Dar dacă…?

Categoria Evenimente


Au trecut deja 5 luni de la apariția coronavirusului și lumea nu s-a oprit din a discuta despre acest subiect și culmea este că cu cât este discutat mai mult cu atât suntem mai nedumeriți. Este absolut inexplicabil cum de o întreagă planetă de medici, specialiști, savanți, cercetători, minți luminate, bâjbâie de 150 de zile în căutarea nu doar a unui vaccin sau tratament ci și a cauzelor  și efectelor acestui virus mai misterios decât planeta Marte pe care unii vor să o populeze, mai ales acum după apariția misteriosului virus. Culmea este că există și o teorie a pandemiei universale  sau cum i-o spune, care susține că virușii (mai ales cei …necunoscuți)sunt aduși pe pământ de meteoriți din Univers. Alții susțin chiar că și vechile civilizații au dispărut tot în urma unui cataclism având origini extraterestre care nu e obligatoriu să fie arme nucleare, meteoriți imenși, sau planete scăpate de pe traiectorie.

Eu nu pot pricepe cum de nimeni, niciuna din țările astea avansate  nu are un ”meseriaș” care să poată analiza efectele și de la efecte să treacă cauze iar de la cauze la remedii. Unde e renumitul doctor House? Există numai în filme ? Nu avem pe nicăieri un vraci, o Baba Vanga, un medic Sorbonist sau Harward-ist care să găsească răspunsul și antidotul pentru această ”răceală” fără cap și fără coadă? Aud că unele țări, printre care și marele jandarm universal, au decis prin liderii lor să ”relaxeze” măsurile și treptat, sau ”pas cu pas” să reintre în programul normal.  Păi cum să încetezi lupta împotriva cuiva despre care nu știi dacă când și cum va lovi sau reacționa? Dacă situația este așa de gravă, dacă au murit și mor oameni cu zecile de mii, cu miile, pe lună, la nivel global și nimeni nu știe ce le cauzează moartea, dacă toate teoriile apărute cum că ar lovi decât bătrânii, că tinerii sau copii nu se îmbolnăvesc, că perioada de incubație ar fi de 14 zile, că se ia doar prin  strănut sau tuse, că după ce l-ai făcut și nu ai murit ești imun, sau nu mai faci, nu recidivează, s-au dovedit a fi false și practic nimeni nu poate da un răspuns concret și definitiv pentru acest virus, CUM SĂ TRECEM LA RELAXARE?

Ce contează mai mult pentru guverne, conturile bancare ale multinaționalelor sau viața cetățenilor? Păi dacă oamenii mor, multinaționalele pe cine mai jecmănesc? Pe cei rămași, adică pe guvernanți nu ? Înseamnă că guvernanții care decid relaxarea sunt masochiști. Se aude că unii guvernanți au interzis cercetarea sau publicarea rezultatelor cercetărilor asuprea virusului. De ce oare? Ce e periculos în aflarea și publicarea acestor date? Sursa virusului , scopul său,  sau…cacealmaua?

Cu cât trece mai mult timp fără a se da un răspuns concret și clar, cu cât măsurile luate de guverne, declarațiile, vor fi mai alambicate, mai confuze, mai ilogice, cu atât teoriile existenței unor interese pur politice sau financiare dar și anti-cetățenești vor câștiga teren și există riscul unei revolte a maselor care sătule de atâtea restricții inutile și  lipsa unor rezultate palpabile sau răspunsuri viabile, vor renunța la a mai respecta aceste măsuri și vor decide să revină la viața normală, cu orice risc, pentru că dacă nici izolarea nu îi scapă de virus, atunci la ce să se mai izoleze? Există acest risc și mă tem că e vorba de timp , o scânteie care să declanșeze această reacție.

Unii lideri mai mult sau mai puțin mondiali deja se folosesc de ocazie pentru a își regla conturile cu adversarii politici sau economici. Trump a pornit la ofensivă împotriva Chinei , a OMS a oricui, numai să nu fie el luat la întrebări dar  de ce îi e frică nu va scăpa. Xi Jinping pune cenzură pe cercetările privind apariția și afectele virusului în Wuhan, ca să nu se afle că victoria mult clamată a avut de fapt mult mai multe victime la bază. Macron se face că nu vede ce e în Franța, el e preocupat de China, Africa, orice altceva numai ineficiența sa nu. Până și medicii au rupt tăcerea și demască proastele decizii politice și ”protocoale” care duc la decese cauzate de diagnostice și tratamente incorecte. Putin nu mai poate ascunde efectele  virusului în Rusia și convoaiele de salvări din fața spitalelor dar el cel puțin s-a asigurat de încă un mandat deci e liniștit, Angela merge mai departe.

La noi, eeeeeeeeeei, la noi situația este deocamdată ținută sub control din creion dar lucrurile se vor schimba. După ce votul  Parlamentul a mai dovedit odată că Iohannis încă nu îl controlează și că PNL nu are majoritate deci practic conduce neconstituțional, Iohannis a luat Foc. Până pe 14 Aprilie, ordinul de zi suna cam așa: ” luăm măsuri extreme, raportăm cazuri puține, testăm doar vipurile și ținem oamenii sub control cu ordonanțe și măsuri … militare.”  Dar după ce Parlamentul, la prelungirea stării de urgență  a decis că guvernul nu mai poate emite ordonanțe militare și că nu mai pot fi încălcate (NEJUSTIFICAT) drepturile fundamentale, Iohannis, cel care ceruse dreptul să se joace cu drepturile și libertățile cetățenești după cum voia mușchiul său, a sărit în aer. Păi cum adică, să nu mai poată face el ce vrea? Nu e el cel care schimbă guverne, propune prim miniștri la mișto, declară stare de urgență dar impune măsuri similare stări de asediu, decide ce măsuri sunt oportune și care nu, cu cine să își petreacă românii Paștele? Apropo, cine o fi reușit să își petreacă Paștele cu doamna Carmen, așa cum ne recomanda președintele? Imediat ce a auzit de votul din Parlament, sau mă rog, de pe lângă Parlament, Iohannis a sărit în sus și a venit să scuipe foc pe posturile TV împotriva PSD, ca și Trump împotriva Chinei. Dacă el nu mai poate să facă ce vrea, va fi vai de capul nostru, iar pesedeul este vinovat pentru tot ce se va întâmpla de acum încolo, pentru că el ne asigură că virusul se va răzbuna. Să te ții de acum raportări de cazuri, cum nu a mai văzut lumea. Dacă până acuma cazurile erau ascunse prin sertarele directorilor de spitale, a președinților CJ și directorilor de la DSP, de acum vor fi raportate și cele ” planificate”, ca  să justifice  măsurile pe care voia să le mai ia Iohannis și nu a mai putut din cauza opoziției Parlamentului.

 Pot pune pariu că se vor înmulți cazurile de infectați cu coronavirus, cazurile de nerespectare a carantinei și autoizolării, cazurile de agresiuni asupra forțelor de ordine, cazurile de chefuri la domiciliu și nerespectare a măsurilor de combatere a bolilor, ba chiar și abuzurile din toate părțile,  vor fi atacați  militari, nu polițiști, că ăia știu să intervină, militari,că nu au proceduri de acțiune în astfel de cazuri, dar și pentru  ca să fie impactul mai…. sentimental și toate vor duce la concluzia că e nevoie de măsuri mai drastice, de îngrădiri ale unor libertăți, de intervenție pe proprietățile private ale unor ”turbulenți”, toate trebuie să ducă la concluzia că ”îngrădirea dreptului președintelui și guvernului” de a da ordonanțe militare și de a … îngrădi drepturi, sunt neproductive, duc la haos,  de vină este PSD-ul, Parlamentul care nu l-a lăsat pe Klauss să dicteze. Bineînțeles că totul va fi asezonat cu un tratament disprețuitor la adresa cetățenilor, inclusiv a celor ”serioși” abia aduși în țară și introduși  în carantină, care vor fi tratați cu indiferență pentru a le crea motive de scandal. Pe lângă faptul că aceștia nu sunt testați nici la intrarea în carantină și nici la plecare, vor avea parte de tratamente… preferențiale care să le ascută cheful de scandal și astfel să arate tuturor că e nevoie de măsuri mai drastice, dar… nu ne lasă Parlamentul. Deja la Craiova, la una din locațiile unde a fost adusă a treia serie de ”repatriați”,  la două zile după sosire au început protestele, aceștia cer lenjerie curată, dreptul de a primi .. mâncare de la familii și de a da bani ”aparținătorilor” care mor de foame fără banii lor, trecând la amenințări pe față la adresa celor care păzesc intrarea  din față în locație, că de ieșit, ies prin spate. Asta ca să nu mai spun că unii patroni de astfel de locații își freacă mâinile că ”s-au scos” cu ”carantinații” încă o serie, două și și-au făcut norma pe tot anul, cu profit 300%.

Și privind tot acest circ politic, te întrebi fără să vrei, dar dacă… ?

  • Dacă că acest virus există doar în presă?
  • Dacă de fapt a fost fabricat și introdus un virus care practic nu este chiar atât de periculos, dar dă niște simptome mai ciudate suficient cât să arate lumii că e ceva dar de fapt  nu e ce se spune? Așa s-ar explica ordinele date de a se ascunde rezultatele cercetării asupra virusului, lipsa unui rezultat concret în 5 luni și ”apariția”atâtor medicamente și tratamente care ”ar ajuta” dar nu sunt… acceptate;
  • Dacă e un virus care –așa cum s-a planificat și spus- are efecte doar asupra celor care suferă de alte ”comorbidități” dând unele efecte , suficiente pentru a îi aduce în spital unde, CULMEA, nu mai sunt tratați pentru bolile de care suferă ci pentru COVID19, iar pe ei îi omoară lipsa tratamentului…obișnuit? Așa s-ar explica de ce au fost scoși din spitale ceilalți bolnavi, de ce testele se fac și rezultatele vin după ce unii bolnavi au decedat și nu mai poate verifica nimeni dacă este adevărat sau nu;
  • Dacă de fapt mulți din cei internați mor și din cauza infecțiilor intra-spitalicești care oricum făceau victime dar nu erau recunoscute, mai ales la noi iar acum sunt puse pe seama COVID19? Așa s-ar explica faptul că acuma sunt admise aceste infecții despre care până acum nu vorbea nimeni;
  •  Dacă la nivel guvernamental toată lumea știe că de fapt se urmărește un plan făcut cu mult timp înainte care să ducă la rărirea populației, în special a celor cu ”comorbidități” în special pensionari care și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul și respectă cu strictețe linia lansată și dirijată de înalții comisari ai UE sau OMS dirijați la rândul lor de alții care le finanțează … mandatele? Doar așa s-ar explica ”premonițiile” unor ”nostradamuși” moderni care  dirijează lumea prin sisteme cibernetice și vor să o controleze total.
  • Dacă de fapt prin izolarea bătrânilor se urmărește nu salvarea ci eliminarea acestora prin însingurare, inducerea unei stări de neputință și impresia că sunt abandonați, care să le creeze stări de panică și atacuri de cord și cerebrale? Așa se explica de ce domnul Tătaru dorește acuma să îi bage în carantină forțată, instituționalizată, unde să fie introdus și câte unul cu virus, că oricum nu îi testează nimeni și astfel realizează ceea ce nu s-a reușit până acuma cu izolarea în propriile locuințe;
  • Dar dacă fiecare guvern, fiecare lider de stat a primit liber să facă ce vrea și să exploateze cum vrea la el în țară acest virus, în niște limite și impuse la nivel global, inclusiv să scape de cine vrea dar să lase lumea mai ”curată”? Așa s-ar explica ”relaxarea” fiscală, libertatea de a depăși deficitul bugetar, de a încălca drepturile omului, de a își asigura mandate, voturi, de a suprima dreptul la opinie, dreptul la circulație, la viață privată, de a introduce  șomajul global și de a ajuta doar economiile granzilor. Așa se explică importanța despăduririlor din România pentru economia mondială și culesul sparanghelului în Germania pentru economia românească;
  • Dacă de fapt acest virus nu are nici un efect asupra oamenilor sănătoși, dar este programat să se lipească de celule deja bolnave și să le amplifice descompunerea ducând la deces după mai mult sau mai puțin timp, în funcție de starea de sănătate sau capacitatea fiecărui organism de a lupta ? Doar așa s-ar explica de ce 99% din cei decedați erau cunoscuți cu alte boli. Și este posibil ca și ceilalți, indiferent de vârstă, care nu erau cunoscuți, să fi avut ceva probleme medicale nedepistate  și să fi fost declarați omorâți de virus când de fapt ”virusul” decât a amplificat și declanșat boala de bază.
  • Dacă ”asimptomaticii” de fapt nu au nimic, dar li se spune că au virus pentru a se întreține această psihoză, teamă, control și a justifica măsurile extreme? Numai așa s-ar explica de ce guvernul continuă să aducă în țară rrrromânii rămași fără ”loc de muncă”  deși numai un iresponsabil s-ar aproviziona continuu și constant cu ”virusați” și de ce nu îi testează nici la sosire nici la ieșire din carantină;
  • Dacă de fapt Covid 19 este o armă biologică începută în unele laboratoare și … continuată sau terminată în altele, furată și ”chinezărită” așa cum s-a întâmplat cu cele mai multe produse de succes ale economiei de piață? Numai așa se explică de ce NIMENI nu a spus sau învinuit până acum clar pe nimeni, de producerea virusului, deși toată lumea știe că este un produs al minții umane, nu un accident genetic. Nimeni nu vrea să dea vina concret și să vină cu probe, pentru că există probe care arată că avem de-a face cu un produs la care au lucrat mai multe laboratoare și… state.
  • Dacă este cu adevărat vorba de un plan de controlare atât a numărului viețuitorilor acestei planete supraaglomerate, care trebuie curățată de ”comorbidități” dar și a minții celor ce vor rămâne, care vor fi vaccinați, cipați, apoi dirijați prin simple comenzi radio. Numai așa se explică de ce Google,  Facebook, și alte ”binefaceri” de care am devenit dependenți , duc o luptă acerbă împotriva celor care se ridică împotriva implementării unor sisteme radio de ultimă generație dar și a vaccinării, dar mai ales de ce insistă un ”simplu miliardar american”, putred de bogat, să facă cercetări și experimente cu viruși și să impună ideea vaccinării în masă.

Dar dacă… ?

UPDATE:22.04.2020.08.13 Totul merge conform planului:

  1. Rromânașii întorși de la ”muncă” din ocțident s-au revoltat, au început să agreseze ”organele”, televiziunile sunt ”oripilate”, se cere intervenție ”în forță”, jandarmii să intervină, armata să iasă cu tancurile, ce mineriadă, ce haștag, ce 10 august, aici e vorba de supraviețuirea neamului sau mai bine spus a neamurilor… proaste care ne conduc. Deci toată lumea și-a jucat rolul, acuma Iohannis poate cere Parlamentului puteri sporite, situație e cotoioasă, așa nu se mai poate, altfel ne papă bau -bau.
  2. A fost stabilit un plan de măsuri cum nici în Italia nu s-a pomenit. Cei peste 65 de ani, scoși din case, pusă floare în piept sau stea, sau ce o fi, și trimiși în lagăre de carantinare, să se învețe minte, dacă au stat acasă și nu s-au îmbolnăvit. Păi ce e aia, se poate, noi ne-am angajat că dăm un anumit număr de decese și boșorogii nu vor să moară? Lasă frate că va aducem noi în hoteluri, vedem noi unde, băgăm printre voi câte un virusat și gata, se rezolvă. Și ca măsură suplimentară, dacă nici asta nu merge, băgăm în carantină și pe cei de la 40 la 65, că trebuie să facem planul.
  3. Numai că boborul nu a reacționat sau mai bine spus nu a dormit ca de obicei și a ieșit scandal, așa că ”conducerea” a retras planul, l-a pus în spinarea unui cercel, deși chiar ministrul sănătății îl anunțase primul și totul a revenit ”la normal”. Ba mai mult, Iohannis a ieșit pe post jucând rolul ”polițistului bun” din filmele americănești și ne-a spus că așa ceva e inacceptabil, măsurile sunt A BE RAN TE să stăm liniștiți… La fel de liniștit stă și ”specialistul” Mengel, pardon, Cercel, cel care și-a pus semnătura pe setul de propuneri cu care Iohannis nu e de acord, dar cu el, cu prezența lui Mengel în fruntea ”specialiștilor!” este de acord.

Dar, pentru că există un dar, țineți aproape, că nici nu știți ce pierdeți. Circul continuă. Pe spinarea noastră.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

91 Raspunsuri la Dar dacă…?

  1. Gabitu

    Marine gândești prea mult nu îți e teamă că superi stăpânii din NOM si devii asimptomatic?

  2. Gabitu

    Intrebare întrebătoare.Cine limba lungă are devine asimptomatic oare? ?/Și din ce spital dispare? După o lungă intubare? Și topit un crematoriu tare?

  3. geofreeland

    Inainte de Pasti il vazui pe unul prin poiana purtand o masca patata de ceva maro. Cine stie, poate n-o avea omul alta, zisei. Azi, surpriza, il vazui iar, cu aceeasi masca si tot patata de ceva maro tot mai mult. Oare asta nu se sterge la gura sau si-o fi scos o masea de minte? Imaginea asta imi aminti cand, baiet fiind, ma trimitea mama cu tuciul de zoaie sa-i dau porcului, sa nu guicie, ca ne radea satul. Ii puneam tuciul la rat si el, cum baga botul pofticios, varsa tuciul. Suparat, ii luam tuciul din fata, si el, fara nicio jena, manca de pe jos din podeaua neranita, plina de te miri ce. Poate ca asa ii placea lui, cine stie? Avea pe rat ceva maro si cu paie, si asa satul, gemea amenintator, din cand in cand, asa cum fac porcii inainte de Ignatul de care nu aveau habar.

  4. Gabitu

    Geo ce frumos l-ai descris pe Ciolan-is căruia dacă îi puio mustăcioară scurtă deasupra gurii masonice te apuci să strigi:’’ heil Deutschland’’Uber alles

  5. geofreeland

    @ Gabitu Ai gresit adresa! Mai ai timp sa te prinzi.

  6. Gabitu

    Marine admir curajul tău. Lumea rea vorbește câ azi a fost un miting mare la Iași împotriva guvernu-lui.

  7. Gabitu

    Geo eu sunt prost, mă prind greu și uit repede. Am scuza că IQ meu are o singură cifră. Asta ca să mă laud de fapt acum IQ meu e (ca co)tația barilului de petrol ((cu minus).

  8. Gabitu

    Să vă spun un banc tare auzit azi de la șeful OMS. Banc cu un singur cuvânt;…..
    Liliac.

  9. neacsu marin

    @Gabitu,
    Dar de ce crezi tu ca am curaj? Iti trebuie curaj sa iti pui intrebari? De la Descartes incoace, lumea isi pune intrebari.

  10. Gabitu

    Marine. Cine știe răspunsul la întrebările tale obligat să taca nu? Asta ca să nu devină asimptomatic?

  11. Ifrim

    @Gabițu.Cam slăbuțe glumele tale de șantier.Ori ești deștept asimptomatic?

  12. geofreeland

    Deci, politia te omoara. Daca esti beat, sau drogat in sevraj, sau ai o boala mintala si devii agresiv, politia utilizeaza foc letal, riposta disproportionata in raport cu atacul. Cand cineva fuge, e in legitima aparare. Ca si animalul incoltit. Omul ala a fugit de frica politisilor. Nu i-au dat nicio sansa. Acestia l-au urmarit, l-au incoltit si de atat de buni negocitori sau luptatori K1 cum sunt pregatiti (sanchi!), s-au speriat de o arma alba, neavand abilitati de comunicare, negociere, descurajare, somare sau avertizare si ce sa mai stea la gargara, l-au impuscat, zic ei in picior, dar tanarul a murit. I-au luat viata pur si simplu fara nicio judecata. Ei, politistii, au fost dumnezeii judecatori. Oricum am lua-o e un omor! Si asta e inceputul!
    https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-barbatul-impuscat-de-politisti-a-murit_1455867.html
    Eu zic sa facem cat mai multe politiste, ca barbatii sunt pampalai!

  13. geofreeland

    Sa continuam. „La vederea polițiștilor , bărbatul a devenit violent și a reușit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior, unde a încercat din nou să lovească și i-a amenințat, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei, conform stiripesurse.ro.
    Din comunicat se vede ca nu s-a executat foc de avertisment in plan vertical, impuscandu-l ca pe un caine. Si daca i-au tras in picior, cum zice comunicatul, de ce a murit I-au perforat safena si a avut hemoragie? Sau au tras intr-un organ vital? Din momentul cand ai ranit pe cineva, mai ales ca esti politist in uniforma, acorzi primul ajutor, daca stii s-o faci. Politistii poate ca nu au stiut, ca nu fac asta prin scoli, sa evalueze o rana, sa puna un garou, nu stiu, ceva minimal, sa ajuti oamenii, chiar daca i-ai imobilizat ranindu-i, asta le e meseria. Nu avem detalii ale cazului, fisa medicala, dosarul penal e secret,cu o concluzie clara, mortul e de vina si ca restul fie ca e acoperit de lege, fie ca probele sunt numai marturii, fie ca…Ca mesaj, de la Iovan incoace, s-a dat liber la omor cu arme de foc. Cazul Iovan e scoala. Scandalagii, deviantii, atentatorii la ordinea publica sunt impuscati de niste politisti neinstruiti pentru imobilizarea acestora sau in cazuri de genul acesta, lipsiti de o procedura a asteptarii prin crearea unei distante in fata unei arme albe, a descurajarii prin negociere in scopul dezarmarii si imobilizarii. Cand esti depasit de situatie si nu stii cum sa procedezi chemi ajutoare, omul fiind deja localizat nemaiputand sa fuga undeva. A murit un om. Impuscat de politie. In scara unui bloc.

  14. geofreeland

    Upgrade. Da, omul a murit dupa 7 gloante, unele in aer si restul in el. Cate gloante are incarcatorul de Carpati? Deci au tras doi politisti. Hemoragia pulmonara a fost fatala. Se confunda piciorul cu plamanii. Sau nu, amandoua. Ce mai conteaza… „Oamenii legii” si politistii, dar si magistratii, vor analiza la sange problema si vor aplica legea. Oricum a mortii. Hai sa ne vedem de treaba, e treaba altora, ce ne bagam noi care am purtat o arma toata viata?

  15. geofreeland

    Doi scutieri il imobilizau rapid pe asa-zisul psihopat. Sau, la nevoie, il chemau pe Moromete cu parul si il rezolvau. Ok, case closed, no one is above the law!

  16. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 39. Acu vreo doi ani hotarasc cu sotia sa facem o ecografie. Un sef sectie imagistica la un spital judetean avea si un cabinet privat. Ne programam la ora de, dam cate 50 de lei, vine domn doctor, pune halatul alb, ne invita, ne intinde pe pat cu burtile dezbracate, ne da cu solutie, ne impunge cu scanerul ala, ba colo, ca dincolo, ne rastoarna intr-o parte, si tot timpul cu ochii pe display. La un moment dat exclama ca fierea nevesti-mii nu o vede. Zic si eu in gluma, „o fi cazut pe jos, domn doctor!” Apoi ne imbracam, ne scrie rezultatul pe cate o fisa individuala de ma intrebam de cum a tinut el minte ca CBP are lumen de 3 mm, ca prostata are cat are, rinichiul la fel, toate cu cifre, scrise din capul lui cu memorie. Culmea e ca in fisa sotiei scrie ca fierea are sludge vezical. Zice ca totul e ok, multumim si cand sa plecam, ne roaga sa lasam usa deschisa la cabinet, fiind chiar zapuseala. Apoi, ne mai aranjam un pic hainele pe noi in holul de asteptare si auzim „Florino, te rog, adu-mi si mie ochelarii la cabinet. Vezi ca sunt in halat i-am pus acolo cand m-am spalat!” Eram tare curiosi cine e Florina. Ne-am lamurit, era asistenta sefa, in halat, care i-a adus in 7 minute ochelarii, cabinetul fiind foarte aproape de spital.

  17. geofreeland

    Interesante concluziile lui Mihai Duta.
    https://newsweek.ro/opinii/testul-covid-iti-arata-si-cat-esti-de-tampit
    De citit si reflectat pe indelete.

  18. Gabitu

    Corect Geo. Testul mai arată că părul le crește invers și le blochează sinapsele. Acum au pus bunghiul (conform planului) pe cei cu bilă la picior de laJilava ?

  19. geofreeland

    Bibilica e o pasare absolut obligatorie prin curtile oamenilor. De ce? Pentru ca da alarma cand vede uliul si tot pasaretul domestic se adaposteste. Ca in povestea cu gastele Capitoliului. Prin Oltenia la bibilica i se mai spune si câță, de unde ca bibiloiul e Câțu, unul chiar ministru al banilor, nu aia olteni, ci aia ilegal de murdari cu covidul asta. Prin popor se mai spune ca daca nu prea le ai cu capul inseamna ca ai ceva la bibilica. Acu’ eu nu stiu de ce zice poporu’ asa, dar cand sinapsele jilavesc prin magiunul biochimic cerebral e normal ca informatiile secrete pot dirija in flux continuu acea stare specifica bibilicii de a supraveghea spatiul aerian al gospodarului. Bibilica are creierul mai mare ca al albinei datorita informatiilor secrete sinaptice inoculate de parul cu freza pe dinauntru dar e incapabila a construi un model social ca al stupului. Acolo toata lumea ia pozitie feromonica de drepti in fata matcii, capul absolut al stupului, ca si noi de altfel si unde sunt perturbari intervine bibilica sau mai bine zis bibilicii de bruiaj.Si cand te gandesti, totul e de la par, ca nu face pere, dar se tunde. Acu ca vine vara nu ar strica o tunsoare la zero, pe dinauntru. In curand se vor deschide frizeriile, masca obligatorie, o tara de mascati, unii cu pulan, altii cu votul arma letala.

  20. geofreeland

    Politicienii au zis ca Streinu e un prost, un manipulator care sperie lumea. Un pesedist, ce mai. Prin februarie cand unii, informati din decembrie de servicii si avizati de prin septembrie de simulari internationale, ziceau ca guvidul asta e numai un rosu in gat, se chinuiau ca nebunii sa faca anticipate. Tot aceiasi politicieni. Guvidul asta ne-a pus pe butuci. Cu toate. De ce? Pen’ ca aceiasi politicieni galbejiti i-a durut undeva de popor si nu au facut ce faceau nemtii in februarie, se pregateau, adunau ca furnica, echipamente, teste, pregateau lupta cu guvidul. Ai nostri, baba Safta la cuptor, o ardeau cu uite premierul nu e premierul. Prin februarie acest Cercel agatat la urechea unor firme straine, totusi, a prognozat un scenariu luat in ras. Veni guvidul si murira oameni, astia cu chilotii in vine, alergau nauci, de s-a prins lumea ca sunt habarnisti cu stampila. Cand lumea se satura informational si mortuar ii am scazura p-astia in sondaje. Si ce zisera? Ia sa le luam piuitul si sa-i speriem cu holocaustul celor peste 65 de ani. Lumea se sperie si ce zisera, hai sa le aratam ce buni suntem noi, nu e, ba, nicio deportare a batranilor, e vrajeala lui Streinu. Vorba lui Guica, ia zii, ma, crescuram in sondaje! Ca atare, Excelenta Sa Presedintele ne gratula ca de la 15 de mai putem juca hora prin curte. Da’ cu masca. Ce baiat bun! Si asa, romanul uita la gratare. Nu?

  21. geofreeland

    Ati facut o socoteala? Oamenii peste 65 de ani, presati de stirile absolut panicarde ale media, au inceput sa se izoleze in case de prin 4 martie. Pana la ordonanta inseamna 10 zile. Apoi, oficial in starea de urgenta, inca 31 de zile. Se facura 41 de zile. Apoi prelungire cu inca 30 de zile. Se fac 71 de zile. Au trecut 49 de zile de inchisoare la domiciliu. Asta inseamna 1179 de ore din care scadem 58 de ore de libertate, raman 1080 de ore traite intre patru pereti. Mai avem de indurat 23 de zile, adica 552 de ore din care scadem 46 de ore de libertate si raman 506 de ore de suportat. Ore din viata noastra. Si ar trebuie sa multumim guvernului ca suntem in viata. El ne-a dat viata. „Multumim din inima partidului…” imi rasuna in urechi vechi sonuri pionieresti. „Dragi romani” mai stati aceste ore in case si va veti bucura. De ce? Cum de ce? De lucrurile elementare, aer curat, iarba verde, cerul albastru. Deci de acum stim, 506 ore mai avem de indurat. Sa incepem numaratoarea inversa. Si viata e cam inversa. Apoi, cu mascutele la gura, vom juca in batatura! Si ce-o fi o fi, om muri si vom vedea, cum zicea un filozof din cartier. Si tot mascati, la sapa, tata, ca deja e vremea trecuta, ce mancam la iarna? Ca atunci iar vine guvidul si sa vezi belea. Pan’ atunci, sa ne numaram, ca puscariasii, orele pana la liberare. Hai Libi!

  22. geofreeland

    Pentru relaxare si alint patriotic puneti muzica asta divina.
    https://www.youtube.com/watch?v=1l3uA-lQFS4

  23. geofreeland

    Nu trebuie sa fii mare meloman ca sa nu te cutremuri in fata geniului roman. Ca tot ce-i romanesc nu piere, vorba cantecului. Si in vreme de jale si bejenie, in restristea unui neam sub calcai, balada, superba tanguire a lui Ciprian exprima o stare a natiei excluzand orice comentariu. O caldura umana cuprinsa in spiritul vesnic al neamului ne da forta si justa filozofie mostenita. Un apel la o iubire infinita! Impreuna!
    https://www.youtube.com/watch?v=BIGu2oQXadw

  24. geofreeland

    Si dupa 15 mai, cand libertatea nu va mai fi un lux, cum spunea tanti a lu’ Pruna, din „guvernul meu” ne vom simti, in minte si in cuget, ca o ciocarlie, bucurandu-se in zboru-i inalt inspre albastrul vorenetian, libera de orice, peste lume, ca o binecuvantare.
    https://www.youtube.com/watch?v=lB2JXR–teY

  25. geofreeland

    Uite ce fac italienii. Ei sunt patrioti?
    „Italia ar putea acorda băncii de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) sprijin financiar pentru a finanţa companiile strategice slăbite de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi pentru a le proteja de preluările ostile, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul potrivit Agerpres.
    Planul reflectă temerile autorităţilor de la Roma că actuala criză provocată de epidemie ar putea afecta permanent campionii industriali ai ţării şi ar putea încuraja jucătorii străini să preia controlul firmelor care se confruntă cu dificultăţi.”
    http://www.stiripesurse.ro/covid-19-italia-va-folosi-banca-de-stat-cdp-pentru-a-proteja-companiile-strategice-reuters_1456152.html
    La noi, presiuni externe! Ce mai avem de dat? Marea cu sarea, hidroenergia, pamantul! Si cate si mai cate.

  26. geofreeland

    Cine ar fi crezut?
    In cartea Sarpele cosmic, o carte scrisa de Jeremy Narby, pe care v-o recomand, e pe net, ayahuasca mult hulita e fiica tutunului. Deductiile si experimentele autorului, conduce la concluzii fabuloase, ca sarpele cosmic e chiar spirala dubla de ADN, simbolul sarpelui, simbolul medicinii. Surpriza despre efectele tutunului, a nicotinei de fapt, asupra blocarii fixarii Covidului la mucoase, e chiar de necrezut. Ce sa mai intelegi?
    https://www.fanatik.ro/nicotina-ar-putea-ajuta-in-lupta-cu-covid-19-specialistii-francezi-au-facut-o-descoperire-incredibila-19186739?utm_source=stiripesurseInteriorSport&utm_medium=referral&utm_campaign=unici&utm_content=stiripesurseINTERIORdeskmobil

  27. geofreeland

    Dragilor mei camarazi, purtatori ai numelui sfantului Gheorghe, le urez sanatate si biruinta in tot ce isi doresc. La multi ani!

  28. Nicolae

    În primul rând permiteţi sã transmit un sincer LA MULŢI ANI tuturor celor au purtat o hainã militarã,de ziua d_lor.
    SF.Gheorghe este ocrotitorul nostru,de aceea aceastã zi Sfântã este mai specialã pentru toatã suflarea ostãşeascã!Fie ca
    SF.Ghorghe sã ne ajute sã trecem cu bine de rãul care s-a abãtut asupra Patriei noastre dragi şi a celorlalte popoare.
    La mulţi ani,d.le Geo!Sã trãiţi cã ne trebuiţi!

  29. Ifrim

    La mulți ani sărbătorițior!Cină anul acesta la BAC două subiecte vor fi din ordonanțele militare!

  30. neacsum

    @Geofreeland
    Ceea ce scrie acuma antena 3 pe stiri, eu am spus si se stia. Ce nu spune insa Antena 3 este ca domnul Cercel joaca in mai multe hore, una este hora landurilor farmaceutice si alta e hora puterii. Planul intocmit la institutul pe care il conduce era facut la comanda politica, Tataru stia si el asta, iar cine a scos pe piata planul, a avut si el partenerii lui de hora. De fapt nici unul din cei implicati nu urmareste binele cetatenilor, ci doar interesul de grup.

  31. Nicolae

    Corect!

  32. geofreeland

    Inca de la inceputul primei stari de urgenta am scris despre jaful desantat al padurilor patriei. Am scis si mai demult despre mafia sub obladuirea directiilor silvice judetene si despre ce este aceasta caracatita denumia Romsilva. Se fura lemn din Romania. La greu. Mai vine si ministrul asta galbejit si ne spune ca „noi importam lemn”. Cata nerusinare. Pestele de la cap, ma rog, de la nasul Aluia, se impute. Ailalti de la UE ne impun infringment pe taierea ilegala de paduri. Dar relatia cu sparangelika inca acopera capacul. Ma, nene, se taie in draci, toti ne fura oxigenul! Cu toate avertizarile, sesizarile, dovezile filmate, anchetele din media, marturiile si cu ce vreti. Pana si legea silvica are interpretari, darmite respectarea ei.
    https://www.bugetul.ro/acuzatii-grave-doi-ofiteri-cu-functii-de-conducere-legaturi-cu-mafia-lemnului/

  33. neacsum

    @Geofreeland,
    Cum ai vrea sa fie legea silvica, daca Holzindustrie si-a impus punctul de vedere in emiterea si promulgarea ei ?

  34. Nicolae

    Pãrerea mea este,chiar dacã o sã fiu acuzat cã sunt prea dur,cã nenorociţii ãştia care sunt plãtiţi de stat sã exercite o funcţie care sã combatã şi sã tragã la rãspunde pe cei care furã,în cazul nostru pãdurea statului,care sunt complici,favorizeazã infractorii,ar trebui sã sã li se dubleze pedepsele.
    Este cam şi cum ai pune lupul sã pãzeascã stâna.Şi ne mai întrebãm de ce Ev.fiscalã a ajuns la asemenea cote înalte,alarmante chiar!De ce se chelesc munţii etc.Pãi d’aia,cã unii cre sunt puşi în funcţii tocmai sã-i depisteze pe nemernici şi sã-i dea pe mâna legii îi protejeazã.

  35. Gabitu

    În casă viruși afară frig/deschid fereastra larg și strig/îți mulțumesc partid iubit/că în spitale-lagăr ne-ai calit.

  36. Gabitu

    Te prinzi greu… De păcăleala sinistra a NOM cu vi-rus-ul știu și copiii de un an. Virusii cei mai periculoși sunt stafilococii aurii (infecțiile nozocomiale) De ăia nu se spune nimic.

  37. Gabitu

    Sa fiti sanatosi.Purtati masca-botniță ca aveti mult de asteptat pana se fac modificari in bine ale ordonanțelor neconstituționale militare date de civili la ne-instruiți de NOM stăpânii coloniei de sclavi lași .

  38. neacsum

    Dupa devoalarea programului”Vacanta Mare”implementat cu stirea si la ordinul celor care acuma l-au blamat facandu-se ca il demit pe autor, dar pastrandu-l in continuare la butoanele masurilor extremiste, autorii morali ai acestui program, cei care il cunosteau de 2 luni dar acum se prefac surprinsi, incearca sa isi spele … imaginea si mainile. Domnul Mandolina incearca sa ne arate ce premier grijuliu este el si cum se gandeste el la …. relaxare. El abia acuma a discutat in guvern si a aflat ca scanerele termice de la eroporturi pot si trebuie folosite si pentru ce care pleaca, nu numai pentru cei care vin. Probabil ca a primit ordin din Germania sa trimita oameni testati, cu buletin medical la ei. Ieri mu mai plecat cateva sute de oameni de la Cluj, spre Germania. Zilele astea vor pleca spre Anglia, cu acordul aceluiasi guvern care se va ocupa de transportul acestora prin firmele de transport de partid. Urmeaza Franta, Spania si Grecia. De acuma prioritatea pentru teste o vor constitui … lucratorii, nu medicii. Asa e ordin. Si tot aia acuma, acelasi muziacnt incepe sa se gandeasca cum sa faca sa redeschida scolile. Se gandeste ACUMA daca e cazul sa … introduca termomentrele electronice in scoli pentru a verifica copii inainte de intrarea in scoala. Dei ABIA ACUMA a realizat ca e nevoie de asa ceva, urmeaza sa discute asta in guvern, sa dea o OUG pe aest subiect, sa declanseze procedurile pentru achizitionarea acestor termometre, sa stabileasca ce firma le va comercializa, la ce pret si cand vor fi aduse in tara. Asta, desi aceste termometre se gasesc la vanzare libera la pretul de 90 de lei bucata. Pot pune pariu ca guvernul le va achizitiona la 900, daca nu mai mult. asta inseamna sa conduci o tara….https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/259322135249829/?v=259322135249829&notif_id=1587716888911136&notif_t=live_video

  39. geofreeland

    Romania nu mai e a cetatenilor ei. Nu mai exista. E condusa de afara de altii. Foamea de bani de azi, cruda, crunta, cinica si pe fata a nesatuilor galbeni va distruge tot ce a mai ramas prin tara asta. Te apuca scarba impotriva unor clici politice de orice culoare. In tara asta mai e democratie? O utopie regurgitata zi de zi ca hrana a unor bezmetici ai muiei, deh, atitudine politica, propovaduind sclavia ghiocelului acefal.

  40. geofreeland

    Ungaria face centrala nucleara cu Rusia. Ungaria face o cale ferata Budapesta-Belgrad cu 85% finantare cu China, pentru crearea unui hub de marfuri chineze in Europa. Ungaria da cu flit UE cand vrea muschii ei. Ungaria si-a recuperat prin retrocedari sau cumparare a peste un sfert din Transilvania. Noi? Noi suntem niste boi. Rusia? Aoleo! China! Aoleo! Ce mai, daca nu suntem dobitoci, ce suntem? Noi? Noi avem cele mai multe WC-uri in curte din Europa, fiind pe primul loc! Idiotilor!

  41. geofreeland

    In alte tari, in frunte cu premierul in functie, cetatenii omagiaza eroii, soldatii cazuti in razboaie. La noi?
    https://www.stiripesurse.ro/mii-de-australieni-si-neozeelandezi-si-au-omagiat-militarii-care-au-slujit-si-au-pierit-in-conflicte_1457286.html

  42. Gabitu

    Apropo de eroi. Știai că stagiu militar obligatoriu nu se ia în considerare la vechimea ca OMV? Ești o fel de militar de mâna a doua.

  43. Gabitu

    Scuzați greșelile scriu greu.

  44. geofreeland

    Fiecare pasare pe limba ei piere. Al din Deal si Primul Lucovid au arestat tara. Refuzul de a veni in Parlament, „Parlamentul nu exista”, cum zicea Lucovidul, sau „parlament fara legitimitate” cum zicea Al din Dealul Sasului, sunt atitudini absolut incalificabile.
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/nemultumire-crescanda-fata-de-premier-ludovic-orban-contestat-chiar-de-ai-lui-843181.html

  45. geofreeland

    „Epidemiologul Geza Molnar: „Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia”
    Ce destept e virusul asta!

  46. geofreeland

    Astia mint de ingheata apele. Cu nesimtire.
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/sute-de-romani-ar-urma-sa-plece-sa-ingrijeasca-batrani-in-austria-ministrul-bode-neaga-un-acord-dar-e-contrazis-de-austrieci-843186.html
    Asta dupa ce ministrul mediului zicea a noi „importam lemn”.
    Minciuni la nivel de guvern.

  47. geofreeland

    Domne astia de la PSD, ciuma rosie, pun intrebari. Ce-o fi facut Catu cu 10 miliarde imprumutate. Io stiu? Poate i-o fi imprumutat pentru pensiile militarilor, nu? Si in fond ce ne intereseaza, nu noi ii platim?
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/ciolacu-ataca-guvernul-pnl-a-imprumutat-peste-10-miliarde-de-euro-din-decembrie-2019-ce-a-facut-cu-banii-843195.html

  48. geofreeland

    Ce intelegem noi de aici? Noi de aici intelegem ca e lege, dar nu se poate. Agentiile de rating, plus BNR, plus imprumuturile masive, plus ca e sacul gol, plus ca…poate niste firimituri p-acolo, adica o manjeala…adica nimic. Ce sa inteleaga pensionarii? Sa zica mersi ca inca se mai dau pensii…
    https://www.bugetul.ro/florin-citu-a-facut-un-anunt-important-toti-pensionarii-sunt-vizati/

  49. bazil

    @geo. Pai bine d-le geo mai sus spuuneti ca unele firme primesc contracte de zeci de milioane de euro iar pensionarii sa se multumeasca cu niste firimituri acolo, adicactelea o manjeala?????????Daca-i bal sa fie bal pentru toti ! De o oarece manjeala le place celor cu pensii de 5 cifre sa spuna , oricum ei au pensii babane si unicul lor scop este sa nu se atimnga cineva de iubitele si frumoasele lor pensioare asadar sustin din toate puterile lozinca……nu sunt bani…….sacul e gol……sa ramana totul cum este ….nu se poate altfel…….sa lase pensiile asa cum sunt acum……

  50. geofreeland

    Draga Bazil! Perseverenta dumitale, izvorata din necesitate si dreptate, m-a surprins militareste placut. Si, fara sa adaug altceva, am fost de acord. Numai ca, noua ciuma covid galben ne va pune cel mai tare calus in gura. Cu toate promisiunile lui Ciuca, bine intentionat ca miltar, dar bun executant politic.

  51. geofreeland

    Le-a venit mintea la cap. Asta scriam acum o luna de zile. Si acest sinistru al internelor, la televizor, spunea ca, specialistii lu’ peste, cei mai tari specialisti ai lui, icea ca intervalul 11-13 e cel mai oportun nevoilor celor peste 65 de ani. Ar trebui sa isi ceara scuze, dar cum ciumatii galbeni nu le au p-astea,adica cei 7 ani primordiali, n-or sa faca. Ce sa te astepti de la astia? Noi exportam lemn si taiem paduri in draci si ei spun ca importam, dam ordonante darexportam oe sestache lucratori la nemti, altul zice ca nu dam oameni in Austria sa aibe grija de batranii lor, apoi contrazis de CFR, Citu zice ca la ratingul prapastios al tarii are el o solutie gen minune… Si cate si mai cate…
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/klaus-iohannis-persoanele-de-peste-65-de-ani-pot-iesi-din-casa-intre-orele-7-00-11-00-si-19-00-22-00-843274.html

  52. bazil

    @ Geo.De acord cu dvs. Cu toate acestea sper ca macar partial nedreptatile si discriminarile la pensiile militare sa fie inlaturate.

  53. geofreeland

    Eu am fost la Silistea Gumesti. Marele Preda a descris epocal lumea satului. Stere Gulea si actorii demni de Oscar au realizat o mare capodopera cinematografica. Am fost la Silistea Gumesti. O poveste de viata care nu difera cu nimic din toate satele din sudul tarii. Viata la tara lasata de izbeliste de toti guvernantii acestei tari. Povesti de viata? Nu, dovezi de nesimtire politica, haotica si fara de iubire de semeni.
    https://www.libertatea.ro/stiri/copii-sat-moromete-silistea-gumesti-cursuri-online-2971725

  54. geofreeland

    Ca cetatean, ma intreb, oare de ce primul ministru al Romaniei, al tarii mele, face exhibitii la Constitutie. Am inteles, din toata sarada pandemiei ca presedintele ia decizii si toti „supusii” Guvernului stau in pozitie de drepti. Ok, zice Constitutia, dar numai ca presedintele nu prezideaza sedintele de guvern, ci cheama la „ordin”, spre „coerenta deciziilor” prin „consultari”, adica dictatorial, sub scuza „starii de urgenta”, iar deciziile sunt ale presedintelui. Ca nimeni nu sufla. Ok, conducere unitara. Dar? Dar ce? Ce mai e Parlamentul, vointa poporului? bataia de joc a cuiva? „Neligitim” zicea unul. Nu exista” zicea altul. Cine fiind cei? Presedinele si primul ministru, ai Romaniei. Asta e democratie? Sau autocratie? Eu nu mai stiu…Poate juristii justitiei „independente” sa mai zica ceva. Daca pot.
    https://www.stiripesurse.ro/ludovic-orban-nu-da-nici-doi-bani-pe-parlament-comentariu_1457745.html

  55. geofreeland

    Am citit interviul lui SOV luat de Cristoiu. O premiera. SOV il lauda pe Iliescu si Nastase. Ca vezi, Doamne, Nastase ne-a „bagat” in UE si NATO. Asa si? Si Iliescu si Nastase au aprobat, peste un referendum al romanilor, habarnisti, sa aprobam aquis-urile comunitare. De fapt, pretentiile de subjugare a tarii de catre orice le-au avut. Ghiocei, sa ramana in istorie, ca ei au facut si au dres. Si unde sutem azi? Cum unde? Cu WC in fundul curtii. Restul nu-l mai spun ca vedeti singuri. De fapt traiti ce vi s-a hotarat. De cine? De adulatii unuia ca SOV. Romani sparanghelisti fara ocupatie in tara si servicii. Serviciile altora si cu banii hemoragie spre alte tari. Resursele tarii, bineinteles, altora. Unde e munca noastra? Munca? Si sclavii munceau, cu productivitate, pentru stapani. Drumuri, autostrazi, modernizari cai ferate TGV, industrii sau barem procesatoare? Exod de inteligenta, medici, ingineri, arhitecti…unde sunt? Ce va trebuie voua sa produceti, cand noi va dam tot? Pai locuri de munca, pai dezvoltare, pai…Cata vrajeala post decembrista de 30 de ani. Perpetuu.

  56. geofreeland

    De ce nu avem gaze la sate? Umbla taranii, vorba vine, cu buteliile in spate. De ce sunt localitati neelectrificate? Vorbim de scoala online. Drumuri? Nici atat, face unul un drum si peste un an numai gropi. Spagi? Podurile lui Ceausescu stau sa cada. Defrisarile aberante produc surpari peste oameni. Satele nu au canalizare. Apa e colmatata si plina de nitrati, nitriti si viermi. Fantanile facute acum 100 de ani sunt pline de mal. Aerul, fara industrii poluante, ca nu mai sunt, culmea „arde” culturile. Irigatiile au nevoie de aprobari de la Apele Romane, de parca le-ar produce ei in rauri. In ce secol traim? Nici porcul taranului nu e in siguranta, nici gaina cu ousorul ei, nici vacile, urmeaza oile. Nimic nu mai e bun. Eu nu stiu de ce traim asta.

  57. Titi

    „Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au anunțat, de mai multe ori, în ultimele zile, că începând cu data de 15 mai va fi ridicată starea de urgență. Conform unor surse guvernamentale, după data de 15 mai starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă.

    Guvernul va institui starea de alertă pentru ca autoritățile să poată mențină unele restricții și să impună, la nevoie, noi măsuri, care nu ar putea fi menținute sau introduse, în lipsa unui cadru legislativ, anunță România TV.”(stiripesurse)

  58. geofreeland

    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/studiu-covid-19-poate-lua-13-ani-din-viata-843315.html
    Fabulos!Cu speranta asta de viata, exact cum spunea si Christine Lagarde, e prea mare.

  59. Nicolae

    Largadee asta,a spus ce a spus despre bătrâni probabil într-un moment de rătăcire,la un pahar de vorbe tâmpite.Nu știu de ce mai este în funcție,nu știu de ce Asociațiile de pensionari din întreaga lume nu i-a făcut acesteia dosare penale pt.multe infracțiuni ce tocmai îndeplinesc elem.constitutive ce rezultă din spusele ei.
    Cum gura păcătosului adevăr grăiește,în cazul nostru …..(ei),nu este de mirare că trăim acum,ce trăim. Păi ,să-mi fie cu iertare,așa ceva nu se spune nici măcar în glumă,dar să vorbești în calitate de parlamentar UE și ce funcție o mai avea.

  60. Nicolae

    PS/În timp ce sriam com.de mai sus,calculatorul mi-a scris primul cuvânt „Parcare”,rectificat ulterior de mine.O sti el ceva(calculatorul).

  61. geofreeland

    Caderea in sondaje l-a scos mutenie. Comunica, spune ceva, sa te vada lumea! I-au spus consilierii. Si ce ne-a spus? Nimic, laudatio Orban, totul e ok. Nimic concret. „Vom lua decizii…masuri…este prematur sa…” chestii socoteli. Ce sa spuna? Are ce spune? Despre economie, ca aia doare, nimic concret. Doar zambet de induiosat statuile.

  62. geofreeland

    Jalnic! Numai generalitati, nepregatit, urechist. Laude si muie PSD. „Nu prea are rost sa facem testari in masa!” Asta e raspuns? Poate ii sopteste Sparanghelika de ce nemtii fac 100000 de testari zilnic. Bataie de joc. „Relatia mea cu premierul Orban este excelenta” Bravo, sefule! Pai cum sa caraie Orban, cand tu esti „geeeeneeeraaalul! Ca doar el te-a avansat public facand spume la gura. Concluzia e una singura, pesedistii sunt de vina de tot, si de pandemie si de nealegerile anticipate. La orice nebunie trebuie sa existe un acar Paun. Ei sunt curati lacrima si noi prosti.

  63. geofreeland

    Nu avem bani la buget? Guvernantii galbeni protejeaza multinationalele. Se vede. Altii, in schimb, vorbesc si fac „justitie sociala”. E timpul si necesitatea sa nu mai cedam bancilor, multinationalelor sau firmelor straine care fac profituri imense repatriate sub diverse smecherii, care plateasc redevente minime, simbolice chiar, care se eschiveaza prin subterfugii de la plata unor impozite, care fac presiuni imense asupra politicului fie prin comisioane, fie prin ordine pe cale diplomatica, fie prin propaganda lobby-publicitara sau prin sustinere electorala. Vedeti ce face Austria de exemplu.
    https://www.businessmagazin.ro/actualitate/tara-care-declara-razboi-multinationalelor-ei-vor-taia-taxele-19101259

  64. geofreeland

    Dar daca…? Bun titlu!
    https://www.stiripesurse.ro/apador-ch-dezamorseaza-bomba-mortilor-de-coronavirus-cand-nu-aveam-epidemie-se-murea-de-doua-ori-mai-mult-de-infectii-respiratorii_1458347.html
    Lipsa testarilor in masa, in mod intentionat, dupa cum spunea presedintele, studierea cadavrelor prin autopsiere, tot felul de constatari ale medicilor si diverse tratamente, in care ventilatia mecanica e mai mult paguboasa, precum si diagnosticul gresit privind raspunsul imunitar, plus ca acum altii au constatat ca virusul asta produce trombi sanguini si in plamani, si in inima sau care ajung in vasele craniene, incat nu antiviralele sunt eficiente, ci anticoagulantele, antibioticele si antiinflamatoarele sunt eficiente, te intrebi, ce se intampla? Ce e adevarat? E un balamuc total, intretinut.De ce?

  65. geofreeland

    Povestile fantastice ale acestui neligitim guwerner „al meu” sunt demne de basmele lui Ispirescu. Elevii sa faca scoala online! Ce frumos! Bravo, „dragi romani, eu sunt foarte multumit de acest guwern”, am citat. Pai cum asa? Pai asa!
    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/realitatea-dura-din-romania-50-dintre-elevi-nu-au-acces-la-internet-843543.html
    Incet, incet, latul se strange cu probe, vorbe aiurea si fakenews-uri in jurul Aluia din Deal. Cred ca presedintele nostru nu stie ce scrie pe statuia de la Leu, vis a vis de locul lui caldut de munca de 3 zile saptamanal: SPUNEȚI GENERAȚIILOR VIITOARE CĂ NOI AM FĂCUT SUPREMA JERTFĂ
    PE CÂMPURILE DE BĂTAIE PENTRU ÎNTREGIREA NEAMULUI!
    Cine or fi generatiile astea viitoare?

  66. geofreeland

    Nu-mi iese din minte apologia muiei liicene. Ca tot il aud pe distinsul nostru presedinte vorbind de „atitudini politice”. Zi de zi, in orice ocazie, nu conteaza, in general in putinele lui „iesiri” publice in scop electoral. De fapt, el nu face nimic, citeste, analizeaza, hotaraste, vorba vine, asta o face o armata de „informati”,cititori, scriitori, actori, frizeri si bucatari din Deal.
    Minunati-va de „putul gandirii” liicene, simbol al politichiei la rang de filozofie.
    https://www.comisarul.ro/articol/gabriel-liiceanu-muie-psd-injuratura-care-ne-unest_958297.html

  67. Titi

    „SALUTUL S-A NASCUT LA SAT…!”

  68. geofreeland

    Cel putin sa stim ce ne asteapta. Noi, ca noi, dar copiii, nepotii…Mai ast’ iarna, mai in gluma, mai in serios, indemnam la sapatul gradinii, o rosioara, o fasole, un morcov, acolo. Autoconsumul e cheia rezistentei. Pe vremea rationalizarii lui Ceasca ne duceam la tara si rupeam arcurile la Dacie carand de toate. Asa va fi si acum, numai ca noi cei de ieri carand, sapam pamantul pentru copiii care si ei vor fi carand. Est modus in rebus, ziceau strabunii, exista o ordine a lucrurilor, de fapt o ciclicitate, o repetabilitate din care nu invatam nimic.
    https://www.cotidianul.ro/roubini-urmeaza-deceniul-deznadejdii/

  69. geofreeland

    Un articol pe care sunt invidios ca nu l-am scris eu. Se mai intampla…
    https://www.cotidianul.ro/stapani-ai-incompetentei-pot-genera-o-speranta/