A reînceput campania electorală

Categoria Despre Armata


Cotizantul

Lucrurile încep să se precipite, știri, informații, întâlniri, declarații, scrisori, analize, încât nu mai știi unde să te ”focusezi”, nu mai știi pe cine să crezi, de unde îți vine izbăvirea. Românul nu a învățat nici până în ziua de azi că nu se poate baza decât pe el insuși pentru rezolvarea problemelor sale, că degeaba așteaptă cu gura deschisă ca puii de barză, să le aducă barza peștișori, și copii de 7 ani știu că ”nu mai vine barza”. Și totuși, când ajunge mare, românul stă tot cu ciocul dechis,  cu mâna întinsă, așteptând ca cineva să îi dea…să îi de de lucru, să îi dea o casă, să îi dea un pont, să îi dea pomană, să îi dea dreptate, să îi dea curaj, să îi dea un împrumut, un șut în fund, nu contează ce, numai să îi dea ceva. Mare șmecher românul ăsta, dar mai șmecher e românul celălalt, cel care l-a învățat așa, care i-a prins slăbiciunea și profită de lenea, ignoranța, inconștiența, prostia, comoditatea și credulitatea sa, promițându-i periodic  câte ceva.

Unii  promit marea cu sarea, alții salarii și pensii mari, alții o viață mai bună, unii le ascund banii și apoi  le spun ”aici sunt banii dumnevoastră” iar proștii sapă la fiecare kilometru după ei, alții le spun să doarmă liniștiți, că veghează ei, iar alții, cei mai perverși,  le spun: ”stați acasă, ne ocupăm noi de problemele voastre, vă recuperăm sau câștigăm noi drepturile, vă reprezentăm noi în instanță, voi nu trebuie decât să cotizați. Către toți, românul cotizează. Cotizează pentru că nu știe, nu poate, sau nu vrea să se implice personal, nu vrea să judece cu propriul cap, nu vrea să gândească singur, nu vrea să se zbată, nu vrea să ”pună mâna” să facă ceva. Românii nu mai luptă pentru drepturile lor în stradă, în fața instituțiilor care îi jupoaie, s-a inventat facebookul, internetul, acolo se dă bătălia cea mare, acolo se petrece tot, și prostirea și vânzarea și trădarea. Unii au ajuns atât de puturoși încât nici măcar nu mai comentează nici măcar nu mai tastează câteva cuvințele proprii atunci când pun un ”comment” pe internet, cineva a inventat pentru ei GIF-urile, sau fotografiile cu citate din ”oameni celebri” iar ei, puturoșii, ca să nu spun putorile, și-au făcut un folder cu astfel de ”vorbe sau imagini de duh” și le postează drept comentarii  la diferite articole pe paginile pe care le frecventează. Și culmea e că se cred spirituali și deștepți, pentru că astfel ”dau peste bot” unora sau își exprimă ”respectul” față de alții.

Acuma, când ne apropiem de alegeri, astfel de manifestări de o parte sau de alta se înmulțesc.

Gornistul

Recent, foarte recent, pe pagina SCMD a apărut o știre care a tăiat suflarea oștirii de rezervă: Doamnelor si domnilor,

Analizand materialele transmise prin Memoriul cu nr. DSN/431/16.06.2020, indeosebi textul Plangerii prealabile la adresa Guvernului Romaniei, pentru discriminare, depusa de SCMD, Presedintele Romaniei a acceptat propunerea unui “Dialog despre legislatia privind militarii rezervisti, cu presedintele SCMD, joi, 02.07.2020”.

Conform raspunsului, presedintele SCMD va fi insotit de “doua persoane din conducerea SCMD, specializate pe probleme de regulamente si legislatie militara si, indeosebi, pensii”. Aceste persoane sunt dl.vicepresedinte si S.G.(i.), gl.fl.aer.(r) Iosif BALAN si dl. vicepresedinte (i.), gl.mr.(r) Constantin Nastase.

Rezultatele discutiilor vor fi comunicate tuturor filialelor.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU”

Mare realizare mare, președintele Iohannis, cel care a învățat în toată armata doar să coasă nasturi, se întâlnea cu cel care învățase să folosească goarna. Așa declara gornistul. Știam că e o cacealma marca Dogaru, am sunat la Cotroceni pentru a verifica știrea și mi s-a spus că nu există fixată o astfel de întâlnire a președintelui. Am cerut și confirmare în scris privind această întâlnire și încă aștept răspunsul. Eram curios cum justifica Dogaru cacealmaua și s-a văzut. Dar interesant este că totuși comunicatul de mai sus a fost scos de pe pagina SCMD încă înainte de data întâlnirii, apărând în schimb ceva cu niște punctaje. Apoi, după ce s-a întâlnit cu consilierii președintelui, cu care –între altele- se întâlniseră cu ceva ani înainte și reprezentanții Forumului, cu același rezultat, adică ZEO BARAT  dar cu mai puțină fanfaronadă, pe pagina SCMD a apărut un alt comunicat în care întâlnirea cu consilierii prezidențiali a  căpătat dimensiuni istorice, epocale, de interes universal : ” Toate punctele de vedere au fost acceptate. Colaborarea SCMD cu Departamentul Securitatii Nationale va continuia pana la eliminarea oricaror ingerinte ale unor interese politice in problematica legislatiei militare, pentru care Presedintele Romaniei este garant al prevederilor incluse in cele doua tratate militare: de aderare a Romaniei la NATO si de realizare a Parteneriatului Strategic cu SUA.

In ceea ce ne priveste, ne declaram satisfacuti de rezultatul acestei initiative a SCMD, si numai a SCMD, de inaltul profesionalism si totala deschidere spre dialog, in sensul rezolvarii, concrete a problemelor, dovedite de reprezentantii Departamentului Securitatii Nationale.”

Cum să te declare satisfăcut pentru că cineva ți-a spus că e de acord cu tine? Păi ai fost acolo să obții ceva concret, sau doar să te lauzi că ai fost primit și nu ai fost dat afară în șuturi? Care e câștigul? Faptul că ți s-a spus că ți se acceptă punctele de vedere? Bă ești beat? Dacă domnul Dogaru este satisfăcut de ceea ce a primit, înseamnă că ATÂTA A URMĂRIT. Nu voi comenta mai mult, și așa i-am dat prea multă importanță. Dar nu uitați un lucru : a început campania electorală.

Și pentru a vedea diferența dintre vorbe și fapte a celor care se declară singurii apărători ai drepturilor omului de pretutindeni, și se mulțumesc cu vorbe de clacă, iată doar 3 din ultimele victorii ale SCMD în lupta declarată:

  Dosar 22802/3/2019 22.06.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: L.M.4
Tip solutie: Alte soluţii
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calității procesuale active a reclamantului Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, invocată de pârâții Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în numele membrului de sindicat Ungheş Alexandru Iosif, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă Respinge ca lipsită de obiect excepţia lipsei calităţii de reprezentant . Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 22 iunie 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instantei.
Document: Hotarâre  1179/2020  22.06.2020
 Dosar 22798/3/2019  25.06.2020
Ora estimata: 13:00
Complet: S7 C.12A AS-LM
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitiva. Pronuntata potrivit art. 402 teza II CPC, azi 25.06.2020.
Document: Hotarâre  1782/2020  25.06.2020
Dosar 22804/3/2019 28.02.2020
Ora estimata: 12:00
Complet: 3 LM+4FC
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată din oficiu Respinge ca contestaţia ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesuală activă Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Brăila.
Document: Hotarâre  107/2020  28.02.2020

QED

CNSAS revine în forță

Trei decizii ale CNSAS au tulburat liniștea și discreția în care această instituție  intrase de ceva timp. Două personalități publice au fost declarate ”foști colaboratori ai securității”. Primul, despre care toată lumea știa, dar oficial nu se devoala,este Traian Băsescu, cel care de când nu mai era președinte devenise vectorul de ”control” al vieții politice, cel care critica în sus și în jos actele guvernanților, care practice nu erau altceva decât o continuare a propriilor acte, decizii, măsuri și politici antinaționale. Culmea ipocriziei și demagogiei a fost când de la tribuna Parlamentului European s-a apucat să demaște politica de folosire a justiției politice, de către Timmerman și Kovesi, cea pe care el a creat-o din nimic, folosit-o și promovat-o. Pentru el ceea ce a făcut el nu mai contează contează doar ce fac cei de acuma și ar vrea să ne facă să gândim la fel. Unii ziceau că gata, i se vor retrage toate privilegiile, va pierde vila, garda pretoriană, pensia, va fi nevoit să trăiască din pensia de parlamentar european. Da de unde, nu uiați, suntem în campanie, neoficial, dar în campanie.

Al doilea devoalat este Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator al Băncii Naționale, omul cel mai puternic din România ultimilor 30 de ani, cel pe care nici o criză, economică, social, medicală sau politică, nu l-a putut clinti. Când a apărut știrea, unele ziare spuneau că gata, s-a dus cu domnia sa, că va fi destituit, că va fi belit, jupuit, va pierde câteva rânduri de piele. Aiurea, nimic din toate astea nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla, pentru că dacă e să adunăm toate măsurile și ingineriile financiare făcute de Isărescu pentru ajutorarea  guvernelor și partidelor pe care le-a slujit și susținut și câte vânzări a intermediat, câte știe el despre fiecare în parte, despre împrumuturile făcute de guverne și secretele din spatele acestor împrumuturi, ar trebui ca guvernanții, toți,  și trecuți și prezenți și viitori să îi facă statuie de platină bătută în nestemate, numai să tacă. Dar, a început Campania electorală.

A treia ”victimă” a CNSAS este Dan Puric, un om care încă nu a început să guverneze, dar voia. Și pentru că o grămadă de lume ”se uită în gura lui” la teatru sau pe paginile de socializare, unde le zice bine, unii s-au simțit amenințați și s-a trecut la măsuri de intimidare. Este ciudat că deși a fost ”găsit” cu dosar de informator, în dosar nu se găsesc hârtii semnate de el, probabil doar cea de ”adeziune” de pe vremea când era elev sau student, la 17 ani. Probabil fusese prins la cămin la arabi să cumpere țigări sau  băutură și ca să nu i se facă dosar pentru ”relații cu străinii” a acceptat să fie … înregimentat, dar a refuzat să dea informații sau cel puțin scrise.Și scoaterea lui pe piață are aceeași explicație,  Campania. Probabil și-a manifestat dorința de a candida și un prieten l-a … turnat, așa că s-a decis să i se taie .. posibilitatea de a candida. Știți ce e culmea? Vorbim despre foștii colaboratori, despre micii pârâcioși de atunci și le luăm dreptul de a candida, îi blamăm, îi înjurăm, dar actuala clasă politică, Parlamentul, media, ministerele, sunt pline de foști și actuali turnători, agenți care nici măcar nu se mai acoperă, decât unii pe alții, efectiv nu poți promova, dacă nu ești sprijinit de servicii și nu le slujești la rândul tău, și totuși nimeni nu spune nimic, de parcă avem orbul găinilor. Dar… a început Campania.

Campanie peste ocean

Pe mail, pe whatsapp, pe facebook,  un mesaj ”între pieteni” a devenit viral. Este vorba de scrisoarea unui român american, Jacob Fraden,  către prietenul său  A, rămas în țară.  Trebuie să admit că scrisoarea este impresionantă, atât ca formă  și conținut cât și ca dimensiune, merită citită măcar pentru a vedea ce spun unii din interior despre ei, partenerii noștri strategici. Cum sunt doar un observator și nu un cunoscător al vieții politice americane, nu mă pot exprima privind veridicitatea și justețea celor scrise, dar am reținut un aspect: cel care a scris textul este în mod clar republican chiar dacă nu este neapărat fan Trump, iar ”scrisoarea” nu este scrisă pentru un ”prieten” cu care ai vorbit la telefon,-cum se spune în text- pentru că dacă ai fi vrut i-ai fi spus toate astea la telefon. Scrisoarea nu este scrisă pentru ”urechile” prietenului și face parte din genul de ”scrisori deschise” întocmite pentru urechile celor mulți și manipulabili. Fără îndoială că documentul conține multe lucruri reale multe concluzii și analize pertinente, dar nu se poate conta pe ea ca o imagine nepărtinitoare, mai degrabă ca un document de propagandă. Așa că, pentru a avea o imagine completă a situației politice americane, așteptați să apară și scrisoarea unul democrat către prietenul său din România sau cine știe de unde. Să nu uităm că și în America a început, tot neoficial, dar intens, campania electorală.

Și totuși, când se vor trezi românii, că de deșteptat nu mai sunt șanse?!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

75 Raspunsuri la A reînceput campania electorală

  1. bassil

    La militari nu mai tine.Ne-au adus in sapa de lemn.Daca vor voturi, sunt obligați să facă ceva palpabil in timp f.scurt.

  2. neacsu marin

    @Titi,
    Pai eu ce spuneam? Cui crezi ca ii face Dogaru campanie? O sa il vedem pe unul sau doi din cinducerea SCMD pe listele lui Oprea.

  3. geofreeland

    Super, domnule Neacșu! Pertinent, fără tăgadă. Unele afirmații, cu iz de pamflet, bat pamfletul cu realitatea. Campanie? Ce campanie domnule, campania e în câmp, azi, duduie ogoarele de combine, adună grâul-aur al țării, asta e campanie! Campanie e și un termen militar, dar să spui campanie electorală, e ca și cum, forțând limba română, aur de civilizație, ai spune, „alunelu’, alunelu’ hai la joc! Să ne fie, să ne fieeee, cu noroc!”. Dar nu e așa. Serviciile de informații, toate, plătite de noi, se întrec în a susține ce nu vor românii.Și ce nu vor? Nu vor să mai fim slugi, cât o nație și istorie, străinilor, „ca cu a lor putere să ne apese-n jug”. Asta nu mai vor românii. Vor să fie demni, respectați și lăsați în pace să-și trăiască propriul lor destin, al lor,nu făcut de alții. Ăl mai șef de orchestră e un neamț, călare pe un popor. Campanie electorală? Nu, șantaj, minciună, control, manipulare, în final furt electoral la numărarea lor. Merci! Votați-vă voi, între voi, scoateți-vă voi la putere, pentru că știu ce va urma. DEZMAȚ TOTAL! HALES BULES! Mi-e silă și nici emetiralul nu mai mai are efect. Nici emetiral nu mai e, doar prevomit kid, sugiuc.

  4. Neacsum

    @Geofreeland,
    Nu stimate Geo, nu e gresit termenul. Daca s ar investi in campaniile agricole atatea forte, mijloace, interese si eforturi conjugate, am adigura hrana intregii Iorope.

  5. Blibie Ion

    Dl. col. Neacsu, modul profesionist cum postati informatiile, justificate de documente, pe acest blog, nu cum fac altii, din auzite, m-a facut sa va urmaresc si sa le citesc cu mare atentie. Va rog, daca mai aveti date despre controlul Curtii de conturi la CPS a MApN sa ne informati cu ce se mai intampla dupa acest control. Daca este adevarat ca CPS a MAI a acordat legal cei 5%, este posibil ca CPS a MApN sa nu se supuna si sa nu acorde acest drept? Nu citesc art.2, lit.(a) si (b) din L223/2015?

  6. Neacsum

    @Balbaie,
    Sa fiti convins ca in mome tul in care voi avea informatii, lr voi posta. Deocamdata toti evita sa inforneze… Pute de la o posta a incrcare de ascindere a gunoiului sub pres.

  7. Nicolae

    Campanie electoralã.Este bine cã dl.colonel Neacşu ne mai reaminteste cã politicienii sunt în campanie,electoralã,nu altfel de campanie cum ar fi normal,dat fiind luna lui cuptor.
    Pãi,zic eu,ai noştri politicieni se pregatesc de viitoarele alegeri imediat ce se termina votarea,adicã de a doua zi.

  8. Titi

    Comunicatul Biroului executiv al Ligii pentru apararea drepturilor pensionarilor militari Nr. 68 din 04 iulie 2020

  9. neacsu marin

    @Titi,
    O confirmare a celor spuse mai sus. Marea cu sarea…cotizati …

  10. Titi

    @Neacsu Marin, din cele 11 propuneri ale SCMD prezentate Consilierilor de la Cotroceni, pentru pct.10 s-a batut palma:
    „10. Consultarea SCMD in ceea ce priveste propunerile de avansare a cadrelor militare in rezerva si in retragere care sunt membrii sai;” !

  11. neacsu marin

    @Titi,
    Gogaru e un gargaragiu care habar nu are ce [prevede legea, privnd inaintarea in grad a cadrelor militare in rezerva si in retragere. Daca ar fi stiut, nu ar fi inclus acel punct care este absolut INUTIL dar si …Abuziv.
    Este inutil, pentru ca, conform L80 si ORDIN nr. M.132 din 1 noiembrie 2012,asociatiile militarilor au deja DRPTUL de a propune inaintarea in grad a membrilor lor, in conditiile stabilite de lege, deci NU E NEVOIE SA LE DEA CINEVA INCAODATA ACEST DREPT.
    2.Este abuziv pentru ca la modul in care a fost pusa problema, Dogaru vrea sa detina exclusivitatea in ceea ce priveste acordarea dreptului de a fi promovati rezervistii din SCM in conditiile in care, pe de o parte acestia pot face parte si din alte asociatii care ii pot propune si pe de alta parte exista, conform legii si alte structuri, in afara asociatiilor, care au dreptul sa propuna inaintari in grad, in functie de necesitatile armatei, printre care CMZ-urile si DGMRU care NU AU NEVOIE DE ACORDUL LUI DOGARU.Deci nici Dogaru si nici consilierii aia din departamentul ala pompos al lui Iohannis, in frunte cu Onisor, HANBAR NU AU DE LEGISLATIE SI CER SI SUNT DE ACORD CU ILEGALITATI ABERANTE.

  12. Titi

    De acord, numai ca la 1 Decembrie, avansarile la gradul de General se fac numai prin Decret Prezidential..:))

  13. neacsu marin

    @Titi,
    Da, la propunerea ministrului, deci .. Dogaru vrea sa ajunga ministru .

  14. Gabitu

    Cei internați forțat(vezi CCR) cu minciuna guvidului ( de fapt pentru exterminare în spitale lagăre) vor cere miliarde de euro despăgubiri de la *colonia asta de rahat! De unde vor fi bani?

  15. Gabitu

    Cât privește gradul de general în adunatura kaki 2 -3.000 de generali mi se par puțini!

  16. bassil

    Domnule Neacșu,nu chiar Marea cu sarea.Din cate am aflat cotizația este ff mica,chiar simbolică,iar faptul că liga încearcă să facă ceva,toată stima.Noi ceilalți dam din trompeta și cam atât.Oricum ,vom vedea ce va urma.

  17. geofreeland

    @ Bassil Se vede că habar nu ai ce a însemnat goarna în armată,vezi că e și o pictură celebră, românească, Gornistul! Dumneata dacă vrei trompetă ia-o pe a lui Nino Rossi pe youtube, Liniște!

  18. bassil

    Felicitări și tot înainte.

  19. bazil

    @Gabitu. Atentie la termeni d-le Gabitu, nu cred ca zeci de mii de rezervisti care au slujit cu credinta sub DRAPEL si cei ce slujesc acum PATRIA MAMA considera ca au slujit !colonia asta de rahat!Mai incet cu pianul pe scari si cu milkiardele de euroi despagubiri, unii numai la despagubiri se gandesc, indiferent pe ce motiv intemeiat ori mai ales neintemeiat, decizia CCR a intrat in vigoare la o data .Dupa acea data oamenii num mai pot fi tinuti in carantina. Carantina e ceva obisnuit la multe tari de pe TERRA!

  20. geofreeland

    Hai să pamfletăm.Ce-și zise Dogaru, dacă până și chelnerul PUNR ajunse general, eu de ce n-aș fi, că doar dețin încă în mintea mea adevăruri istorice și nu de alta dar deja pe crucea de marmură ăia au scris că e general. Mai știu eu pe una pe la 70 de ani când zicea că toate proastele și-au luat permis auto și ea de ce nu? Săraca, nu avea nici mașină, dar a murit cu oful ăsta. Mieux vaut tard que jamais, adică mai bine mai târziu decât niciodată. E de lăudat în a-ți împlini un vis, chiar machiavelic, scopul scuză mijloacele, mai ales alea tinere, trase prin inel. Nene Dogaru, de ce vrei să renunți la cârlionții de colonel? Îți stă bine, zău!

  21. bazil

    Despre intalnirea de pe Deal, nu pot spune decat ca a fost bifata , fara prezenta presedintelui iar rezultatele , asa cum ne-am cam obisnuit, cvasinule! Oricum, sefii de la sindicat ar trebui sa remarce ca nu ii reprezinta pe toti rezervistii si sa nu mai faca propuneri gen! incetarea impotrivirii! im mumele tuturor! Spre ex. sunt multi rezervisti care , la calculul pe lege a civila si beneficiid, asa cum e normal de pensia suplimentara si de OMM ar avea pensia mai mare decat cea de pe L223/2015 altoita substantial in defavoarea majoritatii rezervistilor!

  22. geofreeland

    @Bazil Te felicit, ai înțeles exact cum stă treaba cu contributivitatea. Sunt mulți care nu o vor, pentru că le e frică de pur și simplu de cariera lor. De ce? Pentru că, treaba lor, la final, au prins niște funcții și astea le-au dat pensia actuală, negând o carieră cât o viață. Mă rog, fiecare cum a putut dar adevărul, principiul cinstei și demnității militare, pare-se că a cedat în fața banului, cum de fapt e în România normală. Dacă și magistrații și-au însușit privațiunile militarilor spre a avea lefuri și pensii astronomice, mă întreb, unde mai e cinstea și demnitatea? Deci, cine poate oase roade, noi, militarii la coada vacii politice dar laptele e bun, nu?

  23. geofreeland

    „Măi ce căĺdură!Ssss!” zicea Cotescu în gară la Lehliu Cocăi Andronescu. Au fixat la un mic până și detaliile nunții lor. În final, Cotescu se îñtreba că Tanța nu i-a spus din ce localitate e să vină, cum au stabilit să fie mire. Cum să-i fi scăpat detaliul ăsta, doar lucra la ORACA. Așa și noi cu întâlnirea lui Dogaru cu Ăi din Deal, uitară darul de nuntă și data. Măi să fie! Căldură mare, vorba lui nenea Iancu.

  24. bassil

    Domnule geofreeland,referitor la vechimea mea că militar, sunteți total pe lângă adevăr,am pornit cu desteptarea făcută la trompeta, dar nu mă laud cu asta.Despre faptul că acționăm că oile ,este foarte adevărat.Nu avem deschidere și putere de lupta,nu pentrucă nu putem ci pentrucă nu știm să ne organizăm.Urmarile ,le simțim pe pielea noastră și mai rău ne plângem că niște babe.Sa lăsăm versurile deoparte sa ne organizam ,sa mergem la luptă și vor tremura multi in fața noastră.Asa că toată stima pentru liga.

  25. geofreeland

    @Bassil De acord cu oile. Avem j’de mii de turme, asociații. Numai, că, vezi, câinii dau ocol turmei. Noi, oile, dăm lapte prin supraimpozitare. Cred că ne tund, de vară, unora lâna le ține cald în vara electorală. Și ce ziseră veterinarii politico-pandemici, ia să-i tundem un pic pe ăștia și să le scuipăm în muștiucul trompetei! Dacă ai vreo idee, eu am făcut-o publică și am repetat-o, o asociație unică, democratică, non-profit. Chiar am sugerat și statut, și funcționare, și tot. Hai, să ne înhămăm! Alternativă la ce e azi e singura soluție.

  26. bazil

    @Geo. Nu pot decat sa fiu de acord cu dvs!

  27. geofreeland

    Spre a înțelege recomand expresia „vae victis” explicată în Wikipedia. De ce nu am fi gali în raport cu abjectul politic de azi? Polonezii și-au făcit un partid al pensionarilor. Tocmai, să nu fie bătaia de joc a unor neica nimeni, aleși pentru că morcovii băgați de servicii fac frunze.

  28. geofreeland

    Camarazi, nu vedeți că nu se mai poate așa? Și ne vorba numai de pensii, e altceva mai grav, armata țării! Nu am spus NATO, nu am spus noua și plănuita afacere cu armata UE, am spus că dacă mai vrem să fim ascultați, nu ca la școală, trebuie să avem o armată a României, pilon forte în Estul Europei. Ori ce fac politicienii, pui de curcă, toți, ne reduc la câțe, cum zic oltenii la bibilici, să dăm alarma la uliu, și atât. Asta nu e armată, decât de paradă cu onorul la neamț. Ziceți, nu e așa?

  29. geofreeland

    E duminică, și ce? Reflectați printre grătare, nerecomandate, acroleină, chestii…

  30. geofreeland

    Vine unul, zis Ungureanu, cometa „mea” și renunță la averea testamentară a lui Gojdu, de peste un miliard de euro, lăsată spre veșnicie statului român, în buricul Budapestei. De ce? Ăsta e stat de drept? Vine altă cometă, Cioloș, și îl freca afacerea cu statuia lui Brâncuși, țeapă de altfel. Vine unul, șmecher tare, ca principiu, și zice că numai din meditații, pe șest, neimpozitate, și-a tras șase case. Unde ați mai văzut profesorași în România, dând meditații la negru să își tragă barem o casă? Unde ați mai văzut ca un primar să se judece cu președintele unui forum, tot el președinte, să renunțe, dându-și lui, forumului, o avere de j’de milioane? Stat de drept? Eu, acum ca un amărât de cetățean, „drag român” întreb, oare există stat de drept în România? Acu’ la ultima intervenție oficială de ziua justiției, unde zise că vom schimba legile justiției. Cum și pentru cine? „Bă, ești prost?” Pentru noi și ăilalți pe care tu nu-i vei ști niciodată. Zice Constituția că ” Nimeni nu-i presus de lege”? Zice. Ori noi, „nimeni” nu vom fi niciodată mai presus de legea lor. A lor. Ei nefiind nimeni, ci oameni grei, politicieni, vezi, legea nu e pentru ei. Zic, stat de drept? Dar al cui? Unde trăim? În statul cu pumnul în gură. De aia nu mai avem dinți. De ce? Că votăm vorbe și nu fapte. D-aia.

  31. bazil

    Mai vine unul si renunta pentru statul roman(doa nu pentru buzunarul propriu) la datoria Irakului fata de Romania , parca peste 1,4 miliarde de dolari USA -dolari valoare din 1989! In fond puteam lua petrol , si irakienii aveau petrol destul ! cacalau ! vorba Maresalului Averescu barba in cioc, ce-i la lupta cu noroc!

  32. bazil

    erata -doar pentru….

  33. Jipa Costică

    @Geofreeland
    Cu toate acestea, l-au votat peste 66% din cei care s-au prezentat la vot!!!!

  34. geofreeland

    @Jipa Eu nu cred. Când UDMR votează masiv în regiunile unde nu există maghiari, când STS filtrează datele și fostei șefe a AEP i se face pe daiboji un dosar penal aiurea, tocmai să sperie că dacă nu…Eu nu cred că românii asta vor, jug…Poate mai extrapolezi, duios, logica unui vot și descâlcești dacă noi mai avem servicii naționale. Ce cuvânt, naționale…Stalin zicea o vorbă, contează nu cine votează ci cine numără. Sau te îndoiești? Crede și nu cerceta, e alt dicton, spre lenea impusă, de a nu fi socratic, adică supus îndoielii. Dubito ergo sum, nu cogito ergo sum, deși dubito a fost mama progresului.

  35. Gabitu

    Softul care centralizează voturile sclavilor romanstani de la BEC e cumpărat de la perciunati .Oare cine deține parola deține și voturile?

  36. Titi

    Pentru cei care doresc sa devina rezervist militar:
    https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/428

  37. puscasiuc constantin

    Domnilor, Dogaru si cei care il insoteau, daca sunt de buna credinta, trebuiau (daca au fost ) sa plece atunci cand Presedintele Romaniei i-a expediat catre consilierii lui pe probleme miliatre. Niciodata problema discriminarilor la care suntem supusi unii dintre noi nu va fi rezolvata de un militar activ sau de un pensionar cu pensie uriasa. Legea pensiilor militare a facut obiectul unor intense dezbateri in anii 2011-2015 si noi pensionarii militari intr-un fel am influentat decidentii politici, iar acestia au emis o lege care unora le-a convenit, unora nu, dar in orice caz legea emisa de Parlament nu admitea aparitia unei asemenea discriminari.
    Problema este ca, la presiunea unor militari activi de la armata si sri, politie si a unor pensionari militari cu guler alb, care aveau interes, legea a fost manevrata cu ajutorul premierul neabsorbant, astfel incat cu pensiile lor sau la iesirea la pensie, sa aiba bucata mare, mare de placinta. Credeti ca Ciolos ar fi avut atata minte incat sa dezmembreze o lege asa cum a facut-o. In nici un caz. Militarii activi si guleratii au manevrat aceasta lege. Acum este o prostie sa credem ca militarii activi, fie ei si consilieri prezidentiali sunt interesati sa distruga nemernicia care le asigura pensii uriase.
    ” Toate punctele de vedere au fost acceptate. Colaborarea SCMD cu Departamentul Securitatii Nationale va continuia pana la eliminarea oricaror ingerinte ale unor interese politice in problematica legislatiei militare, …
    Asa spune Dogaru.
    Pai nu interesele politice ne-au facut pe unii pensionari militari sa murim de foame iar altii cu aceiasi situatie juridica, dar iesiti dupa manevrarea legii, sa se lafaiasca in zeci de mii de ron. Colegii nostrii activi de prin conducerea armatei, de pe la CPS, sunt problema.
    Clasa politica trebuie sa faca legi Domnule Dogaru, niciodata militarii si altii nu trebuie sa aiba acces la legiferare. Cum o putea un general aflat sus si la anii pensiei sa faca o lege pentru p-lime? O sa fie el dezinteresat. Nicicum. Sa vazut ce se petrece daca legile sunt lasate pe mana cretinilor hotilor, nemernicilor.
    Uitati-va la ce se intampla acum la CPS. Si-au facut o lege si cei care sunt nemultumiti n-au decat Onorata instanta. Iar instantele din Romania nici nu se uita la plangerile noastre. Ce spune doamna .. jurist de la CPS aia este.
    Credeti ca domnul consilier va sprijinii demersul celor de la SCMD,(pentru eliminarea discriminarilor) poate nici nu-l va informa pe Presedinte. Ce interes are.
    Asa ca daca rezolvarea problemei discriminarii pensionarilor militari sta in mana celor activi, atunci inca 5-10 ani vom mai avea subiect de discutii. Ca asta discutam si in 2017, 2018, 2019, pe vremea asta. Si la fel spunea presedintele .SC.M… si premierul.. si ministrul.. si.. La anul si la multi ani.
    Asa ca domnilor, scrieti Presedintelui CCR, scrieti Presedintelui Romaniei, garantul Constitutiei, scrieti Avovatului Poporului,scrieti petitii, dar nu va plangeti calailor nostrii.
    Scrieti domnilor, scrietii lui Tramp, lui Putin , scrieti chinezului, scrieti celui din Etiopia, Somalia, sa rada o lume de nemerniciile ce se fac im privinta unor pensionarilor militari. Ca eu am inceput sa scriu.

  38. Titi

    Corectie:
    A se citi „Rezervist voluntar” !

  39. bazil

    @puscasiuc.Ati surprins esentialul, fara prezenta Presedintelui la discutii , ceea ce a fost e ca o frectie la un picior de lemn .Ni incetarea impotrivirii si avansarile celor din rezerva ii intereseaza pe majoritatea pensionarilor militari ci inlaturarea nedreptatilor, discriminarilor si inechitatilor! Cei cu pensii mici si medii nu sunt in inici un fel afectati de impozitarea progresiva! Iar impozitarea a fost solicitata in aprilie 2019 de catre cei de la butoane ca o conditie a reluarii actualizarii (adevarate nu facatura ca in 30.06.2017) pensiilor militare-prima etapa in eliminarea discriminarilor!

  40. Nicolae

    Îmi spuneu bunicii cînd eram copil,în serile lungi de iarnã,o pildã,pe care mi-am adus-o aminte chiar acum.
    Sunt sigur cã mulţi o stiţi,unii chiar poate aţi uitat-o,am decis sã o postez aici dat fiind faptul cã se cam potriveşte cît de cît cu unele personaje şi fapte in ale politicii din zilele noastre.Acum,dupã ce o cetiţi fiecare,sã vã daţi drumul imaginaţiei şi sã o comparaţi cu cine credeţi.

    Se spune cã în vremuri îndepãrtate,cînd Tera încã mai era curata,D-zeu şi cu SF.Petru mai aveau obiceiul sã umble pe pãmînt.
    La un momentdat se opresc la un ştejar uriaş unde un bãrbat era culcat la umbra rãcoroasã.
    N-au stat pe gînduri şi l-au întrebat pe omul respectiv dacã poate sã le spunã unde gãsesc o fântînã,un izvor cã le era u sete.
    Cu mare greutate individul le aratã drumul cu piciorul.
    Mergând ei pe cîmp,vãd o tânãra care secera grîu pe o arşişã de se topea ceara dacã o lãsai in drum.
    Atunci,D-zeu îi spune lui Petru:
    -Vezi Petre,fata asta vrednicã care secerã? Ei,asta îl va lua de bãrbat pe puturosul ãla care dormea sub copac.
    -Cum,Doamne,fata asta vrednica sã ia pe puturosul ãla? Nu se poate aşa ceva,ar fi pãcat!
    -Da,aşa va fi,şi stii de ce? Dacã nu-l va lua de bãrbat va muri de foame.

  41. Ifrim

    După ce mi-am dat drumul imaginației și am comparat cu cine cred am concluzionat că sub copac la umbră era Nicolae de scria Terra cu un singur R și prescurta pe Dumnezeu!

  42. geofreeland

    E marti. Liniste…Silenzio stampa! Un fel de greva a tacerii. Numai ca noi nu suntem „squadra azzurra” ci squadra kaki…cam decolorat de vreme.

  43. Gabitu

    Geo, sclavul laș romanian degeaba îl îmbraci în haine kali tot sclav laș rămâne! Os de c**** și de slugi!

  44. Ifrim

    Văd pe sticlă că polițiști au amendat 2 deputați (Solomon unul dintre ei)pentru nepurtarea măștii într-un fast food cu câte 2000 și ceva.Nu că ar fi o sumă pentu ei ,dar în caz de vot în CD pentru drepturile polițiștilor ori pe 223 vor vota împotrivă doar așa ca o mică răzbunare.Este corect cu legalitatea dar…..!

  45. Titi

    Ce grad are sotul Violetei Alexandru, din Guvernul Orban ?
    „La acea vreme, soțul său, Doru Alexandru lucra la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, unde avea un salariu anual de aproximativ 25.000 de lei pe an, adică de 2.000 de lei pe lună. Odată cu evoluția Violetei Alexandru a progresat și el. Astăzi, acesta este angajatul Ministerului Apărării Naționale, UM01835 din București, unde are un salariu peste dublu față de trecut, mai exact de 57.500 lei net pe an, adică de 4.791 lei pe lună.”(jurnalul national)

  46. Socrate Toma

    Domnule Col. Neacșu , poate aveți posibilitatea să dați o replică d-lui Col. Dogaru Mircea la comunicatul pe care îl face pe blogul SCDMRR în ziua de 07.07.2020 cu titlul ” GRABITI-VA SA DIVORTATI, FETELOR
    – In atentia sotiilor militarilor in retragere –
    O noua discriminare demonstrand ”competenta” magistratilor „, fiindcă afirmă niște lucruri cu totul deplasate. Ați rămas unica platformă unde ne putem afirma nestingheriți opiniile.

  47. Ifrim

    @Socrate Toma.Pe contul FB moș Alecu demontează situația alarmistă prezentată de El Leader Maximus!

  48. neacsum

    @Socrate Toma,
    Am vorbit cu nevasta-mea, nu divorteaza. In rest, nu ma pot amesteca in viata de familie a celorlalti pensionari, si asa m-am bagat prea mult in problemele pensiilor lor. Daca e cineva care se mai uita in gura lui Dogaru si face ce spune el, isi merita soarta.

  49. Nicolae

    @Ifrim
    Da,ai observat binw!Am mîncat un „r”,cu toate cã nu aveam foame.
    Am „prescurtat”cã aşa am vrut eu!
    Am scris cu” î”în loc de” â”,ca tot aşa vreau eu,e vreo problemã?Asta n-ai mai observat!😀

  50. geofreeland

    @Nicolae Ușurel…Chiar așa să te superi…Și ce? Scrii cum ști. De multe ori în cariera mea modestă am învățat să număr până la zece, apoi spuneam „am înțeles” și făceam tot ca mine. După rezultat, ziceau șefii „ai văzut?” Adică mă lăudau că mă beșteliseră aiurea și habar mai aveau. Credeau că era rezultatul muncii lor. Și eu mai greșesc, nu am trei falange, și e greu să tastez cu boante. Uneori gândul, mesajul, implicarea emoțională o iau înaintea tehnicii de comunicare. Deci? Hai, fruntea sus!

  51. Titi

    @neacsum, cat de curand o sa vezi neveste de pensionari militari care vor dori sa fie ,,independente,, deoarece vor avea pensia egala cu a sotului..:)).
    PS. Dogaru nu are si el un jurist pe langa el care sa-l traga de maneca atunci cand scrie asemenea aberatii ? Se face de ras, ce naiba !

  52. neacsum

    @Titi,
    Numai asta nu facusem pana acuma, sa am grija sa nu divorteze nevestele de pensionarii militari. Stai linistit, daca nu au facut-o cat au fost plecati in aplicatii si misiuni, nu pleaca ele acuma pentru ca le-a spus Dogaru. Si stii ceva?Nevestele de militari sunt mai destepte decat ei…. nici una nu va citi macar ce spune Dogaru, dar au mai ramas cativa care se scoala si se culca cu Dogaru pe buze…E treaba lor.

  53. Nicolae

    De mult ce ne vom lãuda,de mult ce vom huli celelalte neamuri,românii vor socoti cã sunt buni şi mari din nãscare şi se vor cufunda iarãşi în somnul lor cel adînc.(Alecu Russo)

    D.le Geo,staţi liniştit,la câte am vãzut in luuunga carierã de 32 ani,nimimica nu mã sperie.Intotdeauna am stat cu fruntea sus.Nimeni şi nimic nu mã face sã o plec.

  54. Nicolae

    Ce ne trebuie,domne,nouã bani?
    Iatã ce spune un vechi proverb ISTROROMÂN:
    Banii fac mulţumire,mulţumirea face bucurie,bucuria aduce sãrãcie şi sãrãcia face minte.

    Iatã ce spunea,Nietzche:
    Poporul este ocolul pe care îl dã natura pentru a naşte 7-8 oameni mari.

  55. Nicolae

    Pt.dl.col.Dogaru.
    Nu-ţi poţi clãdi o reputaţie numai pe ceea ce ai de gând sã faci.
    N-am spus eu,ci…. Henry Ford.

  56. Nicolae

    Şi…apropos de despãrţiri sau alte divorţuri,cã tot veni vorba.
    Am considerat,întotdeauna,cã excesul în minus e cu mult mai primejdios decît excesul în plus.(Casanova)
    Al naibii,Casanova ãsta😀

  57. neacsum

    @Nicolae,
    Esti plin de pilde… Le si aplici sau doar le cauti pe google ?

  58. Nicolae

    Nu am timp sã le caut,d.le colonel.Cu aplicatul,ce sã spun,le expun la momentul potrivit,cã prea se potrivesc în contextul actual.
    Cu stimã!

  59. Titi

    „Toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, cu excepția pensiilor militarilor, care sunt pensii de serviciu și au de la Cuza un mod de calcul și un regim special”, a declarat Violeta Alexandru.(stiripesurse)

  60. bazil

    @Titi. Declaratia e buna insa nu cuprinde esentialul. De la Cuza Voda provin oare pensiile alea de 15.000, 30.000, 50.000 culminand cu 77.000 lei? Marea majoritate a pensionarilor militari , umiliti in ultimii ani si indexati cu 1,3% si inghetati trebuie separati de aceste pensii f nesimtite! Altfel, ne invartim in jurul cozii cu astfel de declaratii pe care nu le mai crede nimeni!

  61. bazil

    Iar doggy trebuie temperat (chiar continental) altfel e in stare sa bage pe sub masa amendamente aiuristice care sa provoace o noua intarziere in aprobarea de catre Legislativ a unei variante optime de lege (pt modificareL223/2015) care sa elimine nedreptatile!

  62. Titi

    Sa mai destindem atmosfera:
    „Doi prieteni, un englez și un chinez, se plimbau împreuna prin Londra și se bucurau de priveliște.
    – Uită-te la toate steagurile astea! Îmi umplu sufletul de mândrie patriotică!
    – Dar, Chan, tu ești chinez, iar astea sunt steaguri britanice.
    – Da, dar uită-te la etichete..”(dcnews).

  63. Catalin

    MINISTRUL MUNCII SUSŢINE INTERESELE MILITARILOR ÎN ACTIVITATE ŞI ÎN REZERVĂ:
    Toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, CU EXCEPŢIA PENSIILOR MILITARILOR, care sunt pensii de serviciu și au de la Cuza un mod de calcul și un regim special. Această societate trebuie să se așeze pe principii de corectiudine.Detaliile aici:https://playtech.ro/stiri/surpriza-de-ultima-ora-ministrul-muncii-despre-majorarea-pensiilor-cu-40-acest-guvern-este-responsabil-va-fi-o-crestere-a-pensiilor-154212

  64. Pensionar cu vechi state

    Sunteti negativisti.Odata cu pensie calculata pe principiul contributivitatii dispare de pe cupon gradul militar.Tineti la grad?Sunteti individualisti.Uitati ca unii au fost victime ale restructurarii armatei.Vreti ca acestia sa fie muritori de foame?Nu e cazul meu.Am o vechime efectiva de 33 ani si pe tot parcursul activitatii am detinut functii cu doua trepte peste grad.
    In criticati pe Dogaru.Cum e mai bine?Sa taca precum vaca in papusoi ca ceilalti sefi de asociatii sau sa dea din coate si genuchi?
    Painea si cutitul nu sunt la Iohannis.sunt la Orban,la Ciolacu si chiar la Ciuca.

  65. Murgu Nicolae

    Cine nu crede in existenta coronavirusului sa mearga intr-un focar de Covid-19 asa cum a facut Catarama?Expermentati si mai apoi vorbiti
    Cei din servicii sunt militari.Suspectati militarii de necinste sau va simtiti ,unii,cu musca pe caciula?sper ca nu.

  66. Ifrim

    Pleacă comentariile pe plaiuri mioritice!Dragnia,Veorica,Firea….

  67. Pensiile militare ar trebui calculate si in varianta contributivă conform prevederilor L 263/2010 in vigoare la 01 01 2016.
    Asaa… ca sa râda si dracu’de militari.. cu pensii contributive mai mari decat pensia militară în plată, pentru cca 1/2 din pensionarii militari.
    Daca ii spune pensie militară… poa`să fie si mai mică, vor spune ipocritii care ne vorbesc despre onoarea militară .

  68. bazil

    @Huhu. De acord cu dvs. Daca se tot bate moneda pe contributeala, sa fie calculate toate pensiile militare si pe contributeala, cf Legii 263/2010 in vigoare la 01.01.2016(cu luarea in considerare a tuturor sporurilor nu numai oscaruri, a grupelor de munca potrivit HGS 1019/2010 si cu luarea in considerare a tuturor indexarilor aplicate pensiilor civile de la 10.01.2016 si pana in prezent).S-ar vedea ca majoritatea pensiilor militare ar creste sensibil! Si sa se acorde toate diferentele din urma, de la 01.01.2016! Ar putea face obiectul unui Articol Unic la Legislativ!

  69. bazil

    erata-de la 01.01.2016 nu 10.01.2016 ! Iar cuantumurile sa ramana in plata cf legii cuantumului mai avantajos, asa cum sunt si acum mii sau chiar zeci de mii de pensii calculate peL241, L119, L263!

  70. stef.john

    @ huhurezul
    Cand au fost intocmite fisele locurilor de munca de catre CMZ Bucuresti, pentru a mai diminua din scaderea pensiilor calculate pe contributeala, un mare vicepresedinte SCMD al unei regiuni ( nu-i dau numele pentru a nu-i face nici macar reclama negativa dobermanului )urla Ca din gura de sarpe ca …fisele sunt false, ca el a fost secretar de partid/utece nu sef autostatie, ca …
    Vor fi fost false, dar …de la 1.900 lei pensie, pe contributeala ajunsese la 980 lei, iar cu fisa refacuta de CMZ la 1.340 lei.
    Asadar o scadere de 560 lei nu de 920 lei.
    Atat s-a putut face in acel moment – poate erau si variante mai bune, dar nu le stiu.
    Iar acest ordinar nu doar ca urla pe toate drumurile, dar a crezut ca daca-i baga o limba in ureche lui daogaru va muta muntii din loc… a facut nimic pentru toti, in schimb pentru ei au facut bine – bara/bara cu avocatul comisioanele luate de la membrii scmd.
    Ce doream sa spun ?!
    Exista deja baza de date pentru calcul pe contributivitate.
    Celui cu peste 30 de ani vechime efectiva ii convine, dar ce faci cu cei … neterminati din varii motive ?!
    Iar daca se va face calculul pe contributeala cine ne garanteaza ca nu se mareste la 30 sau 35 de ani stagiul la care se imparte numarul de puncte.
    Acum pare benefica, dar … cu 30 sau 35 ani (ca la civili) vom avea un imens handicap.
    Salariile pana prin 2016 au fost mici, iar pentru subofiteri si maistri militari au ramas mici pana in prezent.
    Despre s.g.p. nici nu are rost sa mai vorbim.
    Concluzia ?!
    Daca fiecare vaneaza avantaje doar pentru pensia lui, eventual pentru functiile de ofiteri cu grade superioare, marea masa tacuta va fi si mai faultata.
    Dar… vor fi fiind mandri ca au rezolvat-o pentru ei.
    PENTRU CA AU PUTUT, MAI, PENTRU CA AU PUTUT.
    Parca asta era deviza partidului care-i in tot si-n toate…pana si-n florile care rad in soare.
    Sa fim seriosi.
    Pentru o lege buna trebuie OAMENI buni care sa o gandeasca.
    In primul rand OAMENI, ca de lozinci is drumurile pline.
    Iar cu ce avem acum … ne vom stinge de moarte buna toti pana sa fie in masura sa gandeasca….