Trocul

Categoria Opinii


PNL îl susține pe Dragnea

Doamneeeeeeeeeeeee, încurcate sunt căile politici românești. Văd pe fluxul de știri că doamna Gorghiu a anunțat o nouă moțiune de cenzură împotriva lui Tudorel, pe legile justiției. Nu contează că au mai încercat una, pentru ei contează să facă zgomot, să se facă că lucrează, vin alegerile și lumea trebuie să mai audă câte ceva despre PNL după ani de somn pe banii babacii România. Asta nu m-ar mira, nu este ceva neobișnuit. Dacă meditezi însă mai mult la această nouă moțiune realizezi că are în ea ceva parșiv.

Să facem o socoteală matematico- politică :

  1. Nu au trecut trei săptămâni de când s-a mai încercat demiterea lui Toader, fără succes. S-a schimbat ceva  de atunci, s-a schimbat majoritatea parlamentară? Nu!
  2. Imediat după ultimul eșec al moțiunilor PNL, Dragnea (care, se știe, face presiuni asupra lui Toader să scoată niște ordonanțe  care nu sunt tocmai cușer pentru Tudorel) îi dădea un termen de două săptămâni pentru a scoate ordonanțele;
  3. Este știut că Dragnea îl paște de mai mult timp pe Toader pentru împotrivirea sa la proiectele dorite de hamster, dar nu l-a putut mișca deoarece îl susține Tări, iar fără ALDE, PSD-ul e în groapă;
  4. Se apropie termenul solicitat de Dragnea iar Toader încă nu dă semne de supunere;
  5. Dragnea nu îl poate demite sau remania pe Toader nefiind membru al partidului său și, mai ales, nedorind să riște ruperea legăturilor cu Tăriceanu;

Ei bine, cine îi dă o mână de ajutor lui Dragnea? Tocmai opoziția, doamna Gorghiu, care vrea altă moțiune, la care TOADER, DACĂ NU DĂ ORDONANȚELE DORITE DE DRAGNEA, va pica. Practic, această moțiune nu este împotriva ordonanțelor, ci PENTRU ELE, pentru că  la o următoare moțiune, fără sprijinul PSD  Toader pică. Dacă pică Toader, credeți că nu vor mai fi promovate ordonanțele? Da de unde, viitorul ministru, probabil Nicolicea, va da imediat ordonanțele, că doar de aia îl dă Dragnea pe Toader jos, pentru că nu îi dă ordonanțele. Iată deci că doamna Gorghiu și PNL-ul și toți cei care vor sprijini moțiunea, practic urmăresc promovarea, nu blocarea ordonanțelor. Degeaba declară doamna Gorghiu că dorește renunțarea la recursul compensatoriu, așa ceva nu se poate, pentru că este una din măsurile luate la insistențele CEDO privind aglomerarea pușcăriilor,  pentru a se evita sumele enorme pe care statul ar fi trebuit să le  plătească condamnaților pentru condițiile mizere din pușcării. Dacă se va renunța la această măsură, vor fi proteste imense în pușcării iar CEDO va impune României să plătească, compensatoriu, condamnaților, sume imense. De unde ?

Singura întrebare care se pune, este ce va face Toader, va ceda șantajului și presiunii lui Dragnea de dragul scaunului de ministru sau va rămâne ferm pe poziție și va refuza să promoveze ordonanțele de care are acesta nevoie pentru a se elibera de dosare și a putea candida la președinție?

Rămâne de văzut. Ceea ce se vede însă clar este că și PNL-ul dorește promovarea ordonanțelor cerute de Dragnea, altfel nu ar cere demiterea lui Toader. Este LMC.

Dragnea  îl susține pe Iohannis

Pe aceeași idee și pe cale de consecință,se zvonește că  Dragnea va face și el un gest frumos pentru Opoziție, recte Iohannis. Comisarul ne anunță că Dragnea intenționează să o nominalizeze pe Veorica ca candidat la președinție. O să spuneți că e o cacofonie, pardon, nebunie. Nu este, ar fi exact confirmarea faptului că  între Iohannis și Dragnea a existat un ”pact de coabitate” mai perfid, mai pervers și mult mai dăunător românilor decât cel semnat între matolit și pisicuța Ponta. Eu am mai spus că Dragnea a tras cu dinții de mai multe ori să îl scape pe Iohannis de suspendare. Ceea ce susține ”Comisarul” nu este absurd politic, dar este sinucidere curată pentru PSD. Se merge pe ideea că având un astfel de candidat PSD-ul va pierde la pas, Dragnea e conștient de asta, dar el speră  ca Iohannis să se țină de cuvânt iar el  să fie premier. Dacă zvonul se bazează pe informații corecte și nu speculații, asta ar fi ultima greșeală a lui Dragnea, pentru că :

  1. Va declanșa o adevărată mineriadă în interiorul PSD, înainte, sau după nominalizare;
  2. Va da vrabia din mână pe cioara din gard, pentru că prezidențialele sunt înainte iar Iohannis odată văzut cu sacii în căruță, își va înmatricula mașina în Suedia;
  3. Fie PSD-ul nu va mai exista, fie el nu va mai fi președinte de partid înainte sau după nominalizarea Veoricăi. Oricum, PSD-ul, după prezidențiale, dacă nu vor fi câștigate de PSD (și eu cred că nu vor fi), nu mai avea majoritate la parlamentare.

Partea proastă pentru PSD la această oră este faptul că nu se vede nici un lider în PSD care să îi ia locul lui Dragnea. Până acum, de la Iliescovici încoace, de fiecare dată frânele au fost preluate de.. șerpii crescuți la sân de precedenții președinți. Bombonel de la păcălici, Prostovanul de la Bombobel, Pisicul de la Prostovan, Hamsterul de la Pisic. Cunoscând asta, Hamsterul nu a crescut lângă el nici un șarpe mai mare, i-a îndepărtat pe toți cei care crescuseră prea mari, și are acum –e adevărat- mai mulți șerpi, dar mai mici care mai întâi trebuie să se bată între ei dacă vor să îl dea jos, nici unul neavând la ora asta sufragiul unei fracții care să îi asigure tronul după debarasarea Hamsterului. Hamsterul s-a bazat pe  subalterni terni, fără personalitate, simpli executanți de ordine, fără ”capabilități” ca să folosesc un termen la zi, fără ambiții, legați de el emoțional și atât. Proptele lui sunt ”primarii” din Fierbinți dar aceștia vor zbura la prima adiere de vânt.

Astfel, Dragnea, șarpe cu clopoței,  a știut să își țină la respect rivalii din interiorul partidului, dar asta este o sabie cu două tăișuri, pentru că suporterii lui sunt fără valoare și fără putere, iar cei înlăturați se pot pune de acord și atunci va fi jale, va intra șef și va ieși portar fără să știe măcar pe unde e poarta.

Dacă PSD-iștii nu iau măsuri din timp, PSD-ul după Dragnea nu va mai exista.

Acesta este trocul din care mănâncă politicienii noștri. Pare absurd, dar nu imposibil. Sincer, nu cred că Dragnea este chiar atât de prost, dar uneori disperarea îți ia mințile.

https://www.comisarul.ro/articol/informatie-nu-dragnea-va-fi-candidatul-psd-la-prez_991783.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Trocul

  1. Dan

    Ioane , ce zice norodul…. Ce să zică sefule urla şi ţipă de saracie! Da? Ia să vedem ce dari le mai punem! Dupa nişte timp seful iaraşi întreabă: Ioane, ce zice norodul? … Ce să zică, amu tace si se pregatesc cu coasele ! … Hei hai că se îngroaşă gluma! Hai să vedem ce dijme scădem!