Morții cu morții, viii cu viii !

Categoria opinii


După ce 3 zile ( cam cât se spune că ar ține o minune) toată lumea bună sau nebună se temea că suntem cu un pas în cel de-Al  Treilea Război Mondial, totul a revenit la normal, adică la circul și nebunia în care trăim. După atacul terorist al asasinilor lui Trump asupra asasinilor iranieni și  arborarea steagului roșu, lumea se temea că va începe războiul. Poate Trump asta ar fi dorit, nu m-ar mira, la câtă minte are, mai pui un leu și îți iei un covrig. Numai că nu a fost chiar așa. Iranul  a urlat, a plâns, s-a plâns și s-a călcat în picioare, provocând mai multe victime printre proprii cetățeni, decât în bazele bombardate ieri și cu asta gata. Poate vor mai urma acțiuni dar se vor înscrie în nota obișnuită, cu singura diferență că toate vor purta de acuma un nume: Soleimani. Ei și ? Cu nume sau fără nume, treaba merge înainte. Care sunt urmările asasinatului?

  1. A crescut prețul petrolului. Nici SUA și nici Iran nu se plâng, au rezerve și stocuri să mulțumească pe toată lumea. Bun așa !
  2. A dispărut artizanul apropierii Irakului de Iran. Este posibil ca nu toți iranienii și irakienii să regrete. Despre americani ce să mai spun? Le stătea în gât.
  3. Soleimani a fost sanctificat, Trump și-a pus singur eticheta de asasin, dar și de ”Americano vero” adică unul care e iute de mână,scoate pistolul și trage găurind dolarul, adică exact ce place americanului de rând dar și din Senat, exact când se pune în discuție suspendarea.
  4. Trump a amenințat cu atacarea unor obiective cultural, lucru ce dovedește că tipul nu e în toate mințile. Degeaba a dat-o la întors apoi, porumbelul a ieșit, el chiar asta a gândit, căci este știut că el spune ce gândește, dar nu gândește ce spune.  Când afirmi că vei pedepsi o națiune distrugându-i cultura, nu ai dreptul să stai în fața unei nații și nu te poți numi altfel decât terorist cu dungă roșie pe buletin.
  5. Iranul a tras câteva rachete, probabil din cele care depășiseră termenul de valabilitate, de pe vremea războiului cu Irakul dar nu neapărat ca să facă rău cuiva ci ca să nu le reproșeze oamenii că au lăsat ”nepedepsită” asasinarea lui Soleimani.

Trump declară că l-a omorât de teroristul nr 1 al lumii. Victorie mare, acuma a rămas el numărul unu. E ca în Vestul sălbatic, când pistolarii se căutau unul pe altul, și se provocau la duel până rămânea unul singur, cel mai tare. The last man standing.

De azi încolo, așa cum spunea și Trump, toată lumea e mulțumită: ”Nu am suferit victime, au fost doar pagube minime în urma atacului iranian de la bazele americane. Marile noastre forţe americane sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să dea înapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate părțile implicate și un lucru bun pentru lume”

Cu alte cuvinte, Trump, după ce a amenințat că va distruge tot, vrând să arate că el a fost și a rămas polițaiul universal, acum, după ce a fost atacat( indiferent de rezultate), dă și el înapoi, ca și Iranul, dovedind –dacă mai era nevoie- că de fapt s-a jucat și de o parte și de alta, la intimidare. Acum, după ce fiecare și a arătat mușchii, se declară mulțumiți și unii și alții, deși știu că lucrurile nu se vor opri aici și actele teroriste vor continua și de o parte și de alta, dar au lămurit un lucru, NICIUNUL NU VREA RĂZBOI doar palme după ceafă, ceva victime colaterale, suniți, șiiți, dacă se poate prin alte părți, Irak, Afganistan, Libia, Siria, dar în nici un caz ceva serios.

Interesante declarațiile celor două părți, legate de rezultatele atacului iranian cu rachete. În mod normal ar fi trebuit ca Trump să urle și să reclame faptul că Iranul i-a omorât câteva sute de bravi cetățeni americani care cultivau cartofi în serele experimentale din Irak, unde soldații americani învață poporul irakian prieten cum se face agricultura. La rândul său, propaganda iraniană ar fi trebuit să anunțe că nu este adevărat, ei nu au aruncat cu rachete balistice, ei au vrut doar să sprijine agricultura din bazele americane trimițând câteva rachete cu apă pentru irigații, dar dușmanii au schimbat rachetele pe drum. Dar nu, Iranienii se laudă că au omorât 80 de militari americani, în timp ce americanii declară că nu a fost rănit nimeni, doar câteva flori de câmp ofilite. Să nu te apuce damblaua?

Lucrurile însă s-au întâmplat cam ca în bancul cu Ștefan Cel Mare și Soliman(sau Suleimani) Pașa (dar veniți, că am vorbit cu oamenii), antrenamentul la tragere din cele două poligoane a fost bine organizat, pus la punct în amănunt, până și ora începerii tragerilor a fost sincronizată ”chirurgical”(dar nu ca la Floreasca) în așa fel încât nici un cățel să nu fie afară din buncăr cât timp vor executa iranienii operațiunea de distrugere a muniției expirate.  Bineînțeles că fiecare urma să anunțe ceea ce îi convenea ca să cadă în picioare în fața propriilor suporteri, chiar dacă în mod logic, ar fi trebuit să anunțe exact invers. Și uite așa, în final, Trump iese afară și declară scor egal, orgoliile au fost satisfăcute”ceea ce este un lucru bun pentru toate părțile implicate și un lucru bun pentru lume”. Din toată această încordare de mușchi, singurii care pierd sunt amărâții ăia care s-au călcat în picioare ca să asiste sau să participe la înmormântarea lui Soleimani, cei care vor cumpăra carburanții majorați, parlamentarii români care și-au intrerupt concediile prin țările arabe, dar în primul rând irakienii de rând care au realizat abia acuma că americanii nu au venit să îi ajute și că nu vor scăpa de ei în vecii vechilor. Dar tot e bine că  măcar  acuma au realizat asta. Alții i-au așteptat 50 de ani, i-au primit de 25 și nu vor realiza nici în 300.

Tot cam așa stă treaba și în plan … autohton. După omorul din spitalul Floreasca, unde un rezident(sau rezidentă?) a dat foc unei paciente, un parlamentar a ieșit la atac, declarând jihadul sanitar. Toată lumea a luat foc, și la figurat, nu doar la propriu, controale, declarații, rapoarte. Inițial se spunea că focul a fost declanșat de un scurt circuit sub masa de operații, dar nu s-a justificat de ce a luat foc pacienta ca la colectiv. Apoi s-a admis că cineva a turnat alcool peste ea dar tot nu era suficient, nu s-a spus cine  și nici acuma nu se spune, e cineva mai suspus decât profesorul Beuran. Și e logic să fie așa de vreme ce acesta este chemat de acasă( gurile rele spun că după ce pacienta a luat foc) dar nu ca să o opereze ci ca să contrasemneze actul în sine, să acopere cu semnătura sa catastrofa în speranța că se va trece cu vederea (din nou?) incendiul. Interesant este că și în cazul femeii, care avusese hemoragie încă de seara, ”autoritățile” nu au intervenit la timp, așteptând să vină dimineața din rațiuni numai de ele știute. De ce nu s-a intervenit seara ? De ce nu echipa de gardă? De ce directorul spitalului nu a răspuns încă la aceste întrebări? De ce s-a acoperit incidentul fiind trecut pe o anexă a raportului medical, când de fapt era subiectul principal al evenimentului? De ce organele de cercetare au intervenit sau s-au sesizat abia  după ce presa a scos toate detaliile la suprafață ? Prea mulți ”DE CE ”.

Că Beuran era pesedist și că ”trebuia” schimbat” pentru a face loc –așa cum și-a propus guvernul Mandolină- unor oameni noi la vremuri noi, nu mai încape îndoială. Numai că din păcate, a trebuit să moară un om ca Beuran să fie schimbat. Doamne, câte coincidențe în jurul Cotrocenilor, că uite, în locul lui Beuran, a venit soțul unei consiliere din Cotroceni, așa cum după incendiul de la Colectiv  la Victoria a venit cineva din preajma aceluiași personaj. Este adevărat Beuran este un chirurg de excepție, dar un tip orgolios ambițios care a avut nevoie de sprijin de partid ca să se ajungă șef de secție. Dacă nu ar fi avut ambiția asta, acuma era merci bine același medic respectat. Oameni buni, lăsați funcțiile(oferite) de partid, câtă vreme sunteți meseriași și stăpâni pe meserie, că nu vă aduc decât belele.

Acuma, după ce Beuran a fost dat jos și Pău –ul a fost urcat în locul lui, se aude că de fapt incendiul ar fi plecat de la bisturiu, care a făcut scurt. Bun bun, se știa că el a declanșat scânteia, indiferent că a făcut scurt sau nu, dar ce căuta alcoolul peste femeie și, mai ales, TOTUȘI CINE L-A TURNAT? Alcoolul, nu pe Beuran, că pe Beuran, se știe. Cine îl tot protejează pe principalul vinovat? Când vom ști numele celor doi stagiari, vom ști cine trage sforile. Din păcate, acuma după ce s-a realizat scopul,  Beuran a fost schimbat, va fi schimbat și directorul spitalului, lucrurile, ca și în cazul ”focului” din Iran se vor întoarce la normal.  Nu se va schimba nimic în sistemul medical, ”profesorii” vor tăia și spânzura în continuare, ”pupilele” acestora, adică rezidenții personali, acei ”ține cal” de care nu se leagă și nu e legat nimeni vor ajunge ”mari somități” unii dintre ei vor fi chemați să acopere și ei prostiile copiilor copiilor lor, căci viața merge înainte. Morții cu morții, viii cu viii!

PS: Un avion cu pasageri a explodat în aer la scurt timp după ce a decolat din Teheran. Coincidență? Eu nu cred în ele. Dar, iarăși, contrar așteptărilor, în loc să se sară în capul ”teroriștilor” (că doar ar fi dat apă la moară dușmanilor acestora),primele declarații ale tuturor părților au fost că ”se pare” că nu a fost un atac terorist, nici măcar o țintă lovită din greșeală, a fost vorba de o defecțiune tehnică la unul din motoare. Pardon ? Un avion cu trei ani vechime care decolase de câteva minute are probleme la motor în condițiile în care este verificat la sânge înainte de decolare? Mă lași? Tare îmi e teamă că o parte sau alta a greșit ținta, dar s-a convenit să nu se mai escaladeze incidentul, pentru că ar fi fost prea de tot și ”NU VREA NIMENI UN RĂZBOI”. Trump și-a atins țelul, va cere partenerilor NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Asta a și vrut și asta cere de ani de zile, ca ceilalți parteneri să își sporească cheltuielile în cadrul NATO, să se implice mai mult. Soleimani nu a murit degeaba, a ”întărit alianța” a adus mai multe forțe în Orientul Mijlociu și –vrea Trump- va micșora  efortul SUA, ducând la o mai mare implicare a celorlalte state. Păi acuma când Iranul a devenit ”atât de periculos” e nevoie de efortul tuturor nu ?  Pasagerii din avion? Colaterali… Morții cu morții, viii cu viii.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Morții cu morții, viii cu viii !

  1. Titi

    „Preşedintele SUA i-a cerut secretarului general ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Au convenit că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională şi la combaterea terorismului. De asemenea, au stabilit să menţină contactele strânse pe această temă”, precizează Alianţa Nord-Atlantică.(Stiri pe surse )

  2. neacsu marin

    Cel mai grav din tot ce am scris mai sus este ca nu se va calca nimeni in picioare sa jeleasca moartea victimelor acestui accident( ?).

  3. neacsu marin

    Alta manevra de acorperire, cica pacienta arsa a fost diagnosticata gresit. Gresit! A fost ”diagnosticata” dupa ce a luat foc, ca sa se acopere incompetenta stagiarului, sa aiba o acoperire pentru folosirea sunstantei dezinfectante. Usor usor dosarul va fi facut praf, se va da vina pe un diagnostic ”gresit” care se poate intampla oricui,pe un scurt circuit si atat. De fapt s-a obtinut ce s-a dorit, inlocuirea lui Beuran si numirea sotului doamnei Paun de la Cotroceni, la sefia sctiei, poate apoi sia spitalului. In ce tara traim ……

  4. Titi

    Narcis Copcă, managerul Spitalulului Clinic Sf. Maria a comentat, în direct la România TV, cazul pacientei arse pe masa de operaţii la Floreasca

    „‘Spitalul de urgenţă Floreasca e un spital în care oamenii ard’, se spune. Nu este adevărat, sunt nişte minciuni sfruntate şi toate provin de la un singur aspect: România este condusă prin ură. Pentru că şi lumea la ora actuală nu se conduce prin dragoste. Se identifică ţinte şi sunt promovate ca responsabile de tot ce se întâmplă rău pentru a degaja spiritul nemulţumit al celui care votează. Şi dacă ne uităm puţin în spate, vom vedea că România are şi alegeri locale, parlamentare, dar şi alegeri la UMF.

    Deci trebuie să ne gândim de două ori înainte să facem astfel de afirmaţii. (…) Se folosesc în aceste alegeri fel şi fel de scamatorii pentru a fi promovat un golan la Primăria Capitalei, de exemplu. Ştiţi lucrul acesta? Eu ştiu ce spun, ştiu toată această gaşcă. Într-o bună zi – să ţineţi minte acest interviu – va răspunde în faţa noastră, a tuturor, pentru toate aceste infracţiuni de grup organizat. (…) Aceşti oameni care se erijează în conducători, în propagandişti şi care nu ştiu decât să conducă prin ură pentru a se îmbogăţi vor trebui să răspundă într-o bună zi”, a declarat, la România TV, miercuri, Narcis Copcă.

  5. neacsu marin

    @Titi,
    Domnul Narcis Copca vorbeste despre politica, trimitand pisica in alta directie. De ce nu a vorbit despre pacienta arsa? Cum poti sa afirmi ca nu ard pacientii cand ei au ars? Nu cumva are si el ceva scghelete in dulap. A lua apararea si a acoperi astfel de fapte nu face decat sa perpetueze astfel de incidente si sa ii incurajeze pe cei care se cred Dumnezei in spitale.

  6. NeO

    Uciderea generalului Soleimani aduce avantaje politice (şi electorale) pentru mai toţi şmecherii care în ultima vreme aveau ceva probleme interne: Trump, Netanyahu, premierul irakian, ayatolahul Ali Khamenei şi chiar şi pentru cei care nu au avut un interes imediat- Putin, Erdogan, ţările arabe,etc. Toată lumea vrea un beneficiu de pe urma acestui act terorist. Bineînţeles, din vorbe, că la fapte e mai complicat. Clericul şiit irakian, Muqtada al-Sadr ameninţa zilele trecute cu reactivarea armatei mahdi şi represalii împotriva americanilor dar ieri s-a grăbit să-şi anunţe public toţi susţinătorii că nu e bine să pună mâna pe sabie, să mai vorbim, să mai cugetăm. Probabil între timp i-a spus cineva că a văzut undeva o dronă care se numeşte Muqtada al-Sadr şi că astfel de iniţiative nu fac bine la afaceri.
    Că e vorba mai mult de un război al declaraţiilor este evident. Ayatolahul iranian a înţeles mesajul public al nebunului Trump: stabilirea a 52 de ţinte iraniene cu trimitere clară la cei 52 de americani ce au fost sechestraţi în ambasada de la Teheran în 79 înseamnă că America nu uită, nu iartă iar linia roşie peste
    care e interzis să treci este viaţa cetăţenilor americani. Probabil ayatolahul a fost mai îngrijorat decît Trump pînă să afle rezultatul atacului cu rachete. Nu cumva vreun american să fi uitat să se pună la adăpost şi să fie zgăriat de vreo aşchie iraniană! În rest vorbe aruncate pentru poporul credul, neacoperite de fapte: 80 de terorişti americani ucişi, probabil cu gândul la cei 80 de iranieni morţi la funeraliile generalului, o PALMĂ (nu un pumn, că poate se supără Trump). Cert este că nimeni nu a dorit MAI MULT, îngheţarea conflictului e gata. Strict militar analizând, iranienii nu au acţionat în scopul surprinderii şi distrugerii americanilor. Nu există dubiu, cele 2 ţinte erau evidente, folosirea rachetelor balistice indiferent de calitatea lor era predictibilă, a fost anunţată de sistemele americane THAAD la câteva zeci de secunde de la lansare, traiectoria a fost evident calculată iar timpul de evoluţie de 17-20 minute mai mult decât suficient pentru punerea la adăost a tuturor oamenilor. Probabil o să aflăm mai târziu că au fost pagube minore la 2 elicoptere americane, aşa ca să dea bine pentru toţi.
    Până şi speculanţii din comerţul cu petrol au ieşit în câştig. Nu în ultimul rând, Pentagonul e mulţumit de calitatea rachetei Hellfire model 2019, aşa că a suplimentat cererea către producător.

  7. Emiliano

    Trump e doar ce se vede. El se afla in cplimator tocmai pebtru ca n-a facut razboi. Daca ar fi facut razboi ar fi primit si el premiul nobel pentru pace ca obama. Din pacate adevaratii asasini nu se vad sau cel putin nu apar in prima linie. Ibtr-o buna zi ne va veni si noua randul. America se sufoca fara razboi

  8. geofreeland

    @Neo Corect! Trebuia sa mai explici si gestul european.

  9. Ifrim

    @Neo.Inteligent comentariu.Respect!

  10. Titi

    „Armata iraniană a anunțat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a doborât avionul ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinația Kiev, însă susține că doborârea aeronavei nu a fost un act intenționat, a informat televiziunea iraniană de stat, citată de BBC.

    Potrivit comunicatului, avionul a fost doborât ca urmare a unei „erori umane”

    De asemenea, Armata anunță că cei responsabili pentru prăbușirea aeronavei vor fi trași la răspundere.

    Anunțul de sâmbătă vine în contextul în care autoritățile iraniene au respins în repetate rânduri în ultimele zile acuzațiile potrivit cărora avionul a fost lovit de o rachetă iraniană și s-a prăbușit din această cauză.

    Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei, informează Mediafax.”