Blestemul kaki sau Legea talionului

Categoria Despre Armata

Poate când eram mic adică insuficient de maturizat, să mă fi bucurat mai pe ascuns, mai pe față când un așa zis dușman sau ne-prieten pățea ceva rău, i se spărgea mingea, lua o notă proastă, i se strica bicicleta, nu îl lăsau prinții să iasă afară, era pedepsit la școală, etc etc. De la o vârstă în sus, când am înțeles că capra vecinului e tot a vecinului, indiferent că e vie sau moartă, grasă sau slabă, dar mai ales că dacă capra vecinului are sindromul vacii nebune și pisica mea poate să îl ia de la ia, am fost mai atent la ceea ce le doream neprietenilor. Ceva și mai târziu am constatat chiar că dacă capra vecinului e mai grasă sau mai lăptoasă, pot să câștig și eu ceva, ori să cumpăr lapte și brânză de la el, ori să învăț să o cresc pe a mea, așa că am încetat să mă mai bucur de necazul altuia, cu atât mai puțin să îl doresc.

Aud că frânarul de la Cotroceni a refuzat a treia oară numirea Liei la nu mai știu care minister. Nu am avut nici măcar curiozitatea să aflu la ce minister și de ce. Când doi se bat, al treilea câștigă. Nu știu cine e al treilea, dar știu că toți ceilalți vor pierde, adică și al patrulea și al cincilea și așa mai încolo. Scriam cu ceva timp în urmă că Olguța suferă de sughiț. Începuse să sughițe de când s-a legat fără să aibă dreptul, de pensiile militarilor. Sughițul nu numai că nu i-a trecut, dar s-a agravat și uite, de la atâtea pomeniri și acatiste s-a ajuns la ceea ce spuneam în octombrie 2017, infuzie de misie. Olguța și-a dat demisia de la muncă, sperând să nenorocească și alți oameni, la dezvoltare sau transport.  I s-a pus frână, s-a opus frânarul. Dacă ar fi știut că numirea îi va fi refuzată de trei ori, nu și-ar fi dat demisia nici moartă, dar uite că lăcomia și convingerea că ei nu i se poate opune nimeni, că ea poate ”face ” pe oricine, că ea e Olguța, au lăsat-o pe teldrum. Din câte se aude prin târg, nici Liviuț nu ar plânge după ea, dacă nu cumva chiar se bucură, pentru că prea luase avânt tandemul Lia – Manta. Nu știu cum va reacționa în continuare cuplul,  dar Olguța e pe tobogan, iar Manta îi va urma, pentru că atunci când vor admite și vor recunoaște că lui Dragnea îi convine situația, va fi prea târziu pentru a mai face ceva.

Așa cum spuneam, am învățat să nu mă bucur, să nu doresc răul altuia, dar asta nu mă oprește să mă întreb, dacă umilința la cere este supusă LOV acum din partea unui individ care practic nu îi poate reproșa nimic și nu poate să își justifice cu nimic bătaia de joc, nu este cumva o urmare a blestemelor atâtor militari, rezerviști, pensionari, călcați în picioare și batjocoriți de ea exact în același mod, fără nici o vină fără să ii fi făcut ceva, din ambiție și interese meschine. Există pe undeva în natură o lege a compensației pe care nici măcar Olguța, specialista OUG-urilor modificatoare de legi organice nu o poate schimba și care iată, îi dă cu vârf și îndesat, după faptă, răsplata întreită, 3 umilințe, trei palme, primite, culmea, de la cel mai incapabil președinte din câți am avut, cel care s-a remarcat prin anti-guvernare și distrugere, nu prin faptul că a creat ceva sau realizat ceva. Acest președinte o umilește, refuzându-i numirea în guvern de trei ori, ei, ”cel mai performant ministru” al lui Liviu. Eu cred că pe aici pe undeva este și răzbunarea lui Ponta, cel care a făcut-o primar la Craiova (unde e adevărat, Olguța a mișcat ceva în bine) dar pe care l-a lăsat și a trecut în barca lui Dragnea, deși între noi fie spus, Ponta este mult peste Dragnea. Strict obiectiv vorbind, Olguța își merită umilința cu vârf și îndesat, ”and so say all of us”, cum spune americanul.

Acum, steaua Olguței nu doar că nu mai strălucește, dar a devenit  o stea căzătoare. Că e de la Ponta, că e de la Iohannis sau de la atâtea uniforme călcate în picioare, nu știu, dar Iohannis fără să vrea, fără să știe, a răzbunat câteva zeci de mii se uniforme. Blestemul kaki doamnă Olguța, blestemul oamenilor pe care cândva i-ați ajutat dar apoi i-ați trădat și le-ați înfipt cuțitul în spinare, v-a ajuns, chiar mai repede decât au cerut unii. Eu zic să vă lăsați de ministeriat că cine știe pe cine mai îngropați și poate nu vor fi toți la fel ca mine, îngăduitori și iertători. Ce, credeți că Oprea a scăpat de blestemul gropii lui Gigină? Va cădea și el în groapă și nu se va mai scula, pentru că Legea talionului nu poate fi modificată prin OUG.

 

http://www.in-cuiul-catarii.info/2017/10/01/anunt-umanitar-olguta-vasilescu-sufera-de-o-boala-incurabila-12820

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Blestemul kaki sau Legea talionului

  1. NeO

    Am plîns cănd am citit că a refuzat iarăşi numirea viperei. Şi am să tot plâng, dacă prin acţiunile lui o să o elimine definitiv din guvern. Să revină la scăunelul din parlament şi să ţină bine de el. Pe de altă parte recunosc că m-am bucurat astăzi când preşedintele a devoalat cum au stat lucrurile la şedinţa CSAT. Cum să nu te bucuri când vezi că şi el ţi-a citit comentariul ? Nu mă bucur în schimb de replica ministrului apărării. Dacă tăcea era mult mai bine : “Eu i-am întrebat și pe americani. Și ei mi-au zis că nici ei nu numesc același șef de stat major în două mandate.” Bă băiete, cu exprimarea mai treacă meargă- n-am pretenţii, că ştiu ce bază de cadre are partidul din care te tragi (“I-am propus să rămână consilier al ministrului cu 4 stele”) , dar cu logica, coerenţa ideilor şi aritmetica stai rău, rău de tot pentru nivelul pe care te-au numit. O luăm cu beţişoarele că nu merge altfel: un mandat egal 4 ani (sau pînă la 5 ani dacă e prelungit) , 2 mandate egal 8 ani (sau pînă la 9 , 10 ani în funcţie de eventuala prelungire a primului sau/şi a celui de-al doilea mandat). De unde a reieşit că Ciucă a mai primit un mandat ? Şi ce mandat e acela de 1 an?
    Pe partea cu întrebarea americanilor, cred că engleza e de vină ! Pentru că legea la americani zice referitor la CSA: ” U.S. Code § 3033 – Chief of Staff, (a) (1) There is a Chief of Staff of the Army, appointed for a period of four years by the President, by and with the advice and consent of the Senate, from the general officers of the Army. He serves at the pleasure of the President. In time of war or during a national emergency declared by Congress, he may be reappointed for a term of not more than four years.” Adică legea lor e mai clară la durata normală a unui mandat- 4 ani, fără posibilitatea prelungirii; excepţiile sunt aproximativ similare ca la noi. Ori, în cazul ăsta nu poţi afirma , pornind da la ideea că merele fiind tot fructe, concluzia să fie că merele sunt pere !
    Să auzim de bine!

  2. neacsu marin

    @NeO,
    Domnule,pana acuma credeam ca Dragnea alege ministrii, dar nu e asa. Daca ii alegea el, aveau toti mustata, sau ferme de porci. Poate asa era la inceput, dar nu mai e asa, s-a desteptat Veorica, si-i alege ea, dupa calapod, unul mai prost ca altul. Bravo Les, daca a ajuns franarul, adica cel mai slab presedinte, sa te ia la misto, inseamna ca esti cel mai slab ministru al apararii, ai valoare….Cum adica, declari ca ii faci plangere, dar inca nu stii pentru ce? Ce cauti taica prin armata, ai venit sa mai tragi la tir cu arma?

  3. Vladimir Putzin

    O vorba românească spune ca, CUI PE CUI SE SCOATE și, ca toate vorbele noastre si aceasta este plina de un suculent inteles dat de rodnica experienta de viata a romanilor, experienta sublimata aici doar in cinci vorbe. Nici mai multe, nici mai putine de cinci.
    Si daca azi, un sprintar, saltaret si obraznic cui este pe cale de a fi scos de ruginitul cui din dealul Cotrocenilor, ma mângâi cu gândul ca mai devreme sau mai tarziu, si acest vremelnic invingator cui, batut in cap ca orice cui care se respecta, isi va gasi si el un alt cui care sa-l scoata din jiltul gresitei lui întronizari, si sa-l trimita sa dea socoteala, daca nu pentru tot raul facut celor care i-au incredintat mandatul de cel mai mare dregător al țării, macar pentru ciordeala de case, renasterea unei organizatii fasciste si mârșava improprietarire a acesteia cu o importanta parte din averea imobiliară a tarii.
    Cat despre Olguta Lia, sunt intru totul de acord cu Nea_Câșu, că binemerită toată aceasta umilinta, cu atat mai grea cu cat vine din partea unuia cu mult, muuult mai prost ca ea, dar cu un caracter identic cu al ei. E drept ca asta ne mai racoreste si pe noi pensionarii militari, si pentru ca limiteaza aria de activitate a unui polititician toxic, gata oricand din varii motive stiute, banuite si nestiute, sa facă măgării.
    Si ce ma mai linisteste cel putin pe mine, este faptul ca cineva acolo sus ne iubeste si nu o lasa nepedepsita nici pe Vasileasca cea rosie-n cap, cum nu o facu până acum, nici cu cea care-i seamana din multe, multe puncte de vedere si ea candva mare ministreasa mare, dar de un galben pai in păr. Amandoua cu familiiile vraiste, amandoua cu aspect de vampă ieftină si bagareată dornică sa iasa ca paduchele-n frunte, si una si cealalta traind cu impresia că ca ele nu mai e nimeni, ambele crezand ca daca au pe mână pâinea si cutitul pot intra in strachinile oricu, chiar daca in unele, conform legii, n-au ce cauta, ambele lovite de un bolnav orgoliul de nemeritată preamarire, amandoua de o obraznicie fara seaman.
    Sunt intru totul de acord cu tine dragul meu Marinica in privinta caprinelor vecinului, dar cred ca nu trebuie uitat ca caprele lovite de scabie trebuie izolate cat mai repede, si daca nu pot fi vindecate, eutanasiate (bineînteles ca în cazul nostru, politic), pentru a nu se intinde molima la intreaga turma, pardon!, clasa politica.
    Si daca legea nu a pus la indemana alegatorilor niciun instrument pentru a-i putea corecta pe cei alesi de ei, sa ne bucuram ca intamplarea isi face datoria din cand în când, conform preceptului care spune ca, „necesitatea isi croieste drumul prin lantul de intamplari”.
    Ce sa-mi mai dau si eu cu parerea despre pagubele din ce in ce mai vizibile produse deocamdata doar la varful MApN de măgăreasca incapatanare a unui prost si monumentala prostie a unui ministru, pagube care nu se vor mai sterge mult, mult timp, si care vor creea impresia oricarui ins de teapa lor ca poate perturba, fara a trage nici macar un foc de arma viata Armatei, oricand o doreste (sic) muschii lui ?

  4. Vladimir Putzin

    @ Marin
    Dar ce, parcă respectabilul nostru furăr*, stie din ce motive legale nu o numește pe exministreasa Olguța in foncția de ministru ?
    (* de la verbul „a fura”)

  5. Geofreeland

    Bine a punctat Vladimir: necesitatea își croiește drumul prin lanțul de întâmplări. Armata e un sistem viu și fluidul ei curge, ca în legea constructală a lui Bejan, găsind soluții spre a înlătura prin ocolire orice obstacol care i-ar periclita existența. Life Goes on, filozofia lui Fred Mercury in ciuda aroganței baiazidiene „ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?”. E, uite că orice naș își are nașul. După faptă și răsplată. Vorbe. Sigur,adevărate. Noi, eliminații din sistem, nu suntem mai fericiți din toată această tevatură. Kakiul nostru din suflet e tot mai șters în lustrul onoarei, demnității și valorii. Orbii politici nu înțeleg că armata, dintotdeauna, a fost parte în gena românilor. Ei uită istoria, ostentativ. Oamenii sub arme nu sunt o castă, cum sunt ei, ci oameni care au ales oricândul sacrificiu. Filozofia clasei politice e una a mațului gros, cu dizgrațioase pusee. Nu poți face educație în cocina politică. Totuși viața se răzbună, feed-back-ul sistemului e funcțional și, indiferent de actori, odoblejianul cibernetism, reglează din mers esența viului. Armata e vie, cât timp poporul e viu.

  6. Iosif

    Corect.
    Cui pe cui se scoate.
    Incurcate sunt caile Domnului…
    Un inamic a fost eliminat si meciul continua.
    Aviz amatorilor.
    Cu stima,

  7. Să nu ne bucurăm de capră?
    Păi,eu zic că nu ne bucurăm,dar o stare de satisfacție tot avem că prea rău ne-a făcut această capră a vecinului!
    Într-un comentariu mai anterior,am spus că numai divinitatea ne va răzbuna de tot răul pe care l-a făcut această viperă.
    Îmi place când acești șacali se sfâșie între ei!
    Să fim sănătoși!

  8. Ifrim

    Întru totul de acord cu articolul si antescriitorii mei,asa am vrut sa zic si eu dar nu mi-a iesit din prima.Cand ne,a decuplat de soldele activilor am avut un pomelnic pentru dansa ce nu-l pot tasta ca se fisureaza monitorul,dar scriu asa mai cu jena ca cica ar fi fost unul mai antarț de a zis:” ca de ma reîntorc pre multi am sa popesc eu”.Sper sa nu faca PSDul vreo gluma s,o bage la inaintare pentru prezidentiale si tot in gluma sa izbandeasca sa vezi ce dansul pinguinului face cu noi.Nu luati seama ce scriu eu ca la pranz am dezlegare de la medic pentru siesta cu biter suedez si am circumstante atenuante!

  9. neacsu marin

    @Ifrim,
    Nu o pune Livache, ca ii e frica ca il da la o parte de la partid. In plus daca se trece ea asa kkndidat independent, se loveste de Firuta si Kati care cikk ar candida si ea. Pfiu drace, ca astora nu le mai sta gandul la tigaie, vor toate in capu mesii.

  10. Totuși,să lăsăm la o parte pe cei care vor intra în istoria milenară a acestui popor ca personaje negative,care acesta nu a dus lipsă și să ne amintim că astăzi este ziua de naștere a românului care a lăsat acestui popor opere de neprețuit,adevărate nestemate literare,Mihai Eminescu.
    Mie rușine că sunt contemporan cu așa zișii
    diriguitori ai țării,de după ’89.

  11. neacsu marin

    Fie-i numele respetat in veci!

  12. gurita

    Cu Olguta nu este terminata treaba daca nu a fost „arsa la luminari”. Ce facem ca daca nu ne zburlim pe la M 100 cu ceva revendicari in bat, sa demonstram ca totusi suntem „vii” nu simpli rezervisti, degeaba a luat-o in freza LOV. SA NU AVETI INCREDERE IN DARURILE POLITICIENILOR.

  13. Vladimir Putzin

    @ guriță,
    despre ce daruri vorbiti ?, pentru ca mi-ați adus aminte de bancul cu Radio Erevan, care la intrebarea, „daca este adevarat ca Maxim Gorki ar fi fost premiat de puterea sovietica pentru opera sa cu o masina mica marca Voga?”, ar fi raspuns, „da, e perfect adevarat, dar cu doua mici modificari, nu era vorba de o masina mica marca Volga, ci de o bicicleta marca Ural, si nu i s-a dat, ci i s-a luat”.
    Si daca tot veni vorba de Radio Erevan, haideti sa va mai spun vreo doua, chiar daca nu sunt chiar pe subiect.
    Intrebare: Este adevarat ca in Uniunea Sovietica s-ar fi construit socialismul ?
    Raspuns: Da, este adevarat, in Uniunea Sovietica s-a construit socialismul, dar nu s-a dat inca in folosință.
    Si ultima, legata de crestere nivelului de trai.
    Intrebare: Este posibil ca in Uniunea Sovietica nivelul de trai sa creasca întratât incât fiecare cetatean sovietic sa
    aiba Volga in curtea lui ?
    Răspuns: Da, este foarte posibil, dar va dati seama ce inundatie mare ar trebuie sa fie ?
    Noapte buna va doresc dumneavoastra si tuturor celor care-si pun ochii-n „Cui”.
    PS + Intrebare: Cum si cine a construit Canalul Volga Don ?
    Răspuns: De la Volga spre Don, cei care au intrebat la Radio Ereven, si dinspre Don spre Volga, cei cate au
    asultat raspunsurile.

  14. Vladimir Putzin

    @ guriță,
    și dacă doriți bancuri haioase cu distinsul nostru presedine, si mult prea instruita noastra doamna premier, urmariti presa de stiri, pentru ca nici nu stiti cat o sa puteti sa vă râdeți.

  15. gurita

    Cum care daruri? Ce daruri fac politicienii? Chiar nu este clar? Promisiuni, dom’le, promisiuni. Vor incepe unii sa ne bombardeze cu insinuari. Ca ala, ca alalalt, ca ailalta si uite asa punem stampila pe toti si rezolvam treaba. Ca tarea multi au nadejde in sistemul electoral controlat soft din clape.

  16. @Gurita,
    Pai cine mai pune botul la promisiuni, de ele sa aiba parte!

  17. @Mir,
    Bine ca nu ne-am botezat si noi masinile ”Dunarea”…