Românești, de revelion

Categoria Evenimente

Români în Italia

Patru români riscă închisoarea în Italia. Nu pentru furt, nu pentru proxenetism, nu pentru cerșit sau alte acte de acest gen, care fac ”deliciul” presei occidentale. Nu. Cei patru, împreună cu un amic italiano vero, au vrut să pregătească și ei un porc pentru sărbători și l-au… sacrificat în dulcele stil românesc, cu strigăte și urături( din partea porcului).  Cum italienii se pretind mai latini și mai europeni decât românii, au reclamat la poliție faptul că săracul porc nu a fost rugat să moară sau nu a fost pus pe scaunul electric pentru a fi sacrificat ”civilizat”,  poliția a răspuns prompt și a realizat flagrantul. Cei patru au fost reținuți și riscă o condamnare pentru rele tratamente aplicate porcului. Adevărul e că și la noi ar trebui aplicate aceleași reguli europene, dar  autoritățile încă mai închid ochii, că oricum sunt legi și chiar prevederi constituționale de care nu se ține cont și pe care le încalcă chiar porcii,  așa că prevederile privind asomarea,  la noi încă nu are  tradiție, nu se aplică. Dar nu știi niciodată când guvernul crescătorilor de porci din Teleorman,  în lipsa de bani la buget va trece la amendarea tuturor celor care nu vor face dovada asomării porcilor în lumina… directivei europene. Atunci să te ții. Nu e lipsită de interes nici reacția unor italieni care au cerut ca vinovații să fie .. sacrificați în același mod, poate pentru a dovedi că pentru ei omul și portul au același drepturi, sunt tratați la fel.

Români în Anglia

În Anglia, un român a devenit erou, după ce a salvat niște clienți și colegi atacați de un grup de briți aburiți de alcool, supărați că nu sunt primiți în club. Românul , pe numele său Tudor Simionov , era body-guard la clubul în care voiau să intre bețivanii și a intervenit pentru a salva niște colegi  și clienți agresați de  turbulenți. Fost sportiv de performanță, Simionov nu s-a lăsat intimidat și s-a luptat cu 9 agresori, fiind doborât de sabia și cuțitele acestora. Din păcate viața sa nu a mai putut fi salvată, căci în urma rănilor primite a decedat imediat ce a fost introdus în local. Presa și populația din Londra îl consideră erou, dar nu a cerut nimeni ca agresorii săi să fie tratați la fel adică să fie tăiați cu sabia și cu cuțitele cum au cerut italienii  cu românii care au tăiat porcul.  De ce oare?

Români în … Oltenia

În Oltenia,o româncă a devenit celebră, existând posibilitatea să o depășească pe celebra bulgăroaică Vanga, prin previziunea sa… chirurgicală, ca să folosesc un termen strategic. Femeia, al cărui nume este păstrat la secret, se afla la masa de revelion imortalizând momentul deschiderii sticlei de șampanie de către scumpul ei soț. Știa ea ce știa când s-a apucat să filmeze, i se arătase Fecioara Maria în somn probabil și îi spusese că dacă nu stă cu ochii pe bărbățel se poate întâmpla o mare nenorocire. Femeia, cu frica lui Dumnezeu a stat cu ochii pe mâinile bărbatului și a  și filmat, ca să nu zică cineva că nu e adevărat. Cum bărbatul era neglijent, femeia i-a atras atenția să nu țină sticla îndreptată spre televizor, când desface dopul, ca să poată să mai vadă și ei emisiunea ( avea probabil femeia în vedere o telenovelă ceva care nu trebuia pierdută). Bărbatul s-a conformat, ca orice oltean care își respectă muierea dătătoare de copii  dar a îndreptat sticla spre bec, exact așa cum i se arătase muierii în vis. Nici nu apucă să zică fomeia ”măăăăăăăăăăăăă Mărine, nu e bine!” că dopul plecă și … casa rămase în întuneric. Dovedind că oltenii pot să vorbească și în întuneric, fără prompter, nu ca președinții, prin bezna oltenească se auzi cu obidă: ”Fiți-ar capu al dracu de prost, că îți și spusei. Drept în bec dăduși…. vai de capu tău de prost … DA -ȚI ȘI ZÂSĂI…!!!”

Ca românu nu-i nici unu, ca olteanu… tragi cu tunu!

Priviți și vă cruciți!

 

https://adevarul.ro/news/eveniment/patru-romani-italia-risca-inchisoarea-taiat-porcul-curte-sarbatori-val-reactii-peninsula-

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-roman-erou-la-londra-a-murit-aparandu-i-pe-cei-care-petreceau-de-revelion-intr-un-club-1058106

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

20 Raspunsuri la Românești, de revelion

  1. Titi

    Nea Marine mare noroc avusesi !
    Noroc ca petrecusi Revelionul,nu la masa rosie din sufragerie ci la..Sala Rosie ..:)).

  2. Dan

    Eliminarea actualizării pensiilor militare este definitivă. Cea din L 153/2017 era temporară. Temporară…. și a fost cosiderată neconstituțională, fiind eliminată în Camera Deputaților.
    Cu atât mai mult este neconstituțională eliminarea definitivă.

  3. Dan

    Eliminarea actualizării pensiilor militare conf OUG urilor
    59/2015 plus 114/2018
    este definitivă. Cea din L 153/2017 era temporară. Temporară…. și a fost cosiderată neconstituțională, fiind eliminată în Camera Deputaților.
    Cu atât mai mult este neconstituțională eliminarea definitivă.

  4. Geofreeland

    Băăă, ioropenilor! Tăiatul porcului la români face parte din cultura română, e tradiție, e sărbătoare arhaică! Așa suntem noi. Voi nu omorâți de-a valma mistreții la Balc? Cu gloanțe, porcii răniți agonizează în chinuri, purceii își amușinează mamele moarte și voi, după ce plecați de la măcel, ne dați lecții? Și voi italienilor ioropeni ați importat de la noi iepuri nu ca să-i împușcați mișelește sau să-i sfârtece ogarii hrăniți numai cu carne? Voi italienilor care mâncați aricii de prin curți, omorâți cu sapa, ca delicatese? Să nu mai spun de unele nații în care tații își deflorează fetele. Tot în Ioropa. Și dacă vreți să dați lecții nu-i arestați italienilor pe români ci pe italianul vero care i-a tolerat pe proprietatea sa și el dornic de sânge. Voi cum tăiați mielul, iedul sau găina? Poate sunteți vegetarieni. Și așa fiind și planta suferă, la asta v-ați gândit, boilor care pașteți imașul imigranților? Te doare capul de Ciocnirea civilizațiilor.

  5. @Dan
    Așa este,acest guv.Dragnea,nu a făcut altceva decât să prelungească prevederile OUG 59,prin noua OuG fiscală de la sfîrșitul anului trecut.
    Acum,aceste celebre ordonante care includ art.special pentru pensionarii militari,nu a făcut cut altceva decât să prelungească bătaia de joc și a schimbat și freonul că să înghețe și mai bine pensiile militare.
    Deasemenea,OUG 59,poate să aștepte mult și bine prin sertarele CD,că sora ei de anul trecut(114) îi ține locul cu brio.
    În ceea ce privește art.introdus în legea salarizării (153),a fost declarat neconstituțional și eliminat din textul legii.Așa este,acel art.tineau înghețate penșiile militare până prin 2022
    Acum,le-au permanentizat.
    Să-i mulțumim ministrului fără minister,guștera roșie!

  6. Iulian

    Nicolae,
    Sa le multumim ministrilor apararii, internelor….etc, intrucat au dat avize si au fost in sedinta de guvern prin care s-au aprobat toate aceste nebunii anti SNAOPSN!
    Sa nu crezi ca Skiorul s-a opus cumva, macar formal …..

  7. La mulți ani! Și spor la scris în noul an!

  8. liviu

    La multi ani, tuturor, cu sanatate!
    Sa nu le multumim ministrilor… Cat mai multe rugaciuni pentru a li se intampla si celor din familiile lor, ce ne-au facut ei noua…
    Prin comparatie, celor din justitie li s-a programat tot asa ceva? Ori, pentru ca ii apara pe cei cu mii si milioane duse acasa, ei sunt scosi din problema?
    Nici nu ma gandesc ca vor face vreo interventie in favoarea noastra in acest an. Alegerile ce vin sunt gata castigate prin numaratul voturilor, asa ca noi putem vota exact cum vrem! Suntem putini, cat de cat informati si ca atare neimportanti in obtinerea procentelor. Asa ca…ne putem astepta chiar si la mai rau! Iar de scos armata de rezerva din casa, foarte slabe sperante…

  9. @ Iulian
    I-am mulțumit „gușterei…”pentru că de la ea a pornit OUG 59.Ea a deschis drumul spre bătaia de joc.
    Bineînțeles, că miniștrii
    SNAOPSN au vina lor și au
    fost și ei de acord dovadă stau semnăturile puse pe document.Alături de finanțiștii din ministere,care ei doar propun.
    Noi,pensionarii,am ajuns un fel de paria,sîntem ca o piatră de moară,îi încurcăm.
    Aceste , OUG,își au originea de pe timpul lui
    Boc și sau perpetuat în timp.

  10. Geofreeland

    Suntem ceea ce iubim! Iubim dreptatea, lașitatea sau banii, așa suntem… A iubi oamenii e condiția de a fi om. Iubirea de semeni e deasupra oricărei politici sau, poate, e chiar rostul ei. Suntem ceea ce iubim. Un gând, ca reflecție a lumii în care am trăit. Nu există alternativă. Din iubire decurg gesturile sociale, politice, economice, culturale. Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Ceea ce trăim, nimicul din lipsa de iubire, ne macină, ne învrăjbește, ne chinuie zi de zi. Cred că esența gnostică a învățământului trebuie să fie înțeleasă ca o necesitate de a găsi bucuria de a ști și știind mai mult, să iubim lumea, încă misterele ei, ca o formă de iubire a darului de a trăi. Un om bogat, amăgit că are putere, e un însingurat, izolat și, uneori psihopat. A trece o mare cu un iaht sau cu o amărâtă de barcă are același țel, traversarea. Dar dacă acea apă e Styxul? Asta trebuie să facă diferența în opțiunile electorale. Binele de făcut semenilor, nației, țării. Vrajba bățului străin prin gard nu ar avea nicio putere dacă am iubi concetățenii, nația și țara. Istoria ne-a dovedit că se poate. Și noi putem dovedi asta. Suntem ceea ce iubim.

  11. NeO

    Tot la olteni: “Noaptea de Anul Nou le-a adus necazuri multor stăpâni de căţei. Artificiile şi petardele care au însoţit veselia de Revelion au speriat de moarte animalele. O mulţime de câini au fugit din curţi, înspăimântaţi de zgomote, iar Facebookul este acum plin de mesaje în care proprietarii animalelor anunţă dispariţia.” Altă ştire: „Record doborât de o bătrână de 72 de ani din Filiași. Polițiștii au confiscat de la femeie cea mai mare cantitate de petarde deținute ilegal, înregistrată până acum, peste 15.000 de petarde şi 200 de emițătoare de sunet.” Că tot vorbim de cauze şi efecte. Cauza este ineficienţa măsurilor preventive luate de cei care au obligaţia legală de a verifica respectarea legii. Şi nu e vorba de noaptea respectivă, deşi şi aici ar fi interesant câte locaţii organizatoare de petreceri au avut documente de proveninţă a petardelor, mai ales pentru cele interzise de lege, e vorba de utilizarea lor fără discernământ –legea spune că e permis doar la minim 50 de metri de construcţiile de locuinţe.. Ce ziceţi doamna Carmen Dan, dăm ceva medalii sau îi iertăm că e şi ei oameni. Poate o avansare ceva pentru prinderea infractorului cel mare “o bătrână, singură, nu locuieşte aici”, în timp ce spre exemplu în judeţul Vâlcea oamenii legii au confiscat peste 3 tone de materiale pirotehnice, în judeţul Olt mai mult de 1 tonă numai în perioada 29.12-02.01. În aceeaşi perioadă în judeţul Dolj poliţiştii au confiscat 50 de kg. E logic în judeţul nostru oferta a fost redusă, iar miile de petarde care au făcut ca municipiul Craiova să pară sub asediu provin din judeţele învecinate.

  12. Da,așa este, inconștiența mare din partea utilizatorilor ale acestor adevărate bombe.
    Numai norocul a făcut ca să nu se întâmple tragedii.
    Acești inconștienți,au foloșit aceste petarde,nu la 50 m ci la mai puțin de 10 m,chiar lângă mașinile parcate.Dimineata oamenii și-au găsit mașinile p line de substanțele rezultate din compoziția acestor petarde,vopsea arsă,distrusă de explozia acestor adevărate bombe.

  13. Vladimir Putzin

    @ NeO
    cica si un ciobanesc german speriat de bubuiturile etardelor expolodate pe la Podul Minciunilor a luat-o nauc la goana si a fugit si tooot fugi pana a ajuns in Dealu’ Cotrocenilor, unde a inceput sa latre neconstitutional parca mai tare ca nicio data !
    Zau ca petardele astea ar trebui categoric interzise !

  14. NeO

    @Vladimir Putzin,
    Duşmanii duşmanilor mei nu-mi sunt automat prieteni, dar trebuie să recunosc că atunci când latră ciobănescul german, chiar şi fals, îmi place starea comunitarei de Craiova: cu coada între picioare. Altfel, prinde curaj şi iar apare o măsură în vreo ordonanţă cu pesta porcină sau aviara.

  15. Iată că,dl.nostru prezident nu se dezminte și continuă războiul cu guvernul Dăncilă.
    Pe scurt,iată despre ce este vorba,potrivit site pro tv.ro.
    Ieri,KWI,a semnat decretele de revocare din funcție ale lui Stănescu și cel de la transporturi.
    Azi, printr-un comunicat, anunță că nu este de acord cu numirile propuse de d-na prim-ministru și până miercuri va da un răspuns definitiv și chiar va motiva decizia luată.
    Nu că aș muri după Lov,din motivele cunoscute,dar ceva nu este în regulă,ori din partea președintelui,ori din partea celor propuși.
    S-ar invoca faptul că,cei propus pt.ocuparea funcțiilor rămase vacante,ar avea dosare penale.Ce-o fi,vom vedea.

  16. @Vladimir& NeO
    Ce bine va completati voi.Sa ii lasam sa isi dea in cap cu speranta ca vor cadea amandoi lati. Pana una alta, Iohannis iarasi interpreteaza cum vrea el legea. Daca ai acceptat odata un ministru, nu il poti respinge apoi decat daca ai date si informatii clare si indibitabile ca intre timp a devenit incompatibil cu functia de ministru.Daca a fost incompatibil de la inceput, nu se pune fara a iti da cu stangu in dreptul si a te inculpa singur. Iohannis de asemenea nu poate sa respinga numiril pe motove de incompetenta( mai ales dupa ce a acceptat-o pe Viorica) pentru ca presedintia nu este organ de audit si nici nu are specialisti care sa constate competentele altora. As putea spune chiar ca ~specialistii~ sai sunt vai de ei. Asadar, din nou este de vina legea care nu prevede in ce conditii poate fi respinsa o propunere si fiecare interpreteaza si face cum vrea muschiul lui. Dar, asa cum spunea si NeO, ma bucur ca ii mai taie nasul coanei Lia careia nu ii mai ajungeai cu prajina la nas, chiar declarase ca poate ocupa orice post. Ei nici chiar asa. Daca e sa ne luam dupa raposatul Vadim, cel mai bine i s-ar portivi ” internele” .

  17. Vladimir Putzin

    @ NeO & Marin,
    aceste nătângi lovituri reciproce date sub centura decentei, cel putin pe mine mă ingrijorează, pentru ca duc la decredibilizarea a doua dintre cele mai importante institutii ale statului, cu atributii majore in acest an de gratie care ar trebui sa ne gaseasca uniti in fruntea acestei Uniuni, care si asa nu are ganduri si sentimente prea favorabile fata de noi.
    Ori aceste tălpi reciproce puse orbeste, pot fi, vorba europarlamentarei Norica Neculai, ultima piatra pusa la temelia prabusirii noastre …

  18. geofreeland

    @Daniel Exceptional! Mersi!

  19. @dan Crăciun
    Sigur că,tov.Dragnea nu minte,dar cel/cei reține sa iau măsuri urgente,legale să stopeze,sau măcar să reducă din acest flagel,că doar sînt la putere!Cine vrea,el,șeful partidului aflat la guvernare,sa aplice legea,să sesizeze organele statului care cnf.competențelor să ia măsuri legale?
    Cine vrea să ia măsuri de tragere la răspundere penală,alte state din UE?
    Dragnea,a ajuns informator pe linie de evaziune,având la dispoziție și la îndemână toate pârghiile statului?