Politica SUA privind ”migrația popoarelor”

Categoria Opinii

Se spune că o imagine face cat 1000 de cuvinte. Dar 3 imagini cu câteva  cuvinte, cat fac? Cât să facă? Cât 700000 de like-uri pe facebook!

Același gest, alta țară, altă politică.

Ce mai e de spus?

Redau și aici recomandarea lui Klemm privind imigranții trimiși României :

”Tuturor trebuie să li se ofere o şansă să se dezvolte, să aibă o contribuţie şi să schimbe ceva în această lume. (…) Cred că România ar putea fi ţara est-europeană care să reprezinte un exemplu de toleranţă şi incluziune, primindu-i pe aceia care îşi doresc un viitor mai bun. Cei care îşi caută o nouă casă aduc cu ei energie şi idei, spirit antreprenorial şi entuziasm. Nu consideraţi acest lucru o potenţială povară pentru societate, ci o potenţială resursă. Lăsaţi-i pe aceşti imigranţi să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetăţenilor şi fiecăruia în parte şi în care fiecare membru al societăţii are ocazia de a contribui la vibranta cultură şi economie a României”.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Politica SUA privind ”migrația popoarelor”

  1. geofreeland

    Klemm asta e ambasadorul american? Asta ori e dus cu pluta ori a fost „uitat” de americani pe aici si el vorbeste in numele lui Kalergi, care bininteles e presedinte american. Io cred ca asta ori nu sanatos la cap ori nu face politica Americii. Ce mai cauta asta pe aici? Ce a cautat si Gittenstein, cred. O ciosvarta, ceva acolo, ca aici e El Dorado-ul lumii.

  2. @Geofreeland
    Isi cauta stramosii. Si el, si Gittenstein si cel care il va inlocui, au origini… romanesti, asa ca, la sosirea in patria mama nu mai au nevoie de acomodare, sunt gata inoculati.

  3. Unde este demnitatea noastră de odinioară?
    Toți neaveniții ne dau lecții de principii,stat de drept…..
    „Să construim stat de drept fără corupți”.
    Aiurea,asta nu o spune despre corupți.
    Care corupți,ai noștrii sau ai voștri?Sau și ăia și ăilalți?
    Halal democrație.

  4. geofreeland

    off topic. Noiembrie sur, bacovian, ca sufletele noastre. O nesiguranta ne bantuie permanent, vine iarna, vin sarbatorile iernii, vine ziua de centenar.O asteptare cu sens, ca o panda. Nu stim ce mai asteptam. Politicienii nostri si ai lor pregatesc planuri pe deasupra noastra. Noi, cuminti, in veghea traditiilor, neintinati de gandurile lor perverse, cu toata porcina lor, pregatim Craciunul. Ce e val, ca valul trece, si noi, prin vremuri, aicea suntem, brazi in muntii Carpati. Suntem aici, de mii de ani, am inventat scrisul, am civilizat Europa, si aici ramanem. Viscole de sange, raptul celor fara de lege, toate au trecut si trec. Cum ne vom fi peste cativa ani? Poate nu vom mai fi dar fiinta ramasa tot Craciun o sa serbeze, tot colinde prin zapezi, sorcove din flori de hartie indemnandu-ne la bucuria nepotilor ca un elixir de credinta. Si cu capra, si cu mastile, Dacia nu va muri niciodata. Noi, fii ei, ramane-vom vajnici de neam si fiinta. Restul e tacere, tsunami-ul cuceritor plange-va-se in neant si totul e colb. Noi, rasari-vom an de an, mandri si puternici intre natiile nesatule, efemer. De la Darius al lui Istaspe si pana azi, multi venira si plecara, apa si-un pamant. Romania e o tara sacra a lumii, Gradina Maicii Domnului, dintotdeauna, si noi, vorbitori ai dorului intraductibil nimanui, doar noua, vom legana copiii, de alean alesi sa ne fie pavaza, etern. Restul e tacere, un vant de noiembrie, intarit in viscolul iernii, fara sa ne sperie. Vorbele politice, minciuni de gheata la feresti, dusa-se cu el si primavara noastra din suflete infrunzi-va iarba, florile si copacul natiei mama. Niciodata, nimeni, nu ne-a invins speranta. E tot ce avem si ne da putere.

  5. Sergiu

    Daca e atat de generos d-le Klemm, sa-si ia el niste emigranti simpatici acasa, sa vada direct cum e cu integrarea si cu resursa potentiala.

  6. geofreeland

    Vorbeam de speranta. Ca e tot ce ne-a mai ramas. Acest „sentiment de încredere în rezolvarea favorabilă a unei acțiuni, în realizarea unei dorințe”, cinic gandind, e un sentiment determinat de o neputinta imediata. Ca si practicantii religiosi, ca si ceea ce simt cohortele de pupatori de moaste, e un sentiment al neputintei. E o alternativa la nu a aceepta infrangerea, o retorsiune fata de realitate, un fel de paranoia psihiatric vorbind, un fel de refuz al realitatii. Pensiile militarilor? Nimic nu s-a schimbat in ciuda tuturor argumentelor reale prin hatisurile juridico-perverse. Mai avem o speranta, zicem noi. Care? Ce mai putem spera? Atunci cand cerbicia de a nu vrea, cu orice pret, sa accepti greselile sau ipocrizia pe fata, ce mai poti spera? Speranta se agata de adevar si cutuma, e o stare interioara bazata pe dreptate. Refuzul politic, ferm si nemotivat decat subtire, nu tine. Te gandesti ca politicienii au mainile legate. De ce? Pai ca sa distrugem armata comunista Banca Mondiala a momit pensionarile ani de zile cu bani zice-se plati compensatorii. Si nu numai la armata. Gata, v-ati luat banii, s-au recalculat ulterior pensiile, sunteti la un nivel sa nu muriti de foame, ce mai vreti? Ajunge-va! Ce tot ii dati cu demnitatea, cu comparatiile cu magistratii care au pensii de 5 ori mai mari cu ale voastre, cu interpretari juridice, reale dar de neacceptat. Gata, ciocu mic! Si atunci, speranta. Nu. Nu mai e nicio speranta. Daca si asta a murit totul e neant. Si chiar e. Pensionarii militari, ciuca batailor, acuzelor, lest social. Cred ca e limita rabdarii. Ne gandim la versurile imnului.

  7. geofreeland

    @ Sergiu Klemm nu-i va lua, ca Trump a ordonat folosirea gloantelor la frontiera. Doar nu i-o trimite la moarte prin gandirea lui filosofico-kalergiana. Sau poate ca asta e pretul trendului mondial. Saracimea animata de speranta invadeaza tarile bogate. Poate ca migratorii au dreptate dar nimeni nu spune de ce unele tari sunt bogate si altele nu. Adevarul e ca tarile bogate au jefuit la greu tarile vesnic sarace iar cetatenii lor le ataca migrand. Drepturile omului, nu? Libera circulatie, nu? Toti suntem locuitorii pamantului si determinismul hegelian e infirmat agresiv de migranti. Starea de saracie a unora a potentat bunastarea altora. Cam astea sunt argumentele lui Klemm. Nu? Nu sunt? Dar atunci de ce propovaduieste duios invadarea tarii noastre? Cine e individul asta? Zice-se ca e ambasadorul democratiei americane. El? Doamne,feri!