Două avioane militare americane….

Categoria Despre Armata

Două avioane de militare, un F18 și un C-130 care îl alimenta s-au acroșat și s-au prăbușit în timpul unei operațiuni de alimentare în zbor în apropierea coastelor japoneze în sud vestul insulei Shikoku, Capul Muroto. Conform oficialilor americani, accidentul a avut loc  la 320 km de coastă, dar surse japoneze dau ca loc al prăbușirii, o zonă la numai 100 km de coasta insulei. Din cei 7 membri ai echipajelor  celor două avioane, doi ai F-18 și 5 ai C-130, doar unul a fost găsit de către echipele de căutare salvare  japoneze,  un membru al F-18 , în stare stabilă, pentru ceilalți căutările continuă. Pilotul salvat a fost transportat în spitalul bazei Iwakuni .

Incidentul este ultimul dintr-o serie de incidente ale forțelor maritime și aeriene americane. Luna trecută, un F18-Hornet , aparținând portavionului Ronald Reagan s-a prăbușit în sudul insulei Okinawa, piloții reușind să se salveze. La mijlocul lui octombrie, un MH-60 Seahawk  aparținând aceluiași portavion s-a prăbușit  în Marea Filipinelor, rănind mai mulți marinari.

Deci se poate spune că forțele armate americane sunt foarte eficiente, creează pagube și trupelor proprii, nu numai inamicului,   sau,  în caz că nu reușesc să provoace daune inamicului măcar forțelor proprii sau prietene.  Mare atenție mare, se aude că SUA  a notificat Turcia privind intenția de a trimite în Marea Neagră un vas de război fiind îngrijorate de conflictul ruso-ucrainian. Unde credeți că va adăsta dacă Turcia ( încălcând tratatul de la Montreux) va lăsa nava americană să străbată Bosforul? Bineînțeles că în porturile și apele teritoriale ale României, stat condus de vasali  care nu au  nimic de obiectat. Ce conține în fapt Tratatul? Tratatul dă Turciei drept de control total asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanele și reglementează accesul navelor prin strâmtori. Astfel,  în cazul statelor non-riverane, în ceea ce privește navele militare, nu pot intra în Strâmtori decât nave de linie uşoare, nave mici de luptă şi nave auxiliare, ceea ce exclude navigaţia pentru nave de linie, cele cu un tonaj de peste 10.000 t şi a celor care au un cel puţin un tun cu calibrul superior a 203 mm, precum şi a port-avioanelor şi submarinelor. Cu alte cuvinte navele de genul celei pe care SUA vrea să o trimită nu au dreptul să treacă, iar cele mai mici nu au dreptul să staționeze pe perioade mai mari. Deci Turcia va arbitra aceste situații. Din această cauză SUA au fost indulgente față de politica lui Erdogan iar Turcia și-a permis chiar să amenințe  cu evacuarea bazei militare de la Incirlik, când SUA nu au vrut să îl extrădeze pe Sorosul musulman, iar lumea vorbea că lovitura de stat împotriva liderului turc ar fi plecat de acolo.   Stau și mă gândesc dacă nu cumva, în cazul unui refuz al Turciei de a da verde portavioanelor SUA sau altor nave mai … grele, ne-am putea trezi că primim ”cadou” sau chiar cumpărăm cu câteva miliarde cine știe ce portavionel second-hand ”pentru probe” și astfel, acesta va putea intra, aparținând unui stat riveran. Printr-o astfel de inginerie americanii își vor atinge scopul, iar noi fundul,  adică ne putem” kiss  poponeața de good-bye”.

Aud pe la unele canale de televiziune cum canaliști de marcă, ieșiți de pe băncile școlilor de securitate mai vechi sau mai noi se vaietă că Europa nu se implică și ne-a întors spatele, lăsându-ne în bătaia viscolului siberian. Păi cine ne-a pus să lăsăm ușile deschise ? Îmi amintesc cât de repede ieșeau unii pe aceleași canale să solicite sancțiuni împotriva viscolului sau ”protecție și scuturi” împotriva unor ipotetice amenințări fără a lua în calcul că instalarea acestor sisteme –care între noi fie vorba sunt apă de ploaie, mai mult întărâtă decât apără- va atrage după sine viscolul. Nici acum, după ce s-au convins că scutul de la Deveselu nu ne apără de nimic, avioanele F16 nu se ridică de la sol iarna, iar Sistemele Patriot pe care le vom cumpăra de la israelieni sunt deja confirmate ca ineficiente, ai noștri  guvernanți nu se lasă de prostii și după ce au obținut” supremația aeriană” vor să o declare și pe cea navală. Să te ții declarații belicoase de acum încolo.

Vă mai amintiți momentul 2002 când România s-a autoinvitat în conflictul din Afganistan ? Vă mai amintiți de ce a fost nevoie de acest gest? Pentru cei care au uitat, reamintesc eu. În vara lui 2002 baza canadiană din Kandahar a fost lovită de niște rachete care s-au dovedit a fi prietene adică ale trupelor americane,  drept pentru care Canada a decis să își retragă trupele din calea ”loviturilor chirurgicale” ale SUA. Cine l-a luat locul canadienilor? Românii, pentru  că pe ei nu îi interesează dacă le dau în cap  inamicii sau dușmanii , câtă vreme primesc niște decorații și grade.

Ei bine, ”înfierea” navei americane,  pe lângă faptul că va fi privită ca o provocare și o amenințare la adresa tuturor celor din zonă(inclusiv Turcia),  reprezenta un factor  și pentru forțele aliate, poate chiar mai mare decât amenințarea rusă care va crește exponențial prin simpla prezență sau acceptare a navelor militare americane în zonă. Acest lucru nu este văzut luat  în calcul, analizat sau amintit de canaliștii geo-politico-strategici români. Punem pariu că România va cere oficial să îi fie apărate interesele și… rațele din Marea Neagră care înoată pe lângă instalațiile de foraj ?

Două avioane militare americane……

https://news.yahoo.com/2-us-warplanes-crash-off-japan-coast-rescue-235818896.html?.tsrc=daily_mail&uh_test=2_12

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Două avioane militare americane….

  1. NeO

    Cercetarea accidentului va dura cel puţin un an. Statistic vorbind, intensificarea şi diversificarea exerciţiilor şi aplicaţiilor- a căror amploare nu a mai fost în ultimii 30 de ani, conduce şi la creşterea numărului de accidente. Şi nu neapărat datorită pregătirii personalului, ci mai ales limitelor tehnice ale echipamentelor exploatate, care în utilizare intensivă nu prea sunt cele precizate de producător. Spre exemplu recenta scufundare a fregatei norvegiene care se întorcea de la un exerciţiu NATO. O serie de circumstanţe care luate separat nu puteau conduce la dezastru, cumulate cu o posibilă eroare de proiectare şi construcţie a navei a condus la scufundarea acesteia. Ciocnirea fregatei cu petrolierul probabil că putea fi evitată dacă nu ar fi fost o serie de erori umane, dar nu ar fi trebuit să conducă la scufundarea fregatei care a suferit avarii pentru care producătorul spaniol garanta că nu pot conduce la inundarea totală şi scufundare rapidă.
    Referitor la accidentul celor 2 avioane, pare că s-a produs în timp ce realimentarea avionului F- 18 era începută. Stranie coincidenţă, săptămâna aceasta a fost finalizată cercetarea prăbuşirii anul trecut a unui alt avion cistenă de acelaşi tip. Concluzia anchetei: o elice întreţinută necorespunzător s-a desprins din motor datorită coroziunii şi a produs prin lovirea corpului avionului explozia ce a condus la prăbuşire şi decesul echipajului. E posibil şi aici să se fi întâmplat un lucru asemănător, afectat fiind şi F-18 care alimenta.Comanda de catapultare manevrată de unul dintre piloţii F-18 a salvat din păcate doar unul.

  2. Geofreeland

    Off topic. Mă uit la ce se întâmplă în Europa. Mă uit la anul centenar. Mă uit la Johannis. Mă uit la motivația Brexitului. Mă uit la unguri, polonezi, cehi, italieni. Mă uit la România, la cetățenii ei. Nu am decât două concluzii: 1. Când se bat elefanții, iarba e călcată în picioare; 2. România în UE e ca un câine în cușcă, i se dă un os dacă face sluj dresat dar frumos. Nu-mi ies din cap aceste concluzii. Aștept contraargumente. Ajutați-măăă…

  3. Ifrim

    @Geo.Din moment ce va puteti uita in atatea locuri fara sa va doara ochii nu aveti nevoie de ajutor,aveti vedere de soim,va alintati.Eu am +1,75 la dioptrii si abia vad prin-mprejur!

  4. Geofreeland

    @Ifrim Și eu tot cu ochelari.Ce să fac, matricea bio mă taxează. Ce am văzut interesant e noua tactică a Jandarmeriei franceze. Exact ca în bancul acela cu cetățeanul care agita un sac. Unul îl întreabă, ” ce ai în sac și de ce îl agiți?” Răspuns: „În sac am niște șoareci și îi agit să nu se organizeze să roadă sacul.” Ca atare, cunoscând bancul nostru, jandarmeria a dat cu lacrimogene, adică „a gazat” cum spun #reziștii lui Johannis, profilactic,toate străzile spre Eiffel și i-a dispersat, săturându-i pe „protestatarii neautorizați” de noxe iritant lacrimogene, încât nici UE nu are ce să zică. Noi, încă, cu „justiția independentă” a lui Johannis, facem rechizitorii jandarmilor că unii au incendiat domeniul public, au scos borduri și am spart căști, am bătut o femeie jandarm, am furat o armă letală, și gazarea e o încălcare a dreptului de exprimare. Și fără ochelari vezi porcăria unor procurori, numiți, năimiți și obedienți „șefului” care cercetează „procedurile jandarmeriei” conform normelor europene, la ei, nu la noi. Poate învață și Jandarmeria, că la proteste neautorizate, nu trebuie să aștepte coagularea a mii de oameni ci, intervenția cu gaze, pentru refuzul de a părăsi locul. A propos, ce mai zice UE de gazele din Franța? Păi ce să zică? E normal. În România, nu e normal. Cam asta e UE. Nu e clar? Mare porcărie, ipocrită. Așa că, ochelarii nu sunt buni în UE, că poți vedea. Nu m-ar mira ca UE să me recomande să nu mai purtăm ochelari.

  5. Geofreeland

    Revenind la tema articolului. Că avioane ricane survolează Ucraina, că vine în Marea Neagră o navă de luptă ricană cu tonaj și armament peste convențiile maritimo-militare, toate sunt de „ochii lumii”, adică o vrăjeală, niște mușchi arătați, nimic mai mult. Se pare, culmea, cu certitudine că tehnologia Keshe (puteți citi pe magrav.ro) câștigă teren. Exemple: 1.O navă ricană în marea noastră, adică Neagră, a fost survilată de un avion rusesc, cu treceri la joasă înălțime, de n-șpe ori iar nava ricană nu a avut nicio reacție, sistemul de conducere a ficuluj a fost blocat încât marinarii au urmărit cu interes, de pe punte manevrele șturlubaticului pilot rus. Ulterior, cei 27 de marinari au ” demisionat” pe motiv că guvernul nu-i apără.2. Într-o noapte, o escadrilă rusească plecată din nordul mării Caspice a aterizat la Latakia în Siria. Nici azi ricanii nu își explică de ce nu au detectat acest survol masiv. 3. Pe vremea pacificului Obama marina ricană din Golf trimite o dronă, la mare înălțime să survoleze Ițanul. Ciudat, drona a fost „adusă” la sol de iranieni. Cum? Degeaba au solicitat ricanii returnarea dronei. Răspunsul iranian a fost teribil: orice rachetă lansată de marina voastră din Golf noi o interceptăm și o retrimitem către baza de lansare. Tehnologie Keshe. Nu fac nicio apologie sau reclamă dar ceva este. Vă miră? Dacă F16 nu poate decola iarna de ce să vă mire? Ce să facem dacă ăștia ne prostesc cu pensiile? Citim și noi.

  6. Ifrim

    Care-i diferenta intre enoriasul ce se roaga in biserica si cel dintr-un avion in zbor?Ultimul o face din toata inima!