Papa în campanie

Categoria Opinii

Primiți cu toleratu?

La câte evenimente au avut loc în ultimele zece zile în România, nici nu știi unde să te mai uiți. Orice post tv ai deschide te lovește ceva: o furtună, o crimă, o alegere, o vizită, o declarație, o arestare, o viitură, toate cu un singur scop, prostirea românului. Văzând atâtea grozăvii care se întâmplă pe lângă  el, românul nu mai are timp să reflecteze la soarta lui, se înduioșează și mai pune mâna pe o batistă, un șervețel parfumat, își suflă nasul discret și se târăște în continuare prin viața lui mizeră, pentru că românul chiar dacă nu ar fi fost el de felul lui, tot ar fi devenit o persoană pacifistă, tolerantă, care se gândește mai întâi la binele altuia, apoi la binele său.  Așa e românul. Au venit peste el popoarele migratoare gohungeaslavbulungpecumtătu. Ce a zis românul ? Hai măi, stați și voi pe aci până se odihnesc caii luați ceva în traistă și pe cai, că se filmează. Unii au înțeles, au stat oțâră și au plecat. Unii au plecat mai repede decât credeau, că veneau alții în urma lor, ăia de îi goniseră și pă ei din curtea lor, și era prăpăd, așa că își uitară cloțele pe la noi. Alții, mai șmecheri, se făcură că și-au pierdut caii, că să vezi, că nu știm cine îi furară, că nu mai avem cu ce pleca, mai stăm un pic pe aci poate îi găsim. Și de 1000 de anișori își tot caută caii și sămânță de scandal. Ce caută o să găsească, fără îndoială.

După ei veniră oarece imperii și cum veniră trecură să ne civilizeze și să ne arate ce bine este să muncim noi și să trăiască bine ei, ce bine este să fim pacifiști, să nu punem mâna pe arme, doar pe sape și coase și să lucrăm, că ei ne fac apeducte, viaducte, apoi raiale, eventual pașalâc, iobagi, ne fac tot, numai să stăm noi cuminți. Și românii au stat cuminți, că i-au învățat unii că pe ăl cu capul tăiat, nu îl taie sabia, îl taie doar foamea și îl copleșește sărăcia. În timpul ăsta, pe lângă toleranță, am învățat noi să nu ne mai facem griji. Buni băieți mai marii ăștia ai lumii de la Roma, Stambul sau Viena, că ne-au scăpat de grija sării, a aurului, a mierii, a grâului, a lemnului. Ei se îngrijeau de tot, luat, prelucrat, transportat, valorificat. Ce bine e să fii tolerant, mană cerească, nu alta. Și am tot stat noi românii așa fo 18 secole jumate, aplecați și toleranți până s-au dășteptat mujicii  și au zis ”gata, ori votați cum vrem noi, ori muriți cum vreți voi” și au votat mai marii țării, independența pe care apoi tot mujicii toleranți, au  câștigat-o la ”coasă”, că păcănele nu erau pe vremea aia și nici arme nu prea aveam.

Dar nici după asta nu ne-am pierdut dragostea ”față de aproape”, că ne podidi aproapele de peste Nistru și îl mai tolerarăm și pe ăla  patru  anișori, bașca încă 30 de ”sprijin” ca să nu ne pierdem deprinderile.

Și gata, veni Democrația peste noi, marea libertate, dar ce să vezi, și asta tot cu îndemn la toleranță. Păi nici nu ne eliberarăm noi că hopa și euroatlanticii cu cărțile lor, că nu e bine să fim singuri, că ne papă lupu, că ce să ne facem noi singuri, că nu știm să ne descurcăm, că noi nu suntem învățați cu ”greutățile”, că uite câte avem pe cap, armată, învățământ, spitale, combinate, industrie, agricultură, resurse, suveranitate,  cum ne descurcăm noi? Și uite așa, noi, toleranți, am renunțat la toate bătăile alea de cap, de dragul libertății și democrației proaspăt cucerite și prost aplicate. Nu ne-a mai interesat nimic. Nu trebuia decât să distrugem tot  și stăm cu mâna întinsă la FMI și gata   primeam bani cu împrumut pentru ”reconstrucție”:

  • Am dărâmat combinatele, uzinele  și fabricile dar am construit MALL-uri, care put de marfă cu etichete străine făcute special pentru toleranți;
  •  Am distrus sistemul medical, am dărâmat spitale, dar ne-am tras o Catedrală în care ar putea intra toți morții României din ultimii 2000 de ani, unul peste altul;
  • Am decimat armata și desființat industria de apărare, dar am înființat baze militare străine și am cumpărat rachete  ca să apărăm scaunele domnilor de la Bruxelles, Viena, Munchen, Washington;
  • Am făcut praf învățământul punând la conducerea lui  și a țării analfabeți cu diploma și titluri doctorale primite cadou, dar avem proști cu diplomă, bacalaureați second-hand;
  • Am falimentat mineritul dar am concesionat și vândut minele pentru că noi proștii nu știam cum să le exploatăm eficient, nu aveam tehnologia furtului.

Lista ar putea continua, dar e inutil. Am scăpat din nou de grija resurselor, nu trebuie să ne mai gândim la ele, se gândesc alții se bat alții pe ele, noi trebuie doar să le tolerăm nesimțirea și jaful. Am avut păduri, acum avem scobitori. Altfel ne vede lumea nu?

Și pentru că totuși unii au gândit că nu suntem suficient de toleranți, a venit cineva cu ideea creață că trebuie să aducem și teroriști printre noi, că e și ei oameni, au telefoane de ultimă generație și știu cum să detoneze un dispozitiv improvizat cu ele. Noi trebuie doar să îi primim, pentru că unii cred că ”România ar putea fi țara est – europeană care să reprezinte un exemplu de toleranță și incluziune primindu-i pe aceia care își doresc un viitor mai bun”. De ce nu se aplică această politică și la granița SUA cu Mexicul, nu știu. După acest ”învățător”, recent foarte recent au venit la noi în țară Beii și Pașii din toate raialele noului Imperiu European. Mai miră pe cineva că și ei ne cereau să nu îi lăsăm singuri și să ținem aproape că numai așa putem supraviețui ? Tare s-au mai bucurat românii să vadă atâtea fețe boierești la ei în ogradă și tare au mai aplaudat cuvintele frumoase spuse de înaltele capete despre români și România. Tare ne bucură pe noi că le place  altora despre România. Dar după 2000 de ani de „iubire” parcă am vrea să nu le mai placă nici de mâna de lucru ieftină a românilor, nici de aurul din munți,  nici de gazele din mare, nici de sarea din bucatele noastre. Nu li s-o fi acrit și lor?

Papa și apa

Dar, pentru că românul e tolerant, s-a mai gândit cineva să vină să ne dea o lecție tot de la Roma, de unde au venit primii ”învățători”. Domnul Papa Francisc a venit la noi în țară și s-a plimbat 3 zile cu o ceată de farisei după el, unii mai toleranți și mai protestanți decât alții. Eveniment epocal, bomboana pe coliva toleranței românilor. Și despre ce credeți că ne-a vorbit domnul Francisc ? Despre toleranță fraților. Că cică nu e bine să mergem singuri nici la privată, trebuie să mergem împreună, luați de mână, noi românii, cu toți cei care de 2000 de ani ne secătuiesc, adică cu secăturile istoriei. Toate posturile supra-titrează”mesajul Papei: ”mergeți împreună”. Bă ești prost? Adică poporul cel mai hăituit în toată istoria lumii, care nu prea a apucat să umble singur pe picioare din cauza ”prietenilor” care s-au oferit să îl ”sprijine” să scape de toate  ”grijile”pământene, nici acuma nu e lăsat în pace, vine Papa să îl învețe să se roage în limba maghiară și  să își ceară iertare țiganilor că nu mai au nimic de furat în curți și case.E adevărat, nu toți țiganii sunt hoți și nici toți maghiarii iredentiști, dar de ce trebuie poporul român să își ceară iertare unui grup mic pentru unele fapte comise acum câteva sute de ani de un grup și mai mic? Nu poporul român a ținut țiganii în sclavie, ci boierimea iar sclavie a fost și la Roma, și la Paris, și în toate țările în care a fost nobilime, iar în sclavie și iobăgie au fost și românii. Lor cine le-a cerut iertare? Nu am auzit guvernul Ungariei să ceară iertare românilor pentru Moisei și nici al Austriei să returneze României aurul  furat din Transilvania. Nu, că la asta nu mă așteptam din partea lui. Păi bine măi Francisc, dar noi ce am făcut de 2000 de ani? Ne-am rugat taică și ne-am cerut îndurare și iertare de la toți Dumnezeii, în toate limbile, pentru că prea am fost năpăstuiți  la Trăznea, la Ip, la Nușfalău, la Moisei și am luptat la  Tapae, la Vaslui, la Rovine, Mărășești, la Oarba de Mureș, la Robănești, dacă ai auzit de ele, nu pe alte meleaguri și nu între noi, la noi acasă, cu alții, care nu ne tolerau pe pământul nostru.  Iar tălică vii acuma să ne îndemni să fim toleranți și să mergem împreună. Mă, noi mergem, dar ei merg unde mergem noi, că io văd că ei merg într-o direcție, iar pe noi ne trimit în alta. Păi asta nu-i treabă Francisc dragă.

Dar Înalta Poartă a Bisericii Catolice, și-a cerut vreodată iertare întregii omeniri pentru odioasele crime și masacre comise la comanda ei de Inchiziție, sau musulmanilor pentru decimarea ”necredincioșilor” cu ocazia Cruciadelor, adică în numele Crucii? Cum vine asta Sfinte Părinte, Dumnezeu ne cere să fim toleranți iar noi omorâm în numele Crucii ? Dar pentru amestecul Bisericii în treburile laice ale popoarelor, asasinatele ordonate asupra capetelor încoronate pentru ”nesupunere” și-a cerut iertare Vaticanul? Pentru toate aceste fapte, Papa, cu-a lui trei coroane, puse una peste alta, ar trebui să nu mai ridice capul din țărână cât va dura lumea lui Dumnezeu. Dar nu, Papa vine să ne țină nouă predici despre toleranță și ne spune să mergem împreună cu siluitorii neamului, că așa e politica acuma. Eu cred că Papa a fost în campanie electorală dar a greșit data, nu a știut că alegerile pentru europarlamentare s-au terminat.

 Altfel, bine ai venit domnule Bergoglio, dar, mai ales, bine c-ai apucat să pleci, că era să te ia apa la Sibiu și Raed era ocupat săracu.

https://www.alternativenews.ro/2016/07/klemm-lasati-i-pe-imigranti-sa-devina-parte-a-noii-romanii-ajutati-i-sa-fie-musulmani-si-romani.html?m=0

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

14 Raspunsuri la Papa în campanie

  1. @Marin N.
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍!!!

    Nu,d-le col.campania,nu s-a terminat,a început înainte de a începe!Este în plină desfășurare!Si nu se va termina decât până la „victoria finală”!
    În anii 1990,nu mai știu exact anul,am citit pe prima pagina ,a unei reviste,un Editorial,care se intitula așa: „ATENȚIE LA UNGARIA!”
    și. „Politica pașilor mărunți”
    Și acum mă gândesc,sunt în dubiu!!!O fi avut dreptate,autorul?Ce-o fi vrut să spună?
    Oricum,nu mai interesează pe nimeni!Oamenii,sunt interesați să facă mulți bani,indiferent prin ce metode,bani să iasă.
    Goana după inavuțire este în plină desfășurare!
    Țara,”arde?”
    Ce dacă?Ne mutăm în altă!

  2. Dan

    Polutia’ locala nu e politie adevarata ci o adunaturâ de slugi inutile angajati de primari ”dupa ce au dat porcul’’ sau echivalentul in lei.Culmea tupeului acesti asa zisi ‘politisti locali’ total inutili de la primarii_( deja zeci de mii) vor si pensii militare de serviciu ca adevaratii politisti cu scoala militara din MAI . Mai grav e ca acum paznicii locali au salarii mai mari ca politistii din MAI.Colonia iadului fara viitor Romanistan.

  3. geofreeland

    România va fi sfârtecatà. Pâna în 2024 vom fi trei tari: Muntenia, Transilvania si Banatul si Moldova( unita cu Basarabia). Asta e politica ruso-germana. Vreau argumente ca nu va fi asa. Au murit degeaba eroii nostri iar noi suntem niste idioti, ai lui Tutea, eu recunosc sunt primul. Tooot discut de chilotii politicienilor, cu gauri de la nu’s ce, de parca tara inseamna niste ipochimeni de rahat, fara niciun Dumnezeu. Oameni români, tara e in pericol! cântati imnul sau va doare gura? va doare…

  4. dora

    @Dan,
    Domnule, aici îți dau dreptate!.

  5. neacsu marin

    @Dan,
    Cred ca ti-aipropus sa discuti intotdeauna despre orice altceva, numai despre subiectul articolului nu. Astept inca un caz care sa imi ofere certitudinea.

  6. Liviu PO

    La Iasi Sfantul PARINTE ne-a spus o pilda celor prezenti.Si anume ca sfantul Francisc de Assisi,al carui nume il poarta, isi indemna discipolii pentru misiunile de evanghelizare in felul urmator:”Mergeti si propovaduiti evanghelia,iar daca va fi nevoie folositi si cuvintele!”
    La adunarea respectiva dupa ce-a dat gheata pe noi asteptandu-l ,a mai dat doua rapaieli de ploaie,dar din momentul in care Madona neagra de la Cacica,a ajuns la tribuna de gazduire a Sfantului PARINTE,ploaia a incetat definitiv iar cu cateva minute inainte de a ne binecuvanta cu prezenta Sa, a iesit si soarele dntre nori.Ce s-a simtit acolo a fost numai pace si beatittudine.In rest puteti sa spuneti tot ce vreti,numai ca ar trebui ceva mai multa atentie pentru ca daca nu vedem diferenta e vai de noi…
    Asta v-o marturiseste un ortodox printre catolici…care va spune:
    SA MERGEM IMPREUNA!

  7. neacsu marin

    @Liviule,
    Mergem dar unde ? Eu nu merg cu turma fara sa stiu unde sunt dus, si, asa cum am spus, ei zicsa mergem impreuna, dar ei o iau pe un drum, noi suntem pe altul. Asa mers impreuna mai rar.

  8. Liviu PO

    @Domnule colonel Marin NEACSU
    In opinia mea,viata fiecaruia dintre noi e hotarata de la inceput…Intr-adevar sunt de-a lungul vietii niste puncte nodale in care avem senzatia ca putem alege.Oare? Pe undeva sa stiti ca e mai bine sa fii in turma,dar cu un bun pastor.Patorul il avem de doua mii de ani,asa ca mesajul e foarte clar:SA MERGEM IMPREUNA!pentru ca avem un pastor foarte bun.Atat trebuie sa facem:SA-L ASCULTAM!Fiecare avem in viata asta un drum.E mai bine de noi ca nu suntem in locul celor care ne chinuie cu pensiile si cu nerecunostinta…Empatia pentru ei e ceva ce nu au simtit vreodata…Nici n-ar avea cum, pentru ca ei sunt lupii,asa ca orice ar fi e mai bine in turma decat in haita…Asa ca acesta este sensul indemnului:IMPREUNA si sa nu stam,SA MERGEM…
    Pe undeva sa stiti ca prin acest blog transpuneti acest indemn.Ne tineti cumva IMPREUNA si pentru asta va multumesc…

  9. Dan

    Mergem impreuna pe acest drum spinos ( noi desculti ei in lectica carata de noi) cum ne invatâ ‘papa de la Roma’ cu cele trei coroane virtuale! Unde trebuie sa semnez primul ? Scuze am uitat ca slugile analfabete functional ca mine (dupa 28 de ani de democratie originala kgb-isto-UE-ista) nu semneaza ci pun cdegetul. Deci unde sa infig degetul? Cred ca in fund apoi miros aroma democratiei originale! Stiu sunt un bou !

  10. geofreeland

    @ Liviu E o utopie teoria ursitei, cu scuza ca asa vrea Domnul. Nu sunt adeptul turmei. Animalele stau in turma pentru siguranta. Savana e un exemplu. Omul intr-o turma, sau mai bine zis „oita” Domnului, nu are legatura cu destinul. Am stat in turma ani de comunism, cu pastori ideologici. Iar pastorii astia religiosi sunt oameni ca noi. Harul adevarat face diferenta. Harul poate fi asimilat divinului incat oamenii turmei il urmeaza orbeste. Exemple sunt. Unele criminale. Nu, detest turma, detest slugarnicia, ipocrizia si umilinta. Empatia umana are la baza biologicul (bioritmurile?, valorile morale, aspiratiile comune, acceptarea unei invataturi. Punctele nodale de care spui sunt alegerile noastre, unele constiente, altele inconstiente, altele impuse. De fapt, toata viata e plina de puncte nodale, zi de zi, numai ca amploarea lor le fac a fi remarcate sau ignorate. Viata e una, in limitele biologicului iar miscarea noastra sociala e influentata de actorii politici, de regimurile ideologice, de goana dupa bani, de oportunitati directe sau rezultate. Mai rar oamenii isi planifica viata, intotdeauna oamenii de care depinzi, familia, prietenii, meseria, pot modifica esential schema planificata ca timp resurse. Ideea asta cu „impreuna” e o lozinca politica. Sunt si unele partide cu deviza asta. Vezi, impreuna asta, e o subtilitate sufleteasca, e temeiul unirii, familiei, armatei, supravietuirii, comuniunii etc. Cand avem credinta, Dumnezeu e in noi, e bucuria vietii noastre daruite altora. Credinta e un act personal fara popi, fara influente. Nimeni nu-L poate lauda pe El, cum se face intr-o turma sub pastor. El e si atat. Papa e un functionar straduindu-se in a ne aminti decalogul si valorile lui, in viata politica, sociala, culturala. Vizita Papei nu ne-a adus nimic. O vizita de lucru, cam costisitoare.

  11. neacsu marin

    @Liviu Po,
    Iti respect credința și convingerile. Nu se pune problema sa încerc sa te combat sau sa afirm cumva ca gresesti. Problema credintei fiecaruia este una intima si nu poate fi judecata, iar pentru a fi aprofundata ne-ar trebui cateva vieti. Vreau sa spun doar ca intre mine si Dumnezeu nu e loc de farisei,căci așa cum spui, drumul nostru este trasat, vrem nu vrem intram singuri pe el, iesim singuri din el, nu avem nevoie de calauze, pentru ca nimeni în afară de noi și Dumnezeu nu il cunoaste.Dacă in drumul meu catre El, voi face greseli, indemnat de altii, la intalnirea cu El voi fi doar eu. EU VOI DA SOCOTEALA, NU CALAUZELE, NICI CEILALTI, NICI TURMA, NICI CIOBANUL, NICI MAGARUL.

  12. Sergiu

    D-le Geofreeland, vizita Papei ne-a adus destule, nimic ne-a adus in sensul ca nimic bun. Am gandit vizita Papei din 10 unghiuri, si tot cu rest mi-a dat. Deci, fapte: dupa alegerile euro, prin care PSD ar fi putut deveni factor de influenta in Parlamentul european, se rastoarna niste rezultate, votanti PSD-Alde sunt mult redusi, PNL se umfla precum broasca, iar UDMR ia voturi cu nemiluita, inclusiv in zone lipsite de picior de maghiar/maghiarizat. Gurile rele soptesc si ca prea-fericitul nostru presendinte, Jhoannis Werner-cap-de-lemn Klaus, l-a mangaiat pe genunchi pe d-l Dragnea si i-a spus sa stea linistit ca dosarele teleormanene nu vor face pui. N-au facut, doar d-l Dragnea a ajuns pe vechile spete in inchisoare. O actiune concertata de eliminare a unei posbile contra-ponderi (europenisti versus nationalisti) in Parlamentul European a beneficiat la noi de o intreaga organizare care a bagat in pamant – momentan – partidul hotilor locali, hoti, dar locali, constienti ca sunt la capatul resurselor si ca, daca nu iau atitudine, vor fi degradati de la rangul de hoti bogati la cel de iobagi nemultumiti. Deci: 1. o imprastiere neverosimila a voturilor la alegerile europarlamentare; 2. Dragnea in inchisoare, degringolada in curtea PSD, partid greu incercat totusi in ultimii ani; 3. vizita Papei, cazuta din cer exact in acest moment, furand prime-time-ul televiziunilor, aruncand in derizoriu lovitura orchstrata impotriva partidului de guvernamant. Ca sincronizare, jos palaria. Sa nu-si faca Papa griji: vom merge impreuna, dar in doua viteze, pas cu pas, iar bastinasii care nu-si pot proteja viitorul au sanse foarte buna sa dispara.

  13. geofreeland

    @Sergiu Subscriu total. Asa am vazut si eu. Plan de amploare, bine organizat, pe etape, cu un plan de difuzare a informatiilor bine pus la punct. Iar cu voturile, e cea mai mare hotie vazuta vreodata, la nivel mondial. Un experiment informatic si logistic perfect. Noi, traitorii gliei, suntem deja redusi la musuroaie de furnici.

  14. Titi

    4 iunie 1920, Tratatul de la Trianon prin care Ungaria a recunoscut unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei..!