Leș își face campanie Capitolul 1- Calul Troian

Categoria Despre Armata



Dubla lovitură a ministrului Leș. A fost semnat  Ordinul M 46/14.03. 2019, ordin privind înființarea, organizarea si funcționarea Consiliului Consultativ al militarilor în rezervă și în retragere. Se mai vorbește despre iminenta apariție a unei ordonanțe privind actualizarea pensiilor militarilor cu creșterea.. soldei de grad. Asta în timp ce USR-ul se chinuie și insistă să anuleze/modifice  pensiile speciale, în care includ și pensiile militare. Și unii și alții își fac propagandă pe spinarea militarilor.

Domnul Leș vrea să își spele imaginea clătinată puternic la defilarea de la Bistrița. Dacă intri pe pagina lui de FB vei constata că de la eveniment (NESANCȚIONAT DE NICI O ASOCIAȚIE A MILITARILOR, NICI UNA MĂCAR) pagina i s-a umplut de fotografii cu fete și copii inocenți frumoși, patrioți, care iubesc armata considerând domnia sa că pe asemenea imagini nu îl poate contesta nimeni. Da, poate din bun simț mulți se abțin să îi ceară demisia, așa cum ar merita, dar imaginea sa, orice ar face va rămâne în veci pătată de acel moment de dispreț la adresa armatei. Cine uită sau iartă, nu e militar. Mai încearcă domnul Leș să se spele la față și prin prezentarea unor ”realizări epocale”. Săptămâna trecută ne informa plin de mândrie că a trecut de a treia treaptă a protocolului privind achiziționarea unor rachete care să alimenteze … scutul de la Deveselu deja s-a aprobat o parte din plată care a fost efectuată deci prietenii strategici vor fi mulțumiți, au cu ce să își petreacă concediu anul ăsta. De ce oare trebuie să fie românul fericit în acest context, eu nu știu. Pentru că și-au primit americanii banii ? Pentru că au scăpat de balast? Pentru că am dat un motiv în plus rușilor să își tragă toate rachetele în Crimeea și  să anunțe că România devine pe zi ce trece tot mai aproape de focoasele rusești? Pentru că Trump a declarat încă de anul trecut că reduce fondurile destinate scutului de la Deveselu? Pentru că  același Trump a anunțat că țările care dețin trupe militare americane pe teritoriul lor vor trebui să plătească …bir pentru că sunt ”protejate” de bocancii strategici ? Păi ce facem, ne întoarcem către anii 1400 când plăteam tribut de suveranitate turcilor pentru că ne ”apărau” de dușmanii lor și le mai dădeam pe lângă bani și alimente, băieți și fete pentru Serai? E adevărat, azi nu trebuie să le trimitem fete, și le iau soldații din baruri, de pe centură la un preț mult mai ieftin, dar băieții noștri sunt trimiși pe post de  ”ieniceri” în Afganistan, Irak, Mali, Siria și oriunde are nevoie ”Înalta Poartă” de ei. Cu toate astea se laudă domnul Leș, cel care nu s-a putut deplasa de la București la Fetești, decât escortat de F-16. Trebuia să o mulțumească pe coana Veorica și să aibă și ei cu ce să se laude după alegeri, când nu o să îi mai bage nimeni în seamă, nici măcar Dragnea.

Să revin însă la proaspătul ordin de înființare a Consiliului. Unii, în special cei visători sau degrabă căutători de sinecuri, fie ele și pur .. simbolice, au luat foc jurând că a venit Messia. Reamintesc celor cu memoria scurtă că ceea ce își propune acum acest Consiliu, fusese deja prevăzut în planul întocmit în 2017 de către Statul Major al Apărării, trimis spre aprobare  către ministru și.. castrat, apoi aruncat în sertar  de departamentul domnului Nasta. Mai amintesc acelorași uituci că anul trecut un alt grup de militari reprezentanți ai unor asociații a încercat să construiască ceva asemănător cu ajutorul Abramburicăi. Atunci, actualii ziditori ai Consiliului i-au certat pe acei inițiatori și învinuit de lucru pe la spate și lipsă de transparență. Azi a venit rândul foștilor ”fitiliști” să le sară în cap noilor Păturici. Dar despre asta în alt material, după ce voi avea toate datele. Și uite pun o întrebare prostească: ce rost are acest Consiliu, când există în cadrul departamentului condus de milițian o Direcție care se ocupă practic printre altele exact de ceea ce își propune să facă acest Consiliu?

Și nici nu a apărut bine ordinul, că au început discuțiile, certurile sau laudele și visele între sceptici și … visători. Unii spun că e bine, alții că e rău, unii spun că gata, se va face dreptate, alții că e o mare țeapă, unii că e trădare, alții că e o mare victorie. Nu știu cum va fi până la urmă, nimeni nu știe, nici măcar cei care l-au.. întocmit, teoretic arată bine deși are o  grămadă de aberații, ca să nu pomenesc și de greșeli gramaticale grave, nu de tehnoredactare. Păi cum să faci un consiliu din 7 oameni fără să fii subiectiv, când sunt peste 80 de asociații ale militarilor și fiecare are cel puțin 1 mare expert care consideră că merită să facă parte din consiliu, chiar și neplătit? Cum să spui că este un organism apolitic când este condus de ministru și un ales al său iar ministrul este politician și poate chiar rezerviștii care îl vor compune fac parte din partide politice?  Cum să spui că acest organism este independent, când este ”coordonat” de ministru care stabilește când vrea el când se întrunește și cu cine? Cum să fie echidistant, când trebuie să faci cerere ca să faci parte din el iar ei, Il Capo di tutti capi și Il Consigliere stabilesc cine ”merită” și cine nu, să le pupe imineii? Cum să spui că acest consiliu va rezolva problemele pensiilor militare și ale pensionarilor, când decizia privind aprobarea legilor și ordonanțelor este politică, iar ministrul justiției trimite indicații judecătorilor cum să rezolve cauzele cu impact bugetar?

Oare suntem chiar așa de proști încât să nu vedem toate aceste lucruri care se bat cap în cap ? Sau nu vrem ? Oare ce diferență este între cei care se reped acum cu capul înainte să facă parte din acest Consiliu să se auto-propună, să se laude cu expertiza lor, să se milogească, să caute sprijin la ”colegul Tase” ca să fie și ei băgați printre ”cei șapte magnifici”  și cei care se reped, cu aceleași gânduri și intenții ”nevinovate” să pună osul la reconstruirea UNPR-ului ”singurul partid care promite să ajute militarii”?  Și unul și altul adică și Leș și Oprea oferă funcții celor care vor să ”colaboreze” pentru propășirea ”neamului” pentru că și unul și altul au realizat că ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE ESTE DE AȘTEPTAT CEL MAI MARE PROCENT DE ABSENTEISM LA VIITOARELE ALEGERI, este posibil ca votul militarilor cu familiile lor să fie foarte important.  Spuneam că nesimțitul a urmărit prin acest act, două lovituri, una de spălare la față, să arate el lumii, așa cum scrie în preambul, cât de mult respectă el armata  și cealaltă de … introducere a unui cal Troian în rândul asociațiilor  militarilor, așa cum încercase și Abramburica anul trecut prin spargerea Forumului. Același lucru se urmărește și acum și se pare că s-a și reușit, din câte am văzut generalul Gropan și-a anunțat demisia din fruntea Forumului. Nu comentez acum, așa cum nu comentez nici certurile care deja au început între militari, asociații, lideri. Va urma un alt articol sau chiar alte articole, pe acest subiect, deocamdată mă opresc aici întrebând retoric: oare cât suntem de proști  noi militarii, strategii care am luat lecții de istorie militară, nu strategie, istorie militară și nu recunoaștem un Cal Troian?

Despre cum s-a stabilit acest consiliu și cine a făcut propunerile privind ROF-ul într-un articol viitor. Este foarte interesant. Până una alta, deocamdată, se pare că cert este doar Ordinul, ROF-ul a apărut în mai multe variante. De ce oare?

În concluzie: pe 4 martie sinistrul Leș a semnat un ordin privind infiintarea CONSILIULUI BLA BLA BLA, ÎN CARE SPUNEA, CITEZ ” CCMRR se constituie ca semn de pretuire si de respect pentru toti fostii militari care si-au inchinat viata si cariera Armatei si in mod deosebit pentru a se crea un cadru legal prin intermediul caruia conducerea Ministerului Apararii Nationale sa poata utiliza cat mai eficient inalta expertiza si vasta experienta dobandita de aceasta categorie de militari pe timpul carierelor lor active precum si pentru implicarea directa a fostilor militari in identificarea si solutionarea problemelor cu care acestia se confrunta.” Încheiat citatul si.. respectul, pentru că a doua zi, într-o conferință de presă, domnul ministru refuză să dea răspuns unei probleme ridicate de ”UN FOST MILITAR, ESTE PROBLEMA DOMNIEI SALE”.Menționez că respectivul militar nu întrebase de ce i-a mâncat 5% din pensie, ci cum va rezolva problema apărării spațiului aerian. Acesta este Sinistrul Apărării Naționaleș.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Leș își face campanie Capitolul 1- Calul Troian

  1. NeO

    Despe individul care în respectiva conferinţă de presă s-a chinuit să pronunţe „recalcularea” pensiilor militare, voi zice ceva la episoadele următoare. Dacă tot aţi adus în scenă pe Tudorel, trebuie spus că acţiunea lui are scopul de a arăta partidului roşu că el munceşte. Reamintesc că pe foamea asta de bani guvernul a emis OUG 3/2019 prin care încearcă să temporizeze pe 5 ani plata unor drepturi(cu influenţă şi asupra pensiilor) din justiţie. Ce ne spune nota de fundamentare a respectivei OUG: “Situația extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată este determinată de iminența executării silite a ordonatorului principal de credite, prin acest act normativ evitându-se situația similară existentă în anii 2012-2013 în care conturile Ministerului Justiției au fost executate silit, cu consecințe grave asupra asigurării resurselor necesare funcționării acestei instituții și plății drepturilor salariale pentru toate categoriile de personal din sistem (la acel moment a fost vorba de 2000 de somații și 2030 de înștiințări privind înființarea popririi, deși era în vigoare un act normativ de eșalonare a plății acestor titluri care prevedea în mod expres și suspendarea oricăror proceduri de executare silită).” “Impactul financiar estimat la suma de 2.070.607 mii lei (aproximativ 445.291.000 euro, la un curs de 4.65 lei pentru 1 euro)”. Ne spune chiar guvernul ce se va întâmpla cu aceste plăţi: noi am vrut să nu, am dat OUG dar vom pierde în instanţă. Aşa că Tudorel încearcă să arate că el a făcut ceva, dar ca întotdeauna statul va pierde procesele iniţiate de magistraţi. Şi acest lucru poate fi o explicaţie pentru următoarea situaţie: iulie 2017- pensia medie militari MapN 3292 lei, pensia medie magistraţi 10.789 lei, octombrie 2018- pensia medie militari MapN 3476 lei, pensia medie magistraţi 17.132 lei. Fără cuvinte!

  2. vasile

    In mod normal litigiile pe pensii militare nu ar trebui judecate de sectii specializate pentru pensiile civile constituite conform legii 19,ci de sectiile de contencios administrativ atat la tribunal cat la curtile de apel pentru ca este vorba de anularea unui act administrativ individual.Ma intrebam de ce solutiile favorabile la tribunale sunt intoarse la curtile de apel.Se datoreaza acest fapt si celor doi asistenti judiciari din completul de judecata,unul care reprezinta patronatele si celalalt sindicatele? Chiar daca nu au drept de judecata ci doar de chibit, va dati seama ca au si ce comenta impotriva noastra si a pensiilor noastre „speciale”…Pentru ca armata nu are sindicat ,iar singurul patron este de fapt patroana, adica ROMANIA,repet nu au ce cauta sectiile de litigii in munca si asigurari sociale sa imparta dreptatea in cazul pensiilor militare de stat…

  3. BAJAN Gheorghe

    Începând cu data de 14.10.2017, Direcţia calitatea vieţii personalului este structura specializată din compunerea Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului… care asigură:

    – elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor şi programelor în domeniul calităţii vieţii personalului în activitate, în rezervă şi retragere;

    – desfăşurarea de strategii şi programe sociale pentru veterani, răniţi, personalul cu grad de invaliditate şi pentru urmaşii celor decedaţi în acţiuni militare;

    – coordonarea, la nivel naţional, a problematicii veteranilor, invalizilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război.

    Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin Direcţia calitatea vieţii personalului colaborează cu … cu asociaţiile, fundaţiile, uniunile, structurile de tip sindical şi cu alte organizaţii legal constituite, ale personalului armatei, participanţilor la acţiuni militare, veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi/sau retragere.

    1. Conform celor menționate mai sus (prezentate conform datelor puse la dispoziție pe site-ul MApN) nu trebuia elaborat un ordin al ministrului. în REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE AL ACESTEI STRUCTURI TREBUIAU PREVĂZUTE DATE PRIVIND RESPONSABILITĂȚILE SPECIfiCE ȘI MODALITĂȚILE ÎN CARE SE ÎNDEPLINESC.
    2. ORDINUL este un document care nu poate fi pus în aplicare. Anexa este un document al cărui conținut nu numai că nu corespunde titlului, dar nu poate fi aplicabil.
    3. Acest document prezintă încă o dată lipsa de profesionalism a celor care conduc aceste structuri până la nivel MINISTRU, inclusiv.

  4. Doru Varvaroi

    V-am urmarit si ca multi altii consider ca intotdeauna sunteti la obiect si cunoasteti natura umana ( militara ) . Problema care se pune este daca nu sunteti ,, inrolat ” intr-o parte a baricadei care ar fi contestata sau caracterizata tot politica de cei din material . Pe scurt , exista cineva independent chiar in opinii ? Caci azi nu poti avea incredere in nimeni .

  5. neacsu marin

    @Domnule Varbvaroi,
    Daca intrebarea dvs se refera la un partid anume, stat linistit. Daca va intrebati daca fac parte dintr-o organizatie a militarilor, da fac parte, am facut parte din SCMD Craiova apoi din ROMIL Craiova. Din ambele am iesit in urma unor probleme de principiu la care nu am vrut sa renut, insa fara scandal, fara sa ma izolez de colegi, fara a improsca pe cineva cu noroi. Sunt gata sa colaborez cu oricine urmareste interesul general, nu pe cel particular. Atat.

  6. @M.Neacșu
    Chiar daca mă va acuza alții de pupincurism,nu mă interesează.
    Ați dat un răspuns excelent,d.lui Dorel V.!
    De aceea vă respect și vă admir în tot ceea ce faceți.
    Trebuie să recunosc,@Vâlvoi,are dreptate când spune că:”…în ziua de azi nu mai ai încredere în nimeni…”,mai ales ce caractere sunt azi printre noi.
    Cred că nu este cazul d.voadtra”
    Nu vă cunosc personal,dar nu mă înșeală pe mine intuiția!

  7. Liviu PO

    Vasile draga,ati uitat ghilimelele…