare. Emoționalul va fi simplu de intuit. Pașnic, oamenii vin la protest, chiar cu copii, și dintr-odată noi forțăm, ei dau cu gaze, copii cu afecțiuni prin spitale, mapamondul oripilat. E simplu, nu? Sigur, gen #colectiv.

  12. neacsum

    @ Geofreeland,
    Nu cred ca Iohannis vrea sa darame guvernul. Nu daca e destept. Este adevarat, cine ia guvernarea acuma organizeaza alegerile si are toate atuurile in mana, ma rog, mai putin sufrageria lui Oprea, dar Opozitia nici nu are cu cine guverna si nici ce face, pana la alegerile prezidentiale isi rupe si dintii si picioarele si protezele si carjele. Deci nu e momentul. Guvernul trebuie schimbat in cel mai scurt termen posibil pana la alegeri, cu cateva luni, cat da voie Constitutia. Altfel, oricine va fi la putere, va pierde votul real, nu cel furat. Iohannis acuma, daca e destept( nu ca as crede asta, am spus daca) vrea doar sa faca popolatia sa urasca guvernarea PSD. Dar nu e nevoie sa fie loviti oameni, si nici sa moara, pentru ca oamenii sa se sature de guvernarea PSD,au grija Dragnea si Olguta de asta.

  13. Geofreeland

    Nici nu mai putem să ne bucurăm de un erou național. Simona Halep, numărul 1 mondial. Ce dacă joacă pentru bani! Păi pentru ce să joace? Pentru nasturi? Toată lumea joacă pentru bani ca și în politică, tot un joc de tenis, cu meciuri de infarct pentru spectatori, adică noi. Bravo, Simona, zâna tenisului de azi!

  14. Geofreeland

    Dintotdeauna Australia m-a fascinat. De copil. Poate pentru cangurii țopăitori cu maternitatea la purtător, poate pentru drăguții de Koala ori poate pentru surfingul îndrăzneț prin tunelul unor valuri uriașe. Australienii sunt urmașii englezilor dincolo de Ecuator. Au o țară plină de mistere, cu băștinașii adaptați perfect unei vieți dure, cu o țară ridicată prin muncă, cu o mândrie inegalabilă și patriotism adevărat. Demnitatea lor pleacă de la simplul cetățean până la primul ministru, care muncește numai în slujba cetățeanului australian. Au interzis ibuprofenul. La noi se vinde în draci. E periculos. Sunt intransigenți cu imigranți de alte religii, deosebit de politica londoneză, primul ministru invitându-i să plece dacă nu trăiesc în spiritul australian, bărbații au două obligații majore în viață, armata sau când e cazul, pușcăria. Fără comentarii, fără compromisuri, fără corupție. Media e orientată numai pentru principii morale, naționaliste și ale spiritului legii. Generalul-maior Petre Cosgrove, patriot, a fost întrebat de o reporteriță, în mod vădit insinuând, despre ce învață copiii la o școală de copii de trupă, fiind îngrijorată că la un moment dat, copiii execută trageri cu arme de foc. Legitimitatea pentru pericol a dus la o concluzie a reporteriței:”Dar le oferiți posibilitatea să devină asasini violenți!” Răspunsul generalului e printr-o întrebare “Ei bine, coniță, și matale ești echipată din naștere pentru a fi o curvă, dar iată nu ești una, nu?”.Bineînțeles că emisiunea s-a întrerupt reportera fiind destituită. Concluziile sunt infinite, respect pentru armată, educarea tinerilor și formarea lor ca patrioți, redarea bărbăției ancestrale tinerilor, cu lucrurile sacre-țară și lege,nu te joci, cu demnitatea istorică nu glumești. Noi când dăm drumul la încorporări? 3 luni într-un an cu repetiție de nivel la doi ani. Începând cu politicienii. Englezii nu-i condamnă pe australieni pentru politica lor. De ce? Pentru că australienii nu-și uită niciodată suveranul lor, detașat de o politică a intereselor mărunte.

  15. Geofreeland

    Deja România e în război. Un război perfid, dus cu alte mijloace decât armele. Brusc, europenii și-au reconsiderat atitudinea față de cheia Orientului și pohta de colonialism. Ca o haită de câini de pripas, sau, hai să fiu corect, ca o haită de lupi, se bat ca chiorii pe resursele unei țări, cea mai bogată din Europa. UE? Valori europene? Ce valori? Libertatea e un lux? Distrugerea economiei unui stat suveran? Pauperizarea populației și exodul de populație? Corupția întreținută ca și corupători? Distrugerea democrației prin subminarea justiției de către serviciile de informații? Acuzele de naționalism normal? Finanțarea unor structuri tip ONG cu acțiuni de promovare a unor libertăți imorale, anormale civilizației noastre? Aservirea politicienilor intereselor lor prin șantaj penal, sponsorizări oculte și sprijin propagandistic media plătit? Furtul de voturi prin mijloace informatice? Controlul financiar al masei monetare prin băncile străine? Eliminarea capitalului românesc de investiție? Transformarea populației în consumatori de alimente cu E-URI ca piață pentru medicamentele lor inerentă bolilor induse? Modificarea manualelor școlare de istorie cu o istorie a neantului? Atacul permanent și întreținut la adresa credinței ortodoxe? Eliminarea stagiului militar obligatoriu, șcială a bărbăției, formare a minților organizate și a sentimentului patriotic? Desființarea capabilităților militare și logistice ale țării? Am obosit să inventariez durerile… Acestea sunt valorile europene impuse țării noastre. Suntem în război, orbii nu văd. Suntem o nație de orbi. Frate contra frate, pumn în capul părinților, un viitor de slugi. Liicene, ia zii, muie filozofică, nu? Dacă și filozofii noștri ne dau muie chiar trebuie să facem curat. Vorba bătrânei Cociorvan din nordul Moldovei, pentru șpagă cu ouă adusă cu mascați la DNA București și abandonată ca pe un câine răpciugos de îmbuibați magistrați procurori, “să facem curat de la mătură”! Altfel, WW3 poate începe aici, în România, unde sunt focusate toate interesele Europei, Rusiei, Asiei, Americii și a altora. Asta da, poziție geo strategică. Dacă nu se vor înțelege că nu putem rămâne în curul gol, mămăliga va exploda detonată de “valorile europene” și “democrația americană”. Chiar dacă un fâs!

  16. Grofreeland

    Din câte vedem, clar și fără ochelari, propaganda împune candidați prematuri la președinția României în persoanele de tristă amintire, pe Iohannis, omul nemților și Cioloș, omul francezilor. E cazul ca românii să le facă o mare surpriză și să aleagă un candidat, omul românilor. Un român fără cusur, fără morcov și credibil. Clar, fără ochelari, de stimat. Găsim așa ceva oameni buni? În fond dacă UE ne vrea, barem ș-o facă în respectul pe care și noi îl acordăm ei.?nu de alta, dar am ținut scut sute de ani ca ei să se închine lui Isus. Doar nu i-o fi lovit amnezia? Deși ca valoare europeană amnezia știu că e o chestie care ține de a uita niște datorii. Fie la ei!

  17. Geofreeland

    Și din avion se vede. Omul nemților și omul francezilor sunt lansați în cursa pentru prezidențiale. Prematur zic io, pentru că se întâmplă nenorociri pentru țară. Io mai zic, să alegem un președinte, omul românilor. Unul curat, fără bube și stimat. Patriot școlit. Ce ar fi o nenorocire? În lumea de muie filozofică normalitatea va fi reîntregirea nației. Ce altă șansă avem?

  18. Geofreeland

    Nu știu care ar fi echivalentul muiei în franceză, germană, olandeză.Poate mă ajută ling-viștii. Nu de alta dar ar fi bine ca și ei să trecă de la filozofia heideggeriană la cea a muiei, la nivel de regine, președinți. Să le spună popoarelor lor că muia e ceva anti a ceva. Poate dorm mai bine și o adoptă ca valoare europeană, cum făcu dulapul nost’. Nu?

  19. Geofreeland

    Ascultați-l pe TudorGheorghe- Acolo este țara mea! Ascultați-l de două ori. Om erou al neamului românesc. Ce nu e bine? Nu suntem români? La Simo, la Montreal, înaintea numelui ei sunt culorile tricolore. Nu e normal? Acolo unde este Simo, “acolo este țaaaaraa mea…” Ce tot o lălăim cu liiceni muiști, cu jandarmerițe bătute sălbatic, cu copiii noștri fluturând steaguri printre pungi cu fecale. Cine îl poate acuza pe acest decrepit de Liiceanu de atentat la bunul simț? Și la promotorii lui de la cel mai înalt nivel? E o ofensă națională gravă. Peste Constituție. Jignire a unui popor întreg. Cum acceptați așa ceva? Cine e medaliatul de nemți cu ordine acest păpușar năimit cu creierul deviant? Văd că nimeni nu sevsimte jignit. Poate le place.

  20. Geofreeland

    Doamne, cât sunt de revoltat. Ce le spun copiilor despre muia scrisă ca stindard revoluționar? Mi-l vor da ca exemplu pe această lichea liiceanu, zice el filozof de marcă, poștală, de-i dai o limbă cu salivă să se lipească. Dacă eram în Australia mâine învăța filozofia aborigenă. Nu, noi suntem în marea Civilizație a Europei unde muia e ceva plăcut șefilor de stat dacă al nostru instructajt șef de stat o consideră argument politic, deviză de partid “național” crez politic. Dacă preluăm președinția Europei o luăm cu muie cu tot, nu?

  21. Geofreeland

    Acum, fără glumă și pamflet, Academia Română ce zice? Că nu auzii nimic. E un for al valorilor nației, adică a civilizației române. Care e rolul Academiei? Să îi dea muie ca temă filozofică un individ, adică un cetățean cu probleme exhibând argoul? E jalnică postura academicienilor. Sau corb la corb nu-și scoate ochii? Mai degrabă e o altă încercare de decredibilizare abacestei instituții. Ca atâtea altele. Armată, Jandarmerie, Justiție, Educație și Învățământ, Sport etc etc. Un buboi puturos se varsă peste nația română. Un lichid imund ne inundă viețile și nu ne apărăm. Stăm ca vitele la tăiere în propria balegă nerânită. Nu știu de ce. Zoaiele poporul le aruncă. Io ce să mai zic? E ca atunci când te doare ceva și zici, din lene sau incultură, nu mă duc la doctor, că îmi trece. E și asta tot o filozofie a iraționalului similară cu cea liceanului. Numai că el, așa fetid cum are creierul, împute limba română cu argouri ce deja fac istorie a nopții minții. Mă, nimeni nu aprinde lumina?!Nici patriarhul nu e deranjat de muia filozofică a oiței lui. Că are și el o poziție în raport cu dumnezeirea. Or te pomenești că…

  22. Victorini Max

    @geofreeland
    Sunteti orbit de ura. Va face rau sanatatii.
    Amestecati realitatea cu fictiuni si trageti concluzii gresite.
    Daca suntem buni crestini, sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece si noi sa ne rugam sa le dea intelepciune politicienilor care ne conduc si celor din opozitie.
    Sa ne rugam si sa avem incredere ca Romanul de rand va avea intelepciunea sa-si aleaga buni conducatori.

  23. Papaptievici,este membru al Academiei?Dar,Licuriceanu?
    Dacă,da,atunci citiți câteva versuri dintr-o poezie al primului enumerat!
    Ăsta,mare om de cultură!

  24. Sergiu

    Sunteti echidistant, domnule colonel. Eu, dupa ce am urmarit ani de zile ce s-a petrecut in Ukraina, in Siria si, intr-o mai mica masura, in Libia, nu pot fi la fel, ca am vazut ce se intampla atunci cand fortele de ordine sunt impiedicate sa-si faca treaba. Apreciez punctul dumneavoastra de vedere.
    „Trebuia ca Primăria să anunțe că nefiind îndeplinite condițiile legale, și nefiind un protest spontan ci unul anunțat din timp dar neasumat, autorizația este retrasă deci protestul ilegal.” – asta in cazul in care protestul ar fi fost pe bune. Dar nu a fost decat o incercare de intimidare, crancena, dura, care sa testeze apele si nervii guvernului intru o escaladare mai serioasa daca e cazul. Numai sa fi zis primaria ca se gandeste la anularea protestului. Ce urlete in ziarele ioropene! Dictatura! Comunism! Nazism! Patriarhat! (n-am gasit alta rima). Dragnea joaca periculos. Si surprinzator. Sa vedem daca il tin baierele in continuare.
    „Ce nu mai înțeleg eu este de ce nu s-a dat, conform legii un termen până la care protestul să fie considerat legal și , mai ales, de ce se aprobă desfășurarea acestor proteste noaptea, când cei care vor să provoace acte violente se pot ascunde pot provoca și apoi se pot retrage sau ascunde.” dupa Maidanul ukrainian toti s-au ferit ca de foc de forta protestelor cu miez sorosist. Faptul ca guvernul (Dragnea) Dancila a ridicat manusa protestatara mie imi zice ca Dragnea are niste promisiuni mai tzapene din oarece directii decat „democratie, dreptate si adevarul natiunii”.
    „Aud că domnul Iohannis a dispus sesizarea procurorului general privind intervenția jandarmeriei. Ce ar fi vrut oare domnul președinte, să se lase omorâți de adepții lui Grosu. Eu dacă aș fi fost ministru de interne sau șeful jandarmeriei, după atacarea jandarmilor aș fi anunțat prin megafoane că din acel moment protestul este suspendat, as fi dat un termen de 30 de minte pentru evacuarea locației apoi aș fi pus tunurile cu apă pe toți cei care se mai găseau în fața forțelor de ordine și se se îndepărtau de ei. Așa trebuia procedat.” – da, domnule colonel, dar dumneavoastra aveti coloana vertebrala. Ce asteptari aveti de la sefuletii aia care au painea si cutitul in mana atat timp cat vrea Stapanul Inelelor serviciale?
    ” Noi nu avem președinte, nu mai avem armată, nu mai avem suveranitate, nu mai avem independență, nu mai avem resurse, nu avem guvern chiar dacă avem miniștri, nu o să mai avem nici țară. Atunci pentru ce ne batem între noi?” – nu ne batem intre noi, d-le Neacsu, ne bat altii cu mainile noastre.

  25. Cu permisiunea gazdei noastre,dl.col.Marin Neacșu,am să dau rezultatele unui recent SONDAJ.
    Iată,cum au răspuns concetățenii noștrii când au fost întrebați despre personalități istorice:
    1.ȘTEFAN CEL MARE____10%;
    2.MIHAI VITEAZUL______8%
    3.VLAD ȚEPEȘ__________6%;
    4.MIHAI EMINESCU______5%;
    5.N.CEAUSESCU_________4%
    SIMONA H…………..
    6.BRÂNCUȘI____________3%
    NADIA C……………

    *Profit de această intervenție,pentru a vă ura cu ocazia Sf.zile de mâine,d-voastră și celor dragi,sănătate și tot binele din lume!
    Să trăiți că ne trebuiți!

  26. Ifrim

    La multi ani,sa traiti cu numele!

  27. Susanu

    Salutari. La multi ani sanatosi si linistiti. Bafta si noroc bun mereu.

  28. Bostin

    Proasta ”Veorica ” sluga talharului Drac -nea nu are comparatie cu nimeni e prostia pura .Oricum e prea tarziu colonia nu mai poate fi salvata de la colapsul Drac- nea Sa furat si praduit tot.Suntem praf si pulbere și datori ca colonie pe mii de ani.Cacofonie intentionata,

  29. Bostin

    Cumplit ce grenade cu gaze de lupta CS clorobenzal . interzise si in razboi au folosit impotriva civililor .Nici Erdogan nu a indraznit sa le folosesca impotriva kurzilor.La Realitatea tv au aratat tuburi de grenade folosite gasite in piata Victoriei.Drac- nea a declarat razboi sclavilor .La haznaua 3 si Ghita tv tacere totala.In loc sa izoleze ultrasii iau gazat pe toti.Se recunosc peste 500 de râniti grav ramasi cu sechele pe viata.

  30. Titi

    @Neacsu, @Gerula, cu evenimentele din ultimile zile, a trecut neobservat un comunicat pe Fb, din 10.08, semnat de Presedintele Forumului, dul Gral Gropan, in care anunta ca pe 20 august o delegatie a asociatiilor militare este asteptata la sediul MApN pentru finalizarea proiectului Ordinului pentru sprijinirea asociatiilor militare de utilitate publica. Poate sunteti interesati..!

  31. Geofreeland

    “Sprijinirea asociațiilor militare de utilitate publică”? Poate primim lămuriri vis a vis de “utilitate publică”. E demențială expresia coroborată cu militarii. “Utilitate”? “ publică”? Eu nu înțeleg mișmașul, trocul, vrăjeala, toate într-o ce? Cui servește? Militarilor? Cu ce? Abrogarea ordonanțelor ne interesează, drepturile militarilor, recunoașterea profesională, demnitatea și onoarea militarilor țării, respectul pentru armată în general…Cam asta e problema. Nu utilități publice, gen servicii, gaze, canalizare, iluminat, trafic rutier, medicale…Cum poate servi un militar într-o utilitate publică? Să ce? Să le povestească nepoților despre tradiții de luptă, de evenimente istorice și Comemorări educative? Nu cumva înseamnă o aservire unui politic prin obediență mituită financiar? Noi, militarii trebuie să ne constituim în asociații care să apere militarii de abuzurile politicienilor. Simplu. Restul ține de educație. Asociațiile militarilor sunt un vârf de lance opozabile devierilor politice. Atât. Ei au nevoie de noi, până acum ne-am luptat cu ei, ne-au umilit, și vor continua, opinia noastră are expertiză. Ei au nevoie de noi. Dacă vor vot. Restul e abureală.

  32. Bostin

    Votul vulgului trepanat tv se ia usor in colonie prin softul de la BEC si prin vrâjeala clasica cu ”mariri” de 100 de lei topiti rapid prin inflatie.. Nu au nevoie de militari reervisti.

  33. Un art.apărut azi pe SITE-ul,SCMD și se intituleză…”DESPRE NEGOCIERI”.
    Merită citit!

  34. Titi

    @Nicolae, l-am citit si am observat cat de „unite” sunt asociatiile rezervistilor militari !
    Dul Dogaru uita ca OuG.nr.59/2017 are inca 6 articole cu referire la ceilalti beneficiari ai pensiilor de serviciu si partea contributiva a pensiilor este platita de la BAS, inclusiv pentru magistrati, si in acest domeniu LOV chiar are competente.

  35. bazil

    Multe si cornute sunt smecheriile celor de la casele de pensii(hunele, nu toate). Bunaoara , faci actualizarea pornind chipurile de la origini adica de la 01.01.2016. Aplici 15% din aproape nimic si rezulta o oarece crestere(in unele cazuri oleaca mai mare decat indexarea de 5% pe care au luat-o toti dar absolut toti tzivilii inclusive aia cu pensii de 5 cifre ori mai mari!), apoi spui: in 2016 se aplica doar una dintre asa zisele cresteri si iti taie cei 5% de care au beneficiat toti.Apoi vine 2017 dar ei, cotierii , spun: pai cresterea fonktziei de 15 % a fost deja aplicata cu :succesuri ” , anticipat in 2016, facandu-va o favoare(care o fi aia ca oricum cresterea , daca ar fi crestere opereaza din 30.06.2017) ?????Iar in 2017 nu primesti nimic doar praful de pe toba, deoarece actualizarea s-a facut deja iar de alta indexare nu mai poate fi vorba in 2017! Si multi tolomaci scriu ca e normal asa ceva, e logic si legal!

    Pentru „tolomakis”; Mai baietzei taitzei, cresterea „fonktziilor” s-a facut la 30.06.2017 deci acesta e punctual de plecare, nu 01.01.2016! Se iau frumos toti parametrii valabili la 31.12.2016 (grad, functie, vechime, sporuri etc) si se opereaza , conform legilor valabile la 30.06.2017 , cresterile de rigoare! Am spus 31.12.206 deoarece indexarea din 2017 de 5,25% posibil sa nu fie luata in calcul, cf L223, deci am exclus-o.Se compara pensia astfel actualizata cu cea in plata si se aplica teorema cuantumului mai avantajos! Capisci?

    Cat priveste cererile de actualizare acestea trebuiau (ori chiar trebuie) inaintate cf. art 60 din L223 , chiar amendat cu art. 40 din OUG 57/2015! Art. 60 se refera strict la actualizare! Smecheria cu alegerea ” pe vecie” sustinuta de multi se refera doar la art. 28 cel cu recalcularea si acolo se spune ca nu ai voie sa iti alegi o alta perioada( incorrect si acest aspect avand in vedere ca regulile jocului s-au schimbat in timpul jocului !!!!!!).Art. 60 din L223 este amendat de OUG 57 numai si numai prin abrogarea alin.2 , in rest ramane alin. 1 care la pct.a) spune clar ce trebuie sa faca rezervistii in vederea actualizarii- a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu și a mediei soldelor de funcție/salariilor de funcție îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la ——cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi-; Nicaieri nu se spune ca acele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate sunt battute in cuie!

  36. În afară de asta,d-le @Titi,trebuie să le reamintim vremelnicilor politicieni,inclusiv d-nei LOV,că militarii sunt în slujba patriei chiar și după ce au trecut în rezervă și au fost obligați pe timpul când au fost activi să suporte unele privațiuni militare deloc ușoare.
    Asta nu înțeleg,ei,
    politicienii.Numai cei rău voitori,rău intenționați,se fac că nu
    cunosc astfel de lucruri.
    Spre deosebire de alte categorii de beneficiari ai pensiilor de serviciu militarii sunt cei mai bine plasați în această zonă a obligațiilor făță de țară,chiar și în rezervă.
    În ceea ce privește contributivitatea,avem și noi o contribuție destul de importantă până în 2001,chiar și după sub altă formă,Pensia Suplimentară,care se pierde la calculul pensiei prin plafonare la 85% din Baza de Calcul,în special pt.cei care au vechime cumulată de peste 36 ani,unde pierd treptat această PS.Iar cei cu vechime cumulată de peste 45 ani o pierd in totalitate.
    Oare!Asta am fi meritat după o viață de privațiuni?
    Să ne reamintim ce campanie de publicitate s-a făcut acum un an la Tv.pe seama noastră,a pensiiilor militare.Nu mai insist se cunoaște destul de bine.

  37. gheo

    De acord cu analiza dvs dar, dar, daca milioane de romani „platesc gras” statul care ii reprezinta cu tot cu institutiile lui, DE CE, exista „inca in libertate”, indivizi mai degraba „animale” care abuzeaza fizic, psihic si sexual femei, copii, talharesc in stil mai degraba barbar de secol „I sau II de dinainte sau dupa e.n., astea fac parte tot din „normalitatea unor institutii ale statului roman ?. Aceia nu sunt „gazati sau intervine „conjunctura , mama ei de conjunctura !!!”. Analiza anumitor fenomene este extraordinar de complexa, daca aperi jandarmeria care de fapt a aparat la ora actuala „partidul care indatoreaza statul roman” pentru pomeni electorale cu imprumuturi uriase, astronomice, dispretuiesti „un popor care ramane dator vandut pentru 7 vieti dupa plecarea PSD-ALDE, nu ca ceilalti politruci ar fi altfel, sunt la fel ca acestia. Apoi, cand privesti actuala situatie, toti sarlatanii politici , se stie, intretin in permanenta intentionat, o masa uriasa de romani intro saracie profunda pe care-i folosesc ca „masa de manevra la vot”, romani care nu stiu si nici nu vor sti NICIODATA cum se traieste „decent” intradevar. Jandarmii … au fost folositi acum doar ca unelte de politicieni pentru apararea propriilor interese, unii dintre ei, probabil, considerandu-se in conflict cu „hoardele de suporteri din fotbalul romanesc. Imi cer scuze daca atac un subiect bine stiut de dvs, fiind fosti militar in mod sigur stiti ca se „invata” despre razboiul psihologic, masinaria infernala a manipularii, din pacate, politicienii romani, astazi folosesc din plin, aceasta „masinarie infernala a manipularii impotriva propriului popor, propriilor alegatori” fara nici un fel de remuscari. Daca un partid politic este atat de „inconstient cand conduce astfel tara”, de ce nu ar avea voie niste manifestanti sa fie si ei inconstienti ???”, care ii diferenta, de ce unii sa fie aparati bine in spatele zidului de jandarmi inarmati de razboi iar ceilalti gazati ?, si politicienii si jandaramii platiti bine, in bloc de … ultimii, de cei gazati !.