Vreau o minune…

Categoria Social

De la un timp încoace, nu mă mai opresc din minunat. Pe unde merg, calc peste minuni. Pe unde mă uit văd numai minuni. Orice zgomot prevestește o minune. Latră un câine? Minune, până atunci nu a lătrat. L-a auzit pe Iohannis vorbind și s-a trezit lătrând. Cântă o broască pe lac? Minune, a dat de Belina și a intrat la apă. Mergi prin arăturile teleormănene? Minune, dai de o valiză cu fotografii, telefoane,laptopuri și hard discuri. Mergi prin păduri prin Tulcea? Minune, dai de o pictură a lui Picasso, dispărută de ani de zile dintr-un muzeu din Olanda, pe care judecătorii și procurorii români  pot jura că au văzut-o arzând într-o sobă.  Mergi în concediu în Turcia? Minune, dai de nava Sadova, rebotezată Yasan Kaptan 3. Mergi în Singapore? Dai de nava Nautica Muar, care, minune, poți să juri că este nava Argeș una în sutele de nave dispărute ca prin minune din fosta flotă comercială a României.

Azi priveam la tv,  de fapt butonam încercând să evit programele de știri care concurează la minutul de aur. Așa am dat peste postul Nașul tv, care se crede cel mai independent post. Atât de independent încât promovează ”pur și simplu dezinteresat” un program al unei –nici nu știu cum să îi spun- societăți sau organizații care se vrea organizație de binefacere, proiect social, doctrină politică sau religie, nu contează ce, poate toate la un loc, poate nici una, dar se zbate să convingă tinerii din România(și nu numai) care nu se regăsesc în viața pe care ne-au dat-o părinții lor, ai celor care ne vorbesc despre Puterea Tinerilor Universal din România că acest samsing, PTU este soluția.  Minune! Emisiunea se adresa românilor, tinerilor din România, iar cei care ne vorbeau erau niște tineri/tinere care fie vorbeau (admit, mai bine decât Iohannis) românește, fie  ne vorbeau în spaniolă, portugheză despre viața lor prin nu știu ce ghetouri. Minune de la Allah, ar fi spus Jean Constantin/Ismail cu toate pânzele sus, și ale bricului ”Mircea”  și ale lui Picasso. Am ascultat câteva minute pledoaria tinerilor guru și m-am întrebat cât de cretini pot fi tinerii care intră în astfel de jocuri sau cât de mare este Grădina Domnului dacă acceptă toate aceste pretinse dogme și ”lecții”propagate în numele grijii față de aproape. Că pensionarii sunt amăgiți cu indexări și actualizări din care plus cu plus dă minus,  că salariații sunt prostiți cu măriri de salarii care duc la inflație și scăderea puterii de cumpărare a leului, că Uniunea Europeană ne impune încălcarea Constituției în numele apărării statului (în poziția) de drepți, nu mă mai miră. Noi am acceptat și lăsat să se întâmple asta, noi am votat, noi ne-am făcut-o cu mâna noastră. Toate partidele și toți liderii de partid  și-au luat ”consilieri” care mai de care mai ”sonor” care mai de care mai străin, mai american, mai german, mai evreu, mai francez, mai rus sau mai universal, care să îi sprijine să ajungă sus, cât mai sus. Cu cât au ajuns ei mai sus, cu atât a ajuns țara mai jos. Ar fi fost de mirare ca tinerii, viitorul de mâine al țării să nu fie și el contaminat de influențele universale ale propagandei bezmetice care urmăresc depersonalizarea, dezrădăcinarea, ruperea de valorile tradiționale și atașarea de valorile ”mărturisitorilor” veniți nici ei nu știu de unde, dar plătiți bine pentru prostirea celor deja prostiți de un sistem educativ care a ajuns de râsul lumii civilizate. Privind la emisiunea PTU am realizat că pot sparge televizorul și fără să mă uit la Gâdea, Rifai, Rareș Bogdan, Denisa Pascu, și alți știriști sau analiști consacrați. Încep să îi înțeleg pe cei care și-au reziliat contractele cu formele de televiziune. Le plătim degeaba, nu mai vedem nimic bun în ele, totul e kitch, can-can, circ, propagandă, deci minciună și aburire, privindu-le, dacă nu te tâmpești, tot te doare capul la sfârșit.

Aștept o singură minune, un post tv, un om, ceva care să nu încerce să mă prostească. E singura minune care lipsește României.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Vreau o minune…

  1. Ifrim

    Si eu vreau o minune.Vreau inapoi in ziua inaltarii in grad cu mintea de azi!

  2. Ultima minune la care vă referiți în art.d-voastră,este greu,foarte greu să o vedeți în curând!
    Este și ăsta un mod de a câștiga un ban „cinstit”,dar ce bani!
    Amintiți-vă de Diaconescu, părintele OTV,de unde emitea,dintr-o garsonieră,iar dacă nu era prea libertin,dacă nu-și înfința propriul partid cu succesul avut,ne mințea în continuare până la adânci bătrâneți.
    Eu am aplicat o metoda mai simplă,unele posturi le-am eliminat definitiv,iar pe celelalte le-am blocat.
    Asta este o metodă pt.a evita durerile de cap!

  3. geofreeland

    „Vreau o minuuune/Vreau o minune-n viata mea!” versurile unui cantec al lui Bitman. Fadul cotidian, banalul existential, monotonia fizica, repetarile ciclice, induc o stare de prostratie, de alienare si de sine si de apropiati, ca un fel de boala din care nu ne mai trezim. Vrem minuni sa intelegem versurie imnului national „Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte”. Vrem o minune sa putem vota lucid, vrem o minune sa reincepem sa fim iubitori de aproape, vrem o minune sa ne bucuram. Cohorte de pupatori de moaste, an de an, vor o minune in viata lor: sanatate, bani, casatorie, succes. Toata lumea pare-se ca vrea o minune. Ceva facut de o forta, chiar supranaturala, sa ne revenim. Nevoia de minuni, simptom al neputintei, devine o marfa. Si televiziunile o vand la greu. Media in general. Si daca nu pot da stiri adevarate, inventeaza. Mai nou, in trend e si justitia, Voiculescu condamnat pentru minunatele puteri telepatice, sau condamnari tocmai pentru minunea lipsei de probe, sau chiar pentru minunea faptelor care nu exista. Astea tot minuni sunt. Deficitul de minuni altereaza sperantele. „Auzi-si, fa, se duse ala la baba aia si i-a taiat sub limba, si i-a trecut boala!”. Si baba Vanga ne cadorisi cu minunile viitorului numai ca, prezise, nu mai au efect neasteptat, devin realitati. Orice minune tine trei zile. Atat e stabilit ca efect major de rating. Cand spunem „ca prin minune…” deja devoalam un aranjament, sau cand nu intelegem ceva spunem „Minune mare de la Dumnezeu!”. O mare minune ar fi ca Johannis sa mearga si el prin vreun spital, pe un ogor, pe un santier, sa il vada natia romana ca nu e neamt. O mare minune ar fi ca nevasta-sa sa bea o cafea cu procurorii. Si cate alte minuni nu se pot intampla. Viata e o minune. Pentru unii. Pentru ceilalti e aceeasi, bagatul mainii intr-un buzunar gaurit, vesnicele impozite care sunt amenzi ca faci ceva bun si amenzile care sunt taxe ca ai gresit ceva. Noroc ca in ochii copiilor care sunt fericiti ca nu au motive orice cunoastere are valoarea unei minuni. Si noi ne uitam la ei ca la minunile a tot ce am facut bun pe lumea asta si speram ca ei, barem, sa faca o minune.

  4. NeO

    Prima „minune”,cadoul primit de LOV pentru ieri, ministerul transporturilor.Adevărul e că se potriveşte pentru funcţia asta mai ales că în 2019 ne trebuie un ministru care să priceapă şi să vorbească fluent engleza, franceza. Şi ea e corespunzătoare.
    https://www.comedymall.ro/tetelejurnal/ispravile-olgutei-cand-a-vazut-prima-oara-tramvaiul-in-bucuresti-s-a-uitat-sub-el-sa-vada-daca-e-mascul-sau-femela-17521154
    Asta cu tramvaiul de la franceza i se trage:
    https://www.youtube.com/watch?v=vZFcpirZZCk
    Ducă-se la transporturi, să nu mai aud de ea, că mult rău ne-a făcut, inclusiv pe ultima sută de metri.Ce poate să mai facă rău, pensionarii votanţi să aibă dreptul să circule pe autostradă, iar cei militari numai pe drumuri neasfaltate?

  5. Rezervist Revoltat

    Si eu vreau o minune…Sa ne lase Bahnareanu si ai lui cirati!

    Stimati camarazi, Pe data de 22.11.2018 va avea loc la Cercul Militar national Conferinta Nationala a ANCMRR. Au fost convocati delegati din toate filialele + camarila lui Bahnareanu,in total peste 200 de rezervisti.Obiectivul principal al convocarii nu il va reprezenta situatia Pensiilor ci,modificarea Statutului asa cum vrea Alesul de acum un an…care ne-a promis cate-nluna si-nstele iar acum vrea bani,bani,bani!!!A stabilit cotizatia la 5 lei pe luna(60 pe an),din care 20% obligatoriu sa fie returnati la centru…+ 20 % din amaratia aia de 2% din impozitul pe pensie/2017…La sedintele saptamanale cu acolitii + la sedinta BPC,lunara,acest subiect este tabu!!! Bani si iar bani !! Ne asteptam ca la Conferinta sa ne spuna ceva din realizarile din anul trecul,ale lui si ale Primadjunctului Balaceanu,alt papagal infiltrat la varf,probabil sa atraga cat mai multi cotizanti la AORR,asociatie unde esti presedinte…Suntem la mana celor 2 cu cate 3 stele care nu-si vad decat interesul propriu: vizite in Serbia,Bulgaria,Turcia,Italia numai in acest an. Pe banii cui?!- Ai fraierilor care cotizeaza!!In semn de protest nu voi participa la Conferinta-mascarada a lui Buhnareanu…pe carl doare-n basca-are masina la scare de la MApN,salar bunicel de la Casierul Negoita…altul de la fundatia Sf. Ghe…altul de la Asociatia Nationala a Pensionarilor,unde este vice….Trai neneaca! Cine are mai multe date sa le insereze aici,sa vada tot poporul cine ne conduce…