Soldat sau procuror?

Categoria Actualitate

Anul 1942, decembrie,  Pacific, Al Doilea război Mondial. Un submarin american, USS SILVERSIDES este în misiune de patrulare, pentru a detecta și scufunda navele japoneze  care aprovizionau  cei 30000 de soldați japonezi din Insulele Solomon, Guadalcanal. Misiune secretă, supraviețuirea echipajului  dar și a trupelor americane care luptau  depindea de modul în care aceste submarine reușeau să se păstreze nedetectate și să își ducă la îndeplinire misiunea.

Comandantul submarinului, Lt. Cdor Creed Burlingame. Echipajul suferea de amețeli din cauza mirosului de motorină și aerului închis, presiunii și stresului. Dar unul din membrii echipajului, George Platter, de 18 ani, avea o situație mai complicată, acuzând dureri abdominale. Infirmierul submarinului, Tom Moore, un tânăr de 22 de ani, fără o pregătire specială, doar strictul necesar pentru a acorda primul ajutor răniților, își dă seama că George are apendicită acută. Timpul trece, situația lui Platter se înrăutățește, dacă nu era operat, murea.  Era absolut imposibil ca submarinul să își abandoneze misiunea pentru a-l salva pe George, oricum nu ar fi ajuns la timp în cel mai apropiat port australian. Infirmierul cere comandantului să solicite un hidroavion pentru evacuarea lui Platter, dar Burlingame nu acceptă, ar fi deconspirat poziția submarinului și-ar fi periclitat și misiunea și viața celorlalți membri ai echipajului.

Singura soluție de salvare ar fi… ca Platter să fie operat pe vas. Însă pe lângă faptul că nu aveau chirurg nu aveau sală de operație, nu aveau instrumentar, nici măcar antibiotice, mai era o problemă. Infirmierul nu era autorizat și nu putea să își asume o asemenea faptă, neavând calificarea necesară. Dacă făcea asta, risca să fie trimis în fața Curții Marțiale și judecat pentru încălcarea procedurilor, a regulamentelor  și executarea unei operații pentru care nu era pregătit și autorizat. Infirmierul Tom Moore îi raportează comandantului că dacă nu îl operează pe George acesta moare. Comandantul îi spune că decizia și riscurile îi aparțin, deci el, Tom trebuie să aleagă. Tom alege să îl opereze.

Comandantul Burlingame ordonă trecerea submarinului la o adâncime de 30 de m pentru a evita balansarea submarinului sau detectarea sa din întâmplare, asigurând  cele mai bune condiții sanitarului.

Tom Își ia ca ajutoare doi transmisioniști, un operator radio și un semnalizator, improvizează un depărtător din două linguri, folosește niște lame pe post de bisturiu își pregătește instrumentarul, alege ca masă de operație masa din bucătărie și   îi face lui George injecția pentru anesteziere deși nu era nici anestezist nici chirurg.  Spre norocul lui, nimerește locul pentru injecție. Reușește să scoată apendicele, dar constată o hemoragie căreia nu îi detectează originea. Trece o oră de la începerea operației, anestezicul își face efectul, George dă semne de trezire, Tom decide să îl adoarmă cu eter, unul din ajutoare toarnă eter peste masca de pe fața lui George dar toarnă prea mult și vaporii îi afectează și pe asistenții sanitarului. Acesta îi spune cum să pună eter fără să îi afecteze și pe ei. După patru ore reușește să găsească și sursa hemoragiei, o oprește, închide operația. George e salvat. După 6 zile  va fi își reia postul în echipaj. Submarinul și echipajul reușesc să se întoarcă acasă după mai multe misiuni încheiate cu succes. Totul a fost trecut în raport.  La întoarcerea acasă, doctorul Hart, directorul medical al Marinei  SUA îl invinuiește pe Tom de practici ilegale, conform regulamentului de ordine interioară și cere ca acesta să fie judecat. Amiralul Chester Nimitz dezvăluie cazul presei și la presiunea opiniei publice și a presei, încuiatul și inumanul  medic șef  își retrage acuzațiile.

 Așa a fost salvată o viață de un soldat de către un altul de 22 de ani, care și-a riscat propria libertate pentru a salva această viață, deși știa că are șanse minime să reușească, deși știa că riscă Curtea Marțială, fiind în timp de război. Dar a reușit. Și-a asumat un risc și a făcut tot ce a ținut de el să salveze viața colegului său, știind și asumându-și riscul de a fi condamnat pentru asta. Dar pentru el, o viață de om a meritat riscul de a ajunge în instanță. Așa văd eu eroismul așa văd eu OMUL.

La noi, polițiștii și procurorii au ales să nu își riște funcțiile pentru a salva viața Alexandrei. Între viața ei și funcțiilelor, au ales funcțiile. Așa cu crezut ei. S-au condus după proceduri  tâmpite  și ascuns după scuze de doi bani, dând vina pe lipsa localizării corecte, în timp ce un copil de 15 ani era poate omorât, dar în mod cert bătut și violat. Știți care e paradoxul și durerea? Că pe ei nu îi va pune nimeni sub acuzare sau dacă îi va pune nu îi va condamna, pentru că ei au lucrat ”după carte”: scrie cartea că nu au voie să intervină între 24.00 și 06.AM? Scrie. Bărbații au respectat ordinele chiar dacă a murit un copil nevinovat din cauza asta. Ei au ales să se pună la adăpostul unei legi tâmpite fără a ține cont de faptul că cineva are nevoie de ajutorul lor. Chiar dacă, poate, la ora aceea fata nu mai era în viață, sau NU MAI ERA ACOLO, ei au ales să riște ca aceasta să fie violată și ucisă pentru că nu și-au asumat decizia de a interveni în baza  unui ordin inuman, de teamă să nu își riște scaunele.

După cum au evoluat lucrurile și toate informațiile apărute am chiar dubii că și-au apărat doar scaunul, îmi e teamă că au apărat și pielea altora care nu voiau ca fata să fie găsită, ceea ce face fapta lor și mai abominabilă.  

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:80-G-35664_(35290251415).jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Silversides_(SS-236)

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

35 Raspunsuri la Soldat sau procuror?

  1. neacsu marin

    IML a intrat in randul institutiilor care bat din calcaie si dau raspunsuri in coada de peste. Au anuntat ca oasele gasite in arzatorul lui Dinca apartin ” unei fete intre 12-17 ani” Dar nu pot sa spuna cand a murit aceasta. Mai sa fie, din minimele cunostinte pe care le am in domeniu stiu ca este mai usoar sa stabilesti vechimea unui os decat cui apartine. Ei insa au reusit sa afle exact ceea ce nu aveau cum sa afle avand in vedere dimensiunile si numarul mic de probe, dar nu au resusit sa determine nici macar daca a fost arse acum cateva zile sau acuma cateva luni sau cativa ani. Este clar, se merge pe imbrobodire.

  2. Dan

    Apropo de noua taxare a pensiilor. Daca nu traiam intr-un stat mafiot esuat si in disolutie se puneau limite in sus si in jos pentru toate pensiile DE STAT ( exact ca in toate tarile civilizate) si se termina balciul.Asa se prelungeste doar agonia statului esuat si total mafiotizat cu cateva luni.Care vor trece repede in timp ce sacul bugetar carpit de atatea ori cu petice putrezite se rupe de tot!

  3. Dan

    Neacsu.Ce nu intelegi tu e ca sistemul mafiot ( simtit groaznic pe pielea mea stiu ce vb.) e atat de infricosator incat viata oamenilor nu mai aloreaza nimic in ochii lor.Ca sa scape ei cu viata din genocidul organizat ( impotriva mancurtilor romanistani) de stapanii actuali ai coloniei,argatii lor care formeaza asa zisa mafie de stat sunt in stare de orice.Crimele lor sunt mereu nepedepsite! Deviza lor e ‘sa planga mamele altora nu mamele lor! Ticalosii astia ( apar aproape zilnic la tv) nemilosi fara scrupule considera empatia si compasiunea ca punctele slabe ale sclavilor pe care ii pot(inca) extermina cu zambetul pe buze!

  4. geofreeland

    Vorbe. Cetățeanul versus stat! Asta e dilema. Cine e deasupra? Statul impotent, vândut, corupt sau cetățeanul lui plătitor?

  5. Geofreeland

    Mă, nene, unde e președintele României când un cetățean al țării e răpit, violat, sechestrat, traficat înalt sau omorât? El ce zice? Tace? De ce? Nu îl plătim să tacă, nu? Răspunde și e și președintele Alexandrei. Ori e nesimțire, ori trai neneacă, treaba altora, ori e complice. Iohannis, președintele meu și al Alexandrei, unde ești? Am nevoie de tine, cu puterea ce ți-am dat-o! Unde ești? În weekend? De ce? N-ai treabă? Un copil, de care ești răspunzător poete e mort. De ce? Poți dormi șefule? Implică-te! Nu poți? De ce?

  6. geofreeland

    Bă, nene, nesimțirea statului în weekend e criminală. Noi trăim în weekend? Țara e debusolată și noi suntem în weekend? Nenorociților, pe mulți bani degeaba! Poporul ăsta așteaptă să vă faceți treaba. Și voi ce faceți? Weekend, nu? Copilul ăsta poatw a murit și vă doare în cur. Bă, nesimților, de le plajă, politicieni dr pui de cloșcă, unde sunteți? Și pe voi vă doare în cur? Hemorzon la urgență asta sunteți. Micii nu sunt agreați european, au bicarbonat. Valori europene, dar voi frigeți, nu? Vă întreb, unde e copilul nostru, Alexandra?

  7. neacsu marin

    @Dan,
    Si cum ai ajuns la concluzia ca nu inteleg ?

  8. neacsu marin

    @Geofreeland
    Asteapta sa treaaca timpul, sa se erodeze imaginea PSD si sa castige alegerile, sa mai stea 5 ani de pomana.

  9. Dan

    Neacsu.A fost doar o figura de stil.Stiu ca esti baiat destept si intelegi multe.

  10. geofreeland

    Cinci ani? Trebuie să fim nebuni. Nu ne-a ajuns 10 ani de băseală? Ăla barem era șmecher. Ăsta, cum zicea Ciuvică în campanie, e prost. Nu știu dacă e, că a făcut cinci case, dar cum zice, să citim, să înțelegem, are o problemă de incompatibilitate cu funcția de președinte. Fiind comandant suprem al forțelor armate, adică ăia cu puști, dacă nu și-a dat seama în cinci ani, e inutil a-l mai aplauda pe la parăzi. El atâta știe, coasem nasturi și punem mâna pe piept. Le cine convinge? Aia nu e inimă română! Bate nemțește. Da’ Alexandra, copilul ăsta frumos, îl interesează? Eh, copii.. Cât a șoferit el pe bani, normal, la adopții de copii, nu mai e un subiect prezidențial. Alexandra nu e cetățean român să-l intereseze. Răpit, înșelat, sechestrat, violat, vândut sau omorât, nu e treaba președintelui. Sunt fapte minore. Neesențiale. E treaba altora, nu a lui.Mă, da’ care e treaba lui? Să tragă apa la Neptun? O fi. Ď
    Și? După ce tragi apa, ce faci? Dormi? Dormi, domn’ prezident, Alexandra poate, dacă nu e moartă, așteaptă s-o salvezi! Salveaz-o! Ai tot ce are un stat la dispoziție. Și? Unde a Alexandra? Nu știi? Cum adică nu știi. Deci, o demisie at fi onorabila pentru impostura a cinci ani. Fii neamț, cavaler, și recunoaște că ești nu numai incompetent dar și neștiutor. În toate.In fizică, poate. Cuantică nu, se înțelege mai greu.

  11. Titi

    In sedinta de marti, CSAT a hotarat sa creasca numarul de militari care vor participa anul viitor in teatrele de operatii in afara hotarelor Romaniei:
    – MApN cu 2376 militari si civili, mai multi cu 278 fata de acest an.
    – MAI cu 1009 militari si politisti, mai multi cu 77 fata de acest an.

  12. Nicolae

    Domnule Colonel,în intervalul arătat,nu aveau voie să facă Percheziții,dar nu și/să intervină.
    Din cauza slabei pregătiri,a minimei cunoașteri a legilor,au făcut asemenea confuzie.
    Inclusiv Cercetarea imobilului trebuia făcut imediat,exista pericolul,alterării probelor.
    Asta nu au știut să facă.
    Ai date că acolo se ține o persoana sechestrată,violată și așteaptă Mandat?!!!
    Excelent acest exemplu din articol! Numai d-voastră îl puteați găsi.
    Cu respect!

  13. geofreeland

    Mare mizerie! În final, varianta Klemm a avut câștig de cauză, că tot face potecă pe la ministere. Varianta scoate din rahat traficul sexual notoriu. Deveselu e salvat. Un psihopat sechestrează, violează, ucide, tranșează corpuri umane, le fierbe în ulei…Ce poveste! Și oasele? Astea nu fierb. Cât timp i-a trebuit ăstuia să facă astea? Că fata a sunat la 112 și procurorul a oferit timp, adică, ai terminat ,mă, treaba? Nu șefu, ține-i p-ăia afară până la 6. Câtă golănie! O minciună de la cap la coadă. De ce? Nu cred o iotă din povestea oficială. Ca și la Colectiv, ca și răpirea din Iraq, ca și sinuciderea lui Condrea, ca și dispariția lui Marta. Povești, rămân scrise, timpul trece, lumea uită. Ce vină au avut fetele astea, Luiza și Alexandra? Singura vjnă e că statul ăsta mafiot a creat o junglă. Trăim în junglă. Dreptul celui mai tare. Banul!

  14. Dan

    Intrebare.Ce vor face acum clanurile de tigani controlate de interlopii din justitie si sefii politiei cu zecile de garsoniere cumparate si inchiriate in Caracal pentru ”a presta” elevele de 12-16 ani
    servicii sexuale la amerloci si sefii mafiei de stat( politicieni,magistratti,sefi politie ,”oameni de afaceri”,interlopi?

  15. neacsu marin

    @Dan,
    Ai pus problema invers.politicienii, politia si justitia sunt controlate de clanurile de mafioti.

  16. Dan

    Neacsu.Ba deloc. Sefii din Politie , toti magistratii si politicienii sunt tot clanuri de interlopi! Singura diferenta ca astia sunt platiti si protejati de statul mafiot!

  17. Constantin

    Domnule Neacșu : Dacă ” ești băiat deștept și înțelegi multe”, cum stai domnule să își dea cu părerea pe lângă subiect toate panaramele? Care vă mai și turuie… Ați făcut armata română împreună?!! Nu e o limită a normalului- că să nu zic a bunului simț- la plăieșii ăștia cu sechele vechi – în special-. Apare brusc comentariul despre te miri ce, numai despre subiect nu…

  18. Geofreeland

    E normal să facă potecă acest Klemm pe ministere, MAI, MAE, și să impună o variantă de excludere a bazei americane deveseliene. Nu dă frumos. Niște militari au fost înlocuiți rapid. E normal că vecinătatea bazei cu orașul să determine crearea unei rețele de procurare de femei pentru destresarea militarilor. Doar nu suntem copii. Așa e oriunde e în lume. Numai că modernismul nu mai vrea curve profesioniste ci prospături ingenue, ca trufandalele în piață primăvara. Rețeaua a văzut prețul și de aici a pornit mizeria. Răpiri de fete, viol, șantaj, prostituție forțată, trafic în afară, crime. Inamovibilitatea magistraților determină, ca orice umezeală pe pereți, verzeala zidurilor, o ciupercă, o algă, un mucegai,de rezonanță locală. Și de aici relațiile, pilele, banii, o încrengătură de interese dementă, o caracatiță de putere, ca o pânză de păianjen
    E valabil în toată țara, de la nivel comună până la cel mai înalt nivel. Mai deunăzi scriam de variantele oficiale ale cazului. În final, omerta, tăcerea mieilor, sacrificarea unor fete pentru o variantă diplomatică. Adică un oraș întreg știe de mafia traficului de persoane și noi o dăm în singularitatea unui dement. Agenda telefonică a lui Dincă e secret de stat. Dacă poliția lui pește ar investiga taximetriștii caracaleni, Deveselu-Caracal și retur, se vor fi aflat multe locații de plăceri, ale cui, ciubucul gras, persoanele clienți, orele și câte și mai câte. Acum ce să facem? Să îl acuzăm pe Klemm. El șterge cu mopul ce se poate șterge strategic și ai noștri îl asigură că dau și cu Dero. Ieșirea lui Drăcilă, de paradă, că se ia de piept cu interlopii e o vrăjeală la curățat cartofi. Țara e îngrozită de jungla intereselor mafiote. Mor copiii pe un altar al putregaiului politic, vândut și trădător. Ăsta e stat? Al cui? Al românilor,nu!

  19. Vasile

    Scriam acum cateva zile , ca dupa impoozitarea pensiilor de peste 10.000 de lei, urmeaza a celor de peste 8.000 de lei. Unii m-au crezut nebun , dar iar iata ca Guvernul a lovit mai jos, de la 7.000 de lei.Trebuie sa recunoastem aici ca se aplica cu succes !!! politica „dezbina si stapineste”. Pe cine dezbina : cadrele militare la pensie, pentru ca daca ne gandim un pic marea masa a celor afectati sunt OFITERII care au avut functii de conducere.
    S-au gandit oare initiatorii la zilele si noptile in care acestia au muncit fara oprire , la faptul ca si-au crescut copii prin telefon, inregistrand cateodata si esecuri in educatia acestora , la faptul ca pe timpul sarbatorilor religioase sau nationale ei erau primii care asigurau permanenta la serviciu si la alte asemenea sacrificii facute de aceasta categorie de aparatori ai valorilor fundamentale ??
    Ii admir pe magistrati pentru atitudine caci la noi a venit un sindicalist si a zis ca ” sustin impozitarea cu 90%…”, gandindu-se ca astfel ii va plati cuiva o polita ??N-am vazut nici o reactie din partea asociatiilor din care fac parte si ofiteri MAI. Pai nu, ca cei ale caror pensii se reduc reprezinta pana la 2% din numarul de rezervisti ~ Tipa sindicalistul ca pensiile ofiterilor sunt mari ca „si-au bagat ore suplimentare „. Pai musiu, daca dai in cei care au pensii pe baza de ore suplimentare de ce nu propui sa nu mai fie luate in calcul la stabilirea pensiilor, sa vezi ce te arunca agentii din tron, scuze de pe tron. Aplauda unii agenti ranchiunosi dar ei stiu oare ca pensiile pe care le au datorita unor ofiteri care le-au aparat interesele fara sa faca diferente ??
    Deci , dupa punerea pe butuci a SNSAOP prin determinarea plecarii din activitate a multor cadre , acum sunt marginalizati ofiterii care au fost comandanti la toate esaloanele, fiind deocamdata lasati deoparte ofiterii de executie si agentii/subofiterii rezervisti.
    Va urma si taxarea acestora .
    Nu doresc aceasta, cum spuneam as vrea sa pot face ceva pentru inlesnirea desfasurarii activitatii intregului personal al sistemului de securitate a tarii fata de care am depus juramintul de credinta.
    Am fost intrebat de un cetatean european , la curent cu manevrele legate de pensie :
    de ce nu renunti la cetatenia pe care o am daca tara ma umileste ??
    I-am raspuns ca tara nu ma umileste ci niste habarnisti aflati vremelnic la putere si care nu stiu ca se joaca cu focul.
    A dat dezaprobator din cap . Recapitulind :
    1. Nicio organizatie a rezervistilor din MAI nu a criticat pana acum masurile de taxare a pensiilor politistilor.
    2. Guvernul starneste populatia impotriva ofiterilor rezervisti care au indeplinit functii de comanda.
    3. Un sef de sindicat , cu sau fara aprobarea cuiva latra ca trebuie impozitate pensiile de peste 10.000 de lei cu 90%.(De ce nu pensiile care au cuantumul de la 3.001 lei , adica peste pensia medie )
    4. Nu am auzit nici o voce care a reprezentat vreodata MAI-ul (ministru, secretar de stat sau secretar general) sa ia atitudine fata de intentia de taxare a pensiilor militare de stat si ale politistilor.
    5. Nu o sa renunt la cetatenia romana, chiar daca o sa am pensie „0” , in ciuda provocatorilor.
    6. Bine ca ia fost marita pensia Luceafarului Miron Cozma de la 3850 de lei la 7.000 de lei.
    Dragi camarazi , vremurile sunt tulburi , dar avem datoria sa tinem fruntea sus caci va veni un Cuza sa ne pupe obrazul palmuit de contemporanii nostri sindicalisti sau politruci!
    Dumnezeu, Onoare , Patrie
    Amin

  20. geofreeland

    @ Vasile Te mira? Ai ce comenta? Te apreciez pentru pozitie, dar atat. Eu gavaresc p-acilea de mult, in sensul ca porcaria cu pensiile militare va continua si marirea, indexarea sau aburirea se vor face la calende. Asociatiile noastre sunt rahat cu perje.

  21. Dan

    Am gasit acest comentariu SF.Aupa ce am vazut un reportaj la Ro tv despre vanzarea de organe pentru transplant in centrul Clujului nu mi se mai pare SF! Cititi si judecat voi ! Eu sunt socat de ce am citit! in acest caz exista doua posibilitati. 1. Ori fetele au fost rapite pentru a fi vandute carausilor ca sa le scoata din tara si sa le duca in tarile din UE ca sa le exploateze sexual. 2. Ori fetele sunt rapite pentru desfatarea in orgii sexuale ale membrilor grupului lui Dinca ce actioneaza in Caracal. Fetele fiind drogate. Iar cand se primeste comanda, fetele la sfarsitul unei asemenea orgii sa fie anesteziate si folosite ca donatoare de organe. Si atunci in locatia lui Dinca noaptea vin specialistii cu un laborator pe roti de prelevare de organe, sange, maduva spinarii. Iar Dinca dupa aceea le curata oasele de carne, le toaca si le arde. Si uite asa daca eventul politia ajunge la Dinca specialistii au acoperire si Dinca isi ea asupra lui vina de a le fi omorat. Dupa cum arata oasele din butoiul lui Dinca acestea sunt maruntite de parca ar fi fost tocate de o masina care toaca televizoare, frigidere si alte cele asa cum sunt masinile la centrele de reciclare. De aceea e tot foarte paluzibil ca-n casa lui Dinca sa se fi aflat o asemenea masina de dimensiuni acceptabile pentru a putea fi instalata acolo??? Numai asa se explica prezenta camionului cu prelata de culoare verde inchis ce a fost filmat ieri intrand prin poarta rosie din spate in curte lui Dinca. Iar Dinca dupa ce pleaca oaspetii curata carnea de pe ele aruncand-o la cainii si la porcii pe care-i are in gospodarie, le marunteste mai apoi cu acest malaxor si le arde in butoi. Dupa cate am inteles butoiul era captusit cu caramida refractara. Si bineinteles organele pleca in cutii frigorifice portabile cu masina vreo 10 km iar mai apoi sunt scoase din Romania cu elicopterul??? Asa se explica de ce Politia si DIICOT-ul au interzis proprietarilor de pe strazile care duc la intrarea din spate a curtii lui Dinca ca sa dea inregistrarile reporterilor de la diferite televiziuni. La o asemenea filiera integeti ca sunt bagate pana-n gat maharii din Statul de Drepti. De aceea ancheta nu se face in toate directiile si se merge numai pentru acuzatia de omor. Si e plauzibil ca, Dinca sa se fi deplasat la Craiova pentru a lua contact cu cine trebuie pentru a-si anunta complicii sus pusi ca fata a fost rapita. Apoi ajungand acasa si constatand ca Alexandra a sunat la 112, Dinca i-a sunat, de pe cartela cumparata la Craiova sa vina si sa preleveze organele fetei pentru ca fata trebuie sa dispara tocmai ca urmare a apelului ei la 112. Tu-ti dai seama cati bani sunt in joc si cati din acesti bani ajung la bosii ce se impauneaza acoperti de galoane si fireturi aurite din Statul de Drepti??? Am inteles ca-n Romania dispar vreo 6ooo de fete si baieti pe an. !

  22. Radu Cojex

    Faina povestirea. Chiar ca numai dvs. o puteati gasi. Dar pentru a pune in antiteza caracterul frumos cu ticalosia si lasitatea era suficienta si o relatare din istoria noastra, nu neaparat din cea a americanilor.
    La 23 august 1939 ca rezultat al Pactului Ribbentrop –Molotov Armata Rosie a patruns pe teritoriul romanesc , trupele romane retragandu-se. Dar conform obiceiului rusesc acestia nu au respectat noile frontiere ci au vrut sa ocupe si Putna si Suceava. Comandantul Batalionului 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7, Valeriu Carp, a îndrăznit să ia decizii din proprie iniţiativă deoarece regele şi guvernul nu au avut curajul să încerce oprirea „avalanşei” sovietice. Maiorul Carp le-a ordonat soldaţilor aflaţi în batalionul său să se oprească din retragere, pentru a stăvili înaintarea armatei sovietice.

    „De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeţi la unităţi, organizaţi-vă poziţii de apărare şi, dacă ruşii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE, deschideţi focul ! ”, le-a ordonat maiorul Valeriu Carp ofiţerilor din batalionul său.

    Sovieticii, speriati de un eventual scandal international, au cedat. Altfel poate azi am fi avut nevoie de pasaport pentru a vizita mormantul lui Stefan cel Mare.
    Din pacate in cazul maiorului Carp nu s-a lasat cu happy–end ( de, Nimitz era dincolo de Atlantic…) Rusii l-au declarat criminal de razboi si norocul lui a fost c-a murit in vara lui 44 in luptele de la Pascani, ca cine stie ce iad ar fi trait dupa 23 august.

  23. Dan

    Bataia de joc continua!Azi au anuntat ca parchetul permite ( in sfarsit, dupa zece zile de cand le au) perchezitia informatica a celor doua telefoane ale lui Dinca !Le-au trebuit 10 zile sa primeasca aprobare sa vada pe cine a sunat Dinca dupa crima ( ora 12,30 zice al ) ? Sau a durat prea mult stergerea memoriei telefoanelor? Asta nu e doar stat mafiot ci colonie plina de cadavre de sclavi (unii inca vii)
    care asteapta cuminti (cu speranta ca ei scapa cu spaga) sa le vina randul la crematoriul lasitatii.

  24. Dan

    Reportaj scapat la Digi tv: Franta a anuntat ca sa fim atenti ca dupa ce China si statele asiatice au anuntat oficial ca nu mai ard gunoaie europene datorita exploziei infernale a cancerelor in acele zone (din cauza arderii maselor plastice) s-a luat decizia in Europa (de catre cine?) ca toate gunoaiele europene ramase si care nu pot fi neutralizate sa fie arse la fabricile de ciment din Romania in mod particular fabrica de ciment Deva! Unde (au spus ) se ard deja si acum ( de multi ani) desi procentul oficial de cancerosi acolo e infricosator ! Sunt revoltat degeaba ?

  25. geofreeland

    Până acum sunt clare niște lucruri: 1. Prezența bazei de la Deveselu trebuie scoasă din caz. Ar fi un scandal diplomatic. 2. Trebuie negată existența traficului organizat de persoane și a autorilor ei, clanurile mafiote 3. Acoperirea de atâția ani a traficului de către politiceni, procurori, poliție, administrație locală 4. Măsluirea adevărului spre o variantă unanim acceptată de toți și anume un psihopat singur, plin de bani și relații 5. Bâlbele cercetării criminalistice au ca scop testarea unei stări de spirit publice în scopul erodării impactului emoțional 6. Trenarea impusă specialiștilor, ascunderea și ștergerea de probe în scopul eliminării personalităților în funcții implicate- politicieni susținuți financiar electoral de clanuri,- procurori și polițiști șpăguiți sau beneficiari ai unor servicii oferite de clanuri,- cetățeni străini beneficiari ai cumpărării de servicii sexuale oferite de clanuri, -cetățeni locali lătiți regește, înlesnitori ai traficului, taximetriști, patroni de localuri și hoteluri, firme de pază etc,- administrația locală închizătoare de ochi la abuzurile clanurilor, financiare, imobiliare, comerciale. Asta e clar. Sub nicio formă a nu se deschide o normală temere de traficarea de organe, al doilea motiv al crimelor de omor, beneficiarii și plățile, transportul și autorii, în sistem organizat. Sub nicio formă a nu se concluziona pe latura extinderii internaționale a traficului de persoane și organe. Când ancheta penală nu mai e independentă și instituțiile militarizate se supun ordinelor, vorba lui Oprea, în interes național, ce garanție, noi ca cetățeni, putem avea de a afla adevărul crud că ne mor copiii, la cheremul unor nenorociți de criminali protejați de un stat, cum spunea Băsescu, mafiot.

  26. Dan

    Geo.Adevarul se stie la milimetru.Ca sclavi ai lor suntem exploatati si abuzati folositi ca cobai de alimente cancerigene ( pline de e-uri si modificate genetic) , munciti cumplit(pe nimic) pana la epuizare si apoi extinctia in spitale nazocomiale ! Sclavii mai rezistenti ( masiv manipulati tv) sunt vanduti pe piata libera pentru sevicii șexuale si recoltare de organe pentru stapanii nostrii (ai sclavilor lasi trepanati tv) si argatii lor pusi la conducerea coloniei-bantustanei infernale!

  27. geofreeland

    Cazul Caracal? Dar cazul Europa, nu va spune ceva. Nu ma pot abtine sa citez un articol. Cititi cu atentie! Tot ce se spune aici, SE INTAMPLA, zi de zi, si in viata noastra si ne miram. De fapt daca ne-am mira, am avea deci o atitudine. Noi?
    Citez:
    „Nu ne îndreptăm spre Sfârșitul Istoriei despre care vorbește Francis Fukuyama (o societate ideală din care democrația liberală a reușit să alunge orice formă de discriminare), ci mai curând spre o nouă Epocă Întunecată, în care vărsarea de sânge și haosul vor deveni realități ale vieții de zi cu zi. Acesta este viitorul Europei, susține istoricul David Engels, profesor la Institutul Zachodni din Polonia și la Universitatea Liberă din Bruxelles, într-un interviu cutremurător acordat prestigiosului ziar francez Le Figaro.
    Despre teoriile sumbre, dar bine argumentate ale profesorului Engels am mai vorbit în articolele din această rubrică, mai ales despre comparația pe care istoricul o face între situația de acum a Europei și criza care a dus la transformarea Romei din republică în imperiu.
    De această dată, însă, David Engels nu se mai ocupă în primul rând de caracterul ciclic al istoriei, de logica ei internă care face ca, după apogeu, toate civilizațiile să se îndrepte spre declin și dispariție, ci despre metastazele canceroase care sufocă civilizația Europei.
    „Situația este foarte gravă. Nu este numai un model politic, economic sau social care dispare treptat, ci totalitatea caracteristicilor aceea ce a fost, timp de o mie de ani, „Occidentul”. (…) Declinul masiv al Europei ca civilizație este o adevărată tragedie istorică care ne privește pe toți, nu numai ca societate, dar și ca simpli indivizi”.
    Engels nu se ascunde după vorbe, deși riscul ca întreaga lui carieră academică să fie distrusă de inchiziția corectitudinii politice este imens, și vorbește deschis despre procesele care ucid civilizația europeană: „imigrația de masă, îmbătrânirea populației, islamizarea,
    inteligența artificială, dizolvarea statelor naționale, autodistrugerea sistemelor școlar și academic, uriașa întârziere a Europei în raport cu China, transformarea democrației în tehnocrație”.
    Istoricul belgian crede că, în fața acestor amenințări de o forță colosală, establishmentul european aplică politica struțului. „Este ca în medicină. V-ar plăcea să fiți în grija un medic care v-ar trata cancerul ca pe o răceală, de teama impactului psihosomatic pe care l-ar avea adevărul asupra dumneavoastră? (…) A alege în mod deliberat să taci cu privire la realitatea proceselor culturale actuale este, în opinia mea, un act de înaltă trădare cu consecințe de
    durată. Pentru că atunci când adevărul – adică natura tot mai ireversibilă a proceselor pe care le traversăm – va izbucni, chiar și ultimele rămășițe ale încrederii în sistemul politic vor fi spulberate, la fel și solidaritatea socială dintre diferitele grupuri sociale și culturale care alcătuiesc societatea noastră”. David Engels vede peste tot în jur semne că Europa se îndreaptă accelerat spre o catastrofă. „Această dezintegrare provine mai ales din interior, nu din exterior. Distrugerea familiei tradiționale, relativismul cultural, masochismul istoric, gândirea corectă din punct de vedere politic, tendința de a cenzura orice viziune neplăcută, înlocuirea
    comunităților omogene și, prin urmare, unite cu o juxtapunere a grupurilor care își doresc numai propriul profit, polarizarea socială, cinismul cu care toate noțiunile de adevăr absolut sunt înlocuite de „compromisuri” negociate – acestea sunt motivele reale ale dezintegrării Europei”.
    În ciuda faptului că prevede o adevărată catastrofă, Engels nu dezarmează, dimpotrivă, le cere europenilor să lupte: „Dacă vrem să ne protejăm moștenirea, acum lupta trebuie să fie dublă: pe de o parte, trebuie să transformăm fiecare individ, fiecare familie, fiecare grup de prieteni într-o mică fortăreață cu valori și identități sudate. Pe de altă parte, trebuie să dezvoltăm o nouă ideologie politică care să îmbine conservatorismul cultural și lupta pentru o Europă unită (care
    nu e neapărat actuala Uniune Europeană)”.

    Deci? Jacques Attali, in cartea lui prefigureaza viitorul omenirii incepand de azi: crime, disolutia statelor, juxtapuneri de populatii, distrugerea valorilor morale si culturale, razboaie locale, foamete, haos…Stat mondial, condus de corporatii…Matrix, filmul a fost o avanpremiera, In Time, film iar o avanpremiera…Noi nu vom mai apuca dar copiii si nepotii nostri? Cazul Caracal deja e internationalizat. Decidentii Europei se tem de dezvaluirile la nivel european al traficului de persoane si de organe, de crime…Miza e uriasa!

  28. geofreeland

    Vorbeati de valori europene? Latra unii intr-o disperare cu valorile astea europene. Care sunt acestea? Noi, cred ca le aveam dintotdeauna. Articolul postat anterior va lamuresc, cel putin teoretic si factual la ce se intampla acum in Europa, ca aceste valori europene sunt bune dar practic o gogorita demagogica, o dubla masura, o ipocrizie crasa.

  29. Se așteaptă timpuri nașpa?,vreau sa trec in rezerva cu drept de pensie in luna octombrie.

  30. Dan

    Sluga NOM infractorul Basina fost voda plange acum de mila setesistilor chipurile :habarnisti”😁 la localizare pe guita tv !