Moștenirea lui Dragnea

Categoria Opinii


„Urmașilor mei pesediști, las vouă moștenire

Un partid micuț de  triști și o mare nesimțire”

Dragnea a plecat. A plecat și din viața politică și din cea liberă. Unii se bucură, alții se vaietă, poate pe ascuns, nu știu câți regretă cu adevărat în afară de familie. Un lucru trebuie reținut: nu e bine să te bucuri de răul altuia, nici de al dușmanului, nu din rațiuni creștine, ci pentru că orice gând negativ, orice răutate la adresa altuia se reflectă în viața ta sub diferite forme. Ne hrănim spiritul cu ceea ce gândim, facem și spunem,  iar hrana noastră ne influențează starea. Asta poate spune orice nutriționist.

Așa că să judecăm totul fără ură. Este adevărat, mulți vor spune că Dragnea a fost un diavol, că le-a făcut mult rău lor și României, unii îi spuneau Dracnea, altii Daddy, fiecare după interes. Îi rog pe toți cei care citesc acest articol  să îmi dea numele unui șef de partid, guvern, structură legislativă sau guvernamentală, președinte al României, care a făcut ceva bun pentru ei, pentru omul de jos, pentru Țară, pentru Națiune, în ultimii 30 de ani. Eu nu am găsit niciunul. Deci Dragnea a mers pe linia trasată de predecesorii și colegii săi. Toți s-au gândit doar la binele lor al celor apropiați, uneori al partidului dar niciunul la al țării. Dacă se gândeau la binele țării nu ne găseam astăzi în starea în care ne găsim, nu îl aveam dacă vreți, nici pe Dragnea la butoane, dar nici pe Iohannis.

Și totuși, da Dragnea a excelat sau a fost diferit în modul în care a acționat față de proprii colegi de partid. A mai fost un șef PSD trimis la închisoare, tot la  ambiție, tot fără probe concludente, a mai fost un alt șef de partid închis pentru infracțiuni telepatice și în toate cazurile deși condamnații aveau alte vini și fapte penale mult mai consistente și mult mai grave la activ,  au fost închiși pe dosare de doi bani, fără probe, parcă la mișto. De ce ? Simplu, pentru că atunci când s-au construit cazurile, s-au construit de așa natură încât să se poată obține orice sentință, în funcție de modul în care vor reacționa sau coopera învinuiții. Din cauza asta avem procese în care procurorul cere iar câte  o instanță dă ani grei de pușcărie iar alta, pe același caz,  în apel dă achitări pentru lipsă de probe. DNA este o instanță politică, poate spune oricine, orice vrea. Culmea este că cel care a inventat-o este și primul premier care a probat-o pe pielea lui.

Hamsterul și haita

Dar să revin la cazul Dragnea. Spuneam că Dragnea a fost diferit față de ceilalți lideri PSD. Am mai spus acum ceva timp, Dragnea a fost atât de egoist și de lipsit de interes față de propriul partid, încât a refuzat și nu numai că a refuzat dar a făcut tot posibilul să evite apariția sau formarea unui înlocuitor. Toți ceilalți lideri PSD și-au luat pe lângă ei un om pe care l-au crescut, promovat, pregătit pentru preluarea partidului. Și, ca urmare, aproape  toți au fost săpați și înlocuiți de cei pe care i-au crescut. Iliescu de Petre Roman, Năstase de Geoană(e adevărat, Năstase a fost de fapt înlocuit de Băsescu), Geoană de Ponta, Ponta de Dragnea. În aceste condiții nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva asta este o trăsătură caracteristică PSD sau întregii  politici românești.Poate din cauza asta Dragnea a refuzat să își crească pe cineva și a avut grijă să mazilească orice locotenent care încerca ridice capul peste masă. Asa se explică și schimbările de premieri, miniștri și locotenenți, încât până la urmă se mira că a a rămas singur.  

Acuma, după condamnare, PSD-ul a arătat  ceea ce era știut dar nu se spunea, că este o haită de șacali gata să se sfâșie între ei, trăgând de pielea fostului șef de haită, lăudându-se cu ”opoziția pe care i-au făcut-o” unii nemulțumiți de osciorul primit, alții pentru că au fost umiliți. Aparent ar mai fi și unii care l-ar susține sau i-ar fi rămas fideli, dar nu e așa. Ce avem acuma în PSD?

  1. Avem  grupul baronilor din clasa   Oprișan, care cuprinde vechea gardă, aflați la vedere sau ascunși, cea a ”consilierilor” în toate înțelesurile posibile, care au dirijat alegerea liderilor PSD și au asigurat politica de partid.
  2. Avem grupul ”dizidenților” din clasa Firea, cei care erau nemulțumiți de modul în care îi trata Dragnea, care  erau nemulțumiți nu  de politica dezastruoasă a PSD ci de modul în care îi trata pe ei Dragnea.
  3. Avem grupul celor pe care s-a bazat Dragnea,  din clasa Veorica, Olguța, Carmen, care au măcar decența de a nu da cu pietre în cel căzut deși și ele au avut contre și chiar fronde la adresa Hamsterului.
  4. Avem grupul celor care îl sprijineau pe ”șefu” indiferent cine era el, gata să ia în cap orice piatră în locul șefului gata să scoată castanele din foc pentru șefu, ”nebunii regelui”, clasa Codrin, dar cine crede că e singurul, se înșală. Acest gen de oameni sunt ca troscotul în curțile oamenilor, nu te apucă de picior, nu îți scoate ochii, nu crește mare, dar are rădăcini puternice și este bună să îți ștergi picioarele dacă ai călcat în ceva. Oricât ai călca-o în picioare, iarba asta rămâne acolo.   
  5. Avem grupul celor mulți și mărunți care au încercat să se facă plăcuți mai pe față, dar mai ales pe din dos, despre care nu se pot spune multe, pentru că ei nu au avut pretenții la oase mari la ciolane, ei s-au mulțumit cu ce au primit, nu au ieșit pe sticlă, nu s-au remarcat, ei doar au fost acolo. Acești oameni, clasa Nassar,  sunt cei care au ocupat funcțioare și sinecuri în toate guvernările de partid,  secretărași de stat, consilieri de mâna a doua care practic au ocupat funcții pe care nu făceau nimic, doar semnau hârtii și state de plată, la fel ca fetele de la Direcția Copilului Teleorman, dar pe ăștia nu îi investighează nimeni. Pe unii dintre ei nu îi interesează banii, căci bani au, cu ei își rezolvă prezența în partid, îi interesează  doar poziția, să fie și ei cineva pe undeva și dacă și pică ceva e super.
  6. Toți ăștia vin acuma la succesiune ca moștenitori sau rude de grade diferite și este de așteptat ca bătălia să fie urâtă. Orice ar fi, PSD-ul, așa cum au început lucrurile, nu se îndreaptă spre o schimbare radicală, nici spre o analiză concretă. Pe toți aceștia nu îi interesează soarta partidului ci doar a lor, a pozițiilor lor, a guvernării. Dacă ar vrea să facă cu adevărat ceva pentru a reclădi partidul, ar ieși de la guvernare, i-ar lăsa pe ceilalți să își rupă gâtul, ar vota în parlament strict în interesul cetățenilor și și-ar pregăti în liniște și radical stilul și atitudinea față de români. Așa ceva însă nu intră în vederile lor. Oprișan dă vina rezultatului de la alegeri pe Dragnea, Firea se face că nu vede rezultatele dezastruoase din București unde toți primarii sunt PSD-iști, Olguța nu spune un cuvânt despre faptul că în Craiova a câștigat PNL-ul. Câtă vreme aplici această politică și nu îți asumi eșecul, câtă vreme astfel de caractere rămân sau se insinuează în conducerea partidului, nimic bun nu va urma pentru partid, dar mai ales pentru cetățenii de rând.

La vremuri noi, merg și vopsiții

 Aud că Veorica, cea atât de beștelită și pe vremea lui Dragnea, cere schimbarea conducerilor organizațiilor de bază. Probabil urmărește de-Dragnizarea partidului sau poate din contră, vrea să își aducă proprii susținători (dacă are, chiar dintre cei pro-Dragnea, căci ea are acuma imaginea atât a ”omului lui Dragnea” cât și de opozant, pentru că s-a opus în ultimul timp unor ordine ale lui Liviu) la conducere pentru a-și asigura sprijinul în Congres. Oare să o lase celelalte femei? Carmen Dan este clar ieșită din cursă, ea nu are grup. Firea și Olguța însă vor lupta pentru sferele de influență în cadrul partidului iar bătălia va fi dură. Ce este interesant este că,  aparent, trei femei urmăresc conducerea partidului, ceea ce ne spune că totuși spiritul lui Dragnea bântuie partidul, căci el a promovat femeile în partid, tocmai pentru că erau mai ușor de … convins. Acuma tocmai femeile promovate de Dragnea vor conducerea. Bărbații, influencerii și consilierii din partid nu se aruncă pe postul de conducere. De ce ? Nu vor conducerea partidului? Ba da, dar nu de pe poziția de lider  care este periculoasă și păguboasă, aducătoare de dosare DNA ci de pe cea de baroni, oameni de încredere, consilieri, sfătuitori, oameni buni la toate. Practic ei au condus partidul de la înființare, președinții de partid au fost aleși, ridicați, crescuți, menținuți și doborâți de ei. Din această cauză Paul Stănescu nu iese la declarații, nu se aruncă în față, nu ridică pretenții. El așteaptă să vadă cine are mai multe șanse, cine îi cere sprijinul, cine este mai ușor de manevrat și menținut în siaj și aceluia îi va acorda votul. Paul Stănescu și încă câțiva ca el, vor fi întotdeauna oamenii din spatele președintelui, indiferent cine va fi acela.

Se aude că Geoană bate iarăși la ușa PSD-ului după ce a încercat să își formeze partid propriu. Situația este acuma similară celei de după 89 când după asasinarea lui Ceaușescu, mulți  trădători, deținuți de drept comun au declarat că au fost închiși politic, unii ajungând mari revoluționari, șefi de partide, miniștri, când de fapt erau pungași de duzină. Nu e cazul lui Geoană, dar ca și el, îndepărtat din partid de alții, unii caută acuma să revină în partid, pentru că singuri au dat greș iar partidul  i-ar putea primi pentru că are nevoie de oameni ”noi” care -mai ales- să aibă nume, să reprezinte ceva. Se va reactiva vechea gardă? Hai Petre Roman, ce faci ? Ți-ai vopsit părul, ești bebeluș acuma, ai scăpat de dosarul revoluției și al mineriadei, sări la cap. Ia-l cu tine și pe vărul lui Mihai Viteazu și pe cai! Acuma e momentul.

Cine pomenește numele lui Ponta însă, greșește. Ponta nu se mai poate întoarce în PSD după ce l-a lovit atâta și nici nu vrea. El a obținut statutul de partid balama deși nu este o certitudine, dar varianta asta este mai bună, pentru că va putea să facă parte din orice guvernare, ca UDMR-ul sau UNPR-ul pe vremuri. Și dacă tot a venit vorba de UNPR, o să închei articolul spunând că Oprea s-a făcut de râs ca nimeni altul. Păi cum e posibil ca din cei 700000 de oameni cu care te lăudai că s-au înscris și reînscris în partid, să te voteze doar 60000, deci sub 10%? Ori cei care s-au înscris, s-au înscris pentru avantajele pe care le-ai promis și ți-aiu tras țeapă, ori cifrele anunțate  erau din burtă. În aceste condiții cred că ar trebui investigate listele depuse pentru înscrierea în alegeri și văzut dacă datele sunt reale pentru că nu l-au votat nici cei care au semnat.

Asta e România politică. Mirule, bine că nu mai ești să vezi și să te scârbești.

PS: Pentru militari un lucru e clar: acuma nu se va pune problema modificării legii 223, a impozitului progresiv, a comisiei Olguța, a Consilierilor lui Leș, nimeni nu mai are timp de astea. Un lucru bun totuși este faptul ca poate așa si șefii asociațiilor militare vor avea timp să își vadă de asociații, să strângă rândurile, să lase ranchiuna și să își unească eforturile. ÎN POLITICĂ NIMIC NU E STABIL, NU PUTEM CONTA DECÂT PE NOI.

NOTĂ:
REVENIREA LA REALITATE.. După ce s-au bucurat si au crezut ca gata au ajuns la conducere, pentru ca au câștigat alegerile europarlamentare , cei din opoziție s-au trezit din palme, au pierdut lupta pentru șefia Camerei Deputaților, pentru ca indiferent de votul de pe data de 26,Parlamentul reprezinta încă rezultatul alegerilor din 2016 iar voturile acolo le vor da cei aleși atunci, nu acuma. Asta ca sa fie clar pentru toată lumea. Deci, la o eventuala moțiune de cenzura, exista posibilitatea sa cada, pentru ca se vor mobiliza toți parlamentarii PSD, fără a îi chema Dragnea.De acuma se va urla și mai mult pe toate canalele, demisia guvernului, pentru ca este singura șansă a opoziției de a veni la putere, dacă ar vrea, dar nu vrea decât să facă scandal și zile fripte pesediștilor. Sunt curios care va fi următoarea ținta. Tăriceanu, pus si el pe făras, nu este suficient pentru a impresiona opinia publica. Atenție, va urma un nou Bau Bau, din PSD, pe care se va axa si concentra atacul opoziției. Acesta va fi stabilit după ce PSD-ul își va stabili conducerea.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

9 Raspunsuri la Moștenirea lui Dragnea

  1. geofreeland

    Oare putem fi atât de naivi? Statul paralel românesc, după modelul deep state- ului american, a invins. Ce? Cum ce? A învins democrația reală, a învins naționalismul, a învins istoria naturală obligând-o forțat numai la evenimente neexplicate. Multinaționalele conduc lumea. Se mai îndoiește cineva? Deviza ” cine nu e cu noi e împotriva noastră” funcționează perfect. Lupta dintre mafia națională și cea mondială explică rechinismul din partide și condamnările politice, pe motive absolut puerile. Moștenirea dragniană e grea pentru urmași, opoziție și viitorime. El e un fel de sirenă a lui Roaită. Lui Năstase i-au pus in brațe termopanele. Vrăjeli de acoperire. Deep state-ul lucrează intens. Restul, parlament, guvern, sunt vorbe de clacă. După pauza de digestie după halirea lui Dragnea urmează prăpadul. Pas cu pas. Românii nu jubilează. Nici ciumele colorate nici opoziția beată. Tot deep state-ul va da soluția verificată de Băsescu. Împrumut internațional, tăieri de bani din orice, creșteri de preț la energie, anulare redevențe, contracte militare imbecile dar bănoase, inducerea fricii și stimularea neputinței. Acum se coc în retorte scenarii de vară pentru la toamnă când românii își vor fi dat seama cât sunt de proști. Buzunarele se vor umple de găuri cu ecouri psihice. Mira-m-aș să nu-l pună pe Dragnea icoană, omul ăsta ne-a dat ceva. Ăștia? Care ăștia? O să-i vedeți curând, nume noi, jafuri noi. Mirule, Mirule, câtă dreptate aveai, am greșit, ai!

  2. geofreeland

    Auzi brâul! Lui Năstase îi e foame. Grup de sprijin al PSD, fluturând scrisoarea lui Bădălău. Câtă ipocrizie! El a fost mai zbir în partid mai rău ca Dragnea. Ne punea să-i numărăm ouăle. Te crucești de moliile politice. Din toate partidele. De fapt, democrația asta modernă nu seamănă deloc cu cea inventată de greci. Și Churchill zicea că democrația e un sistem prost, dar nu găsea altceva să pună în loc. In numele democrației s-au purtat cruciade moderne, implementarea divide et impera, inventată nu de romani ci de Sun Tzî, e o metodă sigură de dezbinare, fărâmițare și disoluție a unui popor. Mai nou, în numele dreptului de a protesta au apărut bande plătite de protestatari hărțuitori ai minorității care nu acceptă democrația. Deci, în ce lume trăim? Haos, zgomot, refuz violent, tulburare a naturalului. Teoria haosului mascată de democrație e lumea de azi încât neimplicarea frustă nu mai e o soluție ci o revoluție a conceptului de societate umană. Comuna primitivă ne poate da lecții. Acolo oamenii contau, azi oamenii sunt furnici acefale, uneori pierderi colaterale, încât omul în sine devine dezumanizat și redus la frică. Cineva pe aici tooot clama cu ciuma roșie, o gogoriță venită dintr-o istorie violentă, un radicalism organic, ca o boală. Orice clamare, instigare sau propagare de acest gen e împotriva așa-iubitei democrații, și ea clamată prin incendieri, ultraj și borduri sparte, denotă haosul mental inoculant al fricii. S-a dovedit că porcii, înainte de tăiere au premoniția morții, în schimb oamenii, nu o au, ei își justifică propria sinucidere electorală prin ura împotriva a cuiva sugerat printr-o manipulare de care nu-și dă seama negându-și propriul interes ce-l ține în viața de zi cu zi. Asta e orbirea psihicului similar suicidarului ca recompensă. Urlam jos Dragnea. Acum ce mai urlăm? Urlăm la buzunare că și o bere costă dar trebuie să iau încălțări la copii.

  3. bazil

    Acum, ca alegerile s-au terminat sa incercam cateva concluzii. In primul rand a fost consemnata o participare destul de mare a tinerilor (spunea cineva pe alt blog ca pe la orele pranzului si chiar mai inainte erau fff multi tineri, unii cu bebelusii in brate) ,mergand spre sectiile de votare.Nu mai vorbesc de Diaspora care a stat toata ziua, de fapt pana noaptea tarziu ca sa apuce sa voteze. Aceasta participare relativ masiva a tinerilor a condus la rezultatele ce se stiu acum. Si daca activitatea de votare era mai bine organizata, mai ales in exterior surprizele erau , cred, mult mai mari. Sper ca si rezervistii, de care cei de la butoane si-au cam batut joc au tras niste concluzii. Caci locul final pe care il ocupa acum cei de la butoane se datoreaza intr-o masura deloc neglijabila si votului dat de multi rezervisti care au fost si sunt inca bataia de joc a celor cu painea si cutitul in mana. In ultimii ani majoritatea rezervistilor, cu precadere cei care au activat in unitati militare nu prin detasari au fost (si sunt si acum) nedreptatiti prin ciuntirea L223/2015 cu OUG 57, OUG 59, OUG 114, m25/2016 si aceasta in numele asa zisei „Dreptate pana la capat”.Ori ce „Dreptate pana la capat „poate fi aceea cand la aceeasi situatie juridica unul are 3000-4000 iar altul, mai baftos si mai norocos are 10.000-15.000 ori mai mult? Si analizand la rece, una e sa iti inghete pensia la 3500 lei sa zicem si cu totul alta sa ti-o inghete pe la 10000, 15000 lei, 20000 lei ori mai mare !Si asta in conditiile in care euro creste, pretul la carburanti creste, toate se misca in sus, pensiile la civili cresc(si e un lucru bun insa de ce pensiile militare mici si medii stationeaza? E corect oare?).Un lucru care nu poate fi neglijat il constituie insa desteptarea multora dintre cei cu oarescare functii de pe la asociatii care au realizat intr-un final ca raman de caruta cu pensiile lor aproape de medie ori chiar un pic mai mari. Si asta in conditiile in care au mai aflat si ei de grasele rente viagere ale uora, de grasele si laptoasele indemnizatii de toate soiurile ale altora, de veniturile celor de pe primarii si cons judetene etc.De aceea lupta pentrueliminarea inechitatilor trebuie continuata si cred ca va fi continuata. In definitiv rezervistii au depus JURĂMÂNTUL MILITAR – LEGĂMÂNTUL SACRU FAŢĂ DE ŢARĂ
    “Eu…. jur credinţă patriei mele, România.
    Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
    Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
    Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”Ei nu au jurat pentru un partid anume, pentru o formatiune politica, ei au jurat credinta PATRIEI -ROMANIA NU unuia ori altuia!

  4. geofreeland

    @Bazil Corect ce spui și expui frumos un interes politic mărirea pensiei. Bravo! Așa da! Aștept împreună la calende ca ăștia pe cai mari să facă ei dreptatea până la capăt. Io zic că murim până atunci.

  5. geofreeland

    Fără să vreau să mă nasc am devenit naționalist. Bunicii mei au luptat la Mărășești, fratele tatei veteran de la Cotul Donului până în Tatra, tata veteran și el de război, așa că poveștile lor, de drag, m-au făcut să înțeleg că au luptat ca țara să fie întreagă, să-și apere pământurile muncite, obiceiurile și ruga la Dumnezeu. Adică să rămână români. La școală istoria m-a dus la a ști de unde venim și ce oameni ne-au lăsat o țară și o limbă. Da, sunt naționalist român și cred în țara mea. Azi nu mai am voie să fiu naționalist. De ce? De ce…Așa sunt vremurile….Bosch, calitate germană, e o reclamă. Ce e calitate scrie în Dex, dar de ce germană? Promovarea acestei reclame e naționalism exportat. Adică unii exportă naționalism dar eu nu pot spune Vin Românesc, calitate mondială. Dubla măsură. Ahaaaa. Păi vezi măi Dragneo, roșii românești te-au dus la pierzanie. Cine te-a priponit? E! Dă răspunsul la dubla măsură. Propun să mâncăm numai roșii din alte țări calitate…cu chimicale, fără gust, fără poftă organică…Dacă și să mănânc sănătos e considerat naționalism atunci unde dracu sunt valorile, calitățile, alea europene? Io știu? Ce votăm aia mâncăm. Dar e greu de dedus.

  6. neacsu marin

    @ Geofreeland,
    Ei hai sa nu exageram. Dizidenta lui Dragnea fata de UE si mult clamatul lui patriotism s-a desfasurat numai in ultimele luni, la nivel declarativ, ca se purta nationalismul la Bruxelles si in lume. Dar practic pana in preajma alegerilor a dat frau liber tuturor contractelor si concesiilor catre firmele cu capital strain. Nu l-a interesat ce se intampla cu gazele din Marea Neagra, pentru ca acolo aveau interese ungurii si americanii si nu putea sa ii supere nici pe UDMR-isti nici pe americani. Asa ca sa o lasam balta cu rosiile. Nu rosiile l-au dat jos ci prostia si fudulia, nesimtirea si orgoliul.

  7. bazil

    In completare la concluzii trebuie sa adaugam ca rezultatele votului de Duminica se datoreaza nu atat alegerilor europarlamentare cat votului exprimat pentru Referendum Dum Dum! Acest lucru este esential si fff posibil ca si pentru prezidentiale si parlamentare , ca si pentru locale(e adevarat, mai putin procentual) sa functioneze participarea masiva a tinerilor (din tara si mai ales diaspora) satui ca de mere padurete de politichia actuala.O sa-i dezamagesc pe unii vajnici sustinatori ai unui partid ori altuia, de regula „supermultumiti ” de indexarea „consistenta” de 1,3 % si de faptul ca din cand in cand le mai pica si lor ceva , detinatori ai unor pensioare mai mult decat modestecare cred cu tarie (cea a palincii de maramu”)ca ei pot decide soarta votarilor . Participarea masiva(chiar in conditiile in care organizarea votarii a cam scartait mai ales la Diaspora) a tinerilor, multi cu copiii in brate este de bun augur! In plus, trezirea la realitate a multor rezervisti care isi dau acum seama bine de discrepantele uriase intre situatii juridice similare, de derapajele amendamentelor si normelor in favoarea unor grupuri(se pare restranse insa destul de consistente totusi), de pensiile „nesimtite si nemeritate” ale unora in comparatie cu ale lor, de veniturile substantiale -multe nejustificate ale multor „burjetaris”, va face ca multi dintre ei sa voteze cu dreapta.Daca luam in calcul si confiscarea pensiei suplimentare(pentru care multi au contribuit din propriul buzunar zeci de ani) , confiscarea stagiului in civil si partial, confiscarea grupelor de munca pentru cei ce au slujit sub DRAPEL precum si OUG-urile si normele date de cei de la butoane in defavoarea majoritatii rezervistilor, avem o imagine aproape completa a situatiei dezastruoase a pensiilor militare, in contrast evident cu nepasarea celor de la butoane cu privire la acest aspect. Iata deci ca participarea masiva a tinerilor si ceea ce am expus mai sus, vor face ca la urmatoarele alegeri(care cam bat la usa, vara trece repede si toamna si mai repede = pe repede inainte!!!!!!!!)sa avem in turul 2 , 2 candidati ai dreptei. Ca o fi bine sau rau, ramane de vazut.Oricum, cam toti (ma refer la cei ce doresc rezolvarea cu adevarat a problemei spinoase a pensiilor militare, nu vrajeli si abureli) au intentia de a clarifica situatia in favoarea majoritatii celor ce au slujit SUB DRAPEL- se doresc pensii SIMTITE NU NESIMTITE! Posibil sa apara probleme doar le cei cu pensii de 5 cifre(in buna parte cam nemeritate-) .De aceea , nababii se opun din rasputeri oricarei idei si solutii de rezolvare, sustinand cu ardoare principiul drag lor- Sa facem totul ca su nu8 facem nimic! Ei nu inteleg ca vremea imbuibatilor s-a cam dus !