Mesaj din cuiul cătării : Ce știți voi despre armată?

Categoria Despre Armata

Se apropie termenul , 20 Septembrie, întâlnirea de la CCA a reprezentanților forumului Structurilor asociative  ale militarilor, cu politicienii responsabili (dacă vor veni). A fost invitat și președintele Iohannis, dar până la ora asta, pe agenda sa de lucru, pe data de 20 nu apare nimic. E semn bun, sau prost? Depinde ce va face, dar mi-e teamă că va apărea  o  plimbare pe bicicletă cu copii SPP-iștilor  cine știe prin ce parc din Mărginimea Sibiului.  O veste proastă este că celebrul cuplu Bă-Bă  nu s-a implicat cu nimic în organizarea acestui eveniment, au lăsat totul pe umerii domnului general Gropan, sperând ca acesta să clacheze. Țeapă! Personal consider că nu va fi cine știe ce sfârâială, depinde cine va veni, dar dacă va fi doar Fifor, Solomon, Căprar, Nasta și Jianu, e pierdere de vreme. Dar odată stabilită întâlnirea mă așteptam ca toți liderii asociațiilor constitutive ale Forumului să pună osul la treabă. Se pare că nu a fost așa, mai vedem pe 20 ce și cum Pe de altă parte, exista teama că nici rezerviștii nu se vor mobiliza și ne vom trezi cu sala goală. Din fericire pericolul a trecut, la această oră sala este plină, îmi e teamă că vor da pe dinafară, așa că acuma mă aștept ca și cuplul Bă-Bă  să acorde un interes sporit și să se … anunțe pe lista oratorilor, pentru că au șansa să îi asculte 300 de militari și să pretindă că vorbesc în numele lor, ca să își ridice  cota în fața politicienilor cărora le-au lustruit clanțele până acuma. Aștept să văd când îi vor lustrui și ei stelele colegului Oprea, că le-a cam luat-o Dogaru înainte.

După ce am trimis câteva materiale spre inspirație și informare conducerii Forumului, după articolul privind ”Parlamentul ca afară, militarii de ocară”, am decis să transmit ”înalților oaspeți” un mesaj pe care îl supun avizului cititorilor. Intenționez să dau citire acestui mesaj dar o voi face numai dacă voi avea suportul a cel puțin 10000 de cititori de aceea intenționez să postez un sondaj prin care voi cere celor ce citesc articolul, să voteze dacă doresc ca acest mesaj, -care nu e deloc amabil sau plăcut pentru cei cărora li se adresează, să fie citit la acea întâlnire, cu toate riscurile, inclusiv ca domnii să se supere pe sat. Așadar vă rog să citiți mesajul și să votați. Vă rog să nu votați de două ori. Nu vreau like, vreau vot, ca să pot spune andrisanților că mesajul vine din partea a 10000 de rezerviști, nu reprezintă un moft al meu. Vă aștept.

 

Stimați domni politicieni și guvernanți!

Colegii din conducerea Forumului Structurilor Asociative din apărare ordine publică si securitate națională s-au chinuit să întocmească niște informări și baze de date cu care speră să vă convingă că Apărarea României pe timp de pace și război nu se poate face cu militari cu pantalonii rupți în fund,ca la 1877,  cu coase și topoare ca la 1916 și cu moralul la pământ, ca acuma. Așa se fac numai grevele răscoalele  și revoluțiile, citiți istoria și veți vedea că am dreptate. Asta vreți, acolo vreți să împingeți armata română? Aveți grijă să nu vi se îndeplinească obiectivul, sunteți foarte aproape de reușită.

Apărarea unei nații, a unei țări,  se face cu o armată bine structurată, educată, organizată, înzestrată, hrănită, plătită și mai ales determinată, gata oricând să își apere țara și, de ce nu, și clasa politică, cea care îi conduce destinele. Cu toate asigurările date de ministrul apărării, sau de președintele țării, cu diverse ocazii festive, situația armatei dar mai ales a apărării țării este în colaps. Nu puteți nega acest lucru pentru că chiar cei enumerați mai sus au declarat că avem deficit de mii de cadre, mai ales ca urmare a Ordonanței 59 care a decimat armata și celelalte structuri din apărare și siguranță națională, au spus-o prim- miniștrii de la acea vreme, miniștrii apărării de atunci și chiar și domnul Fifor, sper să își mai amintească. Aviația militară  nu are cu ce să își asigure nici supravegherea aeriană, dar să mai și apere ceva, cu toate eforturile de mărirea bugetului apărării. Suntem țară cu ieșire la mare, dar nu avem cu ce ne lăuda, suntem în situația Ungariei în cel de-al doilea război Mondial, care era condusă de un amiral, dar nu avea marină. Din punct de vedere militar nu  mai producem nimic în afară de provocări verbale sau lamentări că suntem amenințați de ruși.Vă  certați  între voi încercând să mulțumiți diverși producători sau dealeri de second-handuri de la care achiziționăm pe recompense grase și la prețuri de iahturi de lux, fregate de doi bani care se rotesc pe mare și pe burtă ca să avem piese de schimb. Faceți  jocurile diverselor și diverșilor ”investitori” care își vomită pur și simplu resturile de echipamente și tehnică pe singura piață gata să accepte orice numai să iasă procentul de șpagă devenit deja celebru.

Am devenit nu numai groapa de gunoi a Europei ci și poligonul de încercare al tuturor alimentelor  cancerigene, medicamentelor inutile  și pestelor de pe toate continentele. Mai rămâne să devenim și poligonul de încercare al armelor psihotronice, neconvenționale,  geo-climatice (dacă nu cumva deja le experimentăm) ca să putem fi numiți fără a putea contesta cineva, cobaii Europei. Asta pentru că și în timp ce clasa politică se ceartă pe putere pe care totuși nu o vrea nimeni, doar o revendică într-un mizerabil circ mediatic, apărarea țării este lăsată la îndemâna unor interese străine care nu vor altceva decât să își vândă tehnica militară unor incapabili sau inconștienți, pentru a-și apăra propriile interese în zonă, nu pacea în lume cum proclamă.

Din când în când vă amintiți că suntem în anul sărbătoririi Centenarului Unirii și mimați patriotismul participând la câte o tăiere de sfert de moț  pe  un cap de pod peste un pârâu format la inundații.

Unii dintre dumneavoastră sunteți membri plini (de aere)  sau prin corespondență ai  unor comisii parlamentare sau ministere: repetenții și agramații la învățământ, filozofii și puturoșii  la muncă, condamnații la justiție, trădătorii la servicii, inapții combatant  și căprarii la apărare, și așa mai departe, parcă în bătaie de joc. Nu trebuie să analizezi prea mult aceste aspecte ca să îți dai seama că nimic nu e întâmplător și că decidenții la anumite niveluri sunt așezați pe criterii nu de competență, ci de incompetență crasă, sau cu probleme grave de moralitate și legalitate, tocmai pentru a putea fi manevrați și a nu putea ridica pretenții. Nu e nevoie de confirmare sau infirmare, se vede din cea mai îndepărtată galaxie.

Unii dintre dumneavoastră au auzit de armată de la tv sau din balivernele și afirmațiile manipulatoare ale doamnei Olguța Vasilescu. Așa v-ați format părerea că militarii au pensii speciale iar dumneavoastră pensii de serviciu, că pensiile lor sunt nesimțite, iar ale dumneavoastră binemeritate. Da o pensie de 1500 de lei primită pentru 4 ani de somn alături de domnul  Goțiu este normală,  în timp ce aceeași sumă pentru un militar angajat cu plămânii plini de nisip afgan, pentru 20 de ani de instrucție,  este exagerat de mult și trebuie înghețată, nu are dreptul la actualizare că ar deveni exagerat de nesimțită. Cine v-a pervertit mințile în halul acesta domnilor, fantoma lui Ceaușescu? Schimbați sediul Parlamentului, cel actual  este nociv, v-a  dezumanizat complet.

Alții, inconștienți sau pur și simplu sfidători, anunță că încă au acasă pistolul mitralieră cu care s-au jucat în Decembrie 89, poate au și rănit sau ucis vreun ”terorist” care venea din schimbul 3 și ar vrea din nou să îl ia să facă ” curățenie” cu el. Astfel de oameni fac legile în România și stabilesc destinele armatei. Dacă un militar ar fi făcut o asemenea declarație, ar fi fost încătușat a doua zi,dar politicienii nu, ei sunt doar plimbați cu cătușe la mâini pentru a da bine la CV, căci nu ești bine văzut și nu prinzi loc pe liste la alegeri dacă nu ai defilat cu butoni sau nu ai cel puțin un dosar de cercetare. Cei deja condamnați cu suspendare sunt declarați eroi, au primit și vor mai primi medalii de la domnul Oprea pentru că ei au suferit pentru partid.

Ce știți dumneavoastră despre armată, în afară de faptul că o puteți călca în picioare fără nici o teamă, știind că militarii nu se pot răscula, nu pot protesta, nu pot face greve, nu pot bloca anul de instrucție, nu pot refuza ordinele, misiunile, de multe ori cu sfârșit tragic, nu pot nici măcar să protesteze pe scările instituției, ca magistrații. Nimic altceva și nici nu vă interesează. Știți că armata este singura categorie socială care nu poate protesta, face scandal și nu are cu ce să vă preseze, sau controleze, cum o pot face magistrații, polițiștii, cei din servicii, STS,  așa că dați în militari,  că și așa sunt ai nimănui, ministrul apărării nu este al  lor, este ministrul partidului care l-a pus în funcție, așa că apără interesele partidului, nu ale militarilor. Așa se face că ministrul muncii modifică legea pensiilor militare, iar o altă doamnă din partid, fără atribuțiuni speciale, probabil din plictiseală, înființează secretariate pentru gestionarea rezervei armatei, deși nici una din ele nu are atribuțiuni privind apărarea cunoscându-se că lLegea346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale,  la articolul 5 (1)c,  prevede:  ”(1) Ministerul Apărării are următoarele atribuții și responsabilități: c) elaborarea proiectelor de acte normative privind apărarea țării”. Nici una din cele două doamne de partid nu este ministru al apărării dar cu toate astea își permit să se amestece în problemele apărării rezervei și pensiilor militarilor, sub privirile blânde ale Ministrului Apărării Naționale care nu are nici măcar curajul să admită că totul se face cu știința sa. Așa s-a ajuns că nici ofițerii, generalii, șefii de categorii de forțe și structuri din armată nu îndrăznesc să miște în front sau să comenteze, de teamă că își pierd scaunele, gradele, locul de muncă, cariera. Ați transformat, prin politica dumneavoastră, armata într-o căpiță  de militari de paie care se pierd în vânt la prima furtună,  în care prima grijă este teama de a nu-și pierde pâinea iar a doua aceea de a-și găsi o proptea politică prin care să promoveze.

Mă întreb de ce mai tot cerem să ne întâlnim cu dumneavoastră când totul este atât de clar. Poate din teama de a nu fi nevoiți să apelăm la metode mai puțin ortodoxe. Nouă ne e teamă să apelăm la ele. Dumneavoastră nu ?

Data de 10 August a produs mai multă îngrijorare decât ar fi trebuit, cu mai puțin efect decât ați fi meritat. Ia încercați să vă imaginați 100 000 de pensionari aparținând structurilor din apărare, ordine publică și siguranță națională, ieșiți la o plimbare prelungită în Dealul Spirii sau al Arsenalului, cum vreți să îi spuneți.  Pe cine veți trimite să îi împrăștie, pe foștii lor subordonați, colegi sau chiar copii și nepoții care au îmbrățișat aceeași meserie? Mă îndoiesc. Pe mineri? Nu ar mai veni, au mai venit și au fost condamnați sau aruncați în Olt  la Stoienești. Poate veți apela la trupele NATO, că tot se antrenau călărașii de la Kogălniceanu în lupta împotriva mulțimilor. Dar nu e încă momentul să intervină. Deocamdată au alte sarcini. Ce veți face atunci stimați dregători? Faceți un exercițiu de imaginație și încercați să vedeți pe unde veți scoate cămașa. Nu luați aceste cuvinte ca o amenințare, nu este o amenințare, este un îndemn la reflecție și   o întrebare. O simplă întrebare, ca celelalte 41 trimise domnului ministru Fifor,  care le-a tratat cu dispreț și bătaie de joc. Cred că se apropie cu pași mărunți și repezi timpul  când va exploda mămăliga. Știți și domniile voastre asta. Dacă vă faceți socoteala că ați strâns destul și nu e mare pagubă dacă nu veți mai fi aleși, e o socoteală proastă. Nu vă spun de ce, vă las să aflați singuri.

Și ați mai comis o crimă, pe lângă distrugerea armatei, ați distrus un alt pilon al dăinuirii neamului, ați transformat Moromeții și Ionii satelor, făcându-i să vă vândă pe nimic bucata de pământ sau să o lase în pârloagă, pentru a fi cumpărate de câte un Guliță ajuns mare moșier  de partid, dându-le ajutoare dar și alea condiționate de voturi din 4 în 4 ani. Cine vă va mai apăra scaunele în caz de război, când armata mică a ajuns la sapă de lemn, rezervă nu mai există,  iar ”oastea cea mare” nu mai are nici coase cu care să iasă la război, dar nici pentru ce, că nu mai au pământ? Armata de mercenari care s-a pripășit prin bazele militare? Păi ăia luptă pentru ei, nu pentru noi.  Cine are impresia că își va vărsa sângele un american pe pământul ăsta altfel decât în accident de circulație sau în încăierări prin baruri, se înșeală.

În final am  o singură întrebare: Ce știți voi despre armată?

PS:  Nu spun ”dumneavoastră”pentru că de la întâlnirea impertinentului deputat Solomon (ca să citez un adevăr vasluian)  cu domnul general Gropan pe care l-a tratat ca pe un șofer de taxi care cere ciubuc, nu ca pe un general al armatei române, am decis să vă consider pe toți, ”mușchetari” pentru că acționați toți ca unul și unul pentru toți. Ar fi putut imberbul Solomon să respecte măcar vârsta sau studiile domnului general, dacă nu și gradul, pentru că de la un simplu soldat nu te poți aștepta să cunoască gradele. Apropo, domnule Solomon,i-ați spus domnului Coarnă că vă trebuie medicii pentru că sunt căutați … afară, susținând că pe polițiști nu îi caută nimeni. Pe militari, domnule Solomon, tot afară, acolo unde îi trimiteți dumneavoastră, politicienii,  îi caută gloanțele, minele și rachetele, dar pe dumneavoastră, politicienii, cine vă caută în afară…. de mascați?   Și spre deosebire de ceilalți colegi eu nu mai aștept răspunsuri de la dumneavoastră,  m-am lămurit, aștept fapte. Iar la fapte, vom răspunde tot cu fapte. După legea Talionului.

Aș fi vrut să scriu un cuvânt și președintelui CSAT, comandantul forțelor armate, dar noi rezerviștii, deși l-am căutat și i-am trimis memorii și invitații la discuții, nu am reușit să îl întâlnim, probabil are altă armată, așa cum are și o altă Românie, pe care a câștigat-o la alegeri,  ascunsă prin munți pe undeva, pe care o bagă în seamă. Am constatat doar că are ONG-urile lui, magistrații lui,rezistenții, de care se interesează, chiar porcii  lui, cu  sau fără pestă, dar armata nu face obiectul interesului său. Asta este.De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Pentru acei dintre dumnevoastră care se vor simți oarecum lezați de acest mesaj, vă asigur că termenii folosiți sunt de 10 ori mai blânzi decât cei cu care vă gratulați între dumneavoastră în declarațiile politice din Parlament și în campaniile electorale. De altfel poreclele pe care vi le-ați dat unii altora, spun totul: Chiorul, Șobolanul Rozaliu, Prostănacul, Bufnița, Mitralieră, Auto, Năstase 4 case, Bunicuța, Ambramburica, Goluța, Țapul nu sunt inventate de noi, militarii ci sunt amabilități din vocabularul politic. Acesta este clasa politică a României și bănuiesc că sunteți mândri de ea. Noi nu !

https://adevarul.ro/locale/vaslui/cine-deputatul-solomon-pesedistul-impertinent-comisia-munca-intampinat-aluzii-mortuare-barlad-doi-prim-ministri-romaniei-1_5820705c5ab6550cb8490f2f/index.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

79 Raspunsuri la Mesaj din cuiul cătării : Ce știți voi despre armată?

  1. dora

    Am votat, sunt de acord!

  2. COMAN SANDU

    CORECT.De acord cu cele expuse ! Propunere – Ministrul Apărării să fie numit ,innddiferent de guvernul acceptat de președinte,cel care ocupă funcția de Șef S.M.G.Acesta să se subordoneze președintelui statului și numai financiar să depindă de primul ministru. Orce altă subordonare,inclusiv parlamentară,înseamnă că ARMATA este politizată.

  3. Ana Ioan

    Sunt de acord dar ma indoiesc ca veti fi lasat sa il cititi in fata leprelor psd-iste!

  4. Farcas Gavril

    La luptă camarazi!

  5. Dragos Icleanu

    De acord.Sunt nr2.Sa ne punem si numere pe masura ce votam sa vedem daca ajungem la 10.000.

  6. Rosu Ancu

    De acord.

  7. Vasile trif

    Excepțional mesaj! Sunt foarte de acord! Să li se citească la toți în fața! Era și timpul ca bărbații adevărați ai neamului să ia atitudine, distrugerea țării este reală și gravă! Înaltă considerație!

  8. Liviu Fulga

    Adevărat!

  9. Liviu Fulga

    Votat!

  10. Bostin

    Sunt de acord.

  11. sorin

    Am votat. Tot inainte, nu va lasati.

  12. Bejan Ghiorghe

    Nu sunt de acord cu forma actuală deoarece veti face un mare deserviciu militarilor,activi si din rezervă.De altfel,toate problemele sunt reale,dar consider că tb.insistat mai multe pe situatia dezastroasă a pensiilor(cu mai multe exemple).Este bn să renuntati la a da lectii politicienilor(deși le merită)că nici nu le vor asculta dar cred că nici nu sunt prea ascultători, ei fiind niste executanti fideli ai lui Dragnea.
    Cu deosebită stimă pentru toate eforturile Dumneavoastră, vă citesc si vă admir.

  13. Minciu Gheorghe

    De acord..

  14. Marcel

    Vreau și eu să votez dar nu am Facebook.:(

  15. Imi

    Al 5-lea. Ce poate fi mai clar de atat?! DA.

  16. Grigore Ion

    Da, sunt de acord.

  17. neacsu marin

    @Ana,
    Nu vad cine m-ar putea impiedica.

  18. Popa Dorel

    Pocii cu pesta porcina(e de actualitate) nu”gripa aviara”. Cer scuze pentru interventie.

  19. neacsu marin

    @Dragos,
    Nu e nevoie sa ne numerotam, nu se dau carnete de partid,important e sa fie intr-un numar care sa justifice.. riscul pentru ca e posibil ca unii dintre factorii….importanti, sa fie foarte deranjati si sa refuze sa mai dialogheze cu noi, pe motiv de orgolii si atunci vreau sa le pot spune ca asta e mesajul a cel putin 10000 de rezervisti, sinu e vina rezervistilor.Num[rul nu e irealizabil, am avut articole care in 2 zile au atins 10000 de vizualizari, deci se poate.

  20. neacsu marin

    @Marcel,
    Nu pe facebook se voteaza ci aici. Vedetiin dreapta paginii, sus scrie sondaj de opinie, dati clic pe Da sau pe Nu .

  21. neacsu marin

    @Bejan Ghiorghe,
    Si eu m-am gandit , si am si spus ca e posibil ca mesajul sa i… deranjeze si sa ii faca sa ne urasca si mi mult, dar oricum la dragoste nu ne putem astepta din partea lor. Daca vor misca ceva vor misca din nevoie, fortati, nu din constiinta sau remuscari. Orice am face noi, ei vor decide ce e in interesul partidului iar daca noi tot cerem mila in loc sa e-o impunem, nu vom castiga nici macar respectul de sine. Mesajul e totusi muuuuuuuuuuuuuuuult mai decent decat ce apare pe numerele de inmatriculare ale unor masini sau pe bannere la proteste. Sa zica mersi ! Daca 10000 de oameni, vor vota pentru, asta e. Dar daca 20% din votanti vor spune nu, voi medita asupra oprotunitatii. Nu eu decid.

  22. Edmond MILEA

    De acord, cu rugamintea de a-l reciti si face mici corectii de forma, caci fondul asta este. Felicitari, Marin Neacsu!

  23. neacsu marin

    @Edmond Milea,
    Am tot timpul, dar daca vezi ceva, arata-mi, mie imi poate scapa, eu citesc ce am vrut sa spun, nu ce am scris, cunosti fenomenul.

  24. Popescu IOan

    Sunt de acord.

  25. Am votat,Da
    Felicitări,d-le col.să ne
    trezim odată!

  26. neacsu marin

    Votati pe sondaj, nu spuneti ca sunteti de acord.

  27. Marian Stoica

    Sunt de acord. Votat.

  28. CHEROMIG

    VOTAT !
    MULT SUCCES !

  29. Ion Oblemenco

    VOTEZ

  30. Geofreeland

    România a devenit un focar inflamat de interese ca niciodată. De-abia acum cu globalizarea țara noastră e hărtănită, jefuită și depopulată forțat. Resursele ei fabuloase (aur, petrol, gaze, metale rare, bazin hidrografic, păduri, pământ fertil etc), poziția geostrategică și spiritualitate profundă în interferențe de civilizații sunt obiective majore și ținte ale cui vreți din marile așa-zise puteri la vedere sau subterane. Un stat slab, blamat de orice funcționar european, acuzat de o corupție întreținută prin corupători străini, cu o justiție impotentă și politicieni lipsiți de patriotism. Cam ăsta e modelul de stat „lăsat” să autentifice năvălirea „valorilor europene” mai ceva ca năvălirile barbare, distrugând o nație, deposedând-o de subzistență, ștergându-i istoria și defăimându-i cultura, depopulând-o ca după un cataclism devastator. Armata țării a luptat o istorie pentru ființa națională, glie și viitor. Armata era poporul ridicat să-și apere țara. Baza armatei erau militarii. Stimați pentru onoare, demnitate și sacrificiu, model și îndemn de respect, siguranță a cetățeanului pe care îl apăra. Azi…Azi… Mi-e greu să descriu o realitate a pierzaniei. Fără economie proprie și oameni încorporabili, o armată este lipsită de logistica de susținere și e incapabilă să facă față unui risc potențial existent. Evoluția tehnologică militară și beneficiarii ei, militarii, pun armata printre marile priorități ale unui stat. Militarii sunt simbolul de încredere al unui popor. Să privim în jur, o țară puternică are o economie puternică, o armată puternică, o bunăstare a cetățenilor. Cine sunt responsabili de o astfel de viziune dacă nu politicienii? Cei adevărați, patrioți, nu năimiți de mucava, marionete animate de orgolii și dobândire de avere, orbi și insensibili la viața cetățenilor care îi plătesc să le reprezinte interesele. Cam asta e. Urlăm din rărunchi „Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte…” imn național. Ipocrizie națională, nimeni nu se deșteaptă. Mai bine Marseilleza, „la arme, cetățeni, formați-vă batalioanele…” deși pare un imn atemporal rămâne un imn veșnic valabil unei marii puteri. Militarii țării nu se compară cu nimeni și nimeni nu poate înjosi un militar, darmite o armată. Numai a țării.

  31. bratu

    Excelent mesajul si de bun simt.Trebuie sa inteleaga ca nu santem niste mosi senili care cersesc de la psd

  32. Goia Augustin

    Sunt de acord.Votat.

  33. Bostin

    Sa raspunda penal pentru tradare toti fostii ministrii ai apararii din 90 pana acum conf Constitutiei. ARTICOLUL 54
    (1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.
    (2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege.

    A

  34. Vladimir Putzin

    @ Marincă,
    la atatea sfaturi câte ai primit, mai ia si unul de la mine: bagă sus in dreapta si un contor ca sa se vada cum merge sondajul de opinie. Cred ca acesta ar stimula mult pohta cititorilor tăi de a vota.
    Succesuri prieten drag !
    PS Eu am difuzat si la toti cei cuprinsi in lisata mea de Messenger articolul cu invitatia de a participa la vot, fapt pe care-l recomand si celor care imi citesc aceste randuri.
    O zi bună tuturor !

  35. Vladimir Putzin

    @ Marinica,
    scuze, acum am vazut contorul.
    In rest ramane cum am stabilit.

  36. Sergiu

    Votat. Dar credeți ca va veni cineva de „sus” la această întâlnire? Slabe speranțe. Trebuie mers peste ei.
    Mult succes !!!

  37. Andrei

    Era și timpul…de așa lideri avem nevoie.Cum să nu te motiveze un asemenea mesaj-imbold să iei atitudine față de o clasă politică bolnavă și aservită altor interese?… Tot înainte! Votez

  38. akord_75

    Am vazut,am citit,am votat.
    As fi preferat totusi sa-mi pot da macar gradul numele si prenumele(eventual cu semnatura electronica si nr IP) asa ca sa fie treaba serioasa
    PS Poate ma „ienervez” pierd 2 zile schimb IP-ul din static in dinamic si cu oboseala multa semnam eu de vreo 9900X(asta a fost o gluma) aia cu personalizatul semnaturilor am spus-o la modul serios.
    PPS Imi doresc dar totusi imi este si greu sa cred ca se vor strange 10.000 de semnaturi pana in 20 sept.Fara a fi pesimist eu spun cu parere de rau ca NU se vor strange.Site-ul e prea putin vizibil,pensionarii prea precauti/fricosi/automultumiti/comozi siiii….mai sunt efectiv doar 4 zile pana in 19(inclusiv) din care si o sambata si o duminica.Deci ce mai ramane pt a strange 10.000 de semnaturi? Aproape nimic!!Aproape ca ma gandesc domnule Neacsu ca ati facut-o intentionat pt ca semnaturile SA NU POATA FI STRANSE…..sau sunteti un idealist convins.Eu sunt mai pragmatic,inclusiv prin natura meseriei

  39. Iată că cineva a votat „Nu”(singurul vot).
    Cred că este LOV.

  40. akord_75

    @Nicolae
    „NU” cred ca a votat Bejan Ghiorghe dupa cum singur afirma dansul mai sus.Este parerea dansului si eu o respect…..ar fi fost culmea sa ne intoarcem la „iepoca” unanimitatilor

  41. IKUSHIMA

    Mesajul e foarte bun și atinge o multitudine de aspecte, dar după părerea mea, este mult prea lung și mă îndoiesc că o să aibă răbdare să-l și asculte. Poate ar fi bine să-l structurați puțin pentru a-l mai scurta. N-ar fi rău să-l citiți și să vă cronometrați cât timp durează citirea lui. In astfel de întâlniri cu mulți participanți, oamenii nu prea au răbdare, deși problemele sunt de inters și sunt reale.

  42. Neacsum

    Ikusima,
    Nu dureaza mai mult de 3minute.

  43. Iulian MARES

    Afirmativ!

    PS-constat că magistrații fac proteste în spațiul public și legea interzice!
    Militarilor le este rușine?

  44. Iulian MARES

    Afirmativ!
    Votat!

  45. kis viorel

    Lungaaa ca o zi de vara sau ca o flatulatie in cizma crapata de vreme a unui general harsit.Sun cateva adevaruri imbracate intr-o poleiala ieftina de cuvinte intortocheate ce se vor a „suna din coada”.Da, era buna ,pe vremuri la adunarile de partid cu asistenta de la forul superior.Acuma ar trebui ceva scurt, clar si concis, ce din 10 fraze sa exprima 100 de idei,asta e un fel de zacusca cu …”muci in fasole”.Stiu ca vanitatea d-lui Neacsu nu-mi va da posibilitatea sa o vad publicata, dar, sunt convins ca o va citi si -si va da seama ca pe acesta bloaga este un biet cocos jerpelit dar, care, se da mare in fata unor gaini cu…gripa aviara.

  46. florea vasile

    Mesajul este prea lung și cam diluat. Când mergi la o negociere nu jignesti partenerul de la care trebuie să obțineți ceva. Prin dialog să îi arăti ca esti mai cult şi mai educat ca el. Succes!

  47. neacsu marin

    @Florea Vasile,
    Pai asta e domnule, noi nu mergem sau cel putin eu nu, la negociere. Nu avem ce sa negociem drepturile si legea nu se negociaza, se impun. Cine merge acolo sa miligeasca un procent, merge degeaba. Am „negociat” destul.Ordonantele 57 si 59 nu sunt negociabile, noi cerem anularea, nu modificarea lor, pentru simplul motiv ca sunt ilegale, anticonstitutionale.Sper ca asa gandesc cei care merg acolo, caci daca merg sa isi negocieze drepturile si legea, atunci merg degeaba. Legat de lungmea … mesajului, poate o sa il mai scurtez,dar oricum e mult mai scurt decat prezentarile (Inutile) care vor fi prezentate sau promisiunile care vor fi facute. Am mai spus, este aiurea sa incercam ca le aratam cum a „evoluat” legislatia privind pensiile militare sau acordarea ( a se citi) taierea acestora tocmai acelora care au facut-o. Dar asta e.

  48. neacsu marin

    @Kis Viorel,
    Astept o varianta conceputa de domnia ta. Poate o postezi aici.

  49. neacsu marin

    @Kiss Viorel,
    In ceea ce priveste aprovbarea de postare, cat timp iti vei struni limbajul si vei respecta regula casei, este ok, dar retine ca aici nu esti pe paginile R2650, Mehedinti Blog, ROARMY, Huhurez unde badaraniile sunt admise, iar circul in comentarii este la el acasa. Cum ai sarit calul cum iti rupi picioarele.

  50. Geofreeland

    Atenție la limbaj! Probabil la o berică, ciubuc la pensie, un domn al cerului, se dă în stambă. Mergi pe stradă și dă unul peste tine. Îl apostrofezi cu „Bă ești chior?” Omul nu avea un ochi, vezi asta apoi dar nu îți ceri scuze. Mostră „flatulație în cizma crăpată de vreme a unui general hârșit”. Absolut reală descriere dar de o nesimțire cruntă. Din partea cui? A unui ofițer nemulțumit, zeu al cerului,mândrie națională. Un avion zboară pentru că amărâții ăia de la sol îl verifică ” la sânge” și mecanicii, și CL-iștii, și munițiștii etc. Niște oameni plini de ulei, cu fețe arse de nevoi, cu familii, cu grijile lor.Greșeala lor înseamnă moartea pilotului. Dar e zeul, și poate că e și dacă știe să nu uite că cei de la sol îl iubesc. Cizme crăpate de vreme înseamnă o victorie a vieții, cizmele crapă înaintea omului care trebuie gratulat, nu batjocorit. Generalul ăla hârșit era când nu te născusei. Are vreo vină că s-a născut mai devreme? „Biet cocoș jerpelit”, ” găini cu gripă aviară” sunt colegii tăi. De ce umbli cu metafore, înjură-i pur și simplu, ce te sfiești? De unde atâta scârbă, aroganță și nesimțire? E drept și jepul de la câine se ia.

  51. De ce nu aveți voi această inițiativă, d-lor,care nu vă place?
    Ce ușor este să constați!
    Ce ușor este să stai în fotoliu,la masa calculatorului și să cauți cu lupa greșeli.
    Parcă,îmi aduc eu aminte,cineva,pe undeva,se lăuda că participă la negocieri în parlament,că e că și rezolvată bla bla bla…
    @Florea&@Kis-aștept varianta voastră,poate o votez p’aia!Hai,curaj!

  52. Geofreeland

    Domnilor politicieni! Dintotdeauna, poporul român a luptat pentru a-și apăra țara și „nevoile și neamul”. Dintotdeauna un război împotriva românilor a fost „un război al întregului popor”.Și când năvăleau turcii și tătarii, apărând Europa, și când Europa năvălea peste țară și în primul și-n al doilea război mondial.Când România devenise cu adevărat independentă, în epoca Ceaușescu, doctrina era tot de „război al întregului popor”. Azi e o rușine să susții așa ceva. Dar mă întreb, oare Israelul, Elveția, Finlanda, Polonia etc. greșesc spunând și făcând că apărarea patriei e realizabilă numai prin doctrina de „război al întregului popor”? Io zic că nu din simplul argument că Israelul e într-o mare de musulmani, că Elveția, zis neutră apără finanțele lumii,că Finlanda dintotdeauna a fost râvnită de ruși, că Polonia a fost trădată și distrusă și de europeni și de ruși. Mă limitez la atât. Credeți că redefinirea strategiei de apărare având la bază mobilizarea întregului popor pentru apărarea țării e în contradicție cu NATO sau parteneriatul strategic cu SUA? Dimpotrivă, devenim mai credibili, respectați mai puțin șantajabili. Ce spuneți, domnilor politicieni, dacă mai sunteți patrioți. Apărarea colectivă înseamnă și o Românie puternică militar. Sau asta deranjează marile puteri?

  53. GRIGORE ION

    VOTEZ! Și m-am și abonat! Grigore Ion

  54. Anton Daniel

    Am votat, sunt de acord!

  55. Azi,am trecut în revistă mai multe Siteuri.
    Ce mi-a atras atenția în mod deosebit,a fost o știre din Rusia,despre armata acestei țări.
    Armata Roșie,dorește să construiască o catedrală impunătoare din sticlă și fier.
    Asta nu ar fi ceva,să zic,nerealizabil,dar,probabil din lipsă de fonduri, armata a cerut ajutorul populației pentru strângerea de donații.
    Și,aici am vrut să ajung,iată legătura între populație și armată,care nu a ezitat să doneze din bugetul propriu pentru a se realiza un edificiu atât de frumos.
    Mă întorc la noi și ce văd:o ură permanentă față de armată alimentată de chiar reprezentanți ai presei,de ura unor politicieni și nu numai,de te întrebi dacă sunt ai țării sau ai rivalilor țării,ajungând la ora actuală ca armata țării să fie urâtă de către cei care tocmai trebuie să-i apere.
    Este trist,dar adevărat!

  56. kis viorel

    Nu vreau polemici cu nimeni de pe aici. Ce-am avut de zis, de multa vreme, am scris aici si a fost la adresa d-lui Neacsu, atat ,asa ca …chestia cu postasul ramane valabila.Punct(.)
    In legatura cu „cestiunea”, un trepadus de nivel inalt cam al patrulea la nivelul puterii actuale a spus asa( intr-un cadru oficial):”degeaba va zbateti, sansele voastre sunt minime deoarece nu ne mai sunteti utili(referitor la pensionari militari)…nu contati ca votanti(nr.), activii va privesc ca pe un pericol…nu sunteti doriti de nimeni”.
    Iesirile Olgutei in mass media si inducerea unor idei denigratoare si umilitoare la adresa noastra n-au fost intamplatoare.
    Scenariu bine orchestrat :
    – Armata , mai ales pensionarii militari, reprezeenta un pericol pentru detinatorii puterii, mai ales in ultimii 25 de ani, cand goana dupa averi din bugetul statului a devenit o obisnuinta.
    Imediat dupa revolutie , asa zisa R, n-am fost priviti cu ochi buni si au incropit forte care sa ne umbreasca( jendari, paza contractuala, politie comunitara, etc) , sa ne inlocuiasca, au inceput sa „maraie” ,timid la inceput, apoi din ce in ce mai agresiv ca nu suntem necesari , ca armata n-a facut nimic , ca avem venituri”nesimtite”, ministrul a fost inlocuit cu un civil, cu intentia vadita de a fi subordonat partidului de la putere si a ne incalca drepturile stabilite prin legi, apoi au atacat legile cu tot felul de ordonante si „M”uri sau „C”uri…toate astea ,incepand de la „tatucul „nostru care a spus ca „perioada stagiului militar a fost o pierdere de vreme” si pana la gura karatistei nationale ..”pensionarii militari au pensii nesimtite”, sau „la toamna o sa vada ,ei, coloneii” , etc.
    Toate astea si multe altele coroborate cu „spaima” activilor care au fost daruiti cu sporuri asimptotice spre +infinit si care si le vad amenintate de o eventuala punere in drepturi a pensiilor militare, stiut fiind ca ne alimentam din sacul comun-acuma servesc o felie de tort mai consistenta si in continua crestere iar daca ar fi sa ne imparta si noua „gurile lor” ar manca mai putin. Asa li s-a inoculat, asa stiu, se vede cum ne dusmanesc, de la sergent la miile de generali ai uriasei armate de 40 de mii de cadre (jumatate femei) si restul, pana la 70 de mii ,civili, adica , cam cat o legiune romana de elita(legionari +auxiliarele care-i insoteau) , de pe timpul lui Cezar.
    Ministrului apararii nu avem a ne plange deoarece nu-l asculta nimeni, dintre cei mari. Singurii care pot sa ne ajute ,dar nu vor sunt Dragnea si eventual Tariceanu, dar Tariceanu abia se gudura pe langa cel dintai pentru interesele lui strict personale, nu-i in stare sa-si puna in functii cheie nici macar pe ai lui din ALDE, care au ramas pe dinafara cu functiile de concentrate de pe la judete.
    Asa ca intalnirea cu vre-un secretar de stat sau ministru este inutila!
    Solutii :

    –procese la toate nivelele, cat mai multe
    –atac prin pozitii de forta in strada in numar mare
    –informarea tuturor forurilor internationale
    –incercari insistente de a sta de vorba ,public, cu d-l Dragnea
    –iesiri pe mass media, la TV si in presa –cu toate ca acestea sunt aservite (RTV, Antene) iar Realitatea vad ca nu este de partea noastra, singura este B1 TV , insistati si altii pe acolo
    –lobi pe langa parlamentari, audiente, plangeri
    –bombardarea cu petitii si pichetari incepand de la facebook, e mailuri, scrisori deschise sau in plic

    Doar prin atacuri dure si repetate vom reusi sa daramam zidurile urii si nepasarii cu care suntem tratti si umiliti de catre niste sinecure si femei usoare.
    Daca veti merge la intrunirea inutila din 20 septembrie sa incercati sa enumerati toate astea ca sa stie ca stim!
    Cu d-l Neacsu as dori o discutie ,in particular. O sa incerc sa iau legatura .

  57. Daniel Craciun

    Am votat, sunt de acord !

  58. neacsu marin

    & Kiss,
    Cele 5 intrebari sunt doar o parte din cele pe care le-am trimis lui Fifor. Ce e de de cugetat aici ?

  59. Vladimir Putzin

    Da, asa-i la noi, unii care vor să fluiere, fluieră, alții care vor să se kișe, se kișă …
    Mai nasol este că_când o fac, nu le ajunge să-și ude doar propriile bombeuri, ci caută să-i stropească si pe alții.

  60. Bostin

    Nu ati inteles inca ca toti politicienii100% tradatori de tara urasc cumplit militarii si politistii ( cei adevarati nu slugile locale) si vorbele sunt absolut inutile..

  61. kis viorel

    @Neacsu, de cugetat? Sa tineti cont de faptul ca „belinezii” au scoala putina, ei merg pe principiul „carte multa nu se cere, sa fii prost si la putere ” asa ca aceste idei trebuie expuse „dezbracate”, geaba le introduceti in fraze pompoase ca nu vor pricepe mare lucru, trebuie sa fim „militari >>>scurt,clar si concis, iar interpelarile sa fie directe nu prin intermediari /trepadusi , care le vor introduce in filtrul precarei lor ratiuni si apoi le vor transmite , denaturate, catre cel care le poate rezolva.
    Inca o data , insist, sa cerem audienta ,cu prezenta mass media , la cel mare si cel tare , d-l Dragnea altfel o taraganam si , lunar, cateva sute dintre noi nu vor mai vedea dreptatea si incadrarea noastra in „sertarasul” firesc, pe scara valorilor.
    Murim ,putin catre putin, cu sufletul cernit si cu certitudinea ca am fost inselati.
    Noi ne-am facut datoria , am jurat pentru asta si nu trebuie sa fim la mila / cheremul niciunui politician vremelnic. Trebuie explicat ca traim, muncim si murim in si pentru EUROPA si ca am aparat tara cu fruntariile ei impotriva fostelor popoare migratoare, noi , care am fost dintotdeauna pe aceste meleaguri !
    Facem parte din acest continent , din aceiasi structura/alianta militara in care toti participantii au aceleasi drepturi numai noi ,in respectarea drepturilor, suntem o exceptie ,fiindca suntem urati de o biata femeiusca?

  62. kis viorel

    D-le Neacsu, credeam ca sunteti intransigent si ca este un blog serios. Ati vazut ca eu nu am mai folosit cuvinte injurioase, atunci cum de-si permite acest neica nimeni, un las fara identitate >Vladimir PUTZIn < sa ma jigneasca , si sa intre in sfera penalului cu aceste cuvinte"kisa","kise" etc. Ce spuneti daca as actiona in instanta? Dvs raspundeti de orice imbecil care doar injura , barfeste si comenteaza ,fara a spune ceva concret.va rog sa-i stergeti postarea acestui…cu minte de adolescent intarzaiat plin de acneee ,din lipsa de…activitate.

    " Vladimir Putzin
    17 septembrie 2018 – 7:50
    Da, asa-i la noi, unii care vor să fluiere, fluieră, alții care vor să se kișe, se kișă …
    Mai nasol este că_când o fac, nu le ajunge să-și ude doar propriile bombeuri, ci caută să-i stropească si pe alții."

  63. Geofreeland

    @kis În ’99, un șef mi-o strecură discret „Bă,știi de ce dă ăștia compensatorii? Să ne termine, trebuie desființată ” armata comunistă”.Le-a fost, le este și le va fi frică de noi. „Murim, puțin câte puțin, cu sufletul cernit și cu certitudinea că am fost înșelați” e o concluzie pe care o și vor actualii și viitorii guvernanți cu firman de la Porți. Unele idei de mobilizare sunt bune de pus în practică. PS/Vladimir nu e cum spui. Glumește și cu viața și merită la cât a făcut pentru armată și oamenii ei.

  64. kis viorel

    @Geofreeland, m-am implicat si ma implic in lupta cu nedreptatile sistemului ticalosit , care inafara de interesele lor de grup, nu au alte preocupari. M-am implicat incepand de prin 2006,cand ,aveam o pensie de mizerie, eu iesind din activitate odata cu inceperea restructurarii , atunci in 1998 s-au desfiintat doua escadrile de la Alexeni si perspectiva de a continua era sumbra , cu mutari, treceri pe state anexa,caderi din functie, in alte regimente si ele pe cale de desfiintare. Atunci am fost in audienta la base si am fost persiflat-ca si acuma-, se daduse L164 in 01.04.2001 iar noi cei iesiti anterior nu am beneficiat de unele prevederi de acolo(baza de calcul), avand cuantumul pensiei cu 39% mai mic de cat echivalentul.
    Vad ca „practica” se continua si discrepantele se adancesc.
    Incepand cu 2016 am participat la sedintele comisiei de munca de la camera deputatilor ,impotriva abominabilului OUG-57 ,art.40 unde , cu ajutorul fostului deputat g-l Mircovici (fie-i tarana usoara), al doamnei dep Rovana Plumb si chiar al d-lui sef al comisiei Adrian Solomon) am reusit sa obtinem niste amendamente super (favorabile noua), dar, care zac in sertarele comisiei deoarece se opun cei din comisia de aparare de la CD . De ce se opun? Am mai spus-o si o repet pana o s-o auda (klumea) cine trebuie.
    Iata de ce :
    „Din bucata lor de paine
    Cei activi de azi si maine
    Trebuie sa dramuiasca
    Doar lor sa le prisoseasca
    Iar pensionarii vechi
    Sa aiba doar de privegi”
    In aceasta situatie ,celor de la conducerea tarii le convine si pot aplica „masterplanul ” de dividere, distrugere si eliminare a unui segment periculos pentru „lucrarea ” lor de spoliere si aducere a tarii in negurile feudalismului timpuriu. Deja ,planul este pus in aplicare prin umilirea, denigrarea si atragerea urii „boborului proletar” fata de o fosta „armata inutila si consumatoare de resurse”. La acest plan se adauga ,OUG-57(art 40), M-25 (art.18), OUG 59 (anexa VII) si cine stie ce idei „nastrusnice ” le vor mai trece prin capul lor de mafioti nenorociti. Intalnirea cu altii decat Dragnea este o …pierdere de vreme si o prelungire a agoniei.
    Trebuie sa ne unim, cum o fi si sa ripostam FIZIC .Nu asteptati mila si compasiune din partea kapilor actualelor organizatii ale pensionarilor-majoritatea sunt depasiti de situatie(si-au dat examenul, nerealizand nimic concret si favorabil noua), este o apa statuta care trebuie schimbata odata cu pestii din ea. se vede si din Constelatia Pleiadelor ca toti alearga dupa BANI si faima (ma refer la presedintii si camarilele organi…ulelor de pensionari militari,MApN)

  65. @Kiss Viorel,
    1. Ceea ce spui dumneata ca trebuie facut, eu spun de un an, referitor la discutiile cu cei care cu adevarat au drept de decizie, dar si la modul de abordare direct, fara delicateuri inutile si fara smiorcaieli.
    2. In ceea ce priveste stilul militaros, sau mai direct, sper sa nu confunzi stilul direct cu mitocania. Eu cred ca am fost suficient de direct, dar a fi direct nu inseamna neaparat a fi scurt, mai ales cand problematica este atat de complexa si atat de larga.
    3. In ceea ce priveste limbajul folosit de Vladimir Nussem, nu a fost cu nimic mai jignitor decat cel folosit de dumneata in primul comentariu si dupa cum vezi inca mai scrii aici, asa ca incearca sa folosesti o singura oca. In al doilea rand el a folosit un joc de cuvinte, ceea ce scade din .. duritatea termenilor stiut fiind faptul ca uneori, de dragul… stilului se mai depaseste regula. El cunoaste foarte bine regulile acestui site si sunt sigur ca nu le va depasi, e vechi prin zonaa. Nu repet ce am spus mai sus vizavi de obiceiurile dumitale de pe alte pagini.

  66. Vezi ca te apropii cu pasi marunti si repezi de …blocare. Atentie la ule.

  67. kis viorel

    OK, ma retrag singur, inafara de tine si inca 2(doi) vad ca nu intereseaza pe nimeni, baietii fiind preocupati de imaginea lor, probabil in ochii fetelor, in rest „ciocu mic” , raspunsuri lapidare , fara idei, fara preocupari.
    Am ajuns la cuvintele lui Petre Tutea.
    Vad ca va incurc ‘chermeza”.
    Te rog sa-mi stergi postarile, daca se poate.Chiar nu ma mai intereseaza glumitele de prost gust proferate de unii sau de altii care ,inca , se cred in fata multimii prosternate ,pe platoul de adunare cu zapada pana la brau ascultand prostiile debitate de tov/d-l mare comandir de osti!

  68. Bostin

    Direct inseamna chiar clar scurt si concis….Cauza – efect- urmari-riposta . SCURT. Cu mafia politica criminala formata doar din hoti si tradori de tara nu merge cu atentionari stravezii. Magistratii au inteles așta si actioneaza pe fata impotriva lor chiar daca incalca legile lor strambe foarte multe neconstitutionale. In razboi degeaba le spui inamicilor care te extermina fara mila sau scrupule cu arme interzise ca iti e rusine de rusinea lor…. Decat o asa armata de gargaragii fricosi si lasi cu obrazul ”fin” si cu curul rosu imbracati in ospatari mai bine lipsa.

  69. Geofreeland

    @kis Ai destulă motivare să fii aici, la construcție. Un pic de atenție la vorbe, să nu rănească ceea ce e deja rănit. Prin 2002, la Câmpia Turzii, piloții din celulă se spălau la o țeavă de la un hangar. Știu ce spui. Cum știm și-am trăit cu toții reforma de lacrimi ce au umplut centrele de depozitare și sufletele noastre. Era ca și când îți dărâmă unul casa și te plouă sub copaci. Io zic să trecem peste toate, cu decență și înțelepciune, pentru că ai spus, bine spus,”să ne unim!” Și Moș Roată a zis asta și s-a putut. Iar bolovanul l-au rostogolit tot țăranii, uniți, nu boierii din caleașca puterii. Deci…suntem sau nu suntem militari? Noi avem ceea ce nu au politicienii, onoare și demnitate, plus știință de carte. Nu?

  70. @Kis Viorel,
    Decizia, oricare ar fi ea, iti apartine. Aici e cam ca la Junimea, intra cine vrea, ramane cine poate. Eu am blocat intotdeauna lipsa de bun simt si respect, nu opiniile contrare. Si am blocat avertizat si persoane care aveau limbaj de biciuscar, chiar daca imi cantau in struna. Oricum, uu am avertizat ca te apropii, nu ca ai calcat linia si o facem tocmai pentru a evita un asemenea deznodamant. Faci cum vrei.

  71. @Bostin,
    Oricum acuma discutam degeaba, dupa cum se vede numarul de voturi este de departe insuficient pentru a prezenta acest mesaj invitatilor si avand in vedere faptul ca in mod cert ar crea antipatii din care doar noi am avea de pierdut, probabil ca nu il voi citi. Era altceva daca avea in spate un numar suficient de mare incat sa justifice sustinerea sa. Dpa cum se vede pana la ora asta, din 4600 d vizualizari, doar 400 au votat, deci 10%. Pai daca le e lene si sa dea un clic, indiferent ca era da sau nu, ce rost are sa vorbesc eu in numele lor?Astia sunt rezervisti nostri, cei care se bat cu caramida in piept ca rastoarna muntii si au contract cu tara pana la moarte. Aiurea, cei mai multi sunt morti de cand au intrat in armata. Bine ca s-au pensionat.

  72. Geofreeland

    @Bostin Reconosc, ai dreptate. Și murim cu ea în brațe. Dar, ca la fotbal, tribune întregi urlă și 22 de oameni se luptă pentru ei. Așa și noi. Kis Viorel, auzi?

  73. Nu vreau să jignesc pe nimeni,dar,”Marea Mută”este deja „Moartă”!
    N-am vrut să influențez rezultatul,dar am vrut să spun din prima zi că ai noștri cătane nu se obosesc să dea un clic.
    Au dreptate,@Boștină&@Kis,
    când spun ce spun!
    Atunci să-i văd pe ale noastre cătane,peste 2-3 ani,când pensia n-o să le mai ajungă nici de țigări,și o „litră”de țuică!
    Să nu mă acuzați că nu v-am spus!

  74. Pentru a evita eventuale cârcoteli,am scris,”ai noștrii cătane”,în loc de „ale noastre….”

  75. Lupusoru mircea

    De acord cu cele prezentate.

  76. ion alexandru

    de acord cu toata inima si sufletul cu cele prezentate in articolul ,,ce stiti voi despre