Aveti grija CCR ți

Categoria Despre Armata

 

Pentru cei care inca mai cred ca Iohannis a procedat corect cand a decis UNILATERAL prelungirea mandatului Sefului SMAp ( nu am comentat si nu comentez daca e mai bun sau mai putin bun decat altcineva) iata ce prevede legea 415/2002 :

art 4:Consiliul Suprem de Apărare a Țării are următoarele atribuții:

punctul d) avizează proiectele de acte normative inițiate sau emise de Guvern privind:  8. numirea în funcțiile prevăzute în statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare și superioare acestora;

Daca este cineva care nu stie romaneste, ii traduc eu: CSAT AVIZEAZA NUMIRILE IN FUNCTIILE CU GRAD DE GENERAL CU 3 STELE SAU MAI MARE, (care sunt, deci TREBUIE SA FIE )  INITIATE DE GUVERN.

Mai trebuie avut in vedere art 7, care la punctele 2.si 3 spune ca :  “(2) Ordinea de zi se stabilește de președinte, cu consultarea vicepreședintelui.”

(3) Propunerile ministerelor trebuie avizate de primul-ministru pentru a fi înscrise pe ordinea de zi.

 

De retinut ca, conform art 5 din aceasi lege,: “(2) Primul-ministru al Guvernului României îndeplinește funcția de vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.”

 

Sa nu uitam ca art 3  din aceeasi lege prevede ca:” În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, Consiliul Suprem de Apărare a Țării emite hotărâri, potrivit legii, care sunt obligatorii pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice la care se referă. Acestea răspund, în condițiile legii, de măsurile luate pentru punerea lor în aplicare.”

Art 6, punctul 3 specifica : “(3) Consiliul Suprem de Apărare a Țării lucrează în prezența a cel puțin două treimi din numărul membrilor săi și adoptă hotărâri prin consens.

Din  art. 4 la punctul b aflam ce initiative poate avea presedintele CSAT:

Art.4. Consiliul Suprem de Apărare a Țării are următoarele atribuții:

“b. La solicitarea Președintelui României, (CSAT) analizează și propune măsuri pentru”:

  1. instituirea stării de asediu sau a stării de urgență în întreaga țară ori în unele localități;
  2. declararea mobilizării parțiale sau generale a forțelor armate;
  3. respingerea agresiunii armate îndreptate împotriva țării;
  4. declararea stării de război și încetarea sa;
  5. inițierea, suspendarea sau încetarea acțiunilor militare;

DECI ÎN MOD CERT, CONFORM ACESTUI ARTICOL, CARE CUPRINDE IN CE DOMENII POATE FACE PROPUNERI DOMNUL PRESEDINTE,  IOHANNIS NU AVEA DREPTUL SĂ PROPUNA MĂCAR PRELUNGIREA MANDATULUI SEFULUI SMAp, DAR SA MAI SI DECIDA.

Studiind si coroborand aceste prevederi ale legii privind organizarea si functionarea CSAT,  rezulta  urmatoarele concluzii:

  1. Ordinea de zi a CSAT se stabileste de catre presedinte, cu consultarea primului ministru. Intrebar-  –  A fost trecuta pe ordinea de zi a sedintei, propunerea de prelungire a mandatului generalului Ciuca?    – Cine a facut propunerea de prelungire a mandatului generalului Ciuca, pentru ca, conform atributiunilor presedintelui, incluse in art 4 punctul b, PRESEDINTELE NU AVEA ACEST DREPT, EL POATE SOLICITA, DOAR CEEA CE ESTE PREVAZUT DE ARTICOLUL MENTIONAT MAI SUS. Mai mult, aceasta atributiune privind numirile generalilor de la 3 stele in plus , intra in atributiunile  Guvernului, conform art 4.d.8.
  2. Numirea generalilor trebuie se se faca cu avizul CSAT. A existat acest aviz ?
  3. CSAT emite, la finele sedintelor sale  HOTARARI care sunt obligatorii.  Exista o hotarare a CSAT privind prelungirea mandatului?
  4. Hotararile CSAT se iau cu  unanimitate. A existat aceasta unanimitate? Primul ministru si ministrul apararii, spun ca nu.

 

Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspunda CCR cand va analiza sesizarea guvernului, daca doamna Viorica a avut sau va avea teligenta necesara pentru a le sesiza si curajul de a o face.

Dar, dupa cate o cunosc eu pe doamna Viorica si mai ales pe tutorele ei, domnul Dragnea, nu vor avea antigel in instalatie si totul se va limita la joc de glezna. Este evident faptul ca nici in vis nu poate fi vorba de o incercare de suspendare, mai ales ca suntem si in ultimul an de mandat,  urmeaza alegerile si parca, cu 6 luni inainte de finalul mandatului nu se mai poate solicita suspendarea. Dragnea, nu va mai misca un deget, pentru ca se pare ca completul ales pentru a-l judeca pare sa ii fie favorabil, iar pe el altceva nu il intereseaza.  Dar va avea o MAAAAAAAAAAAARE surpriza, iar dupa ce va fi condamnat nu va mai putea face nimic, pentru ca vafi la mititica iar de acolo nu se mai poate conduce partidul si nici Camera Deputatilor. Nici propria camera nu o va putea conduce, pentru ca acolo trebuie sa fii tare ca sa conduci, iar el nu are nici cu ce ii santaja nici cu ce ii ameninta, nici cu ce ii cumpara pe noii colegi. Dar la aceasta ora el viseaza la cai verzi pe pereti, el se vede in 2020 nu doar liber, ci si cotrocean,  asa ca a renuntat si la cadoul pe care il promisese hotilor din partid, legea gratierii, crezand ca el va scapa necondamnat. Doamne si cat i-a amagit pe parlamentarii PSD si cei  din opozitie cu morcovul, ca Funes  pe magarul  in Mania Grandorii. Unde esti Mihaelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ma intreb daca Irinuca va veni cu chiftele la vorbitor.

Vorbind de Irinuca, se pare ca am avut dreptate acum 6 luni cand spuneam ca fatuca asta nu vede cu ochi buni relatia lui Liviut cu  Liuta si Carmecita. Iaca pozna, ca nici nu se termina revelionul si Irinuca  comanda racituri.. in relatiile Dragea Olguta. Olguta zice ca nu, dar mai vorbim. Ce e prima oara cand minte ? Eheeeeeeeeeei, Liuta Liuta, blestemul de rezervist e dulce, ca glontul patriei.

Acestea fiind zise, va doresc  un an al desteptarii. Stimati colegi rezervisti, nu mai tineti  la caruta cai batrani ( nu  ca varsta, ci ca vechime la oiste) oricat de impopotanati ar fi ei, sau cu atat mai putin pe cei cu fireturi de aur, ca astia duc caruta in sant, fraiele sunt in mainile altora. Si mai ales, nu va suiti in carute vechi redecorate, cu multe stele, conduse de reevaluati care acuma promit ca vor indrepta ceea ce au stricat mai inainte, pentru ca odata intrati pe autostrada puterii, veti ramane iar de caruta. Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Ma vezi ca spargi becu…..

https://lege5.ro/Gratuit/gm4dsnbu/legea-nr-415-2002-privind-organizarea-si-functionarea-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Aveti grija CCR ți

  1. iosif

    Dle Neacsu,
    Rog sa va concentrati atentia, daca se poate, asupra modului in care a raspuns dl.Gabriel Les, pe facebook ul sau, la o intrebare legitima privind cand si cum intentioneaza sa rezolve problemele rezervistilor .
    Probabil, cu aceasta maniera de abordare, doreste sa aduca milionul de voturi al rezervistilor in favoarea partidului din care face parte.
    Cu stima,

  2. NeO

    Având în vedere cele afirmate public, mă aşteptam ca şeful guvernului şi ministrul apîrării să facă ceva după Revelion. O sesizare la CCR, o plângere în contencios,ceva. Poate după gerul Bobotezei. CCR nu se ocupă de interpretarea legilor ci doar de neconstituţionalităţi şi conflicte constituţionale cu referire doar la articole din Constituţie. Observ că astăzi Radu Tudor a avut o ieşire publică asemănătoare cu părerea mea. Înseamnă că suntem cel puţin 2 care greşim.
    Mă încântă în schimb iniţiativa lui Nicolicea: vrea o lege, poate chiar o OUG ca să fie mai repede rezolvată situaţia termenelor în care deciziile CCR trebuie puse în executare. Domnul Nicolicea, îţi spun eu dacă nu ştii, am găsit cel puţin 4 prevederi de lege declarate neconstituţionale încă din 2009 şi Parlamentul nu a făcut nimic să pună în aplicare aceste decizii. Cu siguranţă sunt zeci, poate sute, le întâlneşti doar la studierea fondului legislativ, când este trecută observaţia” art.x alin.z) a fost declarat neconstituţional prin decizia nr. din publicată în MO. Ca urmare a expirării termenului de 45 de zile de la publicare, începând cu data de.. încetează efectele juridice ale art.x alin.z)”. Şi mai grav domnule Nicolicea, parlamentul şi guvernul în ultinmii doi ani legiferează de multe ori încâlcând decizii CCR. Aşa că, puneţi în minunata OUG şi nişte pedepse pentru cei care nu o respectă, cât mai mari şi cu aplicare imediată. Faceţi voi groapa, că vedem mai apoi pentru cine!

  3. @NeO,
    Pe neconstitutionalitate, penal sau contencios, guvernul nu va face nimic, pentru ca nu o sa vrea domnul Dragnea. Va spune ca nu e momentul, ca tara sa afla in criza, ca avem de rezolvat problema conducerii consiliului europei si ca nu ne mai putem permite un nou scandal, ar afecta interesul national. Si asta pentru ca este un las, un fricos si un egoist.

  4. Icleanu Dragos

    Nu numai CCR poate raspunde la aceste intrebari.La aceste intrebari care sunt publice, de interes general, zic eu, pentru a sti electorul „cum se musca” sau „se falulteaza” reciproc, poate rapunde chiar prim ministrul sau ministrul apararii.Vrei sa incerci a_l intreba pe domnul minstru daca a procedat legal?

  5. Marcu

    In primul rand întrebarea este dacă ministrul a făcut propuneri încadrate în legalitate.
    Apoi trebuie pusă problema dacă președintele putea lăsa armata fără sef al statului major în perioada imediat următoare zilei de 31 dec 2018.
    Se pare că preluarea președinției consiliului europei fără cunoașterea limbilor străine de către unii membri cheie ai guvernului spune multe……..

  6. Marcu

    Si daca ministrul făcea propuneri respectând legea era o problemă?
    Ma gandesc ca stia cu câteva luni înainte că expiră mandatul șefului SMG și putea acționa în consecință astfel că cel propus să se incadreze în rigorile legii .
    Artificiile propuse la momentul când trebuia luată o decizie într-o chestiune foarte serioasă nu a ținut cu ” neamtul”.
    Principiul „las că merge și așa ” nu a fost validat.

  7. Vladimir Putzin

    Cum bine a precizat in repetate randuri domnul Marin Neacsu, dar si atat de multi altii, marele perdant al al acestei penibile crize create de catârul din Deal, este Haina Militara si toti toti purtatorii ei, activi, in rezerva si in retragere.
    Iar faptul ca aceasta nouă porcărie a incapatanatului patruped pomenit mai sus este facuta cu sprijinul nemijlocit al celui care se vrea dincolo de hotarele legii inca un an primul miltar al tarii, este, cel putin pentru mine de nesuportat.
    Si cand toată marsavia asta vine pe fondul actualei sfidari a onoarei si demnității purtatorilor acestei uniforme, prestatia autodegradatului general Nicolae Ionel Ciucă, este criminala !!!

  8. Iulian

    Fara multe filozofari…….. Un deal, cel mult un agreement!
    Unul nu a „iesit din cort” celalat a fost luat in brate de f mult timp!
    Cutuma, repectata timp de 3 mandate, impunea acum un sef din marina militara!
    La fel, cutuma, impunea ca loctiitorii sefului SMG/SMAp (de la inceputul mandatului) sa fie din celelalte CFA; macar, ceva timp in urma s-a respectat!
    Un lant de „lucruri bine facute”!

    Concluzia: CAND UN LUCRU INCEPE PROST SE TERMINA SI MAI PROST!

  9. MOTOC

    Iata ce jocuri face clasa politica , cum se joaca cu conducerea Armatei !Nici o lupta nu o putea umili in halul asta ! HUO !Asta numiti voi comandant suprem al armatei ???? RUSINE !

  10. Dan

    Apropo de ”curvele politice ” CCR care nu vad nu aud cand e vorba de militari sau politisti …O alta magarie si discriminare crasa din legea 223 e diferentierea dintre activi
    si rezerviști cu aceeași vechime ( si aceeasi grupa CS) ca militari. Exemplu : militarii activi cu 24 de ani vechime ca militari pot cere pensionarea la 48 de ani daca
    nu mai rezista in sistem. Rezervistii cu aceeasi vechime (tot 24 de ani ca militari ) si aceleasi grupe CS pot cere pensie militara doar la varsta de 60 de ani.Pana atunci (cand fac 60 de ani) rezervistii fara venit infometati si majoritatea copti de boli datorita vietii chinuite ca militar mor si umplu cimitirele fara sa apuce nici o zi de pensie militara desi au cotizat o viata chiar si la la pensia suplimentara. Genocid organizat de toate guvernele

  11. dan

    In toate statele NATO ( exceptie colonia iadului ) varsta de pensionare a unui militar operativ nu depaseste 42 de ani(cel mult 45 de ani cu dispensa si teste fizice dure pentru functiile de inalta comanda).La noi in bantustana iadului tin militari operativi pana la 60-65 de ani sau pana mor de osteoporoza.

  12. dascalu

    @Dan,
    Un ofițer/subofițer care și-a desfășurat activitatea în domeniul operativ, nu are cum să iasă la pensie la 60-65 de ani. Munca în domeniul operativ lasă urme adânci mai ales pe plan psihic și al sănătății. Condițiile speciale în care lucrează, vechimea acumulată, permite scăderea vârstei de pensionare sau pensionarea la limită de vârstă în grad. Bineînțeles că știți aceste lucruri. De osteoporoză, nu am auzit să se moară.

  13. Vasile

    Eliminarea actualizării pensiilor militare conf OUG urilor 59/2015 plus 114/2018 este definitivă.
    Cea din L 153/2017 era temporară. Temporară…. și a fost considerată neconstituțională, fiind eliminată în Camera Deputaților.
    Cu atât mai mult este neconstituțională eliminarea definitivă.

  14. Geofreeland

    „Et je me leve devant l’injustice” este sloganul unei tinere vesta galbena din Franta. Jandarmeria, tunuri cu apa si gaze lacrimogene. Ce se intampla in Franta? Ceva normal impotriva Europei rothchildiene pe care o vrea Macron si Merkelika si gandita de cei din spatele usilor inchise. Vrem o Europa a natiunilor sau o mare colonie europeana? This is the question. Brexitul nu e intamplator, cu toate relele ce decurg. Familia regala britanica si-a „pus” la adapost poporul. De ce si de cine? De ce va urma? Ca va urma. Oricum sloganul tinerei demonstreaza ca lupta anticoruptie din Franta incepe acum. Cea adevarata. Politicienii de mucava, numiti, nu alesi ai UE, niste papitoi tip Tandarica, tuna si fulgera impotriva Romaniei. Niste jeguri naimite dorind a coloniza, jefui si pulveriza o tara milenara care le sta in drumul lor „victorios” inceput si trecut prin doua razboaie mondiale. Adica acum e al treilea in numele „drepturilor omului” nu ale romanilor si a luptei anticoruptie pe care ei ne-au si ne-o exporta sistematic. Allez la France!

  15. Dan

    Dascalu.Esti habarnist sau te faci. Citeste cu atentie legea223/2015. Doar dacâ esti inca activ beneficiezi de reducerea varstei de pensionare pentru grupele avute.Ca rezervist indiferent de grupele avute (toate se pierd) si de vechimea ca militar ( chiar dacâ ai avut si 24 de ani grupa AC ca militar aperativ si ești copt de boli) trebuie sa supravietuiesti cum poti farâ venit pana la 60 de ani cand ai drept de pensie militara. Si nu prea supravietuieste nimeni .Discriminare si genocid organizat.

  16. geofreeland

    Referitor la pensiile militare, les jeux sont faits. Ori continuam cu cantece de lebada ori iesim in strada. Ma uit la asta, sindicalistul MI, Coarna, asta chiar se bate. Si culmea e ca are si rezultate. Domnii super generali peste locuri de veci aurite nu au nici vana, nici aplomb si nici interes sa se „bata” pentru militari. Ei sunt militarii domnisoare, ca si in activitate, „da, sefu’, am inteles”. Io cred ca nici acum nu stiu de ce au spus „am inteles” o cariera intreaga. Eleganta si cavalerismul militar sunt numai pentru a cuceri doamne si domnisoare. Cu porcinele politicii romanii au o alta atitudine, sar la beregata…Asa cum face Coarna. Ce nume predestinat! PS/ Vreti sa vedeti cum ne-au faultat politicienii? Avertizez, vedeti in direct, un picior rupt live! Repet avertismentul!
    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/vasile-ardeleanu-la-19-ani-de-cand-lacatus-i-a-rupt-piciorul-am-vazut-ca-e-pe-la-echipa-aia-de-liga-a-4-a-nici-macar-n-a-promovat-556758.html?utm_source=hotnews.ro&utm_medium=widget&utm_campaign=HotNews-4stiri