Ploaie de naționaliști

Categoria Despre Armata

Am spus cu mult timp în urmă că noile alegeri vor aduce la vedere partide naționaliste nu doar în România, ci și în alte țări, pentru că lumea a început să vadă către ce îi duce globalizarea, care se declara o vacă de supt de la care să se adape și cei bogați și cei săraci la un loc, dar de fapt era doar un vițel care voia să sugă de la toate vacile din comunitate pentru a face burta mare. Ieșirea britanicilor din UE, declarațiile patriotarde ale lui Trump, trecerea vestelor galbene de la revendicări economice la pretenții politice apariția ”Mișcării” lui Bannon în contrapondere la haștagurile lui Soroș sunt tot atâtea dovezi că preventiv, real sau doar   propagandistic, se umblă la sistem, pentru că  globalizarea nu mai e la modă. Nu este exclus ca inițiatorii acestei mișcări să fie tot cei care conduc celălalt curent și care văzând că pierd teren, să încerce să își formeze ei înșiși noua ”opoziție” ca să nu cumva să o formeze alții și să nu o poată controla. Să nu uităm că SCMD a fost înființat la inițiativa și cu sprijinul, acordul, serviciilor și al celor care ar fi trebuit normal să fie contra unui sindicat al militarilor, tocmai pentru că un analist a ajuns la concluzia că politica guvernului privind militarii, în special rezerviștii, va crea nemulțumiri. Așa a fost creat sindicatul unor militari care nu lucrau în ramura pe care pretindeau că o reprezintă, condus de un om care aparținea celor care luptau împotriva sindicatului. Numai cei care au înființat acest sindicat știu cât le-a trebuit să convingă un judecător să le accepte înființarea.   Politica este perversă cine are impresia că slujește interesele cetățenilor se înșală amarnic.

Bineînțeles că România nu putea face excepție de la acest joc și nu numai că e parte, dar și fruntașă. În ultimul timp, unde te uiți, apar partide patriotico-naționaliste împănate cu ”luptători”  de fațadă, dar conduse de aceleași servicii sau structuri împotriva cărora declară că luptă. Se pune întrebarea de ce mai multe partide naționaliste, mici, fără șanse de reușită în fața hoților tradiționali și nu unul singur? Aici sunt trei explicații care nu se exclud, ci se completează:

  1. Unele din ele sunt înființate  și dirijate de  cei împotriva cărora se prefac că luptă, au de fapt ca scop confiscarea ideii de naționalism și patriotism, ducerea în derizoriu a noțiunii tocmai prin multitudinea partidelor de acest gen, ridiculizarea celor care vor forma alt partid similar și captarea masei de nemulțumiți care ar putea trece într-un partid cu adevărat naționalist;
  2. O altă explicație a apariției mai multor partide patriotarde o constituie fărâmițarea serviciilor, cele care cu adevărat conduc totul în această țară, inclusiv sau mai ales justiția. La această oră – și nu o spun doar eu, au spus-oameni din sistem- serviciile secrete sunt divizate și împărțite pe găști aparținând diverselor servicii străine secrete care își formează fiecare câte un mic partid ”naționalist” just in case;
  3. Unele dintre ele au în frunte, sau ca eminență cenușie oameni care au aparținut partidelor mari, consacrate, dar au ieșit din ele în urma unor certuri cu liderii de partid și pentru că nu pot sta în afara cașcavalului politic, au mai cooptat câțiva oameni mai vocali, cu diferite expertize, unii dar fără a neglija sfera serviciilor, și hopa gata partidul ”românesc”.

Ar mai putea exista câte un partiduț mic, mic mic, de care nu știu decât cei care l-au înființat, nici presa nu l-a băgat în seamă, tocmai pentru că nu a avut cine să le facă ”intrare” nici financiară, nici mediatică.

Toate aceste partide speră și urmăresc să beneficieze de voturile a măcar o parte din marii absenți de la trecutele alegeri, punând în față ”interesul național” noțiune perimată sau bagatelizată de când a fost confiscată de rererereevaluatul Oprea cel care vrea să renască din cenușa colectivă și groapa lui Gigină. Dar deși nu se recunoaște, unele dintre ele urmăresc doar disiparea voturilor nemulțumiților pentru a nu fi înlăturate actualele partide de guvernământ care joacă așa de frumos cum le cântă serviciile.

Voi face doar o trecere în revistă a acestor partide, lăsând fiecăruia posibilitatea de a căuta să vadă în ce categorie intră, studiind sau  căutând CV-urile membrilor fondatori.

  • UNPR- reînviat, nu știu dacă și recuperat de la PMP, nu am avut curiozitatea să aflu dacă fuziunea s-a anulat și în ce condiții. Oricum, cine are impresia că Oprea urmărește interesul național  sau pe ale militarilor este chiar vrednic de milă;
  • ”Pro România” lui Ponta, merge pe rețeta patriotardă din titlu dar deocamdată doar declarativ, Ponta a fost este și va fi un cameleon politic;
  • Partidul Național Pentru Patrie, inițiat mai de multișor, perfuzat anul trecut, nici el nu știe dacă mai există pentru că între fondatori s-au dat lupte de preluare a conducerii;
  • Partidul ”Pentru Patrie”, fost ”Totul pentru Țară” partidul legionarilor, este un partid care nu se ferește să își renege înaintașii, dar pretinde că nu are nici o legătură cu crimele comise de legionari, așa cum nici FDGR susține că nu are nici o legătură cu Grupul Etnic German,a fost desființat de o lege tembelă, pentru că ” nu a avut rezultate la alegeri”;
  • ALO zis și partidul generalilor, dar eu i-aș spune”partidul acoperiților” pentru că este împănat cu foști șefi de prin servicii(demai multe feluri) și masoni. Dacă te uiți pe lista membrilor de partid o să constați ceea ce s-a văzut în fotografia de la 1 Decembrie a lui Iohannis : caschete galbene;
  • ”Partidul Neamul Românesc”, un alt partid presupus al generalilor, dar de fapt partid al uniformei generalilor, înființat de un fost pesedist, domnul Peia cel care scoate la înaintare uniforma și imaginea generalului Chelaru și diplomele de doctorat oferite cu generozitate de domnul Onișor, insinuând poate că orice militar poate avea gradele unui și diplomele celuilalt, dacă votează cu el. Domnul Peia își tot transmite mesajele însoțite de fotografia uniformei domnului Chelaru  pe paginile asociațiilor   militarilor sperând să le câștige încrederea și votul;
  • Cel din urmă partid înființat în acest segment de populație, este fără îndoială Partidul Alianța Națională al domnului colonel SRI Dragomir Daniel, luptătorul neînfricat împotriva corupției din justiție. Cât de bine intenționat o fi domnul Dragomir nu știu, dar curajul și atitudinea sa au explodat numai după ce s-a certat cu o parte a sistemului și pensionat s-a privatizat și a desfășurat activități care au atras atenția DNA. Că DNA face dosare la ordin se știe, întrebarea ar fi la al cui ordin s-a încercat condamnarea lui Dragomir? Citind datele din dosarul său nu poți să nu te întrebi  pe cine să crezi. Oricum și noua formațiune politică se vrea curată, imaculată, apărătoare a drepturilor și libertăților, valorilor și tradițiilor naționale. Măi să fie !Pe lângă aceste partide și partiduțe naționale și naționaliste, mai sunt cel puțin o duzină care au în titulatură sintagmele ”național” sau ”românesc”.

Eu stau și mă întreb așa ca tot românul imparțial, dacă toți sunt cu naționalul în față, de ce nu se strâng ei toți pe Stadionul național ( nu în tribune) că oricum ar intra toți pe teren, să își dea mâna, să socializeze, să se cunoască între ei, să planteze copaci, să se mintă unii pe alții despre ce vor să facă și apoi să cadă de acord ce să mintă toți și să formeze o alianță a mincinoșilor naționali(ști) să facă o listă comună de candidați și cine știe, poate cei indeciși sau dezorientați s-ar strânge și ei către același semn electoral care ar putea și un toboșar sau un gornist cu haine de general că tot a devenit gradul sinonim cu batjocura.

 

http://www.romaniacurata.ro/dosarul-fostului-ofiter-sri-daniel-dragomir-pe-intelesul-tuturor/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Ploaie de naționaliști

  1. Dan

    Nationaliști 😂 (toti doar cu ’”gura”) intr-o colonie de sclavi lași cu stapani straini ? 😁 E foame de bani baieti ?

  2. NeO

    Toţi vor „să strângă laolaltă patrioţii români, pentru salvarea ţării”. A doua zi după alegeri uită programul şi se dedulcesc la ce au făcut şi alţii înaintea lor. În principiu ar fi mult mai interesant să avem inflaţie de partide în parlament, 9-10 paride fiecare cu maxim 7-8 %.
    Mulţi dintre rezervişti cochetează cu partidele politice, mai clasice sau mai noi. Păcat că la cele clasice nu au curajul să exprime opinii iar la cele mai noi nu prea contează. Am observat că şi Partidul România Noastră (al lui Funar) are ceva rezervişti. Asta e un lucru bun, din mai multe bilete, o fi unul măcar câştigător. Deşi mai bun era un singur bilet, de la o singură formaţiune alcătuită din toţi rezervisţii; nu s-ar lua potul cel mare dar sigur ar fi un bonus asigurat.
    Săptămâna asta sunt prognozate multe lucruri interesante, înseamnă că tot anul va fi interesant!

  3. Am uitat sa specific in articol ca aceeasi situatie se intalneste si in asociatiile militarilor si practic inorice forma de asociere. Nu exista asociatie, filiala, sa nu aiba in organele de conducere cel putin un membru,acoperit sau nu, al servicilor, unii chiar… se impung unul pealtul pentru ca se cunosc intre ei si fiecare vrea sa arate ca el e mai dedicat cauzei. Cu cat asociatia sau filiala e mai vocala, cu atat mai multi acoperiti in ea.

  4. Așa s a întâmplat și cu DD.Chiar am vorbit atunci cu cunoștințele mele că acest partid se va rupe,prea luase mare amploare.Ce a urmat știm cu toții!

  5. @Nicolae,
    Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, cu DD a fost o alta treaba. Alaa fost de la inceput o cacealma a celui care se proclama aparatorul oropsitilor. Va amintiti, faza cu cele 20 sau 30 de mii de euro, si cu salvarea Oltchim? Acolo DD a mers pe credulitatea si dorinta de inavutire fara munca a romanilor, serviciile doar au monitorizat.

  6. pedro

    Singurul partid declarat si confirmat nationalist a fost si se pare ca mai este pe alocuri PARTIDUL ROMANIA MARE!!!in iulia 2008 deja Tariceanu si cativa din PSD declarau fatis ca PRM nu va intra in parlament si asa a fost!Desi in perioada cand a fost prim ministru PNL a fost sustinut la guvernare de voturile parlamentarilor peremisti!!

  7. Geofreeland

    Dacă mai are o fărâmă de onoare, dacă ține la unitatea de comandă, dacă respectă decizia ministrului, conform regulamentelor militare, dacă vrea să nu atragă dispute politice și juridice angajând armata, dacă e militar adevărat, Ciucă trebuie să-și dea demisia și a se pune la dispoziție! Funcții se găsesc, chiar și afară… Va putea?

  8. Geofreeland

    Unde s-a mai pomenit ca un șef de stat în funcție să-și înceapă campania electorală cu un an înaintea alegerilor, punând în toate acțiunile prezidențiale motive strict personale politice, utilizând prin abuz de putere prerogativele funcției, ca fsctor de influență și presiune, făcând o politică agresivă, neconstituțională, împotriva guvernului țării sale, blocând sau îngreunând cu bună știință instituții ale statului și defăimând prin inacțiune sau aprecieri negative în mediul extern, împotriva intereselor cetățenilor țării sale? Unde?

  9. Geofreeland

    Partidele și partidulețele de azi și de mâine sunt angajate numai și numai în acțiuni pur politicianiste, fără doctrine, fără ideologii, fără coagularea intereselor cetățenilor. Sunt partide de autointitulați lideri, uzați moral și compromiși politic, de parcă ar veni propulsați de afară și „unși” de o media plătită. Clasa politică trebuie schimbată total. Fără o minimă recomandare prin criterii de selecție ne vom prăbuși amorf în diletantism și obediență națională. România de azi, cea mai atractivă prin resurse și potențial uman e un câmp de luptă între marile puteri. Cetățeanul român, din instinct de supraviețuire are în acest an unica șansă de a discerne ce e bine pentru această țară și viitorul ei. Cred că ultima linie de apărare în acest război perfid.

  10. Geofreeland

    Această ploaie de naționaliști politici de mucava, propovăduiesc un naționalism gregar și fără substanță. Reminiscență a iluminismului, naționalismul încă este, ca ideologie și formă de apărare a națiunilor încă bine ancorat în structurala osatură a popoarelor. Tendințele scoțiene, catalane, basce, biafreze etc și mai nou, europene, beneficiază de un electorat de susținere. America first, sloganul lui Trump. Echilibrul între globalizare și naționalism real și nu paranoid e o cale benefică de negociere pentru ambele tendințe. Exacerbarea ambelor dau pusee explicabile vizibil în manifestările de stradă. Naționalismul e în noi, ca și religia iar exhibiția politică e inacceptabilă. Unele partide sunt anacronice, PNL, în siglă având, Național, o blasfemie. Altele devin extremiste. Interesele naționale, de grupuri de cetățeni, în beneficiul tuturor cetățenilor, cu mize economice exprimate politic, justifică naționalismul moderat privind coabitarea cu globalizarea. Jaful economic al României de către străini justifică puseele naționaliste. Pe asta mizează mincinoșii lideri ai partidulețelor cu tentă naționalistă dar de fapt nu au decât ca scop unul politicianist.

  11. Liviu E

    Dintre toate partidele, UNPR este singurul care are in programul de guvernare rezolvarea revendicarilor noastre. Toate celelalte formatiuni politice tac malc sau si mai rau, ne insulta facandu-ne hoti si nesimtiti. Camaradul Marin Neacsu este insa patetic. Ar vrea desigur sa ii creasca si lui pensia militara de stat, dar in acelasi timp ii place sa-l atace pe Gabriel Oprea, invidios pe orice om de succes. El stie foarte bine ca sindicatele rezervistilor au blaturi si sunt non-combat, precum si ca marile partide de-abia asteapta sa treaca alegerile pentru a ne buzunari din nou. Dar nu se poate abtine, are mancarimi…

  12. @ Liviu E,
    Ati citit vreodata programul partidului comunist ? Cel al UNPR e apa de ploaie pe langa ala. Dumneata votezi programe? Programe vei manca. Pe paine. Nici pana acuma nu ati invatat ce inseamna campanie electorala si ce fac partidele cu programele si promisiunile lor? Cu cat te mint mai frumos si promit mai multe, cu atat va fi teapa mai mare. Pacat ca pana la varsta asta nu ati invatat macar atata lucru.Ne meritam soarta.
    Eu nu vreau sa imi creasca pensia, nu am cerut niciodata asta, dumneata vrei asta, ca doar de asta il sprijini pe Oprea, pentru ca ” e singurul care a trecut in programul de guvernarea rezolvarea revendicarilor”. Iar pe cariera aia plina de succese a lui Oprea, nu am cum sa fiu invidios. Sa fie invidiosi cei care au standarde joase si urmaresc doar sa parvina si care se inchina la toate nulitatile. Eu nu am cum sa fiu invidios pe un asemenea individ, m-as face de ras.