Aria cercului Vioricăi și perimetrul lui Mandolină

Categoria opinii


Guvernul Mandolină 3 conduce destinele românilor de ceva vreme. Pe lângă ”greaua moștenire” primită de la guvernele PSD care au moștenit-o de la Guvernul Cioloș care le-a moștenit de la Ponta, care le-a preluat de la Boc, care le-a …. moștenit de la Ștefan cel Mare, cel care a spus că Moldova nu e a lui sau a urmașilor lui ci a lui Iohannis cu spitalul din Suceava cu tot, guvernul de cântăreți (după ureche) a mai avut ghinionul să fie contemporan și cu COVID 19, ale cărui origini se pierd, așa cum spunea nenea Cercel, în negura vremurilor, căci a ajuns pe pământ înaintea hunilor și chiar a dacilor liberi. Unii spun că de fapt Tăblițele de la Tărtăria vorbesc despre Coronavirus.

Când am spus că acest guvern conduce destinele românilor nu am vrut să insinuez că ar conduce așa cum Titi Aur conduce o mașină, ci așa cum un bețiv ar conduce o bicicletă, adică ține de ghidon și încearcă să își păstreze echilibrul. După epuizarea celor două luni de brambureală prin situația de urgență, cu ordonanțe militare neconstituționale care au avut un singur scop, respectiv sporirea bugetului prin amenzi astronomice, Orban a trecut ” gradual ”  la măsuri de relaxare. Relaxare a minții, care oricum era relaxată. Cică România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă deși logic ar trebui să fie invers. Dar ce contează, în țara în care toate sunt cu fundul în sus, de ce ar fi altfel în situații critice?

De ce au decis Iohannis și Orban să decreteze starea de alertă? Simplu, pentru a putea continua jaful la nivel instituțional, pentru a putea să își pună în funcție, fără examene, șefi de sală ca șefi de spitale, pentru a putea da contracte fără licitație slugilor de partid care depun plângeri comandate la procuratură, pentru a putea împrumuta la dobânzi exorbitante bani pe care nici 20 de generații de acum încolo nu le vor putea acoperi. Suntem pe primul loc în Europa la rata dobânzilor, dar Cîțu se laudă că are cea mai mare creștere economică în primul trimestru, adică Ianuarie-Martie, când încă nu intrasem în criză. Cum a crescut economia? Din .. consum, că altfel nu avea cum. La noi cresc doar datoriile, dobânzile, amenzile și consumul. Atât.

Deci spuneam că după starea de urgență, România a adoptat starea de alertă, pentru că era nevoie să se mai strângă niște șuruburi, bani negri pentru alegeri cusute cu ață albă, amenzi și lațuri. Numai că prevăzători, guvernanții nu au declarat starea de alertă  așa cum era ea prevăzută în lege, pentru că dacă făceau asta, ar fi însemnat ca după 30 de zile, sau 90, să treacă la următoarea fază, starea de normalitate, iar ei nu vor. Păi cum își mai fac ei de cap dacă nu mai pot face … derogări de la lege? Așa că un cap luminat a inventat ”starea de alertă maximă”. Fiind maximă, este clar că sub ea trebuie să se mai găsească câteva, cel puțin una normală și una minimă, dar nimeni nu garantează că nu va putea  să apară și una minusculă, sau chiar invizibilă, în caz că interesele de partid o cer. Deci, starea de alertă maximă nu este doar așa o expresie fantezistă, fără un scop precis, ea ne introduce în familia stărilor de alertă, familie care nici ea nu are nici o bază constituțională, cum nu au avut nici ordonanțele militare date de Vela, dar ce mai contează, abia ne-am obișnuit cu încălcarea Constituției, de ce ne-am opri tocmai acum?

Ei bine, pentru că la legislație și logică am dat chix, mandolinarii au decis să arate cât de tari sunt în matematică. Una din măsurile stabilite de HG 394/2020 este cea referitoare la deplasarea în afara .. orașelor. În mărinimia lor, guvernanții au introdus la declarație o arie extinsă în ”motivul deplasării în afara localității” și anume zona metropolitană.  Numai că, pe lângă faptul că mulți oameni de la țară în special, habar nu au ce e aia, iar alții, chiar cu știință de carte nu știu care anume localități sunt incluse în zona metropolitană, mandolinarii au decis să dea ”lămuriri” pentru luminarea minților întunecate și așa a apărut  un document care nu se știe încă dacă este ordin, precizare, instrucțiune, sau ce o fi, semnat de domnul Raed Arafat, emanat de Ministerul de Interne, mai concret, Centrul Național pentru Conducerea și Coordonarea  Intervenției, având numărul de înregistrare 134464 din data de 21.05.2020.

Acest brav document care se vrea lămuritor, de fapt ne bagă în ceață, pentru că spune că  zona metropolitană ar fi ”teritoriul administrativ al Municipiilor, precum și O ZONĂ DE 30 KM CA PERIMETRU ÎN JURUL ACESTOR UNITĂȚI ADMINSTRATIV TERITORIALE, dar nu mai mult de limita județului”. Celentano, unde ești?

Cine poate să îmi explice, ce înseamnă sau cum se calculează această suprafață în sistemul Mandolină?

Se calculează 30 de km de la epicentrul municipiului sau 30 km de la marginile municipiului, pentru că câțiva km în plus sau în minus, pot costa câteva mii de euro.

Apoi, cei care au introdus sintagma ”30 de km ca perimetru” au noțiuni de matematică? Ei știu ce e aia perimetru?

Pentru cei care au uitat, reamintesc că ”Perimetrul este suma lungimilor tuturor laturilor unui poligon”

Aparent toată lumea ar gândi, ”ce mare lucru, e clar, 30 de km împrejurul ”muncipului”, dar nu este așa, pentru că asta ar fi .. raza, ceea ce ar duce la un diametru de 60 km. Dacă ar fi spus raza, era clar, puneam compasul în centru orașului, la km ZERO trăgeam în cerc cu raza de 30 km și vedeam cât mă ține lanțul. Dar când a spus perimetru, mandolinarul a spart borcanele.  Apoi, acest perimetru de 30 km de unde se calculează, de la centrul sau de la extremitățile municipiului?

Hai să facem o simulare.

  1. Presupunând că domnul Vela, sau Arafat nu mai contează care, a spus perimetru dar s-a gândit la rază, atunci e clar, se trage un cerc cu raza de 30 km din centru orașului și gata, ai aflat până unde te miști. Eventual se măsoară raza, de la marginile orașului. Dar care ar fi perimetrul acestui cerc? Conform formulei de calcul, perimetru cercului este 2πR Deci, dacă raza ar fi de 30 km, perimetrul ar fi egal cu 2 x 3,14 x 30 = 128,4 Km. Dar dacă ar fi așa, nu ne-am înscrie în textul documentului, pentru că perimetrul nu ar fi de 30 km ci mult mai mare.
  2. Presupunând că mandolinarul s-a gândit cu adevărat la perimetru și nu la rază, dacă P = 30 km, rezultă că raza ar trebui să fie de 30: 2π, adică 30: 6,28, adică 4,7 Km. De unde încep acești 4,7 Km, de la marginea municipiului, sau de la centru acestuia, pentru că unele municipii nu au raza de 4,7 km. Grea problemă.

Și asta în situația în care se ia ca formă geometrică cercul. Dacă însă mandolinarii au trasat un pătrat cu perimetrul de 30 km împrejurul municipiului pornind de la centrul municipiului, atunci, ținând cont că perimetrul pătratului P = 4 x a în care a este latura pătratului, rezultă că aceasta ar trebui să fie 30:4 adică 7, 5Km.

Dacă însă ei de fapt s-au gândit la o latură de 30 km, rezultă că perimetrul ar fi de 120 km.

Nu vreau să mai calculez care ar fi perimetrul pentru trapez, dreptunghi, hexagon (în Franța sigur ar fi hexagon) sau paralelogram.

Deci uite că domnii mandolinari, în dorința lor de a clarifica situația au reușit să o îmbârlige atât de tare încât nici ei nu ar ști acum ce să răspundă iar bietul om va fi iarăși la mâna polițiștilor ălora despre care spunea Vela  că săracii au doar 6 luni de instruire și încă nu știu care e ăl cu fânul și care ăl cu paiul. Ce ne facem fraților că iar ne căpăcesc ăștia cu amenzi, pentru că un zevzec a vrut să arate el cât de dăștept e și a băgat Perimetrul în raza cercului. Și mai râdeau de Veorica, pe motiv că nu știe aria cercului. Iote că ei nu știu ce e aia perimetru. Mânca-i-ar tata de premianți cu mandolina la gât. Cred că mai e nevoie de un ordin sau instrucțiune care să lămurească… lămurirea, sau poate chiar o ordonanță militară.

Iată care este harta cu localitățile care sunt declarate OFICIAL ca membre sau componente ale zonei metropolitane a Craiovei. Dacă aplicăm declarația domnului Arafat, unele se încadrează , altele nu, depinde cum interpretezi perimetrul, dar intră și unele zone sau sate care NU SUNT ÎNREGISTRATE ca făcând parte din zona metropolitană. Ce luăm de bun, documentele oficiale înregistrate la judecătorie, sau hârtia domnului Arafat?

După cum se vede, în județul Dolj există o localitate care poartă cu mândrie numele ministrului de interne, adică VELA. Aceasta, este inclusă , declarată, ca localitate făcând parte din zona metropolitană dar, ghinion, se află la 37 km distanță de Craiova, deci cu toată bunăvoința, nu s-ar încadra în hârtia domnului Arafat. Ce ai făcut Bobiță l-ai sos pe Boss din zona metropolitană?



Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

27 Raspunsuri la Aria cercului Vioricăi și perimetrul lui Mandolină

  1. Ifrim

    Ideea principală este existența unei stări diferită de normalitate pentru reglarea PIBului din amenzi,încadrări fară concurs,contracte fără licitații,destituiri fără justificări,împrumuturi după bunul plac,redirecționarea fondurilor după mușchii lor etc..Le-a picat manușă această pandemie pe care o doresc cât mai prelungită.De ce?Să fure ca-n codru că d’aia codru-i frate cu românul!

  2. In legislația administrativă a României nu există sintagma…. Zonă metropolitană
    Formularea corectă în limba romană ar fi fost:
    ” Teritoriul municipiiilor și o distantă de 30 Km în jurul acestor unități administrative, dar nu mai mult de limita judetului.”
    Dacă măsori 30 km de la marginea Craiovei, poți ..să intri în alertă, fără declarație, până la Filiași și până la Segarcea.

  3. Titi

    Ministrul Vela o sa vina cat de curand cu Precizari suplimentare in sprijinul subordonatilor sai, doar trebuie sa indeplineasca planul de amenzi, nu ?

  4. Gabitu

    Noi sclavii lași romanistani ajunsi acum sclavii sclavilor NOM trăim o realitate care nu există decât la TV! Suntem de mult cu toții p morți dar nu știm că Romanistanul e de 30 de ani de fapt iadul din Biblie

  5. geofreeland

    Ca să te duci de la Brăila la Galați îți trebuie declarație. Între ele sunt 22 km dar treci de limita de județ. Așa că pică „perimetrul”. Și dacă mama stă la 35 km de Pitești, la țară, și eu sunt născut pe șantierul de la Bicaz cum dovedesc că mă duc la mama? Negocieri cu fătuca aia școlită 6 luni la poliție și care nici nu se prezintă. Și zice, cum să cred că te duci la o persoană în vârstă? Păi scrie în declarație. Scrie, zice ea, cu cârlionții acoperind masca, dar eu nu cred. Ce-i mai spui? Zici, uite, vorbește cu mama la telefon să-ți zică ea unde stă. Și de unde știu eu că nu e un aranjament, poate mama e în Pitești și nu unde te duci? replică ea. Nu poți decât s-o pui pe mama să agite niște găini prin curte, să cocodacească să se convingă aia cu zulufi. Că doar în oraș nu cântă cocoșul.

  6. geofreeland

    @Gabițu Nu te mai uita la tv. Astfel refuzi o realitate indusă. Realitatea e ceea ce percepi trăind: buzunarul, munca proprie, preocupările personale, prietenii, familia, credința, valorile morale exersate cu lumea socială în care te miști. Asta e lumea. Restul fie la ei.

  7. Gabitu

    Mulțumesc GEO pentru sfat.

  8. Nicolae

    O bună inițiativă.Am spus ori de câte ori am avut ocazia și o voi spune întotdeauna:Numai uniți vom izbândi in luptă cu acești înfometați care au ciuntit și înghețați pensiile militare,că și-au bătut joc cu intenție directă de noi,Marea Mută.
    Am convingerea că cineva ne va face dreptate cândva,ci nu numai.
    Bătaia de joc trebuie să înceteze!Nu este posibil să nu primești niște drepturi de ani de zile,iar tu,stat de drept,să eludezi legea,să nu o respecti,tocmai tu care le ceri cetățenilor tăi pe care îi păstorești să o respecte și ai această pretenție,nu o respecți o încalci cu bună știință.
    Halal stat de drept!

  9. geofreeland

    1.Dupa trei luni de inchisoare, la bloc, ca de, Covidul lu’ sefii de la lume, am revenit la realitatea normala. Curte, gradina, activitati de primavara. Aer curat, verzituri din curte, explozia florala a primaverii. Marul batran, peste 100 de ani, pus de bunicii mei la casatorie, scorburos, stramb, dar, an de an face mere varatice. Intr-o gaura facuta de o ciocanitoare, este cuibul unor grauri. Acum trei zile am asistat la iesirea din cuib si primul zbor al puiului crescut cu grija de parinti. Timid, in tipetele parintilor, s-a avantat putin in zbor, din pom pe acoperisul casei. Apoi, cateva incercari si a zburat intr-un pom in fundul curtii.

  10. geofreeland

    2.Renuntand la tv si burtierele lor prapastioase, citesc numai dimineata ceva stiri si plec afara. Am unde, printre capsuni, randuri de rosii, ardei, salata, fasole, mazare…Ciresele se inrosesc timid privindu-le. Imi fac de treaba, mai merg la magazin, mascat, ma odihnesc in chiosc si privesc minunea pamantului, minunea lumii, Universul. Departe de lumea dezlantuita, a mizeriei fetide politicianiste.

  11. bazil

    Se pare ca azi se va transa soarta celor 2 initiative legislative cu pensiile militare. Surse demne de incredere spun ca sanse mari de adoptare are PLx199/2020 cu ceva amendamente si preluari din al doilea proiect.Legislativul nu se poate compromite sa refuze ambele proiecte mai ales ca se cunosc fff bine nedreptatile si discriminarile . Tot surse de incredere spun insa ca unul dintre proiecte va fi adoptat concomitent cu impozitarea progresive in 4- 5 trepte incepn se pare de la 7000 cu 30% in plus. Vom vedea !

  12. bazil

    Dintre cele 5 proiecte de impozitare in trepte cea mai credibila este: pana la 2000 lei-impozit zero, 2001-7000, impozit 10%(mai e o varianta cu 2001-5000, impozit 10%), 7001-10.000, impozit 30% peste 10%, 10.001-20.000 impozit 50%, peste 20.000 lei , impozit 65% . Varianta cu impozit mai mare de 65% este mai putin credibila. Oricum,de exemplu peste 20.000 se iau 10%+65% =75% .

  13. Ifrim

    @Bazil.Mulțumim de informații.Pentru majoritate este de bine.Impozitarea suplimentară se poate face și repede prin OUG.

  14. Pompiliu

    Nu e bun exemplul… Peste 20000 75%..???
    Ex pensie Bruta 21000…impozit 500 lei + 900 lei + 5000 lei + 650 lei = 7050 lei impozit și 13950 pensie netă…

    SE impozitează după fiecare prag nu din total…
    Asta dacă se va aproba asa ceva…

  15. bazil

    @Pompiliu . Nu ati inteles. Doar ce este peste 20.000 se impoziteaza cu 65%+10%=75%. Pana la 20.000 cf treptelor enuntate mai sus.

  16. bazil

    @Ifrim. Da, pt majoritate este cat de cat de bine. Cei nemultumiti si care baga strambe si soparle ca de obicei sunt cei cu pensii de 5 cifre care nu stiu cum sa mai impiedice eliminarea inechitatilor de frica sa nu se lege cineva de pensiile lor smecherite. Postarile lor (pe aici mult mai putine) sunt cu totul rauvoitoare si denota nimicnicie, lacomie, egoism feroce.Cum adica, tara nu are bani?De exemplu – Nu are bani sa acorde pensia suplimentara-cateva sute de lei pentru care zeci de mii au contribuit zeci de ani din buzunarul propriu? Dar are bani pentru pensiile lor smecherite-uriase de peste 20.000, 30.000. 50.000 lei? Si alte exemple le fale de concludente!

  17. bazil

    erata-exemple la fel de ….

  18. Pompiliu

    Bazil… Dvs nu a-ți înțeles…
    Impozitarea diferențiată nu se face cum spuneți dvs…
    V am dat un exemplu la o pensie de 21000 cât s ar retine din aceasta conform procentelor date de dvs.
    Peste 20000 fiind doar 1000 din ăștia se rețin 65% adică 650 lei…
    Nu se rețin 75% din 21000 ca ar însemna că rămâne în mână cu 5250 lei…
    Acum a-ți înțeles?

  19. Pompiliu

    Și unuia cu 7000 sa îi rețină doar 10 % ce depășește 2000 adică 500 lei… Ala cu 7000 brut ar rămâne cu 6500 iar ala cu 21000 ar rămâne cu 5250??? 😢

  20. Pompiliu

    Ce depășește 7000 pana la 10000 sunt 3000 lei din care se rețin 30% adică 900 lei. Nub30%+10% adică 40% = 1200 lei…
    La fel ce depășește 10000 pana la 20000 , 50% din 10000 adică 5000 lei impozit..

  21. Pompiliu

    Oricum și o astfel de lege de impozitare diferențiată doar pentru pensiile,, speciale ”
    Va fi atacata cu siguranță la CCR de către avocata poporului și va fi declarata neconstituțională pentru ca s ar creeat o discriminare de impozitare între pensionari,, speciali,, și cei pe contributivitate precum și între pensionari,, speciali,, și salariați… Impozitarea diferențiată trepuie aplicata tuturor veniturilor ca să fie constituțională… Ori aici nu cred ca vor fi de acord niciodată parlamentarii să își taie singuri din venituri…

  22. geofreeland

    E grea asta cu procentele. Vorbim și noi, că de, e stare de alertă…la pensiile șmecherite.

  23. bazil

    Asa cum am mai aratat lucrurile se misca greu. E grea lupta cu pensionaris smecheritos, plini de lacomie . A se vedea cam cu cat ies mai ales dupa 2016 unii cu pensie anticipata partial, vechimi incomplete etc. Si faceti comparatie cu cei iesiti prin 2000 cu functii mai mari, vechimi mult mai mari dar cu pensii modeste ori submodeste.

  24. Iosif

    Ce se mai aude cu controlul Curtii de Conturi?
    Curând se prescrie dreptul.
    Cu stima,