Ce fac generalii romani?

Categoria Despre Armata
Deocamdata pe perne…

Amanare

Ieri, 26.05.2020,In sedinta comuna a Comisiilor de munca si aparare de la Camera Deputatilor, pe proiectele privind modificarea L223, deputatul Victor Paul Dobre de la PNL, membru al comisiei pentru aparare, a solicitat amanarea discutiilor pe cele doua proiecte, pe motiv ca MAI, parte invitata la discutii, ca si MApN, ar fi trimis punct de vedere si… acesta nu a ajuns la Comisie. Presedintele sedintei, domnul Solomon a fost „intelegator” si a amanat discutarea proiectelor. Deci PNL si PSD isi dau mana in proiecte comune. Sa vedem daca in favoarea sau defavoarea pensionarilor militari. Asta vom sti numai dupa ce se vor finaliza documentele si votul. Pana atunci putem doar specula sau discuta …”pe surse”. In acest sens, se poate specula ca cineva a fost sa zicem „impresionat” de … efectele prevederilor si a solicitiat timp pentru a-si stabili pozitia. In mod cert, initiatorii proiectelor, in special Lupescu, nu par chiar asa de bucurosi si banuiesc un joc comun PNL/PSD , dar inca nu se stie in ce directie. Pana la urma se va lamuri si asta.

Se cauta un punct de vedere
Ce este ciudat totusi, este ca, conform solicitarii, MAI ar fi trimis un punct de vedere separat pe unul, sau ambele proiecte, dar acesta nu ar fi ajuns la comisii. Sa intelegem de aici ca MAI are alt punct de vedere decat cel al guvernului, care a trimis deja punct de vedere de respingere a ambelor proiecte ? Daca guvernul a trimis puncte de vedere, MAI si MApN nu fac parte din guvern, punctul de vedere al Guvermului nu a fost discutat in sedinta de guvern? Cum a trecut un astfel punct de vedere peste cele doua ministere fara acordul acestora, ele fiind cele vizate de proiecte? Nu ca nu ar fi posibil ca Guvernul sa isi dea cu stangul in dreptul,ca doar e expert, dar parca prea nise intampla toate numai noua. Este ceva putred, foarte putred aici, ori in punctul de vedere trimis de Guvern, ori in aceasta amanare. Adevarul este ascuns, situatia sta altfel dar deocamdata nu stim cu ce scop.

Cum se justifica functiile ?

Cum la MApN s-a instituit OMERTA si nu se mai dau comunicate si declaratii decat privind misiunile NATO si slujirea intereselor partenerului strategic, ma intreb de ce mai sunt platiti purtatorul de cuvant si ditamai Directia Informare si Relatii Publice sau de ce structuri precum CPS mai au pe stat personal care se ocupa de Relatiile Publice daca relatia cu pensionarii militari si solicitarile acestora sunt directionate catre Curtea de Conturi? Sugerez conducerii MApN, intrata oricum in restructurare, sa revada si aceste functii, in special la CPS inclusiv cea de conducator al acestei structuri, pentru ca pare a fi prea mare si nejustificata. Ma indoiesc ca e nevoie de un general pentru simpla activitate de pasare a responsabilitatii, inclusiv de semnare a documentelor, (a raspunsurilor catre solicitanti si deciziilor de actualizare) catre loctiitori fara nume. Pentru aceasta munca este suficient un militar angajat, nu e nevoie de un general, grad la care sefa CPS tanjeste si priveste cu infatuare. Daca doamna de la conducerea CPS a MApN isi va vedea visul implinit in mandatul actualului ministru, inseamna ca asta i-a fost misiunea trasata si s-a achitat de ea cu succes.

Hai la MI(lcov) cu cu grabire

Asa ca daca vom vrea sa mai aflam cate ceva despre proiectele privind soarta pensiilor militare, ar trebui sa ne adresam MAI, eventual surugiilor si coarnelor din sindicatele MAI, care fac pentru oamenii lor, mai mult decat bala-hnarenii din MApN cu ale lor stele puse una peste alta. Poate este cazul ca pensionarii militari sa emigreze cu pensii cu tot la MAI, caci acolo agentii si comisarii fac mai mult decat generalii din MApN. Cum transferul pensiilor militare la MAI nu este posibil, ma intreb daca pensionarii militari se pot inscrie in Sindicatele MAI, ca la noi, in goana dupa cotizatii, SCMD s-a declarat sindicat al tuturor celor care vor sa se inscrie indiferent din ce tara, numai sa dea ceva firfirei la cotizatie, sa mananca si dogarii ceva in gura lor. Asta e diferenta dintre sindicatele din MAI si asociatiile militarilor. Liderii sindicali din MAI se preocupa si de interesele lor personale, cei de la MApN, NUMAI de ele.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

72 Raspunsuri la Ce fac generalii romani?

  1. Ifrim

    Generalii români fac foarte bine.Eu fac HTA!

  2. Liviu

    Puteți să inițiați, împreună cu domnul Coarna, un apel către toți pensionarii MApN să se înscrie în sindicatul politistilor. Atunci rezerva MApN și MI ar deveni o Forță.
    Cu stimă

  3. Gabitu

    Am citit doar titlul și la cuvântul”generali” am vomitat jumătate de oră,

  4. Gabitu

    După ce am citit tot am reușit să mă opresc din vomitat dar nu înțeleg despre care armată vorbești? Cea formată din mercenari selectați din sclavi lași care se supun altor țări (stăpâni care ne numesc direct dintre alogeni
    preșul și primul ministrul) și sunt conduși de generali tradatorii de colonie?

  5. neacsu marin

    @Gabitu,
    Te apropii cu pasi marunti si repezi de o… relaxare binemeritata.

  6. Nicu

    De la generalii Petrică Bejenariu si Iordache Olaru, care au avut demnitatea si curajul de a-i da peste nas matolitului la un bilant al MApN, nu prea am mai vazut coloana vertebrala la acest grad. Cu mici exceptii… Apropo, stie cineva ce mai face domnul general Pop Virgil ?

  7. geofreeland

    „Nu sunt bani!” Ăsta e cuvântul de ordine. Vorba lui Moromete, „Păi dacă n-am, de unde să-ți dau eu ție, Jupuitule?” Eu cred că ne vor da și apoi vor impozita ce ne-au dat. E simplu. „V-am dat, nu? Dar impozitarea progresivă se aplică la toată lumea”

  8. Socrate Toma

    Dacă există o formă de comunicare între cei care sunt susținuți , mulți fără voia lor , de către sindicatul dl-ui Mircea Dogaru ar fi bine să fie anunțat că , în informarea făcută pe blogul sindicatului , la 27.05.2020 , a făcut o eroare respectiv a confundat Plx-199 cu Plx-221 . Fiecare proiect are părți bune și părți rele dar nu trebuie aduse relele doar acolo unde dl-ui îi convine mai mult.

  9. Ifrim

    Și să mai fie anunțat că nu toți dorim să fim reprezentați cu forța făcând-u-ni-se mai mult rău decåt bine.Proiectul Plx199 cu indicii de corecție este mai bun dar dânsul le-a umplut de sånge.Cât o fi cotizantul de prost tot se prinde la un moment dat de mimă!

  10. bazil

    @Geo. Aveti dreptate, se va aplica la toata lumea(toate sistemele de pensii, inclusiv rente viagere, indemnizatii etc, posibil insa si la salarii-asa e in Vest si nimeni nu spune ca nu e constitutional), altfel e discriminare=motiv de respingere.Trebuie sa tinem seama insa ca de ex. la pensiile militare, cam 40.000 au peste 6000 (unii mult peste aceasta suma -smecheritzii) restul sub aceasta suma, ca urmare cei sub o anumita suma nu vor fi taxati suplimentar( varianta cea mai probabila-peste 7000 taxare) si e vorba aici de cca 130.000-140.000 pensionari militari care nu vor fi taxati. Nu mai vorbesc de civili, unde imensa majoritate nu vor fi impozitati suplimentar.

  11. Gabitu

    Corect ar fi ca raportul dintre cea mai mică pensie militară și cea mai mare pensie tot militară să fie de cel mult 1/4 exact ca țările NATO

  12. Gabitu

    Unii militari când ies la pensie mănâncă probabil cu șapte guri în timp ce alți militari fac foamea cu 1000-3000 lei

  13. bazil

    @Titi. Bine ca ati intervenit cu postarea de mai sus. Vad pe unele posturi tv ca apare iar sperietoarea cu taierea pensiilor si salariilor. E adevarat, f posibil sa fie taiate unele pensii ,insa alea smecherite , peste 7000 cu 30% si alea supersmecherite cu 50%. Cei cu pensii modeste si chiar medii pot dormi linistiti, variantele cu 95% de la 3500 in sus sunt doar sperietori de ciori. Si mai e posibil sa mai fie taiate salariile alea superbabane de pe la companii falimentare , in genere veniturile exorbitante care nici in occident nu prea se gasesc. La pensii varianta inaintata de fostul ministru al finantelor e cam cea mai credibila si probabila(toate pensiile si rentele, indemnizatiile etc).

  14. Gabitu

    Pensiile militare de peste 10.000 RON intră probabil în sfera patologicului.

  15. bazil

    Acum, nu bag mana in foc pentru pensiile(veniturile) peste 20.000 lei unde procentele de impozitare s-ar putea sa fie ceva mai mari. Daca procentul e de 50% ia ganditi-va cu cat raman in mana cei cu pensii de 30.000 lei, 40.000 lei…….70.000 lei…..Dreptatea pana la capat trebuie sa fie instaurata intr-un final! Greu insa nu imposibil!

  16. neacsum

    @Bazil,
    Dreptate pana la capat, sau ”capra vecinului pana la moarte”? Dreptate pana la capat nu inseamna egalizarea veniturilor indiferent de … vechime, merite, contributie, etc etc. Dreptate pana la capat inseamna respectarea legilor si a drepturilor. Asta trebuie sa ne intereseze, nu taiarea veniturilor unora sau altora.

  17. neacsum

    Sa mai spuna cineva ca MApN nu ”socializeaza” si nu impartaseste ultimele noutăti de interes pentru pensionarii militari. Se pare ca articolul meu i-a impulsionat, pentru ca in ultimul numar din ”Observatorul militar”, sub titul ”IMPORTANT” ni se aduce la cunostiinta sa nu cumva sa ne facem iluzii cu privire la drepturile catsigate de politisti in instanta si acordate prin OUG 75/2020. Nu,conform oficiosului militar, drepturile acelea nu se aplica si militarilor, asa cum -in conceptialor- nici indexarea din 2016 nu trebuia inclusa in actualizarea din 2017, decat la politisti. Culmea este ca nimeni nu le-a cert punctul de vedere pe aceasta speta dar ei s-au graboit sa ne anunte ca sa nu intindem gatul. Probabil peste 3 ani la solicitarea cuiva Curtea de Conturi va veni in control si va constata ca … trebuiau acordate aceleasi drepturi si militarilor. Sa ne pregatim sa … cerem revizuirea pensiilor si acordarea drepturilor, pana nu trec cei 3 ani.
    Iata … docomentul:
    lOUG nr. 75 pentru modificarea și completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și pro-rogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 434 din 22 mai. Modificarea OUG nr. 114/2018 a fost necesară pentru a pune în aplicare Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 51/2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 64 din 30 ianu-arie. Noul act normativ prevede că se recalculează cuantu-murile/valorile salariilor de funcție aflate în plată pentru polițiști din structurile Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, în ordonanță se precizează că plata eventualelor sume rezultate ca urmare a recalculărilor salariale, pentru perioada de 3 ani calculată până la 30 ianuarie 2020, se va realiza în cinci ani, de la data menționată. Având în vedere prevederile exprese din OUG nr. 75, precizăm că dispozițiile acesteia nu se aplică și în cazul soldelor personalului militar din MApN. (I.M. Nedelcu)

  18. Pompiliu

    Personalului militar din MAPN și Mai li se aplica decizia 23 din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, insa pentru aplicarea acesteia este nevoie de acțiuni în instanță sau de o eventuala OUG făcută de ministrul apărării naționale pe modelul oug 75…
    In decizia 51 înaltă curte nu s a mai pronunțat si pentru ceilalți bugetari în care sunt incluși și militarii pentru ca deja se pronunță se pentru aceștia în decizia 23din 2016..

  19. Pompiliu

    Nu pot sa o copiez aici pentru ca este prea lunga dar poate fi găsită pe google. Ma refer la Decizia 23/2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

  20. Gogu Pintenogu

    Asta se intâmplă când conducerea militară (a se citi generali) a Armatei României este numită pe criterii politice sau în funcție de cursurile făcute în țara partenerului strategic și în fruntea ministerului există un citizen care a stat tot timpul în poziția ghiocelului sau în cort cu aer condiționat ca să-și atingă scopurile personale.
    Cred că trebuie să ne gândim la ce vom vota noi și familiile noastre la următoarele alegeri!

  21. bazil

    In primul rand multumesc d-le colonel Neacsu pentru posibilitatea de a posta aici. In al doilea rand situatia de acum a pensiilor militare, inghetate si hacuite se datoreaza si caprei vecinului.Cca 150.000 pensionari au pensiile inghetate de ani buni deoarece cei de la butoane au considerat ca sunt nesimtit de mari facandu-se ca nu vad ca doar cca 30.000 au pensii peste 10.000 lei. Au profitat de asta si le-au inghetat pe toate, indiferent de cuantum. Si apoi, una e sa o inghete la 15.000 ori la 77.000 si cu totul alta sa o inghete la 1500-2000-3000-chiar 5000, nu credeti? La aceasta ora intre cei cu grade egale, functii egale, conditii egale sunt diferente f mari nejustificate. Nu spune nimeni ca trebuie sa fie egale, ar fi o anomalie insa cand unul are 3500 si altul 10.000 ….15000 ori mai mare nu prea e corect!Diferentele trebuie sa fie acceptatbile si justificate . Veti spune ca sunt calculate cf legii. O fi i8nsa inseamna ca LEGEA e gresita si trebuie corectata sa nu mai permita astfel de ANOMALII. Mai este si faptul ca posesorii de pensii f mari fac tot posibilul ca sa nu se indrepte nimic, ei sa ramana cu pensiile alea supersmecherite iar restul cu pensii modeste ori submodeste. Asta nu e colegialitate , nu e camaraderie! Multumesc pentru atemtie.

  22. iosif

    Dle Gabitu,

    Oare idealul d-voastra, dupa iesirea la pensie, este numai sa aveti ce manca cu gurita dumneavoastra?

    Dar nevasta? Dar copiii? Dar nepotii?
    Bunicule, ai 100 de lei sa ies in oras cu o fata?
    Ce raspundeti?
    Ca ati muncit toata viata, 24 de ore din 24 numai ca sa aveti la pensie o felie de salam cu soia ?
    Stimate coleg, cred ca meritati mai mult.
    Iesirea la pensie nu inseamna ca am murit.
    Este o noua ETAPA in care muncim numai pentru noi si familia noastra.
    Cu stima,

  23. neacsum

    @Bazil,
    Eu nu am spus ca legea e buna, nici ca trebuie lasata asa, nici ca e bine sa fie diferente de la cer la pamant intre pensiile a doi militari iesiti la pensie in perioade diferite. Dar m-am saturat sa tot aud:” asa, f bine, sa le taie din pensiile alea nesimtite”. Civilii spun despre militari ca au pensii nesimtite si acestea trebuie micsorate, militarii spun despre judecatori, subofiterii si ofiterii mai mici in grad despre generali, generalii de ieri despre generalii de azi si asa mai departe. Toti au dreptate intr-o oarecare masura, atunci cand se refera la diferentele care NU SE JUSTIFICA NICI MORAL NICI LEGAL dar pun intrebarea de referinta: CE CASTIGA UNUL CU PENSIA MICA DACA IN LOC SA CREASCA PENSIA LUI, SCADE PENSIA CELUI CU PENSIE MAI MARE? ZERO!!!! Si atunci despre ce vorbim ? Dece as dori, sau m-as bucura eu ca ii scade pensia nu stiu cui cand eu voi ramane tot in groapa?

  24. geofreeland

    În sfârșit! Oi fi zis eu multe da’ cu pensiile, cu Ciuculete de la Apărare și datul cu sapa am avut dreptate. O să murim cu ea în brațe. A te îndoi socratic e o mare filozofie. Românul a sintetizat-o magistral în „ce e în mână nu-i minciună!” Restul sunt vorbe. Îndoiala, neîncrederea, frustrarea sunt avatarul politicii de astăzi, pe scurt distrugerea demnității. Când legile sunt strâmbe statul nu mai e al oamenilor. E o entitate de oprimare. Iar când legile nu se aplică ăsta nu mai e stat de drept. E discreționarism ca o formă mascată a unei dictaturi vopsită în roz.

  25. geofreeland

    „Patria este norodul iară nu tagma jefuitorilor” este o cutumă stindard spusă acum 200 de ani. Patriotul din Vladimiri…Mai an, dragul nostru Vladimir, Miru, spunea la fel. Și noi, azi, la fel spunem. Toți în jurul nostru, uniți prin istorii, spun la fel. Noi nu. Ăsta o fi blestemul poporului român? „Unde mergem noi, domnule?” spunea la răscruce Moromete. Armata e a poporului. Patrie, onoare, credință au motivat jertfele. Nu-mi dă pace imaginea unei echipe de fotbal care joacă pentru patron.

  26. geofreeland

    Clipa trecerii noastre prin lume e moleculă în oceanul vremilor. Primitivii munceau toți și împărțeau după nevoi. Egoismul a creat sclavagismul și feudalismul, iar cele două au dus la capitalism. Socialismul politic a negat valorile și a transformat capitalismul de azi în sclavagism global. Suntem în tranziția spre robotizarea lumii. Ce vor face roboții? Dacă ei fac munca, oamenii după ce criterii sunt valorizați? Oamenii, de la un anumit număr, sunt inutili, zic apologeții. Chiar, spre ce ne îndreptăm? Simulările secrete știu. Noi, azi, trăim azi. Mâinele nu-l știm, doar suferința trăită azi ca în orice istorie socială în evoluție. Ne mirăm de păpușile care ne conduc? Ei aplică un plan. Constituție, legi? Din nerespectarea lor vedem parte din plan. Unde oamenii nu mai contează. Sunt doar un reziduu amorf, ca lutul olarului.

  27. Nicolae

    Astãzi,sã ne aducem aminte de Eroii acestui popor care s-au jertfit pe campurile de batalii,pt.ca noi sã fim un popor mare şi unit.Amin!
    Sã nu-i uitãm nici pe dusmanii şi tradatorii acestui Neam de eroi,care au produs multã suferinta poporului nostru,lacrimile mamelor care si-au pierdut pe cei dragi in atitea şi atitea lupte cu liftele istoriei.
    Slava Eroilor neamului,Slava poporului român!

  28. Jipa Costica

    @Nicolae
    Glorie eternă Eroilor neamului!
    Amin!

  29. bazil

    Domnule colonel Neacsu, aveti dreptate .Totodata au dreptate si cei care sustin ca pensiile de peste 10.000 lei trebuie analizate si aduse la normal(cu precadere cele peste 15.000, 30.000 , 70.000 samd ).Nu e normal sa ai o pensie de 15.000 euro (in conditiile statului roman) iar altii sa aiba doar cateva sute de euro. Si se pare ca nu exista alte solutii de a elimina ANORMALUL decat impozitarea progresiva care se practica in multe tari europene si nimeni de acolo nu spune ca asta inseamna taiere ori ca se ia de la unii sa se dea la altii.
    Si mai e un aspect: acum un an o conditie de baza pusa de cei de la butoane pentru reluarea actualizarii pensiilor militare a fost introducerea impozitarii progresive. Ce trepte vor fi vom mai vedea!

  30. geofreeland

    Dialog în piață, azi. Reporter: Vă iubiți patria? Tânărul, 25 ani, la o multinațională: Patria? Domnule, mă faci să lăcrimez. Dar îți răspund, îmi iubesc patria ca pe părinții mei…ei mi-au dat totul…cu tot chinul lor de azi…Patria? Domnule, dumneata ești conștient ce înseamnă retorica? Asta e o întrebare la care știi răspunsul. Nu?

  31. geofreeland

    La tema articolului. „Ce fac generalii români”? Eu întreb, la pensie, generalii mai sunt generali? Nu. Sunt niște pensionari ca și noi. Că au pensii mai mari, e normal, că au avut funcții. Sunt generali pentru că noi, militarii avem respect pentru gradele militare chiar și fiind ieșiți la pensie. Un general nu e al armatei, e al țării, pentru că armata e a țării, nu a vreunui politruc. Ce fac ei acum? Păi ar trebui să facă. Ei sunt voci reprezentative a tuturor celor pe care i-au condus. Dar, în ochii politicienilor ei sunt doar niște pensionari de rând. De ce? Pentru că această clasă politică e lipsită de orice fărâmă de respect pentru valorile naționale și e interesată numai de înavuțire, bineînțeles prin interesele de partid, un fel de caracatiță, nu spun mafiotă, dar p-acolo. Asta e.

  32. geofreeland

    Eu am avut mare încredere în generalul Ciucă. CV-ul și opiniile unor subordonați. Unor. Alții…Problema pensiilor militare numai ministrul.o poate rezolva. Inclusiv legislația. În rest nimeni. CSP e a armatei nu? Azi, acest ministru nu mai e general. E om politic și respectul ca militar în rezervă în Guwerner,ca civil, față de el e nul, el execută ordinele altora. Ceea ce și face. Sau nu face. Punct.

  33. Nicolae

    Nu stiu,iertare,poate gresesc!
    Generalii,prin prisma gradului,dar şi al funcţiei deţinute,sunt deseori cooptati în politicã.Exemple sunt cu duiumul.Asta nu înseamnã cã trebuie sã uite ce au fost de fapt,care a fost şi este pânã la urmã menirea lor.Din pãcate,şi cu durere o spun,unii cam uitã ce au fost şi ce sunt.
    Ne strigam durerea nedreptatii de ani buni,a auzit cineva din aceastã tagmã acest strigãt?Cred cã nu.Halal!

  34. geofreeland

    Am citit mesajul președintelui, scris de niște consilieri politruci, năimiți probabil, pentru că altfel nu-mi explic de ce nu am regăsit cuvântul român. Discursul era valabil pentru oricare altă țară. Câteodată, funcție de curba sondajelor, președintelui i se mai strecoară, „dragi români” ca și cum am fi emigranți în propria țară. Jenant!

  35. geofreeland

    Am citit mesajul președintelui, scris de niște consilieri politruci, năimiți probabil, pentru că altfel nu-mi explic de ce nu am regăsit cuvântul român. Discursul era valabil pentru oricare altă țară. Câteodată, funcție de curba sondajelor, președintelui i se mai strecoară, „dragi români” ca și cum am fi emigranți în propria țară. Jenant! Credibilitatea unui mesaj pleacă din percepția empatică a auditoriului. Altfel, mesajul e o bifă a unui program. „Am făcut-o și p-asta!”

  36. geofreeland

    @Jipa Costica Respect pentru postarea adresată lui Nicolae.Singura, specifică unui militar român.

  37. geofreeland

    Înălțarea celestă spre Tatăl a Mântuitorului Iisus, nu e numai un simbol ci o dovadă a fragilității umane, bântuite de instincte, dar și un examen de speranță întru evoluția civilizației în spiritul celor 10 porunci-lege cutume sociale. Spiritualitatea lumii omenești nu poate accede decât având la bază pe acestea. Înălțarea nu e o misiune terminată ci o sămânță lăsată să rodească. Noi suntem chemați la a îngriji lăstarul. Zi de zi, mereu cu sârg și iubire. Altfel nu am mai fi. Zile senine și drag de dragi vă doresc. Iubire!

  38. geofreeland

    Înaintașilor noștri, „celor din morminte” noi „viață dăruindu-le” amintindu-i și cinstindu-i pentru că ne-au făcut o țară întreagă. Fie nouă cât trăim, să le purtăm crezul dându-l copiilor pe mai departe.

  39. geofreeland

    Definitia „ciumei galbene” si a planului pus in aplicare.
    https://www.stiripesurse.ro/pradadul-sanitar-generat-de-inchiderea-spitalelor-in-stare-de-urgenta_1469340.html
    „Dragi romani”! va doresc…

  40. Al

    Generalii si Amiralii nostri abia acum isi demonstreaza incompetenta pentru gradele pe care le au. In activitate a fost usor pentru ca totul era de partea lor, acum toti sunt cu curul la perete, fara nici o reactie. De aici, pentru ca ei ai pensii babane, nici sa nu va asteptati la reactii de sprijin pentru fostii subordonati. Le e bine…..!

  41. geofreeland

    Vorbim de pensii. Hm! Un ilustru economist american a luat un Nobel, a scris și o carte Oeconomica, prin 1962. El spunea așa. De ce o femeie casnică, toată viața nu primește pensie. Dădea exemplu o familie cu doi copii, numai șoțul lucra. Făcea piața, de x bani alimente ne procesate. Pregătea 4 mic dejunuri, 4 prânzuri- 4 aperitive, 4 supe, 4 deserturi și 4 porții la cină. Făcea curat în casă, spăla rufe, călca rufe, plătea facturi. Mâncarea de ea gătită, la prețurile din restaurante, era de trei ori mai ieftină. Munca ei.Zi de zi. Plus altele servicii casnice. Ea producea plusvaloare regăsită în forța de muncă, sănătatea, educația copiilor, starea psihică normală a familiei întregi. Azi, la senectute, trăiește din pensia șoțului, neîndestulătoare. La cât aport social adus ea nu are nicio valoare. Vi se pare corect? Doar a muncit o viață. Cine e beneficiarul muncii sale? Statul, patronii și copiii până la majorat. Cine îi recunoaște munca? Un astfel de sclavagism social-familial nu este recunoscut de stat. Ce părere aveți?

  42. geofreeland

    „O, ce veste minunată!” Tătucul nostru în toate, în bunătatea lui, ne zise că după 16 iunie se ridică restricțiile. Mulțumim mărinimiei Tale, herr! Numai că, mânăria cu Covidul apare din ce în ce. https://www.fanatik.ro/un-expert-in-vaccinuri-valideaza-teoria-conspiratiei-structura-unica-a-covid-19-demonstreaza-ca-virusul-ar-fi-putut-fi-creat-de-om-19220422?utm_source=antena3InteriorSport&utm_content=antena3SportInteriordeskmobilò

  43. neacsum

    @Nicolae,
    Tocmaivorbeam despre ofiterii zilelor noastre despre interesele si profesionalismul lor. Iata proba: NICI MACAR NU STIU UNDE LE UNT INGROPAI INAINTASII. Asta spune tot….

  44. neacsum

    SE PARE CA LA CPS SE FAC EFORTURI INTENSE SA SE….EVITE PLATA INDEXARII DN 2016. Din cauza asta nu se raspunde nimic oficial, nu se spune nimic, suntem trimisi la Curtea de Conturi si „nu se stie nimic”. Se spera o .. solutie care sa nu duca la punerea in plata si aplicarea variantei MAI. Bineinteles ca la MAI nu au fost gasite …. nereguli, dar se incearca sa se ascunda cele de la MApN.

  45. Titi

    Daca Curtea de Conturi gasea ca totul a fost OK, imediat CPS dadea un Comunicat !
    Dar faptul ca au gresit cu cei 5%, nu stiu pe unde sa scoata camasa!
    Sper sa emita deciziile de revizuire pana pe 30.06.2920 !

  46. geofreeland

    Până când mai ținem mizeria asta sub preș? Raportul Curții de Conturi e secret? E instituție publică. Pe cine vor să ascundă? În mod cert pe politicieni, responsabil fiind ordonatorul de credite, adică ministrul din guvernul politic.

  47. Jipa Costică

    @Neacșu
    La CPS a MAI controlul s-a încheiat pe data 08.05.2020, într-o săptămână, și a fost întocmit și documentul din care rezultă că actualizarea s-a efectuat legal.
    Se pare că la CPS a MApN, nici după două săptămâni, controlul nu s-a finalizat!
    Nu cred că, după finalizarea controlului și întocmirea documentului din care o să reiasă că CPS a MApN a aplicat greșit legea, se va încerca nepunerea în plată a sumelor cuvenite.
    @Titi
    Nu vor putea emite decizii de revizuire până pe 30.06.2020. Important e ca până la această dată să se finalizeze controlul și să fie înregistrat la CPS a MApN documentul controlului.
    O zi bună, tuturor!

  48. neacsum

    @Jipa,
    Se pot face cereri de revizuire si in acest moment, pentru a nu se pierde termenul. E suficient sa exista dovda ca s-a constatat existenta unei diferente de aplicare actualizarii, pentru a fi solicitata actualizarea, iara dovada exista prin cele doua raspunsuri primite privind controlul de la cele doua case de pensii. Deci cne vrea, poate face cerere de revizuire. Eu o voi face saptamana viitoare. Le recomand tuturor sa faca. Si mai e o… portita pe care nu o voi spune decat cand va fi cazul. Nu vreau sa le dau celor de la CPS posibilitatea sa contracareze asa ca pastrez a doua carte in maneca pentru cand va fi cazul.

  49. Titi

    Si eu voi face o cerere de Revizuire, cu cateva zile inaintea datei de 30 iunie !

  50. Gabitu

    După ce va fi introdus impozitul progresiv ca în toate țările dezvoltate vor fi bani pentru revizuire. Pensiile de peste 6000 RON vor fi doar o amintire urâtă .

  51. Gabitu

    Probabil spre sigur săptămâna viitoare sparlamentul va lua șunca din fasolea șmecherilor plini de Oscaruri cu pensii *militare conflate cu cinci cifre. Doamne ajută!

  52. Gabitu

    E și aici pe forum un așa a zis militar fără școala militară fost șef de SM cu pensie de peste 15.000 care e disperat că nu a primit indexarea de 5% . Lăcomia unora nu are margini!

  53. Gabitu

    Mareș ce părere ai îți bâzâie musca?

  54. bassil

    Aveți un model de cerere ?

  55. După 30 iunie 2020 voi scrie un articol despre ce se prescrie si ce nu se prescrie din Deciziile de actualizare emise de CPS-uri, cu aplicabilitate de la 30 06 2017, respectiv din obligatia lunară, succesivă, de plată către dvs. a drepturilor de pensie militară.
    Deocamdată, sugerez, pentru a nu pierde niciun leuț din indexarea de 5%, care vi se cuvenea și după 30 06 2017, să formulați cereri de revizuire către Casele Sectoriale de care aparțineți.
    După 30 de zile, dacă nu primiti răspuns, puteți să vă adresati Tribunalului cu actiune, nu de contestare, ci de revizuire, potrivit competențelor date de art. 100-103 din L 223/2015, si temei juridic art. 65 din L 223/2015
    Nu formulați ceri și cei care prin recalcularea din 2016 ați rămas în plată cu cuantumul contributiv, cu o diferență mai mare decât indexarea incrisă pe decizia de recalculare, pentru că aveți indexarea de 5% în cuantumul în plată
    Nu bagatelizați actiunea prin cereri tip!

  56. dora

    @ Gabitu,
    De la mata zicere….pensiile de 6000 lei (nu RON, leul este moneda țării), vor fi doar o amintire urâtă.Cum ați ajuns la această concluzie?. Sunt persoane care au ieșit pe Legea 223/2015 (deci pe principiul contributivității), cu o pensie netă de 5000 lei (fost cadru de conducere). În urma modificărilor (indexări, eliminarea CASS-ului, reducerea inpozitului, recalculări) pensia a crescut la 6000lei. După criteriile dumitale aceste persoane sunt nesimțite?
    Fostul ministru de finanțe Ialomițeanu, a afirmat într-un interviu, ca cea mai corectă formulă este impozitarea progresivă a tuturor veniturilor, indemnizațiilor, primelor, etc., cu schimbarea CODULUI FISCAL. Se poate stabili un nivel maxim al pensiei care să nu depășească salariul șefului statului. Văd că sunteți informat (precum Bazil), de niște pensii de peste 15.000lei, 20-30.000 lei.Ale cui? Aștept, sunt curioasă, nu invidioasă.Poate cunoașteți și ce formulă de calcul a stat la baza lor, ce funcții au avut….

  57. bassil

    Mulțumesc,am înțeles algoritmul pentru revizuire.

  58. neacsum

    Huhu,
    Pana la tribunal, mai e. Important e sa faca cereri de revizuire.

  59. geofreeland

    Eu nu înțeleg dacă e o aplicare greșită de ce să facem, Noi, cerere de revizuire? E o aberație. Greșeala e comună tuturor pensiilor. De ce individualizăm? E ca și cum cei care nu fac cerere de revizuire acceptă ca normală mânăria CSP? Eu întreb încă o dată dacă Curtea de Conturi descoperă o mânărie în curtea ministrului unde e ministrul? În teatre? Atunci ăsta nu e ministru, e un șmenar politic, complice, cu toate stelele lui. Apuse.

  60. geofreeland

    Dacă ministrul Ciucă nu se implică, pentru noi rămâne general, amintiri de armată, dar la rece, e un pensionar ca și noi, iar ca civil e om politic, plătit public, pentru ograda păstorită. Omul se mai schimbă, dar onoarea de militar avută, niciodată. Altfel, întreb, ai fost militar, iar ca civil nu mai ești? Noroc cu generalul Chelaru care s-a bătut ca gradul e proprietate. Deci? Dacă se dovedește că e o greșeală în aplicarea legii, îndreptarea trebuie făcută la toți pensionarii militari, din oficiu. Cum să te milogești pentru un drept? Unde am ajuns?

  61. geofreeland

    Iar ca să te milogești pentru un drept înseamnă că ăsta nu mai e un stat de drept. Ce altceva? Dacă slujbașii statului greșesc de vină e păgubitul? E o aberație siderală. E ca și cum ai cere ca ștreangul să fie uns. Doamne, asta e societate?

  62. Curtea de conturi intocmeste un Raport în care consemnează proasta gestionare a banului public și recomandă măsuri de remediere.
    Urmează etapa concilierii celor consemnate cu instituția controlată. Se poate ajunge chiar la diferend juridic.Ne putem astepta, având în vedere tupeul cu care funcționărimea juridico-financiară refuză să-și recunoască greșeala.
    Rapoartele Curții de Conturi sunt publice.

    Pe baza demonstrațiilor de pe huhurez.com, fiecare poate să calculeze suma cu care a fost păgubit prin decizia de actualizare și poate formuleze cererea de revizuire în cunostință de cauze.
    Important este ca cererea să fie adresată cel mai târziu în luna iunie a.c, pentru a nu se prescrie suma pe care ar putea s-o pretindă pentru luna iulie 2017 și următoarele, fiecare termen împlinindu-se lunar.

  63. geofreeland

    @ Huhu Nu te cunosc, dar cu revizuirile bagi strâmbe. E ca și cum, ghiocelul își vrea dreptul la viață. A te lupta cu greșelile altora, plătiți din banii tăi, e similar cu a-l plăti pe cel să te înjunghie și apoi îi ceri îndurare. Despre ce vorbim? Unde-i lege, nu-i tocmeală. Restul sunt vorbe. Ce s-o mai lungim, politicul dă ordine, și politicul începe de la Ăl din Deal.

  64. @geo
    Pe tine cine te plateste ca da bagi strâmbe?
    Pune mâna si citeste legea, daca nu stii ce este revizuirea pensiei… si abia dupa aceea poti sa te iei in clont.

  65. Titi

    @Geo, trimiterea catorva mii, poate zeci de mii de cereri pentru Revizuirea pensiei militare, cu siguranta îl va pune pe ganduri pe Ciuca si va grabi rezolvarea celor 5% !

  66. geofreeland

    @Huhu Stai liniștit, nu mă plătește nimeni să mă iau în clonț. Suntem pe aceeași baricadă comunardă. De ani de zile suntem o zbatere în malaxorul inepțiilor legislative. Intenționat.

  67. geofreeland

    Dialogul surzilor. Unul întreabă: Câti? După ceva timp celălalt zice: 5%. După o altă pauză, primul zice: Ce 5%? După altă pauză de gândire celălalt întreabă: Ce câți? Cam asta e cu pensiile, cu aplicarea legii și rezultatul ei. Totul e steril,nu acel mediu abiotic de spital ci acel negru de cărbune.