Cine răspândește de fapt fake news?

Categoria Opinii


Greșeală sau intenție?

O știre, apărută ”neoficial” pe surse și răspândită pe mediile de socializare  pare să fie bomba momentului în ceea ce privește COVID19. Se pare că tot ce s-a știut, dar mai ales spus până acuma despre modul în care lovește virusul, este… greșit, ca să nu spun fals. Diferența dintre greșit și fals ține de intenție. Dacă cei care au avansat până acuma ideea insuficienței pulmonare ca principală cauză a morții și deci tratamentul recomandat, prin evitarea anticoagulantelor și a antiinflamatoriilor au făcut-o pentru că chiar au crezut asta, vorbim (DACĂ ȘTIREA APĂRUTĂ ESTE REALĂ) despre greșeală sau crimă prin imprudență sau din culpă.  Dacă însă aceștia au știut că nu este așa, atunci vorbim despre un fals , un fals susținut cu bună știință și cu efecte dezastruoase, deci crimă cu premeditare.

Despre ce știre e vorba? Se spune că medicii italieni ar fi descoperit, în urma autopsierii unor decedați ca urmare a COVID19, că de fapt virusul nu atacă plămânii, ci vasele sanguine creând tromoze la nivelul capilarelor mici producând o inflamare masivă prin crearea trombilor. Cum plâmânii sunt plini cu sânge ei sunt cei mai afectați și se inflamează. Partea proastă este că până acuma, datorită modului în care era interpretat atacul virusului, se considerase că sunt contraindicate antiinflamatorii și anticoagulantele oprindu-se orice tratament cu astfel de medicamente. Cum cei mai afectați erau cei cu probleme vasculare oprirea tratamentului cu astfel de medicamente însemna nu salvarea ci uciderea lor, și chiar uciderea cu dublu impact, odată pentru că ei aveau nevoie în mod normal de astfel de medicamente și a doua oară pentru că virusul amplifica boala și se cerea un surplus de anti-inflamantorii și anticoagulante.

DACĂ ȘTIREA ESTE REALĂ ȘI CEEA CE S-A DESCOPERIT ÎN URMA AUTOPSIERII CELOR DECEDAȚI DE ”COVID19” ESTE CORECT, DE CE NU S-A SESIZAT NIMENI PÂNĂ ACUMA? De ce au băgat toți capul în nisip refuzând autopsierea, ba chiar au INTERZIS-O? Au făcut jocul asasinilor, din prostie sau și-au vândut efectiv conștiința ?

Știrea, care face acuma probabil turul României  pe rețelele de socializare nu este chiar așa de … singulară.

Pe data de 23.04.2020, un ziar spaniol publică un articol cu titlul : 

Coronavirus: conclusiones de las primeras autopsias en muertos con Covid-19

https://www.redaccionmedica.com/secciones/sanidad-hoy/coronavirus-conclusiones-de-las-primeras-autopsias-en-muertos-con-covid-19-9912

Iată ce scrie în acest articol:

“Concluziile primelor autopsii ale persoanelor ucise de Covid-19, care au fost efectuate la Spitalul Policlinico din Milano (Italia), au fost direcționate către plămâni, conform dovezilor furnizate în avans de cardiologul Miguel Ángel García Fernandez și publicat Scrierea medicală. Joi, revista BMJ colectează o publicație care extinde informațiile, axate pe leziunile pulmonare, despre aceste prime autopsii.

În cercetările publicate în BMJ, experții studiului au declarat că „s-au găsit caracteristicile fazelor exudative și proliferative ale bolii alveolare difuze (DAD): congestie capilară, necroză pneumocitară, membrană hialină, edem interstițial, hiperplazie pneumocitară și atipie reactivă, trombi de fibrină plachetară. „

Principala constatare relevantă, potrivit publicației, este „prezența trombilor de fibrină plachetară în vasele arteriale mici. Această observație importantă se potrivește contextului clinic al coagulopatiei care domină la acești pacienți și care este unul dintre obiectivele principale ale terapiei “.

Investigarea țesutului pulmonar a fost efectuată la un număr de 38 de pacienți care au murit după un timp mediu de 16,27 zile de la debutul simptomelor bolii.

Detaliile anchetei

„Examinarea macroscopică a plămânilor a evidențiat organe grele, congestionate și edematoase cu implicare neregulată”, au explicat cercetătorii. În ceea ce privește examenul ultrastructural, acest lucru „a evidențiat particule virale, cu o morfologie tipică a familiei Coronaviridae și localizate de-a lungul membranelor plasmalemale și în vacuolele citoplasmice ale pneumocitelor. Virionii aveau un diametru mediu de 82 nm și un proiecție virală în lungime de aproximativ 13 nm. „

În acest studiu, trombi de fibrină de la vasele mici arteriale au fost observați la 33 dintre cei 38 de pacienți. Aceste descoperiri ar putea explica hipoxemia severa care caracterizeaza caracteristica clinica a ARDS la pacientii cu SARS-CoV-2, au adaugat ei.

Datele din această cercetare „susțin cu tărie ipoteza propusă de studii clinice recente conform cărora Covid-19 este legată de coagulopatie și tromboză”. Din aceste motive, „recent a fost sugerat utilizarea de anticoagulante ca tratament potențial benefic la pacienții cu Covid-19 severă, deși eficacitatea și siguranța lor nu au fost dovedite”, au concluzionat.”

Șarpele cu două capete

Un alt element care ridică mari semne d întrebare privind apariția dar și modul în care a fost tratat virusul, este ceea ce spune un medic renumit din SUA, este vorba de dr. Rashid Buttar care în cunoștință de cauză dezvăluie unele jocuri din spatele marilor porți. Rashid dă de pământ cu Bill Gates și Anthony Fauci (un fel de Cercel al americanilor) membru al comandamentului de luptă împotriva coronavirusului și director al Institutului Național pentru Boli Infecțioase. Nu știu dacă doctorul Fauci are și el vreo fundație din care papă bani externi dar este știut că a transferat 7.4 milioane dolari  către ”Wuhan Institute of Virology lab”, și nu de azi de ieri ci de ani buni.  Dacă alături de acest individ îl punem și pe Charles Lieber, seful departamentului de chimie din cadrul Universitatii Harvard, care a fost acuzat oficial că a făcut declarații false despre rolul sau în programul Chinei de recrutare a cercetătorilor străini în domeniul virusologiei, așa cum se spune oficial dar care practic se pare că a dezvăluit Chinei cercetările făcute de americani în  virusologie (deci și asupra COVID 19, indiferent cum se numea acesta înainte de a fi ”scăpat” pe piață). Dr. Rashid Buttar, într-un interviu pe care vă recomand să îl vizionați cât mai este accesibil, spune multe lucruri, și anume că:

  • Virusul a fost creat în laboratoare;
  • Acesta este folosit în scopuri deloc ortodoxe;
  • Există grupuri de interese care pretind că vor binele omenirii dar urmăresc prostirea oamenilor;
  • Atât  efectele virusului cât și tratamentul sunt prezentate fals, cu intenție, pentru a panica, manipula și dirija oamenii și guvernele;
  • Tratamentul este la îndemâna oricui;
  • S-au trimis indicații doctorilor  să nu se facă testarea oamenilor, dacă sunt suspecți să fie trimiși acasă, iar dacă mor să fie declarați morți de COVID19, fără test sau autopsii;  
  • Sistemul de testare RT-PCR nu este făcut pentru diagnosticare;
  • Vaccinul împotriva HIV a fost produs cu 3ani înainte de apariția sau mai bine spus scoaterea pe piață a virusului;
  • În SUA s-au făcut cercetări pentru a face EBOLA și mai periculoasă;
  • Raportările sunt false, sunt raportate decese cauzate de virus, când de fapt fie că nu există, fie că au alte cauze;
  • Toate aceste știri false au ca scop scăderea imunității, prin stress și panică, fapt ce duce la sensibilizarea și  îmbolnăvirea  și a celor care nu aveau inițial nimic.

Rashid Buttar dă de pamânt cu GatesClick si pe acest link, este la fel de interesant.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=234129824327865&id=1042338062478350

Publicată de Legitima Aparare pe Marţi, 28 aprilie 2020

Cel mai interesant lucru din tot ce spune acest doctor, este faptul că toți cei care au făcut inițial vaccinul antigripal trivalent, ies pozitiv la testare pentru că în vaccinul primit se află ceva ce reacționează la test și astfel dă rezultat pozitiv, sau, cine știe ce altceva conține acel vaccin trivalent pe care vor să îl facă de mult timp obligatoriu, astfel încât … reacționează pozitiv la test. E ca și cum ai recomanda, cu bună știință, planificat, programat, ca toată lumea să bea lapte, apoi după un timp ai spune că lactoza face rău și trebuie să ne vaccinăm împotriva lactozei pe care tot tu, ca organism diriguitor, ne-ai introdus-o prin lapte. Este de altfel cunoscut că bolnavilor de inimă care sunt hipertensivi (reamintesc faptul că inclusiv valorile tensiunii arteriale au fost modificare artificial tocmai pentru a se vinde medicamentele de tensiune)  li se recomandă statinele. Însă acestea afectează ficatul, ceea ce face din bolnavul de inimă un dublu bolnav, cu un sistem imunitar și mai scăzut, dar medicilor nu le pasă,  recomandă statinele, pentru că așa le cere industria farmaceutică, deși există și alte soluții pentru tensiune, naturiste, care nu afectează ficatul. Orice medic poate confirma acest lucru, dar nici unul nu îți va recunoaște ce beneficii are când recomandă un medicament sau altul la sugestia ”reprezentanților” lanțurilor farmaceutice sau producătorilor. Se fac bani buni pe spinarea sănătății noastre, sau mai bine spus a bolilor noastre. Până acuma s-a mers pe boli pe care le putem duce pe picioare. Acuma se pare că cineva a decis că suntem prea mulți bolnavi și e cazul să ne mai rărim. Vor pierde producătorii de medicamente dacă le mor bolnavii ? Nu, pentru că prin vaccinurile pe care le vor face cei ce vor să rămână în viață, se creează condiții pentru virușii și bolile la care se lucrează acuma în laboratoare.  Iar vaccinurile la care se lucrează acuma ca și bolile pe care le vor induce vor fi dirijate probabil.. radio. Nu va mai fi nevoie de alte intervenții, când se ”termină bateria” , ai căzut, nici tu nu știi de ce, se va inventa atunci o boală, un virus care să fie făcut responsabil, nu vă faceți griji.

Cam asta reiese dacă pui cap la cap toate informațiile și încerci să ajungi la o concluzie.

În urma acestor informații, orice om cu scaun la cap își pune câteva întrebări:

  1. De ce nu s-au făcut până acuma autopsia celor decedați ”de coronavirus”?
  2. Cine a luat această decizie și de ce s-a trecut peste o cerință obligatorie juridic și medical pentru determinarea cauzei morții?
  3. Cine a fost interesat să nu se afle cauza reală a deceselor și mai ales, care CE ORGANE AU FOST ȘI CUM AU FOST AFECTATE?

Țara în care tușesc morții

Se știe că  pe 6 aprilie 2020 a apărut Ordinul nr. 570 privind modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Astfel s-au publicat informaţii importante pentru cei care au o rudă care a decedat în spital sau acasă din cauza COVID-19.

Acest ordin prevedea că persoanelor decedate în urma COVID-19 nu li se fac autopsii și în cazurile spitalizate pentru care în perioada internării  în unitatea sanitară se confirmă (reconfirmă) diagnosticul de infecţie cu noul coronavirus, evoluţia fiind urmată de deces, autopsia anatomopatologică a cadavrului pentru a confirma/preciza sau completa diagnosticul clinic de deces deja confirmat prin analize de laborator (teste specifice) nu mai este necesară şi este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase.

Dar știindu-se încă de atunci, că virusul trăiește în organismele vii și că SE TRANSMITE PRIN împrăștierea MUCOASELOR  CĂILOR RESPIRATORII, CUM PUTEA INFECTA CINEVA CARE NU MAI RESPIRA, NU STRĂNUTA ȘI NU TUȘEA? Pentru orice alt risc de infecție în cazul autopsiilor, medicii știu cum să se apere,acest risc există în toate cazurile de deces suspecte sau cu cauze cunoscute,  iar riscul infecției prin aerul respirat, ERA PRACTIC NUL. Atunci DE CE S-A ORDONAT SĂ NU SE FACĂ AUTOPSII ? Nu cumva tocmai ca să nu se afle modul în care acționează virusul, pentru a nu se afla cauza și deci a nu se găsi remediul? De ce s-ar urmări asta? Nu cumva   pentru a se crea o psihoză pentru a cauza cât mai multe decese care să ducă la concluzia că e nevoie de … un vaccin pe care îl poate oferi numai cel care a creat virusul?

Nu cumva OMS face jocul unor interese oculte care vor să conducă lumea prin reguli stabilite de ei?

Unii vor spune că este o teorie a conspirației. Oare? Oare medici de renume mondial, sau mai puțini cunoscuți, care au spus că totul este o simfonie a morții bine dirijată, să fie chiar așa de proști încât să nu facă deosebirea între ficțiune și realitate?  

Și în condițiile în care mulți arată cu degetul când spre americani, când spre chinezi, dar fără probe certe și fără a specifica măcar în ce constă de fapt vina,  numai un ignorant ar mai crede acuma că virusul este un accident genetic apărut într-o piață chineză, de la un liliac care a făcut sex cu sânge rece cu un șarpe. Eu nu am nici o îndoială că acesta a fost creat cu un scop deloc ortodox și fie că a fost aruncat pe piață fie a scăpat din cușcă, a fost creat cu un scop clar de a micșora populația unei planete supraaglomerate printr-o selecție bine dirijată, adică cu efecte mortale asupra celor cu ”comorbidități”. Inițial s-a crezut că sunt atinși numai cei în vârstă, dar de fapt nu ei erau ținta,  ci cei bolnavi, cunoscuți sau nu, de aceea virusul a lovit și tineri și copii(cu probleme, știute sau neștiute) și –mai ales- bătrâni.

Cineva și-ar pune întrebarea de ce americanii nu îi învinuiesc clar pe chinezi de crearea virusului, dacă a apărut de la ei? Simplu. Pentru că cercetarea și crearea acestuia a fost începută în SUA cu mulți ani înainte  și a fost transferată  în China, în Wuhan, unde există două laboratoare, unul al armatei chineze și altul al lui Soroș, tocmai pentru că Moratoriul din 2014 din SUA nu mai dădea voie efectuarea de cercetări asupra virușilor, în SUA. De aceea, nici Charles Lieber nu este învinuit de vinderea de date și informații către China, pentru că ar fi fost sinonim cu a admite că a fost încălcată legea chiar de marile universități americane și marile institute de cercetare, așa că a fost învinuit că nu a declarat niște bani primiți de la chinezi. Ciudat, colegul său, Fauci, e învinuit că a dat bani chinezilor în același scop. Nu era mai bine să îi dea direct lui Lieber și scăpau amândoi de acuzații? De ce a mai trebuit să îi spele în Wuhan ?

Trump dă vina acuma pe OMS și China, dar nu spune tot, nu spune și care este ”contribuția” Marelui Jandarm în toată afacerea sta, el vrea căderea unor capete, dar nu a celor încoronate iar cele care vor cădea să fie ale dușmanilor lui. Vrea și el tot cam ce vrea Iohannis, adică să se folosească de COVID19, de sentimente naționaliste,  pentru a scăpa de dușmanii politici. Acești doi oameni ne conduc la această oră. Ei și sparanghelul. Aud că Ministerul de Externe a anunțat că nu se mai poate băga în situația muncitorilor din Germania, pentru că unii din ei au fugit și a devenit caz penal. Dar când au plecat ignorând restricțiile de deplasare și călcându-se pe bombeuri  pe aeroport, nu a mai fost caz penal?

Gândindu-mă la ceea ce a spus doctorul Buttar, legat de faptul că toți cei care au făcut vaccinul trivalent antigripal ies pozitiv la testul COVID 19, mi-am adus aminte că ieșise tot pe surse o informație cum că cei care au fost vaccinați antigripal NU SE CONTAMINEAZĂ CU COVID19. Aparent cele două informații se bat cap în cap, dar doar aparent. În fapt este posibil ca -de vreme ce la acest virus se lucrează de ani de zile-, o tulpină a sa să se fi introdus în vaccinul antigripal trivalent, iar acum să se fi dat practic drumul la virus pentru a se verifica ACȚIUNEA SA iar cei vaccinați să fie imuni, tocmai pentru că îl au inclus în vaccin?

Nu vă cer să fiți de acord cu ceea ce am scris, doar să vă considerați informați.  

Contul de facebook mi-a fost blocat, mi-a fost blocată funcția de distribuire pe grupuri, Dacă considerați că acest videoclip trebuie să ajungă și la ați români, vă rog să distribuiți.Vă mulțumesc!Videoclipul se numește Part of the plan.

Publicată de Legitima Aparare pe Miercuri, 29 aprilie 2020

https://www.csid.ro/health/sanatate/ce-se-intampla-in-urma-decesului-cauzat-de-covid-19-masuri-luate-de-autoritati-19072440

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Cine răspândește de fapt fake news?

  1. neacsu marin

    Astăzi se face un an de când l-am pierdut pe bunul și neprețuitul prieten VLADIMIR NUSSEM. DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ !Sper ca acolo unde e să îi fie mai bine decât ne e nouă aici. Nu știu cum ar fi suportat toată batjocura prin care trecem acuma. La televizor, niște ”pionieri” ne spun : ”Noi stăm acasă, stați și voi acasă”! Aplauze furtunoase! Urate vremuri. Oare în Rai, s-o fi introdus aceeași regulă, că bănuiesc că unii din cei decedați au ajuns acolo.Ce zici Mirule ?

  2. geofreeland

    Dragule, Miru! Noi ce sa facem? Suntem arestati la domiciliu, „guwernerul” Orban, presedintele, tot neamtul ala, si unul Vela, de care cred ca nu auzisei, ne apara de un virus care secera cu predilectie pe batrani si pe bolnavi. Acum nu se mai fac parazi militare ca am scos armata pe strazi sa vada poporul cam ce mai e din ea. La nivel strategic, ca tu lucrai la chestia asta, si daca vine foamea pe noi, ca e seceta si toti stam in casa, lucrarile de hidroamelioratii se reiau, pentru crearea de obstacole pentru blindate si obligarea la puncte de trecere bine aparate. Draga de diaspora ne-a adus virusul asta, ne-a infectat si apoi a plecat iar pe plantatii la straini. Nici lumina de Pasti n-am luat-o…Parca ieri erai cu noi, vorbeam, spuneam un banc si-o amintire din armata, de colegi, de povesti de viata, de cate si mai cate…Ne e dor de tine, dragul meu, si daca astia ne mai dau drumul din case iti vom spune cum e iarba, florile din curte, cum bazaie albinutele si cat de albastru e cerul. Toate ti le trimitem acolo, sa innobilam praful de stele din trairile tale pline de iubire si drag de oameni, bunul meu, Miru.

  3. Liviu

    Iti recomand, domnu’ Neacsu, sa ignori toate solutiile anti Covid19 propuse, pentru a demonstra teoria proprie. In acest fel ii vei acoperi de ridicol pe Trump si Johannis, aratand prin extensie,rolul conducator al lui Ciolacu, Kelemen, PSD si UDMR, fortele conducatoare ale patriei. Mi-jena ca sustii ca esti fost militar.

  4. neacsu marin

    @Liviu,
    Iti recomand sa te injectezi cu dezinfectant si sa bei clor, asa cum spune Trump. In felul asta nu o sa iti mai fie jena.

  5. geofreeland

    E adevarat. Trombii, cheagurile de sange, obtureaza vasele sanguine, urmare a distructiei celulor endoteliale ale vaselor. Are dreptate autorul articolului.
    https://www.exquis.ro/amputarea-membrelor-unor-pacienti-infectati-cu-covid-19-de-ce-s-a-apelat-la-aceasta-solutie-extrema/

  6. Nicolae

    Dumnezeu sã îl odihneascã pe dl.Vladimir!Ce repede a trecut timpul!
    Datoritã faptului cã problemele de zi cu zi m-au fãcut sã fiu ocupat,sincer am şi uitat de aceastã zi.
    Oricum,d-le Colonel,d-le Geo,apreciez mult faptul cã nu ati uitat de prietenul,colegul d-voastrã.

  7. neacsu marin

    Uite cum apar pas cu pas adevarurile la iveala demonstrand ca guvernele, dirijate pervers de cei care le trag de sfori, se joaca cu cetatenii, introducand politica fricii. https://www.profit.ro/stiri/social/document-socant-in-austria-pe-tema-coronavirus-guvernul-ar-fi-agravat-deliberat-frica-in-randul-populatiei-oamenii-ar-trebui-sa-se-teama-ca-vor-fi-infectati-sau-ca-parintii-si-bunicii-lor-vor-muri-19347072
    Si nu e vorba doar de o țară, toate procedeaza la fel.

  8. Nicolae

    Este virus,dar exagerarea stă la masă cu regele.😀

  9. neacsu marin

    Credeam ca le-am auzit pe toate. Dar nu e asa. Pana la ultima rasuflare, chiar si cu pompa pe nas, in Romania tot mai auzi de cate o idiotenie, o masura luata de oameni cretini care parca fac concurs care sa ia premiul intai la concursul „prostul anului”. Cineva de la CNAIR o minte luminata desigur, a clocit el cat a clocit si a scos un ou de Pterodactil. Gandind ei ca din cauza restrictiilor de circulatie au ramas corijenti la planul de amenzi, au nascocit o noua masura pentru asigurarea luptei impotriva coronavirului. Planul e simplu: baga si ei o masura in planul de .. masuri dedicate COPVID19 si s-au ales cu amenzi babane, c[ se poarta amenzile de mii de lei pentru orice rahat. Si asa au decis ei ca dupa 15 Mai, odata cu reluarea ( cu rezervele pe care le vor stabili totusi guvernantii),circulatiei, sa impuna masura de … „protectie” care se traduce in pastrarea distantei de 100 m intre masini pe timpul circulatiei, asa ca s-au apucat de trasat… linii , din 100 in 100 de m pe sosele, pentru a putea sa…. monitorizeze si identifice pe cei care nu respecta distantarea „sociala” si astfel sa poata sa mai dea si ei amenzi ca vin concediile si nu au bani de Bahamas. Ei la asa ceva nu v-ati gandit nu? Lasa ca s-au gandit ei. Eu cred ca e concurs de dat amenzi, ca altfel nu imi explic. Pe langa faptul ca este aproape imposibil sa apreciezi viteza celui din fata astfel incat sa o reglezi pe a ta la aceeasi valoare, pe langa faptul ca unii mai pun frana sau incetinesc din motive justificate si te poti apropia la 90, 80. 70. 60 m in cateva secunde si gata amenda, se pune intrebarea: TOTUSI DE CE? De ce 100 de m? CE TREABA ARE CORONAVIRUSUL CU DISTANTA INTRE MASINI ? S-a constat cumva ca masinile se contamineaza si transmit virusul prin tevile de esapament?S-a stabilit cumva pe baza unor verificari ca virusul sare de la o masina la alta in saltul de pana la 100m? Deci de la om la om virusul face salturi de 2-4 m, iar de la masina la masina de 100m? Cine a ajuns la concluzia asta, specialistii din CNAIR? Daca e asa, atunci cum facem cu .. parcarea masinilor? Trebuie parcate tot la 100 m una de alta sau daca nu au motorul pornit nu tusesc si nu stranuta ?
    Tuteo scumpule, de ce ai plecat? Ai crezut ca ai vazut cel mai idiot roman? Nu ai vazut nimic tata. Nici nu stii ce ai pierdut!
    ABERANT – CNAIR vrea să impună distanța de siguranță, 100 de metri între mașini, pe autostrada, în contextul pandemiei
    stiripesurse.ro
    ABERANT – CNAIR vrea să impună distanța de siguranță, 100 de metri între mașini, pe autostrada, în contextul pandemiei
    Proiect desprins parcă din filmele de comedie la CNAIR . Compania

  10. Titi

    Nea Marine, depasiri mai avem voie, ca ne apropiem la 1 m pentru minute bune ?..:))

  11. ionescu

    Din cele mai vechi timpuri,la curtile marilor imperii,asa se rezolvau treburile…te duceai la un cunoscator in ale otravurilor,ii spuneai cam cum ai vrea sa iti moara dusmanul,(daca ii zicea sa ii dea ceva care sa para ca moare de moarte naturala,ii dadea o otrava care simula semnele rujeolei)….deci metodele nu sint noi,oamenii care gindesc asa sint altii.OMENIRII i se pregateste ceva mai demult de catre oameni care avind la indemina robotii nu mai au nevoie de atitia oameni…..in jur.Omenirea trebuie sa fie vigilenta fara sa exagereze,caci riscam sa se repete istorii care le credeam apuse sau irepetabile.