Completare la datele privind mersul Ordonanței(Secrete de serviciu)

Categoria Despre Armata


În completare la datele privind discuțiile dintre reprezentanții MApN și reprezentanții Forumului, revin cu unele completări și precizări:

  1. La plecare participanții au primit câte un exemplar cu documentul convenit dar au decis să nu publice nimic pana nu au un răspuns oficial de la factorii decizionali. Nu știu ce înseamnă asta pentru ei, dacă așteaptă până ce ministrul va accepta varianta și o va înainta celorlalte structuri cărora li se aplică Ordonanța, dacă asta înseamnă până se aprobă ordonanța în ședință de guvern sau până este publicată în Monitorul Oficial. Poate președintele Forumului va spune măcar ce anume au convenit în numele rezerviștilor pe care îi reprezintă. Oricum, acesta trebuie să înțeleagă că și celelalte asociații și militari, care nu fac parte din Forum dar și proprii membri cărora li se aplică ceea ce au decis ei, au dreptul să știe ce anume au discutat și convenit indiferent că este aprobat sau nu, sau tocmai pană nu e aprobat, ca să se mai poată face ceva în cazul în care sunt probleme  neclare sau chiar contrare intereselor rezerviștilor, scăpate vigilenței participanților. Îmi cer scuze pentru informația (incorectă) dată ieri, că participanții ar fi plecat fără o ciornă (copie)  a documentului convenit  dar așa fusesem informat sau am înțeles eu greșit, cine știe ?
  2. La discuția din data de 19.11.2019 pe mesele participanților așteptau niște propuneri despre care nu discutaseră cu o zi înainte care aveau unele surprize printre care și introducerea unui punct de referință în calculul pensiei, un fel de înlocuire a coeficientului propus de Leș în proiectul său, care menționa ceva de o anexă la OUG care să cuprindă datele privind punctele de referință pe grade și funcții. Cineva a întrebat cui aparține proiectul respectiv, cui aparțin acele propuneri, dar surpriză, nimeni nu a știut, pentru că nimeni nu a răspuns. Probabil veniseră din cer, iar asta confirma varianta OZN-urilor despre care vorbea cândva un ministru al apărării. Au mai fost câteva întrebări legate de acel proiect, printre care ce reprezintă acel punct de referință, în ce bază a fost stabilit și unde este anexa cu … valorile. NIMENI NU A FOST ÎN STARE SĂ RĂSPUNDĂ. S-a dat un răgaz de lămurire, reprezentanții MApN au ieșit să delibereze, să găsească răspunsuri dar s-au întors fără ele. Nu vreau să știu ce ar fi făcut ministrul cu ei dacă era acolo iar ei ridicau din umeri asupra unor documente pe care tot ei le înmânaseră participanților la discuții. Mie îmi miroase a dinamitare a intențiilor ministrului dar și o nouă prostire a rezerviștilor, pusă la cale de aceiași oameni care au stabilit scoaterea indexării din 2016 din actualizare și introducerea pensiei suplimentare în baza de calcul a pensiei. Domnule Ministru, veți admite așa ceva ?
  3. Până la urmă, toată ziua au discutat pe baza acelor propuneri și s-a convenit introducerea acestora în proiectul convenit pe data de 21.08.2019, urmând ca ”specialiștii” din MApN, adică cei care au introdus modificările la lege 223 în ordonanțe, să lucreze și să introducă și anexa în proiectul de ordonanță iar apoi să îl dea structurilor din celelalte ministere. Trecând peste faptul că asta poate dura până la sfintele calende, cine îmi garantează că modificările nu vor acționa, ca și celelalte de până acuma, care mai mult au luat decât au dat, de vreme ce SUNT ÎNTOCMITE DE ACELEAȘI MINȚI  și probabil chiar cu același scop de păcălire? DE ACEEA SOLICIT MINISTRULUI APĂRĂRII SĂ ORDONE PUBLICAREA PROIECTULUI pe principiu Transparenței decizionale pe pagina MApN, ca să poată să ia la cunoștință toți cei interesați de vreme ce modificările vin din partea unui necunoscut iar specialiștii din minister nu știau cui aparțin.  
  4. Termenul final al ordonanței ar fi undeva pe la sfârșitul anului în așa fel încât să intre în vigoare cu data de 01.012020. Deci dacă nu se aplică chiar așa de urgent, de ce nu se bagă în sistemul parlamentar ca inițiativă guvernamentală sau a unor parlamentari, în regim de urgență, Și de ce nu se iau în calcul și alte propuneri făcute de alte structuri? Sugerez ca ministrul să ceară puncte de vedere și propuneri și de la alte asociații și abia apoi, având aceste propuneri, să cheme la discuții pe toți cei care au făcut propuneri și să găsească o formă finală.
  5. Se spune că se urmărește prin această ordonanță, îndreptarea unor nedreptăți, INECHITĂȚI  ÎNTRE categorii de pensionari, ieșiți la pensie în diferite sisteme, legi, perioade. Bun, DAR CÂND SE VOR AVEA ÎN VEDERE NEDREPTĂȚILE FĂCUTE ASUPRA TUTUROR PENSIONARILOR PRIN INFAMELE ORDONANȚE 57, 59, 114 ( cele mai cunoscute, dar mai sunt și altele) ? Despre alea de ce nu vorbește nimeni? Culmea este că proiectul înaintat de Forum a înlocuit sau asimilat proiectul înaintat de LADPM pe motiv că acela nu era complet și nu repara decât o parte din nedreptăți. Ăsta e complet ? Categoric NU. Va mai exista un alt proiect pentru revenirea  pe cât posibil la părțile bune ale L223 stricate de ordonanțe ? Asta vreau să știu de la ministrul apărării naționale. Dacă nu va mai exista un alt proiect, înseamnă că practic se rezolvă doar problemele unor pensionari, nu NEDREPTĂȚILE și rămânem tot ca în tren.  
  6. Pe lângă faptul că Orban e total paralel cu problemele armatei, ale rezerviștilor iar pe Iohannis îl interesează doar plata în avans a afaceriștilor strategici (care iau bani pentru marfă dar nu o livrează la timp) pentru că așa a promis când a primit șapca, ministrul Ciucă, singurul care vrea cu adevărat să facă ceva, este aburit și dus de nas de proprii subordonați. Dacă nu mă crede, să verifice dacă există un gram de neadevăr în tot ce am spus eu aici privind apariția proiectului pe mesele participanților la discuții. Poate așa află cine l-a făcut, de ce nu și-a asumat responsabilitatea și de ce nu l-a finalizat și a venit doar cu o idee neverificată prin simulări sau date concrete? Ne batem joc de meserie ?

Nota bene:

Ieri, după publicarea articolului privind discuțiile între reprezentanții MApN și Forum, pagina a fost atacată de cei cărora nu le-a convenit adevărul. Mă aștept ca și după acest articol, structurile de specialitate care ar trebui să acționeze împotriva celor care atacă țara, iară nu tagma  jefuitorilor ei, să mă blocheze din nou, așa că grăbiți-vă să răspândiți informațiile. Iar colegilor mai apropiați le reamintesc când umblam după primul proiect privind legea pensiilor, pe care îl tot ascundea Dogaru și pe care l-am ”găsit” tot eu, și toți se bucurau că știm și noi despre ce e vorba. Vă amintiți ? Atunci a fost bine că l-am publicat. Acum nu e vorba de același lucru ?

PS:Îi rog pe membrii conducerii Forumului, care vor fi supărați că am altă părere decât ei privind ”păstrarea secretului” celor discutate și variantei de proiect convenite, să își aducă aminte cum s-au simțit ei când cei de la LADPM au procedat la fel cu proiectele întocmite de ei. ÎNCETAȚI CU SECRETOMANIA ȘI DEZBINAREA( fie ea și involuntară), ORGOLIILE ȘI INTERESELE MESCHINE. Dacă proiectul final va fi unul ca și celelalte ordonanțe, cu urmări proaste, veți fi fii ploii! Ce interesează pe toți militarii, trebuie să cunoască toți militarii. Specificați că este un proiect care va suferi modificări, dar informați oamenii cu ceea ce ați obținut din momentul în care proiectul a plecat din măinile voastre.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

31 Raspunsuri la Completare la datele privind mersul Ordonanței(Secrete de serviciu)

  1. Pompiliu

    Se pare că discuțiile de ieri și alaltăieri au plecat de la proiectul al cărui link l-ați distribuit pe Facebook
    https://aorr.org.ro/wpwebsite/wp-content/uploads/2019/08/2019.08.21-PROIECT-FINAL-OUG-MODIF-L223_2015-AGREAT-IN-CCMRR.pdf
    S-ar fi făcut ceva modificări la art 60……
    Oricum dacă art 60 rămâne la fel în privința plafonarii pensiei militare la nivelul mediei salariilor nete corespunzătoare mediei salariilor brute din baza de calcul… Nu e bine..
    Ce se face cu OMM/SOSP???
    La recalculare dacă nu vor fi aduse salariile/soldele la nivelul celor din activitate ( egalate ) s-ar putea ca pensiile recalculate și plafonate la netul corespunzător brutului din baza de calcul sa iasă mai mici decât pensiile în plata.

  2. Nicolae

    Da,așa este!Dacă se merge pe plafonarea la net,noi,cei în plată vom fi recalculați pe
    Minus.Asta una la mână.A doua,este actualizarea sold/sal.la zi ca celor din activitate.Să nu uităm că anul 2020 le va aduce o mărire de încă 25%,procent care l-au primit și în 2018 & în 2019.Asta înseamnă echitate,Actualizare la zi,eliminarea tuturor încrengăturilor aduse L.223.Să rezulte o lege curata,fără tot felul de OUG-uri,care nu fac altceva decât să lase fără conținut o lege.
    Acest Forum,să lase la o parte interesul de grup și să se aplece mai mult către majoritatea,altfel ne vom lupta în continuare cu tot felul de inechități până ne crește barba la genunchi.

  3. Mateias

    Urâtă şi nepotrivită atitudine din partea acelor participanţi la o activitate de interes pentru TOŢI PENSIONARII MILITARI. Au cunoştinţă domniile lor despre faptul că alte asociaţii, sindicate, grupuri, atunci când fac propuneri în nume asociativ, obligatoriu îşi anunţă intenţiile şi le publică ? Mie îmi este clar că urmează o iniţiativă de legiferare cu urmări neaşteptate şi nepotrivite pentru toţi pensionarii militari. Lipsa de înţelegere a principiului ACTUALIZĂRII şi mai ales necunoaşterea fenomenelor juridice asociate acestui proces vor aduce multe „laude” acestor propunători. Vor fi însă tardive şi iremediabile. Nutresc speranţa că acest proiect va ajunge pentru avizare şi prin zona MAI şi atunci aberaţiile nu vor fi acceptate şi vor fi corectate. Ca să nu zică propunătorii că mă dau eu deştept, supun atenţiei modul propus, în varianta din vară a proiectului, pentru celebrul articol 60 cu referire la ACTUALIZARE:
    „Art.60- (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.
    (2)Cuantumul pensiei militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad…. şi soldele de funcţie….. ale militarilor în activitate, având ca baza de calcul solda lunară brută maximă cumulată…, în vigoare la data actualizării, corespunzătoare funcţiei maxime exercitate şi gradului militar avut la data trecerii în rezervă, în raport cu procentul de stabilire a pensiei în condiţiile prevăzute la art.28, 29,30 şi 39, pe baza unei metodologii aprobată prin hotârâre de guvern.
    (3)…”
    Păi ce-am făcut mă nene, cerem singuri să se valideze prevederile OUG 59 şi să se aplice LIMITAREA LA NET pentru toate pensiile, prin această măgărie? Aveţi orbul găinilor ? Sau onoratele domnii nu cunosc varianta oficială aplicată de CPS a MApN ? Ei bine, să citez dintr-una din multele întâmpinări practicate în instanţe de “colaboratorii” în acest demers de corectare: “Or, actualizarea pensiei militare înseamnă re-stabilirea pensiei, ca şi cum militarul s-ar fi pensionat la data actualizării”, “Astfel, prin actualizarea pensiei, practic drepturile de pensie ale reclamantului au fost re-stabilite ca şi cum reclamantul ar fi trecut în rezervă după 30.06.2017 şi ar fi beneficiat de majorarea cu 15% a soldei militarilor activi”. Ce spuneţi mari meşteri, în aplicarea propunerii voastre, AUTOMAT LA ACTUALIZARE SE VA APLICA ŞI LIMITAREA LA NET că devine o nouă stabilire a pensiei şi conform alin.(1) al propunerii se va limita la netul unei solde brute ciuntite de alte elemente! O fi bine oameni buni, mie unul, matematic calculând, îmi rezultă prost şi pentru caporal şi pentru general.
    Ştie onorabilii propunători că LIMITAREA LA NET, afectează azi şi drepturile privind OMM, lăsându-le fără consistenţă, nemaiexistând practic un efect de majorare a pensiei? Mai întrebaţi, mai citiţi!

  4. Titi

    @Nicolae, NU este sigur ca bugetarii vor primi in ianuarie acel 1/4 din diferenta !
    Sa asteptam bugetul pentru anul 2020 sau Ordonanta de urgenta cu aceste maduri fiscal-bugetare..!

  5. Pompiliu

    Asta am spus și eu. Pensiile celor care au trecut în rezervă în urma cu mai mulți ani și care nu au câștigat mare lucru sau chiar au pierdut pe legea 223 vor fi și mai mici prin limitarea la net.
    În 2018 au crescut salariile brute cu 25%, iar în 2019 cam cu 19 %… În schimb prin mutarea contribuțiilor la angajat salariul net a crescut în 2018 cam cu 50 lei iar în 2019 cam cu 350…rezultatul pensii în plată mai mici decât cele ale celor pensionați în 2016 pe brut….
    Gândiți-vă la cei mai în vârstă care nu câștigaseră nici la trecerea pe 223 ca nu vor câștiga nici la trecerea pe net plafonat… Omm ul se pune doar la Brut…
    Am dat în judecata CPS iar instanta a motivat ca indiferent de cuantumul brut reieșit nu se poate depăși plafonarea de la art 60 la net….
    Dacă în modificare nu se scoate ommul și pensia sublime tara din calculul pensiei brute nu se câștigă nimic. Aceste drepturi ar trebui sa fie plătite separat de pensia militara și sa fie excluse plafonarii în mod expres în lege… Altfel nu se câștigă nimic la buzunar..
    Sau eliminarea plafonarii de la art 60. În schimb pensiile vor creste foarte mult prim recalcularea din brutul actual.
    De aceea pensiile magistraților aproape s au dublat din 2016 pana acum pt ca la ei a rămas 80%din brut și cum brutul a crescut artificial au pensii în plată mai mult decât aveau salariu…

  6. Nicolae

    @Titi
    E posibil să se întâmple și asta!Schimbarea stăpânilor,bucuria nebunilor,spune o veche zicală.
    Dar,eu sper,ca noul guvern,în special noul ministru al ap.care provine din rândul nostru și cunoaste problemele ,să rezolve situația și bătaia de joc la care am fost supuși de predecesorii d.sului.
    Din toți rezerviștii,singurii care nu vor să se schimbe ceva la pensii sunt cei care au ieșit în perioada 01/01/2016-15/092017.Stiu eu ce spun!Ei au beneficiat din plin de lege,chiar și așa ciuntită datorită OUG 57 art.40.
    Am mai spus și o repet:Nicio recalculare nu aduce nici un beneficiu celor ieșiți până în 2015.dec.31,dacă sold/sal.nu se vor actualiza la data când se trece la recalculare pe noua ordonanță/lege.Să fie clar pt.acești forumiști care văd că negociază pt.toată suflarea rezervistă.
    Sper,ca dl.gl.Ciucă să le dea cu”la loc comanda”!
    Este foarte simplu de aflat ce pensii avem,pe perioade de ieșire,pe grade,funcții,vechime etc.Asta numai să se vrea.
    Revenirea la Legea 223 originală,fără OuG 57,59,114 etc,
    actualizarea la zi si recalcularea tuturor pensiilor,este singurul mod să se revină la normalitate.
    Dacă se fac cârpeli,că nu le convin celor care merg să negocieze și peste 10 ani vorbim pe aici despre aceleași probeme și diferențele se vor adânci și mai mult între pensionari ieșiți în perioade diferite,inclusiv la cei ieșiți cu 01/01/2016,care acum sunt automulțumiți și nu ar mai dori să se schimbe ceva.
    Și ca să citez un clasic de pe bloguri:Să nu zică că nu le-am spus!

  7. Nu va este clar ca gulerele albe fac și desfac totul?
    Bieții rezervisti din Forum sunt doar folosiți pentru acoperire.
    Pariez ca va ieși un document la fel ca inițiativa depusa de Leș la Senat. Ca doar nu va închipuiți ca Leș sau CCMRR au făcut acel proiect.
    Bătălia gulerelor albe este sa scoată pe ușa din dos cuantumul net pentru ei și pentru cei pensionați după 15 09 2017.Pensiile se stabilesc la cuantumul net, dar la prima actualizare se revine la cuantumul brut din art. 28.
    Eu propun o lege a pensiilor militare ca la magistrați, doar în câteva articole, ca aici
    https://www.huhurez.com/2019/11/pensii-de-serviciu-pentru-militari.html?m=1

  8. Stancu Marian

    Acord total, cu analiza dl.Mateias!

  9. MarVal Neacsu

    Da, chiar am vrut să-ți spun că, imediat după ce am citit articolul tău anterior, cel în care spuneai că reprezentanții asociațiilor au plecat fără vreun exemplar, am primit pe WhatsApp textul, cu semnatura domnului Gropan. Am lăsat-o așa, am zis că tu știi mai bine!

    Încă ceva, la pct. 2: ”Mie îmi miroase a dinamitare a intențiilor ministrului dar și o nouă prostire a rezerviștilor, pusă la cale de aceiași oameni care au stabilit scoaterea indexării din 2016 din actualizare și introducerea pensiei suplimentare în baza de calcul a pensiei.”
    Eu am învățat, și tu știi la fel de bine ca și mine, că nimic nu se face fără voia aluia de sus! El trasează liniile directoare! Dea Dumnezeu să mă înșel eu!

  10. Gigi

    Huhu Reza: In realizarea proiectului dvs vad ca ati avut la baza principii sanatoase, ca sa le spun asa.Nu rezulta clar care este partea contributiva din cuantumul pensiei de serviciu. Vedeti dvs, daca sunt oameni care au platit peste 25 de ani contributia suplimentara la pensie si TOT DEGEABA, credeti ca poate ajuta la ceva aceasta impartire !? Daca si magistratii ne-au respins in instante, cu cateva exceptii, calcularea separata a pensiei suplimentare, credeti ca onorantele noastre case de pensii abia asteapta sa faca mii de calcule ? Adevarat ca la magistrati se spune x are pensie de 18 400 de lei, din care partea contributiva este de 3 600 sa zicem. La ce ajuta asta ? la calcule statistice sa vada romanul cat plateste suplimentar, din bugetul poporului, magistratului !!!

  11. geofreeland

    Incertitudinea și secretomania crează șki suspiciuni și abordări de deziderate și o anume temere. Oricum, fără un dialog transparent, cu simulări specifice, chiar punctuale. Interesante punctele de vedere, un optimism iluzoriu momentan. Impactul bugetar stă în mâna politicienilor. Nu cred că se va rezolva ceva fără o dezbatere serioasă.Asta e! Un OUG nu repară fondul. Doar îl cârpește.

  12. @Gigi
    Partea contributiva a pensiei militare este deja calculata, potrivit L 263/2010 și art 122 din L223/2015, pentru toti cei pensionati pana la 31 12 2020.
    Pensia astfel calculată, pornind din 80% solda lunară, poate ajunge la 100% din solda lunara bruta, ca la magistrati.
    Casele nu fac altceva decat sa compare pensia militara recalculata cu pensia contributiva, de regulă mai mică decăt solda bruta lunara care intra în baza de calcul.
    Partea contributiva ajuta militarii pentru ca este un drept castigat, de care nu se poate atinge niciun guvern… nici macar prin suprataxare.

  13. neacsu marin

    @MarValNeacsu,
    Din cate stiu eu, Gropan nu a participat la discutii ieri, deci despre ce text e vorba? 2. Eu , pana la proba contrarie spun ca Ciuca nu are nici o intentie de aburire. Dar altii, da. Bunaoara, nu stiu despre ce reparatie poate fi vorba, daca se impun limite si DGFC spune ca ” putem accepta anumite masuri, pana la un anumit buget. Pai ori reparam si eliminam nedreptatile, ori dam de mila, propagandistic, sau sa scapam de gura lumii, cate ceva ? Ce spune domnul Jianu ? Facem carpeli, sau reparatii solide si corecte ? Nu poti face reparatii corecte limitand financiar masurile.Ciuca a spus ca exista fonduri dar a spus ce i s-a spus de la DGFC. Insa cei de la DGFC nu i-au spus ca aceste fonduri exista in limita a ceea ce EI AU DE GAND SA OFERE. Aici trebuie sparta buba. DGFC e dispusa sa acorde oarece modificari dar asta nu inseamna nicirezolvarea nedreptatilor , nici macar indepartarea inechitatilor intre generatii si ani de iesire la pensie de vreme ce TOTUL TREBUIE SA SE INCADREZE INTR-UN ANUMIT BUGET.

  14. Micky SINBAD

    Am in sertar proiectul legii pensiei militare minime garantate de stat care se bazeaza pe pricipiul simplu :“Noi nu lasam pe nimeni in urma ” valabil pentru toate armatele regulate ale lumii…Din bugetul ministerului pe anul 2019,rezulta cheltuieli cu personal (salarii,echipare,norma hrana,diurne etc.) de 7,413,95554,000 lei,iar cheltuieli cu asistenta sociala (pensii militare)de 3,578,064,000 lei.Daca tuturor acestor cheltuieli de personal li s-ar aplica procentul CAS de 25%,suma rezultata ar fi de 1,853,488,500 lei,adica 51.8% din bugetul asistentei sociale.Prin urmare armata isi plateste pensionarii cu un procent de 49.2%…Daca aceasta suma ar fi folosita pentru asigurarea unei pensii militare minime garantate de stat,aceasta ar fi pentru orice persoana cu un grad militar iesita in rezerva cu drept de pensie la termen ,anticipat,anticipat partial,de boala ,de mostenitor o pensie lunara egala cu 1,853,488,500/12/69,000(numarul aproximativ de pensionari,care lunar este variabil…) =2,238 lei suma care este mai mare decat pensiilor multor cititori ai acestui blog…Ca militari, de aici trebuie sa pornim,mai ales ca INS are date despre suma necesara unei intretineri decente pentru o persoana in limita a cel putin 2,600 lei/luna…
    Asadar,daca s-ar obtine de la Guvern ,prin modificarea Codului fiscal ,ca de la 25 decembrie 2019,cota de varsat pentru CAS de la armata sa poata fi folosita pentru pensia militara minima garantata de stat, de la 1 ianuarie 2020, aceasta adaugandu-se la pensiile mici aflate in plata pana la concurenta pensiei medii brute pe anul 2018,adica 3,861 lei,ar fi mai mult decat multumitor.Astfel,nu ar mai fi pensii mai mici de 3,861 de lei in armata,indiferent de tipul ei,de boala,de mostenitor,anticipate etc.
    Eu zic ca orice propunere la forurile de conducere ale armatei si la domnul ministru Ciuca din acest punct ar trebui sa porneasca,adica pentru inceput ,de la 1 ianuarie 2020 sa nu existe vreo pensie in armata mai mica decat cota de CAS platita lunar de armata la bugetul de stat raportata la numarul de pensionari (cota platita in 25 decembrie 2019 /nr. de pensionari in 7 ianuarie 2020)+ diferenta pana la 3,861 lei.Celelalte pensii,peste aceasta suma ar ramane la fel pana la terminarea recalcularilor in orice forma legala ar dori acestia,pentru ca una e sa astepti o posibila recalculare cu 1,000 de lei sau ,Doamne fereste cu ,704 lei si una e sa te pui pe picioare cu 3,861 de lei.PUNCT
    Dupa 1 ianuarie,daca domnul ministru va dori, am la sertar si legea servitutii militare cu proiectia sustenabilitatii bugetare pe 38 de ani,care este de fapt un OMM strict elaborat in care armata va trebui sa faca plati pentru toti cei iesiti la pensie si care au facut cel putin o zi de armata.Aici intra toate categoriile de militari: de cariera, in termen,termen redus ,femei si barbati.Plata se va face pe ziua de armata ,care va fi corelata cu PIB-ul tarii.Asadar,daca un militar in termen a facut un an si patru luni de armata (365+120=485 zile),iar prin multiplicatorii din lege ajunge la 600 de zile ,iar ziua de servitute militara va fi platita cu 0.1 lei,acesta la pensie va primi de la armata 600*0.1lei=60 lei RENTA MILITARA pe luna toata viata,modificabila in functie de evolutia PIB-ului…
    Un ofiter care a servit patria 35 de ani si prin efectul multiplicator va ajunge la 15,000 de zile va primi o suma de 1,500 de lei. Aceste sume vor fi agregate(multiplicate) cu coeficienti de agregare acordati in functie de ultimul grad militar.Astfel ,un general de brigada va primi mai multi bani decat un colonel cu acelasi numar de zile de servitute militara,pentru ca e firesc ,nu-I asa?
    Toate activitatile militare gen: aplicatii,garda,front etc. si tip :aviatie,marina ,alpinism,informatii militare etc. sunt multiplicate diferit .De exemplu o zi de front valoareaza cat 6 zile de servitute obisnuite…Astfel ,grupele de munca dispar si un SGP care a participat la sase misiuni in strainate va fi “recompensat” la pensie cu cei 0.1 lei pentru 180*6*6= 6,480 de zile (648 lei) adica de sase ori mai mult fata de un camarad care nu a fost in teatre…Serviciul de zi pe unitate va fi evaluat cat 3 zile obisnuite.
    Cei care din diferite considerente, nu doresc sa primeasca pensia in aceasta varianta compusa din pensia militara minima garantata de stat si Renta pentru servitutea militara, pot opta pentru varianta contributiva a pensiei publice + Renta pentru servitutea militara.
    Consider ca aceasta varianta cu o plata “RECOMPENSA” ,pentru toti cei care au servit chiar o singura zi patria sub drapel, in momentul iesirii la pensie ,impaca atat capra (atatatorii impotriva pensiilor militare de stat din tot spectrul mass-media aserviti mai mult sau mai putin constient dusmanilor acestui neam) si varza (MFinantelor ,MMuncii si DGFC din armata).
    Mai mult,ca latura filantropica a armatei ,pentru societatea din care isi trage seva,legea contine si un fond de sprijin constituit dintr-o parte din banii alocati pentru plata servitutii militare si din donatii de la rentieri (cota de 2% din venit).Astfel ,l a tratamente neacoperite de OPSNAJ sau CNSAS, in valoare maxima de 200,000 de euro , vor avea acces in ordinea inscrierii toti rentierii militari si membrii famililor acestora.
    Daca doriti sa luati cunostinta cu aceste legi,raspundeti-mi ,iar eu voi trimite materialele lui HUHU pentru a le posta pe blog.Nu uitati ca numai impreuna suntem puternici…

  15. Micky SINBAD

    erata
    7,413,954,000 lei ,iar nu 7,413,95554,000 lei…

  16. Ifrim Corneliu

    Dle, Neacsu, stau si ma gandesc de ce Dv si Dl Huhu Rezea, cu cele mai tari bloguri militare, nu sunteti invitati de catre oficialii Armatei la dezbateri pe tema legislatiei in domeniul pensiilor militare. Dintr-un foc am avea cu totii de castigat, stiindu-se ca sunteti cunoscatori in domeniu, dar ma ales ai racilelor care domina aceste pensii mizerabile. Eu cred ca aceasta clocarime din Ministerul Apararii, care au tras spuza doar pe turta lor si acolitilor, si au terfelit toata legislatia, au frica de Dv si fac tot posibilul sa nu participati la intruniri, ma ales cu Ministrul Apararii, care se pare ca este bine intentionat, da total dezinformat si mai ales dirijat intr-o directie gresita ca sa se strice din nou caracterul sanatos al bunelor intentii. Sper ca veti fi si mai incisiv si va veti impune imperativ cu prezenta fizica la dezbaterile la care participa si Dl Ministru Ciuca, cat despre competentele si hotararea Dv, nici nu se pune problema, si daca ar mai fi cativa ca Dv si Huhu Rezea am avea o forta de temt impotriva atat a clocarimii distructive, dar si catre politic! Va multumesc pentru atentie, dar si pentru eforturile sustinute pentru restabilirea ordinii de drept la pensiile militare! Doamne, ajuta!

  17. neacsu marin

    @Ifrim Corneliu,
    1. Eu am fost invitat, la initiativa sefului SMG in 2017 la prima intalnire cu reprezentantii asociatiilor militarilor si apoi la intalnirea cu blogerii. Dar apoi intitiativele domnului Ciuca au fost confiscate de minister. 2. Eu sunt in Craiova, nu pot participa si raspunde prezent ori de cate ori se fac intalniri, dar fac parte dintr-o asociatie, ROMIL si am deschidere si comunic cu conducerea asociatiei. Pana acuma nu am avut sincope in colaborare si comunicare. Numai ca ROMIL nu se afla la conducerea FORUMULUI. 3. Nu doar eu sau Huhurezu am avea ceva de spus, mai sunt si altii. Sa isi gaseasca fiecare o asociatie la care sa gaseasca intelegere si sa le demonstreze ca sustine ceva corect si de interes general. 4.Ar fi posibil ca acuma, sa se mai organizeze o noua intalnire cu blogerii cu specific militar, dar acestia nu pot inlocui rolul asociatiilor. Ei doar expun puncte de vedere, nu se pot erija in reprezentanti ai cuiva.5. Nu intotdeauna cei care scriu frumos, scriu si bine. 6. Nu cred ca pagina mea este printre cele mai tari, sunt altele pagini cu specific militar, mult mai tari, mai pline de informatii, mai tehnice, mai documentate, mai folositoare. Hai sa fim realisti.

  18. Gigi

    @ Huhu Rezea – MULTUMESC pt precizari.

  19. geofreeland

    Io nu cred.Ordonanța asta e pur electorală, apoi mai vedem. Chiar o sa vedeți.

  20. Alex

    As dori să știu dacă la aceste discuții sunt invitați și reprezentanți ai mm și subofițeri cape ei nu-I bagă nimeni în seamă si li se da ca de obicei ce se scurge printre degete. Va mulțumesc sper că nu am jignit pe nimeni.

  21. Nicolae

    Domnule Colonel,
    sunteți ca de fiecare dată un om modest,dar modestia uneori strică! În zilele noastre,tupeul neamului prost are întâietate!
    Așa este,aici aveți dreptate,distanța este mare,cei din Bucuresti sunt acolo la doi pași,negociază pt.noi.Cum negociază am văzut.
    La mitinguri,nu prea se îngrămădesc să vina,în schimb la negocieri sunt primii.
    Negocieri în folosul lor,nu al tuturor.
    La aceste negociri trebuie să participe persoane ieșite la pensie în perioade diferite,pe legi diferite.
    A băga în aceeași oală(cum am văzut în proiectul LEȘ)pe cei ieșiți în perioada 2011-2015,cu cei ieșiti în perioada 01.01.2016-15.09.2017,este o dovadă de necunoastere a legilor 263/2010 vs 223/2015.
    A îndrepta ceva nu înseamnă a neîndreptăți pe altcineva.Ori acea comișie a lui Leș,asta a făcut prin acel proiect ținut la secret până în ultima clipă.
    Am mai spus:PÂNĂ NU TRECE DE ÎNDATĂ LA ACTUALIZAREA PENSIILOR cnf.L.sal.unice 153,totul vor fi vorbe în vânt,și nu va duce decât la nemulțumire în rândul nostru,la pierdere și trsgeri de timp,amăgiri,adormiri și smechereli electorale!

  22. geofreeland

    Niciodată nu am crezut că o minte de militar(!) poate pune botul la o stretegie învățată în școală. Tactica înșelării. Minciuni fraților! O astfel de ordonanță e imposibilă și azi și răspoimâine. Huhu Rezea ăsta e de bună credință? Întreb și eu.

  23. geofreeland

    Credeti că Ciucă nu știe de gogorița asta cu oug-ul? Are serviciu de informații și la cafeluță citește. Îl informează „băieții”. Ok! Vreo reacție? Își bea cafeluța în liniște. Rușii au blindat marea și pot lovi unde vor. Mai fac și antrenamente. Chestia asta e foarte serioasă. Nu pensiile amărăștenilor foști colegi. Dacă avea vlagă minimală șoptea ceva pe tema asta. Dar, poimâine fiind alegeri o lasă moartă, pun botul și votul papagalii. Asta e un guvern politic cu o ciucă în el.

  24. geofreeland

    To do list, sarcină primită de Werner și pusă în curând în practică, va fi euro=5,2 lei să fie anulate toate creșterile de pensii și salarii, împrumuturi externe mari și declin economic, pentru că românii au bătut recordul european la creștere economică. Oare de ce? Asta vrem? Nu ne-a ajuns Băse? Mai vrem încă 5 ani de sacrificii? La fel și diaspora, ne vrea în sărăcie. Murături, conserve, iaurt și ceai. Vine iarna cosmică, puneți bani de-o parte, sănătatea costă enorm. În rest, sperați ceva la pensii. Io tot nu cred. Să treacă și vâjâiala asta aranjată cu alegerile și după sărbători vă veți lămuri pe deplin. O să zică un socotitor de p-aici că sunt elucubrații. Mă mir, le-a trăit cu Băse, probabil că i-a plăcut și mai vrea. Haiduc înflăcărat, ca în serialul ăla turcesc.

  25. geofreeland

    Repet, ca cetățeni, votul de duminică va fi anti sau pro Werner. Aici votăm omul, nu partide.

  26. neacsu marin

    @Geofreeland,
    S-ar putea sa ai dreptate, daca se voteaza omul, Iohannis ar trebui sa piarda, pentru ca in afara de cateva limbi straine pe care le stie in plus fata de Viorica( incluzand limba romana) si inaltime, nu are decat defecte SI PACATE, MARI MAI MARI CA EL.

  27. neacsu marin

    @Alex,
    1. Subofiterii si maistrii sunt si ei , foarte multi, membri ai acestor asociatii, deci au reprezentanti. Acuma depinde ce urmaresc fiecare, acolo unde sunt. 2. Daca exista asociatii numai ale corpului sof si MM si sunt active, nu au hibernat iar acum s-au trezit si ei ca au drepturi, cine ii opreste sa se exprime ? 3. Aici se vorbeste despre pensiile militare, militarilor, nu despre pensiile coloneilor, generalilor, capitanilor sau plotonerilor. Deci daca se lupta pentru un principiu, acel principiu se va aplica tuturor. Daca se lupta pentru ciolane, atunci ciolanul ajunge la ala care l-a apucat cu dintii si are dantura mai tare.

  28. Nicolae

    Am votat cu inima,pentru țară și acest popor românesc!Cu toate că dezamăgirea este mare,datorită celor întâmplate în tot acești ani trecuți,dar și datorită tirului la care a fost supusa rezerva A.R.în ultimii ani.Militarul,este ca un copil disciplinat,ascultător,dar dacă l-ai lovit în demnitate,în onoare,atunci….

  29. Stancu Marian

    NU va fi nici o ordonanta, acum se dau lupte pentru acapararea puterii totale!

  30. Plotonerul

    Neacșu Marian
    Bună seara
    Exact cum spuneti, fiecare își urmărește doar interesul. Din această cauza, acel caporal care a reușit să creeze LMP, a reușit ce nu au reușit toate asociațiile militare. De ce? Că a vorbit în numele militarilor profesioniști, pentru toți militarii profesioniști. In asociațiile noastre, vorbim ceva și când mergem la negocieri, negociem grade in rezervă, plachete, distincții, poze cu ministrul sau șeful.
    De aia reușesc să își bată joc Jianu și ceilalți de noi. Ei își asigură continuitatea în funcții prin pupincareala, viitorul prin partide ca mari specialiști militari (analiști), își asigură pensia prin Oscaruri, prime și fel și fel de matrapazlâcuri.