Români, țineți-vă respirația!

Categoria Actualitate


Probabil am mai scris această anecdotă de pe timpul lui Ceaușescu, dar o rescriu pentru că bate al dracului de bine pe situația actuală.

Scaune în loc de portocale

Se spune că Ceaușescu făcea o vizită ”incognito” pe străzile și piețele românești , ca să vadă cum trăiesc românii. Era dimineața, ora la care copii mergeau la școală,  tinerii la muncă, iar pensionarii.. la cozi. Nu se știa când sau ce vine, dar ei se așezau cuminți sau își lăsau plasele cu sticle goale la rând și se retrăgeau la o  țâgară și un banc șoptit  cu Ceaușescu. Trece Nicu cu mașina și vede coadă la un magazin.

-La ce stau oamenii la coadă aici- întreabă Ceaușescu ? Cățeii văd că pe magazin scria lactate și îi răspund

– La lapte tovarășe  președinte.

 – Păi de ce întreabă Nicu, ce nu este lapte în țară? Avem cel mai bun șeptel  din CAER.  Să fie aduse imediat două tiruri cu lapte, NU VREAU SĂ MAI VĂD OAMENI STÂND LA COADĂ!

 Merge mai departe, alta coadă la o măcelărie. Aici Ceaușescu întreabă i se răspunde și dă ordin: Să se aducă două tiruri de carne și mezeluri. Nu vreau să mai stea românii la coadă!

 Merge mai departe, altă coadă la o cofetărie.

-La ce stă lumea la coadă?

 –La Ciocolată tovarășe președinte, i se răspunde.

–Dar de ce, întreabă el, nu avem fabrică de Ciocolată, Kandia nu mai produce? Să se aducă două tiruri de ciocolată!

În final ajunge în fața unei alimentări, lume la coadă.Ceaușescu întreabă la ce stă lumea la coadă și i se răspunde că la portocale. Cârmaciul stă câteva secunde pe gânduri apoi strigă!

-V-am spus că nu vreau să mai văd români în picioare la coadă? SĂ FIE  ADUSE DOUĂ TIRURI DE SCAUNE !  

Cam așa a făcut și cârmaciul de azi cu medicii și pacienții care strigă după teste: Nu au teste, să fie aduse măști și combinezoane,  că noi nu avem livezi de teste. Nu zic nu, sunt bune si măștile și combinezoanele, dar degeaba, dacă nu știi cine e infestat și nu separi bolnavii de sănătoși.

Și mai este o anecdotă care se potrivește cu situația actuală.

Bulă era la școală și în timpul orei, scapă un pârț  care desfundă nasul întregii clase. Învățătoarea întreabă cine a fost nesimțitul,  colegii îl indică pe Bulă și acesta este scos afară din clasă. Odată ieșit afară din clasă, Bulă se scarpină în cap nedumerit și apoi începe să râdă. Trece pe lângă el directorul și acesta îl întreabă de ce nu este în clasă. Bulă îi spune. Atunci directorul îl repede:

  • Și de ce râzi nesimțitule ?
  • Păi cum să nu râd domnule director? Doamna  învățătoare în loc să mă pedepsească pe mine i-a pedepsit pe colegi. Eu am ieșit afară la aer curat, iar ei au rămas cu mirosul . Nu e de râs ?

Și aici avem o similitudine. De afară ne vin zeci de mii de oameni virtuali infestați cu coronavirus, care din lipsă de teste  sunt băgați în țară fără a se vedea cine are virus sau nu, toți laolaltă în aceeași clădire, posibili purtători cu oameni sănătoși. În două săptămâni e imposibil să nu își transmită virusul în timp ce merg să își ia mâncarea, chiar dacă sunt în camere separate. Dacă unul e bolnav, este posibil să dea virusul celorlalți chiar și în ultima zi din cele 14 și chiar dacă  după două săptămâni de sejur pe banii statului nu au fost pozitivi, virusul poate să se dezvolte după ce aceștia ies din carantină și se consideră sănătoși și atunci… să te ții bucurie.

Cine introduce virusul în țara?

Pe de altă parte, de la graniță până la locul de încartiruire, să zicem de la Nădlac sau Kogălniceanu până la Craiova vini escortați, dar cu mașinile personale sau chiar mașini ale  autorităților, dar tot opresc la un Peco, undeva pentru necesități fiziologice tot își mai cumpără o cafea, o apă, un biscuite și hopa infestarea. După ei vin în magazin sau popas și alții care habar nu au cine a trecut pe acolo și cum nu a dezinfectat nimeni după ei, iar avem o bucurie. Cei care au bucuria să culeagă în acest mod virusul, habar nu au că sau de unde l-au luat și la ”ancheta” epidemiologică  vor spune cu cine s-au întâlnit băgând în carantină oameni nevinovați.

În timpul ăsta GRANIȚELE SUNT PENETRATE PE TOATE GĂURILE, NAVAL AERIAN ȘI TERESTRU, LEGAL ȘI ILEGAL DE OAMENI CARE VIN EXACT DIN EPICENTRUL CORONAVIRUSULUI,  NU MAI POT FI NICI BĂGAȚI ÎN CARANTINĂ, PENTRU CĂ NU MAI SUNT LOCURI, NU SUNT TESTAȚI, CUM NU AU FOST TESTAȚI NICI CEILALȚI,  PENTRU CĂ NU AVEM TESTE ȘI VOR UMPLE ȚARA, DE VIRUȘI APOI NE VOM ÎNTREBA CUM A FOST POSIBIL, CĂ NOI NE-AM LUAT TOATE MĂSURILE, NE-AM IZOLAT ÎN CASE, NE-AM CONFECȚIONAT MĂȘTI, NE-AM SPĂLAT PE MÂINI CÂT PENTRU TOATĂ VIAȚA.

Guvernul de mameluci al lui Orban acționează ca tovarășa învățătoare. Pe noi ne ține în arest la domiciliu, iar dacă ieșim suntem pedepsiți cu amendă sau închisoare,  iar celor care vin cu virusul le dau drumul să se plimbe fără a-i testa, zicând că îi trimit la autoizolare, iar dacă ies din carantină, li se mai dau două săptămâni de sejur plătit de stat, adică de noi.  Zi să mori tu Sică, că astea sunt măsuri de om normal la cap!!! Păi pe cetățenii de etnie rromă, sau țigani cum își spun între ei,  nu îi ții în casă nici cu tancul sovietic și marea majoritate a celor intrați sunt din categoria asta. Ce facem ținem oamenii sănătoși și nevinovați în casă și lăsăm pe străzi pe cei cu virus? Asta e treabă tovarășe învățător? Ei o trag și noi o mirosim? Nu e mai simplu și mai puțin costisitor, să îi ții pe ei închiși și să lași oamenii normali să meargă la muncă, să nu moară economia? Prea târziu nu e, dar cu condiția să aduci teste și să testezi oamenii.

Prin Mehedinți, nici acum, după ce avem exemplul spitalelor rămase fără doctori, personalul medical de la ambulanțe plânge după teste, după ce un coleg de-al lor a fost găsit pozitiv dar cei de la DSP,dirijați de partid, nu sunt de acord să îi testeze, pentru că nu cere protocolul. Protocolul stabilit de ei spune că dacă nu ești fluture nu faci testul, chiar dacă ai intrat în contact cu un cetățean purtător, decât după ce nu s mai poate face nimic cu tine.

Spitalul din Suceava căruia prin Octombrie 2019 Iohannis îi planta copăcei cu Flutur și Rîmbu a fost scos din circuit tocmai de infatuarea și cumetria dintre menigiăr și partidul aflat la guvernare. În loc să se preocupe de testarea și protecția medicilor, menigiărul de ocupa de testarea soției sale și a domnului Flutur.

Nici după cele întâmplate nu s-a remediat nimic, se merge pe principiul câinii latră caravana trece și multă lume se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva lucrurile sunt lăsate așa cu bună știință?  Păi cum să spui că lupți împotriva virusului când tu îl lași să intre în țară, ba mai și organizezi, pe aeroporturi militare, deci cu circuit închis, departe de ochii lumii, aducerea în țară sute de posibili infestați pe care îi trimiți apoi pe roți în județele de baștină pentru că prefectul de Constanța nu mai vrea să îi cazeze în hotelurile arondate și care primesc bani buni de la guvern, pentru carantină? Aici se urmărește furtul banului public,nu sănătatea cetățenilor. Tot furtul banului public se urmărește și prin contractele încheiate între Consilii județene, Direcții sanitare,  instituții de stat și firme de doi bani cărora li se dau milioane de euro ca să aducă măști care ar fi costat de 5-7 ori mai puțin dacă ar fi fost făcute  de oameni cinstiți.

De ce nu se fac teste?

Se mai întreabă oamenii de ce se dau zeci de milioane de euro pe combinezoane  (de altfel necesare, nu zic nu) și nu se cumpără și, sau mai multe teste, căci degeaba dai combinezon unui medic dacă acesta este neverificat este infestat și neștiind,  dă virusul familiei, prietenilor, colegilor. Trebuie să fii inconștient, imbecil sau pur și simplu rău intenționat, criminal să trimiți ”în linia întâi” cum le place lor, politicienilor și știriștilor să spună, medici personal medical, asistenți, brancardieri, în primul rând netestați și neprotejați. TESTAREA ESTE MULT MAI IMPORTANTĂ DECÂT PROTECȚIA, pentru că degeaba protejezi un medic împotriva unul pacient sănătos  dacă  îl trimiți infestat la muncă.

De ce nu se cumpără mai multe teste? Răspunsul este simplu: Pentru că testele având regim special nu pot fi comercializate de firme de partid care comercializează alcool, ele pot fi luate decât prin rețeaua sanitară  la prețurile oferite de vânzător, nu se poate aranja prețul, nu iese șpaga, nu se fac bani. Așa că guvernanții preferă să se facă că fac ceva cumpărând prin firmele lor și ale cunoscuților lor mănuși, combinezoane, dezinfectanți, mănuși, viziere, pe care le cumpără la prețuri exorbitante prin SRL-uri de doi bani care produc profit celor care semnează contractele. Și mai spun domnii că luptă împotriva virusului sau a celor care se opun combaterii virusului. Să îmi fie cu iertare dar îmi face impresia că ne-cumpărând teste și ne-testând oamenii, introducând în continuare oameni în țară, cărora le facilitează plecarea și transportul tot pe banii noștri, dându-le liber la o ”autoizolare” de ochii lumii, GUVERNUL LUPTĂ PENTRU ÎMPRĂȘTIEREA VIRUSULUI, NU PENTRU COMBATEREA LUI.

Și mai luptă guvernul cu mare forță, împotriva celor care spun adevărul, un adevăr care nu convine.

Masuri criminale

Același guvern se laudă cu măsuri și este gata să dea ce de-a patra ordonanță militară deși toată lumea le-a spus că Vela nu are dreptul să emită ordonanțe militare. În mod cert, vor urma noi restricții pentru aceiași oameni nevinovați. Ni s-a spus să nu mergem mai mult de 3 persoane, să păstrăm distanța de 3 m unul de altul, să nu ne mai vizităm bătrânii,  să nu mai ieșim din casă decât în anumite situații, testările se fac numai dacă ești leșinat, tușești, strănuți, ai temperatură  deci mai ai un pic și mori. Probabil  la următoarele ordonanțe o să urmeze alte condiții și restricții, o să fim anunțați că putem ieși numai dacă suntem chemați de reprezentanții guvernului, putem să ne facem cumpărături doar odată pe lună, suntem testați numai după ce nu mai putem respira, dar și atunci numai dacă venim cu cel care ne-a infestat de mână, iar în final ni se va recomanda, dar vom fi rugați să o luăm ca pe o obligativitate, să ne ținem respirația câte 15 minute, de trei ori pe zi, că virusul nu suportă să vadă că putem face asta și va muri de necaz. Până atunci însă mai avem de făcut ceva, să cumpărăm medicamentele recomandate de medicii din comandamentul acela condus de Arafat, dar să mai avem răbdare că domnul Cercel încă nu a primit lista de la partenerii care îi sponsorizează fundația.  Se aude pe ici pe acolo, că demisia lui Costache este cauzată de lupta pentru .. afaceri cu materiale medicale, din interiorul partidului. Bun așa!

Este absolut criminal să decizi că o persoană care are unul din simptomele contaminării cu virusul, să zicem dificultăți în respirație, să nu fie testat, pentru că nu avem suficiente teste. Punem mai presus un test care costă să zicem 100 de lei sau 100 de euro, decât viata omului, care poate avea sau nu al doilea simptom pană să fie prea târzii să se intervină, mai ales în lipsa și a aparatelor de ventilat mecanic.

Se mai aude că în scenariul 4, adică când situația devine și mai gravă, cei asimptomatici să nu fie testați, chiar dacă vin din zone roșii sau cei cu forme mai ușoare să nu mai fie internați și asta numai pentru că guvernul nu a fost în măsură să își asigure nici spitale, nici teste, nici medici, nici medicație, nici paturi, nici izolete, nici nimic. Tot ce a făcut a fost să oblige oamenii să se autoizoleze. Din partea guvernului însă, nimic, deși știa ce va urma sau putea să urmeze și trebuia să ia măsuri încă de acum 2 luni, de la primul caz semnalat în Europa. Asta nu se numește doar incompetență ci ATITUDINE CRIMINALĂ.

Până și legea 453/2004 prevede la art 32 că pe timpul stării de urgență este interzisă ” a) limitarea dreptului la viață, cu excepția cazurilor când decesul este rezultatul unor acte licite de război;”

Ei bine, prin măsurile despre care se vorbește că că vor fi luate nu se face altceva decât să se limiteze dreptul la viață pentru cei bolnavi, limitare datorată INCOMPETENȚEI ȘI PROASTEI GESTIONĂRI A SITUAȚIEI DE CĂTRE CEI AFLAȚI ÎN FRUNTEA GUVERNULUI.  

Nu știu dacă și câți vom ieși din această decimare programată,controlată dar celor care ne conduc nici nu le pasă. Pe ei îi interesează să câștige alegerile. Chiar mă mir că Iohannis nu a luat măsuri să dirijeze virusul către județele ”roșii” sau nu a anunțat că pesediștii sunt de vină, ei au adus virusul din China. Iohannis a cerut țara lui, guvernul lui, parlamentul lui, de ce nu își revendică și virusul?

Dacă vor să facă ceva pentru a limita dezastrul care va veni, e nevoie de două lucruri

  1. Stoparea hemoragiei de virus  de afară către țară , fie prin interzicerea totală a intrărilor, fie prin  testarea celor care intră și ținerea acestora  în funcție de rezultate în carantina 14 zile, separat cei depistați pozitiv(care vor urma tratament)  de cei negativi,  care vor sta și ei în carantina în locuri izolate , sub pază strictă;
  2. Testarea întregului personal medical, apoi a tuturor celor intrați în țară și separarea celor infestați de cei neinfestați, sub pază strictă.

Dacă nu se procedează așa, toate materialele aduse , toate măsurile luate toate restricțiile sunt INUTILE

PS: Am văzut că prin MApN au fost aduse din Coreea materiale medicale necesare medicilor și nu numai. Foarte bine, astea sunt misiunile pe care le poate executa armata în sprijinul populației, nu să facă pe agenții de circulație pe străzi, doar ca să dea o pată de culoare și să zică unii”armata e cu noi”. Dar, dacă tot a avut această inițiativă poate se gândește domnul ministru al apărării, care gândește –sper- mai puțin politic, să solicite partenerilor sau chiar și ne-partenerilor  TESTE căci fără ele, toate echipamentele sunt inutile. Un medic contaminat și netestat care vine acasă și își îmbolnăvește familia, pe lângă faptul că este pierdut personal cel puțin 14 zile, nu va mai avea nici un chef să vină la lucru după ce imbecilitatea guvernanților îi îmbolnăvesc familia. TESTE, VREM TESTE!

.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

51 Raspunsuri la Români, țineți-vă respirația!

  1. geofreeland

    De, ma, baieti englezi, mai puneti si voi osul la treaba si mai lasati jointurile!

    https://www.stiripesurse.ro/marea-britanie-strigat-disperat-dupa-romani-in-plina-criza-de-covid-19_1446775.html

  2. neacsu marin

    Amimportat din Coreea 1000000 de combinezoane, dar nu vrem sa luam de la noi, fabricate in Botosani. Tot ce se fabrica la noi pleaca in Italia, pentru ca guvernul nu e interesat, nu pica parandaratul. http://stiri.botosani.ro/stiri/actualitate/toate-mastile-de-protectie-si-combinezoanele-medicale-fabricate-in-bacau-sunt-exportate-in-europa-statul-roman-nu-cumpara-de-la-ei.html?fbclid=IwAR0s5Y5IG7R-0epF3LrR3Wyly8c3V9RspXYJStCb5GgzK8ANuTK5sAHB_Dw

  3. Sunt oripilat de ce scrii

    Cum spuneam: un individ cu calculator si office fara licenta, a aflat pentru ce sunt tastele. Cred ca o sa-ti fac raport pentru diseminare de articole false si defaimatoare si zadarnicirea activitatilor de impiedicare a imprastierii bolilor. Cine te crezi bai individule sa produci astfel de nenorociri. Si mai produci si falsuri gen „avem noi intara da’ luam de la altii”.

  4. geofreeland

    Daca nici doctorii nu au dreptate, suntem chiar tampiti!
    https://www.stiripesurse.ro/medici-din-capitala-avertizeaza-este-exact-modelul-lombardiei-spitalul-va-deveni-focar-de-infectie_1446866.html

    Daca spitalele vor fi infectate, ca in Italia, orice alt bolnav, cu alte cronice, se va infecta in spital. Adica, practic, nu mai mergeti la spital. Se pare ca nu au gresit Orban si Turcan cand le-au scapat pe gura perlele alea.
    Basescu are dreptate, ne temem de importul virusului si ne asteptam de Pasti sa ne vina alte transe din afara. Inchideti granitele de tot, Acum. Sa stea fiecare unde e. Ca doar nu ne sta oul rosu in gat de foame! Acu ne gasi! „Cu moartea pre moarte calcand…”.

  5. neacsu marin

    @Geofreeland, dar spitalele sunt deja infectate, numai ca nu se stie pentru ca nu se fac teste. Asa pastreaza guvernul roman controlul coronavirusului, controland raportarile fie prin netestare, ca sa nu se stie, fie prin inchiderea gurii celor care vorbesc. In 4 ordonante militare, NU S-A SCRIS UN RAND DESPRE APROVIZIONAREA CU TESTE SI TESTAREA IMEDIATA A TUTUROR MEDICILOR, SAU DEZINSECȚIA SPITALELOR. În schimb, in toate, se vorbeste despre lupta impotriva ”zvonurilor” fi stirilor false. Pentru ei stiri false sunt adevarurile pe care ei le tin ascunse. In finalul cuvantului sau de aseara, domnul Despescu nu a uitat sa mentioneze:” Fac apel, sa nu dati curs si sa nu propagati informatii false atat privitor la activitatea institutiilor publice cat si la orice fel de activitati de limitare a ifectarii..” Asta era de fapt problema principala de care se tem cel mai mult ei si pe care o mentioneaza in toate comunicatele, INFORMATIILE PRIVIND ACTIVITATEA AUTORITATILOR. Daca spui ca medicii nu au materiale de protectie, ca spitalele sunt contaminate, ca nu se fac testari, incalci prevederile ordonantelor militare. Apropo, ce parere aveti, s-a relansat moda Too Gun. A aparut presedintele in jacă de piele tip pilot, hop si ”comandanatul Vela” in jaca de piele gri sobolan. Ce iti e si cu sobolanii astia…

  6. Nicolae

    Cineva îmi spunea la telefon ieri:Nicule,pe noi nu ne omoară virusul,ci prostia,incompetența și hoția.
    Dacă le iau pe fiecare în parte și le dezvolt,cam are dreptate!

  7. neacsu marin

    Iata cumse face o informare corecta si completa privind modul in care actioneaza virusul. Informarea este facuta de catre cel mai autorizat specialist, pe un ton calm, are deși trasnmite informatii care sunt alarmante, nu introduce panica. La noi un astfel de interviu nu a fost posibil iar autoritatilea astea responsabile nu il recomanda, ca ”sa nu introduca panica”.
    https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU&feature=share&fbclid=IwAR27AV_BzpIIpogagiTeX0BVGnVWmCEGihSZNCtuJHGTcg7680LtA5bn1Jg

  8. neacsu marin

    @Geofreeland,
    Pai nu pot taia panglica, pentru ca spitalul nu e construit de ei si um sa se laude cu un spital facut de ciuma rosie?

  9. geofreeland

    Asta ori nu sanatos, ori stie el ce stie! Si e presedinte al unei tari. Probabil ca ii urmareste tare de tot pe aia care sparg fiole daca nu se face planul.

    https://www.digisport.ro/special/ce-a-facut-in-weekend-presedintele-tarii-care-sfideaza-coronavirusul-mai-bine-sa-mori-in-picioare-decat-sa-traiesti-in-genunchi-818267

  10. geofreeland

    Da, se confirma. Maine trecem la un alt nivel. Trecem de 2000. Intreb si eu, cat o fi planul? Hai, nu inchidem granitele si-i asteptam pe romanii din zonele rosii sa fie treaba oabla. Doar vine Pastele, nu? Romanii mai au o vorba de naduf „Pastele…” Inchideti granitele! Gata, ajunge, ati bagat destui! Italia le da cartele, nu mor de foame! Ce atata frecangeala? Aaaa….votantii? S-a terminat, musiu, votantii aduc moartea parintilor lor. Gata!

  11. geofreeland

    „Niculae, unde mergem noi, domnule!” zise Moromete la raspantia de drumuri a istoriei.

  12. geofreeland

    Un pensionar de 70 de ani, cu lesa in mana,e oprit de o patrula mixta. ‘Ce faci, dom’le? E ora 16, trebuie sa stai in casa!” „Domn’ politist, am pierdut cainele, mi-a scapat din lesa, il caut ca un nebun, nu-l gasesc, nu l-ati vazut? El e viata mea mea, ce fac eu? Ma omoara nevasta-mea daca nu vin cu Bobi acasa, ce ma faaaac?”
    Poate fi amendat?

  13. geofreeland

    Ora11.05. Patrula opreste masina. Un pensionar cu nevasta-sa. „Declaratia? Unde mergeti” „Scrie acolo, domn’politist, merg la mine la tara, la casa parintilor mei, mostenire, au murit saracii, casa e goala, scrie acolo ca am lucrari agricole” ” Ce lucrari agricole faceti?”” Pai sa dezburuienez gradina, ca de o luna stau in casa la apartament, a venit primavara, si vreau sa pun legume, fasole, mazare, ceapa, usturoi,toate cele, stiti cum e”” Aveti tractor sa faceti lucrari agricole?”” Nu am tractor, ce-mi trebuie, am sapa!”” Adica faceti lucrari legumicole, nu?” ” Da, legumicole” „In ordonanta spune de lucrari agricole ori dumneavoastra faceti lucrari legumicole si asta nu scrie, asa ca inapoi!” „Va rog!”

  14. geofreeland

    @ Neacsu Ungurii din Ungaria nu mai au arme in magazine. Au cumparat tot. Dupa cum se vede conflictele si infractiunile se vor agrava si la noi. E doar inceputul.

  15. Sergiu

    D-le colonel, referitor la ordonantele militare, este posibil sa se emita ordonante asa-zis militare in loc de ordonante de urgenta pentru a evita eventuale „ingerente” ale autoritatilor civile? Si a se evita posibile corectii din partea unor foruri legislative?
    In alta ordine de idei, un cercetator francez (un soi de Arafat de-al lor), Didier Raoult, creator al unor institutii de cercetare – fundetii, cum le-a incadrat el – a incepit testarea in grup a populatiei cand a dat buzna coronavirusl. A descoperit ca 90% din cazurile usoare spre medii pot fi tratate cu o combinatie de hydroxychloroquina si azithromycin (nu ma intrebati ce-s alea). Fireste, fiind Franta, guvernul Macron, prin mana d-nei Ministru a Sanatatii din ianuarie, a declarat cloroquina ca substanta daunatoare (desi se vindea de 50 de ani prin farmacii) si a confiscat toate rezervele medicamentului amintit. DSP-ul francez a emis o circulara in care profesorul Raoult era acuzat de raspindire de stiri false (circulara ulterior retractata oficial, odata cu inmultirea cazurilor) si a declarat ca se va folosi chinina (sper ca asta e cloroquina aia) pe zazurile grave, fapt care l-a facut pe Didier Raoult sa remarce, ironic, ca singurul lucru pe care vor reusi sa il dovedeasca Ministrul Sanatatii va fi ca acea chinina e ineficienta, dat fiind ca el deja a constatat ca acea combinatie nu functioneaza pe cazurile grave.
    China si Coreea au folosit chinina in combinatie cu inca vreun medicament si au avut efecte imediate. Nu am auzit prea multe despre acest lucru. Or fi fake news.

  16. Nicolae

    https://www.romaniatv./net/romii-din-bals-au-iesit-in-strada-insemn-de-protest-vrem- mancare-am-ajuns-sa-bem-suc-de-un-leu_515054.html

    Ăștia or fi plătit vreodată taxe,imp.Cass etc?Întreb din curiozitate,nu dau cu paru’.

  17. geofreeland

    @ Sergiu Azi am citit ca Trump aprobat protocolul cu hydroxychloroquina.

  18. neacsu marin

    Beti apa tonica fratilor, contine hydroxychloroquina.

  19. geofreeland

    Schwepps, apa tonica, aia limpede, contine chinina sau aroma, nu conteaza, e super! Merge si la sprit. Eu beau d-asta de mult, ca mi-era frica de malarie si de West Nile ca ma intepau tantarii pe garla la peste. Deci, curaj!

  20. Glumă, glumă, dar purceaua e moartă-n coteț! Scapă cine moare! Ieșirea din sistem. Anticipatele contează!

  21. geofreeland

    https://youtu.be/NQJr7xJ77m4
    Cea mai buna izolare. 45 de zile in imersie.

  22. geofreeland

    Imposibil si inadmisibil! Liber la infectare! Incredibil!

    https://voxbiz.ro/am-simptome-de-coronavirus-dar-nu-ma-pot-testa-situatia-este-scapata-de-sub-control-un-medic-din-romania-a-rupt-tacerea.html?utm_source=voxbiz&utm_medium=recomandari_AI

    „1n România au fost infectate cu noul coronavirus 285 de cadre medicale, potrivit raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică din teritoriu, publicate astăzi. Județul Suceava este cel mai grav afectat.

    Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în România au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, după cum urmează:

    91 medici;
    90 asistenți medicali;
    26 infirmiere;
    8 ingrijitoare;
    70 Personal auxiliar

  23. geofreeland

    La asemenea nenorociri, indolenta si neprofesionalismul actualului guvern incepe sa dea in clocot. Cat o fi planul de infectari? Ceva se intampla. Atatia morti de persoane in varsta cu corona? Oamenii aceia poate au venit in spital cu alte probleme si la deces s-a constatat ca au corona. E posibil asa ceva? E vreun alt semnal? Barem Lagarde a spus-o pe sleau.

  24. neacsu marin

    Punem pariu ca urmatoarea ordonanta militara va inaspri pedepsele pentru cei care…. dau stiri alarmiste? Si ca va fi introdusa oficial cenzura, sau mai bine spus va fi suspendata libertatea de opinie ?
    Apropo, ca tot vorbeam de … comandanti in gegi de piele, cei doi clantanitori de la B1 tv si-au tras si ei geci, ca se poarta, dar nu gri, ca nu au voie, ale lor e negre. Jacă au, adidași își cumpără, șeva bataie au luat la viața lor….

  25. Nicolae

    Cei la care faceți referire,care poartă asemenea elemente vestimentare,pt.că se poartă în acest moment,mă duce cu gândul la o veche zicală românească,ce să-i faci,vreau nu vreau trebuie amintit: ….. până nu e și fudul nu este …. destul!
    Cei care am copilărit pe la țară știm că după o ploaie puternică apele se învolburează și aduc din amonte toate gunoaiele ce le întâlnesc în cale,plutind la suprafață.
    Gunoaiele,sunt mizerii lăsate de factorul uman certat cu cele mai elementare norme de bun simț,iar după retragerea apelor în matca lor,cineva care este responsabil de curetenie trebuie să le îndepărteze,deoarece devin focar de infecție.
    Mai nou,am văzut că pe marginea drumurilor județene prin șanțuri,oamenii noștri aruncă tot felul de gunoaie.Deci,avem peste tot numai gunoaie.Întrebarea este:Vom scăpa vreodată de ele?

  26. Sergiu

    @geofreeland – daca a aprobat Trump, m-am linistit. Coronavirusul (ca si planurile din spatele lui) a fost infrant.

  27. neacsu marin

    @Titi,
    L-au adus degeaba. Nimeni nu poate face nimic atata vreme cat se continua intrarea in tara fara teste si cu trimitere acasa, vor muri familii intregi nu va avea cine sa ii ingroape, vor muri oameni in case si nu va sti nimeni de ei, vor muri oameni pestrazi, ca in Italia si nu se va apropia nimeni de ei. Si toate astea din cauza minciunilor si acoperirii situatiei, a lipsei si refuzului de a cumpara teste, si trimiterii oamenilor la „autoizolare” acasa. Auzi, il trimiti neverificat sa isi imbolnaveasca familia, numai pentru ca nu esti tu in stare sa cumperi teste si sa organizezi carantina sau sa opresti intrarea in tara, de teama pierderii votului diasporei. ASTA E CRIMA CU PREMEDITARE!

  28. Nicolae

    https://youtu.be/BP47XRLvp9g

    Să ne mai descrețim frunțile.Că sceneta interpretată de cei doi mari actori se potrivește cu unele personaje de azi e pur întâmplătoare.

  29. Pompiliu

    https://s.docworkspace.com/d/ALwTyRum3L8doIq7lp2dFA
    În Monitorul Oficial de ieri s au publicat și au intrat în viguare modificările la statutul cadrelor militare, statutul polițiștilor și a soldaților și gradaților profesioniști…
    S-a simplificat procedura de sancționare în timpul stării de urgență…

  30. Pompiliu

    S au mărit și sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor militare
    De la 2000 la 20000 pt persoane fizice și de la 10000 la 70000 pentru persoane juridice.

  31. bazil

    Umbla vorba prin targ cu impozitarea progresiva a pensiilor speciale. Un lucru bun; se spune ca pensiile militare(cf L223/2015) nu sunt cuprinse in impozitarea progresiva. Logic gandind, in situatii de urgenta se pot adopta legi sau OUG in care numai anumite categorii sa fie incluse in malaxorul i9mpozitului progresiv, pe o durata limitata-probabil 5-6 luni. La pensiile militare este necesara insa eliminarea inechitatilor si nedreptatilor de toate culorile curcubeului- unii au pensii submodeste iar altii au pensii de pensii de peste 10.000 lei, ceea ce nu e normal. Nu se respecta in nici un fel prevederile art. 2 Art. 2. –

    Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat sunt următoarele:

    a) principiul unicității, potrivit căruia statul organizează și garantează sistemul de pensii militare de stat bazat pe aceleași norme de drept, pentru toți participanții la acesta; Jurisprudență

    b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege; Jurisprudență, Reviste (2)

    c) principiul imprescriptibilității, potrivit căruia dreptul la pensie nu se prescrie;

    d) principiul incesibilității, potrivit căruia dreptul la pensie nu poate fi cedat, total sau parțial;

    e) principiul autonomiei, bazat pe organizarea, conducerea și administrarea, de sine stătătoare, a sistemului pensiilor militare de stat de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale;

    f) principiul recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei. Jurisprudență

  32. geofreeland

    Dezagregarea spiritului romanesc si caderea in disolutie a autoritatilor incepe sa prinda contur, zi de zi. Cu indemnuri-bocet de la cel mai inalt nivel nu poti mobiliza o natiune. Medicii, soldatii din prima linie, dezerteaza. Nu avem tribunale militare, dar avem ordonante militare. Lipsa de materiale de protectie si consumabile din spitale, politica imbecila de netestare a asimptomaticilor si importul permanent din afara de posibili infectati fara o testare converg la concluzii decente: guvernul „meu” e depasit de situatie. Inca si acum marota politica impiedica unisonul politic necesar. Cand ambitiile mentinute pe dezastrul national priveaza rationalul de masuri, chiar si acum, in haosul deprimant, si nu mobilizeaza cetetenii. Raspunsul autoritatilor in fata dezastrului e uneori hilar si greu pare a fi inteles excluzand faptul ca noi, cetatenii, am fi tampiti. Pana si in alergatura disperata a achizitiilor persista favoritismul si afacerismul imoral. Cautam vinovati? Nu, intreg sistemul politic e bolnav si trebuie restartat, nu cu lozinci de Romanii educate, dar analfabete functional, nu cu Romanii normale,acum catastrofale, pas cu pas…La poker se mai spune pas…Nu stiu daca Romania e jucata la poker dar se pare ca miza e la dealer.

  33. ionescu

    Henri-Pierre-Cathala,Epoca Dezinformarii