La vremuri noi, dușmani noi

Categoria Opinii


Au trecut alegerile, s-au mai calmat lucrurile un pic, poate si visele și fumurile unora care au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu pe picior, că au intrat sau reintrat în grațiile românilor și că gata, trebuie musai să treacă la butoane, că doară așa au votat românii. Nici cei învinși nici cei care se cred învingători nu vor să priceapă că toți sunt perdanți și nimeni nu a câștigat.

PSD-ul nu a câștigat, pentru că au mai puține locuri în Parlamentul European. PNL-ul nu a câștigat, pentrucă nu a reușit să se  detașeze de PSD decât cu câteva procente deși Iohannis a depus toate eforturile pentru a boicota și frâna guvernarea pesediștilor.

USR nu a câștigat pentru că voturile pe care le-a primit nu au fost voturi pentru partid sau candidații săi, ci voturile venite de la românii care au venit ”peste plan” numai să voteze împotriva partidelor care au mai fost la guvernare și s-a nimerit ca USR-ul să nu prea aibă parlamentari care să fi făcut parte din alte guverne sau parlamente. Deci voturile venite la USR au fost voturile furiei, nu ale USR. Vor vedea asta la viitoarele alegeri.

Rareș Bogdan face jocuri de putoare

Dar alegerile au adus și noi Păturici care din slujitori au ajuns parlamentari europeni. Noul Dinu Păturică al politicii românești este nimeni altul decât domnul Bogdan Rareș, fost moderator sau arbitru de dezbateri prezidențiale, omul care de când a apărut la tv una a spus și alta a gândit, sau a spus doar ce au gândit alții. De aici și … variațiunile pe aceeași temă. Vom vedea mai departe care.

Acuma, de când a devenit nambăroan pe listele parlamentarilor europeni liberali, nu îi mai ajunge nimeni cu prăjina la nas și are pretenția să conducă nu doar filiala București a liberalilor ci chiar partidul. El face acuma politica partidului. Și ca un om viteaz ce este, s-a gândit el să dea și el, ca și alții, tot viteji, în cei care NU AU DREPTUL SĂ SE APERE, pentru că așa e trendul  în România și lovește și el în armată, în militari.

Când era doar un simplu candidat și milogea voturile românilor, Bogdănel se făcea că este un om umil și rupea cu dinții din pensiile parlamentarilor, spunând că ”În primele 30 de zile de la preluarea guvernării PNL este obligat să anuleze pensiile speciale în afara militarilor care merită respectul nostru și a magistraților. Toți ceilalți 150 de mii din totalul de 177 de mii trebuie să dispară din sistemul de pensii speciale pentru că nu există în România cetățean de rang 1 și de rang 2.” Această declarație a fost dată pe data de 14 aprilie, la Constanța. Atunci Răreșel prevăzător, nu se lua de pensiile militarilor, pentru că spera să le câștige voturile, dar nici de ale magistraților, că încă nu avea imunitate.

https://www.podul.ro/articol/video-rares-bogdan-pnl-este-obligat-sa-anuleze-pensiile-speciale-in-afara-militarilor-si-a-magistratilor-parlamentarii-trebuie-obligati-sa-renunte-la-imunitate-5093.html

  Pe data de 7 Mai, la Ciutacu în emisiune, Rareș reia tirada împotriva pensiilor speciale dar ceva s-a schimbat. Nu mai spune nimic despre pensiile magistraților, deși Ciutacu îi tot pomenea de ei, dar acuma include și pensiile militarilor în rândul pensiilor speciale. E adevărat, din slugărnicie față de Licurici consideră că totuși, militarii care au participat la misiuni NATO, care au luptat în teatrele de operații au dreptul la pensii …. decente, de pensiile lor nu se leagă, dar ceilalți, la pământ cu ei. Așa crede el că se face dreptate.

Și în prostia lui de papagal vopsit nici nu realizează ce tâmpenii spune. Deci pentru Rareș Bogdan, cei care au luptat în război, sau cei care nu au luptat nicăieri, sunt mai proști sau trebuie pedepsiți că nu au slujit Marele Licurici, au slujit doar țara. Asta le e pedeapsa. În acest fel domnul  europarlamentar creează o nouă discriminare în rândul pensionarilor militari, a militarilor active, un nou motiv de dezbinare și ură, pentru că cei care nu au participat sau nu vor participa la misiunile Licuricilor, vor avea pensiile mai mici decât cei care s-au grăbit să moară pentru gloria jandarmilor lumii. Gândește domnul Bogdan cumva că în felul ăsta îi va stimula pe militari să ceară să fie trimiși la moarte pe nisipurile din Afganistan, Siria sau în Mali ? Este și asta o variantă, pentru că în ultimul timp militarii români nu se mai înghesuie să plece la moarte. Oricare ar fi motivul acestei aberații, tot idioțenie rămâne iar autorul ei ar face bine să nu dea ochii cu militarii dacă nu vrea să rămână și fără puținul păr pe care îl mai are pe cap, că în cap se vede că nu are nimic. Culmea prostiei și a demagogiei este că el spune că nu există pensionari mai egali decât alții, dar tot el spune că totuși cei care au luptat în teatrele de operații sunt mai egali. Deci până la urmă el nu cu principiile se luptă, sau le apără, el vrea doar o altă viziune, el stabilește doar alți pensionari mai egali, culmea, în cadrul unei categorii despre care spunea anterior că nu are pensii speciale. Cine să îl mai înțeleagă ? Eu cred că nici el nu știe ce vrea, vorbește din obișnuință.

Brăiloiu o mărește

 Dar nu este singurul care nu mai poate dormi din cauza militarilor. El vrea să le ia pensiile, iar deputatul Brăiloiu, care probabil nu a învățat nici el din armată decât să coasă nasturi, sau poate  a tras doar cu arcul, vrea să țină militarii în armată până ies din sistem pe cale naturală, pentru că el vrea ca aceștia să meargă în aplicații până la 63 de ani. Și asta pentru că datorită ordonanțelor  date tot de ei, de colega Olguța, au ieșit prea mulți la pensie, împinși chiar de ea și nimeni nu mai vrea să meargă la armată, pentru că prea și-au bătut toți joc de militari Brăiloiu să gândit să o mărească, vârsta de pensionare, nu pensia.  Un timp s-a jonglat cu reintroducerea armatei obligatorii, dar au realizat că nu au bani și nu mai au cu cine și nici cu ce să asigure o armată 24 din 24. Ar însemna să le acorde spații de cazare mai proaste decât în pușcării. Și pentru că armata este sub-încadrată, alții noi nu vin pentru că nu au la ce să vină, datorită idioților care propun legi prin care se fură din pensiile militarilor,   domnul Brăiloiu a găsit soluția, mărește vârsta de pensionare a militarilor ca să mai lungească agonia unei armate în descompunere, a unei țări în dezmembrare. Mă întreb dacă domnul Brăiloiu realizează că s-a ajuns la această situație din cauza idioților (adică a celor cu idei) din guvernele și parlamentele României care din 2010 încoace  au găsit ca soluție pentru a face rost de fonduri, salariile și pensiile militarilor. Nu cred să fie chiar atât de prost și să nu realizeze, dar ce să facă și el, doar nu o să își lovească frații, lovește și el tot în pensionari, că și așa sunt vai de capul lor, dezbinați, risipiți în zeci de asociații, plini de fumuri, cu ochii și gândul la drepturile altora, se bucură când cineva le spune că vor tăia pensiile magistraților, de parcă le-ar crește lor punguța cu doi bani.

USR face consultări după ce a murit purceaua

Ieri, deputatul USR Dumitru Lupescu, rezervist și el, a organizat o întâlnire cu unii lideri de asociații și sindicate din sistemul de apărare, ca să afle părerea acestora despre proiectul de lege aflat în Camera deputaților, referitor la desființarea pensiilor speciale. Ce treabă au militari icu pensiile speciale, nu știu. Domnul Barna, șeful de partid aflat și el la discuții spunea că vor să supună proiectul dezbaterii publice. Oare câți ani de parlamentarism le trebuiesc celor din USR pentru a înțelege că un proiect este supus dezbaterii publice înainte de a intra pe toboganul legislativ, nu după ce a fost aprobat (fie și tacit) de o cameră și se dezbate în comisii în camera decizională. Pe de altă parte, mă întreb, oare domnul Lupescu, militar în rezervă și el, are nevoie de sfatul bătrânilor pentru a sesiza că articolul VII care se află în proiectul USR și face referiri la Legea 223 , LEGEA PENSIILOR MILITARE, NU ARE CE CĂUTA ÎN PROIECTUL PRIVIND DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE? Domnule Lupescu, ați încetat să mai fiți militar, sau ați devenit prea mult politician? Acest articol NU ARE CE CĂUTA ACOLO și nu aveți nevoie de nici un sfătuitor sau consultant pentru a vedea asta, chiar și fără să fi făcut școala militară.Părerea mea. Dar dacă vreți să marcați momentul consultării și urmăriți un populism ieftin, da, se poate face și așa.

Culmea este că cei din delegația USR îi întrebau pe militari ce părere au despre articolul V care se referea la pensiile magistraților. Ce rost avea această întrebare domnilor? Aveați nevoie de avizul rezerviștilor pentru a vă face că vă legați de magistrați, sau aveați nevoia cumva să le spuneți magistraților că voi nu ați intenționat să vă luați de pensiile lor, dar v-au forțat militarii? Nu e frumos domnilor, nu e frumos. Asumați-vă proiectele, nu mai căutați mâini pentru scos castane din foc, că oricum de pensiile magistraților nu se va lega nimeni și până la urmă tot pe ale militarilor le veți ciumpăvi. Punem pariu ? Eu îmi pun serios întrebarea dacă această acțiune nu a fost cumva organizată pentru a oferi o acoperire pentru inițiatori atunci când vor fi întrebați de ce se leagă de pensiile magistraților dar și ca să aibă avizul rezerviștilor pe care este posibil să îi vizeze legea în forma finală, că tot nu pricep ce treabă au militarii cu pensiile speciale, sau ale magistraților.  Să dea Dumnezeu să mă înșel!

Balamaua Ponta se bagă în seamă

Ponta, devenit, prin procentele obținute la alegerile europarlamentare balamaua care închide și deschide majoritățile parlamentare, se aruncă și el în fața militarilor, cu un anunț care acuma nu mai are nicio însemnătate. Ne anunța domnul Ponta săptămâna trecută că a discutat el cu partidele parlamentare și are o majoritate la votul pe ordonanța 59, se va vota împotrivă. Crede domnul Ponta că în felul ăsta își va asigura sprijinul militarilor la viitoarele alegeri?  Ce se face că nu știe domnul Ponta, care numai prost nu e, este faptul că aprobată sau nu,  OUG 59 ( în partea care privește pensiile militare)  oricum nu mai contează, pentru că prevederile ei au fost preluate (în ceea ce-I privește pe militari) de OUG 114/2018, așa că inițiativa sa este tardivă și inutilă. Dar, dacă acest lucru se va întâmpla, departe de a lămuri, clarifica sau rezolva ceva, acest fapt acuma va crea alte problem privind măsurile deja aplicate și care au produs efecte din respectiva ordonanță și să nu uităm că aceasta avea numai un capitol rezervat militarilor în rest privea alte măsuri fiscale care nu știu cum vor fi rezolvate prin anulare. Așadar inițiativa domnului Ponta va avea ZERO efecte pozitive.

Cam asta este cu partidele politice, cu aleșii noștri și intențiile lor privind armata. Stimați colegi, am făcut un apel cerând să ne vedem la Valea Uzului de Ziua Eroilor. O singură persoană m-a apelat și m-a întrebat dacă se merge, în rest nimic, nici măcar un șef de asociație sau mare comentator facebook  nu s-a împiedicat de propunerea mea. Acuma înțelegeți de ce propun idioții astfel de legi ? Pentru că noi dormim.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proiect-de-lege-pentru-cresterea-varstei-de-pensionare-la-politisti-si-militari-1079378

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

42 Raspunsuri la La vremuri noi, dușmani noi

  1. Gigi

    Am vazut modificarile votate la Senat ! Chiar nu le este rusine !? Sa duci varsta de pensionare la 63 de ani ! Pai atunci sa majorati si varsta pentru ….. in retragere ! Eu zic sa se treaca in retragere pe la 90 de ani ! Iar la actualizarea pensiilor cu soldele activilor, prin modul in care a fost formulata nu va inlatura discriminarile din sistem cu privire la functii si grade egale, vechime etc. Din contra, le va adanci…..Apropo, ce pregatire are acest Tit Brailoiu? este jurist ?

  2. Titi

    @Gigi, varsta de pensionare a ramas tot la max.60 de ani..!
    Citeste Raportul suplimentar 1, cu amendamente al Comisiei pentru Aparare din Senat ( L 180/2019 ).

  3. Nicolae

    Astăzi,CCR,a spus clar:Prelungirea mandatului dl.gl.Ciucă este neconstituțional!!!

  4. Titi

    Are cineva amanunte despre Administratorul site-ului xpm.ro a carei activitate este suspendata ,,sine die,, ? Un site de mare ajutor, mai ales pentru cei din activitate( si nu numai..!) care doresc sa iasa la pensie; ultima informatie este oferita in data de 26.05.2019..!

  5. geofreeland

    Pai daca Ciuca e neconstitutional, o demisie e rezonabila. Plus diferenta de bani, plus scuze publice pentru cerbicia umila, plus ca a ajuns o ciuca a unuia care a invatat in armata sa coasa nasturi. Rau a ajuns onoarea militara. N-o avea Ciuca nicio vina, dar daca nu si-o asuma ii propun sa intre in politica. Eventual sa inceapa la Cotroceni, ca si consilier. Si acolo se duc lupte.

  6. NeO

    @Nicolae,
    Sunteţi într-o eroare mare. CCR a stabilit că prevederile din legea 346 referitoare la prelungirea mandatului şefului SMAp sunt neclare(nefiind stabilite condiţiile de aplicare) şi în consecinţă sunt neconstituţionale, pentru că o lege trebuie să aibă claritate. Nu s-a pronunţat pe acţiunea în sine, pentru că CCR nu se pronunţă pe legalitatea dintr-o anumită speţă. E o mare diferenţă.

  7. neacsu marin

    @Nicolae,
    Te inseli. Nu prelungirea este neconstitutionala, ci articolul de lege in baza caruia a fost facuta prelungirea este incomplet si vag,neconstitutional tocmai prin faptul ca nu ofera claritate, fiind asa cum a spus Zegrean, ca toate legile, interpretabil. In limba romana, asta inseamna ca de acuma nu se va mai putea produce nici o prelungire de mandat in baza acestui articol, care trebuie revizuit. dar asta nu schimba cu nimic efectele sale pana in prezent, nu se aplica retroactiv efectele deciziei de azi, ci doar pentru viitor. Ciuca nu are nici o vina ca legiuitorii fac legi de rahat, daca e sa discutam strict tehnic.

  8. Nicolae

    Eu așa am înțeles!
    Bine,bine,înțeleg că Decizia Cuuurrrții,își face efuctectul în viitor,sau mai bine zis din momentul când va fi publicată în MO,dar tot neconstituțional este prelungit mandatul,chiar dacă e valabil.Adică,mai pe românește…E valabil,dar…dacă se pronunța Curtea înainte de a fi emis acel Decret de prelungire nu se putea prelungi mandatul!?
    Legi de tot …….tul!

  9. neacsu marin

    @Gigi,
    Iata ce spune Curtea Constitutionala:
    ” Dispoziţiile de lege criticate au următorul conţinut:”Şeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major alApărării poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma ”cu posibilitatea de prelungire cu până la un an” din cuprinsul art.39 alin.(5) din Legea nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale este neconstituțională. Curtea a reținut, în esență, că sintagma menționată este lipsită de claritate și încalcă astfel dispozițiile art.1 alin.(5) din Constituție, întrucât nu prevede condițiile și procedura de urmat pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării. Revine legiuitorului obligația de a stabili în mod clar aceste aspecte.”.
    Incheiat citatul. A se retine expresia: A ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE SI A CONSTATAT CA SINTAGMA CU POSIBILITAEA DE PRELUNGIRE CU PANA LA UN AN ESTE NECONSTITUTIONALA, DEOARECE ESTE LIPSITA DE CLARITATE SI NU PREVEDE CONDITIILE SI PROCEDURA DE URMAT”

    Deci, domnilor, nu prelungirea este neconstitutionala ci exprimarea din lege iar ” LEGIUITORUL ARE OBLIGATIA DE A STABILI IN MOD CLAR ACESTE ASPECTE. NU ESTE SCRIS ROMANESTE ?

  10. neacsu marin

    @Nicolae,
    Reet pentru ultima oara, nu actul in sine, numirea a fost declarata neconstitutionala, pentru ca daca ar fi fost asa, ar fi trebuit sa se revina asupra ei, ci FAPTUL CA ARTICOLUL NU ESTE CLAR SI NU PREVEDE PRECIZARI PRIVIND MODUL DE PRELUNGIRE, ASA CUM PREVEDE ARTICOLUL 1 ALIN 5 DIN CONSTITUTIE, CARE CERE CA LEGILE SA FIE CLARE. Intre noi fie vorba cred ca 70% din toate legile emise din 89 incoace, sufera de aceeasi boala, boala Zegrean.

  11. Nicolae

    Am înțeles! Mulțumesc!

  12. Iulian

    Cand 2% din alesi au idei anarhice si impotriva Armatei Romaniei, sigur sunt doar idioți, cu nume și prenume! De ce? Simplu…dacă erau genii nu așteptau vârsta a asta si statutul de parlamentar!
    Și au fost idioți în stare latentă și inainte.
    Asta o sa ținem minte, Batistuta!

  13. geofreeland

    @Iulian Cine judeca armata? Unii care nu au facut armata? Ce te miri? 2% zici? Ai uitat muieriturile.

  14. Dan

    Operativii chiar raniti grav in misiuni trecuti in rezerva cu pensie mizera de invaliditate pierd (pe legea 223 actualizata) grupele de munca daca nu au varsta standard de pensionare ( acum 60 de ani) .Varsta pe care nici o invalid militar nu o apuca, deci militarilor si politistilor le sunt furate grupele de munca prin sintagma ”in activitate’ !Furt pe fata !

  15. Nicolae

    Astăzi văzui o știre,cred că și d-voastră ați văzut-o,știre pe care pe mine nu m a luat deloc prin surprindere după ce am văzut acele cozi,că nici când se băgă carne la Apozarele lu nea’ Nicu nu erau atât de mulți.
    Chiar vorbeam cu mai mulți prieteni spunându-le ce va urma după aceea,că nu vor avea timp să voteze.
    Și anume:”DNA investighează modul cum s-a votat în diaspora…. ”
    Acum înțeleg,de ce a mai fost necesar un Referendum în paralel ce scrutinul UE!?
    Doamne,Dumnezeule,păi,bolșevicii erau mici copii pe lângă ăștia!

  16. geofreeland

    off topic. Mai ceva vreme spuneam despre bioritmurile umane in performantele sportive. Putina lume a citit, inteles si calculat curbele specifice celor trei bioritmuri principale care ne guverneaza existenta, ritmuri care pleaca din momentul nasterii si ne insotesc pana la moarte. Zi de zi. Ciclul fizic de 23 zile, insemnând capacitate fizica la efort si rezostenta la boli, ritmul psihic de 28 zile sau ciclul lunar insemnand capacitate psihica, dorinta (chef) de a face, vointa si ciclul intelectual de 33 zile insemnand distributia atentiei, concentrare. Ciclurile sunt niste curbe sinusoidale care trec de la plus la minus la mijlocul semiperioadei lor. Deci au maxime si minime si trec prin zero. Simona Halep, a pierdut la Roland Garos, cu tot talentul sau din necunoasterea starii sale bioritmice, pentru care, stiindu-le, ar fi abordat altfel partida. Din analiza curbelor in ziua meciului, 06.06.2019, ea fiind nascuta la 27.09.1991, de observa ca la capacitate fizica este in punctul de minim, la capacitate psihica este la maxim si la intelectual este in zero, critic. Adica in traducere, vointa a fost dar capacitatea fizica a cedat dublata de intelectul in zero, lipsa de concentrare, neatentie, fara intuitie. Probabil ca veti spune ce vreti dar numai un pic de studiu (pe net, desi eu stiu lucrurile astea cand nu era netul si era materie de studiu la fostul IEFS) va poate ajuta in viata de zi cu zi si intelegand starea bioritmica in care va aflati puteti lua masuri intelepte. De exemplu, nu conduceti in zilele in care curba intelect este in zero, nu scoateti dinti sau faceti operatii in zero la fizic, calmati-va pornirile sau reactiile in zero psihic. Ceea ce spun e un cadru general. Citind si calculand singuri curbele bioritmice veti intelege mult mai bine starile umane in care va aflati. Sau puteti afla de ce empatizati cu cineva, nestiind ca aveti compatibilitate bioritmica, de ce se cearta unele cupluri (incompatibilitate bioritmica), de ce sangele trasfuzat trebuie sa fie nu numai in grupa de sange si rh dar si de la persoane compatibile bioritmic. Si multe altele. O teorie care justifica marile performante sportive, randamentul la examene etc. Pentru mine, jocurile Simonei cu cineva, nu au fost o surpriza, calculand bioritmurile ambelor sportive am dedus, fie surprizele, fie dificultatea, exveptând talentul si experienta, dar pe ansamblu randamentul de predictie a fost foarte mare.

  17. geofreeland

    Off topic. Sa nu raman dator. pe site calcule.ro la calcul bioritm se poate face rapid calculul curbelor. Pentru inceput pentru cine are curiozitatea (o alternativa la jegul soios politic) ar un inceput.

  18. geofreeland

    Topic. La vremuri noi, dușmani noi. Bine spus. Numai când vine vorba de revizionismul maghiar budapestan, veșnic de-acum, de prin 1919, parcă încep, fără să vreau să fiu neliniștit. Valea Uzului, o poveste care va escalada internațional. Klemm s-a afișat cu steagul secuiesc, de fapt dac, dar ce mai contează când purtătorii lui, urmașii maghiarizării forțate, se cred a fi rupți din huni. O prostie istorică, secuii fiind siculi, daci liberi. Tocica! Nu ar trebui să ne inflamăm, decât a acuza Academia Română, sectia istoriografie,de lașitate, servilism și de ce nu? imobilitate ordonată. De cine? Eeee…Valori europene, chestii grele, răzbunare germană, cântec de lebădă habsburgic, maghiarism dornic de teritorii, catolicism al cărui papă lingând picioare de penali, a dat tonul la iubirea față de semeni, uitând holocaustul, Ip-ul și Lidice. De parcă noi am fi fost pànă acum canibali și setoși de sânge. Istoria asta, a lumii e interpretabilă, deși faptele o confirmă, noi trebuie s-o acceptăm cosmetizată, adaptată intereselor zilei, dând cu var de Paști, pe case, să fie frumoase. Papa ăsta nu a spus nimic despre poporul, guvernul și amărăștenii din banii cărora s-a plimbat, uimit de glia română, nevenindu-i sa creada ca la noi nu e pampasul argentinian. Dar a dat un semnal. Ofensiva catolicismului asupra ortodoxiei. Desteptii Academiei, niciunul invitat, ar putea sa-i spuna Papei ca secretele din arhiva Vaticanui demonstreaza ca ortodoxia a pastrat crestinismul originar, cu o sfintenie milenara. Crestinismul catolic a deviat in ce doriti, din neacceptare, a uzat inchizitorial, a ucis in numele Domnului. Iubire de oameni? Cred ca niste scuze, poate. Inchei ca ma enervez si daca Papa crede ca a facut ceva bun e treaba lui, eu nefiind radical, nu am vazut ramura de maslin peste Schisma tembela. Da, aici e Gradina Maicii Domnului, nu la Vatican. Un pic de respect pentru poporul precrestin, roman. Romanii numeau sus si jos de Dunare, tinutul Moesiei. De ce? Moise era de aici? O las balta, religia papala e angajata semilunii ca valoare europeana.

  19. Liviu PO

    In opinia mea,Simona fiind o sportiva de perfomanta are volens nolens un bioritm competitional format si „educat” in ani si ani de zile.Ei bine ,acest ritm de metronom:joc,pauza ,joc ,pauza a fost dat peste cap de amanarea meciului de ieri.Degeaba mintea (computerasul de bord) a incercat din rasputeri sa urneasca trupul,acesta era in starea de odihna,ceea ce e daca vreti autobariera organismului sportivului de performanta impotriva suprasolicitarii si de aici a evitarii accidentarilor.Asa ca a urmat ceea ce a urmat.Draga de ea nu a avut vreo vina:pur si simplu a jucat in somn…Asa ca ceea ce a declarat CTP-ul e pur si simplu e ori lipsa de empatie,sau prea multa…

  20. neacsu marin

    @Geofreeland
    Legat de bioritmul si performantele Simonei, iata ce inseamna lipsa de profesionalism si jocul la.. interes financiar. Tot stafful Simonei, inclusiv ea, se gandeste numai la incasari.

  21. neacsu marin

    @Liviu Po,
    Nu stiu ce a declarat CTP, dar orice ar fi declarat nu ma mira, omul asta are ciclu si se comporta ca atare. Cand castiga Simona nu ii mai nimereste fundul din graba cu care o pupa, cand greseste, Scuipa de la 2 km drept la tinta. Imi e greata numai sa il vad, dar sa ilmai si ascult.

  22. Ifrim

    @Geo.Daca stau zilnic sa studiez bioritmul cu ,curbele dumnealui ori horoscopul intru in depresie permanenta si nu mai fac nicio treaba.Asa ce nu stiu nu ma afecteaza ori nu stiu eu.Asa ca fata la productie sa pun un banut deoparte ca am auzit din stele ca vin la butoane sica mandolina,RB,Ialomitianu,Igas branconierul.Deja nu mai vreau sa mi-o mareasca ci doar sa nu mi-o beleasca!

  23. Nicolae

    @Ifrim
    Ideal ar fi să ne-o mărească,dar și….!
    Dacă e plăcerea lor…..nu ne putem împotrivi!

    „Crocodilul Chelioja”,este un mare cunoscător al tenisului și în același timp,un mare critic sportiv de pe măidanu’din spatele Casei Scîntei.Se laudă că în tinerețe ar fi cochetat cu „Sortul Alb”!?.

  24. Dan

    Va spun cu siguranta Dragnia’ din puscarie nu ii va permite Docilei sa isi dea demisia sau sa cada guvernul pana nu isi astupa toti urmele hotiilor masive, mai ales cu ‘fondul suveran’ ofshore care a preluat gratis actiuni de miliarde de dolari de la statul mafiotizat.Deci Docila ramane supusa pana la viitoarele alegeri prezidentiale castigate(la pariu) de Barna cu aproape 72%.Exact scenariu Ukrainei! Asa a fost si cu inventarea portocaliilor intai in Ukraina acum multi ani…Romanul uita repede !

  25. ionescu

    Michael Moore un renumit si incomod jurnalist din America a protestat in fata portii Congresului,propunindu-le congresmenilor daca sint de acord sa isi trimita proprii fii in teatrele de operatiuni din Iraq(la vremea aceea)nu cei mai putini favorizati ai sortii?!Citi fii ai mai marilor zilei au luat calea Armatei?!as fi curios…si pe urma ne mai miram de ce sint tratati asa oamenii din aceste structuri

  26. Dan

    E groasa cu birocratii militari.Rares a anuntat oficial ca a discutat cu toate partidele exceptie psd pentru taierea (prin impozitare) a ‘umflaturilor’ la pensie.Pensie speciala (exact ca afara ) doar pentru militarii si politistii operativi ! Gata cu pensii speciale la birocrati kaki , contabili, ,liftiere ,femei de serviciu in sparlament,grefiere etc . functionari sparlamentari.Gata s-a terminat desfraul cu pensii cu 5 cifre ! Bravo Rares !

  27. geofreeland

    @Dan Eu ma îndoiesc…Ca frunza-n vânt! Vorbe, intentii, popularitate, afisare de justitiarism ieftin. Il vor hali baronii si Mafia, plus serviciile…

  28. Dan

    Culmea si Pomta a confirmat azi modificarile rapide ale legii 223 la Ro tv. Si Barna a zis ceva asemanator acum trei zile. Ceva se intampla ! Nu pare intamplator au nevoie de suportul militarilor !Vin nori negrii..

  29. neacsu marin

    @Dan,
    Nu inteleg, esti fan Rares sau doar faci fun. Dar ce, Rares Bogdan este cumva Fanfan la Tulipe de rezolva el cu sabia lui Zorro problema pensiilor in Romania? Trecand peste faptul ca la fiecare declaratie data a spus altceva si nu reuseste nici macar sa tina minte ce a spus anterior, ce face domnul Rares de la Bruxelles, cand el nu poate nici macar initia un proiect de lege in Romania ? S-a umplut tara de botanisti. Pai Rares este inca in campanie, el urmareste acuma sa prinda conducerea filialei Bucuresti a PNL si spera ca va lua si conducerea nationala. In fond el este habarnist, fara prompter nu stie nici cum il cheama. Aveam pretentii la talica. Auzi domne, Pensie speciala doar pentru ofiteri operativi. Dar pentru cei acoperiti, nu ? Citeste toate declaratiile lui despre pensii din ultimele doua luni si spune-mi ce intelegi.

  30. Dan

    Ponta e singura solutie acum dupa ce basinile psd Olguta-Vifor-Solomon-‘Dragniea’ (dupa o campanie media intens negativa prin ventrilocii lor tv) au macelarit abuziv prin OUG -uri pensiile militare !Sa nu uitam de OUG 57\2015 (cu taieri) pe care agentul strain Ciolos a gasit-o gata gata pregatita de birocratii kaki. Acolo e puroiul ! P.S.Guralivul Rares nu e decat sabia cu care se va taia (dimprejur) preputul celor cu pensii de peste 10 000 lei Si sunt mii de pesedisti din astia cu grasime in exces (depusa pe ficatul poporului) !

  31. bazil

    O analiza atenta a tot ce s-a intamplat dupa europarlamentare conduce la o concluzie clara: atat opozitia cat si cei de la butoane au realizat ca si voturile rezervistilor(cateva procente) conteaza. Si asta cu atat mai mult cu cat in toamna se asteapta o participare si mai masiva la vot a tinerilor si a celor ce nu prea au votat pana acum .Nu mai vorbesc de Diaspora care ati cam vazut cum a votat( cu toate oprelistile si piedicile puse!).Iata de ce cred ca e un moment propice pentru rezolvarea macar partiala a spinoasei si tenebroasei probleme a pensiilor militare unde se constata imense nedreptati, cu gupuri favorizate , cu pensii de 5 cifre (in buna parte nemeritate).O rezolvare pe termen scurt se pare ca va fi destul de repede aplicata prin reconectarea pensiilor militare la soldele de grad si de functie ale activilor insa prin aceasta nu se vor rezolva discrepantele, poate doar vor fi atenuate cat de cat. O resolvare pe termen mediu si lung ar fi restructurarea L223 ori o noua lege (model NATO) ori dupa L164(CU IMBUNATATIRILE DE RIGOARE PRIN CARE SA FIE ELIMINATE EXCESELE DE ORICE FEL).In paralel insa , se pare ca se va actiona (si pe buna dreptate) inca de pe acum la eliminarea cuantumurilor excesiv de avantajoase si aici ma refer in primul rand la pensiile cu 5 cifre. Acest lucru se poate face rapid si eficient nu prin taierea actualelor pensii in plata ci prin introducerea IMPOZITULUI PROGRESIV in 4-6 trepte(ca in tarile vestice)cu procente mai mari la pensiile de peste 10.000 lei ! Rolul asociatiilor, sindicatelor , organismelor de tot felul ar trebui sa creasca si sa fie sustinut un pdv care sa-i ajute pe cei cu pensii mici si medii si sa-i mai aduca cu picioarele pe pamant pe nababii pensiilor militare, indiferent cine ar fi acestia. De aceea e strict necesra ca toti din conducerile asociatiilor de tot soiul sa colaboreze pentru rezolvarea situatiei dezastruoase a pensiilor militare si sa inceteze cu tot felul de lalaieli inutile , stupide si prelungite gen: nu e constiotutional, nu se poate, de ce sa se schimbe daca nu e nevoie, sa ne fie bine ca sa nu ne fie rau , sa se schimbe totul dar sa nu se modifice nimic, texte si pretexte intretinute cu aplomb de nababii pensiilor militare (in special cei cu pensii de 5 cifre).

  32. Neacsum

    @dan,bazil,
    Poanta,cand putea fi soluția,a fost poliția.Acuma e balama. O analiza atenta a alegerilor ne arata ca politicienii promit cand le arde buza si in rest taie frunza.

  33. Titi

    Si eu sustin punctul de vedere al lui @bazil !

  34. Titi

    Stiati ca astazi este a doua zi de Rusalii pentru Catolici si senatorii si deputatii nu lucreaza, la fel si lunea viitoare cand este zi libera pentru Ortodocsi ?
    In acest ritm proiectele de legi( inclusiv pentru militari) au mari sanse sa fie adoptate mai spre toamna, cand avem alegeri Prezidentiale..!

  35. geofreeland

    Noi nu avem societate civila. Cei care se pretind sunt #rezisti platiti, ong-uri finantate din exterior, adeptii obscuri ai unor interese, agenti acoperiti, presa înhamata politic, feisbucistii tineri adepti ai unei idei, refulatii oportunisti si marea muta. Marea muta sunt absenteistii de la vot, oamenii scarbiti de politica, constienti de inutilitatea votului, oamenii fara crez, ideal sau fara probleme materiale. Mergi pe strada, se scuipa, se arunca tigari si ambalaje, se vocifereaza, se scot bâte din masini, batrânilor le e frica de injuraturi la traversarea strazii…Nesimtirea pare a fi un modus vivendi. Programele tv sunt absolut imbecile dar au rating, reclamele cu solutii la probleme explicit sexuale pe toate site-urile de stiri, sondaje de opinie manipulatorii etc etc. Care societate civilă? O societate toleranta prin inactiune, lașa, egoista si fara reactie la extremisme de comportament sau atacuri la cutumele decalogului? Educatia e prima conditie a societatii civile, apartenenta la lumea inconjuratoare si iubirea de semeni. Gardul, masina, banii etc au izolat indivizii sociali angajându-i la comunicare numai din interes lipsind efectiv liantul de convietuire empatic. Exacerbarea invidiei, tipic lumii banului, denatureaza relatiile sociale intr-o ipocrizie fara leac. Societate civila? Nu, un conglomerat de indivizi surd la interesul comun, al urbei sau chiar national. Disolutia sociala devine violenta si e suficient a urmari stirile black news. De politica ma abtin. Ea e o mizerie, o facatura de pe urma careia dispare umanul, clamat si folosit indecent numai la cerseala voturilor. Hotie la nivel inalt, coruptie endemica, efectiv minciuna si inselatorie electorala, razboi distructiv intre institutiile statului si altele, toate la a genera un haos deja acceptat ca normalitate.

  36. geofreeland

    Statul roman? Statul populat de politicieni tradatori? Cine ii voteaza? Nu noi? Un exemplu.Te crucesti.

    https://www.facebook.com/creatormoralroman/posts/1692265660876532/

  37. Titi

    @Geo, am urmarit filmuletul !
    Ce sa zic,..”ca la noi la nimenea”..!

  38. Dan

    Nimic nu ma mai mira in colonia asta de sclavi !

  39. Are cineva amanunte despre Administratorul site-ului xpm.ro a carei activitate este suspendata ,,sine die,, ?