15 ani de aderare

Categoria Despre Armata, Opinii


Am ”sărbătorit” acum câteva zile, 15 ani de la ”aderarea” României la NATO, mai bine spus de la momentul manifestării intenției de a fi admisă, că a urmat apoi un proces lung și înrobitor pentru armata, plin de sacrificii, renunțări și drame pentru unii militari și familiile lor, dar și pentru armată și țară. O parte din rezultate se văd și astăzi,o parte au fost acoperite de declarații sforăitoare și continuate cu politici înjositoare. Am sărbătorit e un fel de a spune, că de fapt românii nu au simțit nevoia nici să prăjească un mic pe chestia asta, dar politicienii nu au pierdut ocazia să se înjure între ei și să mulțumească stăpânilor, că tot se apropie alegerile ioropene. S-au grăbit să se spoiască pe la tv, prin Parlament, prin media, toți neaveniții care acum 15 ani habar nu aveau ce e aia armată, unii trăgeau la tir, alții încercau să își amintească cum se cos nasturii la cămașă sau pantaloni. Unii, din cei care spun despre actualii rezerviști că trebuie casați, definitiv, pentru că ei sunt ”ofițerii Tratatului de la Varșovia” care nu s-au școlit în grădinițe private și nu au doctorate la copy-paste, pentru că pe vremea aia România nu avea decât câteva copiatoare și nici un PC, s-au grăbit să marcheze și ei momentul, întâlnindu-se cu unii ”rezerviști” cârlionțați pentru a le promite că vor face totul pentru a ”îndrepta” nedreptățile făcute tot de ei, probabil cu altele mai batjocoritoare.

Ceea ce au uitat, sau nu au știut niciodată, nu au luat în calcul și nu apreciază acești vorbitori, este faptul că –trecând peste decizia luată politic, chiar fără referendum, deși era mai important decât subordonarea procurorului general sau șefului DNA pentru care s-au pus în mișcare ambasadori ai țărilor care au profitat și  profită de intrarea României în NATO- aderarea armatei române la NATO nu se putea face fără acești ofițeri ai Tratatului de la Varșovia, care au înțeles și acceptat primii, (unii cu lacrimi în ochi, pentru că au fost nevoiți să își părăsească familiile și să plece în alte garnizoane, alții să treacă în rezervă primind niște ”compensații” cu care credeau că își vor cumpăra avioane dar și-au cumpărat de fapt stressul și medicamentele) că pentru interesul țării, mai ales dacă ai depus un jurământ, trebuie făcute unele jertfe. Ei, acești ofițeri, militari,  educați și crescuți în ”sistemul ticăloșit” au fost primii români care au spus da, accept, doresc și mă sacrific, pentru ca România să intre în rândul țărilor cu o democrație reală, pentru ca cei ce vor urma să se poată naște și educa altfel decât am fost educați noi. Această amnezie nu este întâmplătoare, și nu degeaba se spune despre noi că suntem”țigani” nu atât ca nație, cât ca apucături și comportament, pentru că odată ajunși în ”Europa” ne-am grăbit să ne renegăm părinții, să ne scuipăm înaintașii, să ne uităm și reevaluăm trădătorii și eroii, și chiar să mințim pentru a face pe plac celor care ”ne-au primit cu brațele deschise” și a le câștiga bunăvoința și… sprijinul. Normal că ne-au primit cu brațele deschise, că doar aduceam în Europa nu doar o nație de oameni cu o cultură și inteligență peste medie, ci –mai ales- resurse inestimabile,  piață de desfacere, forță de muncă ieftină, spațiu de vis și o clasă politică umilă, perversă,  gata să vândă tot numai să fie lăsată la putere ca să poată  să fure, parlamentari, guvernanți gata să se sfâșie între ei pentru a face pe placul marii democrații Euro-Atlantice. Cum să nu ții brațele deschise și să nu primești o astfel de țară care a salvat (tot prin ”aderare”)  în trecut,  imperiul roman de la o moarte prematură, a menținut prin peșcheșuri imperiul turcesc în viață și a îmbogățit cu aur, sudoare și sânge imperiul austro-ungar? Este de mirare de unde mai avem atâtea resurse  încât uite, mai hrănim încă un imperiu, imperiul Euro-Atlantic. Resursele, aurul, petrolul, pădurile, sarea, câmpiile, toleranța, au fost bogăția și blestemul acestei nații și nu știu dacă să mă bucur sau să plâng, pentru că mă întreb : oare când se vor termina bogățiile, se va termina și blestemul și umilirea, exploatarea românilor, sau vom continua să fim furați și dezbrăcați și când nu vom mai avea nimic? Sau poate când nu vom mai avea nimic nu vom mai avea nici români în România?

Anul ăsta am ”sărbătorit” 15 ani de când ne-am angajat să plătim tribut în resurse, aur, petrol, gaze, materie primă, metale rare, forță de muncă, inteligență, carne vie, vieți omenești, libertate, suveranitate, teritoriu, marelui imperiu Euro-atlantic, iar cei care s-au sacrificat primii, sunt batjocoriți, umiliți, mințiți, dezbinați, disprețuiți. Așa ne trebuie!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la 15 ani de aderare

  1. micutzul

    Respect pentru acest punct de vedere. La cum se înarmează statele din jurul nostru, mamelucii vor înțelege în curând cât bine și-au făcut.Sa nu uiți române testamentul Mareșalului Antonescu. Cât de bine te cunoștea române !

  2. neacsu marin

    @Micutul,
    Vaaaaaaaai, ce bine ar fi sa fie doar un punct devedere. Din pacate e o realitate.. e un fapt incontestabil.

  3. Dan

    După dezastrul din ultimul sondaj, in care PSD a ajuns la 21%, ieri, 04.04.2019, la ora 12,00, la cabinetul Olgutei Vasilescu a avut loc o întâlnire intre aceasta si ANCMRR. Cică… de taina.

    Văzând vânzoleala militarilor pensionari, LOV a venit cu unele propuneri, respectiv:

    – introducerea actualizării pensiilor militare;
    -abrogarea OUG 59/2017 in totalitate
    -impozit diferențiat/progresiv pentru sumele care depășesc 5000(inclusiv pentru magistrați) – propunere făcută de ANCMRR
    – 85% din baza de calcul actualizata cu impozitare progresiva

    Legat de propuneri, având in vedere ca ne-au ars rău si trebuie suflat si iaurt, trebuie sa avem in vedere:

    – calculul pensiei cu plecare din 80% a mediei brute,a celor 6 luni alese, conform modificărilor făcute in Senat, la art 40 a OG 57/2015. Pe considerentul ca sunt câteva zeci de mii de militari ieșiți forțat la pensie, odată cu aderarea la NATO si au vechime insuficienta). Si trebuie o reparație morala, in acest sens.

    -respectarea deciziei CCR 20/2000

  4. Dora

    @Dan,
    Impozitarea progresivă a sumelor ce depășesc 5.000 lei….., Numai a pensiilor? Așa a spus coana Olguța? Dar salariile ce au? Păi și acolo trebuie să se aplice impozitarea progresivă. Aștept reacțiile politicienilor, magistraților, a șefului statului. Ah, la ei va fi excepție, la pensionari, LEGE!

  5. neacsu marin

    @Dan,
    Olguta a propus? Ba esti beat? Ea a propus ce ? RESPECTAREA LEGII 223, INCALCATA TOT DE EA? Respectarea deciziilor CCR? Ba esti nebun? Pai trebuia sa faca asta de cand a ajuns ministru, nu sa dea ordonante care le incalca. Acuma ce face, neda de la ea din buzunar dreptul de a fi ni se respecta drepturile? Gresit. Ar fi trebuit spus ca MILITARII I-AU IMPUS OLGUTEI SA RESPECTE LEGEA 223. Asa trebuie sa dea comunicat si ei si PSD-ul, ca sa respecte adevarul, nu sa spuna ca Olguta a propus … sa ….. mama ei de parsiva .

  6. Ion Oblemenco

    Dacā permiteti un comentariu in afara temei pure in discutie .7 APRILIE 1931 SA NĀSCUT MARELE SI INEGALABILUL ,,AMZA PELLEA,, .DUNEZEU SĀ-L IERTE SI SĀ-L ODIHNEASCĀ LA LOC CU VERDEATĀ .SĀ-I FIE TĀRÂNA USOARĀ !

  7. Ion Oblemenco

    Dacā permiteti un comentariu in afara temei puse in discutie .7 APRILIE 1931 SA NĀSCUT MARELE SI INEGALABILUL ,,AMZA PELLEA,, .DUNEZEU SĀ-L IERTE SI SĀ-L ODIHNEASCĀ LA LOC CU VERDEATĀ .SĀ-I FIE TĀRÂNA USOARĀ !

  8. Bebe

    Acum este târziu. Noi nu vom mai apuca sfârșitul acestei țări atât de binecuvântată de Dumnezeu, dar îmi este milă de cei ce vor rămâne să suporte ceea ce se putea îndrepta în timpul nostru dacă aveam niște conducători cu coloană vertebrală ca de-al de Țepeș sau Mihai Viteazul Ștefan cel mare sau Iancu de Hunedoara, Mtei Basarab, Constantin Brâncoveanu și mulți alții care s-au sacrificat pentru ca noi să mai existăm pe aceste meleaguri.

  9. Geofreeland

    15 ani de NATO. Am văzut ce a zis și făcut Comandantul Suprem în Parlament. Înjositor. Ce rol joacă armata nostră în acest NATO? Simplu, e acolo, ca stat. Și armata? Ce apără ea? Păi…ce să facă…amenințările pe flancul estic, răspuns la provocările în „lacul rusesc”, își manifestă îngrijorarea că se încalcă tratate, că e un partener loial dovedit în misiuni pacificatoard prin lume etc etc. În fond, ce apără? În țară, interesele euroatlantice au pus mâna pe toate resursele, suntem un popor de consumator de produse de afară, de servicii ale multinationalelor și finanțelor din afară. Până și pământul îl vindem. Deci, ce mai e apărarea națională? Păi ăi de „ne-au cucerit” ei trebuie să-și apere interesele. Normal,nu? Da, dar noi trebuie să plătim asta. Și de cine să ne apărăm? De ăia care atentează la interesele euroatlantice,nu? Păi nu vedeți? Divizii aeropurtate, rachete supersonice, aviație la greu, flote de nu mai au loc pe lac, trupe speciale, tehnologii de bruiaj, observare și ghidare din cosmos, intoxicări de propagandă, diplomație sub masa verde. Nu știu cum e cu apărarea asta „colectivă” dar ce se întâmplă azi cu țara noastră seamănă exact cu perioada „colectivizării”,semnând aderarea la CAP am dat tot, pământ, mijloace de producție, resurse, forță de muncă. Apărarea colectivă e apărarea CAP-ului pe care noi, cu mândrie sforăitor patriotică, o numim apărarea națională.

  10. Geofreeland

    Am intrat în UE și în NATO. Adică am aderat, ca țară, la „valorile europene”. Adică democrație, stat de drept, drepturile omului, libertatea de exprimare etc. Întrând, am venit și noi cu valorile noastre, românești, tot europene,nu? Cu credința tolerantă, cu cutumele și istoria noastră, cu speranțele unui popor încercat de când se știe de războaiele cu cotropitori jefuitori sau antrenați în războaiele altora duse pe la noi, de la est la vest și invers, de la nord la sud și invers.De mii de ani am trăit așa, între valorile europene și asiatice de ne-am săturat de atâta sânge în numele acestor valori. Ce vedem astăzi? Un popor plecat în bejenie și plătim inutil calificarea forței de muncă a vesticilor, lipsa forței de muncă și demografia negativă, lipsa capitalului pentru dezvoltare economică, accesul limitat la propriile resurse, o piață internă la care autohtonii au acces limitat, un nivel de trai la limita stressului existențial, o viață politică ruptă de realitate. Un exemplu banal, până și micii românești au fost interziși, că au bicarbonat alimentar, pe când glutamatul cancerigen e admis european. A fost o divagație. Vătafii nealeși, cu gura plină de valori europene, ne bat să nu mai dăm oug-uri pe justiție, când alea impuse de ei s-au dovedit catastrofic anticonstituționale, protocoalele serviciilor secrete cu justiția nu există la ei dar la noi sunt încurajate, la ei pescheșul e lobby la noi e mită.Și uite-așa dubla măsură înseamnă pentru noi valori europene.Ce să înțelegem? Oricum o dăm nu e bine. De ce? Da, asta dură întrebare. Cea a copilului. „Mami, de ce lăsale soalele numai după de dolmim?”