Mitingul, Dragnea și primarul de la Leu

Categoria Electorale, Magazin


Dumnezeu, sau dacă nu El, măcar Sfântu Ilie, fu pesedist azi la Craiova în ziua mitingului pentru lansarea candidaturii lui Manda și a celorlalți colegi de partid, pentru alegerile europarlamentare. După două zile de ploaie, când toată lumea se gândea că mitingul pesediștilor va fi un fiasco, iote că Dumnezeu se răzgândi opri ploaia dădu drumu lu Sorel și fu o zi de ieșit pe strasse. La ora 16, ora începerii activității, piața Alexandru  Ion Cuza era plină, și toată șușaua, până la teatru. Veniră juveții, veniră, unii de bucurie că ieși soarele, alții să vază ce se întâmplă, alții dă teamă să nu li se taie ajutoarele, alții pentru că așa cerea diciuplina dă partid. Poliția locală sau națională și băieții dă la servicii, erau numai ochi și urechi, vigilenți, și prinseră și pă unul care vru să intre în primărie cică cu un cuțât. Nu văzui faza, nu știu dacă avea șiș sau forfecuță da auzii pă unii comentând: ”Da bă, pă ăia bețivii nu îi văzură, să legară de ăla nevinovat” Acuma, pe cine să mai crezi, când nici ICCj nu bate cu ce decide Curtea de Apel?

Mulț tineri cu ietichete de organizatori, și cu pătrățelele la ei. Nu vă râdeți, că nu ie de râs, lipitorii dă az, senatorii dă mâine. Așa a început și ginerică.

În fine,  la 16 trecute fix, Dragnea și crema PSD a ieșit din primărie și s-a aruncat în valuri.

Doamne, ce înghesuială, ziceai că se dau cratițe la ofertă și alta nu. Dar asta era numai pe acolo pe unde treceau iubiții conducători.

Cum treceau, cum lumea se uita pe unde să o tireze, să nu îi vadă șefu că le taie ziua de muncă.

Am luat-o și eu prin mulțime către locul unde era instalată scena unde urma să se desfășoare discursele. Oricum mă întorceam, lume luminată.

Printre ei, un om își striga oful, dar cine să îl asculte ? Mă uitam la cei care aveau curiozitatea să citească ce e scris pe foaia lui. Citeau și lăsau ochii în jos. Îi depășea problema. Dacă cerea o pensie mai mare  poate primea o încurajare, sau măcar un ”’tu-le muma’n….” dar așaaaa, mai bine te faci că nu vezi.

Unii voiau medicamente pentru copiii bolnavi. Dar de la microfon se striga ”VREAU GĂLĂGIE!”. Asta voia moderatorul, gălăgie.

Am ajuns la scena garnisită cu tinere purtând aceeași pancartă cu același mesaj. Singurul. Ceva legat de românii care merită mai mult. Asta o să se spună și după 4 ani.

La pe scena Teatrului  se juca ”Casa cu suricate”.

Pe scena din fața teatrului se juca piesa ”oltenii păcăliți de hamster”.

Ecranele postate din 50 în 50 de metri ne arătau cum strânge Liviu mâinile tovarășilor.

Acum mâini, la alegeri  voturi, apoi.. impozite. Așa a fost mereu. În sfârșit vine alaiul mirilor. Mirele Manda și Mirele Dragnea. Manda și ceilalți catindați suie pe scenă. Finul Dragnea și Nașa Olguța rămân la cort să pună la cale nunta. A lui Dragnea.

A început să vorbească Manda, după ce i s-a strigat să facă un selfie de către spikerul de serviciu.

Mi-a plăcut o zicere: ”Vrem să aibă și românii drepturile pe care le au europenii și să le fie și europenilor interzis ce le e interzis românilor.” Nu e spus rău. Dar parcă prea s-a pus accent doar pe ceea ce e rău și deloc pe ceea ce vor face efectiv ca să nu mai fie așa. Am fost înștiințați doar că nu e bine așa. Asta știam, asta pot spune și eu, deci pot candida cu succes. A, să nu uit, domnul Manda a lansat cifra de 40000 de participanți.

Hai să fim serioși. Înseamnă că nu a fost la U CRAIOVA – Kaiserslautern ca să realizeze ce înseamnă 40000 de oameni pe străzi. După umila mea aproximare, au fost cam 10000 de oameni, câți au fost și la mitingul anti-Băsescu din Iulie 2012, dacă nu mai puțin.

Pot spune că au fost mai puțini ca atunci.  Este totuși o performanță, dacă socotim că atunci veniseră susținători ai PSD, PNL și PC.

După ce s-a produs Manda, am plecat să iau o shaorma, că intrase Grappini la microfon și nu am vrut să îmi piară pofta de mâncare. Dar, spre surpriza mea, am văzut că nu sunt singurul care pleca.

Au început să o taie către casă pâlcuri – pâlcuri, ceea ce înseamnă că o bună parte din cei adunați acolo nu erau de fapt susținători înfocați ai PSD, ei veniseră mai mult aduși de primari sau șefi, la vot nu se poate conta pe ei.

Acolo, undeva mai jos de scena unde cântau politicienii, am întâlnit un întârziat care se rătăcise și spunea că trebuie să meargă pe scenă, că el e adevăratul meseriaș nu cei care se produc acolo.

La întoarcere, la microfon evolua Olguța. Date despre creșteri salariale, promisiuni onorate, etc etc. Adevărul e că știe să te aburească, mai că îți vine să crezi că ți-a crescut pensia deși decizia spune altceva.

Dar presarii erau cu tunurile pregătite pentru vedeta galei, LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVIU DRAGNEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Un grup de lebede murea de nerăbdare.

Un copil spunea că vrea în spațiul Shengen dar mi-a fost frică să îl întreb ce e aia.

După ce a vorbit și Codrin, în stilul propriu, pe scenă a urcat Liviuț. Aceeași mustață, același zâmbet. Și el a lăudat numărul mare al participanților, făcând un pic mișto de mitingul de săptămâna trecută al celor din PNL care ar fi avut loc în același loc, dar a ocupat doar o aripă  din fața teatrului.

A zis el, dar din fotografiile de la miting (la care eu nu am fost, având ceva probleme mai importante) rezultă că nu a fost chiar așa de mare diferența. Și atunci de ce exagerează Liviuț? Oricum cei 10000 de prezenți la miting nu sunt prea mulți,dacă socotim că au venit din Dolj, Olt, Vâlcea.

Chiar Dragnea în persoană a început să își numere ”oștenii”, vrând poate să arate că cunoaște satele din Dolj. Fără îndoială că deși nu a fost prezent pe scenă, omul zilei a fost primarul din Leu, pe care Dragnea l-a pomenit în câteva rânduri în discursul său, încât toată lumea se întreba cine e acest nou Ilie de la Sculărie și ce fapte de vitejie a făcut de îl tot pomenește Dragnea?

Cum  prin 2012, am participat ca observator la alegerile din Leu , am plecat spre colțul unde erau leovenii să văd dacă e aceeași persoană. Și era, ceea ce înseamnă că a câștigat alegerile și în 2016. Așa că nu mi-a fost greu să îl identific apoi după miting am plecat cu el să ii fac o fotografie cu .. Dragnea. Așa se face că am ajuns la cortul din spatele scenei și am așteptat să iasă finu Liviu ca să imortalizez momentul întâlnirii cu ”Ilie de la Sculărie”.

Cam așa s-a încheiat mitingul. Nu mai pomenesc de momentul în care Dragnea a cerut proaspetei familii Manda să îl nășească dacă îl lasă Iohannis să se căsătorească cu Irinuca. Deja toate televiziunile numai despre asta vorbesc, semn că din toată activitatea acesta a fost lucrul cel mai important. De fapt, se poate spune că astăzi Dragnea și-a lansat …cerere de nășie, căci acesta este cel mai discutat subiect, ceilalți fiind pe planul doi. Poate, dar trebuie să recunoaștem că  omul zilei  a fost tot primarul de la Leu,  Iulian Cristescu.  

Apropo, după ce a cerut mâna …. nașilor,  nașul i-a răspuns finului că cererea se acceptă, dar să se grăbească. De ce a spus asta, nu știu. O fi spus-o pentru că există riscul să se răzgândească,  sau  pentru că există riscul să îl ridice mascații  înainte de nuntă ?  Și mai e o problemă: și între Ponta și Oprea era o relație de cumetrie care a ținut până la colectiv. Așa căăăăă….  eu nu m-aș bucura.

O bilă albă: După miting, la 10 minute, strada era curată. Este adevărat, nici nu a fost cine știe ce de curățat, la câtă lume a fost, altă dată veneau cu camionul iar strada arăta groaznic. Acuma, aproape nimic. Bravo nouă, se poate!

Uite o chestie pe care am constatat-o tocmai acuma, recitind articolul. Dacă priviți fotografia domnului Dragnea la ieșirea din primărie și aruncarea în valuri, veți observa că era îmbrăcat la costum. Dar, după cum se poate observa în fotografiile de pe scenă, la urcarea pe scenă e îmbrăcat în Blugi și geacă. Unde, când și de ce s-a schimbat? Probabil transpirase sau se udase pe timpul băii de mulțime și a fost nevoit să se schimbe în cort. Înseamnă că are în permanență haine de schimb la el…. prietenii știu de ce.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Mitingul, Dragnea și primarul de la Leu

  1. Dan

    Lozinca : Ciuma rosie hotia Drac-nea e pe Romania.

  2. Titi

    Nea Marine, te recunosc printre zecile de mii de participanti, esti cel care ridici cu doua maini pancarta cu sloganul: #administratia LIBERALA..!

  3. neacsu marin

    @Titi,
    Eu sunt cel din spatele aparatului de fotografiat

  4. NeO

    Zecile de mii de participanţi au fost de fapt undeva la maxim 8000 de participanţi. Interesant cum Primăria a aprobat o manifestare de 40000 de participanţi declaraţi într-un spaţiu cu suprafaţa de 5000 mp,pe un singur nivel,nu ca la stadion, şi asta măsurată de la zidurile clădirilor.

  5. neacsu marin

    @NeO,
    Pai, Primaria stia cati vor veni, asa ca stiau ca nu risca nimic, se vor incadra in bareme.Ca au declarat 40000 si s-au laudat cu ei, asta e o alta „crestere” raportata pe hartie.

  6. Nicolae

    Ce ți-e și cu politica asta,domne!Câtă suflare de oameni adusă,cu voie,ori fără voie,logistică etc.
    Dacă stai și te gândești că zilele trecute m-am întâlnit cu o cunoștință de pe la țară și se plângea că nu mai găsește oameni să sape și el via.
    De ce nu mai găsești?L-am întrebat eu!Nu mai vor să vină!Au ajutoare sociale și se mulțumesc cu ce le dă primăria.Ce să mai vină la mine la sapă pe 60 de lei?Mi-a răspuns omul necăjit că nu și-a săpat lotul!
    Oricum,felicitări pt.materialul publicat!Ați fost scurt,clar și la obiect!

  7. Dan

    Azi au fost raniti grav alti militari in Afganistan. Nici ei u vor putea iesii la pensie pana la varsta de 60 de ani indiferent câta vechime si grupe au avut ca militari (inainte de a devenii invalizi).Cu cinism vor fi lasati sa moara in mizerie (ca toti ceilalti, militari pompieri si politisti ) cu o pensie de mizerie 1500 lei de handicap.La 60 de ani ( cand au dreptul la pensie la limita de varsta fara reducere datorita grupelor furate prin sintagma ” activi” din legea223/2015 ) sunt doar oase ingalbenite in cimitire.

  8. neacsu marin

    @Dan,
    Da, am vazut comunicatul MApN, nu se stie inca daca vor fi invalizi, sa speram ca nu , caci perspectiva este cu adevarat jalnica. Si asta trebuie reglat cand vorbim despre pensiile militarilor. Dar stai sa vina in tara, sa vezi cum se vor repezi toti sa isi faca poze cu ei.

  9. Titi

    @Dan, in Senat este un proiect de lege cu nr.L 150/2019, initiat de senatorul Mihai Fifor, are raportul de admitere al comisiei de aparare, si probabil saptamana viitoare va fi adoptat de plenul Senatului.
    Proiectul de lege completeaza art.21 din Legea nr.223/2015, cu alin.(3) care permite si SGP iesirea la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei prevazuta de lege datorita vechimei realizate in conditii de munca deosebite, speciale sau alte conditii !
    Camera Deputatilor va fi camera decizitionala..!

  10. neacsu marin

    @Titi,
    Da, stiu, l-am vazut, dar deocamdata asta e legea si cu politicienii nu stii niciodata, desi am auzit ca orientarea este totusi sa treaca, si cat mai repede.

  11. Ifrim

    Cand militarii pleaca in teatrele de operatii nu e normal sa aiba o polita de asigurare?

  12. neacsu marin

    @ Ifrim,
    Din cate stiu eu, da, chiar si tehnica. Mi-e teama insa sa nu fi ramas doar tehnica…

  13. Dan

    Sunt si multi militari jandarmi si pompieri ramasi invalizi in tara nici un drept. Traiesc cu familiile in sâracie crunta cu aproximativ 800-1500 lei. Toti invalizii militari isi doresc acum sa moara sa scape de chinul foamei, saraciei si mizeriei.