Conferințe lacrimi și pixeli

Categoria Electorale


A trecut aproape o săptămână din termenul până la al doilea tur de scrutin și tot ce au produs competitorii până acuma,  a fost nimic.

Fumuri

Din dreapta drumului spre alegeri vin numai fumuri de vedetă rock. Orban se laudă că a reușit să dea jos un consilier al fostului prim ministru și că îl doare mâna semnând demiteri. Bine, dar pentru asta nu ai nevoie de doctorat, e suficient să știi să pui degetul, atâta vreme cât amprenta nu poate fi contrafăcută cu pixeli. Iohannis se laudă că a dat jos un partid de la guvernare, după 3 ani de caznă. Bine, dar nu ar fi exclus ca tocmai această laudă să îl dea jos și pe el, pentru că dacă un președinte în funcție se chinuie 3 ani să dea jos un guvern truda  nu e tocmai constituțională și dacă cineva s-ar ține de capul lui măcar 3 luni, Klauss  ar putea constata că a săpat la propria groapă. Dar la noi nu are cine să constate măcar, că președintele în funcție s-a ținut de ghidușii neconstituționale. Și pentru că nu era de ajuns că a afirmat că timp de trei ani a luptat pentru înlăturarea guvernului PSD, la conferința de presă Iohannis a întărit afirmația, spunând că nici vacanțe nu și-a luat ca să poată supraveghea PSD-ul. Dacă asta e menirea unui președinte, atunci măcar să schimbăm Constituția din 5 în 5 ani  și să o adaptăm pe calapodul fiecărui ”ales”.

Pe partea stângă a drumului, coana Viorica joacă teatru de revistă, din ăla cu lacrimi și gesturi care impresionează gospodinele amatoare de telenovele. După un sex pardon CEx cu familia Vasilescu, doamna ex-primministru apare în fața lumii, flancată, ca să nu spun păzită de proaspeții regenți ai partidului și își reafirmă credința că va câștiga alegerile. Este incredibil cât tupeu poate să aibă să apară după scandalul cu Manda și să afirme că nu a fost nimic, deși toată lumea care era lângă ea știe că minte, că adevărul e altul, și –mai ales- că există înregistrări cu circul și lacrimile de crocodil, imagini care vor ieși cândva la suprafață. Păi numai dacă privești fața doamnei Firea pe timpul spiciului biciclistei și realizezi că așteaptă cu nerăbdare să dea lovitura de presă. Oricum, doamna Viorica s-a dat de gol când a ales să apară  la conferința de presă flancată de soții Vasilescu și nu de  Fifor, Teodorovici, Daia și cei care o flancau până acuma. Ce căuta Manda acolo? Păi ce să caute, fuse plantat TOCMAI CA SĂ INFIRME SCANDALUL CARE AVUSESE LOC despre care se așteptau întrebări. Să infirme ? Nimeni din stafful de campanie nu a realizat că tocmai prezența lui Manda acolo va confirma faptul că ”zvonurile” privind reproșurile ”proastei” și plecatul din ședință au fost reale, așa cum s-a anunțat pe surse? Dacă nu s-ar fi întâmplat nimic din cele scurse pe surse sau erau băieți deștepți, îl plantau pe Manda undeva în spatele grupului, acolo unde îi e locul ca parlamentar european și biet președinte de filială județeană, eventual acolo unde erau și Fifor, Stănescu, Kati, și alți baroni locali. Dar nu, el trebuia să fie acolo, în dreapta doamnei, ca să poată combate cu lașitate tot ceea ce deja se știa că se întâmplase. Prost regizor, prost scenariu, proastă piesă, proști actori, ca să îl citez pe domnul Manda. Flancarea doamnei Viorica de soții Vasilescu   a vrut să arate tuturor  și că s-a schimbat Garda la Palat.

 Cu cască și fără bască

Și pentru că circul candidaților nu era suficient, presa face și ea circul ei. După cele două conferințe de presă ale celor doi candidați românii și-au reamintit importanța pixelilor în Campania electorală, grație echipelor de campanie.  Pentru cei care uitaseră de Băsescu și ”mâna lui Dumnezeu”, a apărut o nouă șopârlă. Pentru a arăta românilor că avem un candidat mai prost ca altul, că niciunul nu e în stare să vorbească singur, neținut de mână, nesupravecheat și fără să i se sufle,  staffurile de campanile i-au dotat pe candidați cu cască de protecție. La Iohannis casca e mică, abia vizibilă, adusă probabil din America, odată cu șapca. Fotografia cu cască a făcut repede turul  internetului și partizanii albi și roșii au început să se învinuiască reciproc.La Conferința de presă, un jurnalist (care probabil a văzut casca din urechea împricinatului, l-a întrebat dacă are cască. Iohannis s-a jurat că nu copiază, dar nu a vrut să și demonstreze, tinând urechile bine lipite de cap.  Un partizan al împricinatului însă vine cu o fotografie făcută din lateral după conferință, pe hol, pentru a proba că ”șefu” nu are bască, sau cască, pardon, dând vina pe pixeli.  Păi ce faci Bobiță? Sacrifici porcu, mergi acasă, te speli pe mâini și vii apoi și ne arăți că nici porc nu ai tăiat nici șoricul nu îți place? Vino frate cu poze de la locul faptei, nu cu povești după 20 de ani, ca Dumas. Oricum cu cască sau fără bască, tot mai bună casca ”Olguța” pe care Dăncilă o folosește la conferințele de presă. Dacă Iohannis poate contesta faptul că i se suflă în cască, Viorica nu poate nega faptul că Olguța i-a suflat temeinic la conferință,de vreme ce  numai eu am constatat de 4 ori că aceasta sufla fără jenă, cu impertinență și uite că nimeni nu i-a luat gâtul. Domne ce rea e lumea asta, să îl învinuiești pe un candidat că  i se suflă în ureche, dar să nu vezi când celuilalt i se suflă în ciorbă. Mânărie pe față!

Alt scandal, aceeași Românie

Pentru că scandalurile din USR și PSD nu erau suficiente, a mai apărut unul și în PMP. Paleologu candidatul susținut de PMP- așa cum a fost susținut și Diaconu de Pro România  și A.L.D.E.- a răbufnit la ”Cafeneaua Nației” , o emisiune de bârfă pe marginea șanțului politicii românești,   spunând că ” ”Turcescu e problema internă a PMP, să se spele cu el pe cap. Slavă Domnului, nu sunt în PMP şi nu am de gestionat asemenea persoane. A fost constant împotriva candidaturii mele”.Imediat, Turcescu, care nu  a fost dus la biserică de multe ori, după cum se exprimă, l-a interpelat, unde altundeva decât pe facebook, acolo unde toți pisicii se dau tigri : ”Ia uite unde era gogoașa înfuriată! Da’ ce, micuțule, îți pute partidul ăsta care te-a scuturat de praful anonimatului? Nu ți-e, mă, rușine? Zeci de mii de membri PMP au tras în campania asta pentru tine de le-au sărit ochii din cap și tu le dai cu flit?Eu nu ți-am facut campanie pentru că acum doua luni, la sediul partidului, cind te-am auzit ca vrei să candidezi INDEPENDENT, doar susținut de PMP, am intuit exact ce loază ești. Dar un pic de respect pentru munca tuturor celorlalți colegi din PMP ai putea sa arati, măi, gogoașă înfuriată!”

Apoi, și Paleologu la contrat pe Descoperitu, dar de data asta și el pe zidul său de pe facebook : Nu „îmi pute” deloc PMP-ul, așa cum spune Turcescu. În schimb, poate că „îi pute” partidului un asemenea om. Tocmai asta spuneam ieri la Cafeneaua Nației: Turcescu e o problemă internă a PMP-ului și slavă Domnului că nu trebuie să gestionez eu astfel de persoane. Este, mai exact, o problemă de igienă.”

Și uite așa, mai trece o săptămână și în loc să asistăm la o dezbatere prezidențială asistăm la una pestilențială. Asta fac candidații,  vrea presa, asta are românul.

Pastorală

Și la final, o poveste ”pastorală” cu amintiri despre …viitor. Nu neapărat toată lumea, dar o mare parte din români cunosc deja celebra butadă sau reacție pusă pe seama pastorului luteran  Martin Niemöller când acesta a fost ridicat de naziști. Pentru puținii care nu cunosc povestea, o redau pe scurt.

Martin  Niemöller a început prin a fi un susținător al naziștilor încă de la începuturi, dar apoi a realizat ce urmăresc aceștia și a devenit un adversar foarte vocal al acestora, cu atât mai vocal cu cât intrase în Biserica Protestantă devenind un cunoscut și apreciat pastor. În 1937 a fost arestat iar în 1938 condamnat fiind închis la Sachsenhausen, apoi la  Dachau, până la încheierea războiului. Spre norocul lui, a prins sfârșitul războiului și a apucat astfel să spună celebrele vorbe care au făcut înconjurul lumii: ” mai întâi i-au luat pe comuniști. Nu am spus nimic, pentru că nu eram comunist. Apoi i-au ridicat pe sindicaliști. Nu am spus nimic, pentru că nu eram sindicalist. Apoi i-au ridicat pe evrei. Nu am spus nimic, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit și m-au ridicat pe mine și nu mai avea cine să zică ceva.

Întâmplarea face ca în fruntea țării noastre să se afle tot un lider protestant care a ”asistat” uneori cu indiferență, alteori cu bucurie, cum sunt ridicați diferiți.. dușmani fără a reacționa sau dimpotrivă, a reacționat pe dos, la ”ridicarea” unor politicieni.

”Urmăresc cu interes” evenimentele și activitățile justiției române și parcă văd că într-un viitor, mai mult sau mai puțin îndepărtat, un alt protestant, va spune: ” Când l-au ridicat pe Năstase patru case, nu am cotcodăcit,  eu nu aveam ouă în cuibar. Când au ridicat-o pe Udrea, nu am dat deșteptarea, eu nu aveam cocoșei în coteț. Când l-au ridicat pe Dragnea, nu m-am rățoit,eu nu aveam lacuri.   Acum când mă ridică pe mine, ce să spun ? Ghinion, nu am pe nimeni lângă mine.”

Koneț filma !  

https://stirileprotv.ro/stiri/politic/scandal-la-pmp-intre-theodor-paleologu-si-robert-turcescu-nu-ti-e-ma-rusine.html?fbclid=IwAR0uAdbPEyFvad90zL8fq77mEa9oLnhwVbblYTWQuKtPaMXe1B9379Uxvd8

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Conferințe lacrimi și pixeli

  1. geofreeland

    Circul acesta impus din afară este exact „bâlciul deșertăciunilor”. Românii s-au pricopsit cu o clasă politică de cea mai joasă speță, incredibilă, în care păpușarii mor de râs. Bă, asta e nație? Din toți oamenii deștepți ai țării voi vă alegeți președinte dintre două nulități? Păi,da! De ce? Și cetățeanul, fără nicio patimă, zise „Dă-i dracu’, toți sunt hoți. Dai o bere?” Aici s-a ajuns. Guvernări haotice, lipsa unei strategii de țară, politică de șanț. Nu-mi stăpânesc imaginea aceea cu cobaii din cușca de sticlă, din laboratoare de experiențe. Niște soricei drăguți sortiți a salva omenirea prin chinul lor inconștient. Acum îmi dau seama că pentru a nu greși pe mâna unui conducător, înaintașii inventaseră „sfatul bătrânilor”. Iar cu justiția de azi, cred că staborul țigănesc e mult mai eficient și executoriu. Cam asta e, politica e o curvă mulgând vaca statului nespălată pe mâini.

  2. Liviu

    Cititorii care lasa amprente pe aici sunt la fel de inrpti ca si autorul articolului: Votant psd, doritor de pensie mare si devreme. Vai de tara asta!

  3. neacsu marin

    @Geofreeland,
    Nici circ nu il putem numi, e balci ..

  4. geofreeland

    @Liviu Normal că vrem pensii decente! Tu nu vrei? Interesul politic al pensionarului e pensia. Altceva nu. Că nu mai are timp de altceva. Iar cu amprentele nu e o problemă, poate sunt șterse după o viață de muncă. Nu te oprește nimeni să votezi sau să-ți verși veninul.

  5. geofreeland

    Oare ce credeți? Că suntem în campanie, nu? Ce glumă! Interesele străine negociază subteran, intens. Lupta între candidați nu e decât o întrecere de genul „care dă mai mult”. Sau tradus, care viitor președinte vinde mai mult. Și unora și altora. Un fel de poker unde se plusează. De fapt e un târg între interesele străine. Ele vor hotărî cine va fi alesul. Noi, figuranții democrației, ne inflamăm la îndemnul unei media rapace după rating, adică bani. De-ar da un viscol cumplit pe 24. Numai așa de sanchi, semn de la Dumnezeu. Io cred că și până și Dumnezeu e colorat politic. Nu de noi, amărăștenii trăitori p-acilea.

  6. neacsu marin

    Eu nu am stiut pana acuma, dar anunt cu bucurie in suflet stirea ca MILITIANUL, cum i se spunea si la a carui instalare in functie generalii din sala au plecat, a fost eliberat la cerere, adica I S-A CERUT SA PLECE.
    Decizia nr. 315/2019 privind eliberarea domnului Mihai Dan Chirică, la cerere, din funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale
    Modificări (…)
    Text publicat în M.Of. al României.
    În vigoare de la 07 noiembrie 2019

    Având în vedere Cererea domnului Mihai Dan Chirică, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/6.760 din 5 noiembrie 2019,

    în temeiul art. 29 și art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, și al art. 12 și art. 39 alin. (4) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, republicată,
    prim-ministrul emite prezenta decizie.

    Articol unic. –

    La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mihai Dan Chirică se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale.
    PRIM-MINISTRU
    LUDOVIC ORBAN
    Contrasemnează:
    Secretarul general al Guvernului,
    Toni Greblă

    București, 7 noiembrie 2019.

    Nr. 315.

    Pentru cei cu memoria scurta, amintesc ca hipochimenul anunta pe 25 Octombrie,la intalnirea cu Dogaru si cu asentimentul acestuia, ca ” este pregătită o „măsură destinată creșterii calității vieții cadrelor militare în rezervă, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care POATE FI APLICATA de la începutul anului viitor”.

  7. geofreeland

    Văd că lumea zace în lentoare. De ce oare? Se uită la tv? Treaba lor, numai că în înghesuiala asta de știri, uităm de interesul nostru politic, pensia. Și a mânca o pâine, de la 1,85 lei la 8 lei e tot un gest politic, strict legat de politică. De la aluatul ăla congelat, la făina curată a bunicii sau pâinea neagră, deliciu, a manutanței din armată, înseamnă tot politică. Totul se rezumă la boierii care mănâncă sănătos, ca pâinea bunicii, alții se îmbolnăvesc, de săraci, cu amidon și conservanți. Asta e politică, nu? Așa că, dragi colegi de pâine neagră cu marmeladă originală, alegeți o viață sănătoasă sau otrăvuri ieftine. Asta e politică și e strict legată de pensii.

  8. geofreeland

    Niște parlamentari PNL au depus ei o inițiativă să elimine pensiile speciale, inclusiv cele militare. Te doare capul. Ok, să le elimine. Numai că, dobitocii, adică fără rațiune umană, se fac, dovada inculturii, tipic unor astfel de aleși, nu știu din ce văgăună, că susțin că pensiile militare sunt speciale. Nu știu cum dracu fac, ce informație au, dar în toată lumea asta ( o țară ca în Vest) pensiile militare sunt „de stat”, profesionale, și nu au treabă cu sistemul civil sau special-mită al altora. Trebuie să fi decrepit în a afirma cele spuse. Susținătorii acestor idei, parlamentari zice-se, sau instruiți de alte structuri, „militarizate” deși nu au făcut armata prin câmpul tactic unde se moare, nu sunt decât niște farisei, demni de oprobiul oricui vreți încât întrebarea „cine sunt ăștia?” trebuie să vă dea de gândit. Un răspuns e clar, listele de partid, plătite bineînțeles, clientelă avizată, de cine credeți? Cam asta e. Treaba e valabilă chiar între noi, asociațiile lu’ pește, zis militare. Un sac cu găuri pe unde curg grăunții. Bineînțeles direcționați.

  9. geofreeland

    Întâmplare. La o benzinărie îl întreb le un tânăr TIR-ist, ” tu ce zici de ăștia cu alegerile?” S-a uitat la mine, eram credibil, zice ” Măi tată, eu alerg mii de km, duc marfă până în Belgia, iese banu’ ce treabă am eu cu ăștia? Niște papițoi! Eu am contract, am comenzi, car la greu, și de colo și de colo, ban de ban. Ce treabă am eu cu ăștia?” Un tânar român cu familie, doi copii, chinuit de muncă. ” Eu am timp de tâmpeniile ăstora?” zice el. ” Duminică votezi?” zic și io. „Nu am timp de asta, duminică sunt în Franța, duc vin, o cisternă” Uluit îl descos, ” Cum adică, duci vin din țară la francezi? Că ăia au vinuri de vinuri” S-a uitat la mine, cu un surâs mijit, înțelegător, „Nu te mira, sau poate înțelegi că și francezii exportă,nu?” I-am urat drum bun.

  10. Titi

    Nr. 236 18.11.2019
    Întrevederea ministrului apărării naționale cu reprezentanții mediului asociativ

    Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, 18 noiembrie, o întrevedere cu Forumul structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Subiectul principal al discuțiilor a fost situația pensiilor militare.

    Ministrul Ciucă a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale”.

    Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.

    Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020.

    Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme.

    Discuțiile vor continua marți, 19 noiembrie, între specialiștii MApN și cei ai structurilor mediului asociativ, într-un grup de lucru, al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine inechitățile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat.

    Biroul presă

  11. Toto Iany

    Nimic despre plata in avans a …rachetelor americane ? Cheltuiala neprevazuta in bugetul pe acest an . Dl ciuca incepe sa plateasca …functia .?

  12. ionescu

    In perioada asta re-citesc Moftul Roman a lui I.L.Caragiale,unde scrie ca din ciocnirea ideilor iese adevarul,din ciocnirea ouelor ies stigletii(am redat exact)Ma tem ca nu cumva totul sa fie teatru de papusi,iar noi sintem masa de manevra ca in 89.adica sintem chemati sa le validam mirsaviile viitoare

  13. Pompiliu

    Eu cred ca singura soluție pt democrație în România ar fi limitarea la 2 mandate de Primar,Șef de consiliu județean, parlamentar (deputat sau senator). Și cu mențiunea ca parlamentarii care își părăsesc partidul sau sunt demiși…. Părăsesc și funcțiile bănoase…. 🤣

  14. Ifrim

    @Pompiliu.Nu este bine deoarece in primele 2 mandate lucreza pentru bunastarea proprie abia apoi pentru comunitate ca sunt ghiftuiti.In varianta ta nu mai au timp sa lucreze si pentru popor!

  15. neacsu marin

    @ Pompiliu,Primul mandat este pentsru acoperirea imprumuturilor de la camatari si ceva din al doilea. Ce a ramas din al doilea este pentru refinantare. Apoi urmeaza beneficiul propriu, al copiilor, casele de vacanta, vacantele. Pentru cetateni, dupa ce ies din sistem