Fifor îi pune piedică lui Căprar

Categoria Despre Armata

Bătălia politică

Eu am spus demult, iar acum și specialiștii din media au sesizat că ministrul Fifor i- a cam dat pe sub masă lui Dragnea și ca urmare face obiectul remanierii. Degeaba s-a pozat el cu buchetul de ghiocei de 25 Octombrie, soarta îi este decisă. Ar mai fi o salvare, să cadă Dragnea înainte de remaniere, dar  nu are cum că  nici Iohannis nu vrea asta. Unii spun chiar că de fapt două capete sunt urmărite în mod deosebit, al lui Toader și al lui Fifor, ceilalți sunt așa la număr, ca să justifice remanierea și să nu zică lumea că are cineva ceva cu cei doi. Despre înlocuirea lui Toader am mai spus, despre a lui Fifor la fel, vreau doar să precizez că pe lângă faptul că a cochetat cu rebelii lui Firea și Kati Andronescu, căreia îi dăduse chiar mână liberă pentru negocierea unui secretariat al guvernului pentru problemele rezerviștilor, ceva de genul celui al revoluționarilor care a avut ca principal scop băgarea dihoniei între eroi, urmași, revoluționari și mai știu eu cum îți spun, el a mai cochetat și cu Iohannis și filiera europeană privind înzestrarea armatei,( vezi cazul coorvetelor pentru care se pare că s-a bătut recent palma cu francezii, dar și decizia de  achiziționare a 3265 de platforme multifuncționale pe roți, amânată pentru data de 8 noiembrie) din care aliatul strategic a fost scos din cărți. Dragnea, care joacă totul pe mâna lui Trump, inclusiv ambasada din Israel, nu a văzut cu ochi buni, fiind probabil și urecheat de afaceriștii americani, trimiterea banilor către UE așa că trebuie musai să îl schimbe, dacă vrea să mai stea la masa lui Trump.

Bătălia ”specialiștilor”

Cu cine să fie schimbat Fifor? Două nume se ridică unul mai năpraznic decât celălalt. Nu știu cum facem noi dar de 30 de ani am mers doar din lac în puț și tot așa facem și acum. În locul lui Fifor se înghesuie să vină Dorel Căprar, șeful comisiei pentru Apărare din camera deputaților, și Cătălin Rădulescu. Căprar e bun, are nume de militar, prenume de erou național ( că doar Dorel a devenit simbol al prostiei autohtone) și față de comic vestit al ecranului, dacă îl punem lângă renumitul polițist Robi din Las Fierbinți deci toate ingredientele pentru a fi uns șef la apărare, acolo unde face fiecare ce vrea, nu numai Hăpău și Zisu, ci și Olguța, Kati și oricine are chef. Păi dacă e de râs și batjocură, măcar să fie oficial. Celălalt candidat, domnul Rădulescu, are și el legături strânse cu armata și o experiență vastă în domeniu că doar a participat la revoluție și a primit un AKM de la armată, ca orice român, cum spunea chiar el. Că după aia a negat că ar fi primit arma de la armată, că a primit-o la revoluție, că ar fi tras cu ea, sau chiar că ar avea, e altă treabă, chestia  e că experiența lui ”Mitralieră”  va cântări greu. Deci Fifor va fi înlocuit de un căprar sau o mitralieră. Bun așa.

 

Bătălia avizelor

Până atunci însă, Fifor i-o trage căprarului. Cum ? Păi regulamentar, din mers cu scurte opriri.  În luna iunie 2018, trei deputați, printre care și domnul Căprar, introduc un proiect de lege privind modificarea legii 80/. Pe data de 20.septembrie proiectul primește aviz favorabil, dar cu ceva palme peste bot de la Consiliul Legislativ.Pe data de 03.10.2018, domnul Căprar primește o altă palmă, dar cu piciorul, din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, în sensul că primește un aviz negativ.  Eeeeeeeeeeeeeeeeei, toate ca toate, dar dacă citești de ce a dat respectiva comisie aviz negativ, te apucă râsul. Citez: ”Inițiativa  legislativă de  la  punctul  2  a  fost  avizată negativ  de  către deputații Comisie, cu majoritate de voturi – după ce au ascultat intervenția dlui Andrei George, consilier la Ministerul Apărării Naționale, care a spus că Guvernul nu susține inițiativa, întrucât s-ar crea confuzie între armele și specialitățile militare și ar crește perioada de activitate până la pensie cu 2 ani,   ceea   ce   ar   încălca   drepturile   câștigate   de   militari   privitoare   la pensionare. ”

Cu alte cuvinte, domnul Fifor a dat pas proiectului inițiat de chiar cel care vrea să îi ia locul și care acum este șeful Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților. Nu e așa că e de râs? Mă întreb care va fi soarta domnului consilier Andrei Gheorghe de la MApN, dacă  Fifor va fi înlocuit de Căprar. Oricum sunt convins că domnul Căprar va lua în discuție propriul proiect și îi va da aviz pozitiv înainte de a se stabili cine îl va înlocui pe Fifor. Mai ține cineva cont de art 5 c din legea 346/2006? Păi de ce ar ține, atâta vreme cât de Constituție își bat joc chiar judecătorii CCR?

 

Pe data de 09.10. proiectul domnului Căprar primește, așa cum era de așteptat, o palmă și de la Comisia pentru Muncă a domnului Solomom iar pe 16.10.2018 o mângâiere de la Comisia pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.

De aici situația începe să semene cu renumitul caz Toader-Lazăr, pentru că pe 31.10.2018 vine și punctul de vedere al Guvernului, semnat de chiar doamna Viorica în ședința de guvern din data de 24.10.2018.

Interesant este că, infirmând cele trecute în raportul de respingere al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități unde se spune negru pe alb că domnul Andrei, consilier la Ministerul Apărării Naționale, ” a spus că Guvernul nu susține inițiativa”.

În numele cui o fi vorbit domnul consilier, dacă prin avizul din data de 24, guvernul a răspuns- într-un inconfundabil stil Vioric, că punctul de vedere al guvernului, este că Parlamentul va decide asupra oportunității adoptării acestei inițiative legislative”. Suntem de râsul lumii. Ce punct de vedere e ăsta? Asta este o prevedere legală, nu un punct de vedere. Doamna Viorica nu a fost în stare să spună dacă e de acord sau nu cu proiectul, poate tocmai pentru faptul că a auzit că domnul Căprar este candidat la funcția de ministru al apărării și nu a vrut să și-l urce în cap . Rezultă că de fapt domnul  a vorbit doar în numele ministrului apărării, nu al guvernului așa cum apare în raportul comisiei, dacă nu cumva că ”guvernul” s-a răzgândit. Cine lămurește acest aspect? Așa ceva,  numai la noi se poate întâmpla.

Pentru cine e curios ce cuprindea proiectul domnului Căprar, textul proiectului de lege se găsește AICI.

Viitorul armatei e pe mâini sigure.

http://www.cdep.ro/comisii/drepturile_omului/pdf/2018/pv1003.pdf

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=17217

http://www.cdep.ro/proiecte/2018/400/00/4/pvg404_2018.pdf

http://www.cdep.ro/proiecte/2018/400/00/4/pl531.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

21 Raspunsuri la Fifor îi pune piedică lui Căprar

  1. Titi

    Nea Marine, te-ai grabit putin cu aceste concluzii, deoarece Pl x nr.404/2018 de modificare a Statutului cadrelor militare, indiferent de decizia Camerei Deputatilor, va ajunge la Senat care este camera decizitionala…asa ca mai avem de asteptat pana acest proiect va deveni lege sau nu.
    In ce priveste remanierea ministrului Apararii, M.Fifor, eu nu cred ca va fi pe lista lui Dragnea deoarece intr-un an de zile a facut multe lucruri bune in domeniul dotarii armatei si mai ales al salarizarii cadrelor militare in activitate, inclusiv SGPsti..! Nici eu nu sunt multumit de nerezolvarea problemelor rezervistilor , dar cred ca activii sunt multumiti de M.Fifor.

  2. Dan

    Armata ? Care armata ? Aia cu sute de generali politruci cu cai de lemn de câre râd pânâ triburile africane in bâtustanelele lor cu redevente de peste 50% din prâduialâ ? Tuta absoluta (poreclita de poporul de sclavi lasi ”Veorica”) o sti de la stapanul ei infractorul ” brazilian’ Drac-nea ca niste ”nenea ” imbracati in ospatari kaki ii apara funduletul babos cu niste prastii din fier vechi fabricat când era ea fata mare ? Si Drac-nea virgin…. infractional; de se mira rusii de muzeele militare deschise recent de amerloci in colonia lor de sclavi lași din m-UE cu avioane și armament fabricat pe vremea tratatului de la Varsovia.Fier vechi cumparat la preturi farâ limite .

  3. @Titi,
    Faptul ca a acceptat( sa vedem la insistentele cui) sa rezolve partial unele probleme ale mlitarilor activi printre care si militarii angajati, dar ca si in cazul legii pensiilor, cu discriminari grave, nu poate fi contestat si nici faptul ca a avut o relatie mai decenta cu seful SMG si militarii de cariera, dar cu o floare nu se face primavara. Chiar si legile mentionate mai sus sunt ciunte, dau doar pe jumatate. In plus atarna greu bataia dejoc la adresa rezervei, schimbarea tinutei cu una si mai proasta care se scamoseaza dupa cateva luni( probabil in ghiseft al unui protejat de partid) a semnat contracte care au adus mai mult castig furnizorilor decat armatei, a lasat in continuare armata la cheremul lui Zisu si Hapau, a lui Olguta care si-au batut joc de ea cum au vrut. Sa nu cadem in plasa celor care il lauda pe Oprea ca ar fi dat legea pensiilor militare cand este stiut cine a inititat-o si , mai ales cat a tras Oprea sa o intarzie si modifice. Ca a fost mai omenos in relatiile personale decat ceilalti dinaintea lui, e o chestie doar de temperament, nu de cosntiinta. Cand a venit cu gogorita cu cele 11 miliarde impact financiar al actuaizarii pensiilor, unde era Fifor cel Bun ?

  4. @Titi,
    Apropo, cand a plecat Tutuianu, unii militari activi spuneau ca a fost cel mai bun. Bun de ce ?

  5. Titi

    Pai, A.Tutuianu a fost ministrul Apararii doua luni, din 29 iunie pana la data de 5 septembrie 2017..! Da, a fost printre putinii ministri care si-a dat demisia de onoare, tot in urma unei gafe de comunicare, pentru care gest a meritat respectul nostru !

  6. @Titi,
    Tutuianu a plecar din cu totul alte motive, nu din ”onoare”. A facut o gafa in declaratii, si avea de gand sa faca ce a facut si Fifor. Si lui i se urcase sefia la cap si i se parea scaunul prea mic. Si-a dat demisia de onoare? Da de unde, urma sa fie demis i s-a spus asta si s-a rugat sa fie lasat sa isi dea el demisia”de onoare”. Asta nu e onoare. Decat o demisie de onoare cersta, mai bine scos in suturi.Decat sa recunosti a ai gresit spunand adevarul, mai bine sa fii dat afara ca ai spus adevarul.

  7. Dan

    Banc.Moare stâpanul ciumei roșii roșii si ajunge in iad.Bucurie mare pe sclavii romanistani.In iad Drac-nea il reintâlneste pe Vifor. Satana stapanul Iadului ii felicita pe amandoi pentru „”activitatea „” blestematâ de ospatarii kaki lasi si le zice ca inainte de fierberea in cazanul cu snoala au dreptul sa dea cate un telefon…Atunci Vifor ii zice pidosnic lui Drac-nea : Ce zici cumparam inainte de fierbea din cazanul cu smoala cu 5 miliarde de dolari de la stapanii noștrii niste fier vechi pentru ospatarii tai kaki lasi si impartim cat iese puroiul din conturi? Dragnea confirma.Atunci Vifor suna pe linia securizata a iadului la amerloci stapânii coloniei de sclavi si le confirma tranzactia si le da conturile persoale. Vine Satana si ii cere lui Vifor plata pentru telefon 112,8 milioane dolari .Drac-nea suna si el la MApN sa dea ordinul de cumparare . Vine Satana si ii cere si lui o rubla plata pentru telefon.Vifor se supara.Cum zice el pentru un simplu telefon la amerloci dau 112,8 milioane dolari iar âsta doar
    o rubla ? Satana ii raspunde zambind pervers:Convorbirile locale nu se taxeaza 😂

  8. Dan

    Banc.Moare stâpanul ciumei roșii roșii si ajunge in iad.Bucurie mare pe sclavii romanistani.In iad Drac-nea il reintâlneste pe Vifor. Satana stapanul Iadului ii felicita pe amandoi pentru „”activitatea „” blestematâ de ospatarii kaki lasi si le zice ca inainte de fierberea in cazanul cu snoala au dreptul sa dea cate un telefon…Atunci Vifor ii zice pidosnic lui Drac-nea : Ce zici sefule cumparam inainte de fierberea din cazanul cu smoala cu 5 miliarde de dolari de la stapanii noștrii niste fier vechi pentru ospatarii tai kaki lasi si impartim cat iese puroiul din conturi? Dragnea confirma.Atunci Vifor suna pe linia securizata a iadului la amerloci stapânii coloniei de sclavi si le confirma tranzactia si le da conturile persoale. Vine Satana si ii cere lui Vifor plata pentru telefon 112,8 milioane dolari .Drac-nea suna si el la MApN sa dea ordinul de cumparare . Vine Satana si ii cere si lui o rubla plata pentru telefon.Vifor se supara.Cum zice el pentru un simplu telefon la amerloci dau 112,8 milioane dolari iar âsta doar
    o rubla ? Satana ii raspunde zambind pervers:Convorbirile locale nu se taxeaza 😂

  9. Titi

    Ultimele stiri postate de M.Fifor pe Fb:
    1.Primele doua TAB uri 8×8 PIRANHA 5 noi, din cele 30,au plecat din Elvetia spre Romania.
    2.Au fost platite inca 3 Sisteme de Rachete Sol-Aer PATRIOT, care vor fi aduse in tara in a 2 a parte a anului viitor !
    Uneori conteaza mai mult Faptele decat promisiunile fara acoperire !

  10. @Titi
    Si trebuie sa ne bucuram pentru cadourile facute producatorilor de armament din afara, cand aveam o industrie de aparare proprie?

  11. Dan,
    Ti-am spus si pe Facebook, ai stricat un banc bun.

  12. Titi

    Ba DA, numai primele 30 de TAB uri vin din import, urmatoarele 200, vor fi fabricate la Uzina Mecanica Bucuresti..!

  13. Gica aviatorul

    Marine
    Ia studiaza si cazul uzinei de avioane Craiova unde se va face modernizarea IAR 99 ca sa devina avionul de scoala si de trecere a pilotilor romani pe avionul second hand F16. pe surse am aflat ca a fost mutat directorul la Bucuresti si a fost numit un ingineras de la INCAS bucuresti(care a lucrat si pe la CIZ Craiova vreo citiva ani) pe post de marioneta intrucit fabrica este condusa in realitate de marele sindicalist PETA(fara studii superioare), fata lui fiind unsa parlamentar de nasa LOV, nasa care a fost in vizita acum 2 saptamini impreuna cu Dancila in Craiova prima vizita fiind facuta la Uzina de Avioane. Tot de pe surse am aflat ca a fost si este mare batalie pe alegerea firmei care sa faca modernizarea IAR 99, si se pare ca a cistigat gruparea LOV-PETA(cu firma israeliana ELBIT) desi gura tirgului spune ca VIFOR ar fi luat ceva comisioane de la o alta firma concurenta, si este mare taraboi pe aceasta afacere. Ia sapa tu mai mult ca esti ziarist, asa vom intelege de ce LOV-PETA nu agreeaza un director fost inginer militar si de ce nu inghite in general MILITARII.

  14. Mai vorbim despre asta cand o sa le vedem pe toate cele 200 in dotarea armatei romane. Dar dupa cat de amenintat e domnul Fifor(de rusi, nu de Dragnea, nu stiu daca o sa le vedem.

  15. Sergiu

    @D-le Titi
    „1.Primele doua TAB uri 8×8 PIRANHA 5 noi, din cele 30,au plecat din Elvetia spre Romania” – cu 2 TAB-uri noi praf ii facem pe rusi.
    „2.Au fost platite inca 3 Sisteme de Rachete Sol-Aer PATRIOT, care vor fi aduse in tara in a 2 a parte a anului viitor” – adica, sistemele alea care au avut o rata de 70% esec in dintii contramasurilor ruso-siriene? Ma simt deja in siguranta. D-le Titi, am senzatia ca incurcam dusmanii: nu mai vine careva cu armata sa isi faca praf vecinii, sunt trimisi asasini economici (nu doar usandezii fac asta, ci si rusii, si iropenii, si restul, fiecare dupa puteri si dupa cozile locale de topor). Armata este un element de siguranta care asigura unei tari anumite libertati de manevra (si negociere): pr scurt, nu ai armata, nu ai cu ce negocia. D-le Titi, o armata nu se poate dota din exporturi, indiferent ce promisiuni se fac bastinasilor si ce margele colorate li se atarna de gat.

  16. Sergiu

    Iar alternativa neeuropeana a visului usandez – daca vorbim de viitor – o putem gasi aici: http://adnotari.ro/2018/11/01/un-cosmar-de-succes/?fbclid=IwAR0rjo9O26PcXDae5hKYI6RDrXAiciGbdv_NJAWAANJ26liRvV6gNAucYLQ

  17. Ifrim

    Razboiul economic e mai crunt decat cel pe care-l stiam noi cu fieratanii!

  18. Geofreeland

    Un război e întotdeauna economic. O țară învinsă e spoliată de resurse etc. Spre a nu
    mai muri milioane de oameni, războaiele se fac direct prin controlul politico-juridic, implicit legislativ, al unui stat prin în tot felul de alianțe militare, uniuni politico-economice și juridice, unde mai marii spoliază statele „învinse” prin aquisurile aderării, a cedării de suveranitate. Un alt război, perfid, legal. România e „învinsă” în acest război prin care proprii aliați o jefuiesc ca pe un lucru normal. Cam asta e și cu achizițiile militare second-hand, sunt doar o afacere nenorocită, unde piesele de schimb vor fi mai scumpe decât însăși achiziția.

  19. Titi

    Si uite ca uneori critica aduce si Demisia ministrului Mihai Fifor..!
    Sa vedem inlocuitorul..o fi Les..o fi Caprar..?!

  20. @Titi,
    Oricare ar fi, se va ocupa tot doar de aducerea trupurilor neinsufletite ale cadavremor celor decedati din Afganistan si afacerile cu terenurile unitatilor militare decedate.