Un posibil tratament împotriva COVID19?

Categoria Sanatate


Mateiaș mi-a atras atenția asupra unui posibil tratament  pentru cei aflați în  forme mai grave de coronavirus dar și a formelor mai ușoare. Nu sunt medic, nu sunt cercetător, nu sunt nici Baba Vanga, dar uneori leacurile băbești, venite din natură pot fi salvatoare. Nu ar fi prima oară când leacurile tradiționale ar rezolva probleme cărora oamenii de știință nu le dau de cap. Nu ar fi prima oară când știința ar rămâne cu gura căscată în fața unor ”vindecări miraculoase” realizate în urma   unui tratament naturist. Medicii chinezi, (știu că unele persoane, chiar lideri naționali  au alergie  la ”chinezării”  dar și Sun Tze a fost tot chinez) nu se sfiesc să folosească metode  tradiționaliste, naturiste, cu succes. Țin minte ce reticenți erau unii acum 45 de ani când s-a introdus și la noi acupunctura.

Culmea este că natura este cea care ne salvează de fiecare dată deși noi ne batem joc de ea. Ce s-a întâmplat la Azuga zilele astea este cel mai recent exemplu că noi singuri ne facem rău sau mai bine zis, politica iresponsabilă și criminală a guvernanților de până acuma dar și a unor  asociații ”profesionale” care acum o săptămână spuneau că nu putem opri exploatarea forestieră, că vezi Doamne,”deconectăm un bolnav de la aparate”.Cum se numește bolnavul, nu cumva  Holzindustrie Schweighofer?

Cred că și de data asta ne sare totuși în ajutor natura, în lupta cu COVID19 iar leacul se poate afla la îndemâna noastră a tuturor, nu trebuie să dăm bani pe el sau nu trebuie să luăm vaccinuri, sau pastile experimentale din SUA, așa cum ne propun ”specialiștii” epidemiologi cu cercei, agățați la urechea firmelor de medicamente și laboratoarelor  care le subvenționează fundațiile și le decontează vacanțele exotice.

Este vorba de o plantă care crește în România pe toate drumurile, uneori tăiată și neglijată: Pelinul dulce sau  Pelinița cum i se mai spune, pe numele latin ”Artemisia Annua”. Planta, sora mai mică a Pelinului pe care producătorii autohtoni de vin (în special din zona Olteniei) îl puneau în vin dând naștere renumitului vin amărui Pelin, așa cum spuneam se găsește peste tot chiar și pe margine șanțurilor, crescând sălbatic, pe miriști, având aceeași formă a frunzei ca și pelinul, dar mai subțire fără acea culoare argintie a fratelui mai mare și fără acel miros specific. Totuși frecată în palmă aduce un pic cu pelinul. Ce are această plantă, pelinița, bun și ce o face  un posibil leac împotriva coronavirusului? Urmăriți pașii de mai jos:

  1. În primul rând vreau să amintesc faptul că –așa cum deja s-a vehiculat- unul din leacurile vehiculate împotriva coronavirusului este hidroxiclorochina folosită și în combaterea virusului malariei. Cercetători, epidemiologi și medici par să fie de acord că la multe cazuri tratamentul cu această substanță a avut efecte pozitive în combaterea COVID19.
  2. În al doilea rând vreau să arăt faptul că  Pelinița a fost și ea folosită cu succes, cu foarte mare succes, tot împotriva malariei, având efecte mai bune decât extrasul de hidoxiclorochină fiind folosită pentru prima oară prin anii 70 pentru tratarea de malarie a  soldaților chinezi care luptau în Viet-nam. Chinezii au extras din peliniță o substanță căreia îi spune ARTEMISININA  care a avut succes în combaterea malariei, dar nu numai a malariei.
  3. Cercetătorii de la centrul de Biologie Farmaceutică din Heidelberg, Germania, a făcut public în 2008 in revista Clinical Infectious Diseases un studio în care concluzionau că  artemisinin are o puternică activitate anti-virală impotriva: cytomegalovirus si alti membrii ai familiei Herpesviridae (e.g., herpes simplex virus type 1 si virus Epstein-Barr), virus hepatic B, virus hepatic C. Artemisinin stopeaza si replicarea virusilor hepatici B si C.
  4. În al treilea rând, s-a constatat că Artemisinina are un efect absolut miraculos asupra .. celulelor canceroase pe care le devorează, pentru că substanța mănâncă.. fierul.
  5. Se știe că celulele canceroase sunt mare amatoare de fier în sensul că din toate celulele organismului, ele acumulează cel mai multe fier.
  6. Pentru a ajuta ARTEMISININA să găsească și să distrugă cât mai repede celulele canceroase ale organismului, (inclusiv cele stabilite la nivelul plămânilor) este nevoie să alimentezi organismul cu fier. Celulele cancerigene vor asimila fierul iar Artemisinina le va identifica și nimici.
  7. Mergând pe acest principiu, Artemisinina a fost folosit în combaterea cancerului împreună cu citrat sau fumarat de fier, pentru a evidenția în organism celulele cancerigene.
  8. Ce este Coronavirusul? Este un virus care atacă plămânii, având o evoluție rapidă dezvoltând un cancer galopant al plămânilor în special celor cu sistemul imunitar slăbit.
  9. Se știe că sistemul imunitar slăbit se datorează lipsei fierului în organism. De ce lipsește fierul în organism? Pentru că îl mănâncă celulele canceroase. Deci între fier, celule canceroase și .. ARTEMISININĂ este legătură indisolubilă.  Celulele canceroase mănâncă fierul iar ele la rândul lor sunt mâncate de Artemisinină tocmai pentru că conțin fier, pentru că și artemisinina se hrănește cu fier.
  10. Rezultă că ARTEMISININA AR PUTEA FI FOLOSITĂ ÎN COMBATEREA COVID19.
  11. Când este cel mai bine să fie administrate? Efectele cele mai bune s-au obținut pe timpul nopții datorită creșterii activității celulelor canceroase în lipsa oxigenului. Deci este recomandată administrarea la 2,5-3 ore după cină.Citeam undeva acum, câteva zile că un fost infectat cu COVID 19 nu a dormit o săptămână. Asta i-a fost scăparea, pe timpul somnului celulele canceroase ar fi fost mai active și dacă ar fi dormit l-ar fi … mâncat.
  12. Exista trei tipuri de produse (medicamente) obtinute din peliniță: artemisinina, artesunata şi artemether.
  13. Dar, există și un RISC, și anume, acela că dacă administrarea  fierului (pentru a hrăni și evidenția celulele cancerigene) și a artemisininei nu sunt bine sincronizate și dozate, există pericolul ca, pe de o parte, celulele cancerigene hrănite cu prea mult fier să se multiplice  mai mult decât trebuie înainte de a intra în acțiune artemisinina, sau dacă proporția de artemisinină e prea mare, aceasta să mănânce  fierul din celulele sănătoase (dar acesta este un risc mai mic), care și ele au fier și au nevoie de fier pentru întărirea sistemului imunitar. Mai există(teoretic) și riscul, pentru cei la care nu există celule cancerigene, ca artemisinina să se hrănească cu fierul din celulele sănătoase și să slăbească sistemul imunitar, de aceea este nevoie să fie asigurat fierul necesar organismului fie medicamentos fie prin alimentație bogată în fier, cum ar fi mâncarea de urzici, spanac,pătrunjel, cu  (sau) ficat  sau inimă, în general organe de animale, pui, porc.De aceea e nevoie ca aceste medicamente să fie administrate la recomandarea medicului.

Toate aceste informații sunt rezultatul studierii articolelor de mai jos. Mentionez ca nu recomand nimănui nici un tratament, medicament, nu sunt ”mecanic” vreau doar să pun la dispoziția celor  implicați în  lupta împotriva COVID 19, medici, specialiști, epidemiologi, cercetători, șefi, șefuți și … cerceluți, un studiu de caz, iar la dispoziția cetățenilor îndemnul de a studia, căci nu se știe niciodată cine și cum va descoperi leacul.  Cine știe, poate soluția ne vine tocmai de pe marginea drumului.

Una peste alta cred totuși că un ceai de Peliniță (având în vedere că  conține (printre altele) și artemisinina, combinat cu o mâncare sănătoasă, că tot e primăvară, de spanac sau urzici, nu face rău nimănui și nu strică să fie la casa omului, mai ales în condițiile în care guvernul a decis că nu mai poate trata cazurile mai ușoare în spital și va trebui să ne tratăm acasă, dar nu se știe cu ce, că există nu știu câte variante și ”protocoale”.

https://www.stiripesurse.ro/asfor-exploatarea-padurilor-nu-este-un-moft-al-unei-categorii-sociale-din-romania_1449791.html

https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/7695-plante-medicinale-pelinita

https://www.medichub.ro/stiri/precizari-cu-privire-la-disponibilitatea-plaquenil-200-mg-sulfat-de-hidroxiclorochina-id-3024-cmsid-2

https://www.pestre.ro/seminte-de-pelin-dulce-artemisia-annua-anticancer-10-seminte_52125/?gclid=EAIaIQobChMInMrD8Y3g6AIVjoKyCh0sKg3mEAQYAyABEgK-QfD_BwE

https://www.naturanoastra.ro/cumpara/wormwood-artemisia-annua-pelinita-pelin-dulce-425-mg-90-caps-7752829?gclid=EAIaIQobChMIlevu-Kvg6AIVDIuyCh1SAg9YEAQYAyABEgJoSvD_BwE

https://www.napofarm.ro/artemisinin-forte-30-capsule-vegetale.html?gclid=EAIaIQobChMIyaHviY_g6AIVFaqaCh1sJAPHEAAYASAAEgJF6vD_BwE

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

41 Raspunsuri la Un posibil tratament împotriva COVID19?

  1. geofreeland

    TuYouYou, Nobel medicina 2015. Artemisina contra malarie. Ea a testat pe propriul organism primul tratatment.

  2. geofreeland

    O imagine cat o mie de cuvinte! Romanii la munca in Germania. Ce-or face imigrantii lu’ tanti Merkel? O imagine tipica unei natii saracite, jefuite, umilite.
    https://www.antena3.ro/coronavirus/romani-germania-ceapa-verde-pandemie-566448.html

  3. Titi

    Fara masti de protectie, dar cu manusi pentru cules ceapa; Apoi recolta asta o cumparam noi din Auchan !

  4. Nicolae

    La câte ierbicide,pesticide și alte chimicale dau pe ia se duce și mama virusului!😀

  5. Nicolae

    Na,că uitai!
    Tuturor sărbătoriților: LA MULȚI ANI!

  6. geofreeland

    Imediat dupa instituirea starii de urgenta scriam despre jaful desantat fara niciun control al padurilor. Uite ce spun oamenii astia.
    https://www.stiripesurse.ro/dezvaluire-cine-e-adevaratul-ministru-al-mediului-in-romania—eful-romsilva-ii-da-ordine-lui-costel-alexe–adevaratul-sef-al-padurilor-este-gheorghe-flutur_1452027.html
    Iar domnul Orban, prim ministru, ne explica faptul ca Romania importa lemn. Romsilva e capul mafiei autorizate a lemnului.
    Ca si cu graul, spuneam ca fermierii vand graul la capul locului cu 55 bani la intermediari, alta mafie, pentru ca nu au conditii de insilozare. Statul nostru inimos habar nu are de ce inseamna rezerve strategice. Smecherii, la inceputul lui martie, pana la instituirea starii de urgenta, au vandut la greu, bani, taticu, bani sa iasa, peste 80% din depozite. Bloomberg spune asta. Acum vine guvernul si spune ca nu o sa mai avem grau de panificatie pana la prima recolta, si asa precara. Intreb, pe ce lume traim? De-a Domnul sa nu recurgem la mamaliga! Asta are focos.

  7. geofreeland

    Imediat dupa instituirea starii de urgenta scriam despre jaful desantat fara niciun control al padurilor. Uite ce spun oamenii astia.
    https://www.stiripesurse.ro/dezvaluire-cine-e-adevaratul-ministru-al-mediului-in-romania—eful-romsilva-ii-da-ordine-lui-costel-alexe–adevaratul-sef-al-padurilor-este-gheorghe-flutur_1452027.html
    Iar domnul Orban, prim ministru, ne explica faptul ca Romania importa lemn. Romsilva e capul mafiei autorizate a lemnului.

  8. geofreeland

    Ca si cu graul, spuneam ca fermierii vand graul la capul locului cu 55 bani la intermediari, alta mafie, pentru ca nu au conditii de insilozare. Statul nostru inimos habar nu are de ce inseamna rezerve strategice. Smecherii, la inceputul lui martie, pana la instituirea starii de urgenta, au vandut la greu, bani, taticu, bani sa iasa, peste 80% din depozite. Bloomberg spune asta. Acum vine guvernul si spune ca nu o sa mai avem grau de panificatie pana la prima recolta, si asa precara. Intreb, pe ce lume traim? De-a Domnul sa nu recurgem la mamaliga! Asta are focos.

  9. Ifrim

    La mulți ani,să trăiască cu numele, colegii cu nume de floare!

  10. Gabitu

    Propun prelungirea mandatului de arest la domiciliu și obligatoriu purtarea botnitei pe viață exact care vremea ‘io bagi lor’.

  11. neacsu marin

    UE a decis sa acorde Romaniei un ajutor pentru redresarea economiei, de….3,3 miliarde euro, adica de 11 ori mai putin decat Portugaliei. De ce? Din urmatoarele considerente: 1. Romania nu a avut practic o economie inainte de criza, asa ca nu are ce sa… redreseze. Toate firmele care aduc oarece venituri Romaniei sunt multinationale, deci…. guvernul nu are ce reporni.2. Romania tocmai a trimis si continua sa trimita forta de munca Germaniei pentru refacerea economiei. Cand se vor deschide si celelalte tari, Romania se va depopula, deci, pentru cine sa trimita UE ajutor, pentru partide, sa isi sponsorizeze alegerile? 3. Cei care vor mai ramane in tara dupa incetarea carantinei vor fi.. pensionarii, daca nu vor fi gasiti toti morti in casa, caci unii deja au anuntat prelungirea carantinei pentru ei cu inca cateva luni, deci, cine sa mai porneasca economia? 4. Daca carantina va mai dura cateva luni, guvernul va scoate de 3 ori suma necesara … economiei, din amenzi. Asadar, de ce ne-ar mai da UE bani? Eu propun sa ii trimitem Italiei, ca pe medici, ” in schimb de experienta”.

    O alta …. nefacuta: Autoritatatile s-au gandit sa ne arate cum suntem tratati si in colaborare cu ANP a realizat un clip in care primim mesaje de la tineri aflati in penitenciare. Mesajul este urmatorul :” Asa cum rezistam noi aici, asa puteti sa stati si voi acolo cateva zile sau saptamani!” Frumos nu? Nici nu se putea un clip mai reusit pentru a proba modul in care guvernarea ne trateaza si ce suntem noi in ochii lor, mai ales ca cei care vor sa puna mana la redresarea agriculturii germane zburda ca mieii, cu sau fara coronavirus. S-a auzit tovarasi? Considerati si voi ca faceti cateva luni de puscarie, ce mare lucru.Si unde mai pui ca s-a anulat si recursul compensatoriu…

  12. geofreeland

    https://www.libertatea.ro/stiri/de-ce-coreea-de-sud-bate-coronavirusul-in-ultimii-20-de-ani-prin-miscari-de-protest-coreenii-au-obtinut-servicii-publice-de-calitate-2952051
    – Sa vad #rezist protestand pentru un serviciu de sanatate publica eficient si alocari din PIB cu prioritate
    – Sa vad cum medicii scoliti in Romania raman in Romania
    – Sa vad preventia pentru sanatate facuta de medicii de familie prin vizite in locuintele oamenilor si obiect de studiu in toate clasele de invatamant
    – Sa vad spitale moderne, fara infectii nocosomiale si dotate cu mijloace de investigare si operatii la cel mai inalt nivel
    – Sanatatea cetatenilor sa nu mai fie o afacere pe spinarea cetateanului ci o obligatie a statului fata de cetatean
    Un stat modern presupune educatie, sanatate, echilibru economic si proprie sustinere in orice calamitate, o justitie fara ingerinte politice-interzisa prin Constitutie, un mod de viata sociala destinat muncii, creatiei si respectului fata de valori, o clasa politica formata din oameni patrioti, atestati prin scoli speciale de formare, un stagiu militar obligatoriu defalcat prin pregatire continua, in etape, pe timpul vietii, utilizarea resurselor naturale-pamant, paduri, petrol si gaze, minerarale, ape numai de catre cetatenii apartenenti statului, diplomatia in relatiile externe sa se bazeze pe principii de respect si echitate reciproce.
    Baaaa! Unde te crezi? Veti spune unii…Cum unde? Intr-o Romanie normala, ca alta nu vad a fi ca si normala. Visuri…

  13. Ifrim

    Băăăă,unde te crezi?

  14. geofreeland

    Asta e guwernerul meu! Ce tot o lalaim atata! Nu se vrea a produce legume si fructe! Totul din afara! Unde mai gasim minunea de mar „frumosul de Voinesti”?
    https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/economia/legumicultorii-disperati-subventia-amputata-cu-70-841731.html

  15. neacsu marin

    @Geofreeland
    ]n livezile proprii. La mine acuma infloresc merii.

  16. Gabitu

    Știe cineva vre-o diferență între Iran ,Coreea de Nord și Romanistan în afară de faptul că co*nducătorii lor sunt patrioți iar ai noștri alogeni?

  17. geofreeland

    Unul din marile secrete va fi, nu mortii de corona, in cele doua luni, ci cati morti s-au inregistrat la nivel national, din cauza blocarii spitalelor si asistentei medicale ale celor cronici, comparativ cu anul 2019, similar aceleiasi perioade. Acest bilant va fi secretizat, inclusiv de INS. Rujeola face ravagii, gripa curenta, bolile cardiace, pulmonare, hepatice, vezicale, renale si sa nu mai spun de cancere sau tratamente anticancer. Pentru astea nimeni nu da ordonanta de urgenta. Suntem ceea ce mancam, nu?

  18. Nicolae

    Atenţie!
    MAI ne anunţã cã dacã avem pãmânt la ţarà,dar stãm în oraş şi mergem sã ne apucãm de treabã,primim amendã!

  19. geofreeland

    In perioada ordonantelor militare incepem sa intelegem cu adevarat ce inseamna libertatea. Eu as spune ca libertatea absoluta nu exista deoaree duce la haos si arbitrariu. Nu putem defini libertatea decat in relatie cu socialul specific, necesitatea impusa de organic si constrangerile impuse de legi, cutume sau credinta. Disputa dintre „liberul arbitru” ca fiind libertatea de a alege, manifesta in decizii constiente si actiunea in sine ca forma de expresie a libertatii ca determinism social, a bantuit filozofiile lumii ajunse ca obiecte istoric umane de patrimoniu. Interesant e experimentul lui Benjamin Libet in care el demonstreaza, si verificat si de altii, ca „liberul arbitru este doar o iluzie, deciziile fiind luate de creier, nu de sinele conştient al persoanei” adica libertatea de a alege intr-o decizie ulterioara constienta se materializeaza in creier inainte de a fi decisa de constient. Revin la ce spunea generalul Constantin Dulcan, ca exista o anume constiinta universala care ordona creierului a priori transcederii in constienta individuala capabila de decizie. Spinoza rezuma ca „Dumnezeu este absolut liber deoarece se autodetermină în totalitate.”Poate fi El perceput ca fiind acea constiinta universala?” Si daca acceptam ca da, inseamna ca El impune constrangeri, prin pilde biblice, in care sa ne exprimam libertatea in social. Adica El e in noi iar libertatea data de El nu e decat o necesitate a supravietuirii omului. Concluzia poate fi una singura: NIHIL SINE DEO!

  20. geofreeland

    E interesant de citit asta privind ordonantele ocupantului militar si scopurile acestora.
    http://bmim.muzeulbucurestiului.ro/fisiere/07-Bucuresti-Materiale-de-Istorie-si-Muzeografie-VII-1969_110.pdf

  21. geofreeland

    Forta proverbelor. Dumneavoastra numai sa le potriviti cui vreti.
    -Ferește-te de câinele mut și de omul tăcut.
    -Peștele de la cap se-mpute
    -Prostia și domnia se plătește
    -Urma alege
    -Numai atunci când ultimul copac va muri, ultimul rau va fi otrăvit şi va fi prins ultimul peşte, ne vom da seama că banii nu pot fi mâncaţi.
    -Omul e dator să muncească, să nu-l găsească moartea șezând.
    -Cel mai greu lucru din lume e să dai socoteală unui om prost
    -Cine știe să iubească n-a făcut pe nimeni să sufere

  22. geofreeland

    Ultimele strofe ale Imnului nostru national.

    „Români din patru unghiuri,acum ori niciodată
    Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!
    Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată
    Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri!

    Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină
    Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
    Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
    Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!”

  23. bazil

    Cred ca ar fi mult mai utile (fata de fel de fel de scenarii si scenarite) niste propuneri concrete cu privire la situatia actuala in starea de urgenta care vad ca se cam prelungeste cu o luna. Nu comentez necesitatea ei deoarece in conditiile unuei populatii indisciplinate obisnuita sa incalce regulile(desigur nu toti insa cam multi la noi fata de nemti unde marea majoritate sunt fff disciplinati) nu prea ai alte solutii pentru limitarea raspandirii acestei teribile molime.Spre ex. nea niculae se plange ca daca ai pamant la tara si ai vrea sa mergi sa il lucrezi, sa pui o ceapa, un usturoi , o rosie samd nu poti ca te amendeaza , organili di ordini, . Nu am citit celebrele ordonante dar daca zice nea niculae probabil ca asa este. Dar nea nicule de ce nu faci o propunere concreta din care sa rezulte in ce conditii cei ce au teren la tara sa se poata deplasa , cu auto propriu ori al unei rude, macar o data la cel mult 2-3 saptamani , cu un nr limitat de persoane in auto-max. 3 sa zicem, cu purtarea obligatorie a mastilor de protectie si a manusilor, pe un traseu precizat in declaratie , cu un interval orar mentionat, de la domiciliul de baza la cel de la tara si cu prezentarea actelor de proprietate pe numele celui ce se deplaseaza acolo.E greu? Astfel de propuneri ar fi f utile. Veti spune ca nu le baga nimeni in seama. De unde stiti daca nu a existat nici o astfel de propunere ?

  24. Ifrim

    Altă forța a proverbelor(de opoziție) -cine-i harnic și muncește ori e prost ori nu gândește. -cine-i harnic muncitor are tot ce vrea,iar cel puturos și leneș deasemenea. -decât un prost obosit,mai bine un prost odihnit -ai carte ai parte n-ai carte ai 7! -dormi elevule dormi în pace țara ofițer te face(la studiu obligatoriu) -cine se trezește de dimineață doarme mai puțin. -munca-i pentru tractoare,combine,utilaje ,negri.

  25. geofreeland

    Am trait s-o vad si p-asta! Masini de politie umbland cu lumanari pe la casele oamenilor arestati la domiciliu. Imaginile vor ramane in memoria lumii. Bastoane si lumanari, aussweis si amenzi, oameni mascati si straini de proprii copii. Dupa „political correctness” si „social distancing” am ajuns la „light contagiousness”. Simbolul luminii, invierii, phoenix-ul ancestral, stalpul credintei, oricat s-ar stradui sefii la lume sa le distruga, nu se va putea. E ca si cum ai incerca sa distrugi speranta, acest motor uman al spiritului. Altfel am fi niste animale oarbe, dresate si bune de jug.

  26. Ifrim

    Vine miliția îți dă lumină de la bricheta personală precum și o amendă că ai ieșit din casă,curte fără declarație,C.I.,mască,mănuși.Pas!

  27. geofreeland

    Un lucru e fara tagada. E greu sa stapanesti o astfel de epidemie. Indiferent cine ar fi fost la guvernare se lovea de aceleasi probleme: nesimtirea nealocarii de resurse sistemului medical, lupta rechinilor pentru privatizarea sistemului de sanatate, inexistenta infiintarii rezervelor de stat in toate domeniile, intarzierea imbecila a actualilor guvernanti a instituirii starii de urgenta, lipsa oricaror masuri de control-testare a sutelor de mii de oameni din afara, politizarea decrepita si specularea emotionala a panicii prin media, inexistenta transparentei decizionale si manipularea la extrem, inducerea speculatiilor prin factori publici – politicieni si specialisti, lipsa de control a situatiei reale si cenzura, abuzul de putere mascat si exploatarea starii de urgenta in scop politic, abandonarea prin asa zisa amanare a asigurarii asistentei medicale curente a populatiei stipulate de Constitutie. Din punct de vedere economico-financiar dezastrul national cu efecte sociale imense este absolut imputabil guvernantilor de azi, lipsiti de previziune si patriotism si orice comentariu ne duce in zona unei actiuni „la comanda” externa, altfel i-am acuza de iresponsabilitate sau chiar de tradare.

  28. geofreeland

    Ce ne lipseste azi e evitarea strangerii de mana. Contactul acesta fizic e plin de semnificatii ca forma de comunicare. Strangerea de mana spune multe. Nu vreau sa copiez dar multe din concluzii le-am simtit mai toti in experienta vietii. E interesant de ce ne afecteaza acea strangere de mana oferita prietenilor si nu numai.
    https://adevarul.ro/locale/targoviste/ce-spune-despre-personalitatea-strangere-mana-gestul-simplu-cataloga-persoana-puternica-umila-1_5cc42730445219c57e03abe1/index.html

  29. geofreeland

    Se pare ca scandalul intelegerii BOR-MAI, planul in derulare cu traficul de forta de munca inspre Germania in starea de urgenta, incalcandu-se ordonantele, precum si atitudinea fata de deciziile presedintelui ale Diasporei, si nu numai, conduce la o anume si scadere de popuaritate dar si aversiune fata de un personaj caruia nu i-au ajuns atatia ani, pe cat are, sa inteleaga poporul roman.
    https://www.luju.ro/diaspora-vrea-capul-lui-iohannis-folositi-electoral-la-alegerile-prezidentiale-romanii-din-diaspora-il-acuza-de-abuzuri-pe-presedintele-klaus-iohannis-diaspora-pregateste-actiuni-impotriva-lui-iohannis-sesizarea-penala-in-vederea-cercetarii-si-a-pedepsiri

  30. geofreeland

    Dragos Paslaru, actorul care s-a calugarit. Un comentariu la acest video spune asa „Nu-i osândi pe cei ce nu-i înțelegi, ei se roagă pentru tine!”
    Un videoclip care merita vazut si ascultat cu inima deschisa. Numai pentru cei interesati, in izolare, „arest la domiciliu”, ar fi un moment de adevar cu noi.
    https://www.youtube.com/watch?v=u-4-cpgF30c

  31. geofreeland

    De ce se teme presedintele si a prelungit starea de urgenta? Pentru ca valul de decese se va amplifica. Mult. De ce? Pentru ca populatia nu a fost testata, numarul de infectati sunt cei cu simptome si parte din cei testati si confirmati. Restul? Asimptomatici infectati cati sunt? Nimeni nu stie. Aici e problema, lipsa testarilor, o lacuna grava epidemiologic si delasarea initiala a preocupatilor cu numirea fortata a unui guvern bezmetic, orbiti de telul meschin al alegerilor anticipate. Acum, sa izolam lumea cat putem mai mult e o frectie la picior de lemn, lungim curba aia logaritmica, dar nu rezolvam problema. Infectarea continua si vorba lui Radu Tudor, lumea umbla bezmetica. E drept ca izolarea are efecte psihice si economice uriase dar e o solutie de compromis si a permite guwernantilor sa se taraie si sa privim pe cei trei ciocli, cu figuri de morga, anuntand ordonanta. Ca armata va avea puteri sporite, sa se bata si cu recalcitrantii, imi aminteste de Erdogan. Imaginea armatei fugarind oameni va face inconjurul lumii, ca in America. Nicio charisma a comunicatorilor oficiali, nicio empatie, de parca ar citi necrologuri si nu ordonante. Asta o fi haosul controlat sau inceputul lui?

  32. geofreeland

    Incredibil! Ce zici, nene, ministru? De fapt, nene, guwerner? Ca si alalalt ministru ca Romania importa lemn! Te doare capul, nu alta…
    https://www.stiripesurse.ro/video-masti-de-protectie-vandute-la-pret-triplu-fara-bon-fiscal-la-farmacia-ministrului-sanatatii_1453761.html

  33. Gabitu

    Cine limbă lungă are șapte ani va tăia sare… sau devine asimptomatic?

  34. geofreeland

    Pe vremuri, cand erai mai combativ la adunarile organizate de BOB, si spuneai lucrurilor pe nume, erai laudat in fata adunarii apoi te chemau separat „Stiti… aveti dreptate, dar lucrurile trebuie spuse …mai altfel, asa ca propuneri…Se vor rezolva…Trebuie ca noi, sa dam exemplu…si…intelegeti…nu?” Raspundeai calm „Am inteles…Mai pe ocolite, nu?” Apoi erai manipulat ” Nu asa…dar…ar fi mai bine sa discutam inainte ce atitudine sa abordam…”

  35. geofreeland

    Nu emotionant, adevarat. Chiar o poveste despre viata. Merita citita, mai ales ca stati in casa. Stati in casa!
    https://www.click.ro/news/lume/marturia-unui-supravietuitor-al-covid-19-din-sicilia-sunt-viu-m-au-scos-din-sicriu

  36. geofreeland

    Intrucat camarazii nu sunt prezenti, propun si aprob, sa ii las in tihna casei. Oricum dupa cum zice Citu, gaura bugetului ne deturneaza orice speranta referitoare la „chestiunea arzatoare” a pensiilor. O „taiere” ne-ar readuce la o realitate crunta. Cum si e.

  37. Nicolae

    Apropo de „a fi mai combativ”,îmi aduc aminte că la o ședință din asta,am pus în discuție mai multe probleme,
    mai multe chestiuni pe care ne ardeau pe noi ca elevi fiind,după ședință am fost chemat și muștruluit „părintește”desigur,plus mi-a zis să devin un fel de clămpănitor,adică să spun despre colegi una,alta.Binențeles că am refuzat categoric,motivând că nu este frumos să fac așa ceva. Asta m-a costat mult,în sensul că mă cam sărea rândul la permisii și altele. Ceea ce am constatat a fost aceea că,la notarea de terminare a Sc.militare m-a ars „…este predispus la neexecutare de ordine….”
    Cu această observație am plecat din școală,chiar dacă am terminat cu o notă mare.
    Bineînțeles,că nu am rămas dator,i-am zis-o celui care a făcut această notare de i-au trosnit urechile,cred că și acum încă mai simte. Niciodată nu am acceptat nedreptatea,întotdeauna am luat atitudine,indiferent de vremuri,nu sunt ghiocel.