Rezoluția CCR pe OG 57

Categoria Despre Armata

La24 de ore de la data judecării, CCR a fost în măsură să judece și să dea un verdict pe toate cele 19 contestații privind excepția de neconstituționalitate a art 40 din OG57 și pe legea 223 judecate pe data de 30.10.2019. Am verificat verdictele  dosar cu dosar. Toate, fără excepție, au ca soluție act, litera R, ceea ce conform îndrumarului CCR  înseamnă Respins ca neîntemeiat.

De simplă curiozitate, am intrat și pe alte dosare din celelalte 80, multe din ele pe OG 51/2015, privind unele măsuri pentru realizarea  de  investiții   la   operatorii   economici din industria de apărare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și am găsit aceeași soluție, R sau RI ceea ce înseamnă Respins ca inadmisibil. Din dosarele verificate de mine prin sondaj, altele decât cele 20 luate bob cu bob, nu am găsit NICI O SOLUȚE DE ADMITERE. Nu știu ce să mai cred, ori toți contestatarii sunt proști făcuți grămadă și contestă legile așa ca să le treacă timpul, ori ju(de)cătorii CCR s-au sculat pe data de 30, toți, dar toți, cu fața la cearșaf.

Nu pot crede că din toate cele 111 dosare chiar nici unul nu a fost îndreptățit. Totuși, cum nu am verificat bob cu bob toate dosarele accept că poate am avut eu ghinionul să nu găsesc nici unul. Așa sunt eu ghinionist.

Acum să revenim la dosarele noastre.

Dintr-un comunicat dat de domnul general Bălăceanu Virgil, aflu că, având în vedere faptul că ședința a fost publică, la ea au participat și membri ai AORR. Nota 10 pentru AORR. Mă întreb de ce de la alte asociații, cele care pretind că conduc destinele militarilor, recte ANCMRR, SCMD sau LADPM, nu a fost nimeni. Știu că cineva o să spună că dacă a fost domnul Bălăceanu, înseamnă că au fost și cei din AORR și cei din ANCMRR,unde dânsul este prim vicepreședinte, dar nu se pune. Nu se pune, pentru că din comunicat nu se înțelege că ar fi fost personal domnul Bălăceanu, ci doar domnul colonel Vasile Florin, din partea AORR. Bun și așa, nota 10 pentru prezență. Ce aflăm din comunicat? Aflăm că :

  1. Reprezentantul guvernului a cerut respingerea excepțiilor formulate de petenți. Era și normal, că doar nu era să admită că fac măgării pe spinarea cetățenilor;
  2. MApN și a sa CSP  au lipsit cu desăvârșire, așa cum ne-au obișnuit când se pun în discuție problemele pensionarilor militari;
  3. Unii reclamanți au lipsit (mă întreb dacă au știut că se judecă cazul lor) neavând nici avocați prezenți;
  4. Datorită lipsei unor reclamanți, dosarele au fost comasate și s-au discutat ca fiind un singur caz. Interesant nu ?
  5. Subiectul discutat cel mai mult a fost pensia suplimentară, introdusă prin abuz în baza de calcul, deși legea spune că e suplimentară, deci logic să nu facă parte din baza de calcul a pensiei militare;
  6. Președintele CCR a dat voie totuși tuturor celor care au dorit să se exprime, ca să nu zică cineva că nu i s-a dat cuvântul.
  7. După două ore de discuții, acestea au fost suspendate, probabil considerându-se că s-a spus tot ce se putea spune și sentința ( sentințele ) a rămas în pronunțare.

Pronunțarea s-a dat, rezultatul este respingere pe toate fronturile.

Interesantă este lipsa reprezentanților MApN de la ședință, având în vedere faptul că pe rol s-au aflat și alte cauze care priveau în mod direct ministerul cum ar fi Ordonanța 51/2015 privind investițiile în armată. Se poate spune că a fost ziua  excepțiilor de neconstituționalitate pe Apărare, pentru că toate cauzele au cuprins legi cu aplicabilitate în apărare, și cred că toți petenții au fost purtători de haină militară. Cu atât mai mult, absența reprezentanților MApN duce la două concluzii la care nu ai cum să nu ajungi:

  1. Pe domnii din conducerea Ministerului și DGJ, inclusiv DPRCVP, nu i-a interesat faptul că CCR le lua în discuție (posibilele) măgării și nici plângerile militarilor în rezervă sau retragere;
  2. O astfel de atitudine sau lipsă de interes se poate explica decât prin convingerea, certitudinea, eu i-as spune asigurarea primită de conducerea ministerului, încă dinainte de judecată, că totul va fi ok, nu e cazul să își facă probleme, decizia le va fi favorabilă.

Are  cineva alte explicații? Sper să nu vină cineva să spună că băieții au uitat sau nu au fost anunțați, că pun mâna pe mitralieră. Pe deputatul Mitralieră, candidat la apărare, interne sau transporturi în noul guvern.

La fel de interesantă este și lipsa celorlalte asociații ale militarilor. Sunt convins că unele nu au știut, deși informații apăruseră pe unele pagini de Facebook sau blog cu cel puțin o zi înainte. Nu știu dacă domnul Bălăceanu de exemplu, care a știu de vreme ce și-a trimis paloșul acolo, și-a informat și colegii din Forum, sau a mers pe burtă, ca să ia doar el caimacul. Dacă e așa, nota 10 se împarte la 3.

Din absența unora dintre petiționari, care ar fi trebuit să fie prezenți și nu au fost, trebuie să tragem niște concluzii.

Mergând pe ipoteza că au fost informați, dar nu au venit, fie că au fost prea departe, fie ca nu au avut avocat, fie că nu au avut încredere în judecată, trebuie să învățăm ceva:

  1. Cu o floare nu se face primăvară;
  2. Dacă începi un lucru, mergi până la capăt;
  3. Dacă nu faci față singur, sună un prieten, sau înscrie-te într-o asociație a militarilor și când apar astfel de situații, dai procură, sau cineva din București din cadrul asociației, juristul, sau președintele asociației, merge și reprezintă interesele tuturor.
  4. Lipsa unor reclamanți a dat ocazia judecătorilor să comaseze toate cazurile și astfel să le judece la grămadă. În acest fel, le-a fost mai ușor să se folosească de greșelile unor pentru a trage concluzii nefavorabile tuturor, sau să treacă peste punctele bune ale altora, pe motiv că nu sunt generale sau pur și simplu să nu le ia în discuție.

Câtă vreme facem lucruri de mântuială,nu știm cum să ne expunem sau apărăm cauza,  nu apelăm la specialiști, putem pierde chiar dacă avem dreptate, pentru că justiția se va lua de orice hibă pentru a ne înfunda și trebuie să recunoaștem că sunt experți în a fenta legea și interpretări Zegreaniene.

De pe Facebook, am aflat că raportorul cauzelor, sau a fost domnul VARGA ATILLA, iar recomandarea acestuia( urmată de judecători) a fost de respingere. Deci există consens. Nici că se putea un raportor mai bun pentru interesele armatei, in anul Centenarului Unirii, decât un urmaș al războinicului Atilla.

Cam asta a fost marea speranță a militarilor privind anularea sau măcar amendarea OG 57. Mai așteaptă sau mai crede cineva acum în promisiunile lui Dragnea sau mai știu eu cui din PSD sau din MApN că se va îndrepta ceva? Trebuie să fie prost înghesuit, să îmi fie cu iertare. Absența reprezentanților MApN și verdictul RESPINS pe linie, spun totul.

Sunt convins că și OG 59 va avea aceeași soartă, mai ales dacă excepțiile ridicate nu sunt formulate cu cap.

Dacă am mai avea totuși o mică șansă, de 0,1 % ar fi numai dacă ne vom organiza, cei care au dosare la CCR vor apela la colegi, avocați, sau juriști din asociații bine documentați și intenționați care să le susțină cauzele când vor intra în malaxor și DACĂ VOM ȘTI SĂ NE MOBILIZĂM ȘI SĂ FIM PREZENȚI ȘI ÎN SALĂ ȘI AFARĂ, ÎN NUMĂR FOARTE MARE, NU MARE.

Cred însă că visez. Poate visez, dar mă mai trezesc din când în când, nu ca alții care dorm aproape de când s-au pensionat, dacă nu cumva de când s-au născut.

 

 

https://www.ccr.ro/uploads/IndrumarCautare.pdf

 

https://www.facebook.com/aorromania/?__tn__=kC-R&eid=ARBOqjN6psy15kLzrygRpXZodWJzr4RghRd78DR00WYQjMdXM9ik-fr0C-GBxkBX-C_UmPG3tVXDiglY&hc_ref=ARSs7O0f5ut_pqA3cMFs_H8zodh-IFIlowBxg4DuFgW3FSh8gKEmmAIqVzIFcIrX2aM&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBrAxQD3o-GTGtLRdZPPRXCekI7JwWT35ceYD_ywa-o-WwApr9OBQHhcEz76ldXhkME2Yn9wg0n8cXCOhZbAkQ_VRqyWxxAzRiYoYVU09cBLN3Ha6nWjBwWn9T_2i-HJU5REBfE8WXpAmAaExRfxStKTeCPor4LLXgY0ytI0Sg-aXFU22DF5T2v_u-hPZ_vwZ-nav2oTe90S9QYXxjs

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

24 Raspunsuri la Rezoluția CCR pe OG 57

  1. Bogdan

    da, asta e una … ailaltă e că dacă mai întârzie mult comisia de muncă cu raportul pentru legea de aprobare a OUG 59, ne trezim cu ea adoptată tacit … chiar nu-i pasă nimănui? (asociații, organizații, ligi de pensionari, activi care și ei vor ajunge într-o zi pensionari, etc)

  2. @Bogdan,
    Aici asociatiile nu au nici o putere. Nu au cum sa intervina in ordinea de zi a Comisiilor sau camerelor.Este clar ca se pregateste o noua lovitura.

  3. Dan

    V-a zis CLAR Basescu .Stat pur mafiot.Pierdeti timpul crezand in macar in 0,1% dreptate .Mafie si hotie purâ la centenar.

  4. Dan

    Am o intrebare.Polonia ca si Romania aveau fiecare (in 89) in jur de 23 milioane de locuitori.Polonia datorita sporului demografic are acum 42 milioane , Romania are acum doar 20 milioane. Intelegeti genocidul organizat si de ce nu mai e loc in cinitire ? Suntem exterminati cu buna stintâ.Modalitati ;Codex alimentarius,saracirea populatiei dublata de liberalizarea avorturilor,spitale pline de bacterii patogene (vezi Hexi Pharma) si stafilococi,macel pe strazi șupraaglomerate (lipsa autostrazilor)etc.Nimic nu e intâmplator.

  5. Titi

    Dane, de unde ai scos aceste date ?
    In anul 1990, Romania avea 23 000 000 locuitori si Polonia 38 183 000 locuitori.
    In anul 2012, in Romania erau 20 121 641 locuitori si in Polonia tot 38 milioane.
    @Bogdan, un proiect de lege, numai in prima camera are termen pentru aprobare Tacita;
    Camera decizitionala nu are Termen..!

  6. Dan

    Titi gresesti.Polinia are peste 42 milioane de locuitori acum

  7. @Dan,
    Polonia in 1900 avea 24,9 milioane de locuitori, iar in 2000 38,5 milioane.

  8. Dan

    Corect Marin.Deci populatia lor a crescut mult. La noi genocidul continua cu salbaticie.Trebuia sa fim acum MINIM 35 de milioane .Corect ?

  9. Ăsta nu este GENOCID,păi GENOCID a fost în 1989,nu vă mai amintiți?Era unul dintre capetele de acuzare,printre altele și Subminarea Ec.Nationale.
    Vai de capul nostru!
    Țara asta nu-și va mai reveni decât printr-o Revoluție,de data asta una adevărată și asta cât mai repede dacă se vrea recuperarea sau salvarea a ceea ce a mai rămas din avuția țării .

  10. Dan

    Iulian Mares spunea…
    Ce mai faci tu, Armată Română?
    Ne răspunde, indirect, prea proaspătul ministru al apărării. Ne răspunde fără să vrea şi fără a şti c-o face, semnând la început de octombrie Ordinul M124/04.10.2017.
    Ce este M 124/2017? Este Ordinul prin care ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii aruncaţi mai ieri la gunoi ca „excedent de efectiv”, ca „balast inutil” în plutirea noastră glorioasă spre NATO, pot fi rechemaţi în cazărmi. Reactivaţi! Este Ordinul prin care, în mod explicit, ni se spune că Armata nu se simte deloc bine. Că este foarte bolnavă. Întrebaţi, şi orice doctor de Armate din lumea asta vă va spune că Armata României trebuie cuplată la aparatele de resuscitare, că în ultimele şapte decenii aceast vital organ al statului nu s-a simţit niciodată mai rău. Este Ordinul prin care se recunoşte că s-a ajuns la limită! Armata Română a rămas fără tehnică de luptă, este în căutare de armament la mâna a doua şi (culmea!) nu mai are nici măcar militari. Armata noastră şi-a pierdut viitorul iar prezentul este torpilat tâlhăreşte de politicieni idioţi, iresponsabili sau pur şi simplu trădători de neam, de tot felul de olguţe ori werneri ridicaţi în poziţii cheie de imensul val infect al dregadării sociale româneşti.
    Ne mai răspunde la întrebare, vizibil şi intens mediatizat, chiar modul în care dumneaei, Armata, îşi serbează ziua. Vă gândiţi probabil la o demonstraţie de forţă, la o defilare fulminantă cu tehnica de ultimă oră intrată în înzestrare, la miile de militari căliţi prin antrenamente profesionale care mărşăluiesc cadenţat în văzul întregii lumi… Răzgândiţi-vă! Cu totul altceva face Armata Română! Precum o trupă rock în declin, Armata doreşte a se face cunoscută organizând şi susţinând spectacole muzicale. Unde? În supermarket! Adică, băieţi şi fete echipaţi cu epoleţi şi eghileţi se mişcă ritmic printre produsele de larg consum pe muzica de fanfară şi mânuiesc iscusit, în stil americănesc, puşcoace din secolul trecut. Undeva, în fundal, nelipsitele majorete americanizate şi ele, semiîmbrăcate, îşi mişă funduleţele împodobite cu funduliţe roz pe ritmul grav al tubei mari. Desigur, ca un simbol al prieteniei de nezdruncinat cu armata de peste ocean, pe patul fiecărei bătrâne arme este lipit, decorativ şi la vedere, steagul României. Tot în cinstea Zilei sale, Armata a adus aici, în plin moll, expoziţii cu armamentul din dotare. Spre exemplu, în speranţa că va relansa exportul de produse militare, lângă un stand cu desuuri franţuzeşti (doar suntem parteneri de alianţă!) o tânără şi drăguţă cadetă prezintă cu lux de amănunte amatorilor de shopping rătăciţi prin magazin vesta antiglonţ pentru femei. Producţie românească 100%!
    Ce mai faci tu, Armată Română? O întrebare la care, internată la reanimare, Armata ar vrea să răspundă ridicându-şi din când în când masca de oxigen de pe faţă, preocupată (din bună creştere) să nu deranjeze cu cotul numeroasele perfuzoare din imediata vecinătatea tărgii de suferinţă. Un perfuzor injectează cu întreruperi bugetul de 2% din PIB. Doar că, inutil. Fluxul financiar nu ajunge la ea. O drenă plasată discret conduce banii spre destinaţii transoceanice. Un alt perfuzor picură timid un ceva ce nu se vede dintr-un recipient vopsit strident în roşu. Pe etichetă scrie: “Sporuri la soldă”. Cel de al treilea, mai periculos ca o ciupercă otrăvitoare, manevrat de mărunţica infirmieră Olguţa, umflă vena cu blocările de pensii în amestec cu injuriile suburbane adresate public militarilor de toate categoriile. În jurul tărgii, pe post de brancadieri amatori, cei trei miniştri schimbaţi doar în 2017 se străduiesc să n-o lase să vorbească îndesându-i masca pe figură şi balansând periculos dispozitivul sanitar.
    Ce mai faci tu, Armată Română? Dacă ar mai avea puterea necesară rostirii câtorva cuvinte şi i-ar reveni pierdutul curaj de ripostă, ea ar da un răspuns simplu şi direct: „Voi nu vedeţi, impotenţilor? Sunteţi orbi? Mor! Mi se sapă deja groapa în Cimitirul Ghencea. Militar… încă.
    Ce mai faci tu, Armată Română?
    Autor necunoscut din lumea virtuală!

    miercuri, octombrie 31, 2018

  11. NeO

    Şedinţa publică este doar o formalitate, pentru a da o aparenţă de justiţie „corectă”. „Comasarea” era stabilită dinainte de şedinţă, prin planificarea dosarelor cu anumite articole comune din OUG57. Dacă ar fi fost altfel, şi doreau să se discute dosar cu dosar , le planificau în zile diferite şi nici nu aşteptau 2 ani. Reprezentarea/prezenţa în şedinţă a reclamanţilor nu este obligatorie(spre deosebire de celelalte intanţe), citarea se face dar dacă nu vine solicitantul, şedinţa se judecă. Oricum dacă urmăreşti procedura ce se aplică unei sesizări de neconstituţionalitate aşa cum este ea aprobată de chiar CCR, realizezi că prezenţa în şedinţă pentru susţinerea sesizării este un lucru fără obiect, curtea prin procedură „stabileşte” dinainte de şedinţă, prin judecătorul raportor, soluţia. Referitor la participarea asociaţiilor militarilor la aceste şedinţe, cu siguranţă am mai zis, dacă ar dori cu adevărat să fie utile membrilor şi posibililor viitori membrii, trebuie să se implice în toate aceste dosare de la CCR. Cum, este foarte simplu, există varianta de AMICUS CURIAE, perfect legală, europeană, prin care o persoană/asociaţie, este prezentă în susţinerea unei sesizări de neconstituţionalitate, fără a avea o calitate juridică de intervenient. Luaţi lecţii de la asociaţiile , în special din rândul magistraţilor, care atunci când existau prevederi criticate de neconstituţionaliate de interes pentru membrii lor, interveneau în dosare prin procedura de mai sus.Nu sunt de acord cu nepriceperea sau „mântuiala” sesizărilor depuse, pentru că acestea nu vin automat la CCR. Sesizarea CCR este cerută într-o instanţă de regulă Curte de Apel, care nu este obligată automat să o accepte, ci numai dacă constată că există elemente temeinice de acceptare. Ori, atâţia judecători acceptă şi sesizează CCR, fără să se priceapă, mi-e greu să cred. CCR în schimb este cam ipocrită, cum a spus distrugătorul de constituţie, tov. Zegrean, că „nu este o ştinţă” să-ţi dea rezultate exacte, adică pe româneşte, judecătorii CCR interpretează şi stabilesc neconstituţionalităţi după cum vor muşchii şi interesele lor. Sunt experţi în evitarea considerentelor favorabile reclamantului şi răstalmăcirea şi scoaterea în evidenţă a celor nefavorabile, aşa că nuvor da soluţii prea bune. Alta era situaţia dacă îi afecta cumva pe ei OUG 57,59. Într-o săptămână declarau neconstituţionale nu numai respectivele ordonanţe ci şi orice prevederi similare pe care cineva ar îndrăzni să le propună în viitor. Păcat că nimeni nu a mers până la CEDO cu nemerniciile din deciziile renumite din perioada anilor 2010-2012, decizii care acum sunt invocate pentru a da mână liberă guvernanţilor să ia orice decizie nefavorabilă militarilor în rezervă şi retragere.

  12. NeO

    În susţinerea părerii că avem parte de o magistratură ipocrită şi fără dor de muncă- de dreptate ce să mai vorbim, recomand să citiţi despre scandalul de azi din CSM. Două cuconiţe vorbăreţe l-au certat pe ministrul justiţiei că şi-a permis să amâne pensionarea zeilor-magistraţi după doar 20 de ani de serviciu, în condiţiile în care Comisia de la Veneţia a cerut ca această prevedere să fie abrogată, nu amînată. Cică de frica nou înfiinţatei secţii de anchetare a magistraţilor, mulţi ar vrea să se pensioneze şi dacă s-a amânat prevederea, nu mai pot. Dacă sunteţi corecţi,de ce vă e frică, oameni ai legii?
    Unde eşti Olguţo cu bocitoarele plătite, de ce nu ai ieşit public să faci scandal pe pensiile magistraţilor şi că vor ei să iasă la pensie la 40 de ani? Sau matale nu ai terminat treburile cu justiţia şi nu e politicos să te exprimi faţă de cei de la care aştepţi verdicte favorabile? Ai curaj cucoană, măcar să ie;i la tv şi să citeşti care e situaţia actuală, pensie medie,etc. la toate pensiile pe legi separate, inclusiv la magistraţi?

  13. … niciodata nu se obtine nimic , deoarece asociatiile militare nu fac nimic concret , doar … bifeaza neimplinirile si tin evidenta hotararilor judecatoresti ! Pentru toti credulii care conduc asociatiile militare si plang ca si babele cu capul in basma …am impresia ca voi ati fost militari … doar …cu numele. De cand militarul se face pres in fata politiceanului si ii da dreptul sa faca ce vrea ? Am impresia ca voi ati inteles democratia pe dos ! Vasazica , armata a fost folosita de politicean cum au vrut ei …militarii au fost persecutati ca si negrii pe plantatie … ca si evreii de-a lungul anilor …fara drepturi – doar cu obligatii , cu tot felul de interdictii , restrictii impuse de Constitutie , legi si regulamente militare si … noi militarii , trebuie sa acceptam ce spun politicenii si cei din CCR numiti politic de ei ? NU ZAU !!!… mai existau partide politice astazi daca nu era armata folosita in jocurile lor ??? Eu cred ca este timpul ca …aceste asociatii militare sa se uneasca , sa-si aleaga in fruntea lor pe cei cu ceva sange in instalatie … sa le ciocaneasca politicenilor la usa … si …sa discute pe picior de egalitate ! Daca nu inteleg politicenii si celelalte institutii ale statului locul si rolul armatei ( activa , in rezerva si retragere ) in aceasta tara …o sa ajungem sa ne luptam daca este nevoie pentru drepturile noastre – cu arma in mana …ca …pentru ei am facut-o ultima data in 1989 … unii in strada , altii prin birouri cu vizionari la Tv. Asa ca … mai lasati grandomania de a va bate in piept cu caramida spunand ca exzista asociatii , sindicate , cluburi ale generalilor militari etc…. cand de fapt nu sunteti in stare sa fugariti ,, soacra prin sufragerie „…!!! Mai treceti si la fapte concrete , palpabile – nu numai vorbe , galgara , poezii si plangeri in instanta … astea nu au fost , nu sunt si nu vor fi niciodata modalitati de a obtine drepturi de catre militari . Militarul intotdeauna este asociat cu arma , cu lupta , cu demnitatea , cu dreptatea …nu cu stiloul , nu cu slugarnicia , nu cu plangerile in instanta. Daca militarului nu i se dau drepturile ce i se cuvin – trebuie sa si le ia singur , fiindca nu o sa fie egal cu civilul – niciodata !!!

  14. Geofreeland

    @Dan De ce învârți cuțitul în rană? La centrele militare nu se mai știe ce oameni mai sunt încorporabili, ce mijloace de transport pot fi rechiziționate, ce rezerve de orice logistică-alimente, medicale, reparații și piese de schimb, câte vagoane și locomotive, câtă infrastructură de cale ferată și stații cu rampe îmbarcare-debarcare mai sunt viabile, ce poduri mai sunt în parametri, ce viață tehnică mai au munițiile și rachetele etc etc. Pe hârtiile SMG- ului sunt date. Așa și? Din analiza lor ce trebuie să facă țara, Guvernul, onor ministerul, economia? Totul e politic impus,
    nu? Adică politica și politicienii sunt orbite de NATO, UE? Păi ei vorbesc românește, au mame, copii, nu le pasă de cumințenia pământului românesc? NATO și UE își apără interesele puterilor pe la noi, nu pe noi. La o adică cu ce rămânem, cu mâna întinsă? Tot mai multe țări reinstituie serviciul militar obligatoriu. Citez Finlanda, Franța. Oare de ce? Noi vom recurge la arcan? Și? Tot degeaba. O țară fără armată, gen Costa Rica, e o țară fără resursele și geopoziția noastre. Noi trăim de mii de ani cu arma, furca, toporul la nevoie la oaste să ne apărăm de râvna tuturor. Azi? Pupăm pulpana altora crezând că ne iubesc. Prostii indecente sau povești cu Feți-Frumoși. Nădejdea e numai în noi. Politicienilor, strategilor militari, treziți-vă! Țara e în pericol! Sau schimbăm versurile imnului cu cele ale Marseillezei? Nu de alta, dar și în cea mai neutră țară din lume, Elveția, tinerii fac stagiu militar iar unii dorm cu arma sub cap. De ce oare ei da și noi nu? Că suntem în NATO? Păi tocmai, nu de aia trebuie să întărim armata, să fim noi! Restul sunt vorbe, parade, majorete în kaki și muzici care numai militare nu mai sunt. Alea însoțeau trupele și gornistului suna atacul. Și știam de ce. Acum nu mai știm pentru ce, cu cine, cu ce și de ce am mai lupta. Ce să mai apărăm? Ce nu mai e al nostru? Asta da întrebare retorică.

  15. Geofreeland

    @Neo Tristă și pertinentă analiză. Da’ io mă întreb, de ce militarii se adresează justiției supreme „ipocrite”? Rău am ajuns. În război, sau mă rog, în luptă, sau oriunde sunt trimiși militarii, pot fi condamnați în justiție pentru că au aplicat principiul „decât să plângă mama, mai bine să plângă ma-ta!” ? Că așa e în luptă. Prea ne-am depreciat rolul armatei folfăindu-ne și apelând la funcționari speciali de justiție. Să ce? Ăștia habar nu au de viața unui militar obligat să ucidă ca să nu fie ucis. Asta nu scrie în Constituția lor. Dar e o cutumă de când lumea. Noi suntem idioți să mai credem în politicieni, magistrați sau legi pentru cucoane. Războiul, lupta, omorâtul de oameni e o meserie pe care o fac militarii. Ăștia habar nu au ce înseamnă armata. Cândva țipau toți de frică, „armata e cu noi!”. De ce cu voi, armata e a țării și e poporul. Nu cu voi. Care voi?

  16. Geofreeland

    @Neo Ești în temă cu juridicul. OK! Unii îi trag ipocrit cu drepturile omului, alții cu dura lex sed lex, da’ judecătorii, că ăștia sunt magistrați, de când lumea, nu procurorii, ce fac? Și ei omoară oameni în pușcării. Mustață e elocvent exemplu, dar sunt atâția nenorociți pe viață de magistrații juzi, mă întreb cum poți condamna o mamă că a furat un salam jinduit de copil? O bagi la pușcărie, că așa a fost încadrată fapta de lege. Că nu avut bani. Ce câștigă statul hrănind-o în pușcărie pe banii noștri? Păi legea? Legea trebuie să fie umană, pentru oameni, nu împotriva lor. Legea nu e cinică, magistrații ni o aplică uman excedând de la spiritul ei. Prin aplicarea oarbă a legii de distrug destine colaterale. Ce a suferit acea copilă prin condamnarea mamei ei? Păi e lege și legea costă cât un salam? Asta nu e justiție. Am dat cel mai banal exemplu. Restul le știm de prin presa necenzurată. Comenzi politice și magistrații le execută. Magistrul roman era ascultat de senatori. La noi e invers. Și magistrații au comparat munca lor simillară cu a militarilor. O porcărie mai mare nici că se putea. Pentru foloase, chiar necuvenite. Cine a făcut asta? Chiar onor CCR. Așa că, de ce să ne mirăm ce judecă și cum judecă.

  17. Liviu PO

    Intr-adevar, armata prin conducerea acesteia a fost cu EI si toata lumea stie cine sunt EI.Dar cine i-a devoalat sau ii devoaleza are toate sansele la o viata plina de „bucurii”.Una dintre „bucurii” e sa fii supravegheat non stop 24 din 24 si sa-ti intinda curse,poate, poate pici intr-una si te trimit la declasificare prin contaminare, pana dai ortu’ popii…natural, sau cu voia LOR.
    The rest is silence…

  18. @NeO,
    Stiu ca trimiterea dosarelor la CCR este decisa de instante. Stiu ca unii din cei care au depus dosarele in instanta nici macar nu au gandit ca dosarele lor vor ajunge la CCR, nu au ridicat exceptii de neconstitionalitate, deci nu se fc ” vinovati” de ne pregatirea dosarului sau cauzei pe aceasta speta, dar odata ajuns, dosarul aolo trebuiau sa isi pregateasca si ei pledoaria.Dar ai sesizat foarte bine, este curios cum de 20 de instante au ajuns la concluzia ca aceleasi articole ridica probleme de constitutionalitate, iar cei 9 corifei nu au gasit nimic temeinic. Este clar ca decizia era luata chiar inainte de a se deschide dosarele. Toata justitia pute, adica la toate nivelurile.

  19. Rică

    Imi aduc aminte cum in 2016, in toate unitatile militare si in altele , beneficiare ale Legii 223, se facea de zor campanie pentru viitoarea guvernare pesedista si minunatul lor program care promitea lapte si miere pentru toti romanii. Iesirea militarilor, politistilor si familiilor acestora la vot si sustinerea PSD-ului au inclinat balanta catre acest sistem dictatorial. Acum culegem ce am semanat. Sper ca macar in 2020 militarii sa aiba o alta optiune la vot, una care sa restabileasca dreptatea.

  20. Vasile

    Si pe cine sa votam? Pe cei care spun ca prima masura pe care o vor lua dupa ce vin la guvernare este sa desfiinteze „pensiile speciale”?

  21. Puscasiuc Constantin

    Domnilor,
    Conform constitutiei Romaniei,a Legii 24/2000(republicata 20100, a principiilor ordinii de drept, Legea 223 privind pensiile militare de stat nu a fost schimbata, inlocuita, blocata, anihilata, distrusa, modificata, completata, abrogata de prevederile OUG.57, art 40, 45 (in parte) si Legea 223 privind pensiile militare de stat a intrat in vigoare la 1 ian 2016 asa cum a fost adoptata la 30 iunie, promulgata la 23 iulie si cum a fost publicata in M. Of 556/27 iulie din anul 2015. OUG 57/2015.
    Puterea executiva nu putea la 11 dec,2015, in interiorul procesului de legiferare in domeniul mpensiilor militare de stat, sa intervina prin acte normative si sa-si impuna propia varianta legislativa.
    Deasemenea nici puterea judeecatoreasca nu va putea dispune asupra faptelor, imprejurarilor, actelor, care s-au petrecut in legatura cu legiferarea in acest domeniu inainte de 1 ian 2016, data de la care legea eeeeexista.
    Art. 40 a fost la data intrarii in vigoare, 11 dec 2015 fara obiect, legea 223 exista doar de la 1 ian 2016.
    Asadar, CCR are dreptate cand a respins toate solicitarile de care faceti vorbire, art. 40 din OUG 57 nu a produs efecte juridice, si prin urmare este constitutional.
    Noi trebuie sa ne adresam instantelor sa oblige CSP sa recunoasca Legea 223 intrata in vigoare la 1 ian 2016, efectele juridice imediate ale acestui fapt, respectiv pensiile militare instituite prin intrarea in vigoare a art 109 din aceasta lege, sa efectueze recalcularea acestora si sa puna in plata cuantumurile avantajoase.
    Daca aveti indoieli in privinta celor sustinute de mine, va rog observati modul in care actualul guvern a modificat Legea 242 de modificare a legii 303, prin OUG 92, inainte ca legea 242 sa intre in vigoare. Numai asa putea fi modificata si legea 223 la 11 dec 2015.
    S-auzim de bine!

  22. @Puscaciuc Constantin
    Asteptati motivarea deciziei si veti fi surprins…